Extrémní taktování s HardOCzech v Polance nad Odrou Tisk E-mail
Napsal Budy   
Sobota, 14 únor 2009
Přejít na obsah
Extrémní taktování s HardOCzech v Polance nad Odrou
Hardware v akci
Dosažené výsledky
Závěr galerie a videa
alt

 

 

 

 

  • Extrémní taktování s HardOCzech v Polance nad Odrou.

    Dne 25.1.2009 proběhla v Polance nad Odrou u Ostravy „seznamovací" akce nově založeného OC týmu HardOCzech. O této akci jsme vás informovali v jedné z aktualit a každý, kdo měl chuť se přijít podívat, byl vítán. 

    Ačkoliv se nejednalo o žádnou" monstrózní" akci pod záštitou nějakého velkého výrobce hardwaru, tak určitě bylo v Polance dostatek hardwaru, který jste/jsme si mohli osahat. Akce začala v brzkých ranních hodinách, chvíli po příjezdů členů týmu (Blue Storm,Kubis,Myom,Nimbus,Martin Kuchař s Lukášem, AdamNuclear a Budy ).  Hned ze startu se tým HardOCzech vzájemně mezi sebou  pozdravil a začal vynášet z dopravních prostředků, kterými  se dopravili na místo konání akce všechen potřebný hardware a veškeré příslušenství , do objektu zdejšího kina . V týmu je sice  okolo 20ti členů, avšak  vzhledem k netradičnímu místu konání akce, do Polanky mohlo dorazit pouze 8 členů týmu. Ale i přesto tento počet byl dostačující a užili jsme si dostatek legrace.

1

    Pár chvil po příjezdu a následovném nanošení potřebných věcí ke konání akce, jsme se vrhli do díla. Začali jsme skládat sestavy, které jsme uznali za vhodné pro nějaké ty přetaktovací hrátky. Jako poslední na místo dorazili Martin Kuchař s Lukášem a dovezli s sebou dvě plné dewarky dusíku. Každá dewarka nesla ve svých útrobách celkem 25Litrů, což nám mělo pomoci k celodenním neutuchajícím hrátkám v oblasti extrémního přetaktování. Martin Kuchař s Lukášem již na místo přijeli v plné polní a okamžitě se mohli vrhnout do díla. Jejich základní deska Asus Rampage Extreme x48 s procesorem Intel Core Duo E8600  již měla namontovaný komín a tak zvesela se otevřela první dewarka dusíku a začalo se ihned taktovat. Takže, jak jistě vám již došlo, Martin s Lukášem měli o zábavu postaráno a my ostatní jsme zasedali ke svým konfiguracím a s menším skluzem oproti Martinovi s Lukášem jsme se pomalu vrhali do práce.

2

     Dalším členem týmu byl Nimbus z Ostravy. Tento „maník" s sebou dovezl jednu z největších chloub celé akce. Základní desku Asus Rampage II Extreme pro platformu nehalem. Poté několik pevných disků, 24" LCD monitor, Procesor Intel i7 920 a grafickou kartu Asus GTX 295! Po menším optání Martina na téma, co vše s sebou dovezl, nám zapůjčil procesor Intel i7 965 Extreme, který jsme ihned osadili do základní desky. Po nanesení pasty na procesor, jsme vzali vodní chlazení (EK supreme pro i7,Laing DDC 1RT s TOPem a dva 360mm radiátory) a začali jej usazovat na sestavu. Po chvilce již bylo vodní chlazení namontováno na sestavě a mohli jsme si začít hrát ve Windows 7 s CrossFire X obsahujícím dvě grafické karty HD 4870X2. Jako první usedl k této „nabušené" konfiguraci Nimbus a začal taktovat i7 965 Extreme. Po dlouhých hodinách snažení došel k závěru, že i7 965 Extreme nevytáhne na vyšší frekvenci než na 4300MHz. Přestože tento procesor disponuje otevřeným násobičem, tak výsledek tohoto ES procesoru nebyl nijak oslnivý. Zvláště když byl chlazen High-End vodním chlazením. Poté, co tuto špatnou zprávu sdělil Nimbus ostatním členům týmu, tak jsme procesor vyměnili za i7 920 a Nimbus se opět mohl vrhnout na další příjemně prožité chvíle při ladění tohoto procesoru. Po další hodině ladění se dostal na úctyhodných 4200MHz, což je pro tento procesor skvělý výsledek. Bohužel nějaké světové prvenství nám tato pěkná frekvence nezajistila. Když již vše bylo perfektně stabilní a odladěno k dokonalosti, následovalo na Nimbusově sestavě spuštění 3D Mark Vantage. Opět se nám moc nedařilo a museli jsme uznat, že použít Windows 7 nebyl zrovna dobrý nápad. I když Windows 7 je pro 3D MARKy dle našeho měření lepší a dokáže vygenerovat znatelně vyšší skore, tak na sestavě se čtyřmi grafickými jádry tomu tak nebylo a nevalný výsledek 27 000 bodů pro tuto sestavu nás velice zarmoutil.

3

Mezi tím si kapitán týmu (Blue Storm), ladil svou základní desku Asus Commando s chipsetem P35 a procesorem Intel Celeron 430. Po pár hodinách zběsilého taktování mu až tak neuvěřitelně zamrzl komín, že musel na chvíli vstát od klávesnice a s fénem v ruce jej malinko rozmrazit. A jakého výsledku nakonec dosáhl? To si povíme v kapitole další.



 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Horizon Forbidden West vyšlo na PC – solidní port!
Horizon Forbidden West vyšlo na PC – solidní port!Pátek, 22 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1386x
Komentářů: 6
Baldur's Gate 3 se nedočká DLC, datadisku ani pokračování!
Baldur's Gate 3 se nedočká DLC, datadisku ani pokračování!Čtvrtek, 21 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1144x
Komentářů: 1
Alien: Romulus – nový film naváže na klasiku!
Alien: Romulus – nový film naváže na klasiku!Středa, 20 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1858x
Komentářů: 4
The Acolyte – hraný Star Wars seriál v novém stylu
The Acolyte – hraný Star Wars seriál v novém styluÚterý, 19 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1124x
Komentářů: 0
Far Cry slaví 20 let! Také si přijdete staří?
Far Cry slaví 20 let! Také si přijdete staří?Čtvrtek, 14 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1898x
Komentářů: 3
PUBG slaví 7 let – přechází na Unreal Engine 5!
PUBG slaví 7 let – přechází na Unreal Engine 5!Úterý, 12 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1858x
Komentářů: 1