Youtube přidává agresivně reklamu do videí – i do těch, kde autorům nebude platit podíl. Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Čtvrtek, 19 listopad 2020
altAsi jste si všimli, že na YouTube výrazně přibylo reklamy. A bude hůře. A ještě přijdou daně :).

 

 

 

 

Další změna podmínek služby YouTube pro tvůrce obsahu. Google oznamuje, že bude přidávat reklamu i do videí autorů, kteří reklamu u svých děl nechtějí, nebo nejsou součástí YouTube Partner Programu.

„Ode dneška začneme postupně přidávat reklamu do omezeného počtu videí od zdrojů, které nejsou součástí YPP. To znamená, že jako tvůrce, který není v YPP, můžete u některých svých videí spatřit reklamy. A protože nejste v YPP, nedostanete podíl na příjmech z těchto reklam. Budete ale mít i nadále možnost do YPP se přihlásit, jako kdykoliv jindy po splnění požadavků na členství,“

Navíc se mění pravidla pro vyplácení podílů pro partnery, zatím ale jen v USA. Všechny platby od YouTube budou nově zařazeny jako autorské honoráře a bude se na ni uplatňovat srážková daň. Tvůrci tedy dostanou o to méně. Vyhnout se tomu budou moci samozřejmě skrze daňový systém USA přes přihlášení se a vyplnění určitých formulářů. Neznám ale přesně specifika amerického daňového systému. Nicméně je to podstatné i pro tvůrce mimo USA, včetně ČR.

Tyto změny podmínek se totiž později projeví i v dalších částech světa. Včetně ČR. Ale až příští rok, kdy Google upřesní, hlavně jak to bude s tou daní a převedením plateb na autorské honoráře. Každopádně videa na Youtube budou obsahovat podstatně více reklamy než doposud, i ta, kde za to prostě autor nedostane ani korunu (a samozřejmě se nevyplácí zpětně, když se k tomu YPP přihlásí).

Musím ale sám za sebe říci, že už to ale začíná být až otravné s tím množstvím reklam. Jsou 10minutová videa, kde je ne-přeskočitelná reklama na začátku, někdy dvě a pak až dvě další v průběhu toho videa. Co je moc je moc. Jednu – dvě pochopím, ale 4 - 6 reklam na 10minutové video? Speciálně, když vůči autorům některých těch videí má YT „obrovské dluhy“ v systému nejasného blokování z důvodu údajných porušení autorských práv, odvolávání se proti tomu apod.

Stále není vyřešeno to, kdy na Youtube fungují predátorské firmy napadající autory za údajná „sekundová“ porušení práv. YT neudělalo stále žádný posun k řešení, ale hlavně že dává víc reklam a teď už za ně ani nechce všem platit. Je hezké vidět, kde jsou priority toho, co je třeba řešit v rámci platformy …

 

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
vandaL [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-19 15:15:40

AdBlock.
MACHINA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-19 15:39:41
avatar
to je must ale není to všespásné pokud nemyslíš jen na sebe a své potřeby. Navíc firmy si mohou adblocku zaplatit, aby je vyjmul z blokování atd. stává se z toho jen další zdroj na prachy. Každý jen hledá příležitost jak něco zpeněžit, youtube i adblock si tedy v tomto mohou podat ruce. Pro spokojeného uživatele nikdo z nich nepodniká
Dexter1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-19 15:40:13
avatar
Pi-hole
vkba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-19 15:54:50

pi-hole ti blokuje YT reklamy? lebo mne nie
Dexter1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-19 16:15:04
avatar
Blokuje co mu nastavíš
youtube ads
https://www.sunshine.it/blacklist.txt

MACHINA: Ohledně adblocku máš částečně pravdu, ale jde u nastavit manuálně aby blokoval i reklamu kterou defaultně neblokuje. Viz třeba některé reklamy seznamu a nebo youtube.

A nebo například banerovou reklamu zde na stránce nahoře ). Je to na 2kliky )
Odkaz
MACHINA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-19 20:06:35
avatar
neřeš jak z toho ty vybruslíš. Jasně že to taky umím, ale 90%+ lidí to nedokáže, čili obecně můžeme prohlásit že to je nemorální a proto jsem psal "pokud nemyslíš jen na sebe a své potřeby". Tohle je bohužel typické "češství" - jak mohu s něčím vy..bat tak jsem největší borec a po ostatních je mi exkrement. To je ale pouze sobecký pohled. Mě vadí i věci které umím ohnout a vydrbat s nima a teď to šokující - nedělám je ne proto že bych nevěďel jak, ale protože mám nějaké morals. Tzn. když mám např. platit daně tak je prostě platím a pod. A nejsem ani naivní a vím že ty moje prachy někdo rozfrcá, ale ani to že ostatní kradou mě neopravňuje krást. Prostě problém této země jsou lidi se zdevastovaným myšlením ohledně hodnot. A patří k nim jak bývalí komunisté, tak mladí kapitalisté (nebo obojí v jednom)
Dexter1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-19 20:15:36
avatar
To je velice střízlivý pohled na věc. Ale jak říkáš čeho moc toho moc reklamu na ASUS ZEN flipbook jsem za posledních pár dní viděl tolikrát, že jsem si ten pi-hole prostě musel zapnout.
superman25 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-20 17:51:24

Tvl díky už jsem myslel ze normální přemýšlení neexistuje, normálně jsi mi zlepšil den a i ty palce u tvýho názoru....... nechceš založit klub? Sice nebude mít moc členů ale myslím že bychom se mohly dostat prez 100.
MACHINA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-20 18:13:00
avatar
Citace:
normálně jsi mi zlepšil den

Děkuj,Vy mě taky
Dexter1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-20 19:35:11
avatar
Ohledně těch potřeb (Byť třeba sobeckých), proto je pi-hole v tomto směru lepší. Je to čistě opensource řešení a jediná možnost podpory je donate. Velká výhoda je že si dáš tam blacklisty jaké chceš a mimoto tím můžeš oddělat i spyware,malware weby a ransomware atd. Protože se prostě nikam nepřipojí. a naopak pokud by jsi někoho konkrétního chtěl podporovat tak přidáš na whitelist a reklamy pojedou. Funguje to pro celou domácí síť.
Wolfus [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-20 20:32:07
avatar
Velka pravda. Plati to bohuzial pre vsetky postbolsevicke krajiny. Asi to bude tym, ze mnohych mladych kapitalistov vychovavaju stari komunisti. A uplne najhorsi su asi mladi komunisti...
Tomcat22 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-20 14:22:24

Přesně tak, reklamu na Youtube na PC neznám, reklamy v kontentu hned přeskočím párkrát šipkou doprava, takže mě netrápí, na mobilu mám Youtube Vanced...jediné kde mě reklama vyloženě sere je na Smart TV, protože tam se to blokovat nedá...a to je už někdy na pěst, když po každým krátkým videu musím čumět hned na dvě po sobě...stejně za pár sekund nevím, co tam bylo, protože to nevnímám...
anakinka [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-25 11:59:10

Na smart TV se to dá blokovat na routeru. Buď existují statické seznamy hostnamů nebo jsou speciální DNS, kde reklamní hostnamy nepřeloží/přeloží špatně (nevím, jak je to technicky udělané). Nicméně řešit se to dá.

Já mám k TV připojený natrvalo mini PC s Windowsem, takže já už jsem reklamu na youtube neviděl hodně dlouho. Ono je to fakt nepříjemné, když člověk přehrává hudbu a najednou do toho začne kdákat reklama. Spíš mě začalo s**t, že mi na youtube vyskakuje dialogové okno, které mi zruší přehrávání, říkající, že se mám přihlásit. Řeknu, že nechci, ale netrvá to dlouho a je tam zas.
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-19 15:19:48
avatar
Že by v dohledné době přišla pro YT konkurence?
snajprik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-20 15:15:04

Prišla už a už aj v USA ju zablokovali
MACHINA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-19 15:37:05
avatar
všechno velké jednou skončilo, kdo dnes browsuje v netscape navigatoru nebo hledá na yahoo?

trochu si zaparafrázuji: Youtube se oběsí sám a nemusíme mu kupovat ani prodávat provaz. Už teď je situace neudržitelná - spousty lidí si z téhle platformy udělala hlavní živnost, takže jsou prakticky na ni závislí. Můj osobní názoru je, že to neměli dělat a měli by se v tom teď pěkně vykoupat a začit se živit hodnotnou prací (většina vlastně nic neumí).

Na druhou stranu nejsem autoritářský blb, abych říkal co je a není zábava nebo jak je co užitečné/neužitečné a čím se kdo má bavit, takže bych to nechal na rozhodnutí jednotlivých států (nikoliv EU) jak s regulací internetových gigantů naloží, protože aktuálně mají tolik svobody, že si myslí, že jim do jejich podnikání nemá kdo kecat, ani stát a mohou si dovolit cokoliv a taky toho zneužívají (narozdíl od firem vyvíjející fyzickou činnost v jednoltivých státech), z tohoto pohledu nemají všechny firmy stejná práva a to není spravedlivé (internetová giganti mohou skoro cokoliv)

Lidem je vcelku jedno jestli budou koukat na svého oblíbence na youtube, twitchi nebo já nevím na čem, dokud to bude jednoduše dostupné přes nějaký link. Jde jim podle mě o obsah. Takže možná nechat to tak a časem se youtube rozpustí do několika menších platforem zaměřených na konkrétní obsah (třeba jedna služba budou hudební videoklipy, druhá videa o rybaření, podobně jako weby)
Proč ne, smutné při vzpomínce na youtube nakonec zůstane jen to, že to kdysi bývala fajn platforma kde jste našli všechno, jenže to zabili sami svou nenažraností, takže bude potřeba to mít na více místech
Wolfus [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-19 17:59:40
avatar
Na druhej strane - cim je YT vacsi, tym viac reklamy potrebuje na generovanie prostriedkov nutnych na beh techniky a platenie ludi. Snad si nemyslite, ze je to nejaka charita ;-)
Zubik1000CZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-19 18:09:27
avatar
Podle tebe je YT podřadná práce? Proč? Protože člověk jen sedí u kompu? V tom případě je podřadná práce i programovani, správa takovýchto stránek. Zamysli se nad tou blbostí, co jsi napsal. Je to práce jako každá jiná.
MACHINA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-19 20:08:52
avatar
ne, sám se živím "sezením u kompu" + jak jsem psal, nechci nic zakazovat nebo soudit a je to jen můj názor, ale 99% youtuberů je odpad. Jsou to lidé bez talentu, inteligence, bez vtipu a bez mimořádné erudice na to aby mohli lidem radit a pod. A programovat může každý, jenže každý na to nemá. Je to kombinace talentu, píle a neustálého sebevzdělávání a tahle kombinace vyžaduje jistý mindset, který je obecně mimořádný a obdivuhodný, stejně jako obdivuhodný je takto talentovaný a pilný youtuber. Nicméně na jednoho takového připadá těch 100 joudů a 10 vystavovatelek výstříhů.

Prostě je rozdíl mezi nějakým joudou co se nahrává u toho když hraje hru a do toho pindá nesmysly a afektovaně tam křičí nebo blbkou co tam ukazuje výsřih aby měla views jinak je úplně vylízaná a na druhé straně borcem co pracoval v NASA a jeho pokusy jsou jak zábavné, tak zajímavé a inteligentní.
Stejně tak je rozdíl mezi blbem co chce být zábavný a absolutně není a profesionálními herci co se takhle dočasně živí, protože jim zavřeli kvůli koroně divadlo.
Jestli nechápeš rozdíl, tak očividně patříš k těm co baští content těch 99% a volí levnou masturbaci. Já nevidím důvod volit odpad když si mohu vybírat. Čest těm dobrým youtuberům,ale je to jako se vším, lidé se dnes spokojí i s odpadem a dokud to tak bude nic lepšího nedostanou a ani si nezaslouží (stejná mechanika jako u svobodných voleb - shitovní strany existují a jsou úspěšné protože lidé postrádají základní kritické myšlení. Proto neviním ty strany a jejich voličům je naopak přeji - zaslouží si nést následky svých činů, jedině tak mohou dospět
Akulacz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-19 20:27:06

Jak píšeš, každá "práce" potřebuje odborníky. Když odbočím k tomu programování, já se zasekl v pravěku a tak se do toho příliš "neseru" asi bych ještě lecos zvládl v x51 assembleru ale mám soudnost, tak se do žádných větších akcí nepouštím...
Když se vrátíme k těm trubkám, občas to je opravdu "halama kra kh" těm lidem chybí ta soudnoust a prodají prodají klidně svou důstojnost za pár $.
Já třeba sleduji pár podcastů a vidcastů o deskovkách a tak je docela vidět kdo to dělá pro radost a kdo pro prachy. V tom druhém případě už bohužel nějak vyprchává to nadšení a je vidět jen snaha zarazit tu hlavu co nejhlouběji aby to ještě cinklo...
Dva takové kanály podporuji i na patreonu ale tam ty peníze jdou většinou na techniku (světla, PC, kamery) a nové hry, tam kde se z toho začíná žít to dost často upadá...
Ziik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-19 20:01:49

Zubíku, nejde o to, že by youtubeři nevykonávali nějakou činnost. Jde taky o to, že za přidanou hodnotu kterou poskytují dostávají mnohdy neúměrně moc zaplaceno (proto to taky dělají, že).

Například rozbalit televizi z krabice a v obýváku jí zapojit asi taky zvládneš a nečekáš že ti za to někdo zaplatí týdenní náklady čtyřčlenné rodiny.

Navíc když koukáš jak hopsálek ve videu dostal auto za 2 mega protože automobilce se to zdá jako dobrá reklama a pak ti příjde email že na Rohlíku je sbírka potravin pro potřebný, tak začneš cítit jako by něco nebylo v pořádku.
Rohl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-19 21:35:24

Argumentuješ jak Milouš Jakeš. Když je ten podnik ochoten za tu reklamu ty peníze vypláznout, tak ti to může být úplně jedno. Tvoje prachy to nejsou a na ty Youtubery koukat nemusíš.
anakinka [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-25 12:18:23

Já jsem programátor a musím říct, že nejde srovnávat programování, kde musíš mít znalosti atd. Na youtube nepotřebuješ nic. Ale musíš přitáhnout lidi, jinak si nevyděláš. Je to spíš nespravedlivé, já jako programátor, na kterého jsem studoval 4 roky na střední a 5 let na výšce, nevydělám tolik, jako někdo koho vykopli ze střední a nic neumí a začne na youtube vykládat své názory a to stačí.
Ale tohle je realita, konvenční prací nikdy nezbohatneš. Chce to nějaký dobrý nápad. Např. jak týpek stvořil Angry birds, p**ovina jak prase, ale vydělal na tom neskutečné peníze a takových případů je mnoho.
Rohl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-19 21:33:01

Máš monetizovaný YouTube kanál? Myslím že určite ne, jinak bys tu takové výblitky nepsal. Ono to není tak jednoduché si tím vydělat, jak si myslíš. Schválně si to vyzkoušej. Potřebuješ mít pro začátek 1000 odběratelů a 4000 hodin sledování za rok. A za 1000 shlédnutí videa je cca 1 USD zisk z reklamy. Takže žádná sláva. To že YouTube jede tyhle pravidla není proto, že si je vymýšlí sám, ale že ho k tomu stále nutí debilnější veřejné mínění. Viz. případ Alex Jones. Dokud nevyhrál Trump, všem to bylo jedno. Potom se ale v roce 2016 spustil totální sračkomet a YouTube v návaznosti na tlak politiků a veřejnosti začal dělat tyto nesmyslná pravidla.
LordDave [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-19 16:08:34
avatar
Jo - taky mě to začíná lézt krkem!
Konkurenci by to chtělo jako sůl - Google/YouTube už také očividně neví "kdy je toho dost" a čím víc ještě otravovat lidi. Stejně zajímavé pozorovat tyto společnosti - když jsou malé, jak se snaží a s ničím neotravují a pak když narostou a mají monopol - ta jejich nenažranost a jaká pakáž se z nich stává.
MACHINA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-19 20:24:28
avatar
přesně tak, proto nesouhlasím ani s tím co psal Wolfus. Když to mohli dělat lépe dříve s většími náklady a bez otravování,tak to mohou dělat i dnes. Náklady na lidi a jsou minimální - videa banují boti a podpora je na filipínách a v ČR není jediný zaměstnanec. Mohli by se chovat lépe ale nechtějí. Naopak je za vším jen snaha pořezat náklady a zvýšit zisky. Kdo to nevidí je naivní - dělala to tak každá firma ve které jsem pracoval a dělá to tak i ta ve které pracuji. Přitom by stačilo tak málo a to jen v těhle snahách trochu ubrat.
Wolfus [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-20 09:51:32
avatar
Ja s vami naopak suhlasim - aj co sa tyka potrebnosti konkurencie, aj co sa tyka snahy generovat co najvacsi zisk. Len si zaroven myslim, ze to robi kazdy... A to s tymi rastucimi nakladmi - chcel som tym len povedat, ze kazdy den pribudaju (a teraz strielam od boku a mozno uplne kecam) terabyty videi (kazdopadne sa tempo zvysuje) a osobne si absolutne neviem predstavit, ake musia byt naklady na rozsirovanie poli, udrzbu (cim viac diskov, tym viac ich treba menit) a celkovo technicku prevadzku. Pravda je teda asi niekde "uprostred", ale o nieco blizsie k vam ;-)
MACHINA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-20 11:21:42
avatar
tak nějak to bude
Tomcat22 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-20 14:29:29

Jenže ono to dopadne jako vždycky...i kdyby přišla pořádná konkurence, tak to Google po čase koupí...to by mu to nikdo nesměl prodat, ale Youtube mu taky prodali...
jan333 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-19 16:12:48

adblock a reklamu jsem na yt nevidel
pcmaker [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Reklama 2020-11-19 16:27:12
avatar
Abych řekl pravdu, tak jsem si zatím ničeho nevšiml. AdGuard s tím zřejmě počítal a reagují na všechny změny svižně. Ono se to totiž neděje ze dne na den, takže tvůrci rozšíření mají dost času se seznámit s připravovanými změnami, které Google avizuje předem, a upravit své programy. Blokátor vypínám jen na stránkách, které to s reklamou nepřehánějí, jako např. zde. Ale jsou jiné weby, kde se bez blokátoru prakticky neobejdete, pokud nechcete přijít o rozum při jejich návštěvě.
Tygrous [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Tady mimoň 2020-11-19 18:00:09

Já si platím premium a zatím jsem v pohodě, ale chápu, že jsou lidi, co se na youtube koukají jen občas. Já na to čumím dost často na to (řekněme v průměru 2,5h denně), aby mi stálo si zaplatit za možnost pokračování hraní na pozadí + Y music, nevidění reklam, možnost offline stažení...
Tygrous [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - reklamy 2020-11-19 18:01:14

Každopádně reklamy ve videíích, které z toho nemají zisk mně také vadí. Stačí snad reklama před a po...
Kryptortor [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - adblock 2020-11-19 21:12:06
avatar
Já třeba používám adblock v rámci Opery a nemůžu si to vynachválit. Zkrátka si jen pár sekund počkám při bílé obrazovce.

To, že si může Google a třeba FB dělat co chtějí, není ani tak jejich vina, jako dloubání se v nose patřičných úřadů. K čemu máme úřad pro hospodářskou soutěž a jí podobné v ostatních zemích. Ať žije korporátní socialismus.
Sareth [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-20 14:31:30

Používam uBlock Origin a vôbec nemusím čakať na bielej obrazovke, video ide hneď bez reklamy.
Rohl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-19 21:54:00

Nechápete tu v komentech hlavní důvod, proč to YouTube dělá. Je to proto, že je na něj vyvíjen tlak veřejnosti, médií a politiků. Před rokem 2016 byl Youtube super platforma, která poskytovala prostor VŠEM autorům a reklamní obsah se mohl zobrazovat všude. Všichni byli spokojeni.

Potom ale v roce 2016 vyhrál nečekaně Trump a ihned se hledal viník. Přišlo se na to že tyhle "intérnety" mohou ovlivnit veřejné mínění a začal se na ně vyvíjet tlak, protože automaticky zobrazovaly reklamy všude, i u videí Alexe Jonese a dalších.

Politická jelita si tak vsugerovala představu, že ty společnosti svojí youtube reklamou "podporují" fake news a rozjel se tlak na Youtube. Ten následně začal zavádět algoritmy a další změny. A protože to bylo takto plošné, postihlo to spoustu autorů (adpocalypse). Nikdo už ale neřešil konkrétní případy, zda to bylo oprávněné. A v tomto se chaoticky pokračuje dodnes.

Kdysi naprosto geniální platforma, kde mohli všichni nahrávat jakýkoliv obsah se změnila v extrémně regulované médium jako je televize a je to čím dál horší. Může za to ale veřejnost a tlak politiků.

Bohužel, Youtube asi jen tak nebude mít konkurenci. Protože technicky to nikdo tak dobře neumí.

Ale zaplať pánbůh za něj. Díky reklamě máte přístup k naprosto skvělým kanálům zdarma. Neumím si představit, že bych byl omezen jen na české hardware weby a musel si je předplácet. Fuj, ta představa je přímo na blití. Navíc některé zájmové činnosti ani nejsou na českém internetu vůbec k dispozici a musíte pro ně jen na zahraniční weby / youtube.
slabam [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-19 22:35:11

Podle mě jde o nepochopení problému. Prostě v těch reklamách je sem tam video, no.

Pamatujete na premiéru filmu Titanic? Jedna stanice udělala z 3hodinového filmu 5-ti hodinovou nakládačku
Tomcat22 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-20 14:32:58

Dívat se na film na televizní stanici je masochismus...za prvé reklamy, za druhé dabing...
archecon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-20 02:58:31

Na android používám roky youtube vanced. Je to mnohem komfortnejdi než na windows adblock. Prostě apka ve stylu originálu a umí všechny vymoženosti. Žádná reklama zadne platby. Jen pozor ať stahujete z original stránky..
Je fakt boží.. přehrávání na pozadí...atd atd.
Tomcat22 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-20 14:33:58

Troufnul jsi se v ní přihlásit ke Google účtu? Já s tím nějak váhám...
archecon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-20 15:30:25

Ano funguje to normálně. Žádný bany nebo tak.
Tomcat22 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-20 17:36:28

No já mám spíš strach ze zneužití přihlašovacích údajů, nechat si ukrást google account by byl průser...
archecon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-20 18:02:52

Pokud vím tak ten projekt je k dispozici i se zdrojovým kódem. Používám jenom.opensource a podobně. Žádné pochybné nabídky. Stejně dobrý a zajímavý je pro.windows jdownloader. To je mohutný downloader. Samozřejmě bez reklam.a.malware.
Sareth [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-20 14:36:16

Pošli pls odkaz na aplikáciu. V Google Play mi nenašlo aplikáciu s takým názvom.
archecon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-20 15:29:35

https://www.xda-developers.com/youtube-vanced-apk/?amp
Diskusní fórum..k androidu
buzuluq [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-20 07:53:13
avatar
Já jsem s firefoxem a jejich adblockerem reklamu na youtube neviděl už rok-dva (od doby co to tak používám).. takže pohodka
FabledWarrior [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-20 08:29:01

Používám Chrome s adblockerem a jsem taky velmi spokojený. Před pár měsíci se mi občas na youtube před videem objevila bílá obrazovka na chvíli.. zřejmě bylo zabráněné zobrazení reklamy, ale jeho časový úsek, který nešel přeskočit zůstal jako bílá obrazovka, ale to týdne to zmizelo a dál funguje bez reklam úplně. V podstatě jsem z toho byl tak nadšený, že jsem jim sám od sebe donatnul nějaký peníze jako poděkovaní, ikdyž to není nutné.

Potom si občas chci přehrát nějaký video z youtube na telefonu a jsem úplně v šoku z těch reklam... ještě chvíli a dojde mi trpělivost a stáhnu si taky ten youtube vanced, protože čeho je moc, toho je příliš.
gumojd [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-20 09:03:40
avatar
Dokud jsem používal primárně PC, tak jsem s reklamama taky neměl problém, ale poslední roky už PC skoro nepoužívám, kromě práce a tam moc čas na yt nemám a hlavně tam mám ADblock, ale co se týká mobilu a hlavně android TV, kde adblock dát nejde, tak mě to minulej měsíc donutilo koupit youtube premium. Protože se mě celkem často stávalo, že při poslouchání hudby mě tam skočila reklama, která sice šla přeskočit, ale měla 20 hodin!!! a nebavilo mě pořád brát telefon do ruk. Těch reklam tam tento rok přibylo úplně brutálně. Každopádně těch 180 kč měsíčně naštěstí není tak moc a rád je zaplatím. U netflixu, HBO, internetu a kabelovky či telefonu lidi nemají problém platit, ale chápu, že u YT, když byl člověk zvyklej to mít vždy zdarma, tak za to najednou začít platit a mít z toho v podstatě stejnej užitek je blbý.
Tomcat22 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-20 14:35:49

50Kč za Youtube premium, víc bych nedal...
potooczech [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-20 09:23:22

Po pravdě díky doplňku v prohlížeči ať už Adblock, Adguard a podobně žiju řadu let ve světu Youtube bez reklamy. Když chci nějakého Youtubera podpořit, tak mu pošlu peníze přímo. Chci koukat na jeho tvorbu a ne na reklamy.
georgx [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - tvorba :D 2020-11-20 13:09:29

prý "youtuberova tvorba" .. to je tak stupidní používaná slovní kombinace k obhajobě toho ničeho, bez absolutní hodnoty

"tvorba" youtuberů, je tak hodnotné, asi jako čumět na někoho, jak s*re na h*jzlu .. hnus, kam ten světě směřuje..
potooczech [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-20 14:01:13

Pokud je za to někdo ochoten zaplatit, tak to hodnotu naopak má ... smiřte se s tím, nic jiného vám stejně nezbývá. Ano, jsou youtubeři a youtubeři ... někteří svůj kanál založili jen na kupě sprostých slov, která ze sebe vychrlí a zaujmou tak tupou mládež, někteří naopak na to jdou jinak. Každopádně, pokud si to najde svého kupce, pak to cenu má.
xind [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-20 10:48:55
avatar
na staré 3d televizi LG mam yt bez reklam, fakt, maximálně se zobrazí 2s reklamy za 1-2 hodiny ale fakt 2s jen to problikne asi nejaky bug
schali [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - youtube 2020-11-20 12:32:44

Muzete si youtube platit a nebudete vedet ze nejaky reklamy existuji. Ja si platim asi rok a nemuzu si to vynachválit.
georgx [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - nenažranost a lenivost = nic j 2020-11-20 13:02:45

vzpomínám si, že když jsem začínal před mnoho lety s internetem, tak weby, youtube a mnoho internetového obsahu šlo skoro bez reklam a nebo je člověk ani nezaregistroval(příjmy se zařizovaly jinou formou a nebo je vedli nadšenci ve svém volnu)...tak to také několik let v pohodě fungovalo..ale potom najednou přišel zlom a reklam se všude začalo srá*t tolik, že je to ke zblití..

"najednou všichni chcípají hlady a skučí, že nemají na provoz" - hlavně, že dříve to šlo .. nenažranost je další z věcí, díky které jednou lidstvo vyhubí samo sebe

další věcí je i to, že se prostě lidem zalíbilo jen sedět na zadku, nevytvářet žádné hmatatelné hodnoty, jen ťukat písmena do klávesky a brát za to slušný prachy..manuální práci se dnes lidí děsí snad ze všeho nejvíce..
Sareth [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-20 14:27:56

Odporúčam uBlock Origin.
Anarki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-21 15:25:57
avatar
Presne kvôli tomu som mnohonásobne zvýšil svoje úložné kapacity a to čo si chcem na youtube pozrieť si zo zásady najprv stiahnem a potom to sledujem v kľude bez množstva dementnej reklamy ktorú poväčšinou ani nejde preskočiť.
Anarki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-11-28 22:16:23
avatar
Vraciame sa do čias kedy je lepšie si obsah stiahnuť na disk a kedykoľvek v kľude pozrieť. Takže namiesto toho aby veľký brat google inkasoval prachy z reklamy za to, že ma zdržuje si cez downloader stiahnem všetko čo chcem pozerať a potom si to v kľude pozriem bez prerušenia. Doteraz som sa snažil myslieť aj na autorov videí čo z toho majú príjmy avšak reklamy v súčasnej podobe sú pre mňa neakceptovateľné.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PC
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PCStředa, 17 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 583x
Komentářů: 0
StarCitizen přidává nový editor postav – kdy konečně vyjde?
StarCitizen přidává nový editor postav – kdy konečně vyjde?Úterý, 16 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 689x
Komentářů: 1
MSI Claw otestován – na konkurenci dle očekávání nestačí
MSI Claw otestován – na konkurenci dle očekávání nestačíPondělí, 15 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1274x
Komentářů: 1
Total War: Warhammer 3 dostane novou expanzi!
Total War: Warhammer 3 dostane novou expanzi!Pátek, 12 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1110x
Komentářů: 0
FALLOUT 4 dostane oficiální NEXT GEN aktualizaci
FALLOUT 4 dostane oficiální NEXT GEN aktualizaciČtvrtek, 11 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1092x
Komentářů: 4
Seriál Fallout je tu a je to pecka!
Seriál Fallout je tu a je to pecka!Středa, 10 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1751x
Komentářů: 6