APPLE v tichosti představil svůj nejdůležitější telefon: iPhone SE (2020). 4,7“ za 13 tisíc. Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Čtvrtek, 16 duben 2020
altNa poměry Apple levný telefon. Technicky zastaralý, předražený, ale o zákazníky mít nouzi nebude.

 

 

 

 

Kvůli současné situaci nemohl pochopitelně Apple udělat velké veřejné oznámení očekávané novinky. Není to žádný nový TOP model telefonu, ale přesně naopak. Apple nepokrytě recykluje dnes už laciné starší generace komponent a prodává je se svou obvyklou masivní marží jako zcela nový telefon. A to za ceny, za které už moc nestojí (ve srovnání s nabídkou v dané cenové hladině telefonů dnes). Ovšem zatímco u jiných značek a produktů zákazníci přeznačování nesnáší a vehementně odsuzují, Apple to u jeho zákazníků zcela bez potíží projde. Z nějakého důvodu. A ještě budou někteří nadšením skákat, jak je malý a levný a všichni, kteří nebudou iPhone SE chválit, tak tomu prý prostě nerozumí nebo prostě prý nemají rádi Apple :). Ale to je prostě jen hloupý a zjednodušený pohled. iPhone SE by nebyl špatný telefon, ale prostě jedna věc ho kazí … co je to?

(iPhone 6 z roku 2014 vs iPhone SE z roku 2020)

Nový iPhone SE (2020) vypadá až na pozici loga úplně stejně, jako iPhone 8 z roku 2017 (a vlastně iPhone 7 a dokonce 6 z roku 2014). A není to náhoda. Tohle totiž je až na jednu drobnost, prostě iPhone 8. Ostatně proč se namáhat s vymýšlením nového, když starý je dávno zaplacený a vyřešený a zákazníci to stejně koupí a pořádně za to zase zaplatí. Navíc technicky je to vlastně už dokonce design z roku 2014, který Apple poprvé představil na iPhone 6. Rozměry iPhone SE (2020) jsou 138,4 x 67,3 x 7,3mm a používá sklo a kov na obal. Odolnost je IP67.

Na dnešní dobu, i proti mnoha současným telefonům za méně než poloviční cenu, tak pohled na přední stranu působí objektivně značně archaicky. Obří rámečky nahoře a dole + kulaté tlačítko. Na současné poměry telefonů je také malý, což ale není podle mého názoru samo o sobě nevýhoda. Má nicméně laciný 4,7“ IPS LCD s pouhými 1334x750, takže nenabízí ani FullHD, což v dané cenové hladině v roce 2020 je opravdu na pováženou. „Mizerný“ myšleno ve srovnání s tím, co dnes ve stejné cenové hladině nabízí prakticky všichni ostatní. Ovšem samozřejmě nepochybuji, že na telefonování je zcela dostatečný. Má také haptickou odezvu. Kde se výrazně liší od své předlohy iPhone 8, je čipová sada, která naštěstí není stará. Nový SE 2020 používá novější A13 Bionic, tedy stejný základ, který Apple použil u stále aktuálního iPhone 11. Bohužel SE disponuje pouze naprosto základními 2GB RAM, což nepochybně bude omezovat. Některé zdroje uvádí i 3GB, bohužel shoda neexistuje, Apple tento údaj sám neuvádí, protože to bude prostě méně, než mají běžně telefony kolem 17 tisíc, co SE stojí a samozřejmě nevypadá to opticky dobře, protože právě i za to „více RAM“ si v cenách dražších telefonů jako je i tento, připlácíme.

(Apple zlevnil "novinku" z roku 2017 o 50 dolarů ve výchozích cenách :) )

Vše ostatní už je pak vlastně stejné, co nabízel iPhone 8 v roce 2017. Telefon má 64, 128 nebo 256GB vnitřního prostoru, nemá možnost rozšíření skrze SD slot. Má také jen jednoduché a na dnešní dobu mizerné fotoaparáty (opět myšleno s ohledem na aktuální cenovou hladinu a tomu, co nabízejí jiné současné telefony včetně starších TOP modelů dnes za tyhle peníze), 12MPx fotoaparát vzadu + 7mpx vpředu a všechny náležitosti (WiFi, BT, NFC). Baterie má 1824mAh a podporuje bezdrátové Qi nabíjení. Konektor je Lightning.

A kolik za tenhle přeznačený iPhone 8 pod názvem iPhone SE zaplatíte? Na poměry Apple je levný, na poměry ostatních telefonů ve stejné cenové hladině, je to spíše zastaralý vtip. Nicméně nebojím se o to, že by si zákazníky nenašel. Naopak může jít o jeden z nejpopulárnějších modelů, podobě jako jím byl starý SE model. Ten aktuální z roku 2020 dorazí v černé, bílé a červené variantě do prodeje od 24.4.2020 za cenu 12 990 korun v případě základní 64GB verze, 14 490 korun dáte za 128GB a 17 590 stojí 256GB varianta. 

 

 Je nepochybně až 2x dražší, než by vzhledem k použitým technologiím dnes měl být, ale je to Apple. Takže na telefonu bude nejspíše stejná marže, jako na TOP modelech. Osobně bych iPhone SE ocenil nejvýše na 7 – 10 tisíc korun, za tu oficiální až 17 tisícovou cenu je to s přehledem nejhorší telefon na trhu, protože ve srovnání parametrů a designu atd. s tím, co dnes telefony za 17 tisíc nabízí, nepůsobí zrovna dobře.

Já nekritizuji Apple proto, že je to Apple, ale prostě za tu cenovou politiku. Jediné, za co platíte ty peníze nejsou technologie, není funkčnost ani výbava, ale to malé logo na zádech, tam hledejte těch minimálně 7 extra tisíc, které tenhle telefon stojí navíc proti tomu, za co reálně jako takový stojí. Pokud nevěříte, podívejte se na zisky a marže společnosti v jejím účetnictvím, tam jsou ty peníze, ne v technologiích a produktech. I tak se prodávat nejspíše bude slušně, logiku a zdravý rozum za tím prostě nehledejte.


 

Hejteři budou hejtit, to je bohužel nevýhoda současné doby. Na modlu si někteří nedají sáhnout, ale některé diskusní příspěvky jsou vyloženě absurdní. DD nehejtí Apple, pro mě je to značka jako každá jiná. A v tom je nejspíše ten problém některých. Mnozí si stále myslí, že Apple je něco extra a tak mu v jejich očích projdou věci, které u jiných masivně kritizují. Já osobně si myslím, že Apple iPhone SE by byl dobrý telefon za cenu do 10 tisíc korun. Protože to je cena, za kterou reálně dle parametrů atd. stojí. Osobně nepochopím nikdy tu zahleděnost některých na nějakou značku, ať je to Apple, Intel, AMD, NV atd. mě osobně jsou značky ukradené, rozhodují vždy jen vlastnosti produktu za danou cenu a chování vůči nám, zákazníkům. Nic jiného mě nezajímá a nic jiného by zajímat ani nemělo.

Speciálně současné nesmyslné diskuse o tom, jak je Apple lepší než ANDROD považuji za nesmyslné kydy. Obě platformy mají své problémy, ale většinu času fungují dobře, tak jak mají. Apple má nevýhodu v tom, že je hodně omezený možnostmi (tím co tam můžete ovlivnit) a současně je uzavřený s malou variabilitou zařízení. Ale to je pro některé i výhoda, protože je dělaný na míru tomu konkrétnímu řešení apod. ANDROID má obrovskou výhodu variability a možností, ale pro některé uživatele může být zase „složitý“ a tak radši budou tvrdit, že nefunguje a házet všechny Android telefony do jednoho pytle :). Každopádně připlácet na jedno nebo druhé nemá žádný smysl. Z hlediska funkčnosti jako mobilní telefon, nehraje dnes roli, jestli je to iOS nebo ANDROID. Roli hrají jen samotná zařízení, jejich parametry, zpracování a především jejich cena.

DDWorld tedy neříká, že iPhone SE 2020 je špatný telefon a Apple je fuj a nemáte ho kupovat. DDWorld jen objektivně říká, že je předražený na to, čím je, což když někteří na chvíli vypnete to fandění Apple a hejt vůči DDmu, a srovnáte design a parametry s tím, co dnes za 17 tisíc na trhu běžně pořídíte (nového i staršího), tak z toho prostě SE nevychází nejlépe. Za 10 tisíc, by byl OK a úměrný tomu, čím je. To je celé.

 

 

 

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
kojot1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-16 15:25:16

Jak překvapení, Apple něco představil a dle tohoto serveru je to špatný produkt. Nestraně DD
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-16 16:57:15
avatar
Jaké překvapení ... další komentář od tebe co zase jen lže o DDWorld.cz. .... určitě si nečetl článek, a určitě si se nad tím ani nezamyslel ....

ano DDWorld.cz je nestranný, ty bohužel nikoliv ...

v Článku máš jasně argumenty pro to, co tvrdím a především jsem tam napsal, že mě ani tak netrápí, že Apple prodává iPhone 6/7/8 pod novým jménem za o něco nižší cenu, ale že to prodává v roce 2020 za cenu, která je více než 2x vyšší proti té za kterou to s těmi technologiemi skutečně stojí .... mě nevadí technologie Apple já je nekritizuji, já kritizuji cenovou politiku a to že je ta cena vyšší není proto, že by byl kvalitnější, to není, vyrábí to Foxconn v Číně jako mnoho jiných telefonů ... všechny ty extra peníze které připlácíš jdou jen do marží a zisků společnosti, stačí se podívat do účetnictví. Koupí Apple si kupuješ značku, nikoliv vyšší kvalitu či lepší technologie a to je zoufale nápadné speciálně u tohoto iPhone SE ....

já ale nikde neříkám, že je to špatný produkt, to říkáš ty a lžeš. Podle mě je iPhone SE 2020 OK produkt, pokud by stál odpovídající peníze, tedy cca 5 tisíc korun.
ReveNCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-16 18:27:08

muzes dat priklad nejakych srovnatelnych telefonu za 5 tisic? klidne i 7k..
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 07:50:54
avatar
Za 7 tyčí pořídíš např. Mi9T se 64GB úložištěm, 6GB RAM, AMOLED WFHD displejem a pozor, 4Ah baterkou. Foťák je taky jiná liga. Ale hlavně to má Android 10, ne tu zabugovanou omezenou parodii na OS.

Jo, a má klasický 3,5mm Jack, takže si můžu připojit kvalitní sluchátka, ne jen nějaké hovnopody.
edit: a 128GB verze je o cca 800Kč dražší - doporučuju.
kojot1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 08:21:38

Počkej počkej, ty fakt jako alternativu k Apple nabízíš Xiaomi? Jako vážně?
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 08:58:55
avatar
jako vážně. Umí telefonovat, umí spouštět aplikace. A hlavně reálně vydrží 2 dny a má AMOLED.

Já si na honoraci nehraju, socky s iphonem taky bezpečně poznám.
kojot1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 11:01:47

Ach jo...
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 11:27:40
avatar
Místo vzdychání mi raději napiš, co zvláštního bych jako měl s tím jabkem dostat, aby aspoň trochu obhájilo svou cenu?

Logo nakousnutého jabka nestačí, to je spíše mínus a cejch debilů.
kojot1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 13:37:11

Počkáme, až (a zda) dospěješ.
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 14:14:23

Tynyt je blb , sleduj naší ,,diskusi,, pod tímto článkem a uvidíš, jak velký.

Otázka: copak někdo s ,,DigiAurou,, 100 na tomto webu může nemlít blbosti?
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 15:50:04
avatar
nula argumentů je taky přiznání vaší prohry. Můžete se navzájem utěšovat.

Registrovaný jsem tady už pěknou řádku let, vůči DD jsem velmi kritický, ale vždy to řeknu přímo a slušně a ty body mám nasbírané za své reakce - a ne že by mi na nich záleželo, nebo bych je sbíral záměrným psaním příspěvků. Píšu vždy to, co si myslím.

Takže sorry, hošíci, dospět potřebujete vy.
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 16:15:48

Jediný, kdo nepředložil jediný argument jsi ty.

Hmm, a já chodím na DD doslova denně od jeho založení, čili vím, jak tu celá slavná digiaura a vůbec diskuse chodí. Možná proto jsem se nyní znovu registroval (asi po 8 letech) jen kvůli soutěži. Naneštěstí jsou zdejší diskuse (asi jako všechny diskuse na celém internetu) kanál neinformovanosti, amatérismu a tuposti - čili po karanténě mizím.

S ohledem na to, co za ,,názory,, jsi tu vypsal se tvé digiauře nedivím. A abych shrnul celý DDworld - AMD je nejlepší firma, milenka, manželka na světě! NVIDIA znásilňuje děti a seniory, fuj!
Rafan [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-18 01:14:41
avatar
Já teda dávám DD a i tynyt zapravdu. Vždy jsem měl Samsunga, ale kdybych si měl vybrat mezi Xiaomi a tímto APPLE, tak jdu do toho Xiaomi také.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-18 09:16:13
avatar
jenom lžeš a urážíš ....
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-18 11:22:11

Dokaž jednou věcí, že lžu a já se všem omluvím. Stejně jako když jsme řešili renderování na grafických kartách jsi mě ze lži jen obvinil a nedokázal jsi vůbec nic!!!!!!!
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-18 15:05:48
avatar
cituji tě:
Citace:
AMD je nejlepší firma, milenka, manželka na světě! NVIDIA znásilňuje děti a seniory, fuj


prostě lžeš a urážíš. a když ti to dokáži, otočíš "diskusi" zase jinak ... a pokračuješ v urážení mě i ostatních ...

proto lidi jako ty nemají na slušných a objektivních webech co dělat, protože neumíte ani diskutovat. Takže se rozloučíme ... o lidi jako jsi ty tu vážně nestojíme .... běžte si dělat bordel na žumpy jinam, tohle je slušný web a takový zůstane a co si o něm tvrdíš ty a pár dalších hloupých neslušných pomatenců, to mě ale vůbec netrápí a nezajímá ... radši budu mít 100 000 slušných návštěvníků a slušné diskuse, než to co předvádíte vy i kdybych měl mít 1 000 000 návštěvnost ... já to pro návštěvnost nedělám, mě jde o kvalitu, objektivní fakta v souvislostech.

Jak všichni vidí, chtěl jsem vám dát šanci diskutovat ale jak je vidět, neumíte to, osobní urážky a neschopnost dikuse to je vše, co jste schopni předvádět, děláte tu z toho jen žumpu jako na jiných webech a na to tady není nikdo zvědav ...

takže platí stále jednoduchá pravidla pro všechny:

1, urážky webu, mě a jiných uživatelů si nechte od cesty, pokud ne = snížení aury následované banem

2, diskuse bez argumentů, jen výkřiky do tmy a prezentování lží či překroucené reality = snížení aury následované banem

3, vlastní názor není objektivní fakt, za slušně vyjádřený názor bez napádání, lhaní a urážení nikdy nikdo ban na DDWOrld.cz nedostal. Názory jsou vítány, ale musí být objektivně podloženy ...

4, objektivitu nelze posuzovat subjektivně, takže řeči typu "jsi neobjektivní protože mám pocit nebo protože je tam "mezi řádky napsáno ..." apod. si nechte od cesty

5, argumentovat testy, články a věcmi které se hodí do vidění a ignorovat jiné, speciálně ty, které ukazují věci v jiné realitě, protože se nehodí "do krámu", to není vhodný základ pro diskuse.

6, DDWorld.cz je slušný web pro názory a diskuse, bez osobního napadání urážení apod. Ale pokud nezvládnete diskutovat s fakty a v rámci slušnosti, je chyba pouze a zcela na vaší straně ...

7, to že něco DDWorld napíše a vy s tím nesouhlasíte neznamená, že DDWorld.cz nemá pravdu ;) ... výhodou DDWorld.cz je, že nepodléháme žádné značce, žádnému majiteli, vydavatelství či zájmové skupině a můžeme psát o věcech tak jak skutečně jsou ....

8, pokud se to někomu nelíbí, může jít jinam. DDWorld.cz preferuje kvalitu před kvantitou a to se týká i čtenářů a diskutérů. Žumpoidní weby pro žumpoidní lidi mají všude dost, DDWorld.cz je prostor pro ty, kteří chtějí diskutovat o technologíich věcně ...
War [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-18 22:17:29
avatar
"čili po karanténě mizím."

dekujeme a nebudeš nám chybět S přáním všeho dobrého: sbohem
ReveNCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 08:55:34

coz je o dost vetsi padlo se sotva polovicnim vykonem cpu a tretinovym gpu...jo 2x vetsi RAM to fakt zachranuje, kdyz s ni android pracuje mnohem hur nez ios. posledni verze ios sice trapi ruzne bugy to je fakt, ale apple je aspon nekdy vyresi a nabizi aktualizace nekolik let. jestli na toho cinana dostanes za dva roky posledni ofiko aktualizaci androidu, tak muzes byt jeste rad. fotky pravda, ty ma asi lepsi, video a nahranej zvuk zas tak slavnej neni...no a telefon co neni vodeodolnej si opravdu uz nikdy nekoupim.
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 09:11:20
avatar
1. CPU a GPU výkon mi stačí na vše, co dělám. Nechci herní konzoli do kapsy, chci výkonný pracovní nástroj, co se nebude přehřívat, např. za oknem auta při navigování (jak to umí iphony)

2. Větší RAM je future-proof. Aktuálně mám neustále skoro 50% volných, a to mi tam běží firemní Outlook, Skype, MDM a Waze. Doby, kdy Android nestíhal s pouhými 2GB RAM jsou už dávno minulost, RAM je levná a Android z toho těží. Navíc je to reálný multitasking, takže můžu nechat na pozadí běžet např. SSH klienta a vím, že když mu nastavím příznak pro nevypnutí, tak jej OS svévolně neukončí.

3. Apple má zásadní bugy od prvního vydání verze 10, to se nesnaž ani rozporovat, protože zrovna tuhle věc jsem opakovaně řešil (a končilo to vždy zákazem upgradů uživatelům do odvolání - tj. vydání další "opravné" destinkové verze) - a byly to bugy masařkovitých rozměrů.

3. Aktuálně mám poslední Android10. Přecházel jsem po 5 letech z SGS4 s Android5.0 (jinak bych totiž dostal telefon od Apple, což jsem nechtěl) a nijak mě to neomezovalo. Po dvou letech budou stejně v těchto telefonech baterky hin a vyměnit se rozumně nedají, protože je vše zalepeno. Půjdu si koupit zase telefon za 7 tisíc. Takže i tak budu pod tvými náklady se sockoidním SE.

4. já se s telefonem nekoupu. Jezdím autem, takže voděodolnost mě nezajímá.
robert21 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 12:59:35

Tak to vypadá že výrobci se začínají starat o svá zařízení a tohle Mi9t má aktuální systém už po 4 měsících :O . Tak aspoň že má systém, který není "zabugovanou omezenou parodii na OS", teda vlastně... Před pár měsíci když se u nás začaly vyskytovat telefony s Android 10, zjistili jejich majitelé že se nedokáží připojit na WiFi, ke které se bez problému všichni připojí ostatními androidy a jakýmkoliv iOS. Naštěstí na většinu telefonů nový systém nedorazí a tak není důvod to zatím víc řešit. Takže asi tolik k tomu dokonalému systému.

Co se týče výbavy, ta vypadá zajímavě. Netvrdil bych sice, že foťák je jiná liga, když nemá ani optickou stabilizaci ale fotky vypadají pěkně. Pro člověka, který chce porovnávat počet megapixelů nebo rozlišení displeje, které vlastně ani na tak malém displeji nepozná je úplně ideální. Hlavně že to má jack, u kterého kvalita výstupu záleží na hlavně komponentách telefonu. Taková bezdrátová sluchátka určitě nikdy nebudou znít lépe ;) leda že by byly kvalitní. Hovnopody neznám, za to znám celou řadu bezdrátových sluchátek která není problém připojit a podle kvality zní lépe či hůře.
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 13:03:32

Foťák bude za 13k jistě nejlepší, i kdyby jen kvůli videu. A má optickou stabilizaci obrazu.
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 13:15:39
avatar
Hledání pih ti jde dobře. Nicméně rozdíl Android9 vs Android10 je z uživatelského hlediska mizivý. Snad podpora WPA3 se dá zmínit jako podstatná a pro budoucnost důležitá.

Jinak já s připojováním k wifi problémy nemám - a to se jako člověk z IT branže připojuju poměrně často k různým sítím.

Rozlišení displeje je docela zásadní, pod FullHD je to všechno slabota a takto malé rozlišení je už nepoužitelné, protože UI dnes už počítá s displeji většími než 5". Je jasné, že budeš rozlišení rozporovat, neboť iphone má nějakou 720p odvozeninu a každá liška chválí svůj ocas.

Foťák je, jak jsem už řekl, na momentky. Optická stabilizace je pro ty, co neumí fotit, nebo mají potřebu mít něco extra. Mně stačí kvalita, kterou mám a která je lepší, než to co padá z toho SE2.

No a s těmi sluchátky to máš tak: ten můj telefon má i BT, takže když seznám, že jack "šumí" (což nešumí a tuhle kravinu šíří marketéři Intelu a podobných zmrdíků, kteří chtějí vydělávat na dražších sluchátkách (pod)průměrné kvality s tím "zaručeně nešumícím" převodníkem), tak si můžu koupit ta "skvělá" BT sluchátka - kdybych teda chtěl.

Aneb máš vymytý mozek a ještě z toho děláš přednost.
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 13:38:03

1) Nejde o rozlišení, ale schopností oka zaznamenat rastr a podle mnoha vědeckých studií je hranice kolem 310-330ppi ve vzdálenosti +15cm od očí - dohledej si to. Hmm, proto asi Apple před lety přišel s názvem retina a 326ppi..... Jinak, můj mobil má fullhd+ a 432ppi - ano, krom větší spotřeby energie je ti takto vysoká hustota bodů k ničemu. Ale ten pocit je božíííí

2) Optická stabilizace je pro ty co neumí fotit. Vážně? Opravdu jsi toto vypustil? Ok no.

3) Kvalitní drátová jsou pořád lepší, než kvalitní bezdrátová.
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 16:07:46
avatar
1. rastr zaznamenáš velmi jednoduše, stačí kontrastní obraz, např. pérovka, fonty apod. Applí marketing a kreténadisplej na mě netahej, vůči těmto kravinám jsem odolný. Že TOBĚ je to na prohlížení fotek k ničemu neznamená, že je to k ničemu obecně.

2. Ano. Optická stabilizace hraje roli u telefotek a při dlouhé expozici, např. v šeru. S ohledem na elektroniku, vícečentné snímače atd. a samozřejmě momentkový charakter fotek, lze poměrně spolehlivě říct, že optická stabilizace není nutná a potřebuje ji jen úplné dřevo.

3. a kolik těch kvalitních drátových připojíš bez jacku? Skoro žádná, pokud si neobstaráš redukci na jack.
robert21 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 13:48:41

Chápu to dobře, že rozdíl mezi Android 9 a 10 je malý, takže je aktualizace zbytečná? :O Já si tedy myslím že zrovna zařízení které je se mnou vpodstatě neustále a všude by mělo mít od výrobce podporu. A tím myslím že dostane aktuální systém během několika dní, maximálně týdnů a že systém dostane aktualizace i po dvou letech.

Před několika lety jsem měl iPhone 6, který má stejně velký displej se stejným rozlišením a rozhodně nemůžu říct že by byl špatný nebo dokonce byly vidět jednotlivé pixely. Ano díval jsem se i z blízka. Jde o to, že lidské oko je nedokonalé a od určité velikosti ty pixely rozlišit nedokáže, protože prostě jsou moc malé. Takže je ve výsledku úplně jedno jestli má 5 palcový displej 4k nebo 8k rozlišení, když to oko nepozná. Viz Sony, když propagovalo svůj telefon se 4k ale mimo fotek a videí všechno zobrazovalo ve FullHD, protože prostě to nebylo poznat a takhle aspoň zvýšili výkon a výdrž.

Z absence jacku nedělám přednost, samozřejmě občas nastane situace kdy je to omezující. Za posledních 6 let se mi stala asi 2krát, takže já od telefonu jack nepožaduji. Říkám pouze, že pokud člověk chce poslouchat kvalitní hudbu, převodník v telefonu za 7k mu stačit nebude ;)
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 14:16:01

Ne asi ... palec nahoru ...
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 16:02:16
avatar
A jé, tady si někdo (a je vás zřejmě vícero) plete feature release a patching. Tak ne, verze androida neříká nic o tom, jak dalece je systém opatchovaný. Takže kupříkladu Honor7L má sice jen Android7, ale patche androidu má k 1.6.2018 - tudíž přesně ty dva roky podpory. A to je řeč o výrobci řekněme slabšímu, který těm aktualizacím moc nedával.

iP6 má pixely viditelné, stejně jako můj telefon. FHD rozhodně není něco, co by znamenalo super rozlišení s "neviditelnými" pixely.

Absence jacku - ano, protože ho nemáš, tak ho "nepotřebuješ" LOL. Prakticky tak musíš do telefonu strkat "ocásky" abys jej získal (to je takový ten applí zlozvyk, na všechno mít redukci, samozřejmě řádně cenově osolenou pro appledumbs). A pro pořádek: zásadní kvalitu dělají reproduktory/sluchátka, ne převodníky.
robert21 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 16:28:58

Pod podporou systému si představuji v danou chvíli nejvyšší hlavní verzi (major), s nejvyšší funkční aktualizací (minor) a nejnovější opravou chyb (patch), když bychom se bavili o značení "Major.Minor.Patch". Pokud je podle vás jedno jestli telefon dostane opravy chyb starého systému a nebo nový systém + opravy chyb, určitě se neshodneme. Pokud výrobce vydá pouze opravy chyb a ne aktualizaci na nový systém, který je k dispozici, potom se bavíme o velmi omezené podpoře.

Telefon bez jacka mám lehce přes 2 roky a v krabičce byla redukce, jenom jsem neměl důvod ji z ni vytahovat. Předchozí telefony jacka měly a přesto jsem jej nepotřeboval a nevyužíval.
Pro pořádek, pokud chci poslouchat hudbu ve vysoké kvalitě, potom potřebuji kvalitní zdroj (to nebude MP3), kvalitní převodník (ten nebude v telefonu za 7k), kvalitní výstup (sluchátka/reproduktory) a samozřejmě všechno mezi tím. Nebo snad chcete tvrdit že není rozdíl mezi receiver za 5k dá stejně kvalitní výstup jako receiver za 50k? Určitě máte "kvalitní" sluchátka, kterým MP3 jako zdroj stačí že?
Bady29 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-18 13:23:49

Cca před rokem jsem kupoval LG v30 s 32bit ESS Sabre ES9218P DAC za 8k. Aktuálně jde sehnat V40 za 9k - 10k s totožným převodníkem.
kojot1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 08:38:16

Je třeba rozlišit pojmy výrobek a produkt.
Ty říkáš, že ten telefon není špatný výrobek.

Jenže produkt se toliko neskládá jen z výrobku. Je tam u toho služba (třeba podpora), SW stránka věci, kontext užívání a třeba cena. Tvůj text říká, že je to špatný produkt.

Takže prosím neosočuj jiné ze lží a zameť si před prahem. Děkuji.
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 09:21:26
avatar
já teda s DD nesouhlasím, ale jeho názor je ve zkratce takový, že ten telefon by byl OK, kdyby stál např. 5-7 tisíc.

Což je samozřejmě nesmysl, protože Apple potřebuje vysoké marže a nemůže konkurovat objemem produkce čínské androidí konkurenci.
robert21 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 14:27:20

Marže Apple rozhodně nemá malé, na druhou stranu díky nim si může dovolit všechny ty "detaily" okolo. Třeba vlastní systém, který neodesílá polohu, fotky a vlastně všechno do google cloud. Nebo podporu svých zařízení déle než dva roky apod.
ChilliMeat [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 09:38:08

Pane Stachu, než se opět začnete ohánět nestranností a objektivností, opravte si v článku alespoň faktické chyby:

1) Můžete nám napsat, kde jste přišel k údaji o velikosti RAM? Samotný výrobce toto nikde neuvádí a jiná média se zmiňují o 3GB (zdrojem je údajně China Telecom). 2) Baterie by měla mít kapacitu 1821 mAh, ne Vámi uváděných 1824 mAh. 3) Píšete, že "Má také tu starou 3D Touch odezvu, což už ani současné iPhone nenabízí." Dle specifikací výrobce má tzv. Haptic Touch jako jejich poslední vlajkový model. Nikde ani zmínka o 3D Touch.

Navíc má oproti iPhone 8 lepší WiFi (802.11ax vs. 802.11ac), rychlejší LTE a podporu dual SIM přes eSIM. Najednou je těch změn oproti iPhone 8 více než jedna, že?

Další věc, se kterou mám osobně problém je tato: "Má také jen jednoduché a na dnešní dobu opravdu mizerné fotoaparáty (opět s ohledem na cenu telefonu)." Můžete toto nějak dokázat? Viděl jste fotky, které z toho "lezou"? Nebo to tvrdíte pouze na základě specifikací a počtu objektivů/čipů? Jako člověk zabývající se technikou snad víte, že pouhé množství megapixelů dobrou fotku nezaručí.
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 13:06:12

Přesně proto jsem na tento článek reagoval i já. Je to snůška absolutních nesmyslů a evidentně od člověka, co tomu ani v nejmenším nerozumí. Jsem si na 100% jistý, že za 13k není lepší mobil, což v podstatě potvrzují všechny weby o mobilech.
Cemada [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 13:33:14
avatar
Vše záleží na prioritách člověka, každý má jiné.
Já bych si tohle nekoupil ani za litr, protože k čemu je mobil co nevydrží ani den?
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 14:17:54

Vše je o racionálních a inteligentních faktech - tento článek je celý nesmysl a znovu ... všichni na webech o mobilech říkají to samé co já, protože tomu alespoň ve většině případech rozumí.
Cemada [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 15:08:41
avatar
Když vám nevadí dát 13tis za mobil co budete 1-2x denně nabíjet, je to vaše věc. Takový mobil ale už z principu nemůže být to nejlepší za danou cenu. Na trhu jsou daleko lépe vyvážené mobily.
Ale stále říkám, je to věc uživatele. Když si tohle někdo koupí, jeho věc, jeho boj.
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 15:27:31

Mám už asi 4. android kolem 7-10k a všechny jsem (i hned z kraje používání) minimálně jednou či dvakrát denně vždy nabíjel. Takže nechápu tuto úvahu, že iPhony se vybíjejí více než konkurence - faktem ale je (a znovu se odvolávám na odkaz, který jsem zde sdílel) že vlajkové iPhony 11 vydrží více než vlajkové Androidy - FAKTA. A další fakt je, že SE bude mít výdrž slabší než 11/Pro a poslední FAKT je, že velice podobnou, co konkurence za 13k (až na výjimky typu Zenfone 6 apod.). Čili ano, je to věc uživatele.
Cemada [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 20:19:49
avatar
Tak bacha! Já netvrdím že by se snad vybíjely více nebo tak něco. Ale když kouknu na specifikaci kde je Up to 13 hours, tak mě omejvají. Můj první dotekáč měl taky něco kolem 1800 mAh a před koncem jeho života vydržel někdy sotva půl dne. Osobně jsem se rozhodl, že nikdy už nechci nic takového zažít. A tady nám to nabízejí jako novinku za 13tis.!
To je děsný úlet, nemyslíš?
Radši vemu 5-6tis a koupím číňana, co mi vydrží 5+ dní. Byť bude ve všech hw i sw směrech horší.
milda001 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-16 16:32:20

Nikdy jsem tuto značku neměl. Co je zajímavé, mají ho 3 lidé co znám a všichni měli problém s mikrofonem. Pokud jsem s nimi volal, slyšel jsem praskání a kvalita byla dost hrozná.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-16 16:53:31
avatar
ale no tak ... všichni majitelé Apple ti řeknou, že na rozdíl od Android, který je nestabilní a kdesi cosi, iPhone prostě funguje ;) ....
maiob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-16 19:56:32

Veru ano funguje a pisem to ako dlhorocny uzivatel iphonu (od modelu 3G) nevlastnil som uplne kazdy model a prva verzia SE mi vydrzal najviac, momentalne 11 Pro ... nikdy ziadny telefon mnou kupeny nemal problem s nicim, ani raz som nemusel davat telefon do servisu ci uz zarucneho alebo pozarucneho a predstavte si system vzdy fungoval narozdiel od ludi co vlastnili android a po chvili sa stazovali na pomaly system ... jedina vec od apple ktoru som posielal do servisu bol Airport Extreme - vymeneny v zaruke za novy kus takze stazovat sa nemozem, sice sietove veci od apple som opustil tak trio macbook - iphone - ipad pro funguju a mozem sa na ne vzdy spolahnut, sice na pracu pouzivam stolne PC s Win ale na apple so skusenosti dlhorocnej nemozem povedat nic zle, aj ked s ich cenovou politikou a celkovo aktualnou filozofiou sa nestotoznujem
alien5 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-16 20:43:40
avatar
No moje pritelkyne ma iphone nejakej malej a porad na nej nadava a jsou s tim celkem patalie. Nejlepsi bylo kdyz sla na vymenu baterie a ono prd cekala na baterii i telefon 5 dni atd.. je toho vice, ona to neresi dostala ho ale rika ze kdyz pak novej tak iphone uz nikdy.
Ja mam 3, android ted note 3 uz 5 let a zadny problem, system pripadne vycistim a je opet svyznej. Jedine co je, ze se mi obcas restartuje tak 1 x tydne tod vse
Jako chipy jsou samsung montuje foxcom v cine streva jsou tudis identicka , urcite ma lepsi optimalizace apple nez android ale z bezneho hlediska uzivatelskeho je to jedno.

Nechapu tohle soupereni android vs aple je mi to sumak kazdy si poridi co chce staci mit mozek a srovnat si + a -.

Jinak celkove mi prijde srandovni jak poslednich par let ma dost lidi naprasklej displai to je nejaka nova moda nebo co ?
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 07:58:55
avatar
To dost kecáš. Apple telefony se lámou úplně stejně jako ostatní, navíc mají své specifické problémy, jako třeba špatný kontakt u lightning konektoru.

Můžu srovnávat, ve firmě jsme je měli nasazené ve velkém měřítku. Problémy s displeji (barevné posuny), odlepující se přední sklo, plus mizivá mechanická odolnost, vyžadující, aby byl telefon v gumové šprcce plus nalepený ochranný sklo.

Za mně byl nejodolnější firemní telefon všech dob Nokia 6310i, následovaná Nokií 6230i - ty vydržely všechno. A v případě nutnosti, se obal nechal vyměnit za pár korun a jelo se dál.
kojot1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 08:20:59

Ve firmě je máme také nasazené ve velkém měřítku a neděje se nic mimořádného.
Ale nejsme stavební firma. Tam se spíše hodí CAT apod.
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 09:14:29
avatar
My také nejsme stavební firma.
Kubicek [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 20:22:28

Vy jste firma idiotů
ReveNCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 08:58:28

iphone 8 mam rok a pul, bez sprcky a bez skla a krome jednoho vetsiho skrabance na displeji ktery se mi tam stal behem nejake chlastacky a trochu odrbanym rohum, je mechanicky porad ok a to par padu na zem uz bylo. ne opravdu zadnou sprcku a sklo nevyzaduje.
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 09:24:50
avatar
Hm... takže škrábance a obité rohy jsou OK.
ReveNCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 17:22:01

vsak proc ne..od mobilu potrebuju aby fungoval ne abych se s nim kde chlubil, v pouzdre by se mi hure drzel a sklo/folie jsou pro me take nepouzitelny. ten skrabanec a trochu odreny roh me v pouzivani nijak neomezuje...
CZviper [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Servis 2020-04-17 11:06:18

No jo no, ale oblíbenou glosou Apple uživatelů je hláška, že jim vše funguje, ale Android telefony mají problémy. Laskavě srovnávejte stejné cenové kategorie, dříve byly Android telefony za 3 - 4 tis. Kč pomalé a mohly mít problémy. Až bude na trhu Apple telefon za 3 - 4 tis. Kč, tak potom srovnávejte. A je mnohem jednodušší mít na trhu 6 typů telefonů a přesto je mít s chybami, než mít stovky typů a ty všechny udržovat. To je holt daň za možnost výběru, což u Apple není.
kojot1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 13:39:28

Stále jsou Android telefony za 3 - 4 tis. Kč pomalé a mají problému. ?

A není chyba výrobce, že má stovky modelů a nemá prostředky na to je udržovat? ?
MartinCZ80 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-16 17:03:50
avatar
Mám původní SE jsem s ním velice spokojen ale už dosluhuje,tajně jsem doufal že apple vydá něco jako v původní velikosti SE (5s) akorát s větším displejem roztaženým po celé délce telefonu,bohužel přišel s tímto.Ale nedá se nic dělat je velká pravděpodobnost že si ho pořídím jelikož už snad každá firma dělá 5+ displeje a nic malého už téměř není na trhu krom toho nemám rád ty přerostlé cihly (aspon mne prostě nevyhovují ale někomu ano můj názor) ještě počkám až představí menší verzi Iphonu 12 a pak se definitivně rozhodnu který si pořídím. Jinak já jsem s iphonem spokojen a systém mi vyhovuje každý prostě je spokojen s něčím jiným. Také jsem si dříve říkal že si nic od applu nepořídím ale pak jsem měl možnost otestovat právě staré SE a od té doby pohoda JEN TA CENA
ReveNCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-16 17:45:35

tak je to levnejsi nez za co se prodaval zlevneny iphone 8 na podzim. pro hodne lidi je to idealni telefon, ne kazdej chce velky padla, a takovy vykon jako ma a13 konkurence v teto cenove relaci jen tak nenabidne (a ma 3GB pameti, ne 2GB). fotoaparat by mohl byt lepsi, ale do mizernyho ma dost daleko...
buzuluq [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 12:13:03
avatar
pro mnoho lidí ideální dokud nezjistí co to stojí ...
QproTest [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-16 18:41:51
avatar
Nejsem fanoušek Applu, ale tento model mi vyhovuje. Jelikož telefny vypadadjí všechny stejně, tak moc nechápu, proč řešit, že vypadá jak model z roku 2014. No a který telefon nevypadá jako nějaký jiný z roku 2014.

Moje partnerka má Iphone SE první generace a je spokojená, já jsem rád, že jí budu moci koupit nový model za rozumný pěníze. Jí to stačí a mě nevadí, dát po třech letech 13 tisíc za nový mobil. Kor, když to ani není nutný. Starý SE ji stále dobře jede, takže mám rok čas a sleva přijde. Cool. Díky Apple PS: ikdyž já jsem spokojený uživatl chiny Xiaomi Mi 9SE 128GB. Za osum tisíc, paráda. Začal jsem na Androidu 8, měl jsem android 9 a měsíc mám android 10. Co více si mohu přát Vše jede, nic neblbne. Uričtě lepší než předražený ASUS
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 08:00:39
avatar
vážně?
Tak si srovnej Androidy ročník 2010, 2014, 2018 a letošní. Budeš překvapenej, jak moc se ty telefony změnily.
QproTest [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 20:27:19
avatar
Ale jistě, změny jsou. Narážel jsem spíš na to, že každý telefon se podobá spousty jiným na trhu.

Já jsem za první SE platil 14999,-, žena je spokojená a já jsem rád, že mám možnost koupit SE2 za celkem rozumný peníze na poměry Applu.

Ta moje je zvyklá na systém a vše k němu vázané (mám to u androidu stejné) a nechce se učit novému. Naštěsí není vybíravá a telefon jí vydrží déle než jen dva roky.

Nyní jsem se díval a telefon jsem kupoval na Alze 6.2.2017. Tudíž jí slouží tři roky. Nedávno jsem jí měnil ochranné sklo a telefon je jako nový a funguje svižně.

Takže asi dobrý. Myslím, že rok jí ještě v klidu vydrží. Takže tato investice není zase tak marná.

Můj telefon stál 8000. Akce Alza za Mi 9SE 128GB. U tohoto telefonu si také nemohu stěžovat na aktualizace. Není to měsíc co mi doputovala 10 android, MIUI mám 11 a věřím, že je na cestě MIUI 12. Vše funguje jak má, jen jsem musel deaktivovat VoLTE. Když to bylo aktivní, tak mi vypadávaly hovory.
Shiffty 66 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-16 18:48:12
avatar
Ty obrovsky ramecky v roce 2020 jsou smesny. Oni nejsou obri ale giganticky. Ani muj 5 let starej telefon je nema tak velky. Kdyby je aspon udelali polovicni a dali tam lepsi displej ale tohle za 13 000 kč. :/ Logo nakousnutyho jabka proda lidem fakt vsechno.
nenazranej [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - A co no... 2020-04-16 19:36:25
avatar
Měl jsem spousty telefonů, například Alcatel 710, Nokia 8210, 7210, 3210, Ericsson 510, Galaxy S1, S2, SE, nějaké komunikátory Casiopeu, Psion Revo, Palm a já nevím co všechno. Byla doba, kdy byl prostě výkon nedostatkový a aby se člověk hnul technologicky z místa, měnil stroj za strojem. Dnes je situace jiná, dostatečný výkon má telefon za 2300,- Kč (Meizu M6T), pro středně náročného nefotografa naprostá cenová bomba a jistota, že se telefon nikdy nesekne. Mám doma dva!!! Ale dnes je telefon u 90 procent lidí o IMAGE, takže vlastně spousta z nás se telefonem představuje společnosti (já jsem toto). Znám lidi s telefony za 40 tis. korun co mají plat 25 tis. korun a je jich mnoho. Tak co no... hlavně že je radost, jednou umřem a nezbude nic, pokud považujete za svou potřebu mít takový mobil, proč váháte? Já mám tolik kravin, ale jenom jedny tepláky : D. A když si někdo koupí Apple, tak proč ne. Já mám na androidu spíš tak za 4000 takže jsem jasnej. Kdybych začal na Applu, bylo by to tak asi taky.
MACHINA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-16 20:12:53
avatar
Za podobnou cenu jsem ženě před rokem kupoval Mi9 se snapdragonem 855 a androidem 10. Chtěl bych vidět to srovnání
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-16 23:01:33

iPhone vyšší výkon, lepší fotky a video, vydrží 3+ let, optimalizovanější systém, fungující otisk prstu (ne, čtečky v displeji vážně spolehlivé nejsou - mám mi9se kde je čtečka uplně stejná jako u MI9 a 3 z 10 případů nefunguje), lepší správa energie, displej se nevypálí.
Jerrow [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-16 23:16:02
avatar
Co prosim? Jako že tohle bude mít lepší výkon a fotky než jakýkoliv jiný telefon za stejnou cenu?
Snad je to pokus o vtip, protože jestli ne, tak byste měl navštívit docenta Chocholouška.
Třeba takový Huawei P30 za stejnou cenu s 3x větší pamětí, daleko lepším (nesrovnatelně) foťákem, výdrží, výkonem a prostě vším, z tohoto SE dělá jen předražené těžítko. Tohle Apple prostě nevychytal, kdyby to stálo 7-8 tisíc, dalo by se říct OK. Ale takhle? Fakt špatný vtip...
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 00:05:07

Dole jsem vám odpověděl a doložil svá tvrzení fakty. A když jsme u toho výkonu:

P30/PRO - Antutu 7: 290 000

https://www.gsmarena.com/huawei_p30_pro-review-1910p5.php

iPhone 11/Pro/SE - Antutu 7: 460 000

https://www.gsmarena.com/apple_iphone_11_pro_max-review-1991p5.php

Geekbench 5: iPhone 11/Pro/SE (1328/3294)

https://browser.geekbench.com/ios_devices/65

Huawei P30 Pro ( 686/2458 )

https://browser.geekbench.com/v5/cpu/1812567

Chcete se dál ztrapňovat a ukazovat svou nevědomost? Ostatní parametry jsem vám objasnil v druhém příspěvku.
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 08:27:48
avatar
jo, jasně. Nejdůležitější appka v mobilu je Antutu. Všichni výrobci podvádějí, aby v těchto krátkodobých testech dosáhli co nejvyšší bezrozměrné číslíčko a vzrušili tak malé děti, které ještě nechápou podstatu tohoto "testu."


V praxi je to tak, že drtivé většině uživatelů stačí lowend na úrovni řady Snapdragon 400, protože nikdo kromě dětí na mobilu nehraje 3D hry. Daleko důležitější je výdrž baterie, kvalitní displej a to, že se mobil nepřehřívá.
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 10:45:06

Není a ano hodně výrobců podvádí a zejména ty Čínští u kterých to bylo i mnoho krát dokázáno, u Applu ještě ne. a Geekbench je také ,,zbytečná,, apka? Prostě má Apple nejlepší čip a rozhodně s velkým předstihem nejlepší za 13k u SE.

Jenže ten ,,výkon,, není o hrách! Je to i o výdrži (A13 bionoc je možná nejefektivnější ARM čip vůbec už dlouhé roky), kvalitě fotek a v případě Applu o tom, že do iPhonu uživatel nahraje i o 4 roky novější iOS. Čili ano, iPhone 11/Pro/SE mají nejvýkonnější/pokročilejší procesor bez ,,turbo,, režimu, který se zapne, když mobil detekuje ANTUTU.

https://www.techarena.cz/mediatek-podvadel-ve-vysledcich-benchmarku-ve-velkem/n-2084/
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 11:38:55
avatar
Tak znova, a pro ty pomalejší: je mi úplně jedno, kolik bodů, bodíčků a příček má ten-či-onen mobilní procesor. Kromě hraní to totiž nikde nepoznáš, nadto se tenhle výkon dá očekávat jen pár desítek vteřin, pak zasahuje powermanagement, aby se ti tvůj mobil neroztekl teplem.

O výdrži zase plácáš věci, o kterých nevíš vůbec nic. V první řadě má největší spotřebu displej a jeho podsvícení, nikoli procesor, který ještě předbíhají komunikační technologie, zejména 4G/5G. Teprve pak je samotný odběr CPU. Takže pokud budu s mobilem opravdu pracovat, tak záleží úplně na jiných věcech, než na CPU.

A o nahrávání jiných verzí iOS vím taky své. Jistě to můžeš udělat, ale bude to pak pomalé, ale hlavně po 2 letech se z těchto placatějších mobilů (6,8, nyní SE2) stávají těžítka, protože jim chcípne baterka - ověřeno na mnoha kusech. Tudíž ano, můžeš si koupit nějaký kryt s baterkou a do takového Quasimoda si nahrát poslední iOS - ne že by to nějak zásadně zlepšovalo vlastnosti tohoto zastaralého a neschopného OS. Že je A13 podle tvého subjektivního názoru nejlepší CPU, a proto je to důvod ke koupi SE2, tak tomu se můžu jen zasmát.

P.S.: že podvádějí všichni, to jsem ti už psal kus výš.
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 12:30:34

1) U iPhonu nejde o pár desítek vteřin, ale konstantní výkon pokud není venku 40 stupnu. Tohle není Intel taktování či Mediatek nebo kirin.

2) Ohledně toho, co spotřebovává nejvíce energie - blbosti meleš ty. Ano, 120Hz, IPS o 900 nitech při 6 palcích sežere v mobilu nejvíce energie - naštěstí takový displej nikde není. Ovšem v cca. 70% všech mobilů (tedy od 2k) je největší žrout neoptimalizovaný systém a technologicky zastaralý procesor na dnes již +7nm. Asi proto, že levné mobily nemají 90Hz + a nad 500 nitů.

3) Po dvou letech? Mám první generaci iPad mini, který vyšel s iOS 6.0.1 a i s nynějším iOS 9.3.5 mi funguje celkem slušně - krom baterie samozřejmě. Ještě nějakou blbost napíšeš?

4) A13 není subjektivně nejlepší, ale podle snad všech benchmarků včetně testů spotřeby, technologické pokročilosti obrazového koprocesoru NEJLEPŠÍ. Jedině o půlrok novější Snapdragon 865 se mu v něčem vyrovná - rozhodně ne ubohoučký Kirin 990 či Exynos 990 od kterého pomalu odchází i Samsung, který ho vyvíjí.

5) Zatím jsi ničím nepodložil žádný svůj argument, jen tu plácáš nesmysly. Tzn. nebudu se dále namáhat odepisováním někomu, kdo jen hejtí něco, čemu nerozumí. A naposledy, nejsem Applista (Mac Pro je tak 3x dražší, než by měl být, klávesnice k novému iPadu za 10k je sakra úlet stejně jako stojánek k monitoru za 30k - ale, něco Apple prostě dobré má).
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 13:27:51
avatar
Ok, udělej si teda pokus:
1. nech telefon zatížený aplikací a vypni displej
2. nech telefon spuštěný bez jediné aplikace a nech stabilně zapnutý displej.

Přesvědč se, co vybije telefon dřív.

www.usenix.org/legacy/event/atc10/tech/full_papers/Carroll.pdf

Tady jsi usvědčen z blábolení. Už kdysi, s pradávnými CPU, které byly žravější, je nad slunce jasné, že displej společně s podsvícením žere daleko nejvíce, protože u něj sice došlo také k vývoji úsporných technologií, ale taky se zvětšil a navýšilo se rozlišení. A čím modernější CPU, tím ten rozdíl bude vyšší. Kdybys to hledal, je to kapitola 3.3

Tak tady máš argument, tak můžeš plodit další nesmysly.
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 14:05:37

Hmm, a jak se to liší od toho co jsem řekl? Btw. zkus používat mobil na minimální jas s AMOLED displejem na standardních 60Hz a připojit se na 4G či wifi cestou vlakem a uvidíme zda se ti baterie bude odkrajovat stejně jako když jsi připojen doma či v práci. Ano, displej o pomalu 7 palcích ti při 700-1200 nitech v peaku bude žrát o dost více než A13 Bionic či Snapdragon 865 (anebo cokoliv jiného bez ,,turbo režimu,, mediateku apod.) - ale o tomto scénáři jsem se nebavil ty inteligente.

Jo a podívej se, jak staré mobily v této analýze hodnotily a kolik jich bylo - absolutně nedostatečný vzorek k jakékoliv analýze. Rozlišení narostlo a stejně tak se i snížila spotřeba energie samotných panelů (ne o moc, nejsme u microled) ALE displeje nyní žerou více zejména díky obnovovací frekvenci, proto se jí výrobci snaží nastavovat dynamicky (stejně jako režimy rozlišení u Samsungů např.). Jo a když jsi na ty ,,energetické analýzy z roku raz dva. .. najdi si tu mou (m_sefl ) dva roky starou a pak dál ze sebe dělej blbce.

A jen taková otázka k tomu tvému odkazu. Jak často má uživatel reálně zapnutý 100% jas? Když v létě při slunci na chvilku vyndá mobil z kapsy co. Při běžném používání za celoročního osvětlení je průměrný jas hluboko po 90% a zde jak ,,sám,, uvádíš je spotřeba výrazně nižší. A to se ani nebavím o nočních režimech posledních několika let, které u AMOLEDŮ spotřebu ještě více srazí.

Psal jsem o mobilech do 5-7k s minimální svítivostí displejů, 60hz, sice IPS panelech a starších čipech. Zde při správném fungování automatického jasu (a to je v této cenové výkon) je spotřeba displeje v reálném užívání prakticky podobná či nižší než herní zátěž pubertálů na 2. stupni základní školy.

Čekám na ty argumenty, zatím jsi mi napsal, že displeje žerou ve většině případů více energie než procesor. Pecka. A telefonní hovor za špatné dostupnosti signálu ještě více - druhé ,,Pecka!!,, :O
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 17:19:08
avatar
no liší se to tak, že jsi rozporoval můj argument, že největší spotřebu v mobilu má displej a začal jsi blábolit cosi o nitech a 6 palcích. A teď se to snažíš vybrat těsně předtím, než se rozplácneš o svůj argumentační lapsus.

Tak to uvedeme na pravou míru: displej je stále největší žrout a CPU v drtivé většině případů běží na max. zrovna když je displej v provozu, protože mobil zrovna něco dělá. Nicméně: displej jede taky třeba v okamžiku, kdy hraješ solitaire, čteš e-book nebo děláš další bambilion činností, při kterých nepotřebuješ výkon prakticky žádný. A z toho plyne celkem logický závěr, že největší spotřebič je displej, nikoli CPU (kteréžto jsou dnes všeobecně poměrně úsporné).

Mobil, co leží v kapse logicky nic zásadního spotřebovávat nebude, protože je displej vypnutý a CPU jede na nejnižší možné frekvenci.

Argument jsi okecal řádně, ale nijak jsi jej nevyvrátil, ale že jsem dnes v dobré náladě, přidal jsem ti výše další.

P.S.: android tu spotřebu dokáže i měřit (na rozdíl od iOS), tak se můžeš sám přesvědčit.
Že jsi pubertál co hraje gamesky, to mě nezajímá, ale naprostá většina uživatelů hry nehraje, a když už, tak deskové nebo logické hry, kde opět bude mít nejvyšší spotřebu displej.
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 18:05:01

Hmm,... jen typ displeje, nity a velikost určují kolik displej žere - možná by sis ten svůj jediný článek, kterým jsi podepřel svá tvrzení mohl přečíst pozorněji. Anebo lépe, narodit se znovu s vyšším IQ.

Tak argumentace tvého druhého odstavce by se dala napadnout z části stejně debilním a sice:

Displej je zapnutý jen pokud je mobil v pohotovosti. Čili z například 24 hodin výdrže baterie člověk 8 hodin spí - displej je tedy úplně vypnutý, ale procesor přirozeně pořád běží (málo ale běží, displej ne), ze zbylých 16 hodin je průměrný člověk na mobilu tak 4-5h denně a to jsem sakra přehnal, čili displej je úplně vypnutý cca i 20h z celého dne a procesor neustále v pohotovosti. To jsou ,,komplikované,, úvahy co?

A ohledně toho pubertála co jsem zmínil - nejen, že plácáš nesmysly anebo rovnou lžeš, ale ani neumíš číst.
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 18:50:07
avatar
mám pocit, že nejsi jen hloupý, ty jsi prostě jen idiot. Výrobci se předhánějí v tom, kdo uvede jasnější displej s co nejvyšším rozlišením, a ty mi tu budeš tlačit nějaká svá moudra, o která nikdo nestojí. Jasně ty trololo že soudobé displeje mají větší spotřebu, to jsem ti už napsal, magore vylízanej.

Takže z potřeby "moderního a rychlého CPU" najednou podle tebe vypadává, že průměrný uživatel tráví s mobilem denně tak 4-5 hodin a CPU je stále v pohotovosti v lowpower režimu. Jinými slovy ses sám vyautoval, protože takový člověk nepotřebuje ten tvůj "nejrychlejší" A13 a ještě za přemrštěnou cenu, a to ani pro případné "upgrady OS" protože ten iOS je přece "ukrutně optimalizovanej".

O schopnosti čtení bych, být tebou, velmi tiše mlčel. Totéž platí o schopnosti uvažovat, protože ses odkopal jako nemluvně, ty "odborníku." Převrátil jsi své výroky o 180° jen abys mohl argumentovat zrovna jak se ti to hodí!

A tím s tebou končím, takových odborníků jako jsi ty najdu v každé knajpě z tuctu dvanáct.
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 19:03:55

Výrobci typu Samsung, Huawei apod se v tomto jistě předhánějí ovšem Apple fakt ne, protože má koule. Asi proto měl roky ,,jen,, 326 ppi, poloviční jas a IPS - bylo mu to jedno a nasadil OLED až ve chvíli, kdy byl dostatečně daleko - btw. podívej se na pozorovací úhly pixelu 1.

Hele ty máš největší problémy s argumenty zejména ve druhých odstavcích co? Bohužel ono těch aktivních hodin bude v reálu tak 4 max. když započítáš všechny mobily, tak to tak bude. O tyto věci se velmi zajímám, ale na mobilu jsem tak 2h denně a to jen proto, že celou dobu čtu články. Starší lidé s mobilem pomalu fakt jen volají (ok, nemyslím Pražáky ) a mladí zvyšují počet hodin ve statistice.

Zajímavé je, že ze statistik kupovali původní SE právě lidé, kteří mobil skoro nepoužívají - asi proto jim stačila pidi obrazovka. Nynější SE si opět koupí lidé, kterým nepůjde o vlajkové specifikace (krom procesoru) a stejně jako původní SE si tento mobil nechají roky. Hmmmm, .. že by to ten Apple věděl a proto současný model vypadá, tak jak vypadá ..... uuuuuuuuu, opět jsem tě utřel ....

Tak mi napiš jeden příklad, kdy jsem podkopal nebo otočil své argumenty? No, dokaž to a já se ti upřímně omluvím.
robert21 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 14:15:18

Souhlasím, je jedno kolik bodů má telefon v syntétickém testu. Vyšší výkon je dobrý, pokud nechci čekat minuty na otevření aplikace. Na to, aby rozjel aktuální systém i za dva roky. A v neposlední řadě na to, aby nemusel všechno posílat na cloud. Například takové fotky, iOS podobně jako android umí rozeznat stejné lidi a objekty na fotkách. Rozdíl je v tom, že zatímco android všechny fotky pošle do google na analýzu, iPhone ono rozpoznání udělá na svém procesoru. ;)
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 17:04:41
avatar
tzv. rozjetí aplikace je v drtivé většině závislé ne na výkonu CPU, ale na rychlosti flashového úložiště v telefonu a případně na velikosti RAM. Je to čistě I/O záležitost, úplně stejně jako na PC.
kojot1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 17:19:12

No to je otázka. Pokud aplikace po startu zpracovává data, typicky prohlížeč internetu, v konečném součtu je výkon CPU u startupu s větším vlivem. Ale je to relativně akademická otázka. U pomalého CPU je obvykle spřaženo pomalé úložiště a naopak.
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 18:41:25
avatar
wut? Jaký data máš na mysli? Jako načtení homepage? To je ale přece už běh aplikace, ne její načtení. A kromě toho, jen idiot si dá jako homepage něco náročného. Já třeba používám blank page - umím totiž používat browser.
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 18:48:19

Neřešte furt blbý mobily a běžte raději ven bez roušky - to je větší vzrůšo.
kojot1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 20:19:03

Tak je to resume aplikace. Ne jen cold start bez řešení stavu dat a zda aplikace na tebe reaguje, to je pravda. Ale to asi zbytečně řešíme.
Ad homepage. Nevím v jakém desetiletí žiješ ty, ale v tom našem je běžné, že se ti resumuje předešlý obsah, ne, že se ti zahodí panely a tadá, tady máš homepage
Takže mám více méně pocit, že prohlížeč používat neumíš...
Anubis28 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - mi 9se 2020-04-17 07:51:29

No já mám MI 9se a tak jsem tu čtečku teď zkusil a s 30 pokusů se telefon odeml okamžitě 30x(asi máš vadný kus, nebo špatně naskenováný otisk). Iphone SE narozdíl od MI9 nemá šíro, zato má horší světelnost 1.8 vs 1.75 a celkově horší fotky. Iphone SE má menší display s horším rozlišením a starší technologii, má horší baterku 1821mah VS 3300mah a mohl bych pokračovat. Jedíné co má Iphone SE lepší je IOS a výkon, ale je to jako porovnávat Ferrari vs Bugatti, jedno auto je rychlejší ale obě jsou předimenzováná a ten vykon málo kdy využíješ. Navíc MI9 je skoro o 4000Kč levnější! Ten kdo tvrdí že Iphone SE je lepší než MI9 lže, nebo je naprostej amatér co telefonům nerozumí. Jsem mobilní fanda a tímto žiju.
kojot1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 08:13:06

Tak je třeba si uvědomit, že Apple má 5 let podporu. Tzn, výkon je tak projektováný. 99% Android výrobcům je do roka ten model ukradený....
Oxbowww [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 09:30:49

To ale rozhodně není případ třeba Xiaomi.
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 11:28:56

Je, protože 99% všech XIAOMI nedostane ani o rok novější verzi Androidu a žádný o dva roky novější verzi.
kojot1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 13:40:48

Uf chlape
Výrobců jsou stovky. Z těch třeba 500 je ono jedno procento, kam se vejde i Xiaomi, kterých se to netýká. Co to na téma, tak jak jsem jej napsal, mění?
Anubis28 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 09:57:51

No v mém okolí mění všichni telefon cca co 2 roky, třeba jim spadne, nebo ho utopí, nebo chce prostě nový telefon.I já to tak mám, takže Apple za 5let podpory chválím, ale pro 90 procent lídí je toto k ničemu. Jedině pro toho co kupuje 2 roky starej, tak má ještě 3 roky podporu. To zvišuje cenu starých Iphonů. Pro mně je to na nic.
robert21 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 14:19:49

Takže protože ve vašem okolí mění všichni telefon po dvou letech, je delší podpora k ničemu? Když ve vašem okolí budou lidé měnit auto každé cca 4 roky, znamená to snad že by ta auta po 4 letech neměla jít opravit? V mém okolí lidé používají telefon dokud chtějí, u některých ani ne rok, u některých klidně 4. Je fajn když se může rozhodnout uživatel jestli už musí telefon vyměnit a ne když o tom rozhodne výrobce.
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 17:07:24
avatar
i androidí telefon můžeš používat roky, nic ti v tom nebrání.
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 11:17:39

Já mám druhý kus a po roce se čtečka zeseká tak, že přestává čím dál více fungovat - už třeba kvůli nalepenému sklu. Ale to není nic nového, dělá to každá čtečka v displeji u kohokoliv - ta technologie není 100% a tím spíše ne po pár měsících.

SE nemá šíro a to mě fakt neštve, protože kvalita jakéhokoliv šíra je i za dne podstatně horší než teleobjektiv nebo klasického objektivu. Světelnost je úplně jedno, to o ničem nerozhoduje - cokoliv pod 1.8 je parádní a 1.6 není automaticky lepší, než 1.8!! Huawei Mate 10 Pro se chlubil, že má světelnost 1.6 a nynější P40 Pro má 1.9 - je to o jiných věcech a u mobilů hlavně o sw. (Ano, byl jsem na předváděčce Mate 10, kde se tímto chlubili a už jaksi nedokázali reagovat na mé argumenty o světelnosti a srovnávání s výsledky jiných mobilů. )

MI9 - ve své době parádní fotky (možná proto mám Mi9 SE, který fotil úplně stejně na základní širokoúhlý ), dost dobré video, parádní výkon, slušnou optimalizaci systému, zpracování a cena! Před rokem sakra výhodná koupě!

SE 2020 - foťák iPhonu 11 (tedy objektivně lepší fotky a mnohem lepší video!), výrazně vyšší výkon, podstatně lepší systém, horší displej a hodně podobná výdrž na baterii (Mi 9 nemá dobrou baterii - proto se později vždy doporučoval Mi 9T Pro).

Čili pro fotky, video, systém, výkon - ANO - SE 2020 je lepší telefon! Pro displej, cena/výkon/fotky/video je Mi 9 stále super mobil a 2x výhodnější, než totálně předražený Mi 10.

Nejsem jen mobil fanda, ale i mobil odborník.
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 18:39:28
avatar
"jsem mobilní odborník" - po tom, co jsi tu dnes předvedl, tě tipuju na mileniála.
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 18:46:33

1993 už není mileniál ne? hej klid, vždyť je to sranda ... kdo bere diskuse vážně? maminky na emimino.cz ok - odpovím si sám
ender [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 17:53:11
avatar
Manželka ma mi9se a stále sa sťažuje na čítačku prstov, že sa jej nedá odblokovať telefón. Inak je ale spokojná. Ja mám IPhone 11 (nie pro) a co sa fotiek týka, tak je tam viditeľný rozdiel aj na displeji, bez toho aby som fotky nahral do PC. IPhone robi oveľa lepšie fotky.
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 18:51:11

Ano jistě!!!!!! Protože to i dává nám inteligentním smysl. Jen velbloudi blbouni jako ,,tynyt,, se tu bez jediné logické argumentace hádají.
ender [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 19:44:54
avatar
a najlepsie ju ze klikaju na minus bez toho aby ti napisali, ze aky maju problem
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 09:26:27
avatar
já čtečku v displeji mám a funguje skvěle.
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 11:19:12

Já zkusil asi 5 mobilů a nikde po čase nefunguje 100%. V nejlepších případech - bez skla na mobilu, absolutně čistá ruka, vyleštěné sklo, po půlroce 8-9/10 případů a ty 2 případy vás dost štvou - u mobilu za 20+k.
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 11:41:54
avatar
To je taky nápad, kupovat spotřební blbost jako mobil za 20 tisíc. Žádný mobil takovou reálnou hodnotu nemá.
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 12:26:37

Samozřejmě, že nemá. Můj Mi9 SE za 8k umí 90% toho, co mobil za 25k a 100% toho, co potřebuji - cena/výkon.
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 13:33:13
avatar
no ale s takovou se to dá prohlásit i o čtečkách v tlačítku, protože mám kolegyni, které ani čtečka v iphone nefunguje.
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 14:20:43

Kamarád kamaráda kamarádky kamaráda mého bratra má čtečku v Saumsungu, která nefunguje!! :O

Aneb vypovídající hodnota této úvahy ty draku.
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 17:06:02
avatar
správně, tys na to nakonec přišel. Takže se vrátíme k tomu, že čtečka v displeji funguje stejně jako ta co je v tlačítku.
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 18:01:39

A proto 98% ochranných skel na galaxy s10 má v oblasti ,,nejlepších,, ultrazvukových čteček díru na prst co? ne, čtečka v displeji stále nefunguje 100% ani s úplně suchým prstem a ano, zejména v čase používání se horší.
MACHINA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 14:37:46
avatar
m_self:
ty čísla máš blbě Mi9 má snapdragon 855, nikoliv Kirin jako Huawei P30, je to takto:
iphone 11/Pro/SE Antutu: 460 000
Mi9 antutu: 438 700
- plichta/jiný OS
DXO Mark Mi9: 110 bodů
DXO Mark iphone11: 109 bodů
-plichta
displej, vzhled na Iphone 11 daleko horší
Cena Mi9: od 6200,-
přihmouříme-li obě oči, jsou to srovnatelné telefony, proč "nový" Iphone stojí 2xtolik toho co "starý" Xiaomi mi hlava nebere
robert21 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 14:42:40

Možná proto, že si člověk nekupuje pouze zařízení ale také jeho podporu? Protože nechce systém který je "zadarmo" od společnosti, která vydělává miliardy na prodeji informací o uživatelích? Možná protože chce aby opravy chyb systému dostal dřív než půl roku po vydání? Možná tam pár rozdílů bude ;)
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 17:31:36
avatar
https://medium.com/@davidraphael_88276/apples-monetization-dilemma-a73d6243428a

a pak ses rozčarován probudil.

a jen tak BTW: s Androidem NEMUSÍŠ být součástí jakéhokoli cloudu/systému, můžeš existovat jen s mailem a účet google/aplikace prakticky nepoužívat vůbec.

Dají se koupit adblocky, kterými komplet "zrušíš" reklamy, nejen v prohlížečích, ale i dalších aplikacích.
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 14:44:08

Ta čísla mám dobře .. na mnoha webech jsou tak jak píšu. A nesrovnával jsem v Antutu s Mi9 ale P30/Pro.

Tak znovu a naposledy jak funguje Dxomark. Výrobce který cche dodá mobil, dx ho otestuje a nabídne výrobci recept, jak mobil vylepšit podle jejich testů, výrobce tento recept koupí (huawei, honor, oneplus to dělají a v podstatě to potvrdili), upraví sw mobilu a další generace boří žebříčky.

To je jako když přijde učitelka do třídy a polovině dětem řekne: milé děti, zítra píšeme neočekávaný test, budou tam tyto otázky. Jaká polovina třídy si asi povede lépe?

Žádný profesionál minimálně poslední 3 roky Dxomark vůbec nebere vážně. Určitě ne v oblasti mobilů, kdy první příčky obsadila Čína, ale recenzenti ve většině případů říkají něco jiného.

A displej? Už se ti Mi9 trochu vypálil? Mě můj Mi9 SE prakticky s úplně stejným displejem po necelém roce na poloviční jas místy už jo.
MACHINA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 17:09:13
avatar
- displej se mi nepálí, nemáme odlehčené SE, ale plnohodnotné Mi9.
- odpovídal jsi na můj příspěvek kde jsem srovnával s Mi9. To, že je Kirin 980 pomalejší než SD855 a tedy se ti nehodí do krámu mě nezajímá, já začal o Mi9
- dál už si jen napsal kecy, jednou se ti hodí Antutu, podruhé se ti nelíbí DXO mark. Rozdíly v jednotkách procent nehrají roli - je to plichta

- Mi9 vypadá lépe
- Mi9 nefotí hůře než iphone11
- SD 855 je rychlý a výkonem minimálně srovnatelný s iphone11 a je to vidno i z antutu

-iphone11 stojí 2x tolik - na to jsi neodpověděl. Máš to marný
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 17:44:59

- odlehčená mi9se má stejný displej
- reaguješ na mě a srovnáváš iPhone 11 s Mi9 v antutu - tyto dva jsem nesrovnával a nemotal jsem kirin k xiaomi - udělal sis v tom sám zmatek - nemohu za to

- antutu jsem zmínil jen jako jeden z dokladů výkonnosti a jelikož jde o Antutu, zmínil jsem i mnohem více vypovídající Geekbench

- nejde o to, že se mi nelíbí dxomark, jde o to, že dxomark je od P20 Pro nerespektovaná sračka a všichni, kdo mobilům rozumí ho už ani nečtou. Podívej se na srovnání p30pro a soudobé konkurence - vážně je p30pro lepší jak dxomark tvrdí? ne, není. A sorry, ale jejich testy videa? Podívej se na porovnání anebo lépe, natoč video pro porovnání - já to udělal.

- Mi9 fotí na hlavní foťák úplně stejně jako Mi9 SE a ten jsem s iPhonem 11 srovnal - ano, Xiaomi fotí hůře a natáčí hůře - ale ne o moc a pořád je za ty prachy hodně dobrý - kvůli foťáku jsem si kupoval Mi9 SE!

- 855 je stejně výkonný jako iPhone 11? To jsou lidi vážně tak debilní, že lžou ve chvílích, kdy se jejich lež dá 100% dokázat? Ok, tedy dole v článku srovnání 855 se starším A12 z iPhonu Xs

https://www.svetandroida.cz/velke-porovnani-vykonu-top-telefonu/

iPhone 11 stojí 2x tolik? Ale iPhone SE (2020) se stejným čipem jako 11/Pro nestojí 2x tolik, ale o ca. 4000 více než Mi9.

A jak jsem řekl,. výkon u Applu zaručuje každý rok nový systém a proto mi je antutu u prdele a zajímá mě realita. A druhá realita je, že ve tvém xiaomi anebo mém nebude android 12 kdežto u SE bude iOS 17



-
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 18:37:38
avatar
aha... další plot twist, antutu už je u prdele, ale na začátku to byl nejlepší argument, proč vyhodit z okna 13 klacíků za prastarý iphone s novým CPU.
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 18:52:31

Argument který ti měl ukázat a stejně tak autorovi článku, že nejde o zastaralý a nevýhodný šmejd za 13k. Fuuuujjjjj Nvidia fuuuuj.
ender [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 19:49:03
avatar
speedometer 2.0 mi9 63 vs iphone 11 150 bodov. viac ako 2x tak rychle.
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 19:50:42

Je to jako bych člověk hádal, že země není placatá, ale kulatá.
QproTest [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 20:29:32
avatar
Souhlasím s tím, že čtečka v displeji není ideální, klidně bych to vyměnil za klasiku na zádech.
ender [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-16 20:15:52
avatar
Ale zas je cool že si za 399 môžeme kúpiť telefón na ktorom beží Javascript rýchlejšie ako na akomkoľvek desktop CPU
martinhr70 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Hurá 2020-04-16 21:22:09

Konečně pořádné malé padlo, i když původní SE měl lepší velikost.
Cena je v pohodě.
duron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-16 22:07:31
avatar
Kamos si pred pulrokem koupil Xko. Strasne vychvaloval, jak je super. Ale on je jediny, komu kdyz volam, tak ho vetsinou na zacatku hovoru neslysim, treba po 5 sek. naskoci. Tak nevim, no... problem asi u nej :-)
Ale zase jeden muj klient ma od Apple vse (v cele firme, cca 20 lidi). Od notasu, Apple TV, mobilu. A nemuze si to vynachvalit. Propojenost jednotlivych zarizeni je asi fakt paradni.
kojot1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 08:18:08

Není to Xko je to desítka. Římská číslice.
QproTest [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 20:31:30
avatar
Měl jsem podobný problém, ať se mrkne do systému jestli tam nemá VoLTE. Jestli ano a aktivní, tak ať to vypne. Naše sítě to prostě moc dobře neumí.
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-16 23:23:42

Tak a nyní názor/realita od někoho, kdo tomu rozumí.

iPhone SE 2020 není zastaralý a předražený, ale s přehledem nejvýhodnější telefon na trhu a proč? Protože A13 Bionic čip je doposud to nejlepší, co v mobilech je, nejen na úrovní výkonu, ale zejména pro jeho schopnosti zpracovat data z fotoaparátu. Jelikož vlajkové androidy pro rok 2020 už nebudou stát 13-14 000 jako minulý rok (MI9) ale všechny zcela nečekaně a nesmyslně zdražily (v některých případech skoro na dvojnásobek), tento iPhone je tak zdaleka nejvýkonnější ve své cenové kategorii. A že má jen ,,jedenn foťák a ,,jen,, 12 megapixelů? Jeho fotografické schopnosti zcela 100% budou na úrovni 2x dražších Samsungů s20 a za úrovní řady Huawei p40 s jejich nechutně žlutýma fotkama díky RYYB senzoru - dobrá práce Číňánci. Dále, displej je papírově za 13k na prd, ale běžte se někdo podívat na papírově (krom velikosti) úplně stejný displej iPhonu 11 a vedle si položte papírově mnohem lepší Huawei P30 Pro a uvidíme, zda vám displej iPhonu přijde tak hnusný. On je totiž displej i o systému co na něm běží a tedy správě barev, fontech apod. Proto je displej iPhonu SE 2020 úplně v pohodě - ne díky, nepotřebuji 1200 nitů, aby se mi Samsung s20 s AMOLED za půl roku vypálil - zkušenost. Dále ramka 2GB. Znovu, běžte do jakékoliv prodejny elektroniky a zkuste si plynulost jakéhokoliv iPhonu v prodeji (třeba staré sedmičky) a vedle toho Samsung či cokoliv jiného s 3-4x větší ramkou a znovu, co se bude sekat a kde nebude pohyb plynulý už při 10 zapnutých aplikací na pozadí? Ano, android a jejich úplně jiná správa paměti a nemožné nadstavby systému - opět, vlastní zkušenost. Pak je tu baterie. Iphone 11/Pro má papírově nejhorší baterii ze všech vlajek (Pixely nepočítám) a v reálu vydrží více než cokoliv jiného - opět, systém a geniální A13 Bionic. Tento SE má malou baterii a bude to mobil na jeden den a fakt je jedno jestli u tohoto modelu budete večer nabíjet zbývajících 90% baterie anebo u jiného mobilu 60%, protože i se 40% baterie to každý normální člověk prostě na druhý den nabije. Jo a certifikace IP je jen certifikace, realita je opět jinde a Apple je v tomto také nejdál - v reálných podmínkách.

ČILI:
Za 13k s přehledem nejvyšší výkon na trhu.
S ohledem na cenu nejlepší foťák na trhu. Konkurence je až iPhone 11 (díky nočnímu režimu) a výše. Pokud mi někdo napíše, co za 13k fotí lépe, sním svou botu. A prosím, Dxomark s ohledem na fungování jejich testů fakt neberu. Jinak, video má Apple stále nejlepší na trhu a zde to bude stejné jak iP11.
Zcela dostačující displej - ok, šílené rámečky ale co už.
Kvalitní zpracování. Tedy, bude se prodávat jak rohlíky a zcela oprávněně, už jen kvůli foťáku a výkonu - který mimochodem iPhonu zaručí až iOS17.

Nejsem aplista a ano, snad všechny macy včetně pro verzí a všechno příslušenství Applu jsou předražené serepetičky. Ale iPhony předražené fakt nejsou, protože obecně fungují i za 4-5 let s nejnovějším systémem (minimálně zabezpečení) - to nemůže říci žádný Android na trhu, který dostane nanejvýš o rok novější Android a mizernou optimalizací ze strany výrobce. Takže ty kecy o tom, jak by podle výčtu parametrů (rozlišení displeje, ram a baterky) měl tento iPhone stát 6-7k, jsou fakt jen kecy a všechny weby o mobilech tento iPhone chválí a zcela oprávněně.

BTW. techarena, huramobil, mobilenet, jan brezina (applista ok), mobilenet ... české weby o mobilech a říkají prakticky to samé co já
Jerrow [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-16 23:22:44
avatar
K tomu se dá říct jen - LOL.
Vzhledem k tomu, že nejlepší fotomobil do nedávné doby byl P30 Pro, který pak překonal One plus (přesný typ už nevím), přitom ani iP za 40 tisíc si skoro neškrtal, tak nyní je to P40 Pro a Apple se bude muset hodně snažit, aby ho alespoň dorovnal. Jenže pak přijde Mate a iP je zase v háji.
A výdrž? Myslíte sotva den u jakéhokoliv iphonu při vyplé wifi a zaplé snad všechny úsporné funkce a přitom průměrný android vydrží 2 dny...

Dejte si studenou sprchu a nepište takové bludy
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-16 23:47:48

Omlouvám se předem a není to osobní, ale tohle jsou přesně názory člověka, co tomu absolutně nerozumí a je v této oblasti amatér a proto vám to vysvětlím. Jelikož si prakticky i v rámci své práce v podstatě denně porovnávám fotoaparáty mobilů 1:1 na kalibrovaném monitoru, vím jak to v reálu je. Dxomark je sračka, protože web funguje tak, že jim výrobci zašlou mobily na testování, DX mobil prožene svými testy a nabídne výrobci návod na zlepšení výsledků v těch jejich testech (za nemalé prachy samozřejmě). Proto výrobci jako HUAWEI či HONOR vedou v tomto žebříčku a v reálném porovnání slepých testů jsou vedle aktuálních vlajek od SAMSUNGU a Applu totálně mimo a lidé je zcela oprávněně hejtí.

btw. jen jedna z ukázek, kdy má mít P30Pro nejlepší foták, jen má úplně ujeté barvy, potlačené stíny a celkově vykonturované fotky s minimálním objemem barev - ale podle DXomark vede.

https://www.phonearena.com/news/Huawei-P30-Pro-loses-to-iPhone-XS-and-Galaxy-S10-in-our-daytime-blind-camera-comparison_id115225

One plus má nemožní video (stejně jako cokoliv od Huawei) a do nynějších verzí úplně k hovnu HDR, ale to vy jistě víte také.

A že P40Pro fotí lépe než iPhony 11/pro/SE? Opravdu se Vám tyto fotky v porovnání se Samsungem (o fous horší než 11/pro) zdají reálné, barevně věrné?

https://mobilenet.cz/clanky/cina-vs-korea-jak-foti-huawei-p40-ve-srovnani-se-samsungem-galaxy-s20-40438? fbclid=IwAR1sgCiSh_ijDrrSOEPFrswAEVk5UJVvScbFtuOv8 4HddQXsNGGZt3p_NJM

Zatím se zdá, že vy píšete bludy ne?

A výdrž iPhonu? Ano, SE 2020 bude horší ale OPRAVDU má iPhone horší výdrž než průměrný Android?

https://www.youtube.com/watch?v=VFYAACe2Nmk

HMM, Takže melete blbosti. Dejte si sprchu. A jak jsem psal, není to osobní.

PS: Můj názor není názor, ale zcela reálná a doložitelná FAKTA. Váš názor je jen názor neinformovaného člověka.
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 08:34:40
avatar
jediný, kdo tomu nerozumí jsi ty. S tím se smiř.

Na focení momentek telefonem postačí prakticky libovolný mobil v ceně 5000 a vyšší. Kvalitní fotky dělá jen sklo, takže mobilní pidičočky s AI vylepšováním budou vždy dělat nereálné mazanice a je jen otázka toho, co upřednostníš jako "to pravé" - ty jsi zřejmě notorický fanoušek, takže apple je u tebe "správně"
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 10:48:59

Nerozumím, jen jsem svá zcela reálná tvrzení podložil neprůstřelnými důkazy.

Nezakecávej ty bludy co píšeš do klávesnice nějakou zrcadlovkou. když říkám pravdu, jsem Apple fanoušek? Nechybí ti alespoň elementární inteligence? Mám Mi9 SE a ne iPhone - tak ani tohle ti nevyšlo sorry. Už nic nepiš, ztrapňuješ se.
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 11:45:10
avatar
tvoje pravda je to, že sis řekl, že iphone fotí nejlíp. Já ti to neberu, ale ta fotka prostě neodráží realitu. Stačí kouknout na fotky, jak jsou slité vlasy, posunuté stíny apod.

Prostě mobily dělají dokumentační momentky, nikoli FOTOGRAFIE. Mobilem uděláš ucházející fotku do rodinného alba, tím to hasne, ale taky k tomu nepotřebuješ zrovna Apple.

To ti řekne každý, kdo umí fotit.
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 12:28:49

Neřekl jsem si to, fotí nejlépe - minimálně má nejkonstantnější fotky ze všech a jako jediný alespoň trochu reálný noční režim. A ano, poslední cca. 2 generace fotí méně reálně, než předchozí iPhony, ale pořád slušně.

Tak všichni víme, že fotky z mobilů jsou upraveny tak, aby se nejvíce líbily na Instagramu - to není novinka.
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 13:31:38
avatar
"noční režim" je ale přesně ten typ podvodu, o kterém se nedá bavit jako o fotografii. Nejen že tam vůbec nesedí barvy, ale ona na fotkách pak ani nesedí scéna, jsou vidět věci, které nevidí ani lidské oko.
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 14:23:55

A proto říkám že ze všech ,,nočních režimů,, na všech mobilech mají iPhony 11/Pro nejvěrnější výsledky protože ti na rozdíl od Hawei, Honor, Samsung apod. nerozsvítí noc. Dokonce jsou na tom o fous lépe, než Pixely, které ještě před rokem v této disciplíně vládly. A Ano, i tak je to nereálná fotka co vypadá jak naleštěný hovno ALE na iPhonech to hovno smrdí méně, než na jiných mobilech - většinou.
ender [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 19:51:32
avatar
nesuhlasim mi9se robi za sera nepouzitelne fotky, iphone 11 sa daju este normalne pouzit.
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 19:59:28

Tak Mi9 má slušný noční režim zas - rozhodně ne takové omalovánky jako jiní.
ender [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 21:09:48
avatar
mi9 neviem posúdiť ten som netestoval, hovorím o mi9se.
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 21:15:06

Já testoval oba a mi9se vlastním a noční režim má parádní - rozhodně za ty peníze.
Jerrow [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 10:31:34
avatar
Ty fotky dělalo jaké prase, proboha?
Nevím, jak to měli nastavené, ale P30 takhle rozhodně nefotí, má krásně živé a věrné barvy, tohle snad někdo prohnal schválně Photoshopem nebo jinak upravil.
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 10:52:45

Co na to říci? Zkoušel jsem P30 a kvůli RYYB má nereálnější fotky a protože je to Huawei tak i ploché pro potlačené stíny - podívej se třeba na www.techarena.cz anebo kamkoliv na porovnání. Jak je ve scéně více žlutých, hnědých anebo bílých ploch - mobil si s tím většinou neporadí dobře. Ale to neznamená, že P30 za své prachy nefotí dobře, nefotí moc reálně, to je vše. iPhony dnes díky agresivnějšímu HDR od cca iPhone X také nefotí tak reálně jako dříve.
Dexter1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 13:24:08
avatar
Nevím, mě přijdou ty fotky z P30 na tom webu naprosto Ok a vypadjí dle mě nejlépe. Ten samsung je hrůza. Ale lidi jsou jednoduše dementní a jakmile tráva nesvítí jak po ozáření a nebe nepadá na hlavu tka to dle nich není dobrá fotka. Sám Samsung mám firemní a je to děs běs. Hlavně hrozná zrnitost.
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 14:26:37

Tak jestli na ně koukáš na AMOLED displeji svého mobilu, chápu, že se ti líbí. Jinak Samsungy jsou od S10 generace v postprocesingu podstatně lepší než kdysi ... S9 měla nechutnou olejomalbu u flóry v pozadí. Mají to i nyní, ale podstatně lepší než 2 a více let zpět.
YORGi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 09:48:07

Prý výdrž sotva den u jakéhokoliv iphonu
...mám už rok XR a ted mám 65% baterie - nabito ve čtvrtek v noci (3h). Pořád s wifi a BT,automatický jas a žádné úsporné funkce, normální používání. Takže si nevymýšlejte kraviny
Jerrow [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 10:26:27
avatar
No vidíte, a klasický android s 3000mAh vydrží při tomto klasickém používání 3 dny, smartwatches za 3 tisíce vydrží 14 dní, jak dlouho vydrží ty od Applu? V prezentaci je něco o 2-3 dnech a to stojí 12 tisíc, navíc nemají nic moc funkce.
Prostě Apple je předražený, jediné plus tam vidím ve spojení Iphonu, Macbooku a vlastně všeho od Applu, které už funguje bezproblémově, vše se krásně synchronizuje. To je ale také asi jediné plus, ikdyž dřív to bylo neskutečně nepřehledné a problémové.
Pamatuju doby, kdy chtěl známý přes tu šílenost jménem Itunes nahrát do mobilu nějaké písničky a ono to prostě nešlo. Smazat šly, nahrát něco jiného ale už ne. To i MSDos byl funkčnější. Teď už to asi bude bezproblémové, ale dřív to tak nebylo, bylo to něco strašného...
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 10:59:07

Nepodložené ,,názory,, nezájem. Apple Macbooky jsou z jistého pohledu sakra předražené, iPhony, iPady a Watch s ohledem na životnost v čase, bezpečnost systému ne, ale to někomu jako jste vy nevysvětlím - fakta vás nezajímají.

A btw. Myslíte si, že lidé kupují iPhone protože to je značka? Vážně tuhle absolutní pitomost někdo tvrdí? Copak značka není otázka trendu/módy který se každou chvíli mění? 13 let jsou iPhony na trhu a pořád jsou to nejprodávanější mobily. Být to kvůli ,,značce,, dávno by to lidi přestalo bavit - ono na nich vážně asi ,,něco, je.
YORGi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 14:01:22

Před tím jsem měl LG G6 - baterie 3000mAh. Ani jako nový nevydržel ani dva dny. Telefon používám pořád stejně, takže ne nevydrží 3 dny. Stejně tak kolegové s jinými androidy nevydrží víc jak den (Razer phone 2,Galaxy s9, huawei p20 pro,blackberry key 2 atd.)
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 10:54:22

Hmm, protože iPhone třeba nemá klasické úsporné funkce jako Androidy? Už jen proto třeba. Dal jsem zde odkaz, kde nezaujatý recenzent srovnává nejlepší vlajky s iPhony 11/Pro a zcela objektivně iPhony ve výdrži vedou - to je realita, víc mě nezajímá.
kojot1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 11:01:15

Co si představuješ pod pojmem "klasické úsporné funkce". Já jen, že většina napájecího plánu Androidu je defakto shodná s iOS (resp. to od něj pravidelně přebírá).
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 11:25:21

To asi bude, ale androidy mají své ,,spořič baterie,, mnohdy podstatně agresivnější. iOS je v otázce baterie výrazně úspornější než android. Musí to tak být, iPhony měly roky papírově slabé baterie.
kojot1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 13:45:16

No počkej počkej. Má to Android nebo nějaký konkrétní výrobce?
A co značí ona agresivita? Ukončování procesů na pozadí, prodloužení intervalů refreshe, omezení push? V takovém režimu běžně užíváš svůj stroj?

Proč nezmíníš/ignoruješ u iOS "Režim nízké spotřeby"?
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 14:30:13

Třeba můj Xiaomi. Přesně to myslím. Používám ho v defaultním nastavení. Ano to iOS má a neignoruji nic. Jen říkám, že iOS je energeticky optimalizovanější od počátku protože iPhony měly vždy papírově menší baterie. Stejně jako když řeknu, že SONY měla vždy s ohledem na parametry mobilu a velikost baterie výrazně lepší správu energie než jakýkoliv alternativní android (asi i dnes to tak je, nevím).
kojot1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 20:12:19

Ale to je furt stejný téma Prostě v Stamina režimu přiškrtili výkon SoC (což btw. u Apple byla gate, u Sony se vynáší jako trumf-OMG ), jas, prodloužili perieodu refresh služeb. Huawei k tomu navíc např. aplikace rovnou killuje. V tom není žádná věda, jen zásah do UX uživatele
MACHINA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 17:16:49
avatar
Kdo vyrábí displeje pro iphony? Zapomněl jsem, displeje fungují dobře jen pokud jsou osazeny v telefonu jisté značky, to logo zázračně zabraňuje vypalování
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 17:59:17

Hele logem to nebude ale není náhoda, že se ti samsung vypálí mnohem rychleji než iphone. A jak to vím?

Zajdi si stejně jako já do prodejny Electroworld nebo Datart , zapni si bílou obrazovku na řadě Galaxy s10 a pak na iPhonu Xs a i když je iPhone starší, uvidíme kde budou vypálené pixely. Já to udělal a konkrétně galaxy s8/9 byly v tomto peklo a argumenty typu - běží tam celý den jedno demo na maximální jas mě nezajímají protože i na Applu běží dema.

Ono totiž nejde jen o displej ale softwarovou ochranu proti vypalování a sice nižší maximální jas, jemné posouvání obrazu (třeba o pixel), velmi jemné změny barevných tónu (a hele truetone dává smysl ).
net.Xtreme [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 06:20:16
avatar
Tak než kupovat loni iPhone 8 dráž, nebo dnes výprodejové kusy o chlup levněji, si asi radši pořídím nový SE. Velikost je pro mě tak akorát, 11 Pro je pro mě neospravedlnitelně drahý.
Zastaralý design mi vůbec nevadí, naopak! Ocenil bych podporu historického jacku, ale mám jedny BT sluchátka, tak se bez něj obejdu. Vnitřnosti jsou převážně nové, a Apple bude telefon podporovat značnou dobu novým OS. Což je ostatně asi primární důvod pro koupi, komu vyhovují aplikace na iOS a celý systém, tak si pořídí Apple. Komu vyhovuje Android si Apple asi nepořídí.
Rodeo65 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 09:33:42

Asi tak,

ať mi tu někdo jmenuje firmy vyrábějící Android telefony, které drží support více jak 2-3roky?

Vím o jedné - Google a jejich Pixel
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 11:26:08

Zrovna Pixely poslední rok sakra drhnou. Už Nokia je mnohdy napřed.
kojot1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 13:45:39

Nokia 8 let nevyrobila jediný telefon...
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 14:31:16

Bohužel ano. A zda HMD Global z 5,10 nebo 90% vlastní Čína - je to Nokia.
MACHINA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 17:27:48
avatar
pravda moje Lumia 1520 dostávala updaty přes pět let, kde jsou ty časy, vylepšený WP bych za android i Ios vyměnil ihned - ke continuu a seashell updatu by mohly ty neohrabané linuxy (android) nebo W95(vzhled apple UI) vzhlížet i dnes (škoda, existoval vývojářský build seashellu i na moje poslední WP Elite x3, na veřejnost bohužel neunikl.

Co člověk nadělá, přešel jsem na tu velkou bezpečnostní díru, jako každý normální člověk. Apple mi je ukradený, jako pracovní si ho klidně vezmu (zadarmo) pokud zaměstnavatel chce abych pracoval i na macbooku
Jeggy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 07:48:18

Jakožto vlastník iPhone již od počátku, tj. roku 2008, kdy byl dostupný v ČR pro operátory jsem byl taky toho názoru, že iPhone je nejlepší. Nejvíce mi vyhovoval software, co si budeme nalhávat iOS je svižný, stabilní systém. Postupem času, kdy Apple neukázal nic nového, co by mne zaujalo jsem se rozhodl zkusit něco s Androidem. Vyměnil jsme tedy svůj iP 6 (designe mě u nových X modelů naprosto odsuzoval, neměl jsem tedy potřebu upgradovat z mého stařičkého iP 6). A světe div se, řeči o tom, jak je třeba Android stále restartovat, že se seká atp. jsou mimo mísu, možná toto platilo v dřívějších dobách ale dnes tomu opravdu tak není!

P30 je výborný telefon se skvělým fotoaparátem a výbavou za slušné peníze.

To co Apple tentokrát ukázal je opravdu výsměch! Recyklovaný telefon, designe z roku 2014 a součástky z iPhonu 8, fotoaparát je použit z iPhone XR.

Ale nejvíce, co mne zarazilo je kapacita baterie, ta činí a teď se chytněte: 1 821 mAh! Ano, toto bych pochopil 5 let dozadu ale v roce 2020? Toto je plivanec všem lidem do obličeje ze strany Apple. Velikost RAM je 3 GB, tu samozřejmě Apple nemusí mít tak velikou jako Android zařízení ale ta BATERIE?!

Tento telefon si s prominutím může koupit pouze blázen! (13 000.- Kč za telefon z roku 2014?! Ne, děkuji...!)

Díky Bohu, že jsem přesedlal na Android a nenechám se již okrádat ze strany Apple.

DD, Tobě děkuji za skvělý, a naprosto trefný článek :-)
honcka [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 09:44:56
avatar
Já třeba do něj půjdu a jako blázen si nepřipadám, primární mobilní nástroj na cesty mám ipad pro. Skusil jsem android, (před tím jsem měl blackberry Z30 a passport a před tím iphone 5 a před tím x věcí, první jsem měl Palm Treo 600) Android s ipadem samozřejmě nespolupracuje tak dobře jako iphone, ani mi nenabízí takové pohodlí jako BB os a to, že to má rámečky, display, který není fullhd je mi ukradený (klidně bych bral, kdyby to nacpali do těla iphone 5), na volání, im, navigaci a focení momentek a občas použití místo ipadu, když si ho nemůžu vzít s sebou je mi to naprosto dostačující. Baterie, pokud mi vydrží den, tak je to ok.
Rodeo65 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Android vs IOS debilní argumen 2020-04-17 09:32:07

Jak to tak čtu, tak je to klasický hate. Na obě strany.

Měl jsem od Androidu 3.X telefony s Androidem (většinou Nexuse, tj opravdu Android telefony), potom jsem přešel na Iphone X a od té doby jedu dál.

Systém mě tak pohltil, že mám několik iPhonů v rodině, několik maců a macbooků i IPadů a iWatch.

Jednoduše řečeno, mít iPhone a nic víc od nich je fajn, ale je to tak 20% logiky.

Čím víc zařízení od Apple člověk má, tím víc to dává smysl. Navíc většina lidí si s Applem nepamatuje kdy telefon musela restartovat, kdy musela cokoliv mazat, protože to funguje.

Navíc se podívejte jak cena Android věcí padá neúměrně s cenou Apple věcí (náhoda?). Tj jak moc padá cena Renaultu/MB a cena třeba Maybachu/Bentely...

Je mi fuk kdo co má, ten kdo mění stroj co rok, tomu to je jedno. Tento web mám rád, protože je OPRAVDU ZAUJATÝ, ale tím že to vím k němu i tak přistupuji a jsem spokojen.
duron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 10:36:25
avatar
Ale no tak. Mam SG J7, 3 roky stary a stale mi na nej chodi aktualizace, neseka se. Dnes se da sehnat za par supu. Takze vychvalovat neco, co je bezne i u konkurence (ac pisete, ze neni), je trochu mimo.
Potom Vase tvrzeni, ze i po 4-5 letech jede svizne a s aktualizacemi. No pokud berete za aktualizaci zamer Applu aktualizaci zpomalit chod telefonu (jak se prokazalo cca rok dva nazpet), tak potes. Vsechny systemy maji neco do sebe. Apple pochopim hlavne u tech, kterym to neco prinese - napr. tem, co to maji vse propojene, to je pak uplne super vec. Pripadne jejich PC na grafiku (dalsi muj zakos). Ale znam spoustu lidi (jsou jich desitky, neli stovky), kteri maji iPhone jen proto, ze je to Apple (nic jineho od nej nemaji) a vyuzivaji jej jen na volani a SMS. A pak se divi, ze jim telefon sam od sebe posila SMS do Irska ci kam, z duvodu registrace na Apple serverech atp. Neumi si zapnout ani VoLTE, natoz VoWIFI atp.
kojot1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 10:59:55

No počkej, zmínil jsi jeden model jednoho výrobce. Výrobců je 600 a zařízení 20 000
Ad zpomalování, čerpej více informací, než co předloží zdejší server, pak jsi tak to trochu za blba.
Apple nedělal žádné zpomalovací aktualizace. Zařízení se zpomalovalo (a zpomaluje) v maximální zátěži na základě opotřebení aku. Tak se děje stále, jen je toto opt-out volba.
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 17:47:13
avatar
https://www.bbc.com/news/technology-51413724

tvl... to je ovčí úroveň demence toto.

Na jednu stranu tvrdíš, že se o tebe führer Cook mateřsky stará, na druhou stranu tady házíš opt-outy. Do držky si nevidíš, pokrytče. Zcela jistě každý iphone ovečkoidní uživatel čte release notes/change notes, stejně jako po každém updatu si proleze nastavení, aby zjistil, co je nového. To je vtip dnešního dne!

edit: ne, ještě lepší vtip je kontrola, zda telefon obsahuje pouze "originální" součástky, včetně baterie, a to i u zařízení mimo záruku, které po aktualizaci iOS přestanou fungovat. Tomu říkám reálný korporátní fašismus. Za prachy si koupíš zařízení, které ale ovládá firma. Řekněte LOL!
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 18:12:06

Tuto ,,kauzu,, jsem velmi dobře sledoval a raději budu mít po x letech pomalejší mobil, než že se mi kvůli napětí baterky bude restartovat.

Ale já jsem vůl, co má špatné priority.
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 18:34:24
avatar
tak to jsi šťastný člověk, co vůbec ale vůbec neřeší výkon, natož nějaké body v antutu.

Apple se ti jednoduše trefil do noty.
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 18:38:03

Řeším a proto mám Ryzen 9 3950X.
robert21 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 14:38:19

Abych byl v obraze máte na 3 roky starém SG (to je samsung?) J7 aktuální systém? Teď jsem otevřel wikipedii a jedná se o android 10 vydaný před 7 měsící, nebo se jedná o android 10 s aktualizacemi vydaný před 9 dny? Případně kdy na váš telefon aktualizace přišla? Nechápejte mě špatně, opravdu by mě to zajímalo a určitě by bylo pozitivní, kdyby se výrobci o své telefony starali.

To že uživatel na vlastním telefonu neumí něco zapnout bych rozhodně nevyčítal systému, ať už jde o jakýkoliv systém. ;)
kojot1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 15:19:26

No on nás panáček tak trochu houpe...
https://www.sammobile.com/tag/galaxy-j7-2017/

To zařízení bude rádo, pokud vůbec má 1/4 letní security update.
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 16:52:09

Ale, že bys byl inteligentní diskutér? Jooooo, tvá ,,DigiAura,, je na nule, ty asi nemeleš tak úplně blbosti.
duron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 17:40:13
avatar
Chodi aktualizace? Chodi... tak co placas za hlouposti. Je mi uplne jedno, jestli dojde uprava systemu, bezpecnostni update, ci treba vylepseni SW fotaku. Podpora porad je, mobil funguje i po 3 letech korektne, neseka se, neprehriva, baterka i nyni vydrzi pri beznem uzivani 2 pracovni dny, pri nizsim vyuziti (jen hovory) bez problemu od patecniho nabiti do pondelka, kdy si ho nabiju za pul hodky v aute cestou za zakazniky na celodenni pouziti. Resis nesmysly, kdy pises, ze android seka a neni podpora. Clovek ti to vyvrati z vlastni zkusenosti a zacnes se ohanet dalsimi hloupostmi. Chapu, asi nemas nic jineho na praci a asi nemas ani zenskou. Jinak bys neresil takove koniny
robert21 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 18:01:07

Aha... takže už 10 měsíců po vydání androidu 9 se dostal i na J7 a to je ona tříletá podpora?
Plešoun [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 11:46:07

Výběr značky telefonu je dost individuální záležitost. Já osobně bych u telefonu pro soukromé využití volil spíš Android, protože je uživatelsky přívětivější (běžná nabíječka, jednoduchá práce při záloze dat, sloty pro paměťové karty atd.). U pracovního telefonu to mám ale přesně opačně. Dlouhá léta jsem používal vyfasovaný iPhone a naprostá spokojenost. Pak jsem změnil zaměstnání a vyfasoval Samsung a to byla tragédie. Na ten telefon se nedalo spolehnout a než se vůbec otevřel a sesynchronizoval mail, to bylo vždycky na půl hodiny. A těch restartů.. V podstatě na práci ten telefon byl téměř nepoužitelný, vždy jsem spěchal domů, abych to vyřídil na laptopu. Pevně věřím, že se dost zlepšili, ale já už nic neriskuju a jelikož dělám na sebe a můj soukromý telefon je zároveň i mým pracovním, zůstal jsem věrný Apple. Ale pozor - k telefonu se chovám jako ke spotřebnímu zboží a nijak ho nešetřím, takže rozhodně neutrácím desetitisíce za funkce, které nepotřebuju, u telefonu, který za dva roky vyhodím. Současnou sedmičku jsem koupil v akci za něco málo přes 8 tis., takže sice nemám nejnovější model, ale rozhodně nemůžu říct, že by mě nákup jablka zrujnoval. Vlastně se paradoxně tenkrát jednalo o nejlevnější telefon s optickou stabilizací na trhu, kterou jsem chtěl kvůli občasnému natáčení rodinných videí, takže kupodivu vše včetně ceny hrálo ve prospěch Apple.. a až sedma odejde, rozhodně budu opět pátrat ve stejných vodách a zase vezmu nějaký starší ověřený model. Už mi není 15, abych se musel někde chlubit novým telefonem, to už mě dávno pustilo.
kojot1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 13:49:57

Chlape, záloha dat je u iOS zcela automatická, jak do cloudu, tak přes iTunes lokálně (což btw. Android ani vůbec nemá). Tady se to nepodařilo;)
Pam. kartu jsem do telefonu strkal naposledy....eh, před 5ti lety (užívám primárně Androidy)?. Na to si už nikdo nehraje, max tak levné přístroje "social edition", kde se tím obětuje bezpečnost, výkon, atd.

Jinak jak píše, pracovně je iPhone, kde prostě je priorita bezpečí, stabilita jasná a bez alternativy jediná varianta.
Soukromě "na takové to domácí hraní si" je pak Android.
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 17:34:28
avatar
"zcela automatická" - jen jak nacpat 64GB do 5GB itunes co jsou zdarma? Už chápu - je třeba PLATIT!

ovečko, otřes se!
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 18:12:52

Lepší data v cloudu než holub na střeše ne?
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 18:35:26
avatar
jistě, navíc když ani s Applem ani žádnou jinou možnost nemáš.
Plešoun [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-18 06:40:51

Pravda, ale jak píšu, iPhone používám k práci, takže jde o citlivá data a ta přes veškerou úctu k zabezpeční Applu prostě na Cloud nahrávat nebudu a ani nemůžu. A ta lokální záloha je právě ten problém. S Androidem jsem prostě telefon připojil k PC, soubory překopíroval a hotovo. Jenže pak jsem koupil iPhone, natočil nějaké dlouhé video z rodinné akce a pak někdo řekl: můžeš mi to video prosím nahrát na USB? Říkám žádnej problém! Jdu k PC a zjistím, že to problém celkem je. Potřebuju k tomu zase další zbytečnou aplikaci (kterou ani nemůžu nainstalovat na každé PC - např. pracovní), která začne vše zálohovat, ale já chtěl jen na USB disk nahrát jedno video. OK tak jinak - zkusím video zkopírovat na plochu PC. Super, kopírování probíhá. Ale ouha - na konci kopírování PC oznámí, že telefon není dostupný. Jasně - fakt to ten telefon nemůže říct hned, ale člověk musí čekat x minut až na konec kopírování, aby pak vyblil nic neříkající chybu. Takže člověk pak musí složitě googlit, aby zjistil, že musí nejdřív v nastavení telefonu manuálně změnit jednu položku a že teprve potom soubory z telefonu normálně půjde kopírovat. Ano po té první zkušenosti už vím co a jak, ale prostě nazývat práci s Apple jako "user friendly" je totálně mimo. Apple si zakládá na tom, že dělají věci jinak a všude tlačí svoje vychytávky, takže jednoduchá práce s jejich produkty nebude asi nikdy. V 15 letech mě bavilo trávit celé dny s novým telefonem a zkoumat všechny menu a funkce. Dnes na to nemám čas ani náladu. Koupím telefon, vložím SIM, nahraju kontakty a jedu.
kojot1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-18 08:05:24

Apple ti v podstatě jako jediný nabízí onu tebou potřebnou funkci lokálního backupu
ZELEZNAK [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 14:44:46
avatar
to bych sa rači nechal ojet syfilitikem než těm šmejdom dat svoje prachy
Coko [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Bulvár a v komentech odpad 2020-04-17 20:33:45

A je to zase tady. Je potřeba rozvířit diskuze, poměřit pindíky a zkontrolovat cenu mAh nity rozlišení ramky megapixely benchmarky konektory, pády z výšky nebo destrukce, design rámečky šprcky a vedle všeho si nenápadně nechat na hlavě naběhnout žílu až k samému prasknutí :-) "Ty vole kup si co chceš a nezapomeň dát druhému stejné právo" pak nebudeš natlakovanej jak papiňák a nebudeš muset hejtit a ani obhajovat podobně zahnojené diskuze.
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 20:42:31

Ne asi.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-18 09:37:12
avatar
děkuji, konečně rozumný názor ....

já nikomu neříkám že si iPhone SE nemá koupit, říkám mu jen, kde je většina té ceny, kterou za něj platí a to mnozí hateři proti mě zcela ignorují ... museli by prostě uznat, že tohle není telefon za 17 tisíc, ale za 7 tisíc ...nebýt tam to logo ;)
m_sefl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-18 11:27:09

Hmm, dík za názor. Škoda, že snad všechny české weby o mobilech píší to, co já. Ale ty tomu rozumíš nejlépe, já vím.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-18 11:37:27
avatar
no aspoň jako ty nemám potřebu neustále někoho urážet a povyšovat se nad něj jak to neustále děláš .... a určitě ne všechny weby takhle píší, to jen ignoruješ ty, co se ti nehodí ...

a kromě toho, když "všichni" píší jak je skvělé skákat z okna, půjdeš si také skočit?
Coko [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-18 12:06:13

Jestli není z vaší strany hate vámi uváděná cena která začíná za 64GB verzi na 12990,- což je vzhledem k cenové politice Apple nejlevnější telefon od nich a ty ony 2GB vs 3GB, to se pak není čemu divit že slabomyslný jedinec vyskakuje z kůže. Odkaz Na iwant by asi měli mít pravdivé parametry a cenu.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-18 14:48:37
avatar
no faktem také je, že ten telefon nemá SD pozici, takže těch 64GB by nemuselo stačit zdaleka každému proto se mě osobně zdá těch 256GB jako ideální základ vzhledem k nemožnosti rozšíření ...

já fakt nechápu (čti chápu), proč Apple nemůže napsat sám kolik to má RAM ... takhle velká část zdrojů tvrdí 2GB, některé 3GB a zákazníci mají hádat ...

dokud to apple neřekne, budu věřit tomu, co uvádí většina zdrojů a to jsou 2GB, ty 3GB mě vzhledem k ceně telefonu přijdou na poměry Apple příliš luxusní ... ale tady se budu velmi rád mýlit ...
flash666 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-18 21:20:06
avatar
muzes mi rict na co porad SD slot? chapu jestli si nekdo dela z mobilu externi disk tak sem u to asi hodi, ale ten clovek asi ani po jabkach nekouka, ani v tuty cenovce
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-18 21:23:11
avatar
tak třeba já ho používám
flash666 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-18 21:34:03
avatar
no vidis to... tak napis ze je to tvuj subjektivni nazor... a ze to neni objektivni preview... a mas vystarano... pak si jeste docti poradne informace na verohodnych strankach o specs apod. aby si predesel ten bludum co si psal v originalnim clanku... protoze tolik sracek co kolouje na internetu o SE2020 je az k placi a jak nekteri YT, WWW informace kopiruji a vubec netusi ktera bije...
armagedontek [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-18 23:53:16
avatar
Promin, ale troufam si rict, ze mit v pristroji do foroty ten rozsirujici sd slot je opravdu objektivni vyhoda pro kazdeho uzivatele. To ze dnes rozsirujici sloty nema ani velka cast pristroju s druhym systemem na tom nic nemeni. Vzdycky je lepsi mit a nevyuzit, nezli nemit a nemoci s tim nic udelat.
flash666 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-19 11:46:06
avatar
objektivni je, subjektivni ne... to ze jsou stim hlavne jenom problemy a nasnasel sem to uz na androidech co sem mel... takze sem vic nez rad ze to jabka proste nemaj
ReveNCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-19 21:56:20

jak se to veme..pro nekoho to muze byt vyhoda, beru to, ja teda s sd kartama mel v minulosti take spis problemy (no v trochu davnejsi dobe androidu 4, kdy na to zakazaly instalovat vetsinu aplikaci a telefon mel jinak jen 8GB) no a potom vydrz sd karet taky nic moc, po 3-4 letech vzdycky KO, dyl mi zadna nevydrzela. za me radsi teda jen vnitrni pamet a zaloha fotek do cloudu/pc. 128GB me v pohode staci, i se 64GB bych dokazal zit, kdybych si fotky/videa obcas prosel a nepovedeny smazal
Sokolik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-20 11:06:05

Problémy zdejších Haterů bych nechtěl mít. Vždycky je lepší mít nativního úložiště více než potřebuješ než to rozšiřovat o SD, takže klidně 32,64,128,256 ev. 512Gb, než se patlat s nějakejma Micro SD, které aby nějak obstojně fungovaly tak musí mít především přenosovou rychlost a ty SD karty taky něco stojí. Pochybuju že si do přídavného slotu nacpeš obyč Clas 10 kartu za 200kč. To je tak max na mp3.
flash666 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-21 00:33:03
avatar
a ver mi ze prave tohle lidi delaj, machrujou ze si muzou rozsirit pamet o kartu a pak u nich najdes tu nejlevnejsi co de to jake to dela problemy pri foceni a nedej boze nataceni videa je asi vsem jasny ;)
Coko [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-21 08:42:35

Tak pochopitelně, když si koupí telefon který při focení z jednoho pixelu udělá 4 a na místo toho aby měl fotku velikosti 12-17Mpix o velikosti 4-8Mb tak to přepočte na 48-64Mpix a mají třeba 27Mb, to pak úložný prostor skuhrá. Přitom je to jenom podfuk.
Sokolik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-21 09:50:25

Přesně tak, od focení je Zrcadlovka/Bezrcadlovka popřípadě ještě nějaký Ultrazoom a né ty parodie co tam cpou číňani. Nevíte někdo co tam cpou za snímače od jakého výrobce? Focením se zabývám a snímač velikosti 1/1,33 plus mínus nemůže umět nativně 40Mpix, to skutečně odpovídá cca 10Mpix, nehledě na to že oněch +40Mpix už jen tak nějaká optika nevykreslí, takže to je jasně přepočítané a "poskládané z více snímků" jinak by to postrádalo smysl.
Coko [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-21 08:37:47

Jenom proto že vaše zařízení neumí nabídnout nativně odpovídající velikost úložného prostoru a musí se rozšířit o SD ještě neznamená, že to nutně musí mít i konkurence a že je to nějaká zásadní nevýhoda. Honíte si tady pindíka jako všichni ostatní Hateři. Pochybuji že existuje nějaká zásadní skupina lidí co by potřebovala mít telefon nativně s 256GB + ještě SD. Základních 64Gb a nebo 128Gb bude pro většinu lidí dostačující.
QproTest [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 22:10:07
avatar
Lidi co blbnete. Článek o ničem a plný chyb a nesmyslů a diskuze tu je skoro o život. Pana Stacha bych postavil ke zdi hned vedle pana prezidenta Zemana, pana premiéra Babiše a střílel po nich solené štětinky vzduchovkou. Lhát, tlačit svou pravdu za každou cenu (klidně i špiněním ostatních), vyvolávat v lidech nenávist, to jim jde skvěle. Vy se můžete pozabíjet a oni se smějí od ucha k uchu.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-18 09:35:39
avatar
nenávist tu vyvoláváte jen vy, já jsem jen objektivně napsal, že prodávat telefon designově několik let starý za 17 tisíc je podle mě přehnaná cena a jasně jsem napsal proč ... nikoho jsem neurazil ani jsem se o to nesnažil .... urážíte se jen sami

já nejsem jako Zeman, vy jste ... já jen informoval o novince a o tom, co je zač. Dohledat si informace o zisku, maržích atd. stejně tak o designu tohoto telefonu vs mnoho let starého modelu jistě dokážete, takže uznáte, že to co píši je realita ... chápu že někoho realita rozčiluje ale nekritizujte za to mě ...
net.Xtreme [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-19 21:57:18
avatar
Koho proboha zajímá starý nebo nový design?!a líbí se mi nebo ne. Mám radši Touch ID než Face ID, takže za mě spokojenost (až na chybějící jack). Ale jednak i stejně vypadající iPhone 8 s horším hardwarem byl ještě před dvěma měsíci výrazně dražší, a starší iPhony s obdobným HW a větším displejem jsou stále dražší... Takže tuhle kritiku nechápu, je to starší design za nižší cenu.
Kdybych to samé mohl koupit levněji jinde, tak to koupím jinde. Ale to samé jinde levněji není, buď je tam jiný systém nebo parametry a hádám že výběhové iPhony budou mít kratší podporu nemluvě o horším HW.
flash666 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-17 22:29:42
avatar
tuto aspiruje na tvuj nejdebilnejsi clanek... pulka veci blbe... ale to je jedno... hlavne hate na apple...

telefon ma 3GB Ram ne 2
telefon nema dle tebe zastaralej 3Dtouch ale Haptic jako maji novy
ten laciny IPS je nejlepsi IPS co je... a 326ppi je naprosto dostacujici... nechapu tvoji potrebu se ukajet na FHD a 4k apod.
mizerny fotoaparat? tady uz si asi delas prdel vid?

Nový SE používá novější A13 Bionic, tedy stejný základ, který Apple použil u staršího iPhone 11.
tuto je co za sracku ta veta?
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-18 09:30:23
avatar
žádný hate na Apple, jediný kdo tu něco hajtuje jste vy ...

telefon má 2GB RAM uvádí to vícerozdrojů

já neříkám že 326 není dostatečný, ale bavíme se o telefonu za 17 tisíc v roce 2020 (!!!) bez FHD tak trochu objektivity prosím ....

ano proti tomu co dnes mají telefony v této cenové hladině, plus výprodejové 1-2 roky staré TOPmodely za ceny kolem 17 tisíc je mizerný ... zase to berte vzhledem k cenové hladině a tomu že je 2020 .... jinak tím určitě fotku uděláš ...

tam v té větě má být aktuálního tam je chybka
flash666 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-18 21:18:40
avatar
telefon stoji 12990 ne 17000, jedna se porad o nejlepsi LCD na trhu tecka.

rekni mi proti cemu konkretne je fotak mizerny? telefon ma fotak z modelu XR/XS, + nejake SW featury z nejnovejsich iphonu, minimalne ve videu zadnou konkurenci krome vlastnich rad nema, a fotaku co foti lip spocitas na prstech jedny ruky... ale chapu nema to 125604150Mpx senzor tak je to dle tebe shit...
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-18 21:24:29
avatar
stojí 12 990 až 17 590 takže je to i telefon za 17 tisíc ...
flash666 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-18 21:34:58
avatar
budes takhle psat i o grafikach? ze se da sehnat XYZ grafika za 10k... ale ze jsou i edice za 20k tak je to proste grafika za 20k? hmm... asi ne vid...

ano nekomu muze pripadat design starej hnusnej a ze mu za tu cenu nestoji, nicneme design je subjektivni zalezitost... ale ukaz mi jedinej novej telefon (muzes i starej pokud novej nenajdes) co ma takovyhle specs a stoji 13k... a tim myslim ze ma top SOC a super fotak... a hatujes ze ma malou baterku, ale tobe to muze bejt jedno ne? jde snad o vydrz, a jak toho docili je snad jedno ne?
_CrY_ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-18 12:00:48

iPhone SE by nebyl špatný telefon, ale prostě jedna věc ho kazí … co je to? Tohle je poslední věta první části, pak se tu snažíte dokazovat že jste nikde nenapsal že je to špatný telefon. To jen tak na okraj.
Proč se v článku začala objevovat cena 17000 a telefon se začal tak aji porovnávat s ostatními? Jeho cena začíná na 12990 a za tu cenu ho budou všichni kupovat, protože zase spoustě lidem 64GB stačí a víc nepotřebují a kdyby byl za 10000 s 16GB tak by kupovali ten.
Zajímalo by mně, kolik lidí co tu píše jak má apple špatnou výdrž baterie, ho ve skutečnosti mělo a používalo?
Samozřejmě se nedá srovnávat s telefony co mají třeba 5000mAh ale iPhony patří mezi telefony s dobrou výdrží už nějakou dobu a s celou řadou 11 se to ještě zlepšilo. Lidi si musí uvědomit že prostě je tohle kompaktní telefon a k němu patří i nějaké kompromisy. Nikdo v tuhle chvíli nenabízí malý přesto výkonný telefon. Naposledy tady byl minulí rok Samsung S10e což byl příšerný telefon a jeden z nejhorších co jsem měl. Baterka byla 3100mAh, displej byl FHD+ Amoled a ten telefon mi nevydržel pomalu ani den. To je to co všichni chtějí? Ke konci minulého roku jsem si pořídil první iPhone a byl to iPhone 8 a víte vy co? Ten telefon mi bez problému vydržela až do večera a nemusel sem se bát že kdybych šel po práci na pivo s kolegama tak si musím dát nabít telefon, abych měl co poslouchat po cestě domů až od tama půjdu třeba za dvě hodiny. Další kdo dělal kompaktní telefony bylo Sony ale to víme jak to s něma teď je. Cena je podle mě adekvátní, jak může být cena vysoká když nemá žádnou konkurenci a nedá se teda s ničím porovnat, neberu výprodejový S10e. Říkejte si co chcete ale ta velikost je prostě ideální pro spoustu lidí, takhle dobře se mi naposledy držel Nexus 4.
Někdo tu psal dokonce že uživatelé iPhonu si neumí nastavit některé věci a na to můžu říct že jsou lidi, kteří ani neumí zmáčknou při prvním zapnutí telefonu na jazyk v jakém chtějí aby telefon byl. Dělám v obchodě s telefony a drtivá většina lidí ani nedokáže přejít přes prvotní nastavení telefonu a je jedno o jakou jde značku.
Tenhle telefon se prostě povedl a kdybych si teď kupoval nový malý telefon tak je to jasná volba. Za rok jsem schopný vyměnit telefon i 4x a dokážu přiznat že nejlepší a nejhezčí telefon byl pro mně Huawei Mate 10 Pro, to jen tak aby jste si nemysleli že jsem jen zastánce Applu.
Pokud se Vám bude zdát tento příspěvek zmatený tak máte asi pravdu je toho spousta co jsem chtěl říct a spoustu nesmyslů v diskuzi co tu je napsáno mě rozhodilo.
Na závěr ať si každý koupí co chce a co mu vyhovuje.
net.Xtreme [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-19 22:02:13
avatar
Výdrž telefonu není kdovíjaká, ale už dávno mám nabíječku doma, nabíječku v práci a nabíječku v autě... a pro případ potřeby powerbanku. Jestli telefon vydrží 8 hodin nebo 18 hodin aktivního používání je mi tak vcelku jedno. Vážně by mě zajímalo, kdo dneska aktivně používá telefon 12 hodin denně bez možnosti jej nabít.

Jinak jsem zjistil, že zejména lokalizace a jas displeje dělají divy, ale nechci se omezovat ve využívání, takže když to jde, telefon je v nabíječce.
VendyPhoenix [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-18 13:03:31

Já patřím mezi lidi, které technologie mobilu jaksi minula. Mě stačí ,že se dovolám, pošlu sms a v případě potřeby pro zaměstnavatele vyrobím fotku pro evidence škody od zlodějů mědi. Pořídil jsem si iGET Blackview GBV5800 2GB RAM + 16GB úložiště. Mou hlavní prioritou byla co největší výdrž telefonu i za cenu jeho váhy + aby vydržel v prašném prostředí a k tomu nějaký menší pád na zem v případě nehody + NFC kvůli mým cestám ven (nehodlám pořád po kapsách nahánět drobný např. na metro). Takže chápu lidi co tu píšou, že je hlavní věc názor uživatele, který to bude používat. ALE.... lidi musíte si kvůli takový blbosti jako je mobil nadávat a osobně osočovat?? Mám na mysli chování mezi diskutujícími čtenáři navzájem. Nemám na mysli vztah autor-diskutující, tady jsou ostřejší výrazy bežnou věcí na tomto webu a nehodlám teď řešit kdo má a nemá pravdu VIZ.MÁ PRVNÍ VĚTA, protože tomu nerozumím. Ovšem příspěvek např. cituji: vy jste firma idiotů od uživatele Kubicek..... To není vtipný, to je smutný jak se tady mezi sebou chováte. To se nemůžete hádat slušně alespoň mezi sebou, když už to nejde na trase autor-čtenář....... Nadávate druhýmu jak se chová, ale sami klesáte na stejnou úroveň a je jedno jakej k tomu máte důvod, protože vás to ve výsledku dělá stejným jako je váš oponent. Navíc kvůli mobilu........
VendyPhoenix [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-18 13:09:20

Jsou mnohem důležitější věci na hadání.

Namátkou správná barva spodního prádla, mezinárodní vztah mezi Rwandou a Burundi, zda jsou lepší slipy, boxerky nebo trenýrky (mě teda nejvíc vyhovujou boxerky)...

Jinak dopadnete špatně a budete muset dělat v životě kompromisy. Např. vy budete chtít jít na fotbal a vaše partnerka na balet. Uděláte kompromis a jde se na balet. Vy budete chtít jít na hokej a partnerka do divadla, uděláte kompromis a jde se do divadla... atd.

JINÝMI SLOVY: PROSÍM STALA SE TA DISKUZE PŘÍLIŠ OSOBNÍ. POJĎME TO ODLEHČIT.
Warder [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-18 13:18:04
avatar
Pre chlapov ci uz malych alebo tych velkych je najlepsie chodit, ked sa da, tak na "ostro".
lkukackova [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-18 15:17:21

Jelikož uvažuji o koupi tohoto iPhonu, článek jsem si přečetla již v den zveřejnění (tedy v původní podobě) a celkem překvapená z jeho vyznění si informace ověřila i z jiných zdrojů. Dnes se vrátím, pozorně si vše přečtu znovu (včetně „diskusí„) a nestačím se divit k čemu zde došlo. Nejen, že je článek upravený a dopsaný, dokonce dochází k cenzuře příspěvků, které s racionálními (a mnou ověřenými) podklady napadají zavádějící, chybné a nepodložené informace v původním článku.

Nevím, zda se něco takového zde děje běžně. Ovšem to, že jistí diskutující (m_sefl pokud se nepletu) podloží své názory zcela dohledatelnými fakty, které jsem si sama ověřila, a jeho příspěvky jsou následně z poloviny vymazány, není v pořádku. Redaktor by měl uznat své pochybení nejen v upraveném článku, ale i v diskusích pod ním. To, že nedokáže uznat chybu a namísto toho cenzuruje někoho, kdo jde názorově přímo proti němu, je opravdu smutné. Nevím, kdo jiný byl ještě cenzurován, ale tyto komunistické praktiky se mi hrubě nelíbí.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-18 16:25:59
avatar
pokud někdo nedokáže napsat názor slušně a bez napadání autora, má smůlu ... taky nebudete zvát k sobě domů někdoho, kdo vám posere koberec a bude tvrdit, že může a vy nemáte právo mu to zakazovat ...

redaktor uznává, že článek mohl být napsán jasněji, což nyní je a stojím si za vším co říkám a mám vše podloženo , a pokud někdo tvrdí opak, tak lže.

... necenzuruji názory, mažu lhaní, napadání a urážení .... také se mě nelíbí prakticky, které tu někteří dlouhodobě proti mě používají a tolerovat je nehodlám. A s tím komunismem si dejte oraz, protože kdyby tu byly komunistické praktiky, tak by tu mnozí čichali dávno ke kytičkám zespodu ... protože já jsem ale pro svobodu a demokracii a slušnost, tak jen ty žvásty a útoky mažu. Nikdo ale nikdy nebyl zabanován za slušně vyjádřený názor, objektivně podložená fakta bez napadání webu atd.

takže vaše vyjádřování se mě také hrubě nelíbí a račte si své výpady proti mě odpustit ... pokud to dokážete, můžete tu vést diskusi jak je libo a na rozdíl od komunistů apod. vás tu nikdo omezovat nebude ...
flash666 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-24 00:26:27
avatar
https://youtu.be/MSh6nydIckk?t=370

ehm k tej hroznej baterce
Coko [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-24 15:49:56

Tak to víš, vše se poměřuje s Androidem který je bez +4000mAh baterie a +4Gb RAM na to co se dnes považuje"standardem" nepoužitelný. Tak jako správný Android fanda a iOs Hater přece musí mít důvod ne?
Fanyqt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-18 22:12:16

Tohle v diskuzích zvládne fakt jen apple to je na většinu lidí jak hadr na býka...

Jinak k te RAM - já upřímně neviděl ani jeden server, krom tohoto, kde by se psalo o 2GB RAM, dokonce i pulroku stare leaky mluvi o 3GB

Mnoho lidi asi nepochopilo co je model "SE". Je to recyklovani stareho designu s novymi strevy za nizkou cenu, což tady bylo splněno.

Docela nechápu proč se DD neustále oháníte cenovkou 17k, když telefon startuje na 13 a troufám si tvrdit, že 95% budoucích uživatelů toto uložiště, v kombinaci s iCloudem, naprosto postačí.

První by bylo třeba zamyslet se, na koho tento telefon cílí, až pak porovnávat parametry. Applu tady nejde o to, porovnávat si šuliny s konkurencí, na to má PRO modely. Jde jim o to nabídnou lidem, kteří mají stále iPhony 6 - 8 levnou alternativu s modernímy vnitřnostmi a připadně ulovit lidi se starými androidy, kterým telefon dosluhuje a nechtějí vlajkové lodě za 30+k a uzamknout je do svého ekosystému, který je ať chcete nebo ne, prostě nejlepší. Mluvím samozřejmě o propojenosti všech Apple zařízení.

Já byl taky vždy hater Applu, dokud jsem na Alze nevyhrál iPhone SE1, až tehdy jsem zjistil, jak moc jsem se mýlil. Zároveň teď nejsem ten největší fanboy a dokážu uznat, že flagshipy s Androidy jsou skvělé telefony a nemám důvod někoho hejtovat jen proto, že má jiné logo na zádech než já a přesně tento způsob chování by se mi líbil i z opačné strany - abych nebyl jen "další apple ovce co tomu nerozumí". Ať má každý co mu vyhovuje, já mám teď XS, kupoval jsem ho za plnou palbu 30k a vím, že mi to vydrži bez nejmenších problému další minimálně 4 roky. Důvod ke změně pro mě bude až 5G, pokud se ho vůbec dočkáme
Coko [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - K vašim foto u vlajkovek 2020-04-19 09:52:08

Pindíkobijci ala Megapixelovci se asi podrbou za ušima. K baravnému podání "vyblití" se vyjadřovat nebudu Huawei je fakt děs. No nějak zaujmout musí, když už nevíme co by tak znásobíme okolní pixely a máme 2x-4x takové rozlišení, ale ta kresba je totálně v prr.. Odkaz reálně mají všichni max 12-17Mpix
Ashnobe88 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-04-19 16:39:13

Za mě osobně výkon pravděpodobně super. Velikost displaye pro mě katastrofa ale pro holky a některé lidi idelni a navíc není to padlo. Foťák ok pokud fotí stejne jako iPhone 8. Vzhled strašný. Rámečky v roce 2020 také k smíchu ale někomu nemusí vadit. Display samotný za mě nic moc. Vyděl dcera má iPhone 8 a rastr je tam vidět i z 1 metru ale spousta lidí bude tvrdit že ne. Takže telefon si své fanoušky najde ale za mě cena cca 8-9 tisíc by mu seděla lépe. Každopádně pro mě nejlepší poměr cena cena/výkon/použitelnost pro MĚ má stále Xiaomi mi 9.
honzar456 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-24 18:22:54

Na své parametry hodně předražený, ale ideální pro lidi, kteří chtějí vlastnit iPhone za každou cenu.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
MSI Claw otestován – na konkurenci dle očekávání nestačí
MSI Claw otestován – na konkurenci dle očekávání nestačíPondělí, 15 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 312x
Komentářů: 0
Total War: Warhammer 3 dostane novou expanzi!
Total War: Warhammer 3 dostane novou expanzi!Pátek, 12 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 257x
Komentářů: 0
FALLOUT 4 dostane oficiální NEXT GEN aktualizaci
FALLOUT 4 dostane oficiální NEXT GEN aktualizaciČtvrtek, 11 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 629x
Komentářů: 1
Seriál Fallout je tu a je to pecka!
Seriál Fallout je tu a je to pecka!Středa, 10 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1519x
Komentářů: 5
Star Wars Outlaws – vypadá pěkně, ale UBI przní vydání
Star Wars Outlaws – vypadá pěkně, ale UBI przní vydáníÚterý, 09 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1718x
Komentářů: 1
MATRIX dostane pátý film, i když ten poslední zklamal
MATRIX dostane pátý film, i když ten poslední zklamalPondělí, 08 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1538x
Komentářů: 5