INVEX 2008 hodnocení - konec oddalují poslední mohykáni Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Pondělí, 06 říjen 2008
Přejít na obsah
INVEX 2008 hodnocení - konec oddalují poslední mohykáni
Konec Invexu v Brně

 

  • TNTrade ...

  Chuť starých dobrých Invexových časů dala statečným návštěvníkům ochutnat ještě společnost TNTrade, která opět měla pěkný a hlavně hardwarově bohatý stánek s ukázkou mnoha zajímavých produktů od různých značek.

invex-2008-10

  Příjemný rozhovor s majitelem TNTrade byl další jednou z mála věcí, kvůli které jsme na Invex přijeli. Dozvěděli jsme se spousta zákulisních drbů, které se nám budou hodit :). Samozřejmě jsme se poinformovali o novinkách a můžu vás navnadit, že bude co pěkného testovat.

invex-2008-9

  Stánek TNTrade určitě také stojí za to navštívit a patří k tomu málu skutečně zajímavého na letošním pokusu o veletrh.

  • A co dál?

  Z dalších zajímavostí toho moc za zmínku nestojí. Snad jedině největší LCD televize, kterou si osobně přijel pořídit Leoš Mareš. Tahle 108" sranda stojí 4,99 milionu a v rámci veletrhu Invex k ní dostanete pěknou Toyotu RAW4, která stojí zhruba 799 000 korun.

invex-2008-1

 Mezi námi, koupit tuhle televizi je pořádný nesmysl, obraz tedy nic extra (pěkný je, což o to, ale ne za 5 českých na stůl) a mohu vám zaručit, že nedávno testovaný projektor BENQ W5000 nabídne minimálně stejně kvalitní obraz a to klidně s úhlopříčkou až 300". A stojí pouhých 60 000 - vedle ceny té šílené televize je to skutečně pakatel. Je to pěkná technologická věcička, ale koupit si jí může jenom ... no Mareš, který to ale navíc udělal pro reklamu, měl ji totiž s výraznou slevou :).

invex-2008-2

A tím je prosím výčet toho, co skutečně stojí za povšimnutí na letošním Invexu, u konce. Teď tedy z trochu jiné stránky ...

  • Invex je mrtev ...

 Řeknu to na rovinu, kdyby BVV nepřesvědčilo ASUS, aby přijel, tak žádný Invex už nebyl. Zůstal tam tedy jen Digitex a nově ještě Fotografie. Digitex však úspěšně následuje Invex. Kamarád se těšil na pěkné televize, jenže ouha. Z velkých výrobců nepřijel až na čestnou výjimku nikdo. I Digitex se tak klidně vešel do malého pavilonu a ještě zbylo spousta místa na určitě zajímavé přednášky, které se těšili velké popularitě. I když byly i výjimky.

invex-2008-4

  Do pavilonu se tak vešly ještě navigace, což je sice pěkná věc, ale bylo jich na nás až trochu moc. Navíc na letošní Invex navigaci skutečně nepotřebujete. Pavilon fotografií, zde není moc o čem mluvit, vystavené fotoaparáty lze spočítat velmi rychle a proti loňskému ročníku také velký ústup. A to je opravdu popis všeho, co letošní veletrh nabídl.

invex-2008-14

   Nebýt několika zajímavých setkání a snahy několika firem, považoval bych letošní ročník za pohřeb Invexu a tragikomický pokus o veletrh. Invex může zachránit jen jiný pořadatel a jiné výstaviště, BVV nám letošní úrovní a přístupem k vystavovatelům, kteří mají zájem vystavovat, jasně ukázalo, že o Invex nestojí. Těch pár posledních statečných vystavovatelů by udělalo líp, kdyby své stánky vzali a přesunuli do nejbližšího obchodního centra ...

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Mirek Jahoda [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Drobnosti 2008-10-07 00:49:19

Škoda Honzo, že jsi nepřišel nějak blíž, taky bychom ti nějaký zákulisní drby řekli ;-)

Třeba, že ta výstavka grafik není Asusu, ale moje (Asus tam dal pár grafik, štítky u každé karty to celkem potvrzují). Pak si taky trochu pleteš Invex a Digitex, ale v tom má zmatek asi pomalu každý. A hodně vystavovatelů (včetně té nVidie) bylo dneska na nějaké expu eD Systemu Czech, největšího distributora IT u nás. Přijedou zítra (teda už dneska).

Souhlasím s tím, že jestli se ve středu nestane zázrak a nenahrnou se lidi, bude to jedno velké umírání veletrhu. Aspoň že s dusíkem, suchým ledem a olejem je legrace.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-07 01:23:35
avatar
no byl sem blízko hodně dlouho, drbů i zajímavých relevantních informací mám dost a dost (i když nikdy není dost ) a na pár věcí jsem docela zvědav, ale to uvidíme až v následujících týdnech, tak nepředbíhejme událostem. .... Výstavka karet byla hezká, říkal jsem si že určitě nemohla být celá přímo ASUSu (některé ty modely se přiznám - až blednu závistí . Taktování dusíkem pěkný určitě atraktivní pro lidi, slušný výsledky se taky dostavili (je vidět, že když je to připravené se správným vybavením, všechno jde, ne jako jistá akce , akvárko se mi ale líbilo nejvíc - jen tam chyběly rybyčky - samozřejmě umělý

Myslel jsem, že tam do zítra vydržíme ještě na několik tiskovek a pár setkání, ale to se vážně nedalo :/ Je škoda že Invex-Digitex dopadl tak, jak dopadl, kromě lenosti a neschopnosti BVV zatím nevydím žádný jiný důvod, možná by bylo zajímavé to uspořádat za rok jinde s jinými pořadateli, jak by to vypadalo, řekněme si narovinu, nic se tím už nedá zkazit ...
Neznámý  - Já to včera prošel za hodinu 2008-10-07 09:08:32

Zoufalost sama. Je škoda, kam to management BVV dohnal. Mluvil jsem minulý rok s hodně vystavovateli, a říkali, že by rádi přijeli znovu, ale že pronájem plochy je neuvěřitelně drahý a přínos 0. Jinak mám stejný pocit, že minulý rok jsem si také myslel, že není kam spadnout, ale tento rok je trapárna roku.
Level5 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-07 19:25:54
avatar
Já tam jedu zítra a na Invexu budu poprvý takže bych si pár drbů ze zákulisí určitě rád poslechl.


Pokud se mi podaří sehnat někoho od nvidie zkusím se ho na něco poptat a když se dozvím něco co by stálo za zveřejnění tak zkusím udělat nějaký článek ;)
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-07 19:51:02
avatar
proč mám pocit, že vím přesně, co ti na určité dotazy poví
budy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-07 21:54:11
avatar
taky jestli tam někdo bude mě připadlo že všeci manažeři a hostesky od stánku nvidie utekli jak viděli co ten invex je letos zač
Level5 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-08 20:32:50
avatar
Nepoveděli mi nic protože jsem nikoho nesehnal ja ještě tam bylo tolik lidí že jsem měl co dělat abych se k tomu stánku dostal. například na ukázku taktování jsem se těšil jak mimino na dudlík a neviděl jsem z toho skoro nic protože kvůli tomu že to byla pomalu jediná zajímavá věc na celym Invexu tak tam byl dav přes půlku pavilonu...
Neznámý  2008-10-07 00:50:25

Poslední hodí klíče do kanálu...
Neznámý  2008-10-07 01:35:12

Zmršit se dá opravdu všechno. Škoda
c.Data [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - nostalgie 2008-10-07 06:09:40
avatar
Tak už ani neuvažuji že bych tam jel nerad bych si zkail vsponímku na poslední Invex 1997 kde jsem byl...plno lidí areál plný zajímavých věcí, nových her hardware a vůbec všeho možného ... nemluvě o Formulích 1
Majkl777 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Parte INVEX 2008 2008-10-07 07:53:47
avatar
Tak Invexu děkujeme.. V minulosti měl pár dobrých let, ale je vidět, že si svoje už odsloužil a kvalita se nezadržitelně blíží dni, kdy nám pořadatel oznámí, že se veletrh Invex nekoná...

No ale narovinu, bude to někomu z nás vadit?? Překrásné hostesky jsou i na ostatních veletrzích a co jiného budeme postrádat, hm??
Colin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-07 08:00:42

Já tam byl minulý rok poprvé a musím říct, že mě to dost zklamalo a na tenhle ročník jsem ani neuvažoval, že bych jel. Přeci jen to mám z Liberce dost daleko a benzín taky není zadarmo. Ale aspoň jsem si došel do Egyptský restaurace to bylo jediný pozitivum. Škoda, že to takhle upadá. Vidět různý HW na živo je lepší, než jen když si o tom takhle čtu.
3D_Crab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-07 12:13:23
avatar
Já jsem byl minulej rok taky poprvý (se školou; a už tehdy jsme si říkali, že to stojí pěkně za prd), letos jsem měl jet taky, ale po přečtení tohodle nekrologu jim na to z vysoka ser... kašlu.
Neznámý  2008-10-10 00:43:44

Zdar COLINe Mc Ray, ale, tak, mohl, jsi trochu, zazávodit, ne co?
Marlow [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Vzpomínka 2008-10-07 09:14:28

Na Invexu jsem byl naposledy asi tak před 6-7 lety. Tehdy jsem na něj jezdil každý rok a vždy to byl masakr. Při příjezdu se jen těžko hledalo místo na zaparkování, u pokladen fronty, o stánkách už ani nemluvím. Člověk se musel probíjet a mít široká ramena. Jinak nic neviděl. Bylo cítit všudepřítomné jiskření elektronických součástek a všech možných i nemožných počítačů a nových technologií. Game hala byla totálně narvaná. O účast v soutěži musel každý bojovat. Bylo tolik vystavovatelů, že za jediný den se to nedalo všechno projít. A to už ani nemluvím o doprovodných programech. Když vidím jak je to v současnosti tak jsem jedině rád, že jsem tam nejel. Invex už asi není a nebude to co býval. Asi měl skončit už dávno. Toto je výsměch který s veletrhem nemá nic společného. Škoda.
kuko61 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-07 13:09:31
avatar
R.I.P.
Alhan [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - invex 2008-10-07 16:54:26
avatar
Deus ex invex vyprchal. Poprvé jsem se účatnil, když nokia předváděla svůj nový mobil (mega cihlu) s prvním foťákem. Tehdy to bylo dobré...ale každý rok se situace horšila a jak tak slyším, tak sem neprohloupil, když už 2* rokem nechodím..
Je to škoda - ale vážně nechápu, proč s tím něco pořadatelé neudělají
Pyshtone [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-07 17:39:15
avatar
Vzpominam na rocniky 97-99 , kdy se neslo ani pohnout, na klobasy se staly ctvrthodinove fronty a kluci ze SCORE promitali video, jak typek projel za ~30 minut Quake I. Skoro jsem nedychal (neslo to ) a muj stredoskolsky batuzek byl plny plakatu... Byvalo to fajn a meli jsme den volna ze skoly... Tak si budu pamatovat Invex ja... Rest In Peace!!!
ATI.Tom [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Invex 2008-10-07 18:00:24

Mě se tam líbilo, myslím že je to dobrý veletrh a vláda by ho měla víc podporovat - je to totiž výstava HighEnd produktů a ta se musí udržet.
budy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-07 21:55:40
avatar
zde moc nejde o podporu vlády ale o samotné výstaviště co jsme zaslechli od manažerů různých firem tak je tak málo vystavovatelů na invexu díky BVV a jejim dětinským praktikám.
Raskin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-10 11:11:28

No a ty dětinské praktiky jsou jako co? To se nepodařilo vysvětlit ani DDmu v článku. Docela by mě to zajímalo. Jaký je tedy ten přístup BVV k vystavovatelům?
AceBob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-21 15:26:54
avatar
Docela jednoduše řečeno .... Chcou mrtě moc peněz za m2 vystavované plochy a tak se nikomu nevyplatí tam utrácet své prachy.....
Kacab10 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-07 23:40:29
avatar
invexcup RIP...
Herry [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Invex 2008-10-08 08:28:21
avatar
Zdravim, na Invexu jsem byl naposledy tak cca 5-6 let z5t mno a uz tehda se rikalo, ze to stoji za prd. Mno letos jsem tam byl (Sobota, Nedele) jako technik zajistujici rozchozeni nekterych veci. Mno a opravdu propadak. Kdyz mi firma rekla, ze tam pojedu jen na So a Ne, tak jsem byl docela zklamany, ale jak ctu opravdu to uz stoji za ho... Takze si myslim, ze kdyz se nestane pristi rok zazrak, tak Invex je mrtev. Skoda, takovy pekny veletrh to byl. Kdyz si vzpomenu jak predstavovali procesory K5 nebo pozdeji K6, tak jak jiz nekdo psal. Veletrh naslapany az po okraj firem, ze to clovek neprosel za jeden den. A domu se vzdy vracel unaveny a nohy necitil. Ted za pulhodky to clovek prolitne cele. Pokud jej neco zajima, tak max 3hodiny.
Rohlik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - já tam byl 2008-10-08 13:58:45
avatar
Tak já dodám mé pocity z úterka...

Bída bída děs děs... to co se tváří jako veletrh je v podstatě jen představení pár vystavovatelů. Ostatní plocha je vypněna "meeting místy" čti: když tu nemáme stánky, dáme sem židle a stoly.

Prošel jsem to celé za 3 hodiny a tím myslím Invex, diditex, Job Fair, Reseller Meetíng Point i Interkameru.

Zajímavé bylo: stánek Asusu, výstava fotek a přednáška Jana Saudka v sekci Interkamera, slevy na předplatné u časopisů

Nezajímavé: snad všechno ostatní

Bohužel jsem myslel, že se BVV odrazí ode dna a půjde nahoru, ale toto byla kalamita. Což na tom, že areál by sváděl k bombastické akci, kterou jiná města u nás nemohou udělat... ale skutek utek. Kdo se chce dozvědět něco o HW musí na setkání, která dělají distributoři. Běžný lid má smůlu.
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-08 15:35:01
avatar
Heh dneska sem dostal nějaký pozvánky nebo co to je na Digitex. Docela brzo, když je osmýho a končí to zejtra.
budy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-08 23:04:05
avatar
nějak se přebytečných lístků zbavit musí
miki75 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-09 20:40:03
avatar
No je to skoda lebo posledne blizke miesto (myslim od ziliny) je asi v tahu a to je fakt skoda. Fakt my to je uprimne luto. Uvidime co ukaze buducnost. Mozno otvoria stanky raz aj na inchebe (Slovensko)
GOS007 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-15 22:37:58
avatar
No. Kdyby se něco konalo v Bratislavě, neměl bych nic proti. Sice to mám stejně daleko jako do Brna, ale v Blavě jsem zhruba za 50 minut po dálnici, když tedy jedu kolem 200, jakože to tam tak jezdím vždy Do Brna mi to trvá 2,5 hod.
GOS007 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Láloš Marešů 2008-10-15 22:33:55
avatar
Jenom by mě zajímalo kde na to ten Mareš bere? Vždyť moderování a nazpívání několika odrhovaček mu nemůže přinést takový balík, aby ročně utrácel kolem 10 mega. A jestli mu fakt někdo tolik platí, tak to musí být fakt idiot. Nevíte kde bych ho našel, že by mě třeba taky zaměstnal?
AceBob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-21 15:21:42
avatar
To by ses divil kolik mu platí. Ale musíš uznat že jako moderáron není uplně na ....
Pool44 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Mareš 2008-10-24 18:28:13
avatar
Divil by ses, ale Mareš je hodně aktivní, nesedí doma na zadku, ale za den odmoderuje třebas 3 - 5 akcí. Někdy končí až hodně v noci na diskotékách, takže si myslím, že ty prachy má vydřený a zasloužený.
Tu televizi samozřejmě neměl za 5 mega. Dali mu ji prakticky zadarmo, říká se tomu reklama. Všude pak napíšou, že si Leoš Mareš koupil tuto televizi za 5 milionů a nějakej pracháč si ji pak koupí taky, protože ji má Mareš.
Buď slavnej a budeš dostávat taky takový hezký dárky
Kdybych si ji naistaloval do svýho pokoje - 3x3,5 musel bych si koupit i pojízdné štafle

Pokud jde o BVV, tak tam šéfku dělá moje kamoška a musím říct, že je hodně na prachy, takže bude dojit vystavovatele dokud to půjde i za cenu úplné zkázy.
Dokud to tam povede, pak zlepšení bude v nedohlednu a nereálné.
AceBob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Přijel sem viděl sem ....... a 2008-10-21 15:18:44
avatar
DD musím jen souhlasit. Vtipně napsaný ůvod má pravdu. Myslel sem že minulý rok byl Invex na prd a teď vím že byl vlastně uplně našlapaný. Byl jsem až na dnech pro veřejnost.. a musim dodat že Nvidia ukazovala jednu skutečně vychytanou věc a to jakýsi stereoskopický monitor(ne přímo od nvidie), se kterým se dá urobit fakt našlapaný dojem 3D. Brýle sice potřebuje ,ale jen s polarizátory, žádné skreslení barev... prostě ultimativní technologie . Finta je v tom že monitor má rozdvojené pixly a každý umí polarizovat světlo jinak. Pak se s toho těma brýlema složí 3d vjem. Ale jinak fakt bída jsme to prošli fakt za rekordně krátký čas... cca 3h a pak jsme museli zajít na piváka . Prostě bo se to nedalo považovat za Veletrh.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!


 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Marvel 1943: Rise of Hydra – využije úžasně vypadající UE 5.3!
Marvel 1943: Rise of Hydra – využije úžasně vypadající UE 5.3!Pondělí, 25 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 472x
Komentářů: 0
Horizon Forbidden West vyšlo na PC – solidní port!
Horizon Forbidden West vyšlo na PC – solidní port!Pátek, 22 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1515x
Komentářů: 8
Baldur's Gate 3 se nedočká DLC, datadisku ani pokračování!
Baldur's Gate 3 se nedočká DLC, datadisku ani pokračování!Čtvrtek, 21 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1213x
Komentářů: 1
Alien: Romulus – nový film naváže na klasiku!
Alien: Romulus – nový film naváže na klasiku!Středa, 20 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1895x
Komentářů: 4
The Acolyte – hraný Star Wars seriál v novém stylu
The Acolyte – hraný Star Wars seriál v novém styluÚterý, 19 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1149x
Komentářů: 0
Far Cry slaví 20 let! Také si přijdete staří?
Far Cry slaví 20 let! Také si přijdete staří?Čtvrtek, 14 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1905x
Komentářů: 3