Poskytování zapůjčených her ke stažení českými herními redaktory - Shnilá česká herní scéna Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Wednesday, 13 January 2010
altOpravdu nehoráznost převedl jistý český magazín a jeho zástupci. Stydíme se za ně …

 

 

Počítačové pirátství je samo o sobě velký problém a asi se nikdo nebude hádat, že většina byť i kvalitních titulů je bez skrupulí mnohými hráči více stahována než kupována – ti slušnější si alespoň po stažení a vyzkoušení warez verze hry, originální hru následně koupí, ale je tu velká skupina těch, které ani kvalitní dlouhotrvající titul ke koupi nedonutí. Herní weby a recenzenti, mezi které se částečně počítá i DDWorld.cz, mají samozřejmě možnost hráče do značné míry ovlivnit. Mohou tak činit například skutečně pořádným recenzováním her, nikoliv jen hraním prvních pár hodin (při nejlepším), jak to někteří předvádějí a na základě toho napsat takovou recenzi, která vystihuje hru a hráč se může lépe rozhodnout, zda využít svého práva koupit, nebo nekoupit (ale nikoliv ukrást). Studia pak mají naopak skutečně přesnou odezvu a ne jen vysoká nerealistická hodnocení k chlubení na stránkách hry, která je však utvrdí ve falešné představě, že se jim hra povedla z nichž je pak ale následně vyléčí prodeje, a diví se proč vysoce hodnocená hra nemá odpovídající prodeje.

To že většina recenzentů hry recenzuje špatně a nedůsledně nebo rovnou záměrně zkresleně a se špatným přístupem, je věc, na kterou jsme bohužel na české „žumpaherní“ scéně zvyklí, ale to, že by recenzent poskytoval nevydané zapůjčené hry ke stažení na warezu, to je opravdu vrchol, který ale bohužel nepřekvapí. Že se tak dělo bylo zřejmé, ale jasné důkazy poskytla kauza Eurogameru, kde působí recenzent (Holas), který tak činí ve velkém. Nedávno to vyšlo na jevo s hrou studia Cinemax NUMEN, která se objevila ke stažení a stopy jasně vedly k EuroGameru. Následně se zjistilo, že se tak nestalo zdaleka poprvé a uploudování her ke stažení na warezu je u onoho redaktora EG normální a vztahy k warezu jsou prokazatelné a nebyly ani popřeny.

Na tomto místě by asi každý slušný člověk v pozici šéfredaktora milého redaktora vzal a nakopal do pozadí a urychleně se jel osobně omluvit všem postiženým a chtěl tak zachránit zbytky dobré pověsti a cti, které ještě zbyly. Bohužel šéfredaktor Eurogameru, Jan Doskočil, udělal pravý opak a zaútočil na Cinemax, který prý jen chtěl najít kompromitující materiály na redaktora, který jejich hře dal 4/10 jako pomstu a zároveň tím chtělo studio znevěrohodnit profesi recenzentů, a prý s jim to tímto povedlo.

Mnozí hráči i jiní recenzenti však pokazují na minulost stávajícího šéfredaktora EuroGameru (i TG), který před několika málo lety byl významnou postavou warez scény a dobře to o něm vydavatelská studia věděla. Mnozí jsou zcela přesvědčeni o tom, a vše tomu nasvědčuje, že o počínání svého redaktora musel vědět a dokonce se na warezu mohl klidně podílet. Jak mnozí hráči, tak někteří zástupci studií, tak jiné lidé, kteří se pohybují na české herní scéně, jednohlasně odsuzují způsob a aroganci, s jakou se k celé věci EuroGamer ústy svého šéfredaktora postavil. DDWorld jen přidává: „Inu co se v mládí naučíš … „

O tom, že mnohé české herní weby jsou propojeny, či se přímo podílí na fungování české Warez scény, je veřejné tajemství a je to ostuda. Abychom byly fér, v ČR na toto rozhodně nemáme monopol a v zahraničí je to také známý negativní jev. Nicméně pokud zástupce EG a TG nemá dost slušnosti, aby se styděl, tak já mohu za některé mé známé recenzenty her v ČR říci, že se upřímně stydíme za něj. Stydím se i za to, že spousta jiných recenzentů má tu odvahu se nazývat recenzenty, když jejich recenze a zejména hodnocení her je opravdu minimálně zarážející a naprostým (s prominutím) sra…kám na PC i konzolích a jinému hernímu odpadu jsou schopní udílet devítková ocenění a lhát tak čtenářům o kvalitách dané hry a pak když přijde skutečně kvalitní titul, dostane v podstatě stejné hodnocení jako herní odpadky. Tedy nejen to, že se zapůjčené hry objevují na warezu, ale také to jakým devalvujícím způsobem jsou hry hodnoceny, zcela znevěrohodňuje skutečné recenzenty, kteří hru poctivě dohrají a poctivě ohodnotí jak ve vztahu k hernímu studiu, tak ve vztahu k potencionálním zákazníkům-čtenářům bez ohledu na to, zda svým hodnocením naštve jednu, nebo druhou stranu – pokud je hodnocení dostatečně podložené neznám případ, že by s ním nakonec všechny zúčastněné tábory většinově nesouhlasily.

DDWorld tak apeluje na herní studia, aby při výběru svých partnerů byla opatrná a prověřovala si, s kým a jak spolupracují a kvůli pochybení některých magazínů neházela do jednoho pytle i některé ostatní a netrestala je tím, že hry na recenzi budeme dostávat třeba se zpožděním (nebo vůbec) v podstatě s jejím vydáním na běžný trh.

Zdroj: Numen.cz, Twitter, DDWorld.cz

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 13:56:14
avatar
To je hustý. Ale je pravda, že se tomu ani moc nedivím. V ČR totiž mnoha lidem chybí mravnost, úcta k druhému a vážení si toho, co mají. Prostě si myslí, že mohou všechno. To není jen tento případ, ale viditelně do toho spadá.

Také mi přijde, že tu už i na placených pozicích píší nadšenci, kteří nemají zatím ani pojem o tom, jak to na trhu, v marketingu a veřejných vztazích funguje. I z toho pak může vzniknout podobná kravina. A hlavně, to co je tu popisováno je trestný čin, za který bych v takovém měřítku (nevydaná hra a už na warezu) po prokázání viny dával tresty pro danou kategorii nejvyšší. Už proto, že jsou to lidé, kteří to dělají úmyslně, vědí, co dělají a vlastně tím vše začínají (první seedeři).
sany3000 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 14:02:01

Za komunismu platilo, že kdo neokrádá stát, okrádá rodinu. Respektive se to tak tradovalo.

Někteří lidé se ani 20 let po pádu komunismu neodnaučili krást.
Mc Baxxter [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 14:09:14
avatar
Myslim, že tyhle lidi zažili komunismus jenom velice krátce, takže nemyslim si, že by tohle měli vžitý...
elancer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 21:50:37
avatar
A aké je z toho ponaučenie? Že je jedno, aký je/bol režim, či komunizmus, či demokracia. Niektorí ľudia sú hovädá tak či tak, na režime nezáleží...
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 23:03:09
avatar
režimem se jen obhajují
F3rda [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-15 10:12:47
avatar
Ať se nad tim každej zamyslí... jestli je ochoten dát peníze za půl dne práce za hru, kterou se pak zabaví na několik dní či týdnů... Beru to jako demenci lidí.

Edit: Dobře, tak za den práce... ale chtěl jsem tim říct, že odsuzuju kopírování her jako takové.
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-14 08:31:40

hmm cena hry 1000-1500 = peníze za půl den práce, takže máte 2000-3000 korun denně? Wow
Zrzavej chlup [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-14 18:05:28
avatar
Zřejmě drogovej dealer
WindOfChange [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-14 19:08:09

Spiš zfetovanej poslanec.
Mc Baxxter [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 14:07:36
avatar
Je to opravdu hodně smutná kauza, i vzhledem k tomu, že sem na eurogamer rád chodil. Bohužel si myslim, že v čechách chodí víc věcí takovýmto stylem, takže jenom ke všemu bych řek "nedivim se"...
---
Jinak DD, vy ste tady dal MW2 řekl bych až neadekvátně vysoké hodnocení, celá recenez se nesla v duchu, že to bude hra na 2/10 a pak nakonci ste dal dost nadprůměrné hodnocení. Takže nevim čim to bylo, ale přístě bych se nebál to špatnej titulům, ať maj jakýkoliv prodeje/hodnocení, dát hodnocení jaký si zaslouží : )
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 14:10:52
avatar
Tuším, že to dostalo 84%, teď nevím, nebo 86? To je jedno, něco kolem. Každopádně já jsem už kousek odehrál a pokud to bereme tak, že hry hrajeme pro zábavu, tak se u toho hodně bavím. To je tak na 92%. Pak jde o subjektivní srážky za to: že je hra relativně krátká, že jsou zápletky nesmyslné atd. To už si každý ohodnotí sám. Avšak podle toho, co jsem slyšel je MP dobrý, a SP se mi taky hodně líbí. Grafika je taky v pohodě. Já myslím, že to přehnané není. Pokračuje to ve stylu MW1, od kterého jsem také nemohl odsednout. Ta cena za to je vysoká asi no, ale...jak to ohodnotit a patří to do hodnocení hry (myslím té procentuelní).
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 14:11:10
avatar
jenže naše hodnocení má své jasné opodstatnění /o tom jsem mluvil/ a stojím si za tím, ano ve srovnání s jinými je COD6 nepříliš prorpacovaná hra, ale jako akční atmosférická hra nemá prostě konkurenci a je to hra takže musíš brát i to, i když ano z pohledu pracnosti a propracovanosti si takové hodnocení nezaslouží z pohledu akční hratelnosti jako spotřední zboží prostě funguje na výbornou.
Mc Baxxter [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 14:16:24
avatar
Dobře, já jenom, že sem jí taky hrál (ze steamu - takže mám na porovnání stejnou verzi jako ste měl vy) a proti prvnímu dílu mě to vůbec nebavilo. Nekonečně nabíhající panáci bez AI (zvlášť v misi s fastfoodem), grafika nic moc(BC na konzoli vypadá dle mýho líp) a k příběhu se asi nemá cenu vyjadřovat. Nevim prostě mi to nesedlo a ta recenze mi přišla, že se nesla v podobném duchu, tak mě to celkový hodnocení nějak nesedlo. Tak díky za objasnění : )
dej.vid [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 23:16:50
avatar
že tě to nebaví tak to je tvoje věc každýho baví něco jinýho ale že grafika je nic moc??Tak to teda nevim podle mě je grafika užasná
Mc Baxxter [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 23:52:20
avatar
Ano nepříde mi, omlouvám se tobě a i IW : )
Samoman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 15:09:45

Viem že sa snažíš hry hodnotiť objektívne a bez predsudkov. Niekto však má iný vkus. Napríklad Dragon Age si dal 99/100 (po update) a ku novinke Risen si napísal že to bude len ďalší Gothic. Mne sa práve preto Risen páčil a Dragon Age nie. Mal by si si nájsť nejakého redaktora, ktorý by mal rád iné žánre hier ako ty, pretože zatiaľ to vyzerá tak, že ktorá recezia nieje pozitívna tá hra sa mi určite bude páčiť (teraz nehovoríme o grafike alebo o technickom spracovaní). V Dragon Age som nedokázal zniesť bojový systém a loading za každým rohom, strašne to kazilo atmosféru (podľa mňa). A keby som písal recenziu v tomto duchu určite by som odradil veľa ľudí, čo si chcú zahrať "starú klasiku".
biker00x [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - nesnesitelný herní systém nebo 2010-01-13 17:15:59

Jestli si nedokázal snést herní systém, tak tos asi nikdy nehrál RPG hry. Herní systém je dle mého zcela standardní, naopak lepší než u BG a podobných a loadingu za každým rohem jsem si nevšimml. Možná někdy ke konci hry, kam jsem ještě nedošel, ale jinak mi to přišlo úplně v pohodě a atmosféru to podle mě nekazilo. Ale co člověk to názor.
Samoman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 22:02:33

Máš pravdu, veľa RPG som nehral a to čo som hral bolo z novších (Oblivion, Gothic 1,2,3 Zaklínač, Risen). Patrím k mladšej generácii hráčov, vyrastal som na Age of Empires II . Na Dragon Age sa mi strašne páčili dialógy a príbeh, avšak hanebne priznávam že proste nezvládam boje . Starať sa o 4 postavy naraz (aj s pauzovaním) je nad moje sily. Radšej kontrolujem tisíce vojakov v Cossacks ako toto . Len som chcel povedať že rešpektujem aj iné žánre a že by som tu uvítal trochu viac herného obsahu. DDworld je skvelý v oblasti hardwaru a bolo by úplne super ak by v redakcii bolo viac stratégov/FPSkárov/adventuristov...
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 23:04:46
avatar
to mi mluvíš z duše ... strategie nebo RPG nic pro mě
kwitee [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 23:11:04
avatar
problém je v tom, že zadarmo se nikomu do psaní recenzí asi chtít nebude (aby ty recenze za něco stály), a nevím, jak je na tom ddworld finančně, jestli by takové lidi navíc ještě utáhnul.
taky si myslím, že by to tu chtělo další názory (ne jen u recenzí her ale i u psaní o HW)
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 16:11:29

Ne tady se spíš někteří pozastavovali nad tím že v recenzi na COD byla samá kritika v druhé recenzi na jinou hru (vydanou v té samé době) zase samá chvála a hodnocení ty hry dostaly velmi podobné, proto to některé lidi zarazilo.
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 13:55:32
avatar
Teda software od Microsoftu většinou stahuju, ale tohle už je moc. Jsem zvědavej jak tohle skončí - jestli se rozjede nějakej soud nebo tak.
sany3000 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 14:04:59

To má být jako obhajoba? Jako, že SW od MS se krást smí?!
Ziina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 14:13:15
avatar
nesmi . ale schvalne kdo si nikdy neprepalil nakou hru, neprehral VHSku, CDcka a kazety?? nesmelo se to nikdy a neznalost neomlouva, ze. sam uz par let mam orig. system, vetsinu her taky a nemam moc rad, kdyz nekdo jenom stahuje a stahuje..., ale nemam narok nekoho odsuzovat, ze ma neleg. windowsy nebo par her, kdyz sem kdysi tak mel neleglni xp, nektery hry mam i dnes. o filmech nemluvit, tam je to nejhorsi , na druhou stranu bych se bez nich vkliu obesel, kdyby si jim podarilo zazrakem zamezit pirateni.
Mc Baxxter [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 14:21:05
avatar
Díky presumpci viny ze strany OSA, máš všechny filmy, hudbu atd. pro vlastní potřeby v ČR legálně... Jinak já měl vždyck tu výhodu, že sem měl pomalej net, takže než yb se to stáhlo, tak to už bych byl 10x k obchodu s originálkou a čas sou peníze : )
Ziina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 18:22:15
avatar
ty zakony jsou postaveny na hlavu, treba to ze si muzu stahovat obsah i kdyz vim, ze je nelegalni (u nas), na druhou stranu jit do vezeni ze si natacim neco na mobil v kine??!!. nechapu proc nezrusi ruzny servery kde sou z 90procent odkazy na nelegalni hry, filmy, hudbu, soft. oni radsi budou prosazovat zakony omezujici svobody, budou uzivatele smirovat. sou snad radi, ze maj dalsi zaminku proc kontrolovat internet.
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-14 00:44:34
avatar
Přitom by se to dalo lehce v zákoně upravit a byla by to propagace nelegální činnosti a hotovo. Taky jsem za to pěnkně porušit ty servery, kde na to odkazují. Však když si zkusím dát do vyhledávače třeba Akon mp3 (to mě teď tak napadlo, platí to u všech známějších zpěváků), tak kolik mi to v češtině vyběhne za warez...pozavírat, vymazat, vyřešit.

Naopak podporovat rozšíření digitální distribuce. Já si to představuji tak, že zadám do vyhledávače zmíněné Akon mp3, najde mi totřeba tři čtyři české servery s digitální distribucí, já kliknu, naházím do košíku písničky, zaplatím kartou a už je mám stažený a poslouchám. Stejně jako u her by to bylo levnější, praktičtější, lepší. Protože já si třeba těch 5,6,7 písniček za kilčo klidně stáhnu jako přes Steam hry. Ještě nějaké akce cenové sem tam, super...jenže to je trochu mimo, u nás tohle lidi ještě asi dlooouho nepoberou, že to tak jde a je to pro ně lepší (nenatahaj viry apod minimálně).
sysel2 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-14 15:54:43

jen takova technicka pokud jsou spatne servery ktere obsahuji linky na warez, tak jsou prece spatne i servery ktere odkazuji na tyhle servery, takze chces zrusit i google a vsechny ostatni vyhledavace? nebo jeste lip zrusme ten internet :-)

aby bylo jasno nechci se zastavat warezaka, ale to chces v te byrokraticke dzungli v ktere dnes zijeme zavadet dalsi zakazy a regulace?
Mc Baxxter [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 14:08:34
avatar
Už asi chápu, proč tak obhajuješ PC : )
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 14:15:46
avatar
Kdo nezná začátky Microsoftu a důvody proč microsoft může dělat i zmetky a stále vydělávat ať radši drží hubu. Ukažte mi jediný jiný podnik, který je v tak neotřesitelné pozici a těžko ho může někdo ohrozit. Je to jakoby Ford měl monopol na výrobu automobilů, kvůli tomu, že vynalezl sériovou výrobu. Naštěstí žádný jiný průmysl není tak zdeformovaný jako IT.
TO MC baxxter.
Psal jsem něco o tom, že pirátím hry ? Nauč se číst nebo jdi radši pařit half life na gamepadu.
Citace:
věšinou stahuju

Třeba jedny XP mám legální. A za to se stydím.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 14:19:05
avatar
a to ma omlouvat tvou kradez SW? kdyz se ti nelibi a sou to takovy zmetky, tak je pouzivat nemusis...
Mc Baxxter [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 14:19:08
avatar
Ouu a co třeba Apple? A ty jednáš jako Evropská unie, jakmile je někdo úspěšnej, tak ihned zažalovat, odsoudit a řádně mu to nandat...no upřímně radši budu hrát strategie na gamepadu než takhle uvažovat. Jinak ne díky, teď tady mám Call of Prypiat, takže si ho na svym legálnim systému konečně v DX11 vyzkoušim : )
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 14:34:45
avatar
Co kecáš Baxxtere. EU nezažalovala intel kvůli tomu, že je úspěšný, ale kvůli praktikám. Tyhle argumentace, že EU žaluje a dojí úspěšný společnosti jsou absurdní - co japonsko, korea, usa. Zažalovala EU VW a další desítky úspěšných firem ? Ne ale milej baxxter, co tomu rozumí jak moje babička, si někde přečetl pár newsek a vyplodil debilitu. Apple mě nezajímá - nikdy svojí koncepcí nedokáže porazit PC.
to raigor
Citace:
kdyz se ti nelibi a sou to takovy zmetky, tak je pouzivat nemusis...

Používání OS od MS je podmínkou pro používání hodně druhů softwaru. Jestli si myslíš, že by profíci používali na CADy a další, třeba Visty místo linuxu tak se prober.
"Vražda na tyranovi není zločin"
Proč by tedy bylo zločinem okrádat firmu jejíž základní kameny stojí na krádeži a dalších nemorálnostech ?
Mc Baxxter [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 14:30:55
avatar
Co prosim?? Co sem pleteš intel? Mluvíme snad o Microsoftu ne? Tohle je opravdu argumentace, uvíst uplně jinou kauzu. Zkus politiku, možná bys byl uspěšnej a bohatej, aby sis moh kupovat software : )
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 14:39:59
avatar
A MS snad nemá problémy v jinejch zemích než EU ? Ale má a newsky ti hledat nehodlám - od USA, afriku, asii - tam všude měl MS problémy kvůli pochybným praktikám.
Mc Baxxter [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 14:41:16
avatar
Určitě ne, za nic tak absurdního jako integraci vlastního softwaru do vlastního OS. N verze Win byly udělany speciálně pro EU region. Výběr browserů byl (bude) integrován taky "díky" EU...A to celý protože má Microsoft "monopol", což je blbost, protože alternativy jsou. Že třeba Apple nikdo nezažaluje, že jejich systém de jenom na jejich Hardwaru je mi záhodou, zřjemě nemaj ještě takovej podíl na trhu, protože neni tolik debilů...
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 15:21:32
avatar
Bože Baxxtere jestli znáš pouze tenhle případ (dost irelevantní vzhledem ke všem špatnostem s aférkám MS), tak to jsem svoji babičku podcenil a tebe přecenil. Explorer je horror, takže mě jakýkoliv boj proti němu vůbec nevadí.
Apple je exot a nedá se s PC platformou srovnát. Ber Apple jako třeba mobil se svým vlastním OS a nemožností použít jiný OS - variabilita použití je stejná.
EDIT
Na celý tenhle spor se koukám z morálního hlediska. Když stáhnu hru nebo film tak se cítím provinile a snažím se to omezovat - chci podpořit tvůrce vyjímečných děl. Když stáhnu OS,office od MS tak se prostě nemůžu cítit provinile, jelikož těch špatností vím o MS až moc. Jsem tudíž morálně čistý zloděj co okradl zloděje-něco jako když člověk umírající hlady ukradne přebytky jídla co nikomu nechybí.
Mc Baxxter [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 15:01:00
avatar
Zřejmě má tvoje babička stále co nábidnout : ) Tak mě zasvěť do dalšího podobně absudrního případu, rád se nechám poučit, od člověka viditelně vzdělanějšího a vyspělejšího : )

Nevim jestli mě dostatečně chápeš, ale v EU nebyl Microsoft odsouzen za "pochybné" praktiky", ale pouze za svůj podíl na trhu. Takže pokud byl někde odsouzen za něco co se neslučuje se slušnym chovánim, je to v pořádku a nijak tuto firmu v tomto ohledu neobhajuju! A dokud sem nepředložíš nějakou další kauzu, nemůžu to považovat za argument, že se "stalo ještě něco někde" : )

EDIT2: Tenhle server má na mě neblahé učinky, protože mám potřebu se tady hádat, což normálně nemám : D
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 15:18:21
avatar
Citace:
Určitě ne, za nic tak absurdního jako integraci vlastního softwaru do vlastního OS.

Nepovažuji to za absurdní, jelikož:
- integrace prohlížeče do OS se těžko zdůvodňuje (vzhledem k existenci prohlížečů neintegrovaných je to nezdůvodnitelné)
- Explorer nerespektuje standardy pro tvorbu webu a je to tudíž o to více nepříjemné - EU by měla Microsoft zažalovat za zhoršení produktivity práce webdesignerů a vnášení chaosu na net, ale to by ti asi taky přišlo absurdní Nekompatibilita jednotlivých verzí exploreru (to je snad nejabsurdnější ) je taky na žalobu, jen asi EU zvolila jinou strategii řešení problému.
Citace:
Tak mě zasvěť do dalšího podobně absudrního případu

V oblasti softwarových patentů je jich asi většina ještě absurdnější.
Jo a začínám mít pocit, že už nevím na co mám vlastně odpovídat a co je jádro pudla, takže....
Mc Baxxter [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 15:23:31
avatar
Jádro pudla je to, že si uved, že Microsoft sou díky jeho neotřesitelné pozici na trhu zloději, takže je to vlastně ospravedlnění proto, aby si jim jejich software ukrad. Já sem to přirovnal k EU, kterou asi taky napadlo, že když je Microsoft takhle úspěšnej, tak sou to zloději. Upřímně kdyby třeba zjistili, že pracovníci MS někde zneužívaj v Maďarsku děti tak bych s tim plně souhlasil. Ale za to, že omezujou trh svym řešenim all-in-one, to ne...Už bych to ukončil, mám pocit, že za to obhajováni dneska by mi měl Microsoft zaplatit, takže neřikám, kdo z nás dvou vyhrál, ale když kradeš, tak se tim aspoň nechlub a nepovažuj to za správné, protože člověk tim má dopad na obecenstvo a i tady je spousta slabejch jedinců, který by mohli přijmout tvůj názor, místo toho aby jednali poctivě : )
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 15:34:45
avatar
Citace:
Upřímně kdyby třeba zjistili, že pracovníci MS někde zneužívaj v Maďarsku děti tak bych s tim plně souhlasil.
No tak z tohohle bych MS nevinil, jelikož žádná společnost není takhle zodpovědná za svoje zaměstnance. Pokud jsou, ale špatnosti firemní strategií (MS,intel) tak to je jiná.
Citace:
protože člověk tim má dopad na obecenstvo a i tady je spousta slabejch jedinců, který by mohli přijmout tvůj názor, místo toho aby jednali poctivě : )

Tomu říkám optimismus. To že sem tady schytal hodně červenejch palečků nevyvrací to, že já jsem ohledně pirátství spíš menší ryba a většina lidí co si tohle přečte pirátí víc. Hry nepirátím vůbec a filmy jen ve zhoršený kvalitě a pak si dyžtak koupím origo DVD. To není zas tak špatný.
Mc Baxxter [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 15:34:11
avatar
Neni to nejvhodnějí příklad, ale doufám, že chápeš tu pointu : ) A ano pokud opravdu máš jenom systém nelegální, tak si myslim, že si ještě "slušnej pirát" (tim samozřejnmě neřikám, že s im souhlasim) a moc červenejch palců nemáš, já jich včera v debatě s tebou schytal mnohem víc : D
Zrzavej chlup [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 15:50:10
avatar
Tak a je to, doteďka sem byl slušnej hoch, ale po tom co sem si tu přečet prchám do sámošky ukrást aspoň pár rohlíků, sem asi slabej jedinec
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 15:57:17
avatar
To sem vážně nechtěl, neuměl jsem si představit, že by se to takhle zvrtlo, ale cítím se za to morálně odpovědný, takže jdu spáchat rituální sebevraždu.
Mc Baxxter [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 16:04:09
avatar
To bych nedělal, az to si myslim, že ostatní nestojí : D
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 16:19:00
avatar
Pozdě..už mi lezou střeva rozřízlým břichem..au ..jen se snažím najít nějakou velkou žílu aby to nebylo tak dlouhý..svého činu nelituju jelikož jsem dost hudby jsem dřív natahal..jsem vinnný bože přiznávám...nějaký ty gigabyty to určitě bili uff krev všude.. mám už výpadky... sbohem fermy a buldozer,larrabuee .. DeaDDog-DeaDDhuman .. vidím žýlu.. uff říz- klávesnice už má zkratyyyyod krvee. niccc moc umírání.. tunel a na konci mává gordon freeman ve skafandru jóó jduu ddo nebe...............addfkj dskůlkpd jdfhnsaddfnsddd
Zrzavej chlup [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 16:43:43
avatar
Mazák
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 23:07:10
avatar
z toho by mohl být třeba muzikál
miso13 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - hardware a apple 2010-01-14 03:05:36

apple hardware nevyraba, takze apple sa neda zalovat za to, ze by ich OS fungoval len na ich hardwari.
na druhej strane na "apple hardwari" idu aj windowsy bez akychkolvek obmedzeni.
To len na ozrejmenie, ked sa teda uz do debaty taha aj apple.
WindOfChange [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-14 19:21:12

Jj, přesně to mě taky napadlo. Pán bude dobrý diskuzní vyhýbkář, zdá se.
Každopádně on asi neplatí za elektřinu, za plyn, za vodu, koncesionářské poplatky a podobně. Protože všechny firmy stojící za těmito komoditami vznikly u nás za daleko podivnějších okolností než slavný MS.
itsPGD [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - koukam tady je Vas vic mimo mi 2010-01-13 21:10:41

Proc bych nemel na uStation nebo AutoCad pouzivat neco drazsiho nezj je PC kdyz ten software mne stoji od 15 - 150 tis...??? Tyhle doby jsou davno pryc...:-] Jestli diky tvemu tvrzeni nejsem :profik: tak dovol abych se zasmal... Ach boze proc se tu furt musite takhle blbe hadat a nicim neprispivat k tematu?????????????????????????

Nekteri by se vubec nemeli poustet do veci jako EU komise a tresty za neco a tak....
DDR0 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 20:16:05
avatar
tady s tim nepochodíš, oni to nepochopí , zde jsou samí Mirci Dušínové
jinak já bych se z 99% co jsem kdy pirátsky stáhnul klidně obešel, ale když se to jen tak válí na netu tak neber to
já měl akrorát legálně koupený WVista64, jinak všechny jiné nějak získaný, buď to někdo donesl a poslední sedmé jsem stáhnul. Přesně jak píše Ziina, když by vymysleli neprůstřelnou ochranu tak si nemůžou myslet že vše co stáhnu na torrentech si koupim a jestli si to myslí tak jsou pořádní volové koupim si tak jedno či dvě procenta, to co budu nutně potřebovat jinak ne
sany3000 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-14 09:40:01

Když by ses bez toho obešel, proč se teda bez toho neobejdeš?
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 14:12:46
avatar
tak to se nemáš moc čím chlubit, když zrovna Windows jsou poměrem cena-výkon-užitná hodnota opravdu hodně výhodné vzhledem k nízké ceně, užitečnosti a funkčnosti a tomu, jak dlouho je budeš používat ....
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 14:20:57
avatar
No OEM verze co je vázaná na hodně poruchovou součástku (základní desku) má cenu slušnou, jenže ta nevýhoda co vznikne po poruše. A krabicová verze ? Ta už snad stojí jak levný PC. Nemějte mě za piráta, já se jen snažím poukázat na tu absurditu, která je jen na trhu s OS. V žádném jiném oboru a trhu není.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 14:24:04
avatar
pokud se ti deska porouchá a vyrekalmuješ ji, tak to stačí MS oznámit a doložit a oni ti ten tvůj OEM aktivují na tu novou desku taky. žádnou absurditu v tom nevidím, funguje to tak normálně léte a já s tím nemám žádný problém. Navíc krabicová verze stojí 4000 což je vzledem k několika rokům, coten systém budeš používat dobrá cena ...
HellowCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 14:32:01
avatar
Mno nevím ja kto je todle jsem nezkoušel. Nevím, jestli je MS tak ohleduplný, možné to je, ale bylo by dobré ujasnit si co je "dobrá cena" pokud myslíš, že Win Vista za 4k byla dobrá cena zasloužíš pověsit (podle mě)...
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 14:37:18
avatar
tak nikdo tě nenutil to kupovat, máš právou se rozhodnout koupit, nekoupit ... já Vista mám a jsem s nimi velmi spokojen
elJohno [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 15:15:53
avatar
Reklamoval jsem notebook a vyměnili mi v něm kompletně celou základní desku a originál Windows Vista i nadále fungovaly, takže to nějak udělat jít musí.

A k té ceně, by ses měl zamyslet nad sebou trošku. Ikdyž by to byly 4000 Kč, tak OS používáš kdykoliv zapneš počítač a běžně tak rok, rok a půl = 365 dní * 8 hodin/denně = 2920 hodin minimálně. Přijde ti pak 4000 Kč hodně, když hry běžně stojí 700 Kč a víc a hraješ je tak maximálně 100 hodin? A Windows za 4000 Kč máš na minimálně 2920 hodin?
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 15:26:21
avatar
Omezení OEM licence na konkrétní model MB se tady řešilo a není na to jednotný názor, jelikož MS je bandou kreténů co maj ve všem bordel.
Co se týče zamýšlení nad sebou kvůli ceně MS.
Musel jsem se nad sebou zamyslet když jsem poprvé vyzkoušel linux ZADARMO, jelikož jsem si před tím za peníze koupil origo XP.
elJohno [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 15:31:55
avatar
Nevim, jak to při té výměně OEM OS běžně chodí, jen jsem přidal svoji zkušenost, která byla v mém případě 100% kladná.

To zamyšlení kvůli ceně jsem psal především pro HellowCZ, který by za ni věšel
NOSTRA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 21:19:51

tak s aktivací OEM Vist mám zkušenost a pozitivní. Měnil jsem desku. Když jsem zkoušel zadat key z původní desky, tak byla aktivace zamítnuta. Telefonem jsem zavolal na podporu,
ozval se automat, kde po zadání původního klíče mi bylo sděleno aktivační číslo co mělo asi 20 čísel.
poté se aktivace podařila. Po třetí jsem to už nezkoušel :-)
Anarki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 22:27:56
avatar
Preto kupujem zásadne OEM a používam AntiWPA Nech sa dá Mrkvosoft vypchať aj s ich sledovaním môjho HW. Upgrade robím dosť často a nemienim si kupovať krabicu - to by museli chlapci z MS zlepšiť kvalitu a bezpečnosť Navyše OS bude časom takisto v rámci upgradu vymenený. Takto môžem nikdy neaktivovaný OS predať aspoň za zostatkovú cenu.
sany3000 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-14 09:44:51

Je to jednoduché. Existují určité licenční podmínky. Pokud je porušuješ, pak jsi pirát. Pokud ne, je to ok.

Je pravda, že kde není žalobce, není ani soudce, takže pokud to MS nevadí, že si znovu a znovu aktivuješ OEM verzi je to jejich problém. Ovšem je to také jejich velká chyba. Člověk pak neví proč by si měl kupovat krabici za vyšší cenu.
Zrzavej chlup [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 16:00:10
avatar
Já koupil krabicovku visty použitou za 700,- a to je podle mě tak akorát. Kupuju dycky použitý, to samý hry, holt nemusim mít hned to nejnovější na trhu. Jinak až na pár problémků se zvukovkou je to dobrej OS, nabíhá mi to tak do 40 sekund a šlape na tom všechno rychlejc než na xp. Ale 4k bych za to nedal ani náhodou.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 14:59:24
avatar
nekdy to ani dokladat nemusis...ja sem to resil jednou a nic dolozit teda nechteli
WindOfChange [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-14 19:14:24

Jj, absolutní souhlas. Navíc ani při té výměně desky to není tak strašné. Měnil jsem 2x znamým desku po záruce a vždý proběhla reaktivace XP po netu a automaticky.
elJohno [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 15:38:50
avatar
A v případě, že třeba neschvaluješ praktiky Intelu, tak ti přijde fajn krást Intel procesory?
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 15:44:52
avatar
No rozhodně by si to zasloužil (dost mě zklamal vzhledem ke svojí pozici,řekl bych, že to neměl zapotřebí), ale musel bych krást přímo z výroby Intelu.
elancer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Eurogamer a Tiscali 2010-01-13 14:22:05
avatar
Ešteže taký blivajz nečítam...
HellowCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - 2010-01-13 14:23:57
avatar
Tak já sem taková skupinka půl na půl. Nejprve sleduju rencenze, jestli ta hra,soft atd. Vůbec za něco stojí. (u filmu si zajdu do kina- AVATAR třeba)A když za něco stojí tak pak hraje úděl cena. Pokud na steamu je napsáno kolik myslím, že 49 € za CoD MW 1 (nekoukal jsem se jak teď) tak si ho raděj stáhnu a když mě ohromí koupím. Např Dragon Age určitě koupím :-)Některé hry,soft. Jsem si koupil (hry) abych to mohl hrát bez omezení - Csko, Tfko, Half. Samozřejmostí je OS :-) ale pokud jde u softu obejít podobnou cestou freečkem :-) Tak jdu do toho open office. Nic jen můj názor je, že Češi jsou nenapravitelní ale v určitých ohledech se nedivím. Když CoD MW stojí takovou pálku na steamu, kde platí $ = € (dolar = euro)"Není obhajoba, ale jen názor"
Astro [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 14:41:14

Tak o tom jsem nemel tuseni. Slysel jsem, ze nektere predni caske herni weby recenzuji wazer kopie, ale tohle je opravdu presahuje.....
Papuch [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 14:47:07
avatar
Já do nedávno ještě neměl internet, tudíž se mě to zas tak netýkalo. Stažené hry jsem měl od kamarádů ale pár (zatím, pořád hledám nějakou brigádu nebo něco podobnýho na "stálý" příjem) mám origo-Red Alert 3, Bitva o Středozem II, Spore, TC Rainbow Six:Vegas... Já jsem těžce proti stahování her, ale je paradox, že si občas nějakou tu hru stáhnu, ať vím, jestli za útratu stojí. Často mě přesvědčí i demo, ale vzhledem k tomu, jak se ty dema už přestávaj dělat...
Ale parkrát se mi stalo, že mě ta hra oslovila (což určitě nejsem jedinej) a musel sem ji mít (Red Alert 3, RS:Vegas) a žádný zkoušení, pěkně naostro.. Já jsem pro kupování her, protože z čeho jinak budou vývojáři financovat další výrobu?
HellowCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 14:51:21
avatar
Já jsem na tom stejně :-) I když RA 3 mě moc neoslovila ale RA dvojka tenkrát hodně moc :-) Spell Force 1 + 2, Diablo II to samo sebou :-) Když je to kvalitní titul, proč si za něj nepřiplatit :-)
Papuch [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 14:56:50
avatar
Přesně.. :-)
Rád bych si v budoucnu koupil třeba Rainbow Six: Vegas 2 (na xzone.cz do vyprodání zásob za 299,-) a pravděpodobně i Alien vs. Predátor..
cch [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 14:52:10
avatar
i přes chyby v článku mi přijde "DD" jako člověk, který se snaží i něco udělat, místo toho aby jen seděl u piva a "kibicoval". Tím u mě i přes některé řekl bych až přehnaně plamenné články boduje
weir [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 14:53:11
avatar
To že se ten redaktor neomluvil je bohužel v česku normální. Čech prostě vinu přiznat neumí.
Papuch [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 14:57:17
avatar
Všechny Čechy bych do jednoho pytle neházel, to je děsně krátkozrakej názor...
weir [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 15:03:14
avatar
Tak si třeba srovnej český parlament s tím německých. V německu prostě lidé dokážou přijmout svou odpovědnost.
Zrzavej chlup [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 16:21:45
avatar
Tak to sorry, ale německo si si zrovna nevybral jako příklad ctnosti, zrovna tam taky v poslední době neměli průserů málo a odpovědnost, tak tu když se něco přihodí nenese nikdo stejně jako tady. Lidem dou dycky příkladem představitelé zákona a proto je tolik nepoctivců, podívej se jenom co je za chátru v evropskym parlamentu. Dokud tam budou takový lidi tak se situace nezlepší v žádnym odvětví a krást se bude všude stejně, to samý platí samo o našich zákonodárcích.
weir [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 17:03:00
avatar
Tak zmetci se najdou všude, ale jde o to že když už se něco provalí tak na západě jsou schopni přijmout odpovědnost, kdežto v česku každý hledá stovky výmluv.
kwitee [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 16:26:16
avatar
tak jo ale parlament přece není sbírka typických čechů, nebo je?
weir [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 16:55:19
avatar
Jistě že je, poslanci vždy reprezentují daný národ.
Zrzavej chlup [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 16:56:03
avatar
Otázka z jakýho pohledu na to koukáš, třeba z tvýho si řekneš: kradou, tak to já teda nikdy, ani za boha, fuj; lžou, taky asi nelžeš, lež nenávidíš. Pak se podíváš po okolí a zjistíš že ale ostatní nejsou asi jako ty. Otázka kdo je typickej čech, jestli ty nebo oni, to je věc kterou by vyřešil jen veřejnej průzkum a z toho pak udělat statistickej rozbor aby se zjistilo jak moc sou na tom češi blbě. Každopádně parlament je taková ukázka mentálních poruch a retardací v příkladu.
kwitee [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 23:18:19
avatar
já nevím, právě proto jsem to psal jako otázku
žádného poslance osobně neznám.
Jinak samozřejmě že lžu, každý lže, protože kdyby ne, tak se brzo stane ve společnosti velice neoblíbeným.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-14 00:00:56
avatar
Citace:
Jinak samozřejmě že lžu, každý lže, protože kdyby ne, tak se brzo stane ve společnosti velice neoblíbeným.

tak ve spolecnosti nebo mezi prateli jsem ja nak lhat nikdy moc nemusel. horsi to bylo vzdycky s rodicema. jeste v zive pameti mam rozhovory "tys kouril ze?" "nee mami ja bych to do huby nevzal", "ty ses zas ozralej jak hovade" "nee mami sem uplne v poradku, jen 4 piva sem mel" apod
Kacab10 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 15:01:57
avatar
Za svoje apelovaní na to, že hru, kterou člověk hraje 5 hodin deně, by si měl koupit, když stojí pouze 400, jsem už dostal na danetu (dasnet.cz) ban (byla to jedna z pricin). Dostalo se mi ruznych odpovedi jako: Proc bych si mel kupovat hru, kdyz si ji muzu stahnout zadarmo? Proc bych za to mel platit? Jsou to vyhozene penize atd...

Dost mě to zarazilo...
weir [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 15:09:29
avatar
V česku je více nelegálního softwaru než toho legálního, takže se nediv.
Rohlik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 15:08:11
avatar
u tohodle maníka se mi obrací žaludek, jednou to je profesionál, který by měl mít ke své profesi úctu a vlastně také k práci lidí, kteří mu hru k recenzovaání dají. Osobně si myslím, že měl letět na hodinu a jeho šéf si měl pouze sypat popel na hlavu, jakého hada si hřál na prsou. Ale to se u nás v česku asi nestane

Taky nejsem svatý a byť se u mě už většinou vyskytuje pouze legální soft, tak nemůžu říct že bych nikdy nehrál nic staženého. Ono někdy mi dost nedochází proč se na P2P a obdobných objevují zcela free věci (asi aby získali lepší ratio seedem???). Myslím, že někdo ani jinde nehledá a i kdyby tu věc mohl mít zadarmo jen po online registraci, tak si to stejně upirátí
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 23:10:04
avatar
asi jak kdo , ale vesměs máš pravdu
redtroll [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - DDworld 2010-01-13 15:31:33
avatar
pod tento článek se s dovolením DD-ho velice rád podepíši, ten člověk si nezaslouží nic jiného a k recenzování software bych ho již nepustil.... ale to ani Eurogamer spol.
Alhan [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Warez 2010-01-13 15:46:51
avatar
Když už je řeč o warezu, tak se musím na něco zeptat. Proč je stahování filmů a hudby ze stránek jako RS, uloz.to, atd legální? Správně by si každý, kdo chce vidět nějaký film, měl toto dílo koupit nebo si ho půjčit od kamaráda. Autorské poplatky přece nemají šanci pokrýt ztráty za neuskutečněný prodej...

aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 15:49:54
avatar
u nás je stahování možné, ale užívání takového díla ne a už vůbec ne šíření ;) .... v zahraničí je to ještě přísnější
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 15:50:25
avatar
V některých zemích to legální není. Jde o to. že když stahuješ z rapidsharu tak nikdo nestahuje od tebe jako v případě torrentů kde je systém peer-seed, který funguje tak že z tebe dělá toho poskytovatele a šířitele.
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 16:18:52

Pujčit od kamaráda?
Alhan [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - ano půjčit 2010-01-13 18:36:51
avatar
ano půjčování kamarádům a známým je kompletně legální... ještě jsem neslyšel, že by někoho zavřeli za to, že půjčil kotouček svému známému...
elJohno [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 19:01:13
avatar
Tak to seš vedle jak ta jedle.. Půjčuješ mu (tedy šíříš) dílo, ke kterému nevlastníš "autorská práva pro distribuci".. Takže to je asi stejný, jako bys to nahrál na Rapidshare a poslal mu odkaz.
DDR0 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 22:02:56
avatar
to přeháníš, to už by bylo zavřených nebo s podnímkou, vždyť se půjčuje běžně, ne distribuje. A s tim Rapidshare ti to taky stojí na vodě - pokud tam dam heslo a to řeknu jen kamarádům/rodinným příslušníkům tak to není veřejná distribuce to by byla když bych ho hodil veřejně do placu aby k nim měly všichni přístup, pak by to bylo šíření veřejnosti ale okruh přátel a rodiny veřejnost neni. Sice nevim jak je to psáno v zákoníku ale takhle přísně se to reálně nebere . Chtel bych vidět toho idiota co by věděl že kámoš má pěknej film/hru a neřek by mu "půjč mi ji" a on rád půjčí protože ví že na oplátku si taky může půjčit....a místo toho by si ji šel koupit. Sice takový pitomec se může najit ale to je jeden z milionu
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-14 08:36:18

Nj tak tu hru koupí vždycky jenom jeden a pujčí jí dvaceti kamarádům Ne mě tyhle věci netrápí, ale trochu mě zarazilo že Alienhan je proti stahování pro vlastní potřebu a nevadí mu pujčování, na druhou stranu já s tím souhlasím, jenom že já nemám zastánce autorských práv rád, protože neznají mez.
elJohno [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-14 10:53:25
avatar
Proč myslíš, že přeháním? Argumentace, že "se půjčuje běžně" je trošku mimo.. Asi jako kdybys tvrdil, že "se běžně překračuje ve městě povolená rychlost 50 km/h", a proto to neni zakázaný a neni na tom nic špatného. Takže tenhle fakt na tom vůbec nic nemění: půjčení=šíření a to je nelegální.

Na vodě moje argumentace nestojí: když někdo zahesluje film v raru, hodí to na Rapidshare a heslo řekne přátelům vs. udělá to samý, ale heslo dá na nějaké fórum (tj. heslo dá svým kybernetickým přátelům).. Je v tom rozdíl? Není, pořád distribuuje něco, k čemu nemá oprávnění. A je jedno, jestli je to rodina nebo někdo cizí. Ale já tě přesvědčovat nehodlám, uploaduj si jak chceš, je to tvoje věc, ale pak si nestěžuj, žes "to nevěděl"..
DDR0 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-14 13:27:16
avatar
já nic neuploaduju ale je nemyslitelný aby někoho stíhali že půjčil kámošovi či ségře film, to jsem myslel
Ostatně já nepůjčuju nikomu koho důkladněji neznam, ne jen nějakým známým z ulice, protože chci aby se mi půjčené vrátilo a v pořádku
Zrzavej chlup [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-14 18:35:18
avatar
Filmy maj autorský práva úplně stejný jako hry a světe div se taky se daj pučit od kamaráda a zkouknout a nebo je musim mít doma zavřený v trezoru aby je náhodou ňákej kámoš neviděl a nechtěl si je nelegálně pučit(samo bych mu uvědoměle vysvětlil že to nejde, že přece neporušim zákon). A nebo koupim film, basu piv, pozvu známý, koukáme na film, pohoda. Najednou se rozlýtnou dveře jo, ůplně, naběhne zásahovka, daj mi klepeta a zavřou mě až zčernám za to že mám doma nelegální produkci filmů a tudíž porušuju zákon, dobrý dost. V tom případě se přiznávám, sem asi pirát hochu, udej mě prosím, ne jinak, udej nás všechny.
elJohno [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-15 11:01:02
avatar
Co do toho pleteš hry? A světe div se, jen tak mezi námi, hry maj uplně jiný autorský práva než filmy. Stáhnout film legální je, ale stáhnout hru už není, takže autorský práva asi nebudou stejný, co myslíš?

Nevim, jak to je v zákoně ohledně "přátelé ti přijdou na basu piv a film", nicméně to nic nemění na faktu, že půjčování = šíření. A pokud by sis přečet' moje příspěvky pořádně, tak bys zjistil, že jsem nic o žádný zásahovce nepsal; jen o tom, jak to je dle zákona. Ale co bych se snažil ti to vysvětlit, viď..
Zrzavej chlup [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-18 00:35:11
avatar
Ty seš mazák, takže filmy se můžou podle tebe stahovat, to sou mi ale novinky. Jinak s tou zásahovkou, to skutečně funguje, byli u nás na firmě, komando jak z akčáku asi 20 pašáků, ranaři s kvérama a maníci s brejličkama co se nám vrtali v kompech a našli stejně ho..., někdo z konkurence nás udal že máme nelegální soft, což se samo nepotvrdilo. A jinak mě se nesnaž nic vysvětlovat, páč na pučování máme asi určitě jinej názor a já ho stejně kvůli tobě nehodlám měnit páč mi ten tvůj příde hodně postavenej na hlavu.
elJohno [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-18 18:21:04
avatar
To, co já tvrdim, je, že filmy a software maj rozdílný autorský práva!

A o filmech zacituji otázky z rozhovru s šéfkou ČPU (přečti si ho třeba tady - Odkaz):

Otázka: Dobrý den, když si z internetu stáhnu kopii filmu, tak je tedy kopie nelegální kopie legální ? V podstatě tvrdíte, že ano, pokud to není masivně, je to tedy tak ? Děkuji

Odpověď: Ano, pokud to není masivně, je to legální

+ co je MASIVNÍ:

OTÁZKA: Chtěl bych se jen zeptat podle čeho se tedy posuzuje MASIVNÍ počet kopií různých filmů pro svou potřebu, řádově, pět, desítky, stovky...? Děkuji za odpověď.

ODPOVĚĎ: U kopie pro osobní potřebu spíše stovky a tisíce. U šíření desítky.

+ Na stránce 5 výše uvedeného rozhovoru najdeš i důkaz o tom, že mají audio-vizuální díla jiná autorská práva než software.
elJohno [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 19:03:38
avatar
Citace:
měl toto dílo koupit nebo si ho půjčit od kamaráda

Tak tys mě pobavil Čekal jsem něco ve stylu "měl toto dílo koupit nebo si na něj zajít do kina", ale tvoje verze mě rozsekala..
Alhan [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - kino 2010-01-13 23:15:51
avatar
Kino mě nenapadlo, tak příště
zumpar1234 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 18:11:25
avatar
Zumpaherni scena. Tak to sa podarilo. NJ tak nato som tu ja aby som to odpratal som predsa žumpar.
Inak k veci tak je to fakt dosť trapne. Redaktor a nevyjadri žiadnu ľútosť aspoň naoko. Je vidiieť v akom rozpoložení sa nachádza sučasná herná scéna v čechách ale aj na Slovensku to nie je lepšie(skôr horšie). Prosto hanba! Najhoršie ne tom nie je to že sa dotyčný postaral o predčasný uník hry na warez. Ale to že ukázuje že wareziť je prakticky "spravne". Ani nechcem radšej myslieť na to koľko ľudí týmto motivoval k piráteniu.
Ach "cele je to len fraška je to len sprostá fraška."
Mrtvola [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Originál 2010-01-13 19:03:00
avatar
Na základce a střední škole jsem nechápal jak někdo má prachy na originální hry, když má zadarmo pirátské. Nyní se mě police hemží originálkama a jsem rád, ale stejně všichni známý kolem mě pořád pirátí a nechápu jak můžu kupovat hry. Jediný warez co stahuji je u her u kterých si nevěřím a teprve pak se rozhodnu zda jí koupím či ne. Jelikož kvalitní tvorba si zaslouží příjmy, kdežto shity ať zaniknou....přirozený výběr :-)Pecky kupuji hned bez zkoušení a zatím jsem se nesek a nelitoval ani koruny. Zaklínač Assassins Creed, Fallout 3, SupCom, Crysis a desítky dalších.
hell.dll [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 19:48:15

No jo, docela realistický postoj.
elancer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 21:54:47
avatar
Odvážne, že si sem napísal takýto príspevok. Palec hore!
Mrtvola [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Odvážný? 2010-01-14 10:25:01
avatar
Ani nemyslím, posledn Warez je již nějaký ten měsíc pryč a u některých her jsem rád, že jsem si je nekoupil Quake 4, remake Hospital Tycoon apod. Her které jsou jasnou peckou je dost, tak není potřeba experimentovat.
elancer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-14 18:14:41
avatar
Odvážne preto, lebo hore bola diskusia o sťahovaní Microsoftu... Odkaz
Ja to robím tak isto, ako ty. Istých titulov na kúpu mám málo, ale často ma stiahnutá verzia presvedčí na kúpu originálky.
lordjustice [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-14 01:45:57
avatar
No vidím, že inteligencia existuje. Presne tak to robím aj ja, bomby a srdcovky kde je minimálna šanca na neúspech kupujem hneď. Ostatné skúsim cez warez, a ak sú kvalitné kupujem. Prirodzený výber...
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-14 08:39:31

Jj asi tak člověk by si měl věc vyzkoušet, Dragon age jsem si stáhnul a už po dohrání úvodu jsem věděl že je to ta pravá hra
amartin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-14 10:12:35
avatar
Piratenie ovplyvnuje DRM a klasicky aj cena.

Nizsia cana = viac predanych originalov. Na nase pomery stoja hry dost.

No toto nieje hlavny problem, paradoxne prave ochrana proti kopirovaniu alebo aj licencna politika sa otaca o 180 stupnov proti svojmu zameru.

Je to
1) pocet moznych instalacii na jednu licenciu; ked ich vycerpas tak potom co?
2) Pocet uzivatelskych uctov na jednu licenciu; ty sa zahras a ostatni clenovia rodiny?
3) moznost hrania iba pri splneni urcitych podmienok. (pripojenie na internet, originalny disk v mechanike ...)

Ochrana proti kopirovaniu ma najvecsiu zasluhu na vytvoreni hier s privlastkom najstahovanejsia (nelegalne), lenze nasjtahovanejsia = najpredavanejsia vo vsetkych pripadoch.
Mrtvola [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Cena 2010-01-14 10:22:56
avatar
Ano cena je umě taky argument, jsem zatím student a peněz je málo. Tudíž jsem si dal psychologickou hranici 500,-, jen za Zaklínače Sběratelskou edici jsem dal 700,- a nelitoval ani minuty. MP nehraji, není čas, tak to musím počítat i tak. Dát 1200,- za MW2 a hrát to šest hodin! ne díky. To SupremeCommander za 500,- a několik set hodin.....to je jiná cena-výkon, či F3, Zaklínač. Včera koupené Anno 1404 atd. 500,- je cena za kterou by to lidé kupovali v klidu si myslím. Můj názor.
jan333 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - nic neni cernobile 2010-01-13 21:16:27

je to oboustrane lidi kradou, ale copak u me muze vzbudit soucit nekdo jako napr. crytek , ktery DirectX 10 VeryHigh nastavení pod tlakem mikrosoftu uzamkl pro uzivatele xp?ne
HellowCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 21:43:17
avatar
Mno všechno není jenom černobílé přesně tak. Všichni mluví, jen o tom že kradou lidi (neobhajuju je) ale ty firmy by si měly podle mě zamést před svojim prahem.
lordjustice [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-14 01:55:43
avatar
Je to tak, vydavatelia, výrobcovia, distribútori skúšajú čo človek vydrží, ale keĎ príde reakcia zrazu sa strašne zlaknú, začnú kopať nožičkami a vykríkať pomoc pomoc. Zlodej kričí chytte zlodeja. Ale oni nie sú všetci ľudia tupé ovce. Protest a podvratná činnosť je prirodzená reakcie na útlak a svojvôlu.
Camazoo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 22:05:38
avatar
četl někdo OFICIÁLNÍ stanovisko, jak se ke kauze postavil Eurogamer.cz a stanovisko již "vyhozeného" redaktora ?
http://www.eurogamer.cz/articles/stanovisko-eurogameru-k-numenovi
http://thx-1138.blog.cz/1001/vyjadreni-ke-kauze-numen
mám pocit, že si DD přečetl pouze jednostranné informace (tipuju BW)
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 22:11:45
avatar
To, které se objevilo až když o tom všichni psali stejně? Pozdě bycha honiti EG ví, že má máslo na hlavě a snaží se zachránit co se dá, ale už je pozdě, navíc vzhledem k minulosti některých zůčastněných nezle věřit že to bylo jedno selhání jednoho člověka a nikdo o ničem nevěděl a dotyčný se tváří, jak kdyby o Warezu slyšel úplně poprvé ;) sorry, ale ...
Camazoo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 22:09:23
avatar
no právě. Chtělo to sehnat si pořádné info, nebo raději počkat ;)
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 22:27:32
avatar
aby se to pěkně ututlalo nebo pěkně zašmodrchalo, bohužel tohle už vyšlo před pár dny na jiných webech já jsem čekal dost dlouho a reakce byla jaká byla ... to že teď už se snaží zachránit a hází lidi přes palubu protože ví jaké to bude mít následky pro celý web už nic nezmění na tom co se stalo dělo a je to jen vypočítavá PR póza k ukolíbání vydavatelů, kteří samozřejmě celou situaci vnímají a zaintersované a jejich minulost dobře znají ...

už jen že se to stalo (ta drzost vzít hru, která mi byla svěřena a naložit s ní takovým způsobem a ještě se pak ohánět tím, že je to jen msta za nízké hodnocení) svědčí hodně o webu a lidech za ním stojícím, pokud je v mém teamu člověk nebo dokonce více lidí, co uplaouduje hry ve velkém a je na warez scéně velmi dobře znám a staví se k tomu výše uvedeným způsobem, nepomůžou žádné omluvy neb jak jim mám někdo věřit? ...

Je zde myslím dost jiných spolehlivějších lidí a webů, které tím budou také postiženi a já jsem jedním z nich ... dostat hru s předstihem na recenzi tak, aby se to dalo dohrát a napsat o tom včas, je orpavdu hodně těžké a aktuálně řeším Mass Effect2, který mi přijde v podstatě s vydáním hry ( takže nemám žádné pochopení pro EG a jeho výmluvy a omluvy s křížkem po funuse
HellowCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 22:10:23
avatar
Podle mě je to normální chování, snažit se zachránit co se dá? Co taková (mimo téma) NV a tamta maketa?. Sice to není správný, ale aspoň se snaží něco zmněnit.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 22:19:58
avatar
a je to snaha upřímná nebo vypočítavá?
elancer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 22:29:42
avatar
Počkaj, v škole sme sa to učili... tomuto sa hovorí rečnícka otázka!
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-13 23:14:47
avatar
jo, změna je život a každý to chápe trochu jinak
_eF_ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-14 11:07:30

Stanovisko p. Schovance bylo dostupny velmi rychle, toho kluka taky. Obrazek se dal udelat pomerne rychle. Ze EG zavahal s uverejnenim .. uprimne chapu, vydavat to v rychlosti a (vlastnich) emocich (konkretne nasranosti na jednoho kazisveta) by bylo spis kontraproduktivni.
http://www.vreco.cz/2010/01/herni-scenou-hybe-kauza-numen/ - tohle je vcelku zajimavy shrnuti, at uz si o vrecovi myslim jinak cokoli. A neminim kohokoli hajit, ale jakykoli referovani by se melo drzet faktu a oprostit se od rudyho zavoje pred ocima.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-14 12:37:46
avatar
No já docela Vrecu beru, takže jo ....
lordjustice [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-14 01:51:46
avatar
No DD sklamal, ak by som si chcel prečítať hanopis toho pána Silmena/probúh vždyť to není ani Čech/, tak zalistujem na BonusWeb a nemusím chodiť na DDworld. Silmena si človek ktorý sleduje herný svet nemôže nevšimnúť. Pre mňa je to odpudivý človek. Jeho úbohé recenzie, či už na internete, alebo v papierovom časopise a rôzne "komentáre" záležitostí a javov ktorým nerozumie sú trápne.
Ak by si si Honzíku počkal na vyjadrenia všetkých strán, už sa to také jednostranné nezdá. Palec dolú, bulvár jak prase
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-14 12:38:52
avatar
sorry ale co je na tom bulvárního - takže někdo provede něco tak odpornýho že je warezák a upladuje zapůjčené hry a nakonec jsou špatní všichni co o tom napíšou .... no kde to jsme?
sysel2 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-14 16:21:08

sorry, ale je to bulvar, aspon tak jak je clanek postaveny, kde jsou nejake overitelne informace? to ze autori numenu nekoho obvinili z piratstvi a protoze to pak psali i na facebooku, teda sorry na twitteru, tak to bude urcite pravda ...? tuhle argumentaci zkratka neberu

to je takovy problem napsat na jakou warez skupinu je napojeny, jestli k sireni pouzival hardware eurogameru, jestli zverejnil kompletni hratelnou verzi i s crackem? nebo se nic z toho nevi a jen se vari z vody?

pises ze dany redaktor je stary warezak, nekdo v diskuzi ze postoval na nejakem warez foru, takze prece nemuze byt takovy problem neco najit a zverejnit, i kdyby to mel byt jen pitomy(=snadno sfalsovatelny) screenshot
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-14 16:26:31
avatar
viz odkazované zdroje atd. na netu je toho spousta ...
Borgi* [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - tak tak 2010-01-14 10:55:40
avatar
Takle raritka snad neminula nikoho, ted pan redaktor je pěkný id*ot když má na warforu a EG stejný nick a ještě stejnou fotku, bud je tak hloupý nebo je mu to jedno a warez považuje za něco normálního a legálního. Hra Numen stojí za houby a těch 4/10 bych dal taky a navíc namyšlenost a povyšování autorů Numenu je až nehorázné, stačí se podívat na technickou podporu a jak odpovídají na problémy hráčů. Mám problém se hrou, padá mi a jsou tam bugy a co na to autoři? To máte nelegální verzi na originálu žádné chyby nejsou!!!! Heh, opravdu autoři považují hru za dokonalou a bez chyb takže to hodnocení 4/10 je muselo pořádně naštvat a proto si dali práci s touto aférou
Rezen [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Ad clanek 2010-01-14 11:55:14

Toto je velmi vazne tema. Deje se to dnes a denne, opravdu vrcholem je (pokud to tedy pravda je), ze lide, kterym herni studia "duveruji", pak poskytnou zapujcenou, jeste nevydanou vec, warezu.

Co me ale uz delsi dobu zarazi, je styl, jakym se zde redaktori a potazmo clanky a temata na DDworldu prezentuji, jakou formou. Chapu, ze ma jit o zajmovy, v podstate amatersko/soukromy web. Odhledneme-li od slova amatersky - kdyz se zde prezentuji reklamy, prece jen uz to neni amaterske, aspon se tim zaplati technika a provoz – pak slova a styl, jakym se v posledni dobe pise, mi prijde nedustojny ci dejme tomu bulvarni, obhroubly. Jiste se najde jednak spousta vyrazu, ktere vyjadri smysl nekterych slov podobne a na urovni, netreba prece klesat k az vulgaritam, kdyz uz nespisovna cestina vladne svetem. Ale i ton clanku, ktere se tu zverejnuji, je uz casto primarne agresivni, utocny a casto sarkasticky a ironicky. Pak ctenare zbytecne vyzneni clanku odvadi od smyslu a obsahu, nemyslite? Mimo jine to vyvolava zbytecne velke emoce a spoustu flame.

Beru, ze kazdy preferuje "to svoje". Chapu, ze DDworld je vice naklonen, dejme tomu "taboru cervenych". Ale kdyby se zde zacalo kapku vice vecneji a mene emotivneji psat, verim, ze navstevnost se zvedne, na to myslim slysi kazdy, kdo provozuje web a ma na nem reklamy. Mimo jine by pak treba ustaly vypady "tabora zelenych", kteri opravnene (z jejich pohledu) zehraji na to, ze se na webu DDworldu sice pise o spravedlivem hodnoceni, ale to je prece jen "zabarveno" ci "ovlivneno" barvou cervenou. Ano, ATI je na vrcholu, ano ATI vede a nVidia nema nic, co by mohlo konkurovat. Ale to se da napsat i s eleganci, nonsalantne a s gracii, povznesen nad putky v diskusich. nebo ne? Proc tupit a nadavat lidem, kteri maji tu "svou" firmu? At si klidne nadavaji oni, ale chce-li nekdo o sobe rici, ze je redaktorem a recenzentem a spravedlive hodnoti, emoce v tom byt proste nemohou, jinak to neni objektivni, ale silne subjektivni hodnoceni.

Co myslite, nestoji to za zamysleni? Pohnout se zase o kousek dale? Web graficky prokoukl, vypada profesionalne, ale obsahem ma jeste mnoho co zlepsovat.

Neberte to prosim jako nadavani ci shazovani webu DDworld. Je to mysleno jako rada, male zamysleni. Na DDworld chodim uz radu let, jako registrovany uzivatel asi rok myslim. Ale nedalo mi to a davam toto tema k zamysleni.

rEzen
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-14 12:47:54
avatar
jde o to, že DDWorld je opravdu stále uživatelský amatérský web a ano míchám do toho prostě to jak to vidím já (nebo kolegové), sorry ale můj web je postaven na normálních uživatelých a jejich pohledu na věc a dělám to tak proto, že nesnáším právě ty sterilní nic neříkající články běžných webů, kdy prostě z článku vyjma suchého textu neplyne žádný názork, žádné doporučení nic ... takže já beru že se styl kterým je DDWorld stavěn nelíbí každému, ale zase to vem z toho pohledu, že kdybychom to dělali jako ostatní tak až na barvu a vzhled stránke by to bylo to samé a nemuseli bychom to tak dělat vůbec ... prostě DDWorld je hodně individuální web, píšeme tak jak nám zobák narostl, jsem běžní uživatelé za profesionály se nevydáváme a já nevím proč bych na tom měl něco měnit - já to dělám hlavně pro zábavu a proto, že mě zajímá, jak se věci mají bez toho abych byl nucen spoléhat se na sterylní nudné a upravené infromace z jiných stran a stejně to vidí ti, kteří s DDWorld nezištně pomáhají.

To že vypadáme profesionálně je jedna věc, ale profesionály se necítíme a znovu opakuji, když se podívám na to, kdo všechno se vydává za profesionály, prohlašuji se hrdě za amatéra. Prostě nechcem mít z DDWorldu druhý idnes, SHW a pod. DDWorld je uživatelský web, píšou ho uživatelé pro uživatelé a články vyjadřují jasný názor a pohled na věc který je dán sesbíráním a vyhodnocením všech faktů, vlivů atd. Stačí vám to takhle?

PS: Pokud označujete DDWorld bulvárem jsem uražen, že jsme házeni do jendoho pytle s paparazzi, uchyláky, šmíráky a novináři, co s zprávy vymýšlí a upravují - u nás si ic nevymýšlíme a od kdy je prezenace nároru na nějakou doložitelnou věc, či prokazatelnou událost základě faktů bulvární?
lordjustice [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-15 02:49:55
avatar
Sterilita je u spravodajstva nutná, nakoľko iba sterilne podaná informácia bez subjektívneho emotívneho podania má šancu byť objektívnou.
Rezen [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Ad DDworld 2010-01-14 13:09:33

Uzitim vyrazu bulvar nebylo mysleno nic spatneho, po svete se tak vetsinou da nazvat i novinarina, ktera se zabyva napr. zivotem celebrit atd. V malem ceskem rybnicku ovsem oznaceni bulvar znamena to co jste popsal – paparazzi, uchyláky, šmíráky a novináři, co s zprávy vymýšlí a upravují. Opakuji, ze me slo predevsim o vyzneni a ton clanku. Ne o obsah, ten se da overit a verim, ze nepravdive ci zkreslujici zpravy se zde nezverejnuji. Ale mel jsem tyto pripominky pro dobro veci, ne aby se nekdo z autoru citil poskozen ci nactiutrhan. Nebo se pletu, ze pokud se zvedne navstevnost, je to dobre jak pro web jako takovy tak i pro prestiz webu? Kdy se zacne rikat, ze DDworld, je na rozdil od ostatnich nestranny a objektivni?

Jasne, ze kdyby se forum fanousku nVidie dohodlo, mohou zacit delat svuj web, kde zase oni budou uverejnovat objektivni zpravy. Da se ale i objektivni a pravdiva informace zaobalit a sikovne podat, takze vyzni ve prospech toho ci onoho.

A ano, mate samozrejme plne pravo vyjadrovat svuj nazor na jakoukoliv vec. Pak je vsak zpetne osemetne se dovolavat objektivnosti a nestrannosti, kdyz je ten ktery nazor poznamenan snahou vysmat se druhe strane, potopit ji, zesmesnit, mluvit o ni sarkasticky, ironicky. Potom se nemuzeme/te divit, ze v diskuzich se to hemzi nazory na zaujatost, neobjektivnost atd. Beru, ze to delate po svem a je to vas web. Nebo Vas web. Jen naznacuji, ze kdyz uz se venuje takove usili tvorbe webu, a je videt, kolik je tomu venovano casu a prace, bylo by skoda obirat se o ctenare temito vecmi :-).

Jak rikam, rikate i vy, je to muj nazor na vec, ale myslim, ze je to i prece jen dobra rada. Stacilo by ubrat trosku na razantnosti a vybirat lepe vyrazy. Pak se web DDworld stane jeste lepsim, nez prave vami zminovane profi weby a stranky, jakkoliv sterilni a zaujate.

S uctou a obdivem k praci na tomto webu

Aleš Vodička
lordjustice [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-15 02:48:35
avatar
Cinemax oficiálně potvrdil, že nenašel nic o šíření review-verze hry Numen recenzentem, čímž definitivně vyvrátil lži Bonuswebu (dosud neopravené); popřel motiv pomsty za nelichotivou recenzi Numena (průměrné hodnocení 57%, ne kolem 70%), ale k pátrání po jeho identitě přiznal souvislost s "neslýchaným aktivním přístupem recenzenta ve fóru na homepage, kde polemizoval o kvalitě hry s jejími fanoušky".


Takže on to nieje bulvár...
maca89 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-15 12:23:47
avatar
Článek je buď čirá demagogie nebo si DD nedostatečně zjistil fakta. Jan Doskočil (šéfredaktor EG a TiscaliGames) toho recenzenta vyhodil a to co dělal odsoudil. Také pravděpodobně nebyly šířeny review verze her (což ale čin nijak neomlouvá).

Navíc se tady DD chlubí, jak hry "skutečně recenzuje" a ne jako všichni ostatní. Pravdou je, že recenze tady většinou řeší zejména technickou stránku, grafiku a použití novějších technologií a o samotné hratelnosti a příběhu "taky něco napíšem", ale jen povrchně.

Kdo mluví o žumpaření, měl by začít nejdřív u sebe.
lordjustice [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-15 16:01:22
avatar
Tipický bulvár, najskôr okydá a pošpiní a potom ticho po pešine, že DD. Priznať chybu? Ani bohový!!
SaLaDiN [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - OPAT TRAPAS DD 2010-01-16 00:17:49

jaj, DD, opat si raz zo seba urobil vola, tentoraz si vsak dokazal, ze okrem slabej znalosti anglictiny a skreslovania a klamania v preklade nerozumies ani vlastnej reci, fakty neoverujes, len kopirujes z inych webov, selektujes tu najvacsiu spinu bez rozmylsania, ci je to vobec pravda...typicky syndrom blogera ako si ty...ale druhych budes hodnotit, ze ako lahko naletia, vobec nerozmyslaju co pisu a vsetko zeru....dokazal si, ze medzi tych volov, ktorych kritizujes patris sam a si sucastou stada.
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-01-16 12:42:37
avatar
p
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PC
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PCWednesday, 17 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 690x
Komentářů: 0
StarCitizen přidává nový editor postav – kdy konečně vyjde?
StarCitizen přidává nový editor postav – kdy konečně vyjde?Tuesday, 16 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 749x
Komentářů: 2
MSI Claw otestován – na konkurenci dle očekávání nestačí
MSI Claw otestován – na konkurenci dle očekávání nestačíMonday, 15 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1375x
Komentářů: 1
Total War: Warhammer 3 dostane novou expanzi!
Total War: Warhammer 3 dostane novou expanzi!Friday, 12 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1214x
Komentářů: 0
FALLOUT 4 dostane oficiální NEXT GEN aktualizaci
FALLOUT 4 dostane oficiální NEXT GEN aktualizaciThursday, 11 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1120x
Komentářů: 4
Seriál Fallout je tu a je to pecka!
Seriál Fallout je tu a je to pecka!Wednesday, 10 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1759x
Komentářů: 6