Aliens: Colonial Marines dorazilo a ukazuje, jak se hry nemají dělat - testy výkonu Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Úterý, 12 únor 2013
altTechnologicky i graficky zastaralé a herně ještě horší. Výsledek 6 let vývoje a milionů dolarů.

 

 

 

 

 

Černý kůň letošní akční sezóny je bohužel značně chromý. Noví Vetřelci bohužel kvalitami nenaváží na před pár lety vydaný titul AvP. A přitom to z počátku nevypadalo tak špatně, jak to nakonec dopadlo.

  • Technologické zpracování - zastaralý podprůměr

Hra byla ve vývoji 6 let, bohužel výsledek dává tušit, že použité technologie jsou snad ještě starší. Hra nevypadá příliš dobře ani aktuálně. Nedetailní, sterilní prostředí, poměrně ošklivé modely, velmi hnusné animace a tak dále. U akční hry s takovou atmosférou, který mají vetřelci, musí být audiovizuální kabátek prostě špičkový a to u této hry zcela chybí.

Tomu odpovídají i nároky na HW. Hra toho nemá moc co nabídnout, takže takhle to vypadá na aktuálních grafikách s výkonem:

Hra stejně běží v základu s omezením jen na 60FPS, takže vás to ani trápit nemusí a PCGH ke svému testu dodává, že hru bez problémů v 1080p zvládne i integrovaný Radeon HD 7660D v procesoru AMD TRINITY. Takže zkrátka technologická "kvalita" grafiky alespoň odpovídá nárokům.

  • Hodnocení hry

Bohužel ani herně noví Alieni nezabodovali. Jediné, co téměř všichni recenzenti svorně oceňují, jsou odkazy na filmy a detaily v tomto směru + hudba. Seznam toho, co se na hře nepovedlo je ovšem mnohem delší a i zde se většina z objektivnějších recenzentů výrazně shoduje.

Kromě ne moc povedené grafiky a celkového technického zpracování, je hra plná bugů viditelně promarněného potenciálu a je na ní vidět, že byla šita horkou jehlou, aby vůbec vyšla. Měli jsme také možnost si ji zahrát a hra podle našeho dojmu působí, jako by byl její vývoj před lety ukončen a v posledních měsících někdo poslepoval, co po vývojářích tehdy zbylo. Kampaň je nudná a krátká (6 hodin!), není to boj o přežití a i před pár lety vydaný AvP, který rozhodně nebyl AAA hrou, je na tom mnohem lépe snad ve všech oblastech.

Výsledná hodnocení magazínů se pohybují nejčastěji kolem 5/10, samotní hráči dávají často i méně, protože 5/10 je vlastně průměr, tedy dobrý a to tahle hra není ani zdaleka. Osobně bychom se nerozpakovali udělit 3/10, které je podle našeho názoru skutečně odpovídající této poslepované slátanině z před lety realizovaných, ale nedodělaných dobrých nápadů. Pokud se ještě někdo ptá, co je na současném herním průmyslu špatně, tak tahle hra velkou část z toho dobře prezentuje.

Prachy narvané hlavně do marketingu, ne do vývoje a žádná snaha udělat skutečně kvalitní hru a dotáhnout to za ty hrozný prachy do konce. Jak to, že před 10-5 lety vznikaly herně kvalitní hry, které posouvaly technologické hranice každou chvíli a vývoj stál jednotky milionů dolarů u nejdražších titulů? I dnes někteří vývojáři se svými projekty známými z Kickstaru prezentují už v základu mnohem zajímavější hry s minimálními rozpočty než je většina AAA titulů. Něco je špatně a Aliens: Colonial Marines to jen dokazují.

Až bude hra ve výprodeji (za cenu pod 3 dolary, za víc nestojí), vyzkoušejte si ji, ale jinak vám doporučujeme využít svůj čas k hraní her lepším titulem. Škoda velká škoda ...

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
VIL [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - WiiU 2013-02-12 15:17:10
avatar
Čo čakate ked hra je robená aj na WiiU a to je total šrot.
Omal [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-12 15:19:17
avatar
Vůbec by mě nevadilo, pokud by hra nebyla technologicky na výši, pokud by měla dobrou hratelnost (což není případ AvP).

Ještě dnes se dá dobře bavit u prvního Half-Life, Wolfensteina, Dooma...

Technologie nejsou vše, pok je hra ******, nezachrání to ani všechny DX 11 technologie dohromady.
Hammy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-12 15:40:34
avatar
No tady jasne vidis, ze slepa vira v nizsi grafiku a dobrou hratelnost = naivita. Dobra hra muze mit klidne oboji, jen projekt musi vest lidi s presvedcenim a jasnou vizi. Penize jsou relativni... hry se dokazou udelat hezke za par supu. Staci se podivat, co moderi dokazou udelat ve volnem case pro Skyrim. Animace, zvuk, textury a celkovou grafiku. Ve volnem case! A ta hra neni vubec tak dlouho venku, co ACM ve vyvoji! A nerikejte mi, ze delali neco od podlahy. Meli engin, meli jasny namet po filmu, stacilo jen vymodelovat a udelat jasny prubeh hry. V podstate nic nemuseli do toho ani investovat ze sve tvorivosti. Stacilo jen udelat dobre animace a vyhrat si s grafikou. Nedokazali ani JEDNO! Na rovinu! Nekteri lidi jsou i ve svem oboru uplne k NICEMU! A v GearBox software to plati 10nasobne! Sakra ja sem ale znechucen. Fuj!
Hammy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-12 15:19:59
avatar
Jo... ja to vedel uz pri prvnich videi, ze to bude stat doslova za hov*o. Animace posledniho AvP GearBox netroufne i kdyby meli 100melounu rozpocet. Ty penize jen utraceli pro sve zadky, aby vsude prezentovali svuj HYPE UBER SUPER SHIT! Vrcholem jsou ti multikrizenci... to uz mi bylo jasne, co se s hrou stane. Popravde si pamatuji prvni stripky o tom, jak tam nebude HUD, jak budete drzet svou 4clennou partu pohromade, jak grafika bude k nerozeznani od filmu. Prvni videa o hre dokazovali opak. Sem fakt nasranej, protoze to je druha hra, kde mel prsty GearBox software. Urcite tam je nejaky clovek, co mel na starosti taky DNF. Protoze to dopadlo uplne stejne. Rozhazuji svou praci po trech prdelich, at to dodelaji jine firmy za ne a tak to pak dopada.
EuGenio [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-12 18:48:53

Chudáci Alieni. Napřed Prometheus, potom tohle ... I když ten Prometheus byl alespoň technologicky špička.
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-12 18:54:27
avatar
Tak doufám, že se jim to vymstí
CobraGT [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-12 19:24:15
avatar
Jasné a potom budú na vine piráti pretože to že je hra úplná ****** samozrejme nieje pravda škoda tešil som sa ale toto si teda fakt nekúpim stačilo vidieť tie Game play videá dám si skvelé AVP 2 a majte ma radi
Anarki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-12 21:46:24
avatar
Keby do bodky a do detailu skopírovali prastarý film Aliens (čo asi vlastne príbehovo mal byť Colonial Marine) tak by to bolo oveľa dlhšie a zaujímavejšie. Ďalšie veľké sklamanie a ďalšie odkladanie nákupu novej grafiky.
amertak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-12 22:50:37

Všechno utratili za marketing. Špatný přístup, který jim ovšem peníze vynesl :/

TotalBiscuit na youtube to celkem dobře shrnul viz. Odkaz
Jerrow [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-14 07:51:58
avatar
Zase tak špatný by to nebylo, pokud by byl rok 2010. Je to škoda, vetřelce mám fakt rád a těšil jsem se, ale dost mě to zklamalo...
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
FALLOUT 4 dostane oficiální NEXT GEN aktualizaci
FALLOUT 4 dostane oficiální NEXT GEN aktualizaciČtvrtek, 11 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 535x
Komentářů: 1
Seriál Fallout je tu a je to pecka!
Seriál Fallout je tu a je to pecka!Středa, 10 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1476x
Komentářů: 5
Star Wars Outlaws – vypadá pěkně, ale UBI przní vydání
Star Wars Outlaws – vypadá pěkně, ale UBI przní vydáníÚterý, 09 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1695x
Komentářů: 1
MATRIX dostane pátý film, i když ten poslední zklamal
MATRIX dostane pátý film, i když ten poslední zklamalPondělí, 08 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1524x
Komentářů: 5
Assetto Corsa se dočká nového dílu EVO
Assetto Corsa se dočká nového dílu EVOČtvrtek, 04 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1959x
Komentářů: 0
Remake Star Wars: KOTOR stále žije!
Remake Star Wars: KOTOR stále žije!Středa, 03 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1551x
Komentářů: 1