NVIDIA má nové DirectX12 ready ovladače – slibuje v průměru 16% výkonu navíc! Má to háček. Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Monday, 13 March 2017
altPokud nemluvíte „marketinčtinou“, tak určitě očekáváte podstatné zvýšení výkonu vaší grafiky …

 

 

 

 

Společnost NVIDIA má velký smysl pro humor, o tom jsem se na vlastní kůži přesvědčil mnohokrát. Žádná jiná firma, kterou znám, se nikdy tak urputně nebránila a neprotestovala proti naší recenzi, kde její produkt bezkonkurenčně zvítězil a dostal vysoké ocenění a naše doporučení. Několikrát! :). S produkty NVIDIA prostě nikdy problémy nemáme a hodnotíme je stejně objektivně jako jiné (tím spíše, že testujeme téměř výhradně produkty našich partnerů, kteří používají čipy NVIDIA v těch testovaných výrobcích). Problém ale máme prostě s chováním některých lidí v NVIDIA a vůči konkrétním krokům. NVIDIA si prostě sama nahrává na oprávněnou a objektivní kritiku a pokud se na nás zlobí, že ji kritizujeme, možná by si to chtělo zamést nejdříve před vlastním prahem a zkusit najít problém nejdříve u sebe a důvod té kritiky. Tím spíše, že NVIDIA dává ke kritice prostě impulsy sama (často a zbytečně). A dnes zde máme přesně takový ukázkový případ.

  • Průlomové DirectX12 ovladače pro NVIDIA grafiky? Nikoliv!

Nové „DirectX12 Game ready“ ovladače 378.78. Někteří čtenáři si stěžují, že jsme o nich neinformovali, přestože o AMD a jejích zvyšujících ovladačích informujeme vždy, když se nějaké zajímavé objeví. Mohu vás uklidnit, o nových ovladačích NVIDIA jsme chtěli informovat okamžitě, jakmile se objevily, zejména když slibují tak moc! Jenže nás zarazilo opravdu masivní zvýšení výkonu (16% v průměru několika her je hrozně moc na nové ovladače), které NVIDIA slibovala. A tak v rámci objektivity, na rozdíl od jiných magazínů, které klidně třeba totální hlouposti přepíší, a tak uvádějí zcela vědomě čtenáře v omyl, jsme stejně jako u ovladačů AMD zvyšující údajně výkon, nejdříve některé věci zkusili sami ověřit. A také jsme počkali na pár testů od dalších novinářů, abychom si byli jisti, že vás objektivně opravdu informujeme. Tím spíše, pokud nám někdo slibuje v průměru 16% nárůst výkonu!

Přesně tolik slibuje NVIDIA od průlomových ovladačů 378.78! Bohužel jsme zatím neměli čas dokončit všechny naše testy ještě, protože přednost dostaly naléhavější testy a recenze některých jiných novinek (jedeme na přeraz). Přesto však musím říci z toho mála, co jsme stihli, že jsme žádný posun výkonu s novými ovladači proti starším u NVIDIA grafik nezaznamenali. V některých případech šel výkon dokonce o pár % dolů, zejména u nových patchů některých her, které testujeme. Nicméně některé další weby své testy dodělaly a potvrzují kompletně naše zjištění:

Jedinou hrou, kde znatelněji došlo ke znatelnému nárůstu výkonu je HITMAN (2016). V ostatních hrách je rozdíl v rámci chyby měření a většinou se žádný posun nekoná!

Pokud se tedy těšíte na nějaký masivní nárůst výkonu, jak ho slibuje NVIDIA díky novým aktuálním ovladačům, budete velmi zklamání. Vtip je v tom, že NVIDIA prostě opět zbytečně čeří vodu, nutí nás ji kritizovat a hádejte, kdo bude za špatného? Ano, určitě já, protože zase kritizuji NVIDIA. Jenže když je kritika objektivní a oprávněná, bylo by opravdu dobré hledat chybu u sebe. NVIDIA se nejspíše chtěla pochlubit, že i její ovladače nabídnou významné zvýšení výkonu. A to pod tlakem toho, že její ovladače už delší čas pokulhávají s kvalitou a viditelným vývojem a přínosy, a v posledním roce měla několik opravdu zásadně vadných release, dokonce s certifikací, které stahovala a musela opravovat, zatímco konkurenční AMD viditelně na ovladačích maká a uvádí výrazná vylepšení jak v oblasti funkčnosti, tak nárůstu výkonu ... Jenže místo inženýrů nechala zase mluvit hlavně své silné PR a marketingové oddělení (dvě věci, které NVIDIA navíc neumí od sebe oddělovat a oddělené by být měly).

Běžný uživatel i novinář a prostě člověk by předpokládal, že to slibované 16% průměrné zvýšení výkonu platí logicky proti minulé verzi ovladačů. Tedy verzi, se kterou je zvyklí vídat svou grafiku a její výkon doma, či výkony v recenzích a aktuálních článcích, pokud jde o hry i HW samotný. No jo, ale NVIDIA ono zlepšení srovnávala s ovladači 368.25 z května roku 2016, jak je velmi titěrným písmem uvedeno dolu pod tabulkou!

Nemůžeme bohužel potvrdit, zda je alespoň tento slib pravdivý, jednoduše proto, že opravdu nebudeme zbytečně testovat grafiky s rok starými ovladači, když mezitím vyšlo cca deset nových, jež dávno používáme! Nemluvě o tom, že i řada z těch her dostala i několik update v průběhu té doby, takže je dost obtížné říci, co je přínos ovladače a co update samotné hry. A tak, než se zase pustí NVIDIA a její fandové do nás, jak jsme zase nefér a neobjektivní, co si tak nejdříve zamést před vlastním prahem a přiznat si, že tohle PR/marketing opět zbytečně přehnal. Vypadá extrémně hloupě, když si to méně líní novináři (jež jen nekopírují PR zprávy na web), a hlavně uživatelé sami doma otestují, a zjistí, že v drtivé většině titulů je nárůst výkonu blízko 0% a dokonce může i trochu spadnout ve srovnání s některými z nedávných update. Jednoduše, prostě nikoho nenapadne to srovnávat s rok starými ovladači – tedy skoro nikoho ;).

Takže se omlouváme, že jsme o těchto „průlomových“ ovladačích neinformovali dříve, když před pár dny vyšly. Radši později a správně, než dříve a blbě. Jak ale vidíte, průlom se nekoná. Natož aby to něco výrazně měnilo v průměru výkonu ve srovnání AMD a NVIDIA grafik v aktuálních testech. Ale pokud hrajete skvělého HITMANA, nové ovladače NV zjevně o něco zvýšily výkon (i když zrovna v této hře NV za AMD zaostává dlouhodobě). V jiných hrách žádné zásadní zlepšení jinak, než na hranici chyby měření, spíše nečekejte. Sám tyto nové ovladače používám, nemohu žádné zásadní zlepšení čehokoliv potvrdit, ale ovladače fungují na mé GTX 1080 v pohodě i když NVIDIA stále neopravila občasné problikávání obrazovky s více monitory, když je PC v klidu (podle mě souvisí s úsporným režimem), stejně tak občasné restartování ovladačů. Kdyby se PR/marketing nesnažil vykazovat zbytečně nějakou činnost, mohli jsme tu mít pěkný článek o tom, jak NV zlepšila své ovladače v Hitman, a ne tu mít místo toho zase jednu oprávněnou kritiku NV, že to její PR zase přehání …

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Sareth [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-13 12:02:56

Pre úplnú korektnosť by bolo vhodné otestovať hry v 4K rozlíšení, kde môže byť rozdiel vyšší.

Pozn.: NVIDIA je známa svojím časovaním s číslami v marketingových materiáloch - napr. grafmi, ktoré nezačínajú od 0; alebo ako v tomto prípade vysvetlením tabuľky malými písmenami v spodnej časti.
shipo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-13 12:39:35

V hlavičce tabulky je jasně uveden sloupec "GAME RELEASE [fps]"(=výkon v době, kdy hra vyšla). Ale chápu že tabulky mohou zmást novináře.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-13 13:26:51
avatar
... zmást novináře??? zatímco většina uživatelů ví přesně, jaký výkon jejich karta měla před rokem a tedy jak velký nárůst výkonu může očekávat proti minulé verzi ovladačů když jim někdo slibuje průlomové DX12 ovladače, že ;)
shipo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-13 14:45:05

Právě, že o průlomových ovladčích melou novináři(vždy se snaží napsat nějakou bombu). Normální uživatel umí číst, ovladače si často nepřeinstaluje (ten odhad výkonu spíš bere z recenze hry + poté co hru dohrál se k ní už nevrací).
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-13 16:31:31
avatar
a proč o tom melou? protože NVIDIA přijde s takovýmhle grafem a nadpisem: Odkaz

kdyby udělal normální srovnání s ovladači minulé verze a napsala tam, že třeba v HITMAN dosáhla zajímavého zlepšení, tak by ta zpráva vypadala lépe a nikdo by nebyl matený ....
GiGi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-13 19:16:55

Kéž bys takto střízlivě, jak to radíš NV, sám psal články ve stejném duchu..
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-13 20:17:28
avatar
píši .... že to někdo nechápe, za to fakt nemůžu
GiGi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-13 22:09:54

Nepíšeš.
Píšeš to jako bulvár. Samé vykřičníky, samé emoce.
flastie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-14 10:55:10
avatar
tak s tymi grafmi to je cista pravda Obrázek
Dr.agonie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-13 12:41:45

ADDmine, proc mate v clanku jen FULL HD graf narustu, kdyz vsude jinde (kde se to asi vic hodi?) prezentujete i vyssi rozliseni? Udaj GAME RELEASE v tabulce od NVIDIA je matouci? Jak konkretne, prosim
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-13 13:27:48
avatar
(ne)vážený trolle ....

1, není to náš graf
2, FullHD? Kup si brejle .... je to ve 2560x1440 máš to tam napsaný ...
3, Ano je matoucí, protože drtivá většina užiatelů si opravdu nepamatuje jaký výkon měla ta hra a karta před rokem, ale ví, jaký výkon měla nedávno, když to hraje, či jaký výkon má v testech s aktuálními ovladači apod ....
Dr.agonie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-13 17:20:37

Za dvě slušně položené otázky DigiAura na nulu. Gratuluji!

P. S. Vaše odpovědi jsou nic neříkající.

1+2) Já neříkal, že je to Váš graf, ale že jste (z nějakého důvodu, který jsem chtěl osvětlit) neuvedl graf ve 4K, kde jsou výsledky lepší (omlouvám se za FULL HD zaměněné s WQHD).

3) Jelikož GAME RELEASE znamená v době vydání a je tam i uvedená hodnota, tak si zákazníci právěže NEMUSÍ nic pamatovat ani dohledávat. Je z toho patrné, jak ovladače ovlivnily výkon od vydání hry a jakou ušly/neušly cestu.

Jinak, díky za demokracii. Máte dalšího "spokojeného čtenáře"... doufám, že jste na sebe pyšný a Vaši sponzoři na Vás také.
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-13 18:00:02
avatar
Napřed se zamysli a potom tady pokládej otázky .... ty demokracie.
a) Hru někdo před rokem dohrál a ted jí asi znovu hrát nebude
b) Hru hraje někdo ted, tak co bylo před rokem je mu jedno
c) Jedině, že by napsali, že ted je výkon xy a za rok bude o x % větší
GiGi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-13 19:12:26

Vítej v klubu Diginul. Ty se zde rozdavaji dle nálady
Dr.agonie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-13 20:11:03

Takhle to dopada, kdyz nekdo ztrati sebereflexy a detinsky nedokaze respektovat odlisne nazory nebo neprijemne otazky...nebo proste jen respektovat navstevnika sveho webu. S DDWorld jsem skoncil, vest svobodnou diskuzi v Severni Koreji proste nejde... A o tu jednobarevnou, despoticky rizenou, nestojim. O co, ze to smaze
Rafan [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-13 23:41:35
avatar
Chápu vás oba, ale v jednom má DD pravdu. Nárůst výkonu by měl být uváděn vždy od předešlé verze ovladače a nikoli rok starého. Pokud se nárůst výkonu týče jen určitého rozlišení, má to být implicitně uvedeno. Takto je to hra se slovíčky a dvojznačnými informacemi které jim zřejmě radí právníci aby to bylo nenapadnutelné i když věta může být pro obyčejného uživatele zavádějící. Toto se dnes děje naprosto běžně i v jiných odvětvích. Smlouvy aby člověk nosil právníkovy k prostudování zda tam díky dvojsmyslnosti nejsou miny.
Dr.agonie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-14 06:52:44

Jasny, at ma klidne i pravdu, ale at o ni diskutuje...a nechova se jak male jesitne dite na pisecku, co za nesouhlas nekomu rozslape babovicku... Vzdyt je to trapne.

Nehlede na to, ze cele diskuze se zvrhly na to, ze kdo ma AMD tak slepe plusuje a podporuje aDDmina, protoze ten jim chvali to, co si koupili a na Intel+Nvidia uzivatele, kteri davaji minusy. Takhle polarizovane weby jsou jen dva, tak at se spravci techto webu zamysli, jestli opravdu vedou stranky objektivne a neprispivaji svoji nedospelosti a pubertalnim budovanim sveho ega k nenavisti mezi ctenari...
rookie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-14 09:14:59

Dr. agonie: uviest graf a potom dole malym pismom, ze to je porovnanie voci rok starym ovladacom, to je zavádzanie zakaznika ako z velkej knihy marketingovych odrbov

Prosim ta, ak mozes, skus mi vysvetlit ake pohnutky ta vedu objahovat taketo praktiky? Asi napises, ze neobhajujes. Ale naco zbytocne polemizovat a robit oponenta adminovi, ktory len oznamil (aj ked s emociami), ze nvidia chybovala.
Dr.agonie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-14 12:17:47

Odpovim tak, jak bych si sam odpovedi na me otazky predstavoval.... Ano, je to reklama, hraje si s cisly, tak jako jsme tomu zvykly u slev a podobne a urcite nejen u Nvidie...ALE urcite neni klamava nebo odrbavaci ve smyslu malych pismenek. V tabulce je v zelene zvyraznenem poli sloupec GAME RELEASE, napsany velkymi pismeny. A z nej prece nemuze nikdo nepochopit, ze se jedna o FPS v dobe RELEASE, tedy vydani hry... Nebo asi muze, dle Vasi otazky, ale to uz bych nedaval za chybu Nvidii... A podobne jsem reagoval i na aDDmina... ale jsem pro nej holt troll, tak mi misto vecnych argumentu hrozne ublizil a vymazal mi auru A ja po letech pochybnosti o nem mam ted alespon jasno...
rookie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-15 11:55:34

ok, dik za odpoved
JaM [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-14 07:02:48

Game release neznamena Card Release...
sparkyyy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-13 13:29:54

Nvidia jsou proste jen podvodnici a zlodeji. Skoda, ze ji ti blbci porad kupujou.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-13 13:33:51
avatar
zase prrrr ... to že PR přehání je zjevné a někdy přes čáru ... a zbytečně .... ale jinak podvodníci a zloději ... to bych netvrdil ....

kupují to protože NV má lepší marketing a v některých segmentech ani není co jiného kupovat ;)
kocour13 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-13 13:46:10

Zloději? Že mají přemaržováno, protože GTX1070 a GTX1080 zatím nemají konkurenci? Ale no tak, snad se můžeme rozhodnout, jestli koupíme nebo ne, že? Mimochodem před příchodem Vegy Nvidia zlevnila GTX1070 a GTX1080, kde není konkurence, jsou ceny nahoře, úplně normální chování trhu. Doporučuji se přehodit ze socialismu na kapitalismus, sice máte pár let zpoždění, ale to zvládnete.
jack.k [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-13 17:37:05

Toto bys mohl říct i o Applu, Intelu a dalších firmách, kteří si také mastí kapsu jen proto, že jejich značku si zákazníci oblíbili a jsou za ni ochotni zaplatil téměř cokoliv. Toto je jen ukázka pokrouceného myšlení zákazníků a ne prodejce.

Co je ale nahraně, je právě ta reklama, která je dnes skoro všude postavena na konceptu zavádějících informací jen proto, aby vyvolala u zákazníků pocit, že si kupují něco výjimečného. Proto to srovnání s téměř rok starými ovladači. Proto to srovnání např. s více než rok starými výrobky atd.
flastie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-14 10:46:11
avatar
Za toto by si si zasluzil auru na nulu. Ked konkurencia zaspala posledne roky na vavrinoch a nema co v hi-end segmente ponuknut a aj v tom mid segmente ponuka cca rovnaky vykon ale karta je horuca a viac zere tak je vhodne si tu otazku polozit este raz a spytat sa kto je tu skutocny blbec ked take nieco neefektivne kupi.
Dr. evorubač [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - nVidia 2017-03-13 14:25:15
avatar
nVidia evidentne dlhodobo predávala svoje grafiky za hodne premrštené ceny, čo sama dokázala nedávnym výrazným zlacnením high-endu. Tento fakt nepochybne zdvihol adrenalín tým zákazníkom, ktorí si v roku 2016 a na začiatku 2017 tieto grafiky kúpili ešte za pôvodné ceny. Osobne si myslím, že čestné od nVidie by bolo tento skok nejak rozumne kompenzovať, aspoň tým zákazníkom, ktorí si karty dopriali na Vianoce alebo neskôr.
Čo sa týka témy, nVidia je so svojím mindfuck marketingom známa celé dlhé roky, takže nič nové pod slnkom. Vôbec ma to neprekvapuje, práve naopak, prekvapuje ma, že sa nad tým ešte niekto pozastavuje. V každom prípade, som presvedčený, že AMD VEGA ide nVidii naložiť poriadnu dávku konkurencie a nVidia to dobre vie, pretože inak by sa žiadne zlacňovanie nekonalo.
kocour13 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-13 14:30:54

Hele lidi vy fakt žijete ještě za hluboké totality! Pricedrop je naprosto normální událost na trhu, děje se to v IT Xkrát ročně u X různých komodit na základě různých vlivů. Proč by vám měl kdokoli cokoli kompenzovat? Viděl jste cenovku, kterou jste v tu dobu akceptoval a dobrovolně jste ty peníze za Nvidia kartu utratil? A Intel by měl teď kompenzovat lidem 7700k po vydání Ryzenu? Takže teď když šly ceny pamětí nahoru, tak zákazníci budou výrobcům kompenzovat, že si nakoupili paměti levněji před zdražením? WTF?
Dr. evorubač [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-13 14:50:20
avatar
1) ja som si GTX 10X0 nekúpil, takže mňa by sa žiadna prípadná kompenzácia netýkala. Len by som to považoval za dobrý marketingový ťah od nVidie, vzhľadom na to, že mnoho zákazníkov si nahnevala. (fakt čisto komunistické maniere, čo?)

2) Intel postupne začal znižovať cenu až po reálnom uvedení Ryzen na trh, nie niekoľko mesiacov dopredu a nie takým výrazným skokom. Preto toto porovnanie považujem za irelevantné.
kocour13 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-13 14:57:05

1) Já ano, koupil jsem po vydání, jsem s ní velice spokojen a nemám důvod chtít žádnou kompenzaci. Už jste někdy viděl, že by zpětně jakákoli firma vracela peníze za nakoupené produkty? Nová doba? :-)

2) a ona Nvidia někde uvedla, že snižuje ceny kvůli Vega, že to přirovnáváte ke Kaby Lake vs Ryzen? Nebo proč vůbec řešíte, že Nvidia zlevnila? Nerozumím tomu, je to čistě jejich věc.
Dr. evorubač [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-13 15:11:45
avatar
1) Gratulujem vám, že ste spokojný a že vás nVidia nenasrala náhlym zlacnením rádovo v stovkách EUR.

2) Porovnanie Intel vs. AMD Ryzen ste vytiahol vy, nie ja. Taktiež som k tomu uviedol, že takéto porovnanie je irelevantné.

3) Povedal som svoj názor, že by bolo od nVidie čestné nejakým rozumným spôsobom kompenzovať predmetný pricedrop. Použil som slovo kompenzácia, nie peniaze. Slovo peniaze ste použil opäť len vy. Povedať svoj názor, snáď ešte môžem, alebo je to nejak inak?

4) Ak ma teda stále nedokážete pochopiť, tak pre vysvetlenie: táto diskusia je pod článkom, v ktorom sa riešia marketingové ťahy nVidie. A preto zopakujem, čo som už raz napísal. Považoval by som za dobrý marketingový ťah od nVidie, ak by rozumným spôsobom kompenzovala zákazníkom náhle zníženie cien svojich high-end grafík.

End of story.
kocour13 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-13 15:15:33

1) nenasrala, kartu užívám už cca 3/4 roku

2) pointa je, proč řešíte zlevnění, prostě to tak je

3) pricedropy se dějí a nikdy ho nikdy nikomu nekompenzoval, pokud ano, uveďte příklad a pak se omlouvám

4) já vás chápu, ale tento marketingový tah neudělala nikdy ani Nvidia, ani AMD a nikdo ho dělat nebude, aby kompenzoval zpětně prodeje. Smiřte se s tím.

Konec příběhu (jsme na českém serveru,píšeme CZ/SK, rozumíme si, netřeba v Angličtině).
Dr. evorubač [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-13 15:29:19
avatar
Pravdupovediac, nečakal som, že môj malý bezvýznamný názor vyvolá takú vášnivú reakciu. A ani netvrdím, že niekto niekedy niekomu kompenzoval pokles ceny, som s tým absolútne v pohode. A hlavne, som veľmi rád, že si rozumieme.
Kritik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - 1070x1080 2017-03-13 15:17:39

Ač si to mála kdo uvědomuje tak všichni co si koupili 1070 a 1080 už pomalu rok spokojeně hrají a nějaký současný zlevnění můžou mít u zadele pokud si nechtěj udělat radost s 1080ti
Miki_79 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-13 14:46:55
avatar
Tak kompenzace by někdo chtěl za hloupost a nedočkavost, jo?
kocour13 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-13 14:58:01

Hloupost a nedočkavost? A jak dlouho má zákazník čekat, než si koupí kartu, o které si vy myslíte, že to není hloupost?
Miki_79 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-14 11:16:41
avatar
Kdyby jste byl žena, tak i jedna sekunda je dlouho
Jinak to záleží z jaké grafiky na kterou chcete přejít? A na jakém monitoru chcete hrát či hrajete?
kocour13 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-14 11:24:34

Tu ženskou jste trefil :-) Nikam přecházet nechci, mám dostačující GK, jen jaksi před necelým rokem (vydání GTX10x0) nebylo moc na výběr na vyšší rozlišení (ne, RX480/GTX1060 opravdu nestačí). A čekat rok na Vegu nebo 580? Díky, já radši hraju než čekám, peníze nejsou mé jediné kritérium pro nákup :-)
Miki_79 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-14 12:28:02
avatar
Jj chápu. Já to myslím tak, že pokud hrajete na FHD, tak můžete stále hrát a zároveň vyčkávat na příchod Vega. A po vydání Vegy zakoupit nový monitor + odpovídající grafiku. Jestli to bude zítra nebo za rok mně osobně netankuje. Nejsem malé dítě PS: taky bych rád přešel na 4K monitor, ale nelámu to přes koleno
kocour13 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-14 13:25:44

Jo tak to jo, na Full HD bych přes 1060/480 dneska nešel. To 4k bych taky rád, ale dám tomu ještě nějaký ten rok, přeci jen aby šlapalo dobře, tak 1080Ti je rozumné minimum (Vega se uvidí, co předvede). To má čas.
Nevim2 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-13 15:44:55
avatar
NV se snaží zapůsobit na neznalé.
bircky [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-13 16:43:12

Já teda nevím, ale myslím si, že průměrně inteligentní čtenář si dokáže domyslet, jak je to sdělení míněno. Nevidím v tom žádný podvod, pokud někdo neprokáže, že ty výsledky na uvedených ovladačích jsou lživé.

A pro ty, co brečí, jak nVidia krade - přestaňte poslouchat (a hlavně proboha volit) Babiše. Ne všichni (na rozdíl od něj) kradou a to, že někdo využije díry na trhu k vysokým maržím je naprosto v souladu s tržním jednáním a dělá to každý. Nebo vás snad zaměstnanci nVidia pod nějakou pohrůžkou nutí si jejich produkty kupovat? Primárně je to chyba AMD, že vyklidilo trh a proto mám osobně velkou radost, že se na něj opět vrací. Přispěje to k narovnání konkurenčního prostředí a cenotvorbě všeobecně.

TL;DR: Vytáhněte si hlavy z prdelí a pro jednou se soustřeďte na něco pozitivního.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-13 16:58:04
avatar
v článku nic o tom, že by NV podváděla nebo kradla nepíši ... proč taky, nic takového se neděje! A pokud někdo tvrdí že DDWorld.cz něco takového píše, nechť si vrazí pár facek, protože lže a lhát se nemá.

píši že je to celé zbytečně zavádějící a mohu tě ujistit, že soudě podle toho kolik webů bez rozmyslu opsalo původní PR zprávu a kolik čtenářů mě psalo, kdy už budeme informovat o těch přelomových ovladačích NVIDIA a že jsme neobjektivní a zaujatí proti NV že o nich nepíšeme, tak si myslím, že právě průměrný člověk vůbec nečetl jak je to myšleno a prostě si myslel, že těch 16% výkonu bude ve všech hrách ve srovnání s nedávnými ovladači .... a je to zcela v pořádku, tak by to také myšleno být mělo, protože opravdu nemá smysl uvádět srovnání s rok starými ovladači, když mezitím vyšlo pro jednotlivé hry několik update a hlavně sama NV vydala 10 verzí ovladačů ....

zbytečně rádoby bombastická PR zpráva, která zbytečně čeří vodu a zbytečně mate .... pokud to nechápete, je mi to opravdu líto. A vašimi slovy Vytáhněte si hlavy z prdelí a pro jednou zkuste pochopit, že to není proti NV, ale proti tomu, jak zbytečně některé věci podává a nafukuje .... napsal jsem to v závěru jasně ....
bircky [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-13 17:28:19

Pane Stachu, úplně jste mě nepochopil s tou druhou částí. Ta byla mířena na ty uplakánky v diskuzi, nikoliv na redakci nebo na článek.

A k první části - přijde mi, že je to zbytečně rozmazáno. Ano, je to matoucí pro lidi, kteří mají problém s orientací v psaném textu. Ale to jsou stejně tak ceny ve výprodeji (-23 % sleva!!! Jo, ale oproti ceně při uvedení výrobku na trh), proti kterým nikdo nikde nenadává.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-13 17:50:24
avatar
ok

ze zkušenosti - průměrný člověk má bohužel problém s pochopením textu
kocour13 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-13 16:57:35

Tohle je boj s větrnými mlýny, bohužel, ale aspoň mi dneska někdo udělal radost. Díky.

edit: patří pod příspěvek bircky, pardon
Marthy5 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-13 20:46:57

Mimo téma-nehapruje digiaura?Dal jsem někomu + a naskočilo mu 1x+ a 1x-.Zkoušel jsem to asi u dalších pěti přízpěvcích a to stejné,kliknutím na cokoliv (+ nebo -) naskočilo obojí.Chyba tady nebo u mě v prohlížeči?Používám Vivaldi.
Dare [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-13 21:50:05
avatar
Taky používám Vivaldi a tento problém se mi neděje...
Marthy5 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-13 21:55:12

Už to funguje jak má,rozdal jsem pár plusek a zapsalo to jen ty pluska.Asi nějaký krátkodobý šotek.
mello [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2017-03-14 01:06:47

Nevim, co tu resite za chujoviny.
AMD dela uplne stejna vtipna PDFka.

Tento web jsem mel celkem rad, ale prijde mi posledni dobou jak nejaka Inkvizice
ludva [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Styl článku 2017-03-14 10:44:46

Souhlasím s tím, že by se mělo uvádět zlepšení ovladačů oproti minulé verzi ovladačů, srovnávat rok staré ovladače mi nepřijde fér tak jak je to nvidií podáno - maximálně jako druhý údaj pro informaci o kolik se ovladače zlepšili za rok, za dva atd, nemám prostě rád tyhle informace pod čarou prťavým písmem.

Na druhou stranu se obhajujete proč jste s touhle novinkou nespěchali viz "A tak v rámci objektivity, na rozdíl od jiných magazínů, které klidně třeba totální hlouposti přepíší, a tak uvádějí zcela vědomě čtenáře v omyl, jsme stejně jako u ovladačů AMD zvyšující údajně výkon, nejdříve některé věci zkusili sami ověřit."

Tak hlavně, že se stejným přístupem a metrem jste vydali článek "AMD Radeon RX VEGA – podtaktovaná překonává GTX 1080!" - ještě bych tam dal vykříčníky aspoň tři když jste si mohli všechno změřit a vyzkoušet!!! Jak píšete v tomhle článku, nestíháte a jedete na "PŘERAZ" ano někdy by jste si zasloužili přerazit, zvládl bych to osobně
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PC
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PCWednesday, 17 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 689x
Komentářů: 0
StarCitizen přidává nový editor postav – kdy konečně vyjde?
StarCitizen přidává nový editor postav – kdy konečně vyjde?Tuesday, 16 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 746x
Komentářů: 2
MSI Claw otestován – na konkurenci dle očekávání nestačí
MSI Claw otestován – na konkurenci dle očekávání nestačíMonday, 15 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1360x
Komentářů: 1
Total War: Warhammer 3 dostane novou expanzi!
Total War: Warhammer 3 dostane novou expanzi!Friday, 12 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1199x
Komentářů: 0
FALLOUT 4 dostane oficiální NEXT GEN aktualizaci
FALLOUT 4 dostane oficiální NEXT GEN aktualizaciThursday, 11 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1115x
Komentářů: 4
Seriál Fallout je tu a je to pecka!
Seriál Fallout je tu a je to pecka!Wednesday, 10 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1758x
Komentářů: 6