Božský ASUS ARES HD 5970 4GB - Nejexkluzivnější grafická karta světa v redakci DDWorld! Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Čtvrtek, 22 červenec 2010
altPro technologické nadšence a herní maniaky předčí setkání s ARESem i Vánoce …

 

 

 

 

ASUS ARES vám už asi není neznámý pojem. Informovali jsme o něm několikrát, a protože se server DDWorld těší přízni čtenářů i výrobců, máme možnost si jej vyzkoušet a otestovat jako jedna z mála redakcí v ČR i na světě. ASUS ARES je opravdu hodně exkluzivní produkt, a to nejen svými kvalitami, ale hlavně svým počtem. Zkrátka, i kdybyste chtěli sebevíc, karet existuje jen omezené množství a do ruky se tak nedostane jen tak někomu.

Nám do redakce přicestoval jeden z asi 1000 existujících exemplářů. Jedná se o technologický skvost, který to dává přirozeně dost najevo. Už jen tím, že vám tahle grafická karta přicestuje v krabici o velikosti krabice pro velký 17“ notebook.

Uvnitř se však skrývá nevídaná podoba referenčního balení. Kovový velký kufřík s číselníkem a v něm až najdete samotnou grafiku a také kvalitní herní myš a další příslušenství. Balení je opravdu hodně exkluzivní a nutno říci, že původně být takové rozhodně nemělo. Také se kvůli tomu pravděpodobně i vydání této grafiky opozdilo. Nutno ovšem říci, že konečně je tu produkt, jehož exkluzivitu podtrhuje i unikátní exkluzivní balení.

Samotnou grafickou kartu už z našich článků znáte, nyní ji ale mám konečně přímo v ruce a hlavně v počítači a můžeme se s ní seznámit osobně. ASUS ARES je skutečné grafické monstrum. Je to nejtěžší, nejexkluzivnější, nekrásnější a nejdražší grafická karta na světě! Že jsem vynechal nejvýkonnější? No protože je bohužel v tom stavu, ve kterém ji dostanete, „jen“ druhá nejvýkonnější ;).

ASUS ARES je postaven na základu referenčního ATI Radeon HD 5970 4GB, což je vylepšený model HD 5970 2GB. Liší se dost podstatně tím, že zatímco HD 5970 2GB, se kterou se běžně setkáte, je na nízkých taktech ala HD 5850, HD 5970 4GB je už na taktech HD 5870, což je v případě tohoto duálního řešení hodně výkonu navrch. ATI však HD 5970 4GB v referenční verzi netlačí, a nechává jej právě výrobcům grafik na tvorbu nereferenčních modelů. Důvod je prostý. Už základní Radeon HD 5970 2GB je od listopadu 2009, kdy byl vydán, absolutně nejvýkonnější referenční grafická karta na světě. Konkurenční NVIDIA se ani se svým nejlepším současným grafickým modelem, k výkonu HD 5970 ani nepřibližuje. A to ty ceny grafik zase tak rozdílné nejsou. Není tedy divu, že HD 5970 4GB, který byl podle plánu připraven v záloze, protože HD 5970 2GB jede na nízkých taktech s obrovským neutajovaným OC potenciálem a hlavně výkonovým potenciálem, byl vydán po půl roce jako předpřipravená odpověď na GTX 400 a ukázal se jako zbytečná obava. AMD-ATI nenutí nic dát jej na místo HD 5970 2GB. A tak HD 5970 4GB zůstává jako základ pro nereferenční královské modely výrobců grafik.  

HD 5970 4GB a to včetně modelu ASUS ARES, měl být ale skutečně jen TOP, ale běžně dostupným modelem HD 5970 a nikoliv ryze exkluzivní záležitostí. Ještě před vydáním NVIDIA GTX 400, která ale nakonec nedokáže špičkovému výkonu HD 5970 v podobě jedné grafické karty konkurovat, kolovaly informace, že připravovaný ASUS ARES (o jehož existenci vím už od konce roku 2009 ;) ), bude nereferenční HD 5970, která se bude vyrábět v neomezeném množství, a proto měl v první verzi i o dost obyčejnější balení, tak měl stát o dost méně než 1000 dolarů. Jenže konkurenční situace na poli grafik je, jaká je a ARES se tak ASUSu hodí spíše jako ona exkluzivní limitovaná edice, protože prodeje HD 5970 2GB jdou dobře a ceny a konkurenční situace se už tři čtvrtě roku nezměnila. ASUS ARES tak přichází jako vyložená exkluzivita, ale sluší mu to možná ještě o to více …

Říkal jsem, že není nejvýkonnější grafikou na trhu, což je dáno tím, že ASUS se ke své škodě drží nízko s takty. Samozřejmě 850MHz pro jádra a 4800MHz pro paměti jsou skvělé hodnoty, ale bohužel Sapphire už pár týdnů před vydáním ARESE přišlo na trh se svým Sapphire HD 5970 4GB TOXIC. Ten je postaven na referenčním PCB HD 5970 4GB, ale má obří chladič Artic Cooling Extreme a hlavně má v základu takty 900MHz pro jádra a 4800MHz pro paměti a ty takty z něj dělají tu nejvýkonnější grafickou kartu na světě. ASUS ARES je tedy druhý, ale snadno jej dostanete s takty výše.

ARES je na rozdíl od Sapphire HD 5970 TOXIC výrazně propracovanější grafikou. Je naprosto nereferenční. Obří XL PCB, napájení pomoci 8+8+6 pin, nádherné chlazení a vůbec celkové zpracování grafiky je absolutní extratřída. Nic lepšího jsem nikdy neviděl a to jsem držel v mnoha posledních letech snad všechny zajímavé grafické, co vůbec vyšly.

ARES má hmotnost 2,2kg, což nemá na současném trhu u běžných grafik konkurenci. Je velký, opravdu velký, je hladový, ale zase ne nepřiměřeně. Je ale výkonný, opravdu hooooodně výkonný a jde skvěle taktovat. 1GHz na jádrech? Žádný problém i na vzduchu, i když nečekejte, že si potom bude chladič jen tiše ševelit. Každopádně můžete se těšit na recenzi a to i otestováním v Eyefinity, pro které je HD 5970 přímo zrozeno.

Jsou dny, kdy grafické karty z duše nenávidím, hlavně proto, když vás někdo neustále nepodloženě napadá, jako nějak zaujatého pro jednu značku grafik, když vám jsou ve skutečnosti obě značky ukradené, protože logo a jeho barva na čipu dobrou grafiku a produkt nedělá. Pak ale přijde nějaký produkt, jako právě ASUS ARES a připomene to, proč se vlastně s některými „…píp…“ v diskusích a některých webech nemá smysl zabývat a nechat si jimi kazit náladu. Mnou a celým DDWorldem hýbá nadšení pro výjimečné technologie a to bez ohledu na nějaké značky, či loga. ASUS ARES je přesně produkt a pro setkání s ním, nás práce i přes několik škarohlídů baví. Neméně důležitý je pro nás i poměr cena-výkon, který ale jde při setkání s výjimečným produktem stranou, protože ty si na přeborníky v tomto směru nehrají. Pokud se tedy chcete pouštět do polemiky o ceně tohoto a podobných produktů, pak pro vás podobný produkt není.

Pro nás ostatní, bez ohledu jestli na podobný produkt máme, nebo ne, je ASUS ARES jedním z vrcholů HW sezóny 2010 a po prvním seznámení mohu říci, že nezklame ani jako věc na výstavce ve vitríně nebo náhrada obrazu na zdi. Jen lituji, že si jej nemůžete všichni naživo prohlédnout, protože fotografie zdaleka nevystihují to, jak ve skutečnosti ARES působí a to jsme se ještě nedostali k výkonům tohoto modelu.

 
 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Uxmal [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-22 21:16:52
avatar
S tou kartou by sa tuším dalo hrať eyefinity alá "zrkadlová miestnosť"
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-22 21:17:14
avatar
Chtělo by to fotku v 3D Jinak bez debat je to jedna z nejlepších karet na trhu. Tak kdo ji bude mit doma první? (mimo DDho)
elesde [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Je to pekné, ale... 2010-07-22 21:21:49
avatar
Je to pekné, ale pre nás "obyčajných" hráčov je to zbytočné. Pretože je to veľké, drahé, nemotorné. Je to veľmi pekný kus HW, ale myslím si, že viac by sa zišli recenzie produktov, ktoré sú "na dosah" obyčajných ľudí. Napr. teraz sa objavila v obchodoch veľmi pekná Mini-ITX doska od Gigabyte - aj tá by si zaslúžila recenziu, je tu nová GTX 460, ktorá by sa zišla zrecenzovať, nové mobilné procesory AMD v notebookoch, ktoré by sa tiež zišli prevetrať. Nehovorím, že máte prestať robiť recenzie TOP modelov, ale aj tak, pre nás čitateľov je to len ďalší kus HW, ktorý síce zaujme výkonom, ale nie cenou. Tento produkt si kúpi mizivé percento čitateľov tejto stránky, ak vôbec nejaký. Ja viem, že nemôžete robiť všetky veci naraz, ale pri takomto produkte by mala byť priorita nižšia ako pri iných - lacnejších a cenovo dostupných. Toť môj názor.
Tommy2 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-22 21:49:23

recenze takových to produktů jsou dobré rád si zaslintám a dostupné produkty jsou recenzované všude a každý je může mít doma ale tohle jinak než v recenzi nejspíš nikdy neuvidím i když souhlasím s tím že by se jich hodilo více, já jsem si tgřeba kupoval minulý týden monitor a zjistil jsem že to je v recenzích bída, jsou tam jen ty "zajímavější" jako s LED podsvícením a nebo profi ale obyčejné za 4 500,- nikde nemají
Bucho [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-22 21:28:52

Když je to tak velké a široké a musí zabírat 3 sloty, tak proč sakra k tomu dali 92mm chladič a ne třeba 2x120mm na každý blok? Bylo by to tišší i efektivnější, ale to by asi už nemohli dát ten plast na to a udělat to designově cool... - a pak které firmy jsou o designu před efektivností...

Pokud pořádný chladič na 5970, tak jedině něco jako chladič od arctic cooling : http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=2_&mID=545
Rageweawer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-22 21:35:05
avatar
Vzdycky me zajimalo co se s takovyma kouskama (980X, Mars, Ares..) stane po posledni recenzi v CR. Musi se poslat zpet nebo u nekoho z recenzentu najdou nova bydliste?
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-22 22:04:37
avatar
Slouží jako výhra v nějaké velké soutěži dané firmy ....
sany3000 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-22 22:34:14

Nechal by ses "zaměstnat" u DDho?
Rageweawer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-22 22:47:00
avatar
Pokud je soucast vyplaty 980X a Ares tak by takovou praci delal kazdej
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-22 22:47:56
avatar
no jo, to bych si taky stoupl do fronty, bohužel výplaty u DDW nejsou žádné, nemáme na ně ...
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-23 01:10:57
avatar
Jop, DDworld by se klidně dal zahrnout do kolonky nezisková organizace (spíš až ztrátová, aspoň v mém případě).
Orten [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-23 13:10:37

jeden z duvodu proč svou práci odvádítě skvělě : )
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-22 21:42:04
avatar
tolik novinek o Aresu a snad nikdy žádná o Sapphire. A přitom je její varianta výkonnější a chladnější, pravděpodobně i levnější Odkaz Odkaz
Řekl bych že tahle karta není nic co by tu už dávno nebylo
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-22 22:05:03
avatar
Sapphire bohužel nemá ani jeden kus TOXIC 5970 na zapůjčení :/
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-22 22:10:46
avatar
to je škoda, porovnání by to bylo zajímavý
budy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-23 00:08:46
avatar
Mám v plánu osadit Accelero Xtreme HD 5970 na svého Hemlocka takže klidně můžu otestovat o kolik zvedne OC potenciál a sníží teploty...Jestli bude tedy zájem
Orten [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-23 13:11:27

ten chladic mi oproti tomuhle přijde trochu chatrnej
bobesko [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-22 21:54:27

Chapem, ze ide o exkluzivitu ale ak ide niekomu ciste iba o vykon tak je urcite logickejsia investicia do dvoch 5870 a vykon bude identicky s Aresom a cena asi o 600 euro nizsia za obidva oproti Aresu alebo rovno kupit dva 5970 co by vyslo este menej ako jeden Ares.
Pacco [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-22 23:13:43

ale tu nejde len o vykon, ale o exkluzivitu a proste taky ten respekt ;)
inac btw tesime sa na testy )
Orten [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-23 13:12:31

dva 5970 by asi moc dobře nefungovali.-3. jádro na 25% a 4. stěží na 15%
Anarki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-22 21:59:38
avatar
Pri prvom pohľade na krabicu som si myslel že je v nápise chyba a ide sa recenzovať nejaký Notebook
Pri kufríku už mi bolo jasné že pôjde naozaj o exkluzívnu grafiku skúsim podať športku a keď vyhrám tak si ju kúpim - čestné pionierske
Abraxas [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-22 22:31:54
avatar
Absolutně dokonalé, po vybalení z krabice ji DD hodí rovnou do trávy, rosa nerosa. Sice je to spojení technologie a přírody trochu nelogické, zvlášť, když tohle monstrum moc ekologické zrovna nebude. Na druhou stranu, málokdo bude mít stejné foto, protože to chce dost odvahy na takové snímky nemluvě o nečekaném krtčím útoku či špatně prováděném ražení tunelu Blanka
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-22 22:33:28
avatar
to bylo odpoledne, sucho (před bouřkou), takže v poho ;)

sem potřeboval dobré světlo pro focení a nechtělo se mi přemisťovat v bytě nábytek, tak jsem vzal ARESE na zahradu vyvenčit
Orten [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-23 13:16:46

Každá ,,dokonalá,, grafika se přeci musí vyfotit v přírodě
kwitee [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-23 21:56:45
avatar
Rosa ve dne v tomhle suchu teď?
Tunel Blanka v Plzni?
EDIT: jinak koukám, že ani u DDho není tráva zelenější, než u nás
elancer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-23 22:00:24
avatar
Toho krtka by som si s chuťou upiekol na večeru... na tejto karte so spusteným FurMarkom!
sany3000 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-22 22:33:00

Kdybych měl prosklenou bočnici tak by sem do toho šel. Teď vážně, i když ASUS už moc nemusím (spíše jej zatracuji) tak tohle mít by se mi jistě líbilo. Však komu ne. No o někom bych věděl - fanatickým fandům nVidia.
Lokavidu [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-22 23:22:34
avatar
kluci sli do parku nafotit asus ares na travicce parada!
BM3 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-22 23:39:28

No, je to fakt exkluzivitka. Mozme posudit zatial iba desing, o vykone zrejme nebude pochyb, co ma fakt ale zaujima je spotreba. Hram na Full HD s HD 5870 Vapor-x, zatial jej dalo do drzky len Metro 2033, toto monstrum je o prestizi potencialneho majitela.
budy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - A co desky 2010-07-23 00:00:57
avatar
Zajímalo by mě jestli se někdy takového luxusu dočkáme i u základních desek...Velice rád bych si otestoval nějakou našlapanou ultra destičku co by přišla v kufru ...Jinak škoda že Asus toho Arese vydal jako limited ed. ...Kdyby byl o něco levnější a dostupnější určitě by stál za hřích


PS:Honzo nezapomeň udělat i nějaké fotky grafiky v PC myslím že to bude krása
Orten [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-23 13:19:15

exkluzivita je sice fajn,- podle mě přišla poměrně pozdě,- osobně vyhlížim nové modely
budy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-23 15:33:00
avatar
Pozdě?!Určitě ne...Nástupce HD 5870/5970 příjde až příští rok-pravděpodobně v únoru (HD 6970 dost možná až okolo dubna...) takže ještě tento kus HW bude dlouho aktuálním. Navíc Asus Mars vyšel taky pouze chviličku před HD 5xxx a jeho výkon je i dnes více než dostačující i když (bohužel) bez podpory DX11
Orten [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-23 23:16:44

Tak samozřejmě, ale dávat 21 000 za grafiku na které dnešní hry jedou při 150FPS je nesmysl. To si radeji ten ,,rok,, počkam na nový model s řadou vylepšeních. Jsem člověk kterýho nevzrušuje exkluzivita ale inovace
lukino021 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-23 00:35:40

Nojo to je fakt boh vojny uz ho len zrecenzovat DD, som zvedavy na ten vykon
MIKRON [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-23 07:42:47
avatar
Jo DD máš u mě obrovské plus na proklepnutí Arese u tebe se již dlouho těším a kdyby se tak nějak s tratila,prosím řekni kam. To jsem dost naivní že.
Orten [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-23 13:20:03

Neví někdo kde DD bydlí?
budy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-23 15:34:33
avatar
V adrese se vyskytuje jeden nejmenovaný pavilon takže...Zoologická zahrada?!
Kastan42 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-23 16:21:45
avatar
Taky bych to rád věděl, kdyby to bylo blízko, přišel bych se na Ares podívat a trošku si zaslintat
Sephinothf [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-23 07:46:40
avatar
By mne zajimalo, do ceho budou balit Asus MARS II
Orten [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-23 13:20:20

to bude ze zlata ne ?
pleschi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-23 08:03:09

DD a jsou to určitě tvoje fotky??? nikde nevidím kačenku
jinak je to nádherná věc a jen tiše závidím, že si jí můžete osahat
Priest123 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - rozmery 2010-07-23 09:09:34
avatar
Nechces pls pridat jeste foktu s DD duck??;) at mam aspon torocha predstavu jak je ta "krava" velka..;)
btw ale je to nadherny kousek o tom zadna
Priest123 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-23 09:10:30
avatar
ted se divam nekdo predemnou uz mel stejnej nazor..
HellowCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Wow 2010-07-23 09:18:45
avatar
Děkujem ti DD, že se takto snažíš. Už se nemohu, snad nejsem sám, vůbec dočkat. Je ten kufřík s číselníkem doopravdy zamčený nebo to je jen pro parádu? Myslím to tak, že bys dostal kod někde na "papírku" a každé balení mělo svůj jedinečný kód. Ale nic je to vážně luxusní .
Na té trávě to vypadá jako sekačka akorát mi tam chybí kachnička
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-23 09:32:01

Když to otočíš větrákem dolu, JE to sekačka! Šťastné multiřešení od ASUS! Sekačka a grafika v jednom! A to nejefektivnější sekačka na trhu! DD už ten svůj trávník i posekal za její pomoci - je to vidět.
Orten [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-23 13:21:55

Nechápu proč neni kachnička v logu? - vtipný,oroginální,upoutá pozornost
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-23 09:27:48

Pardon, a co je na tom dobrého, že je to nejtěžší a nejdražší ale není nejvýkonnější? A jak vyšší cena může prospívat ke krase karty?
DD, asi ta karta na Tebe zapůsobila jako nějaká droga?
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-23 10:01:07
avatar
no už jen proto, že je to výjímečný kousek, který jen tak někdo mít nebude ;)
BungEE [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-24 15:25:04
avatar
nechápem prečo tie takty nedvihli vyššie, aby bola NAJvýkonnejšia.. veď o to predsa ide, nie???
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-26 08:57:43

Mám dojem, že Sapphire na trh přišla se svou Toxic o něco později.
Orten [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-23 13:23:01

U týhle karty jde jenom o PŘETAKTOVÁNÍ, má nejlepší vyhlídky bejt nejvýkonější
BungEE [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-24 15:25:34
avatar
tak prečo nie je od základu pretaktovaná vyššie?
Hellghar [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-23 09:31:37

ARES rules!!
jardop [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-23 09:34:35

s hardware-om do prirody.. aby sa ARES trochu prevetral pred tym ako sa zapoti..
fero [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-23 09:38:31

dd vyfoť nějaké pěkné zátišší s kartou at si to mužu dát na plochu ;D
Marty611 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-23 13:44:25
avatar
Krasavec to je Se těším na test jak babka na důchod
nikdonic [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - hm 2010-07-23 14:23:17
avatar
drahé,zbytečné to radši 2* 5870
HellowCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-23 14:51:34
avatar
Nejde jen o cenu ten kdo si to koupí tomu o cenu fakt moc nepůjde. Jde o to, bže je jen 1000 kusu - limited edition.
1GHz na jádře po přetaktu taky nádhera. Jelikož to samé jde říct o 5870 lepší 2x 5770 atd :-) Jde o limitovanou edici :-)
budy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - nikdonic 2010-07-23 16:36:45
avatar
to raději 2xHD 5970
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-23 17:50:12
avatar
Se neškáluje. Funkční je 3x HD 5870 nebo 5970 + HD 5870.
fonda [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-23 19:59:31
avatar
Ta karta je fakt masakr! Uz se tesim na recenzi.
GOS007 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-23 22:13:20
avatar
Hmmm. Pěkné monstrum. A tady Odkaz mám něco zajímavého.
Anarki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-24 00:38:01
avatar
DDWorld sa spája s PCTuzing len to nie
HellowCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-24 07:04:28
avatar
Zajimavé je, že tam nenapísali, Dobrá karta, ale kartou roku je GTX 470 xO
DDR0 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-24 11:29:00
avatar
Tak DD, kde to vázne? U konkurence už se probírá že na Sandy Bridge nepůjde taktovat a tady nic

A k té grafice - cena je silně přemrštěná, platí se jen za exkluzivitu, za ty peníze mam výkonný ntb a ještě mi zbyde na hoodně piv (za 19Kk jsem měl C2D 2,53 s GT240, 4GB, 640GB HDD a 17" displejem)
BungEE [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-24 15:23:55
avatar
už je to tu.. prečítaj si koniec predposledného odstavca článku.. - pre mňa osobne je to tiež osobne hlúposť, ale chyba pre ASUS by to bola len v prípade, že im ARES ostane na sklade, čo pravdepodobne neostane. Dobrý obchodný ťah na hlupákov, čo nevedia čo s peniazmi
DDR0 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-24 22:53:27
avatar
To není polemika o ceně, jen připomenutí že za cenu jedné grafiky mám výkonný počítač
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 534x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 844x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníPátek, 19 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3159x
Komentářů: 0
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PC
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PCStředa, 17 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1350x
Komentářů: 0
StarCitizen přidává nový editor postav – kdy konečně vyjde?
StarCitizen přidává nový editor postav – kdy konečně vyjde?Úterý, 16 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1218x
Komentářů: 5
MSI Claw otestován – na konkurenci dle očekávání nestačí
MSI Claw otestován – na konkurenci dle očekávání nestačíPondělí, 15 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1895x
Komentářů: 1