Spider-Man: Miles Morales na PC – TEST výkonu CPU a GPU a RECENZE hry aneb SONY boduje Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach a redakce   
Neděle, 27 listopad 2022
Přejít na obsah
Spider-Man: Miles Morales na PC – TEST výkonu CPU a GPU a RECENZE hry aneb SONY boduje
Technické zpracování a TEST výkonu GPU a CPU
Závěr a hodnocení
altDalší bývalá SONY exkluzivita dorazily na PC. A port se povedl. Opět velmi dobrá hra.

 

 

 

 

  • Spider-Man: Miles Morales na PC

             – TEST výkonu CPU a GPU a RECENZE hry aneb SONY boduje

Není to tak dávno, co SONY vydalo PC verzi svého velkého dříve jen pro PlayStation exkluzivního hitu Spider-Man. Tzv. REMASTERED verze se hodně povedla a hra v září tohoto roku sesbírala velmi dobrá hodnocení od recenzentů, ale hlavně od samotných hráčů, kteří si konečně tu nejlepší verzi této hry mohli vychutnat na nejlepší herní platformě. Samozřejmě jsme pro vás hru otestovali z hlediska výkonu našich CPU a GPU, ale také udělali recenzi samotné hry:

Už tehdy jsme však měli další dobré zprávy. SONY oznámilo, že vydá i samostatné rozšíření jménem Miles Morales. A tak se právě nyní stalo. Není to velké překvapení, protože technicky vzato je tohle klasický datadisk než samostatná hra. Využívá totiž 90% obsahu původní hry ve stejném engine. Celý herní New York, všechny hlavní herní mechaniky apod. Jen je do toho naroubovaný nový hrdina, nové postavy a extra příběh. Svým rozsahem jde ale o menší titul, zhruba třetina původního Spider Mana, ale co do hratelnosti, kvalit příběhu a zábavnosti je to prostě více tohoto samého. Což je dobrá zpráva :).

Dnes se na DDWorld.cz tradičně podíváme na rychlou recenzi samotné hry, ale především i na vlastní test toho, jak hra šlape na aktuálních procesorech a grafikách, tedy na našich PC. Takže pojďme na to :).

  • Miles Morales – spíše datadisk než samostatná hra

Ano, sice vychází samostatně jako hra, ale není žádných pochyb o tom, že jde o technicky tu samou hru, jen v zimním provedení jinak stejného prostředí s jinými herci a dnes odlišnou populární verzí spidermana v podání Milese Moralese, který nedávno zabodoval i ve výborném animovaném SONY filmu.

Pokud jste tedy četli naši nedávnou recenzi a hlavně hráli Spider-Man Remastered, budete zde jako doma. Fakticky není moc co nového recenzovat. Jak jsem již napsal, Miles Morales je fakticky tím, co bychom dříve označili za nefalšovaný datadisk. Prostě využívá stejné herní i obsahové základy, jen přidává vlastní příběh a vlastní postavy.

Není tedy divu, že herních novinek není mnoho. Tvůrci snad ještě o něco vylepšili pohyb po světě. Miles má také odlišný set schopností a výbavy, je o něco silnější díky svým speciálním schopnostem než originální spider man.

Je tu také celá spousta různých obleků a podob, se kterým můžete svého hrdinu hrát, každý si jistě vybere. Systém získávání zkušeností a odemykání schopností je tu také, i když omezený jen na maximálně 20 levelů. Zůstaly také podobné vedlejší úkoly, jako boj proti zločinu, plnění menších vedlejších misí a sbírání několika věcí, co by výplňová část „čištění města“ a plnění 100%. Všeho je ovšem znatelně méně, než v původní Spider Man hře. Řekl bych rozsahem tak třetina.

Vše se nově soustředí na Milese a jeho příběh. Nechci prozrazovat mnoho, protože pro ty, kteří nehráli je to to jediné, čím je hra vlastně zajímavá a extra proti původnímu titulu. Příběh je nicméně opět solidní, i když musím říci, že je tu pár nelogičností a děr, přesto postavy jsou zajímavé a rozhodně drží kvalitativní laťku s předchůdcem a nedělají ostudu komiksovému originálu.

Pohyb po skvěle zpracovaném, tentokrát ale zimním, New Yorku zůstal zachován a je to stále radost, takže jedinou otázkou je, jak to šlape na našich PC? Podívejme se …



 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PC
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PCStředa, 17 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 761x
Komentářů: 0
StarCitizen přidává nový editor postav – kdy konečně vyjde?
StarCitizen přidává nový editor postav – kdy konečně vyjde?Úterý, 16 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 788x
Komentářů: 3
MSI Claw otestován – na konkurenci dle očekávání nestačí
MSI Claw otestován – na konkurenci dle očekávání nestačíPondělí, 15 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1488x
Komentářů: 1
Total War: Warhammer 3 dostane novou expanzi!
Total War: Warhammer 3 dostane novou expanzi!Pátek, 12 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1329x
Komentářů: 0
FALLOUT 4 dostane oficiální NEXT GEN aktualizaci
FALLOUT 4 dostane oficiální NEXT GEN aktualizaciČtvrtek, 11 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1135x
Komentářů: 4
Seriál Fallout je tu a je to pecka!
Seriál Fallout je tu a je to pecka!Středa, 10 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1770x
Komentářů: 6