Tlačítko a klasická nabídka START a boot přímo do Plochy - zpět s Windows 8.1! Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Thursday, 18 April 2013
altJe to tady, Microsoft evidentně uznává, že současná podoba Windows 8 škodí a chystá změny.

 

 

 

 

Současnou podobu Windows 8 kritizujeme od samého začátku. Nám, stejně jako mnohým dalším nevadí samotný systém Windows 8, ale hlavně to jak vypadá, jak funguje a jak jej nutní MS uživatelům používat. Stupidní (vyloženě hnusné) METRO rozhraní, absence START tlačítka a klasické nabídky na liště + obecně nepěkný vzhled ve srovnání s AERO prostředí Widnows 7. V poslední době musíme upozorňovat i na velký problém jménem kompatibilita s programy.

To, že to nejsou jen nějaké subjektivní výkřiky do tmy, dokládá i kritika tohoto systému ze strany výrobců PC, ale i samotných uživatelů. Některé české obchody se s námi podělily o statistiky, z nichž vyplývá, že až 90% uživatelů, kteří si jdou koupit nový PC, jež je z výroby osazen Windows 8, žádá zpětnou instalaci Windows 7. A že na tom všem něco bude, dokládá i nejnovější zpráva o tom, že v nejnovější testovací verzi nového Windows Blue (Windows 8.1), plánovaný na letošní rok se znovu objevila nabídka START a boot přímo do klasické plochy.

(hnusné METRO START na desktopu minulostí?)

Nezávisle to potvrdilo již několik věrohodných zdrojů, které mají k nejnovějšímu testovacímu buildu Windows Blue přístup. Podle nich MS uznává, že stávající ergonomie Windows 8 není příliš ideální pro klasický nedotykový PC, kterých je a bude stále většina, což je i jeden z našich argumentů proti stávající podobě Windows 8.

Každopádně je vidět, že se u MS někdo opravdu chytil za nos. Teď ještě opravit dalších pár nedostatků, jako je celý vzhled Windows 8, který je prostě strašně chudý a nezajímavý ve srovnání s AERO vzhledem Windows 7. Chápu, že to má smysl kvůli slabším mobilním strojům a tabletům, kam W8 také směřuje, ale na běžném PC, natož na výkonném stroji, máme dost výkonu, abychom si všechny ty AERO efekty mohli vychutnat naplno bez omezení.

Třetí věcí je konečně vyřešit kompatibilitu a správnou funkčnost s mnoha aplikacemi, s jejich problémovým chodem se potýkáme. Ale to je tradiční kámen úrazu, který se řeší až lety. Pevně věříme, že Windows 8.1 přinese všechny ty změny, po kterých voláme a jsme rádi, že je vidět, kdo měl ohledně Windows 8 pravdu od začátku. Možná ty W8.1 začneme i používat, ale zatím nepředbíhejme. Uvidíme, zda MS zohlední všechny naše návrhy a kritiku a udělá potřebné změny. Vůbec nejlepší by bylo, kdyby MS vzal vzhled a všechny možnosti nastavení, nabídek a všeho z Windows 7 a dal je do Windows 8. Přesně podle hesla: "když něco funguje, neměň to a nerozbíjej".

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
J.R. [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Moje řeč... 2013-04-18 12:53:23

Kdo si poprvé sedne k W8 musí tápat a to určitě není pro nový produk ze zaběhnuté řady dobré. Nová PC ať už desktop nebo laptop se s W7 určitě prodávala lépe než teď s W8 a mnoho lidí by si raději pořídílo NTB s W7, jenže...
Trochu mě mrzí, že jsem loni nestihl nainstalovat a ozkoušet testovací verzi W8, abych jako onehdá nemusel u jistých lidí nastavovat připojení do sítě na W8 a tápat co kde je atd. Je to pak dosti nepříjemné a zbytečně zdlouhavé. Přepínat pak W8 na cizím PC do "režimu W7" není také úplně vhodné. Pokud W8.1 nějak dají dohromady i již zmiňované prvky z W7 bude to zajisté velkým přínosem a běžný uživatel PC nebude hned zaskočen. MS tím určitě i podpoří prodeje pc s tímto OS :-)
domino2301 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-04-18 13:49:11

to isté si museli hovoriť ľudia, keď prišiel Windows 1.0, tiež to bol rozdiel oproti DOS a aj tak sa ľudia naučili to používať. Rovnako pri mobiloch. Bol rozdiel používať staré mobily oproti terajším smartfónom a nebol problém ľudia sa to naučili používať.
Popravde po ročnej skúsenosti môžem povedať, že Windows 8 je len o zvyku, a stačí mu dať šancu. Aktuálne som v takej fáze, že už by som nerád šiel späť, lebo už som si na to zvykol, a niektoré činnosti sú niekoľko násobne rýchlejšie, aj keď niektoré sú pomalšie. V konečnom výsledku ale tá rýchlosť preváži.
flastie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-04-18 13:59:31
avatar
hej ale prechod od dosu na windows 1 alebo prechod od hlupych telefonov k chytrym je podstatny rozdiel. Bolo to lepsie, prehladnejsie, malo to viac funkcii ako predchodca. Kym prechod z w7 na w8 je krokom spat. Ochudobneny desktop, odstranenie kopec funkcii (gadgets, media center, podpora dvd atd) a vyslovene nutenie metro prostredia ktore ani len nepreslo optimalizaciou pre PC (mys+klavesnica). A o uzavretosti metra radsej pomlcim. Ani len vlastne aplikacie si tam nemozes dat. Vsetko to musi byt tahane cez marketplace. Proste ja osobne vo win8 nevidim ziadny prinos (pre PC usera) oproti w7, dokonca v tom vidim skor downgrade.
domino2301 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-04-18 14:12:59

gadgets sú príliš deravé na to aby to tam nechali, to MS priznal už skôr.
MediaCenter je k dispozícii, stačilo si požiadať o jeho pridanie. Jeho vyradenie zo základu je ukážka toho že to nepoužívalo až toľko ľudí.
podpora DVD je čisto len o tom, že vyradili zo základu MPEG2, ktorý ale je spätne ľahko pridaný.

Vlastné aplikácie sa dajú dať. Ale rovnako ako iOS, Android (ten dáva možnosť v nastavení inštalovať). Je to možné aj vo Windows 8.
A čo myslíš tým "vlastná"? To je ako by si niečo vlastné napísal a tam nie je problém.
Rafan [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-04-19 01:07:20
avatar
Stačí mu dát šanci?Člověče vy o Win8 mluvíte jak o sociální dávce, u té také platí darovanému koni na zuby nekoukej.Dokud si OS musím koupit a tedy jsem platící zákazník, tak platí "zákazník náš pán". Pravda že Apple byl asi první který zavedl že pán je výrobce a zákazník nemá co kecat do toho co chce protože Apple to ví lépe. MS snad nemusí kopčit každou hovadinu kterou zavedou jinde.
JonnyS [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-04-19 08:10:41
avatar
Ale ty si nemusis Windows 8 kupovat. Nikdo nas nenuti
Rafan [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-04-19 08:39:17
avatar
Však jsem také nekoupil.Reaguji spíš na příspěvek který jakoby přemlouvá zákazníka si koupit něco co se mu zjevně nelíbí, že se mu to možná začne líbit.Problém spočívá v tom že když se to líbit nebude tak výrobce už vaše peníze má a vy máte smůlu.
domino2301 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-04-19 19:01:20

mne tam skôr išlo o to, že Windows 8 nie je to čo tu niektorý píšu, že je to čisté zlo a neviem čo ešte, proste je to o zvyku.
Ako to, že si ľudia vedia zvyknúť na rôzne vzhľady Androidu, ale keď príde na Windows, tak je zmena nepriateľná? Ono tie fámy o neodladenosti novej štartovacej obrazovky sú fakt len fámy ľudí, ktorí to nevyskúšali a nezistili, že sa to používať dá aj z klávesnicou, a to veľmi efektívne
h22 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-04-19 10:49:59

Vy o tom mluvíte jako o sociální dávce nebo veřejné službě. Co to je za nesmysl, že by si výrobce nemohl produkt udělat po svém. Když má pocit, že se části nebo většině zákazníků bude líbit a je to dobrý krok vpřed, tak ať to zkusí. Kdyby to dělali tak, aby to vyhovělo všem, byla by to strašná splácanina, prakticky nepoužitelná k ničemu.

Když se zamyslíte, tak MS neudělal nic špatně, ale naopak se mu podařilo zatím ustát tlak mobilních platforem a co víc, dodat svůj mobilní (i desktopový) systém, který strčí prakticky vše na trhu do kapsy, svým způsobem. Jistě nevyhovuje všem, ale potenciál má slušný, nemluvě o tom, jak MS zabral na webu a ve spojování svých služeb po vzoru konkurence - a mnohdy to udělal o něco lépe.

To že konzervativní desktopáři nechtějí přijmout změnu, není při orientaci na mobilní trh v dnešní době, až takový problém. Ale MS zřejmě jde o dobrou pověst a reklamu, tak tam možnosti pro desktopáře přidá. Dost dobře nechápu nadávající část uživatelů, kteří nejsou ochotní něco nového zkusit a nadávají mnohdy bez pádných argumentů. Viz tento demagogický a egoistický článek od DDho, který si něco zbožně přeje a pak na tom zkouší stavět své vizionářské úspěchy, přičemž plácá a na základě jedné nepodložené informace od jakéhosi vývojáře staví senzaci.
Rafan [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-04-19 12:35:47
avatar
Vůbec nerozumíte obchodní filosofii.Když totiž chci vyrábět, prodávat nějaký produkt musím se trefit do vkusu lidí a pokud je produkt určen k práci, tak musím klást důraz na pracovní ergonomii.Pokud jde o Win8 pro PC MS ignoroval obě pravidla.Celý tento průšvih spočíval v tom že se MS nedaří prosadit mobilní Win do telefonů a tabletů a tak se rozhodl že dlaždice flákne na desktop s tím že až to lidem zaleze pod kůži budou lidé dlaždice vyžadovat všude a tedy telefonech a i tabletech.Z mého pohledu jsou dlaždice v telefonu a nebo tabletu v pořádku.Tady jde opravdu jen o vkus zákazníka a nebo o preferenci světa MS či Google a případně Apple.Když však sleduji reakce lidí kolem PC dosáhl MS pravého opaku než chtěl.Lidé nejen že odmítají dlaždice na PC ale šmahem je hodily do jednoho pytle a odmítají je anblok (tedy všude).MS se podařilo v lidech vyvolat vůči svému dítku averzi která hravě překonává slavné Win Vista.
Ethos [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Ale prdlajs 2013-04-20 23:27:55

Ale prd ja to us pouz daavno ..

http://www.youtube.com/watch?v=jOCtjoyAznY
RiMr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-04-18 13:03:25
avatar
Ano, Metro je pro mě nepoužitelný hnus zelený a tlačítko Start mi chybělo. Tož ušetřil jsem za jeden Hambáč (který stejně nežeru) kilčo a koupil jsem si vymazlené tlačítko STart od Stardocku. A vzhled? TO je čistě a naprosto subjektivní záležitost. Mě připadal vždycky večer po návratu z kolbenky od MacOSX a jeho vzhledu standardní look Aero ve Win jak dětské babralské rozňahňané omalovánky, soukromně jsem tomu říkal "naše opička Bubu už umí s barvičkami" - takže střídmost W8 (a celé W8 které beru prostě jako výkonostní a funkční optimalizaci skvělých W7) beru všemi deseti.
Mimochodem, jejich Storage space je skvělý. Mám W8 na šest let starém stroji s Asus P5B deskou, nějakým tím Intelím 4jádrem, velkou RAMkou (ještě DDR2 ó hrůůůza), SSDéčky a "RAID" polem s využitím Storage Space a je to komp jak víno. A proč jsem nepoužil RAID přímo na desce? Ale použil - oproti STorage Space stojí za hovno...
hozec [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-04-18 14:05:07

souhlas ve všem...jestli mi je něco na win8 sympatické tak zjednodušení grafických prvků oproti win7...asi jako obecně tendence směřování od kdysi populárních webů s milionem jedovatých barev gifů blikajících fontů (konečeně můžeme!) k dnešním přehledným byť střídmým stránkám (až na reklamy - adblock řeší...
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-04-18 18:22:53
avatar
Já než se dokopu k přechodu od Win 7 bude už win 9
Wacki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-04-18 21:58:52
avatar
Dotaz jednoho nezasvěceného majitele W8 - to bude možný přechod na Blue zadarmo? Něco jako super service pack 1 nebo je to úplně "nová" verze OS?

Jinak k tomu metru - po instalaci sem tam okamžitě hodil ClassicShell a od tý doby metro už neviděl Takže jsem s W8 maximálně spokojenej, protože je tu vidět menší posun oproti sedmičkám...
domino2301 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-04-18 22:20:39

osobne predpokladám že Blue bude len SP1. ale popravde ani ľudia priamo v Microsofte nevedia čo to bude, lebo vývojársky tým Blue je úplne izolovaný
mimi.vx [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-04-19 10:23:25

MS chce kopirovat politiku Apple --- placeny update ... mensi suma prvniho pul roku a pak plna palka..
Martinp79 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-04-19 13:49:45
avatar
Mohl bych vědět kdy Apple si nechal za update nikoliv upgrade platit? Apple za update nechce ani cent. 10.4 vs 10.5 a 10.6 nejsou update balíky, ale nová řada OS.
Update u Apple je až X tedy 10.6.X.XX(kde x je číslo update)
Odledně iOS si za update také nenechá platit. Uživatelé pokud iPhon má podporu si třeba na iP3GS mohou stáhnout iOS 6.x zdarma


MS také má čísla jen né v názvu Win 4.x= Windows NT Win 5.0=2000, Win 5.1 = XP , Win 5.2 = Server 2003, Win6.0 = Vista atd...

Mimo Win2000 tu byly dříve než Mac OSX 10.0
palab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-04-19 05:57:39

No konečně jim to také došlo, ale je lepší později než nikdy.. . Tak to vypadá že opravou projde to co mi na nových W8 nejvíc vadilo, jsem zvědavý jak to nakonec dopadne. Bude to sice oprava zřejmě něčím jako SP1, ale nějak se začít musí jen když to nebude jako doposud. Je vidět že W8 v tomto stavu vadilo přeci jen více lidem než si někteří rádi mysleli, a tak zarytě nový styl Windowsu hájili i když opravdu nebyl důvod, jelikož za ty peníze až tak velký rozdíl oproti dosavadnímu W7 nenabídli. A jsem rád že konečně dostali rozum a že už s tím něco budou dělat, i když pro naše krásné oči to nedělají.
h22 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Neřešte pitomosti... 2013-04-19 10:59:47

Neřešte blbosti, jako tlačítko start, které je narozdíl od moderního Startu, mnohem méně použitelné a nechápu nářky... A vítejte s povděkem funkce pro Vás, desktopáře. To je rychlejší systém, lepší správu paměti, baterie, lepší průzkumník, připojování ISO obrazů, podporu nových technologii, lepší zálohování nebo obnovení systému, hybridní boot, atd.. Metro je bonus a komu na desktopu vadí, ať si ho vypne. Jde to. Kdo čte tento server, určitě rád ladí počítač a naladit si Windows zvládne taky, a kdo nechce, kupovat nemusí, jak již bylo řečeno...
J.R. [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-04-19 14:33:39

Jenže ono velká spousta lidí si kupuje nová PC a dnes už tu volbu nemají, s W7 se už NTB jen dorodávají a kdo chce něco nového musí jít do W8. Pokud si nechá dělat desktop, pak je situace jiná.
Co tak znám lidi tak většina z nich jsou naprostí laici v oboru IT a prostě si něco koupí a chtějí to bez nějakých zábran používat. Posaďte staršího člověka co je prostý user o PC ví asi tak to, že tam má ten Windows a doteď byl zvyklý na klasický styl Windows - v podstatě nebude vědět co s tím, budte muset k němu a vše pěkně polopatě vysvětlovat a až odejdete, bude beztak vědět velké kulové a tápat. Samozřejmě, člověk je tvor učenlivý a i tací lidé (kterých je pořád spousta a PC berou prostě jen jako pracovní nástroj) se naučí to obsluhovat, ale z hlediska prodejů to MS spíše uškodí. Možná měli jet dál s Win7 a Win8 nechat současně pro dotykové panely a uživatele, kteří si je oblíbí, nebo ještě lépe nechat možnost bezbolestně přepnout do klasického zobrazení s nabídkou Start s vším s tím souvisejícím. Tento krok co udělali mi připadá opravdu jako donutit zákazníka k něčemu co se musí nutně prosadit všade, ale u desktopu se jim to nemohlo podařit, což se postupem času více a více ukazuje. No uvidíme s čím W8.1 přijdou. :-)
domino2301 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-04-20 11:04:26

ale vysvetli mi potom ako chceš ďalej postupovať vo vývoji a vylepšovaní, keď používatelia zamrznú na starom rozhraní. To keď príde nejaké nové ovládanie, napr. pomocou hlasu, pohybov apod. budeš robiť obrovské školenia, ktoré sa aj tak minú účinku, lebo ľudia si zvykli na starí druh ovládania a hotovo. Proste bežného človeka nemôžeš nechať si dlho zvykať na jeden štýl ovládania, lebo si naň zvykne natoľko, že sa novému ovládaniu bude brániť zubami-nechtami, a tebe neostane nič iné, len zastaviť posun technológii vpred a ostať pri starom
Mr.Lolendo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-04-20 11:53:18
avatar
Není pravda. Jednoduše vytvoříš OS který nebude odlišný ale bude úplně jiný.
J.R. [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-04-20 13:25:30

To je jednoduché, pokračovat ve vývoji jde i jiným způsobem, než měnit vzhled něčeho co je funkční a pro danou platformu nejvhodnější. Vem si například automobily, princip je plácnu 100 let pořád stejný, jen se vylepšuje a taky to funguje. W8 klidně mohly zůstat u klasického zobrazení a mohlo se více věcí odladit/předělat unitř systému, což běžného uživatele neodradí a za větší svižnost systému bude rád ;-) Microsoft zde evidentně chtěl lidi dotlačit k celkové prodejnosti jeho multiplatformního OS, ale u PC to byl alespoň za mě spíše krok mimo, což se i v realitě začíná ukazovat a chtě nechtě s tím musí vzhledem k prodejnosti OS něco začít dělat :-)
Mr.Lolendo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-04-20 11:51:11
avatar
Win8 oproti Win7 prakticky skoro nic nevylepšili a co je mnohem důležitější nic neopravili. Jsem technoid a rozebíram windows až na kost. Win7 jdou upravit jednoduše tak aby taky působily svižnějším dojmem. Co mě asi nejvíce namychlo že neopravili priority které způsobují problémy spousty uživatelům.
Narcis [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - zbytečný humbuk 2013-04-19 23:25:08
avatar
mě to přijde jako zbytečný povyk. Trvá zhruba minutu či dvě než se uživatel rozkouká a pak to jde plynule. Jde jen o to přerušit si návyk hledat hned "Start" a "Tento počítač". Bez nich je to první týden poněkud nezvyklé ale není to žádná kalamita. Ovšem pro lidi co se něco naučí a pak to po paměti stereotypně opakují to může být problém. Je fakt že po nastartování OS by to na desktopu nemuselo jít hned do Metra, ale to je asi to jediné co se dá vytknout. Na desktop by mělo být Metro volitelné, beztak je nejlépe použitelné s dotykáčem.
Třeba v instalátoru by to mělo být označeno jako volitelná možnost a hned by negativních ohlasů citelně ubylo .
domino2301 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-04-20 11:09:23

ono ide o to uvedomiť si ako používaš počítač.
Postup:
1, Zapneš PC
2, Zapneš niektorý z programov (a tu ti je jedno či klikneš na ikonu na ploche, v lište alebo na dlaždicu)
3, Pracuješ v danom programe
4, Spúšťaš ďalší program, ktorý máš v lište, alebo ako dlaždicu v ponuke Štart
5, Stlašíš štart, aby si následne zadal do vyhľadávania názov programu, ktorý chceš spustiť

Toto všetko je rovnako jednoduché v Novej obrazovke Štart aj v Desktope. Absolútne Ťa to neobmedzuje. Jediný problém nastáva pri vypínaní, ale to sa dá vyriešiť buďto nastavením vypínania pomocou stlačenia tlačidla na počítačovej skrini, alebo vytvorení zástupcu, ktorý zavolá príslušný odkaz
dude [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - ovce 2013-04-19 23:29:34
avatar
stala sa klasicka vec, jeden clovek povedal alebo napisal, ze win 8 je zly a teraz sa to siri medzi vsetkymi ovcami, ktore pocuvaju jak je win8 zly a jak si ho nemaju kupovat. podobne ako pri viste.

ja som skusal win 8, naozaj mi tam nic nechybalo, po nainstalovani start ikony to je funkcne klasicky windows akurat s metrom ale nevidel som problem aj bez tlacidla start. je to vsetko o zvyku.
ale tak ja nie som lenivy clovek a rad sa ucim novym veciam, casto pracujem aj s linuxom takze som zvyknuty na zmenu.
potooczech [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Mno 2013-04-20 09:33:08

Napíšu to jednoduše. V naší firmě byly donedávna všechna PC na WinXP. Po dlouhou dobu. Když se kupoval nový PC s Windows 7, tak jej uživatelé bez problémů přijali. Nezaznamenal jsem jediný problém, ať se jednalo o PC nebo NB, ať ho dostal prodavač, obchoďák nebo manažer.
Nedávno jsem na zkoušku pořídil 5 PC s Windows 8 a jeden NB s Windows 8 a tak negativních 6 reakcí jsem ještě nezažil. A to byl na každém instalovám Classic Shell, takže měli Start a OS najížděl rovnou na plochu a ne do metra. Takže když jsem teď kupoval další NB, tak jsem si musel dát pozor, aby byl ještě s Windows 7.
Obyčejní uživatelé, kteří k tomu PC prostě přijdou a mají na něm pracovat, tak nemají problém s Windows 7, ale Windows 8 doslova odmítají.
Nehledě na to, že řada aplikací prostě pod Windows 8 nefunguje a ne každá firma bude kvůli pár novým PC s Win 8 hned kupovat novou verzi. Stejně tak ne každá firma má prostředky aby nekompatibilitu obešla a nefukční aplikaci vypublikovala a spuštěla třeba přes terminálový server původně určený pro IS.
Sám jsem využil výhodné akce a jelikož jsem měl NB s Win 7 koupený v době, kdy jsem mohl za nějakých 450 Kč koupit upgrade na Win8, tak jsem to vyzkoušel. Nejprve se to tváří jako OK, ale pak když potřebujete třeba obnovit data z pevného disku a zjistíte, že ani jeden z programů co máte legálně pod Win 8 nepracuje, tak to člověka naštve. Takže nakonec musíte hledat jiný s medicínou a ještě zkoušet jestli ten zrovna pod Win8 běží.
Zásadní problém je v tom, že Win 8 obyčejnému uživateli přináší jen starosti, problémy a přinášejí pocit, že přišel o komfort předchozího systému. Z pohledu správce IT ve větší firmě je pak pocit naprosto totožný, jsou to pouze problémy s výhody žádné.
Proto kdo může, tak si koupí Windows 7 místo nových Windows 8. Osobně to mohu jen doporučit.
Ethos [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - ? 2013-04-27 14:56:13

ved ja mam start aj nan win 8 pro normal facha .. treba rozmyslat
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Marvel 1943: Rise of Hydra – využije úžasně vypadající UE 5.3!
Marvel 1943: Rise of Hydra – využije úžasně vypadající UE 5.3!Monday, 25 March 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 402x
Komentářů: 0
Horizon Forbidden West vyšlo na PC – solidní port!
Horizon Forbidden West vyšlo na PC – solidní port!Friday, 22 March 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1486x
Komentářů: 8
Baldur's Gate 3 se nedočká DLC, datadisku ani pokračování!
Baldur's Gate 3 se nedočká DLC, datadisku ani pokračování!Thursday, 21 March 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1201x
Komentářů: 1
Alien: Romulus – nový film naváže na klasiku!
Alien: Romulus – nový film naváže na klasiku!Wednesday, 20 March 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1886x
Komentářů: 4
The Acolyte – hraný Star Wars seriál v novém stylu
The Acolyte – hraný Star Wars seriál v novém styluTuesday, 19 March 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1143x
Komentářů: 0
Far Cry slaví 20 let! Také si přijdete staří?
Far Cry slaví 20 let! Také si přijdete staří?Thursday, 14 March 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1903x
Komentářů: 3