ddworld opět v provozu! Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Pondělí, 15 leden 2007

 

 

ddworld opět v provozu!

Zdravím vás opět všechny z pěkného ;) prostředí webu ddworld. Po několika dnech mám opět klidné spaní. Nucená odstávka trvala přesně 5 dní. Dnes se vám tedy opět hlásíme v plné funkčnosti.

Co se stalo ...

Stala se nepříjemná věc, bohužel dříve užívaný redakční systém Mambo 4.5.2 je poněkud staršího data vydání a bohužel s těmito systémy je to jako s antiviry. Stará verze také moc dobře nechrání. A to se bohužel stalo i v našem případě. Staré Mambo je prostě děravé jako cedník a tak nakonec těch odhalených útoků bylo více a Mambo se prostě zhroutilo.

joomla_logo

Dostal jsem na výběr ze dvou možností. Buď podržíme stávající redakční systém a nainstalujeme ho znovu a nahrajeme obsah, což ovšem neřeší vůbec nic a za pár hodin můžeme mít Mambo opět ve stejném bordelu, jako bylo. Druhá možnost byla vypnout celý web na pár dní a předělat to celé na aktualizovaný a novější Joomla redakční systém. Druhá možnost má několik dalších výhod a bohužel měla onu nevýhodu, což jsem tedy překousl.

Co je tedy nového ...

Možná se vám zdá, že na první pohled nic, ale zdání klame. Celý ddworld nyní funguje na zcela jiném redakčním systému Joomla a navíc také fungujeme na vyšší verzi PHP, kdy jsme přešli z PHP4 na PHP5. Tedy všechno, co vy nevidíte v pozadí stránek je Joomla. Díky tomu máme nové možnosti, jelikož Joomla má některé více vyřešené věci a hlavně se dá na ní snáze dále stavět ... No a poslední změnou je umístění samotných stránek, kdy jsme byly přesunuti na výkonnější server ...

 php5

Mohou se objevit problémy?

A kdy a u čeho nemohou? :) . Celý přechod proběhl celkem hladce vše se podařilo zprovoznit jako to bylo, ale přeci jen ne vše je plně kompatibilní, takže se vyskytlo pár kosmetických problémů s navigačními tabulkami uvnitř starších článků ... na funkčnost to nemá vliv a i tuto vadu se pokusíme rychle odstranit. Pokud objevíte ještě něco, tak hlaste :)

A co dále?

S přechodem na Joomla se nám značně usnadní další rozvoj stránek. Joomla je totiž neustále aktivně vyvíjeným redakčním systémem se spoustou komponent a možností a tedy brzy nějakých využijeme. Navíc se také pohnou ledy s dalšími úpravami systému zejména chceme zlidštit ty komentáře a vůbec to tady celé ještě více zútulnit.

 Cat

Komu děkujeme? 

 Děkuji svému poskytovateli webhostingu firmě web4ce.cz , která se snažila vyjít maximálně vstříc a velmi rychle zařídila přepracování stránek včetně dodržení všech termínů, při zachování dobré ceny. Děkuji a těším se na další spolupráci.  

 

AKTUÁLNĚ 16.1.2007

     Bohužel, jak se zdá, přechod se nepovedl tak hladce, jak jsem si zprvu myslel. Objevily se totiž dodatečné problémy s funkcí některých modulů (programů, co se starají o určitou funkci na webu), které prostě nejsou mezi Mambo a Joomla dostatečně kompatibilní a navíc zlobí i sám o sobě přechod na vyšší PHP. To nejvíce pro vás viditelně potkalo komentáře, které mají hned několik nedostatků. Dále jsou tu ony problémy se staršími články, kde nejdou zvětšit obrázky - musím to ručně celé naupravovat. A ještě pár problémů, které vy přímo nevidíte. Bohužel si to tak vyžádá další úpravy a čas, ale již za provozu. Joomla se zatím zdá velmi bezpečná, prozatím žádný hack :) Tak, ťuk, ťuk, ať to vydrží ;)

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
lBakYl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Super 2007-01-09 01:22:38
avatar
Jsem moc rad, ze jste zpatky. Aspon mate to nejhorsi ze sebou a nemusite se uz psychicky pripravovat na to prekopavani. Nekdy je to tak lepsi Hodne zdaru!
GarienGrey [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Paráda 2007-01-09 01:57:15
avatar
Taky se připojuji s přáním ať se Vám daří v novém roce a na novém systému. Musím říct, že jste mi chyběli :grin
Centurion1973 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2007-01-09 07:13:52
avatar
[QUOTE] Taky se připojuji s přáním ať se Vám daří v novém roce a na novém systému. Musím říct, že jste mi chyběli [/QUOTE]
Souhlas
iivanovic [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Fajn že ste späť, 2007-01-09 08:07:38
avatar
A teraz hor sa do práce. Niekde bol článok o tom, čo by ste chceli stihnúť do konca roka 2006 a bolo tam niečo o teste klávesniciach a možno ešte niekoľko vecí. Tak hop-hop. Teším sa na ďalšie Vaše recenzie a názory ktoré sú podľa mňa na skvelej úrovni. A veľa zdaru do nového roka.
digiman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Gratulace 2007-01-09 10:09:09
avatar
jsem tež rád že jste zpěd jen mam jednu drobnou připomínku ač se stránky tvářili že jsem přihlášenej nešlo mi přidat kometář musel jsem se odhlásit a opětovně přihlásit a už to jde na to že jste to stihli v tak krátký době je to paráda jen ještě pár mušek by chtělo vichitat
wizard [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Gratulace 2007-01-09 10:58:40

Preji Vam taktez hodne stesti a aby Vas to uz znova nepotkalo. Mam vas WEBik moc rad GL DD WORLDiku! :p
Moskytos [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Všiml jsem si... 2007-01-09 15:40:46

Celá stránka mi přijde tak nějak ostřejší. A ty barvy jsou taky nějak výraznější. No jednoznačně je to změna k lepšímu :-D
paric [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2007-01-09 22:17:33

Konecne ste spat (som sa nevedel dockat) nekdy by som tych attackerov poslal do ........ :upset
supiluliumas [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Váš nový čtenář 2007-01-10 00:03:32

Zdravím!
Přes vánoce jsem se dostal k vašemu webu a než začal Nový rok, měl jsem přečteno velké množství článků zde publikovaných. A musím říct: SUPER! SUPER!SUPER! Těším se na další články! Hodně zdaru přeje Šupiluliumaš
duron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Ta upozornění... 2007-01-10 13:47:08
avatar
Předem vám chci pogratulovat k dobré práci a popřát v roce 2007 další rozvoj. Dokonce v tomto článku chybí gramatické chyby, což je proti loňsku také změna k lepšímu ;)
Ale jak bylo psáno, chcece upozorňovat na chyby.
Již u minulé verze jsem si všiml toho, že na hlavní stránce máte nefunkční odkazy "Přidej komentář". Mám na mysli ty u jednotlivých článků. Místo toho, aby to přeskočilo na poslední stranu ke komentářům (jak je pravděpodobně zamýšleno), tak se otevře první strana článku. Sice je potřeba si před reagováním článek přečíst, to uznávám, ale potom je vlastně ten odkaz úplně zbytečný, neboť stejnou roli plní i nadpis článku...
Konec upozorňování na chyby a ještě jednou Vám přeji, abyste nezaznamenali žádné útoky na Vaše stránky, abyste si zachovali objektivitu jako doposud a nenechávali se ovlivňovat, případně odrazovat od psaní dobře čtivých článků...
duron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - další chybička... 2007-01-10 13:49:43
avatar
Aby se mi objevil mnou napsaný článek, tak se musím odhlásit a opět přihlásit...
rookie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Poďakovanie 2007-01-10 15:37:23

Dakujem za to, ze ste a ze robite taketo skvele stranky.
Nech vas sprevadza vnutorna sila a pokoj pri radostiach aj prekazkach, nielen tento rok, nielen na webe
Tomasjerry [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Len tak dalej 2007-01-16 09:54:49

Aj ja som bol prekvapeny ze vam nejde stranka. Narazil som nanu nahodou, ale hned sa mi zapacila, chcem vam popriat vsetko dobre a vela uspechov. Prerobenie stranky sice troska trvalo, ale je to vidiet. :grin
Uz sa tesim na nove recenzie
Swamp [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Dotaz mimo mísu: chladič na sc 2007-01-16 17:03:13
avatar
Dobrý den, mám dotaz dost mimo téma, ale nemohl jsem si pomoct, potřebuju se zeptat a na ddworldu bohužel žádný aktuální článek o chladičích (nebo o procesorech do sc.A :grin ) není. Tak se ptám zde. Mám AMD Athlon 900MHz (Thunderbird, 180nm, sc.A), bohužel s originálním chladičem. Nemohl by mi někdo dát tip na dobrý, ale na druhou stranu levný chladič na sc.A = sc.462.?? Vadí mi ten vrtulník od AMD... A taky bych chtěl chladič pro menší OC. Hlavní je tedy cena, ale ať to není nějaký moc šunt, ať poznám rozdíl od AMD BOX. Výhodou je podpora sc.754. Nevíte někdo??
stafaja [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Re: mimo mísu sc.A 2007-01-16 20:47:20

Doporučil bych Arctic cooling cooper silent 3. Dá se sehnat za 200 Kč. A je docela kvalitní a hlavně tichučky.

http://www.artic-cooling.com/cpu2.php?idx=2&disc=

Libich [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Pěkná změna 2007-01-23 20:51:53

Je to fajn, že došlo ke změně, jen mně mrzí, že nejdou zvětšit obrázky s tabulkami u starých článků, chtělo by to opravit, pokud to jde!
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Marvel 1943: Rise of Hydra – využije úžasně vypadající UE 5.3!
Marvel 1943: Rise of Hydra – využije úžasně vypadající UE 5.3!Pondělí, 25 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 641x
Komentářů: 0
Horizon Forbidden West vyšlo na PC – solidní port!
Horizon Forbidden West vyšlo na PC – solidní port!Pátek, 22 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1558x
Komentářů: 8
Baldur's Gate 3 se nedočká DLC, datadisku ani pokračování!
Baldur's Gate 3 se nedočká DLC, datadisku ani pokračování!Čtvrtek, 21 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1241x
Komentářů: 1
Alien: Romulus – nový film naváže na klasiku!
Alien: Romulus – nový film naváže na klasiku!Středa, 20 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1919x
Komentářů: 4
The Acolyte – hraný Star Wars seriál v novém stylu
The Acolyte – hraný Star Wars seriál v novém styluÚterý, 19 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1167x
Komentářů: 0
Far Cry slaví 20 let! Také si přijdete staří?
Far Cry slaví 20 let! Také si přijdete staří?Čtvrtek, 14 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1916x
Komentářů: 3