STEAM přišel o všechny velké vydavatele. Opustil ho i UBISOFT. EPIC Games store na vzestupu. Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Úterý, 15 leden 2019
altVelké změny pro hráče, více aplikací a větší rozmělnění trhu. STEAM oslabuje.

 

 

 

Pokud jste si zvykli a STEAM a jeho jednotnou knihovnu, podpůrné funkce, pravidelné slevy, funkční systém včetně možnosti reklamací a prostě všechny hry pod jedním klientem, tak to je minulost. Vývoj událostí v posledních měsících směřuje k rozmělnění, kdy prakticky na každého vydavatele budeme potřebovat vlastní distribuční platformu a aplikaci v PC. Vše k tomu směřuje, protože STEAM opustil prakticky poslední z velkých vydavatelů. UBISOFT už další hry na STEAM nepustí. Nový The Division 2 vyjde na novém Epic Games Store. A pode všeho nemusí jít o poslední ztrátu.

STEAM sice oznámil, že si velkoryse snižuje poplatek z těch 30% z každé prodané hry, ale vydavatelům to nestačí. STEAM přichází o hlavní tituly a zejména EPIC se svým Fornite přišel s vlastní distribuční platformou EPIC GAMES STORE a podařilo se mu přilákat první vydavatele.

EPIC Games Store navíc přišel s novou verzí, kdy konečně implementoval i možnost vrácení hry a další funkce. Stále sice výrazně zaostává ze STEAM a jeho aktuálními možnostmi i funkcemi, ale plánuje na všem ještě zapracovat. EPIC díky výrazně nižšímu distribučnímu poplatku získal na svou platformu právě i UBISOFT a láká další. STEAM už dříve ztratil ostatní vydavatele, EA, Activsion-Blizzard a trhne se i zbytek. O STEAMU přestává uvažovat CDProject (CyberPunk 2077), Bethesda (SKYRIM apod.) a mnoho dalších. Popravdě to vypadá, že prakticky už žádná velká hra od největších studií na STEAM nemíří, alespoň ne za současných podmínek. A to je velký problém pro VALVE, které si válelo roky šunky.

Pro nás hráče je to dobrá i špatná zpráva. Nutnost instalací stále většího množství distribučních aplikací je otrava a vážně by potěšila jedna pořádná a pro všechny. V tomto ohledu mě štvou i různé reklamační podmínky, kdy někteří vydavatele reklamaci prakticky znemožňují (Bethesda), stejně tak přístup k uživatelským recenzím a hodnocením a tak dále. Na druhou stranu dobrou zprávou je, že VALVE bude muset zase začít něco dělat. V první řadě vytáhnout hlavu ze zadku a začít opravovat chyby a nedostatky, které STEAM má. No a vůbec by neškodilo začít se zase věnovat vývoji vlastních her. Na takový Half Life 2 - EPISODE 3 čekáme já už ani nevím kolik let. Na jednu stranu je škoda, že končí dominance celkem funkční platformy nabízející ohromnou škálu her prakticky všech vydavatelů pod jednou instalací, na druhou stranu právě tahle dominance brzdila vývoj, nenutila STEAM být vstřícný k hráčům i vydavatelům atd.

Osobně si myslím, že VALVE si to prostě podělal sám. Provoz STEAM platformy není levný ani jednoduchý a většina vydavatelů by si starosti s vlastní platformou ráda ušetřila, pokud by VALVE nebylo lakomé, 30% z prodeje hry je prostě více než hodně. Bylo lakomé a teď to má. Konkurence láká vydavatele na výrazně nižší poplatky a VALVE tohle včas nezachytil. Oznámil sice snížení poplatku, ale pozdě a málo. Troufám si říci, kdyby VALVE místo 20-25% nabídlo prostě 10% pro všechny, tak u něj většina vydavatelů ráda zůstala. Nebál bych se toho, že by pro nás hráče byly hry levnější, protože to, co vydavatelé ušetří mimo STEAM, zahrnou do svých příjmů a zisků, ceny her se pravděpodobně moc nezmění (spíše zdraží než naopak). Navíc jak je dnes stále větším zvykem, hry vycházejí jako holá kostra a většinu obsahu si musíme dokupovat v takzvaných mikrotransakcích, které však v poslední době nejsou mikro ale makro-transakce, kdy dovybavení hry stojí i mnohonásobek pořizovací ceny hry samotné. Cenu, za kterou v kompletním stavu kdysi vycházely normálně, hotové a pro všechny.

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
tjurny [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-01-15 17:35:12

:-( ja to vidim ze rok mozna vic preklepu na PC platforme a pak hura na konzole.
flastie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-01-16 15:05:56
avatar
tak PC herny trh za rozstriestil. Ale oni sami zistia casom ze kartelove dohody su vyhodnejsie ako obchodna vojna. Vydavatelstva sa budu snazit abyna tej ich platforme boli pecky hry. mozno to rozhybe konecne aj Valve a zacne vyvyjat nove hry a nie len sa prizivovat na distribucii ale nic cenneho netvorit. Mozno Half Life 3?
armagedontek [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-01-15 20:03:29
avatar
Jsem zvedavy co to udela s prodejdem - jen aby se neprepocitali.. Z pohledu zakaznika o co jde? jestli bude mit vice penez vydavatel, nebo distribucni platforma me zrovna netrapi, sem si ale jisty, ze my hry levnejsi mit nebudeme.

Nejvetsi vydavatele si ze svych zakazniku delaji porad vetsi dobry den, osobne krome steamu akcetpuji jenom GOG diky DRM-free politice a hry obecne si musim porad pecliveji vybirat a v den vydani za plnou cenu je pro mne absolutni vetsina bohuzel dnes neakceptovatelna. Hry od EA jsem kvuli originu zacal ignorovat uplne jiz pred mnoha lety - ani trochu nelituji, jejich produkce mi opravdu nechybi a degradace jejich portfolia me utvrdila v tom, ze jsem se rozhodnul spravne. Bethesda, jestli chce pokracovat v Fallout 76 praktikach, tak se jejich her taky vzdam. Od Blizzardu mam naposledy letite Diablo 3 a jeho smer me taky neprijde nijak atraktivni. Jedinny kdo by mi z tech vyse citovanych opravdu chybel, by byl CDProject - ale ti budou dale vydavat i na GOGu, takze jsem zatim jeste klidny.

Kazdopadne snad to trochu rozhybe ledy a steam se zacne vice snazit, ty jeho marze jsou opravdu prehnane a vydavatelum se az tolik nedivim - jenom pro vasi smulu nestojim o to mit klienta zvlast od kazdeho vydavatele a tedy radeji vynecham i nejakou tu lepsi, nezkazenou hru (kterych uz dnes zrovna mnoho nevychazi), nez abych musel mit klienta od kazdeho vydavatele.
Kontiola [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - asdf 2019-01-15 19:24:54

Pokud tě z pohledu zákazníka nezajímá, jestli bude mít peníze vývojář nebo distributor, tak si hlupák
Arkan [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - One app to rule them all ! 2019-01-15 20:17:43
avatar
Distribucnych systemov nech si prevadzkuju vydavatelia kolko len chcu, ale nech sa sakra dohodnu na JEDNOM spolocnom launchery. To je ako keby kazdy soft vyzadoval pre svoj chod vlastny OS ...
Yukito [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-01-15 20:30:05

Směšné, na steamu mám kolem 60 her a určitě nestojím o to přecházet na jiný digitální distribuční kanál jen abych si koupil hru levněji. A už jen proto že se jedná o firmu co udělala takovou pitomost jako je fortnite bych si tam nikdy účet nevytvářel .
Dan666 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-01-15 21:48:25
avatar
praveze nejde o to si hru koupit levneji,ale o to ze ti nezbude nic jineho nez mit X klientu,protoze ti nic jineho nezbude a bojkotovani nepomuze.Origin od EA taky nejakou dobu lidi bojkotavali,ale nakonec pokud si chteli lidi zahrat Crysis,Battla atd. tak museli prejit.Proste dnes neni pro vydavatele problem vytvorit vlastni dig.distribuci a to uz jen protoze stejne potrebuji velke/vykone servery atd. na sve online hry,dnes je stejne vsechno online i SP maji online ochrany a to se nebavim o F2P ci battle royale

PS:ale mozna to bude knecemu dobre,VALVE bude muset o5 zacit vytvaret hry a ne jen "tezit" pomoci predeju produktu "konkurence" a snad se dockame neceho dobreho od VALVE ci dokonce pokracovani Half Life
potooczech [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-01-16 07:32:02

No alternativa zbyde ... řadu lidí to přesvědčí, aby se opět vrátili na warez, i když si tu hru mohou v klidu dovolit koupit. Prostě si nebudou chtít zadělat PC haldou DRM klientů.
Dan666 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-01-16 16:45:06
avatar
WTF warez jako alternativa?????to je jen reseni na jen SP hry a to jeste ne na vsechny na battle royale a onlinovky stejne budes muset mit to co vydavatel chce a ne to co chces ty
kameiv [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-01-16 07:36:59

Že 60 her a nechce se mu přecházet Já mám u Steamu cca 500 her a přesto přejdu jinam, když budu muset. Již mám účet u GOGu, Originu, Epicu. Je to sice opruz s těma klientama, ale tak každá kačka se počítá
Rabin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-01-16 21:37:30
avatar
Tiez ma to pobavilo ze 60 hier . mam tak isto okolo 500 na steame a minimalne 100 na dalsich klientoch a nemam problem fungovat na inej distribucii ako je steam .
ajtak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-01-15 20:31:37

ten epic games launcher je teda zatim peknej shit stahoval sem tam kdysi free gamesu a hruza,ale zatim nejhorsi je microshit store..steam byl pro me docela fajn,skoda
Hemoglobin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-01-15 20:33:22

Kašlu jim na to co není na steamu jednoduše nekupuju.
Dan666 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-01-15 21:56:17
avatar
tak to za "chvilku" budes bez novinek,krom her od VALVE,protoze EA uz davno prodava sve hry jen na Originu a dalsi,ted se prida EPIC a potom STEAM bude jen pro VALVE a urcite VALVE vymysli neco pro nezavysle ci dokonce neco jako kick start aby meli vubec co prodavat,nicmene urcite si jen se STEAMem do budoucna nevystacis,je to sice mozna na ....ale takova bude realita
Hemoglobin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-01-15 22:58:54

V tom případě je mi to jedno. Ubisoft, porad ten samej shit dokola už od Far cry 3jky. Activision. Hahaha. to je takovej dnes už jen Joke. Dále EA? Aha a co EA udělala za poslední roky dobrého? jejich poslední dobra hra bylo první Dead space. Prostě tyhle studia mě němají vůbec čím oslovit. To raději bud u hrát Indie hry a nebo hry malejch vývojářů jako je Ori a podobně.
shipo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-01-16 01:06:02

Valve od roku 2013 přestalo dělat nové hry, jako vývojář her je už hodně mimo mísu.
buzuluq [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-01-16 07:52:43
avatar
Co chceš kupovat od EA omg ? dyť je to crap..
Dan666 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-01-16 17:15:23
avatar
mozna to nehrajes ty a ani ja,ale mnoho lidi hraje sportovni hry a na tech EA zacal a ma i velke portfolio,nicmene mladi a deti SIMSaky treba,Unravel atd. a to se nebavim ze se muze stat a EA se zamysli nad Battelfield serii ci nad Crysis serii ci treba bude nejaka novinka vytecna a znova to zacne za neco stat,potom budes muset jit na Origin a budes rad ze hrajes to ci ono,kec ze NIKDY na Origin nevlezes je ....(leda ze prestanes hrat hry jako takove,aby te v budoucnu neco nemohlo presvetcit o koupi)
PS:Blizzard jsem si taky rikal ze neni nic pro me,protoze WOW neni nic pro me a dnes pokud se nepletu vydavaji/vlastni DooMa a pokud Doom pujde stejnym stylem jako freneticka strilecka tak je mi jedno ze ho nebudu mit na Steamu jako ted,ANO je naprd ze clovek bude mit v PC kotel klientu na hry,ale zase +- chapu marketingu tech vydavetelu a byla to jen otazka casu nes EA,Acti.,Ubi.,atd. zacnou se svou "platformou"
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-01-15 20:50:43
avatar
Kdyby se radši přesunuli na GOG .
Franky [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-01-15 21:11:28

A ja sa vcera cudujem, ze preco my na steamu zmizla moznost predobjednavky the division 2. Steam je dobra platforma, je tu uz dlho, funguje perfektne. No uz dlhsie viem, ze svojou cenovou politikou nasieraju vela ludi. Na druhu stranu by neuskodila nezavisla platforma, kde by sa dalo kupit vsetko od vsetkych. Konkurencia je zdrava, no mam pocit ze steam to teraz trosku nedobre vymyslel. Dufam, ze sa zobudia.
Anarki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-01-15 23:11:59
avatar
Keď už im nikto nedá ani vyndru môžu konečne urobiť Half Life 3
shadowmage [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-01-16 14:32:01
avatar
Jen aby to po té době, kdy nic nevydali, ještě k něčemu vypadalo a nebyl to další Duke Nukem Forever, tedy béčko nevalné kvality, které se rozhodně zlatým písmem do dějin jako Duke Nukem 3D nezapsalo... Valve ztratilo zcela kontakt s herním vývojem. Stejně tak až se možná moji vnuci dožijí Warcraftu 4 tak jsem moc zvědav, zda se vyrovná legendárním předchůdcům, taky si léta jen mastí kapsy na WoW a na zbytek kašlou
potooczech [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-01-16 07:18:00

Steam je zavedená platforma, funguje a hlavně na Steamu ke hrám získáte i podporu, což se o Epic Store říci nedá. Už jsou zaznamenané případy, kdy si na Epicu lidé koupili hru, měli s ní problém, ale rady se jim tam nedostalo a zkoušeli to na forech Steamu. Takže ono těch 30%, které z toho Steam má opravdu někam jde a ne jen do kapes provozovatelů.

Osobně jsem si na Steam zvyknul, mám tam velkou knihovnu her, často nakoupených v akcích, kdy k mnoha jsem se ještě nedostal, aktuálně doháním resty u her z roku 2017 ... u řady z nich se vyplatilo počkat, až budou skutečně dodělané . A vidím to jako velkou výhodu mít ty hry pod jednou aplikací. Jestli si nakonec budu muset pro každou hru instalovat launcher od někoho jiného, tak to si je snad raději stáhnu.
Dan666 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-01-16 17:25:18
avatar
tohle je snad nejlepsi argument proc je steam na hry od jinech vydavatelu dobrej

mas u me +

PS:nooo prave tech 30%,si vem ze by ti banka vzala z platu 30% ALE penize by ti do 10min dovezl treba kuryr A TO SE VYPLATI Horste,proste pro nas jako konzumenty STEAM je bomba,ale ti vydavatele chteji vydelavat a ne "sponzorovat" neci firmu
N0NECZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-01-16 08:50:30
avatar
Zajímavé je, že odchází hlavně ta studia, která mají v poslední době nějaký problém se svojí reputací na herní scéně. EA už samozřejmě dlouho, tam těžko vůbec mluvit. MS...no, tam je to nutnost kvůli XBOXu, Store na Win je prakticky vedlejšák a Blizzard má svoje už dlouho a při migraci s Activision nebyla potřeba aby ten něco vytvářel.
Takže v tom zůstává jenom ten nerozhodnutý CDProjekt u kterého je zajímavé, že něco podobného nezačal už před mnoha lety, když jako společnost na distribuci her začínal.
A potom tu máme humbuk kvůli tomu, že odchází UBI a Bethesda. U UBI se mi zdá, že jejich stěžejní produkty začínají taky pokulhávat (nevím jak je to s novými Assasiny teda, Oddyssey vypadá že je vyjímka potvrzující pravidlo). A Bethesda si to docela zavařila díky novému Falloutu.
No doopravdy. Ne, nečekám že by Steam krachnul kvůli tomu, že odejde UBI s Bethesdou, vážně ne.

Krom toho pár velkých stále zůstává - SquareEnix, 2K, Capcom, THQ, Namco. Možná že budou následovat v nějaké druhé vlně, těžko říct.

Otázka ale zůstává - proč zrovna odchází ti, kteří měli v minulých letech se svými tituly a jménem problémy?
Tam bych snad hledal onen důvod. Ono to možná není kvůli tomu, že by si snad Steam bral velké provize. Možná (a ano je to spekulace), jde spíš o to, že jsou na Steamu jejich tituly lehce vidět mezi ostatními a tak jde lehce porovnávat. Pokud tedy titul potom nesplňuje očekávané kvality, zrovna na STEAMu je to odhaleno velmi rychle. To ale jako velká firma nemůžete potřebovat. Pokud vaše hra bude díky uživatelským recenzím odsouzena k zániku hned po prvním týdnu, neprodáte dál už ani ťuk. A z čeho potom budete živit těch několik stovek hladových krků ve vašich open-spacech? Ne ne ne, to se musí najít nějaká jiná platforma, kde hodnocení nejsou a nebo odejít hezky na svůj píseček, kde když povolím hodnocení, budu s ním i moct manipulovat. Potom už stačí podmáznout pár herních redakcí, jak je zvykem, udělat pár hajpů na sociálních sítích a penízky se pohrnou ještě za půl roku. Tak to má být. Staré dobré časy jsou zpět a management je opět na vrcholu blaha.

Jsem jenom zvědav, jestli si herní studia nakonec znelíbí i podmínky na Storech u konzolí natolik, že začnou vyrábět svoje vlastní konzole. Potom totiž už nepůjde o Steam, ale o to, že budeme mít docela hezky našlápnuto k další video-herní krizi jako v osmdesátých letech. Jsem zvědav, kdo bude v Novém Mexiku zakopávat servery.
Hemoglobin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-01-16 08:57:39

Myslím, že jsi ten zásadní problém i docela dobře odhadl. Mimoto steam jako jediná platforma umožňuje i vrácení her. Což se samozřejmě opět takovým jako EA nelíbí.
kojot1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-01-16 09:35:14

Válce nemá komu vytahovat hlavu ze zadku, nicméně z písku ano...
Georrge [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-01-16 09:49:21

Koukam, ze pirateni her dava stale vetsi smysl. Nepotrebujete mraky klientu, neotravuji vas vecne updaty, kdyz si chcete zahrat tak proste hru spustite a je to. A to je proste spatne, aby ukradena hra byla uzivatelsky vstricnejsi, nez placena.
sviftcz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Krátká paměť 2019-01-16 11:11:10
avatar
Při prodeji krabicové verze se k vydavateli dostane 35 - 20% procent z prodejní ceny. Takže prodej na Steamu, byl pro spousty vydavatelů doslova záchranou. Hlavně eliminoval největší trn v oku vydavatelů: Bazarový prodej.

Nenechte se zmýlit, vývoj vlastní platformy je velmi nákladný a pronájem globálně dostupné serverové kapacity taky není zdarma. Tenhle krok se jim bude vracet roky. Ale na nečem ušetří okamžitě. Na vývoji her.

Na zahraničních fórech se šušká že vydavatelům vůbec nevadí těch 30% ale politika Steamu na vracení "vadných produktů". Steam nebyl nikdy tak přísný na vydavatele jako je nyní. A náhodou je to i období, kdy ztráci vydavatele.

V posledních letech už by vydavatelé raději ani nešli přes fázi "beta" při vydání do prodeje. Jejich přístup je čistě ekonomický, pokud bude hra oblíbená tak se doladí (Rainbox Six Siege - Ubisoft, Batlefield 3 a 4 - EA) Když nebude hra oblíbená tak se uřízne podpora a prostředky se přunou na jiný projekt. (Mass Efect: Andromeda, Battlefront 2 -EA. Watch Dogs 2 - Ubisoft )

V tomto kroku mám problém vidět cokoliv jiného než past na hráče a jejich peníze. Ano souhlasím, že si to Steam udělal sám, ale né tak jak by se na první pohled mohlo zdát.
flastie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-01-16 13:30:08
avatar
Hoci mi je Steam priepastne sympatickejsi ako EA tak zoberme si fakty. Na origine zaplatite 25 eur rocne a mate kopec hier zadarmo. objavuju sa tam hry ktore vysli len pred rokom. Toto Steam neponuka, hoci ich politika vratenia penazi je skvela ale za 25eur rocne a desiatky hier +stale nove hry, v cene tuto vyhodu obrovsky prebija prave Origin od nepopularnej EA
GiGi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Crack 2019-01-16 14:27:56

Nebude tento smer decentralizace znamenat spise prechod ke crackum?
Ja zaposlednich 10 let hraju jen 5 her,takze je mi jedno kde to koupim nebo stahnu. Ale jako aktivni paran by me to zvedlo ze zidle a radsi si stahnul crack...
Dan666 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-01-16 17:42:21
avatar
nemyslim si to,protoze stejne vetsina nejprodavanejsi her je bud primo MP ci MMO ci si je lidi koupi prave protoze SP je pobavi,ale MP jim da stovky hodin zabavy a dukazem je to ze prozivaji boom battle royale hry jako treba PUBG atd. a do toho stale WOW,WOT,LOLko,DOTA,CS:GO atd. ,takze SP dnes uz pro vydavetele nejsou drtivou vetsinou zisku a ty onlinovky jsou i "jednodusi" pro vyvojare,zadny pribeh,dej,myslenka atd. narves hrace na server a oni se melou porad dokola den co den a nakupiji specialni predmety,loot boxi premiove ucty ...

takze craknes zahrajes si vprumeru 6-12h a hotovo,trend jde jinym smerem a to se nebavim o online ochranam jako ma Assasin a dalsi pribudou
YORGi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-01-16 16:48:23

Jasně, každý vydavatel bude mít vlastní dementní herní klient/obchod jeden bude horší než druhý, každý úplně jiné UI a všechno se to bude pořád chtít aktualizovat...tleskám pokroku .Už ted když si chci jednou za 2 týdny něco zahrát tak to probíhá asi tak že spustím battlenet/wargaming/origin a ten chce nejdřív zaktualizovat sebe, pak se aktualizuje hra a pak si můžu slavnostně spustit hru. Kašlu jim na to, až bude tak koupím Playstation 5 a pc si nechám na porno a online bankovnictví
kojot1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-01-17 17:21:01

Je to tak. Tohle není dobrá cesta.
Omýlané "konkurence sníží ceny" je naprostý nesmysl, cenu určuje vydavatel.
To, že Steam naprosto ustrnul je fakt, s kterým na 100% souhlasím. Tohle snad kopne Valve do zadku a začne něco dělat.
A snad získá velké vydavatele zpět.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Marvel 1943: Rise of Hydra – využije úžasně vypadající UE 5.3!
Marvel 1943: Rise of Hydra – využije úžasně vypadající UE 5.3!Pondělí, 25 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 580x
Komentářů: 0
Horizon Forbidden West vyšlo na PC – solidní port!
Horizon Forbidden West vyšlo na PC – solidní port!Pátek, 22 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1533x
Komentářů: 8
Baldur's Gate 3 se nedočká DLC, datadisku ani pokračování!
Baldur's Gate 3 se nedočká DLC, datadisku ani pokračování!Čtvrtek, 21 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1229x
Komentářů: 1
Alien: Romulus – nový film naváže na klasiku!
Alien: Romulus – nový film naváže na klasiku!Středa, 20 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1908x
Komentářů: 4
The Acolyte – hraný Star Wars seriál v novém stylu
The Acolyte – hraný Star Wars seriál v novém styluÚterý, 19 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1160x
Komentářů: 0
Far Cry slaví 20 let! Také si přijdete staří?
Far Cry slaví 20 let! Také si přijdete staří?Čtvrtek, 14 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1911x
Komentářů: 3