Games DDNews – Našlapaný herní rok je zde a novinky se na nás valí, nevynechejte je! Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Neděle, 07 únor 2010
Přejít na obsah
Games DDNews – Našlapaný herní rok je zde a novinky se na nás valí, nevynechejte je!
Aktuality a novinky
alt

 

 

 

 

Games DDNews

– Našlapaný herní rok je zde a novinky se na nás valí, nevynechejte je!

Chudý herní rok 2009 je minulostí a u toho letošního si spravíme chuť …Jedna herní pecka za druhou nás letos čeká, až se nechce věřit, že to všechno vyjde. Každopádně už nyní tu máme velmi silné první čtvrtletí. Tak se na to podívejme ….

  • Mass Efect 2 – první letošní pecka mezi námi

Hned na konci ledna jsme se dočkali veleočekávaného pokračování. To bohužel nesplnilo úplně velká očekávání a kvalitativně za prvním dílem zaostalo, ale i tak je to hodně dobrá hra. Možná také druhému dílu uškodilo, že autoři do něj plánují větší počet DLC, což se promítlo na „chudosti“ samotné hry v původní podobě. První přídavky se objeví co nevidět. Jistě se již také zajímáte o třetí díl, který je v plánu zhruba za dva roky. Ten příběhově samozřejmě naváže a má jít o velkolepé vyvrcholení. Snad se dočkáme i návratu RPG prvků. Takže Mass Effect 2 je první z velkých her tohoto roku a již je venku. Nyní je tedy čas se podívat na to, co nás čeká ve velmi krátké době ….

(Sex v Mass Effect2 :) )

  • Bioshock 2 – už za pár dní dorazí očekávané FPS

Druhý díl povedeného Bioshocku dorazí už 9.2., tedy příští týden. A co přinese? Naváže na první díl, ale jen lehce. Bohužel první dojmy hovoří o tom, že hra v podstatě nic nového proti prvnímu dílu nepřináší a to ani na herním, ani technologickém poli. Bohužel také prý hra inklinuje k větší jednoduchosti, což moc nepotěší. Hra je tak prostě akční FPS, bez jakýchkoliv překvapivých prvků. Hodnocení hry se bude pohybovat kolem 8-9/10, jak napovídají první recenze. Multiplayer bude také přítomen, ale některé by nemusela potěšit nepřítomnost dedikovaných serverů. Každopádně už v úterý se můžete vydat opět do podvodního světa …


(Recenze Bioshock2)

  • Aliens vs Predator – staromódní akční zábava

Jak už víte z našeho článku, AvP dostalo očekávané demo. To však kvalitativně i náplní zklamalo a autoři se za to již omluvili. Bohužel to skutečně vypadá, že DEMO se nepovedlo. Naštěstí hra samotná je lepší a půjde opravdu o solidního nástupce známé série. Můžete se těšit na opravdu urputné boje a uvidíme, zda nervy drásající souboje rychlých a po zdech a stropech šplhajících Alienů, silných a zabijáckých Predátorů a těžce ozbrojených Mariňáků, budou mít ten správný nádech i pro, řekněme novou generaci hráčů. Přeci jen mnoho z nic nezná předchozí díly. Plná verze včetně podpory DX11 a singlu, kdy ani jedno DEMO neprezentuje, vychází už za dva týdny, 19.2.2010. Hra podporuje dedikované servery pro MP

(Multiplayer DEMO)

  • Battlefield: Bad Company 2 – pokořitel Call of Duty

Hodně očekávaný titul, který hodlá jak na poli technologií, tak na poli možností a zábavy, být špičkou akčních multiplayerových her. V současné době už probíhá BETA a dojmy jsou více než pozitivní. Kromě špičkové technické podoby, včetně podpory DirectX11 i ATI Eyefinity, nabídne i destrukční prvky. V mnoha hrách jste zvyklí krčit se za jinak zničitelnými, ale ve hře nezničitelnými objekty. Třeba statečně se schovávat před palbou z těžkých zbraní v baráku. No v Battlefild BC2 to moc dlouho nedělejte, protože ve hře toho jde hodně zničit. Konečně tak narazíme na velkou hru, ve které když si chcete udělat druhý vchod tam, kde není, tak opravdu můžete. Hraní tím dostává samozřejmě kompletně jiný náboj. Plná verze hry s velkými propracovanými mapami a širokým arzenálem zbraní a strojů, nás čeká už na začátku března a podle BETA verze se je hodně na co těšit. Určitě také mnohé potěší, že hra podporuje dedikované servery pro MP.

(pěkné gameplay video z BETA verze)

  • Metro 2033 – černý kůň akčních her

Akční hra STALKER hodně překvapila a Metro 2033 pochází ze stejných luhů a hájů a bude vypadat také hodně podobně, protože využívá stejný herní engine. Příběh hry ale bude poměrně odlišný. Opět nás čeká nervy drásající boj v atmosférickém prostředí, což je přesně to, co herní engine STALKERU umí. Příběh sám je postapokalyptický s hororovými prvky a podle videí se máme hodně na co těšit. Metro 2033 je černým koňem letošních FPS. Na trh by měl dorazit pro PC a Xbox360 už 19.3.2010. Hovoří se, že nakonec vyjde na poslední verzi velmi propracovaného a technologicky pokročilého enginu STALKERU, tedy včetně podpory DirectX11 s Tesselací.

(preview)

  • The Settlers 7: Paths to a Kingdom – budovatelská sága žije

Příznivce dlouhé budovatelské série Settlers už prý v březnu potěší nový sedmý díl. Ten přinese prý návrat ke kořenům a hlavně důraz na budování a malebné zpracování. Opět bude propracovaná stavba budov a celková ekonomika. Pro všechny stavitele je tu tedy další slavné jméno a už brzy dorazí v plné verzi na PC.

(gameplay)

  • Napoleon: Total War – strategické nebe

Příznivci propracovaných historických strategií s napětím vyhlíží chystaný titul Napoleon. Ten kromě špičkového technického zpracování přinese i strategické orgie, jak na poli bitevním, tak ekonomickém při budování impéria. Tahové bitvy, kompletní 3D zpracování a hardcore strategická propracovanost včetně multiplayerové kampaně. Hry vychází exkluzivně pro PC a to prý již velmi brzy. Takže další velký titul před námi …

(Gameplay Trailer)

  • R.U.S.E. – Další strategické pecka

Strategických her, těch povedených vychází málo. V březnu se dočkáme potencionálně hodně zajímavého mixu strategií a stealth akce. Velkým lákadlem hry je plná podpora dotykového ovládání přes dotykové obrazovky a to tak, že hra je pro to přímo udělána. Bez toho si hru také zahrajete, ale nebude to až tak zajímavé. Každopádně RUSE vypadá hodně originálně a zajímavě. Vychází pro PC, Xbox360 a PS3.

(O hře s CZ titulky)

Ale to zdaleka není vše, co nás v nejbližší době čeká. Podívejme se dále ...



 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 231x
Komentářů: 0
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníPátek, 19 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 986x
Komentářů: 0
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PC
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PCStředa, 17 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1255x
Komentářů: 0
StarCitizen přidává nový editor postav – kdy konečně vyjde?
StarCitizen přidává nový editor postav – kdy konečně vyjde?Úterý, 16 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1152x
Komentářů: 5
MSI Claw otestován – na konkurenci dle očekávání nestačí
MSI Claw otestován – na konkurenci dle očekávání nestačíPondělí, 15 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1851x
Komentářů: 1
Total War: Warhammer 3 dostane novou expanzi!
Total War: Warhammer 3 dostane novou expanzi!Pátek, 12 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1657x
Komentářů: 0