DDWorld slaví 2 roky – novinky, úspěchy a další vývoj Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach a redakce   
Pondělí, 07 duben 2008

planeta   Je tomu přesně 2 roky, co se mezi námi objevil DDWorld a tak je myslím dobré si říci, co se v druhém roce zdařilo a co se nezdařilo a co plánujeme dále. Skončí DDWorld, budeme si hrát na profesionály, nebo zůstaneme pro Vás? To vám prozradím hned ...

 

 

   Nebojte se, zatím neskončí, zatím se redakční team drží na nohou a snad to vydrží i nadále. Když jsme touhle dobou v loňském roce sledovali s nadšením statistiky návštěvnosti, kdy k nám zavítalo měsíčně 150 000 čtenářů s 32 000 unikátními IP, říkali jsme, že dobrý. Náš optimistický cíl byl za rok se to pokusit zdvojnásobit. Podívám-li se do statistik návštěvnosti dnes, je tam v průměru 250 000 návštěv z 80 000 unikátních IP a přes 800 000 shlédnutých stránek a průměrně u nás každý stráví skoro 8 minut. Tedy i optimistické cíle splněny. To nám říká, že asi něco zajímavého tu přeci jen mnozí nachází, když sem stále pravidelně přicházíte a ve stále větších počtech. Já vám tedy slibuji, že se ze všech sil a možností snažím vás nezklamat. Pokud jde o cíle kolem návštěvnosti na třetí rok existence, obávám se, že s tím růstem už to v současné podobně a se současnými možnostmi už moc nepůjde. Ostatně v některých ohledech si vedeme až nad očekávání dobře, většina našich článků má za měsíc po vydání počet přečtení 8000 - 10000, ty nejzajímavější recenze si přečte i mnohem více návštěvníků, což je při naší návštěvnosti opravdu hodně slušné. Nemáme návštěvnost postavenu na kvantitě bezcenných přístupů, ale kvalitě obsahu, čehož si řada potencionálních partnerů všímá a já jsem za tento vývoj velmi rád.  

lcd  

    DDWorld je dost specifický a vlastně není profesionálním projektem, jak toto slovo dnes mnozí rádi chápou jako honbu za penězi, sledování jiných než uživatelských a čtenářských zájmů a hraní si na všechno vím všechno znám a všude jsem byl. Není vytvářen žádnou profesionální redakcí, jeho autoři nejsou placení profesionálové a vše stojí na dobrovolnosti a velkým nadšení jeho autorů a hlavně jejich touhy po poznání pravé skutečnosti a možnosti si vyzkoušet novinky. A to nás v žádném ohledu nepenalizuje ve schopnosti přinášet kvalitní informace a testy. Nebaví nás poslouchat zkreslené výsledky a názory druhých, raději si vybudujeme vlastní přístupy k informačním zdrojům a tak si můžeme zjistit, jak je to objektivně ve skutečnosti a že není ani zdaleka tak, jak nám to mnozí malují, ba často úplně jinak. Je pak občas zábavné a zároveň smutné sledovat, kolik lidí dokáže žít v bludu schovaným za profesionalitou a čemu všemu jsou ochotni uvěřit a dále šířit pečlivě připravené bludy jako slovo boží. Snahu někomu něco dokazovat a vyvracet jeho špatné dojmy a názory, už jsem osobně trochu vzdal, alespoň co se týká neustálých nikam nevedoucích diskusí. Mohli jste si všimnout, že jsme přijali určitou redakční politiku v tom smyslu, kterou lze shrnout do věty: „věříme jen tomu, co si otestujeme a dokážeme na vlastní kůži, výsledky vám dáváme k dispozici a podle nich se sami řídíme a jiným nevěříme." Tento přístup si necháme a udržíme, zajímá nás jen jak to je a nezajímá nás, jak by to mělo být nebo jak kdo chce, aby to bylo. Co vyjde, to vyjde a to odprezentujeme. Nutno říci, že tento přístup zaujal k mému překvapení řadu firem a společností natolik, že se v uplynulém roce nové spolupráce jen hrnuly a umožnily nám získat kontakty, možnosti a informace o jejich existenci a využití jsme ani nevěděli. Za uplynulý rok jsem se dozvěděl a naučil s některými kolegy z redakce tolik věcí ze zákulisí IT, že jsem se mnohdy nestačil divit, co všechno je možné i nemožné a jak z pohledu uživatele mohou být mnohé informace neuvěřitelně zkreslené, neúplné. Většina našich spoluprací je velmi úspěšná a velmi přínosná a já tímto děkuji za celý DDWorld a jeho čtenáře, že nás mnozí opravdu ze všech sil podporují, i když vědí, že DDWorld stojí trochu mimo rámec běžného profesionálního IT magazínu. Děkujeme za výjimečnou podporu, které se nám od Vás dostává a budeme se nadále snažit, abychom si ji zasloužili, tak jako doposud.  

ati-crossfire      

   Na druhou stranu musím stále některým náročnějším čtenářům (na čemž není nic špatného) připomínat, že celkově naše možnosti a prostředky přesto zůstávají daleko za možnostmi velkých zavedených serverů a magazínů, které mají v zádech značné jištění, kapitál a možnosti o kterých jako běžní čtenáři ani nevíte. DDWorld je postaven na minimálních nákladech s nulovými zkušenostmi a zcela od píky a hlavně staví na 100% nadšení pro věc a objektivní pravdu obyčejných uživatelů, kteří se nebojí obětovat trochu toho svého času pro informování druhých. Mnozí nás ale na druhou stranu rádi a často srovnávají se zavedenými a velkými magazíny. Ačkoli mě to osobně těší a je to velký výraz uznání, zároveň jsem zklamaný a smutný z toho, že zkrátka nemohu vždy garantovat takovou kvalitu a takový rozsah informací, jak by mnozí v takových srovnání s ostatními uvítali. Zázraky dělat neumíme, naše omezené zdroje a sami sebe využíváme na 199%. Nicméně i v našich obtížných podmínkách držíme laťku vysoko a se ctí a v žádném případě se za nic nestydíme, ba naopak, za pravdu a poctivou práci se stydět prostě nikdo z nás nikdy nebude. V uplynulém roce jsem se rozhodl, kam přesně bude celý projekt DDWorld dále směřovat. Plány a možnosti mám vymyšlené i připravené, realizace ale bude v současných podmínkách běh na delší trať. Současná podoba je ale jen malým dílkem skládačky. Nemám zájem budovat nějaké kopie současných projektů a magazínů, těch je myslím dost, naším zájmem je vybudovat Náš čtenářský komunitní portál, který bude sdružovat běžné uživatele se zájmem o počítače, na kterém budou jednak zkušenosti samotných uživatelů a jednak samozřejmě informace od stálých spolupracovníků a to všechno mimo vliv některých klasických zájmových skupin. Proto se nezávislost budu snažit udržet, seč budu moci i za cenu trochu toho nepohodlí a pomalejšího rozvoje. Pro některé tazatele tedy opakuji - DDWorld není v současné době a podobě na prodej.

web20

   V uplynulém roce jsme na DDWorldu udělali několik vizuálních i funkčních změn. Dodělali jsme vzhled, který je přijímaný dvěma způsoby. Buď se hodně líbí, že je to něco co přeci jen není tak obvyklé anebo se nelíbí, že zkrátka nebudí takový dojem profesionality. Já musím říci, že kladných ohlasů je výrazná většina. Co se týká výraznější změny vzhledu, tak to řeknu asi tak, že stávající podoba DDWorldu nezůstane navždy, ale výraznější změna by šla až v ruku v ruce s přepracováním celého systému, což ale určitě nebude tento rok. Drobné úpravy jsou možné. Pokud jde o samotnou funkčnost stránek, tak jsme udělali před nějakou dobou změny v diskusích, změny v šířce template apod. Z obsahových změn se snažíme každý den vám přinést nějaké ty delší aktuality v souvislostech a zajímavosti a také nějaké ty recenze a testy. Kromě toho se také pomalu utváří herní sekce DDworldu, pravidelné týdenní herní aktuality jsou jedna věc, sem tam nějaká recenze hry a postupně budujeme také sekci online hry, kde naleznete zábavné odpočinkové relaxační hry. Snažíme se zařazovat jen ty nejzajímavější. Systém je stále ještě ve vývoji a konečná podoba to ještě není, ale již to běžně funguje a také toho mnozí rádi využíváte, což nás těší :). Dostat se tam je snadné, na stránkách máme několik funkčních prvků, mezi jednotlivými hlavními tématickými sekcemi webu se pak bude moci přepínat nahoře pomocí záložek, nyní jsou tam dvě - Magazín a Zábava - viz obrázek.

  hry-zabava

    Udělali jsme i první kroky, co se týká možnosti zapojit vás čtenáře a uživatele do tvorby článků a příspěvků. Každý registrovaný čtenář má možnost přidat k nám do systému vlastní článek. Prozatím to funguje opět v beta verzi rozhraní, ale funguje to ve vší použitelnosti. Články se prozatím nevydávají hned a automaticky, je nutný zásah někoho z redakce. V další fázi proběhne odstranění druhé podmínky a necháme tu tvorbu článků, recenzí, příspěvků, postřehů a glos na vás, tedy s nějakými pravidly. Uvidíme, jak se to osvědčí, každopádně slušné články, které nám pošlete, nezůstávají ležet ladem. Ti nejschopnější se pak mohou stát stálými spolupracovníky.

sestava-1

   DDWorld jsem se tedy rozhodl vést i do třetího roku jeho života. Samotné cíle zůstávají stejné. Tedy pokusit se o zřízení nějaké stálejší redakce se vším všudy, budování dalších kontaktů a spoluprací, čímž znovu děkuji všem stávajícím spolupracovníkům a spolupracujícím firmám, bez jejichž podpory by nebyl chod takového magazínu vůbec možný. Přidáme také na funkcích a vylepšeních webu a pokusíme se udělat i něco s obsahem, mnohé věci totiž z důvodů nedostatku vhodných nadšených lidí nemůžeme dnes dělat. Připravuji na tohle téma delší článek, jak můžete DDworld spoluvyvíjet. Ostatně já pořád razím myšlenku, že DDWorld je hlavně Váš magazín, tedy jeho čtenářů a vy máte možnost ho spoluvytvářet k obrazu svému i když pod dohledem aby to byl obraz k něčemu a ne k ničemu :).

Děkuji tedy za dosavadní přízeň a úspěšný druhý rok naší práce na tomhle projektu. V tom třetím společném roce existence se pokusíme dále se zlepšit ve všech aspektech. Nadále budeme prosazovat objektivní souvislosti bez ohledu na různé jiné zájmy a tlak, který na nás bude vyvíjen, který se zvyšujícím se počtem čtenářů neustále narůstá. Děkuji samozřejmě všem těm, kteří se na tomto projektu podílejí i těm, kteří o spolupráci projeví zájem. Jsem stále přístupný všem, ale musím se předem upozornit za v poslední době delší doby odpovědí, kolem DDWorldu mám trochu více časově náročných povinností, které jsem si uložil. Samostatné spolupracovníky vítám o to více :). Vše nejlepší do třetího roku ....

Best-of-best

Ocenění Best of Best patří všem našim spokojeným čtenářům, tvůrcům těchto stránek a dalším spolupracovníkům redakce.

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Neznámý  - Happy birthday!!!!! 2008-04-07 01:24:50

Takže prajem všetko dobré , nech sa DDworld vyvíja a drží si ten NADštandard medzi webmi.
F3rda [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - :-) 2008-04-07 01:32:03
avatar
Jen tak dál. Tady mi alespoň nikdo nenadává za moje skromné názory a přání. Přeji mnoho trpělivosti do dalších let. CuS Ferda
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Congratulations 2008-04-07 01:42:14
avatar
Gratuluji celemu DDworldu za uspesny rok a preju dalsi nemene uspesne Skvele jsou jak stranky samotne tak clanky, aktuality i diskuse pod nimi - mam na mysli editaci prispevku a jejich hodnoceni K dokonalosti uz snad jen schazi radit prispevky v diskusich od nejnovejsi po nejstarsi
Jen tak dal
Centurion1973 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-04-07 01:47:39
avatar
Gratuluju k 2. vyroci
deacon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Gratulace 2008-04-07 09:49:25

Ja se taky pridavam k gratulaci. Hodne stesti do dalsich let. Byla by velka blbost DDworld prodat.
vsn [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-04-07 10:08:29

taky se pridavam ke gratulaci posledni rok uz ani jine IT magaziny nectu ... vlastne obcas hulana ve skole kdyz se nudim , jedine co mi vadi, je, ze web neni vycentrovany na stred ... podle me by to nebyl velky problem to udelat aby se to automaticky centrovalo ne? diky :o)
Bohumil Stejskal [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - njn tak všecko nejlepčí 2008-04-07 11:54:48
avatar
a kdy teda bude skladem v čr to 4850e ?
petrsuchy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-04-07 14:52:43
avatar
Bez urazky ale tobe z toho Athlonu 4850e jednou hrabne. Ptas se na to snad v kazdej diskuzi, ale aspon to budes vedet hned jak se to nekdo dozvi. Jeste jednou rikam ze bez urazky.
eXistenZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-04-07 13:24:53
avatar
Taktiež všetko naj, nech sa darí aj naďalej
Kalidasa [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Kvalite článků 2008-04-07 13:32:09

Zpočátku si mne ddw získal pár recenzemi komponent, které přinesl jako první česky. Teď se stále potácí ve zmatku, co vlastně chce komentovat - řekl bych, že má přes 50% článků, které se netýkají komponent. A to je špatně! Na druhou stranu musím říct, že tady jsou bezkonkurenčne nějlepší novinky, do kterých se zapojuje názor a znalosti autora a uvádí zprávy do srozumitelnýc souvislostí.

Přeju čtenářům víc recenzí komponent a úroveň půjde vzhůru.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-04-07 13:54:01
avatar
v první řadě díky v druhé řadě bych se rád zeptal, kde vidíte těch 50% článků mimo téma ... ? Temátem DDworldu má být vše okolo PC, některé věci neděláme, protože nemáme dost lidí, ochotných se danou tématikou zabývat ...
Kacab10 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-04-07 21:22:10
avatar
Ja musim rozhodne rict ze se ddworld vyvinul a to hodne! Ale proste ten stary DDworld jaky si jeste pamatuju se mi libi proste vic . Jeste jak byly ty cenové přehledy, to se mi líbilo uplne ze vseho nejvic. Doufam ze se na to zase nekdy zmůžete, pro uživatele PC je to totiž pak strašně důležité k obecné orientaci na trhnu s kopmonenty.

A doufaám že DDworld vydrží takovy jaký je a proč jej taky čtu: Výstižný, vtipný a také velmi interaktivní co se týče čtenářů
Kacab10 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-04-07 21:30:37
avatar
Tak jsem se podival x stránek člůnků dozadu a znovu zavzpomínal: Hlavně jak byly ty staré dobré " IT news x.týden"

A s tim ze to bylo predtim vice jen o HW taky trosku souhlasim. Treba tahle stranka o tom neco rika
http://www.ddworld.cz/347.html

A po tomhle se mi stýská uplne nejvic!:
http://www.ddworld.cz/cenove-prehledy/cenovy-prehled-zakladni-desky-kveten-2006-41.html
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-04-07 22:11:10
avatar
cenové přehledy můžu někoho naučit dělat, ale já už na ně bohužel nemám moc času ale hodily by se ...
hajo03 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-04-07 14:36:59
avatar
tak ja sa tiez pripajam k gratulacii a prajem vsetko najlepsie do dalsieho roku, je to moj naoblubenejsi magazin o IT a sice nanho chodim este len kratku dobu, hned sa mi zaopacil, a co sa tyka to neprofesionalneho vzhladu, tak prave ten sa mi zapacil, najviac, a nikde nevidim samu bielu, len tak dalej ...

inac diskusie su jedne z najlepsich
hajo03 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-04-07 14:38:54
avatar
a do novych hernich noviniek by ste mohli dat nieco o S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky , ja som nejake tie nove veci hladal, ale nic take som nenasiel, tak keby ze sate nahodou zohnali nejake info tak sem s nim
MobyDict [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - super 2008-04-07 15:35:25
avatar
ako chdim sem uz asi rok a pol a je tu fakt dobre,,,denne sem chodim tak casto ako s da , clanksy su fakt dobre podla mna a a ked ho precitam tak sa este aj niekedy nasmejem dole v komentaroch, ci sa vadia alebo len niekto blbne,, to je jedno. takze vela chuti do zivota prajem celej redakcii
bartfox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-04-07 15:55:59
avatar
Všechno NEJ do další pětiletky - ať je co nejvíc spokojených čtenářů, diskutérů a toho nejlepšího hardware
Raoul Duke [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Podtrženo sečteno. 2008-04-07 16:10:43

Musím říct že poslední dobou se články i recenze celkem zlepšili, také je dobře že ubylo fanatických komentářů (ikdyž určitá zaslepenost stále cítit je). Ale už by jste mohli něco udělat s tím strašným vzhledem stránek...
Neznámý  - SMRT PCTUNINGU !!! 2008-04-07 20:30:43

Tento až extrémní názor je samozřejmě myšlen v uvozovkách a přeji DDWorldu, ať nikdy nezabředne do toho hnusu jako PCT, který nasadil brutální cenzuru v názorech. Chápu, že je hodně příspěvků nesmyslných, ale je to názor čtenáře díky kterému mají zisky z reklam. Jak jsem předpokládal, tak PCT bude naprosto nechutně upřednostňovat INTEL a NVidia a tím pádem se z PCT stal reklamní plátek těchto firem a s nějakou objektivitou při recenzích se můžeme rozloučit. Je až hanba, co všechno jsou lidé jako pan Obermaier a jeho spolupracovníci udělat pro peníze. Přeji nám všem čtenářům DDW aby zůstal stejně skvělý jako dosud.
hajo03 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-04-07 21:12:54
avatar
to hej, pctuning strasne klesol, ma najnovsie recenzie tri sli kde bola len jedna karta ati hd 3870x2, nehovoriac o tom ze "pan obermaier" uz v minulom nVidia testu slubil aj porovnanie s kartami ATI, a nie len jednou hd3870x2
eoden [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-04-07 22:20:00
avatar
Všechno nejlepší DDWorlde a tobě díky DD. Za ten rok a pul co tu jsem se DDWorld stal mým nejoblíbenějším magazínem a navštěvuji ho každý den. Celé redakci bych chtěl poděkovat za velmi zajímavé a informačně obsáhlé recenze a aktuality. MOC dík a jen tak dál.
cch [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-04-07 23:05:49
avatar
co na to říct? snad jen jediné: hodně nových a spokojených (někdy i těch nespokojený) čtenářů v dalším roce
Agrael [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-04-08 20:39:24
avatar
Gratuluju k tem dvema uspesnejm roku a preju dalsi jeste uspesnejsi, at zije DD a celej DDworld
Neznámý  2008-04-11 12:39:09

gratuluju,jen tak dál
siddhi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-04-14 23:20:43
avatar
Blahopreji,
musim pochvalit hlavne za vyborne testy notebooku a taky za nedelni herni novinky. Jen tych testu myší je uz az az. Take bych uvital testy zarizeni jako jsou treba externi hdd.
Nuze vse nejlepsi
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
MSI Claw otestován – na konkurenci dle očekávání nestačí
MSI Claw otestován – na konkurenci dle očekávání nestačíPondělí, 15 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 171x
Komentářů: 0
Total War: Warhammer 3 dostane novou expanzi!
Total War: Warhammer 3 dostane novou expanzi!Pátek, 12 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 144x
Komentářů: 0
FALLOUT 4 dostane oficiální NEXT GEN aktualizaci
FALLOUT 4 dostane oficiální NEXT GEN aktualizaciČtvrtek, 11 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 588x
Komentářů: 1
Seriál Fallout je tu a je to pecka!
Seriál Fallout je tu a je to pecka!Středa, 10 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1505x
Komentářů: 5
Star Wars Outlaws – vypadá pěkně, ale UBI przní vydání
Star Wars Outlaws – vypadá pěkně, ale UBI przní vydáníÚterý, 09 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1714x
Komentářů: 1
MATRIX dostane pátý film, i když ten poslední zklamal
MATRIX dostane pátý film, i když ten poslední zklamalPondělí, 08 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1534x
Komentářů: 5