DDGames News 39/10 – Nejnovější informace ze světa her. Co nás čeká a nemine? Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Neděle, 03 říjen 2010
Přejít na obsah
DDGames News 39/10 – Nejnovější informace ze světa her. Co nás čeká a nemine?
Aktuality a novinky
alt

 

 

 

 

 

DDGames News 39/10

– Nejnovější informace ze světa her. Co nás čeká a nemine?

Je konec poflakování se u PC, teď se teprve pořádně zapotíme. Herní sucho končí a začínají vycházet očekávané tituly, jak na běžícím páse. Takže co je nového?

  • Otevřená Beta verze Medal of Honor startuje …

Už je to nějaký ten měsíc, kdy jsem měl možnost si otestovat neveřejnou BETU multiplayeru k očekávanému novému dílu Medal of Honor. Také z toho máme článek na webu. Nicméně od té doby se hodně změnilo. Jistě víte, že Medal of Honor bude hra dvou tváří. Zatímco singlplayer jede na U3 enginu a dělá ho někdo jiný, multipalyer má na svědomí DICE (tvůrci Battlefield), jede v herním enginu Battlefield BC2. Tvůrci si od uvedení neveřejné beta verze hodně mákli a aktuálně si budete už všichni moci vyzkoušet v podstatě finální verzi a opravdu hodně se změnilo.

Už zítra startuje otevřená beta verze pro PC a potrvá až do 7.10. Klienta si můžete stáhnout již nyní a samozřejmě potřebujete také EA účet. Každopádně rozhodně doporučuji vyzkoušet.

K Medal of Honor také další informace. Protože všichni vědí, že je to hra postavená na reálných událostech a odehrává se v Afgánistánu, měli jsme mít možnost hrát za Taliban v Multiplayeru. EA se ale ocitlo pod palbou kritiky ze strany rodin vojáků v Afganistánu i rodin pozůstalých po útocích z 11.9. EA tedy ustoupila a jednotky se nebudou jmenovat Taliban, ale prostě OF. Hra vychází 15.10.2010 na PC a konzole.  

 

  • Call of Duty: Black Ops – až ten druhý vzadu?

Letošní díl Call of Duty je doufejme ten poslední, který staví na původním herním engine COD4. Jak také víme, není už produktem původního studia a tvůrců, kteří dali Activision své sbohem. Tomu zůstalo tak jen slavné jméno a hru budou tvořit jiní. Letošní díl má ale na svědomí už studio ostřílené v COD a to Treyarch. Ten se s letošním dílem zdá se hodně pochlapil, ostatně nemá na výběr, protože už je to třetí jeho díl CoD a také se musí popasovat s konkurencí v podobě Medal of Honor. Multiplayer však vypadá hodně schopně a čeká nás dost změn proti předchozímu dílu. Hra vychází až skoro měsíc po Medal of Honor a to 9.11.2010 na PC a konzole. Jo, a dočkáme se také zoombie módu …. :).

  

  • Fallout: New Vegas je hotov!

Už je to tak. Nový Fallout je hotový a vše se tak schyluje k vydání, které proběhne v druhé polovině října. Nový Fallout staví na technických základech Fallout3, takže to nebude graficky zrovna trhák roku, ale atmosféra a všechno samozřejmě nebude chybět. Nový Fallout je také o dost jiný než Fallout3. Sice tak nemusí vzhledově působit, ale jinak je všechno jinak, upravené a to proto, že jej dělal někdo jiný. Přímo tvůrci původního Fallouta.

Pokud máte strach, že hru nerozjedete, tak můžete být v klidu, protože hra má stejné HW nároky, jako Fallout3 a na současné poměry to opravdu nebude graficky nejkrásnější hra roku. Ale to koneckonců ve své době nebyl ani Fallout3. Navíc docela dost se dalo dohnat ultraHD texturami a dalšími efekty, tak uvidíme. To hlavní ale bude příběh a RPG prvky. Pro mě osobně je Fallout NV stále tip na hru roku. Tak snad nezklame.

 

  • F1 2010 mezi námi ale s potížemi a kritikou …

Nepochybovali jsme o tom, že to bude dobrá hra, a také je, ale problém je, že je pouze dobrá. Přesto samozřejmě prodeje jsou skvělé, neb se jedná o hru s licencí F1. Jak už ale víte z naší recenze, dost věcí se nepovedlo a některé se dají opravit. Tvůrci reagují na čtenou kritiku zejména na fungování AI a ujišťuje všechny, že pracuje na opravách. Nicméně tím hlavním už je pro Codemasters jednak vydání DIRT3, ale hlavně F1 2011, která bude následovat také příští rok. Nezapomeňte tedy tvůrce náležitě bombardovat připomínkami na oficiálním codemasters foru, ať je F1 2011 o dost lepší. Jednou z věcí, na které prý tvůrci chtějí hlavně zapracovat, je multiplayer, který se v F1 2010 vážně moc nepovedl.

 

  • Lara Croft and the Guardian of Light – originální Croft hra

Poměrně zajímavě zpracovaná hra, která fandy série s Larrou Croft docela překvapí. Neobvyklý je herní styl i pohled na hru. Nicméně vypadá to poměrně dost zajímavě a hodnocení nejsou špatná. A špatná není ani cena, kdy tato nová hra stojí jen 300 korun na STEAMu.Hra je hodně zaměřená na multiplayer a kooperační mód, kdy si můžete zahrát online a hlavně i dva na jediném PC.

 

  • Need for Speed: Hot Pursuit se blíží

Ani letos nebude chybět velký díl NFS. Bohužel tentokrát to bude taková recyklace Burnout. Právě tvůrci této série mají na starost letošní díl a podle všeho to skutečně připomíná naleštěný Burnout se vším všudy. Prostě nic arkádovějšího si snad na poli aut už ani nelze představit.

EA také tlačí na to, aby hra měla hodně sociálních aspektů, které se budou projevovat jak v singlu, tak v multiplayeru. Ostatně po propadáku, kterým je NFS World, se nelze divit, že si na multiplayeru dávají více záležet. Hra samotná je reinkarnací starého NFS HP2, které vyšlo jako NFS6. Není to ani náhodou pokračování třetího dílu, ale mnohem blíže má k nepříliš povedenému 6tému dílu a hlavně sérii Burnout. Uvidíme, co z toho nakonec vyleze. Fandové reálnějšího závodění se spíše těší na NFS SHIFT2, které se objeví v první polovině příštího roku.

 

  • Nadějné Darkspore – pokořitel Diabla?

Pro mě osobně byla hra SPORE jednou z nejoriginálnějších a nejodpočinkovějších her poslední době. Nedivím se, že potenciál vytváření monster ve skvělém nápaditém editoru EA využilo pro další hru. Tentokrát je to akční RPG ve stylu DIABLO, které je zatím asi největším oznámeným překvapením. Darkspore, jak se hra jmenuje, už ukazuje první herní záběry a vypadá to dost dobře. S příběhem prý vypomáhají BIOWARE, které má EA také pod palcem. Každopádně celá záležitost vypadá velmi zábavně a uvidíme, co z toho příští rok bude.

Podívejme se na další aktuality ...



 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Marvel 1943: Rise of Hydra – využije úžasně vypadající UE 5.3!
Marvel 1943: Rise of Hydra – využije úžasně vypadající UE 5.3!Pondělí, 25 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 473x
Komentářů: 0
Horizon Forbidden West vyšlo na PC – solidní port!
Horizon Forbidden West vyšlo na PC – solidní port!Pátek, 22 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1515x
Komentářů: 8
Baldur's Gate 3 se nedočká DLC, datadisku ani pokračování!
Baldur's Gate 3 se nedočká DLC, datadisku ani pokračování!Čtvrtek, 21 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1213x
Komentářů: 1
Alien: Romulus – nový film naváže na klasiku!
Alien: Romulus – nový film naváže na klasiku!Středa, 20 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1896x
Komentářů: 4
The Acolyte – hraný Star Wars seriál v novém stylu
The Acolyte – hraný Star Wars seriál v novém styluÚterý, 19 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1149x
Komentářů: 0
Far Cry slaví 20 let! Také si přijdete staří?
Far Cry slaví 20 let! Také si přijdete staří?Čtvrtek, 14 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1905x
Komentářů: 3