Hyte Y60 – TEST a RECENZE nejzajímavější skříně roku aneb akvárko pro vaše komponenty Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Středa, 21 prosinec 2022
Přejít na obsah
Hyte Y60 – TEST a RECENZE nejzajímavější skříně roku aneb akvárko pro vaše komponenty
Exteriér
Interiér
V praxi - osazení komponent a chlazení
Závěr a hodnocení
alt

 

 

 

 

  • Hyte Y60 – TEST a RECENZE

               nejzajímavější skříně roku aneb akvárko pro vaše komponenty

V roce 2022 se v zahraničních recenzích začala objevovat vizuálně zajímavá skříň HYTE Y60. Na první pohled jde o další z tzv. „show case“, tedy skříň, kde mají být hlavně dobře vidět komponenty, ovšem na řadu základních funkčností, jako je dobré chlazení apod. se obvykle moc nehledí. Nicméně tahle konkrétně case sbírá pochvalná hodnocení právě za to, že ač jde o „show case“ do značné míry se snaží i o běžnou dobrou funkčnost, slušné provedení a rozumnou cenu. Vzhledem k tomu, že se na DDWorld.cz věnujeme hodně a rádi počítačovým skříním, tak jsem si řekl, že se na HYTE Y60 musíme podívat také. A dnes ji tu pro vás mám. Zaslouží si ty pochvalné ohlasy a zájem, kterého se tomuto modelu dostává? Podívejme se …

  • Hyte Y60

První otázkou, která mnohé napadne, co je to za novou značku a výrobce HYTE s takhle unikátní skříní. Jde o značku zaměřující se na stylové PC produkty a zatím toho nemá v nabídce mnoho, ale nejde o žádnou nezkušenou partu. HYTE totiž přímo patří pod společnost iBUYPOWER, což je jeden z největších prodejců skládaných PC sestav, notebooků atd. zejména v USA. Ale oficiálně působí i v Evropě, což se týká i značky HYTE. Zejména v sousedním Německu jsou aktivní, ovšem HYTE Y60 se dá ale oficiálně pořídit i u nás. A je skutečně znát, že se na designu této skříně podílel někdo, kdo má zjevně velké zkušenosti se skládáním PC sestav.

Y60 vypadá rozhodně velmi unikátně. Nejen vzhledem, ale i tvarem apod. Což je dnes v době kdy řada výrobců používá téměř stejný vnitřní OEM design a uspořádání, a jen trochu mění vnější panely, docela úkaz. I proto je zde ono poměrně velké nadšení kolem specificky tohoto modelu, protože je zde skutečně nějaká snaha o něco jiného.

Y60 se nijak netají tím, že hlavním designérským cílem je vystavovat komponenty, speciálně grafickou kartu. Case je široká a má prosklený bok, i předek. Ale má zvláštní tvar, že vypadá spíše jako akvárium, což fakticky je = akvárium pro vaše komponenty. Nicméně na rozdíl od jiných podobných široce prosklených skříní, zde výrobce myslí i na rozumné funkční zpracování. Tedy aby dobře fungovala i jako normální skříň. Až na jeden prvek (výhradně vertikální osazení grafické karty) není funkčně nijak „šílená a záměrně zvláštní“. Vedle toho výrobce myslel i na rozumnou cenu a zpracování za to. Není sice levná, ale rozhodně není cenově nedostupná.

Aktuálně ji výrobce nabízí ve 3 barevných provedení. Černá, červená a bílá. V našem případě se podíváme na bílé provedení v praxi. Vidíte tedy onen neobvyklý tvar, kdy do skříně je vidět skrze 3dílné panoramatické temperované sklo.

Přístup chlazení je hlavně zespodu (osazené ventilátor). Prostor pro chlazení je rovněž na boku, ve stropě a klasicky na zadní stěně. Case je širší, než je obvyklé na midi tower, ale není ještě přerostlá. Má 456 x 285 x 462 mm a hmotnost 9,6kg. Konstrukčně je úplně jiná než jakékoliv jiné skříně na trhu, každý panel, všechno je zcela unikátní. Výrobce se ovšem snažil držet normálních materiálů, tedy ocel a kvalitní plasty.

Takže se na ni podívejme podrobněji …



 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Marvel 1943: Rise of Hydra – využije úžasně vypadající UE 5.3!
Marvel 1943: Rise of Hydra – využije úžasně vypadající UE 5.3!Pondělí, 25 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 587x
Komentářů: 0
Horizon Forbidden West vyšlo na PC – solidní port!
Horizon Forbidden West vyšlo na PC – solidní port!Pátek, 22 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1535x
Komentářů: 8
Baldur's Gate 3 se nedočká DLC, datadisku ani pokračování!
Baldur's Gate 3 se nedočká DLC, datadisku ani pokračování!Čtvrtek, 21 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1230x
Komentářů: 1
Alien: Romulus – nový film naváže na klasiku!
Alien: Romulus – nový film naváže na klasiku!Středa, 20 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1909x
Komentářů: 4
The Acolyte – hraný Star Wars seriál v novém stylu
The Acolyte – hraný Star Wars seriál v novém styluÚterý, 19 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1161x
Komentářů: 0
Far Cry slaví 20 let! Také si přijdete staří?
Far Cry slaví 20 let! Také si přijdete staří?Čtvrtek, 14 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1913x
Komentářů: 3