Jak vypadá funkční transparentní (průhledný) telefon! Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Neděle, 10 únor 2013
Už pěkných pár let se ve sci-fi filmech vyskytují technologie s transparentními obrazovkami na tisíc způsobů užití. Také již dobře víte, že takové možnosti už výrobci mají a již se pracuje na prvních zařízeních. No a tohle je jeden z prvních opravdu funkčních (demo technologie) raných prototypů zařízení ve formě chytrého telefonu. Výrobci pracují na technologiích, které by zprůhlednily i další prvky výbavy tohoto zařízení. Údajně by podobný transparentní přístroj mohl být na konci roku 2013 v prodeji!
AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Mr.Lolendo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-10 22:04:23
avatar
Plastová krabička s baterkami a lesklou nálepkou uprostřed. Dobrej fake. A jestli ne tak je demence něco v takovémhle stavu předvádět.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-11 00:05:27
avatar
to není fake, to je demo technologie, ve videu ti to říká jasně .... je to částečně funkční ale je to jen ranný prototpy a ukázka technologie jak to zhruba bude vypadat ...
maugggly [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-10 23:56:20
avatar
a ja sa idem teraz transportovať do kuchyne. To si snaď robia z nás kozy! takých telefónov mám doma stovky...
Begy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-11 00:08:40
avatar
to měl být apríl?

nebo je DD uplně vypatlanej???
Tommy2 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-11 09:41:18

jestli to je apríl nebo ne je jedna věc, ale názor na člověka, který tohle zveřejní se dá napsat i slušně, proto prosím takhle nekritizuj někoho, kdo toho dokázal nejspíš víc než ty
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-11 09:49:08
avatar
to není ani apríl, ani nejsem vypatlanej ... to je zcela funkční relevnatní technologické demo transparentního telefonu!
CobraGT [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-11 09:03:21
avatar
Skvelé veď to je len kus plastu aký smartphone??? a k čomu je ako pripojená ta SD karta ??? nejaké priehľadné vodiče ??? dobrý FAIL
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-11 09:50:43
avatar
Je to technologické demo, display má jen základní funkčno, ostatní také ... je to demonstrace technologie a ranný prototyp. Ve videu máš jasně řečeno, že finální kousek bude mít spodní a vrchní část zakrytou a tohle je jen ukázka vlastní technologie a je to mnohem více než jen kus plastu ...
CobraGT [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-11 11:16:25
avatar
neviem pôsobí to na mňa fakt ako len kus plastu ale dobre no je to len v plienkach každopádne keby tvrdili že je to demo alebo prototyp priehľadného LCD tak som ticho ale toto nazvať smart ??? nie nie je to len niečo na čom sa zobrazuje slabo viditeľné niečo a hotovo keď budú mať niečo viac nech sa ukážu toto je slabé
Mike [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Technologicti Skeptici 2013-02-11 14:16:25
avatar
I kdyby ta karta nebyla pripojena a bylo by potreba vytvorit pruhledny spoje, tak jakej je problem je tam litographii vytvorit?? Slysel jsi nekdy o ITO nebo tenkych pruhlednych vrstvach kovu? To je ten nejmensi problem z toho celyho prototypu!
V Taoyuanu se soustredi na to co je skutecne nejvetsi vyzvou pro pruhledne smartphony a to je samotny display, touch panel (a casem slozitejsi integrovane obvody). Neni totiz jednoduchy (ale rozhodne ne FAKE nebo NEMOZNE) vytvorit temer kompletne pruhledny smartphone.
Kdyby se soustredili na takove prkotiny co tu naivne hlasas tak by se asi moc daleko nedostali.
Vyzkum v oblasti pruhlednych displeju a dotykovych senzoru se uz hodne dlouho a USPESNE touto problematikou zabyva, neni tedy zadne prekvapeni ze se zacinaji objevovat prototypy jako je tento.
Jinak je az s podivem s jakou vlnou skepse se na Technology & Lifestyle magazinu tahle novinka potyka. Bohuzel to jen potvrzuje jak jsou Cesko a Slovensko v techto oblastech pozadu (neumim si to predstavit tak je to automaticky FAKE).
maugggly [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-11 15:41:30
avatar
jedno je ukázať funkčný prototyp a druhe je ukázať plastovú krabičku. Aspoň náznak funkčnosti mohli ukázať.
CobraGT [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-11 23:38:49
avatar
Ja som ani nenapísal že je to FAKE alebo nemožné tak sa prosím ťa kroť ten tvoj výlev je úplne zbytočný a je mi úplne jedno že si myslíš že sme niekde pozadu to je tvoj problém písal som len že je to proste FAIL pretože neukázali dokopi nič je to nudné zle odprezentované zle nazvané a ani tou funkčnosťou ma to teda neohúrilo si všimni čo sa deje s "obrazom" pri pohybe proste je to slabé nudné a absolútne nezaujímavé aspoň pre mňa a hotovo a áno ta SD karta tam bola len preto abi navodili pocit že ide o "telefón" alebo smartphone takže preto tá moja reakcia a s tochto pohľadu ide o FAKE pretože prezentovali niečo ako zobrazovadlo a nie žiadny smartphone ako to bolo uvedené na videu
AndreasCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-13 16:58:26
avatar
Jen doplnim, ze Touch panel neni zadny problem. Jsou na nej potreba jen vodice a pokud ty se daji udelat pruhledne (jako ze daji), tak je cela problematika vyresena. Sam jsem capacitive touch technologii uz implementoval do vyrobku.

PS: Aby to nevypadalo, ze jsem jen nejaky pindal, tak v mem zivotopise stoji, ze se zabyvam tvorbou architektur a navrhem hardwaru (okrajove i softwaru).
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-11 13:13:40
avatar
Začátky jsou hold těžké
Mr.Lolendo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-11 13:57:43
avatar
jn s tímhle by na kickstarteru neuspěli.
Trace4x10 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-12 14:27:00
avatar
No koukám, že u čtenářů DDW určitě ne
Mr.Lolendo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-11 13:53:13
avatar
"Asi sem postnu prototyp světelného meče a Azgartského teleportu které se už brzy budou běžně prodávat."

Jde o to že nic v tom videu neukázaly. Absolutně nic. Takže je to naprosto zbytečná informace s nulovým obsahem. Pokud někdo na něčem novém pracuje tak prezentuje prototyp který aspoň už umí to co bude jeho přednost. Za svůj život jsem viděl tolik prototypů a dokonce i funkčních ale stejně se do nedotáhlo dokonce.

Řeknu ti jak je tahle informace hodnověrná a cenná.

Vezmu si tričko s logem Adidas a bude předvádět boty se kterými vyskočíš 2 metry. Jediné co uvidíš je moje žvatlaní a nějaké boty které budu držet v ruce.

Připadá ti to jako informace hodná tvým 2 minutám života? Mě tedy ne. Internet je přeplněn "informacemi" ale ty zkutečné informace a pravdu si musíš najít/vyfiltrovat v záplavě dezinformací a zbytečností. Je to jako DNA 5-10% toho co zkutečně potřebuješ a něco znamená. Zbytek bordel.

Neříkám ti jak vybírat informace. Neber to ani jako buzeraci. Spíše jako kritiku k zamyšlení.
Mike [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-11 15:14:33
avatar
Ano, z pohledu naprosteho laika, ano muze se ti to zdat k nicemu a ze v tom videu nic neukazali..

Kdyz se na to ale podivas ocima cloveka z oboru, uz ti to tak neprijatelne a nic neprinasejici neprijde.
Polytron Technologies nejakou dobu uspesne vyrabi produkty ktere maji hodne spolecneho s timto prototypem (koukni treba na jejich Polyscreen).
Navic vyzkum poskytuje uz nejakou dobu prostredky pro realizaci pruhledneho smartphonu, tak proc ne?

Video ma hlavne ukazat PRVNI a PRUHLEDNY prototyp, coz se taky tak deje, hodne tezko jde prijit ihned s temer perfektnim produktem, konkurence je velika a velice snadno te muze predbehnout. To ze dokazali zkombinovat velkou vetsinu kritickych komponent a ze dokazali vyresit nesmirny pocet problemu je preci uzasny pokrok.

To ze ti video prijde nezajimave je tvoje vec. Podle me prave podnecuje zajimave otazky a diskuzi o tom jak je to technologicky vyresene a jak se bude projekt vyvijet do budoucna: Jak vyresi problem s WVPR pokud tam daji ochranne plastove vrstvy, co zivotnost a jas? Moznosti flexibility? Co do budoucna? Budou chtit pouzit kombinaci kremiku pro vetsi vykon nebo pouziji dopovani polymeru pro lepsi opticke vlastnosti?
Mr.Lolendo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-11 16:48:10
avatar
hmm to je moc pěkný ale ve videu nepadlo ani slovo o tom co mluvíš.
Zajímavé to je ale jako člověk co se zajímám nejen o techniku je toto video a i informace nic nového pod sluncem. Tato technologie je ve vývoji aspoň už 15 let. Takže není to novinka, nic nového jsem se nedozvěděl a hlavně působí to jako dezinformace protože jsem viděl i dokonce fungující "plastový obal"
maugggly [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-11 19:44:32
avatar
Konečne niekto, kto pochopil negatívne príspevky na video. Nikto z nás nepochybuje o existencii podobného prístroja a technológie, ale toto si mohli odpustiť.
Tom439 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-11 16:53:39
avatar
Vypadá to výborně. Je to teda zatím takové nějáké, ale dokážu si představit, že bych takovou mašinku měl .
Celkem by mě ale zajímalo, jak to bude s tím displejem z druhé strany - zrovna moc netoužím, aby všichni viděli co mám na displeji .
Předpokládám, že bude obraz viditelný snad jen z jedné strany.
Důležitá bude také baterie - kam ji vměstnat (jestli ji taky dokáží vyrobit průhlednou nevím).
Je to takový trochu sci-fi (je v tom všechno ale nic vidět).
Hodně mi to připomnělo Indiho jak šel přes neviditelnou lávku
s.e.t.y [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Fajnové, 2013-02-11 21:09:56

ale k čemu mi bude průhlednost dobrá? B) už vidím jak budou ty dvě baterčičky napájet mobil celý den ;)
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Horizon Forbidden West vyšlo na PC – solidní port!
Horizon Forbidden West vyšlo na PC – solidní port!Pátek, 22 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1329x
Komentářů: 5
Baldur's Gate 3 se nedočká DLC, datadisku ani pokračování!
Baldur's Gate 3 se nedočká DLC, datadisku ani pokračování!Čtvrtek, 21 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1111x
Komentářů: 1
Alien: Romulus – nový film naváže na klasiku!
Alien: Romulus – nový film naváže na klasiku!Středa, 20 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1820x
Komentářů: 4
The Acolyte – hraný Star Wars seriál v novém stylu
The Acolyte – hraný Star Wars seriál v novém styluÚterý, 19 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1119x
Komentářů: 0
Far Cry slaví 20 let! Také si přijdete staří?
Far Cry slaví 20 let! Také si přijdete staří?Čtvrtek, 14 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1891x
Komentářů: 3
PUBG slaví 7 let – přechází na Unreal Engine 5!
PUBG slaví 7 let – přechází na Unreal Engine 5!Úterý, 12 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1855x
Komentářů: 1