K novým grafikám GTX 600 získáte kredit do online her - odpověď na Never Settle? Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Úterý, 12 únor 2013
altOdpověď na herní pecky zdarma od AMD (Crysis 3, Bioschock a Tomb Rider) je tu.

 

 

Je tomu pár dní co AMD ohlásila program Never Settle Reloaded, v rámci kterého nabídne očekávané herní pecky v podobě nového TOMB RIDERu a Bioshocku k Radeon HD 7800 a dokonce Crysis 3 a Bioshock k HD 7900 grafikám. Ve všech případech jde o technologicky velmi pokročilé (dokonce nejpokročilejší hry) současnosti s plnou (i nativní) podporou DX11, která rozhodně prověří výkon a možnosti hardwaru grafik. A to nemluvě o tom, že se cena těch dvou her pohybuje dohromady někde kolem 2000 korun. Tak trochu jsme asi čekali, s čím se vytasí konkurence a doufali v podobně atraktivní nabídku. A odpověď je zde, bohužel je to trochu něco jiného než jsme čekali ...

 Ke grafickým kartám GTX 650 a 650 Ti (tedy konkurence pro HD 7770, ke které AMD ty bonusové hry nenabízí), získáte nově 1 měsíc prémiového účtu a 2050 GOLDů do populární hry World of Tanks. Dále balíček Gear Up vybavení a týdenní boosty do hry PlanetSide 2 a také 3600 meteor kreditů do hry HAWKEN. Všechno jsou to tedy online hry a bonusy. Cena každého balíčku je zhruba 500 korun.

Pokud zakoupíte GTX 660 a vyšší dostanete 1 měsíc prémiáku a 7500 Goldů ve WoT, Premium Gear Up balíček do PlanetSide 2 a 7200 meteor kreditů do HAWKEN. Cena každého balíčku je zhruba 950 korun.

Máme jen dvě poznámky k tomu všemu. V první řadě GTX 650 a 650 Ti nejsou zrovna herní grafiky a zrovna WoT je poměrně dost náročné a neoptimalizované, takže dost pochybujeme, že to bude to pravé herní "pošušňání" - dokonce sama NV doporučuje ke dvěma zmíněným hrám grafiky silnější než jsou 650/650Ti i 660:

 Obecně žádná z těchto her není zrovna technologický skvost využívající možností výkonných DX11 grafik, rozhodně ne srovnatelný s hrami Crysis 3, Tomb Rider či novým Bioshockem. Takže jsme celkem zklamaní, protože jsme čekali podobně špičkové AAA hry jako odpověď a hlavně jako demonstraci možností moderních DX11 grafik. A neříkejte nám, že NV už na žádných TOP AAA DX11 hrách pro rok 2013 v rámci TWIMTBP programu nespolupracuje (AMD totiž dává hry právě z programu Gaming Evolved, na jejichž vývoji se podílí a zatím tomu tak bylo i u GTX grafik).

Druhou věcí je, že jsou to MMO onlinovky. Tudíž zatímco ty singlplayerové hry si asi většina hráčů zahraje obě, u MMO F2P her jsme celkem na pochybách, že by někdo hrál všechny 3. Nicméně ten bonus k WoT je zajímavý (je to nejlepší MMO hra loňského roku), u těch dalších dvou her si nejsme jistí jejich herní atraktivitou ve srovnání s kvalitami hry WoT (známe je). Opět je nabídka tohoto bonusu k nově zakoupeným GTX 600 grafikám omezena množstvím, takže se jedná o časově omezenou nabídku do rozdání dané počtu bonusových klíčů.

Ze zvědavosti, která ze dvou konkurenčních nabídek her k nové grafice vás zaujala více?

 

 




Jaká z nových nabídek her zdarma se vám zdá zajímavější?


AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Trace4x10 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-12 14:47:27
avatar
DD má u mě palec nahoru za obhájení nestrannosti, kterou tu tak často hájí
Ale ačkoli se spíš přikláním k NV (AMD bych se při k koupi nové grafiky nehájil), tak tahle nabídka není tak zajímavá jako od AMD
VIL [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Physx 2013-02-12 15:14:17
avatar
Nieje náhodou použitý GPU PhysX v hrách HAWKEN a PlanetSide 2?
CobraGT [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-12 15:55:02
avatar
Ano v obidvoch ale v Hawken to podla mňa nevyzerá dobre skôr ten PlanetSide 2 a čo sa týka tej ponuky tak neviem ako hráč WOT som dosť rád ale zase Crysis 3 je proste Crysis 3
MACHINA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-12 16:49:13
avatar
Jak píše DD, kdo hraje všechny tři hry? Nikdo. Kdyby byla možnost si místo 3x25 zvolit třeba 1x75 do hry, kterou si zvolím, pak by to bylo dobré, dokonce hodně dobré, takhle bohužel
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-12 18:58:04
avatar
koukám snaha na obě strany
Callisto [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-12 19:49:02

NV to zvolila šikovne, hlavně s tim WoT. Hraje to hafo lidi a v týhle cene se i proda nejvic grafik. Singlovky od AMD jsou moc pekny a za vice penez, ale ja bych dnes už singlovku nekoupil. Dohrano za 2 dny a prd zabava. Proti tomu MMO je zabava na delsi dobu a bonusy poteší. Ja osobne bych spíše bral bonus do GW2 či AOC
CobraGT [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-12 21:30:48
avatar
Ano MMO zabaví určite viac ale AMD šikovne zvolilo Crysis 3 je to totižto okrem hry aj skvelý test pre GPU takže človek čo si kúpi novú gfx tak chce vidieť čo to dokáže a hry od cryteku sú na to ako stavané takže bravó AMD podla mňa skvelí ťah tým ale nechcem povedať že akcia od nVidie je zlá to nie je to super sám hrám WOT takže pre nás ako zákazníkov je dobre jedno aj druhé
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-12 22:43:40
avatar
Kredity do free to play her, to se Nvidia moc nevytáhla. Vsadím se že ji to ani nic nestálo, je to jen dobrá reklama pro jinak stejně zdarma hratelné tituly. Ačkoli Planetside 2 je jedna z nejlepších FPS současnosti, tak alespoň bude mít hráč s Nvidia kartou zpočátku rychlejší expení.

Osobně bych nikdy peníze do free to play nedával, věci jsou tam předražené a kdyby si chtěl člověk koupit všechno, i předražené krabicovky ho vyjdou mnohem levněji. A proti neplatícím hráčům je to v podstatě cheatování. Ale když je to za prachy, tak se tomu tak neříká že .
Callisto [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-13 08:58:47

Ty si myslíš, že singlovka, kterou dohrajes max za 2 dny je lepší investice. MMO je zabava na dlouhou dobu, proto to lidi hrajou, singlovka je pekna zabava ale na kratičkou dobu. Příklad, koupit Guild Wars 2 za stejne penize jako Crysis 3 (možá levněji). GW2 budes hrat min pul roku, crysis chvilku. Tudíž pak člověk klidně občas pustí kačku aby si zpříjemnil život. Navíc záleží jak je ten f2p model nastaven.
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-02-13 15:56:19
avatar
Dnes už je málo čistě singlovek. I Crysis 3 má docela dobrý multiplayer. Když si u těch příkladů, hraju už roka půl Battlefield 3. Dal jsem za něj litr a v průběhu ještě další litr za premium. Mám obrovskou komplexní hru a nikdo mě nenutí za nic dál utrácet. Všichni ve hře mají proti sobě stejné šance, záleží jen na nich.

Máš pravdu že u F2P záleží jak jsou nastaveny, ale připadá mi ýe v drtivé většině fungují jako výherní automaty. Rozumní lidé kolem nich projdou, ale nedají do nich ani korunu. Přijde ale do měsíce pár jednodušších jedinců a ti tam nechají celou výplatu. Z těhle lidí pak žije majitel herny.
BASI881CZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Free to play 2013-02-13 10:46:36

NV ví co dělá. Za malou investici osloví cca 45 milionu hráčů WoT s nabítkou zlepčit si HW a ještě získat prémium účet. Začíná sílit tlak na Free to play model. Již mnoho vydavatelů si konečně všímá tohoto stylu distribuce her a začíná se v tom angažovat. Například Crytec Technologis již vypustilo hru Warface se kterou v Rusku a Číně trhá hráčské rekordy a zjistil že tento model funguje. Ubisoft vydal Ghost Recon Online, EA má také své hry a pak je to WoT a tento rok se otevřela také open beta konkurence WoT s názvem War Thunder.Dalším faktorem je že NV a ostatní noc dobře vidí pokles prodeje HW a osobních počítačů a znaží se zaujmout zákazníka aby udělal update svého železa. Dalším faktorem je že na PC se hry kradou a free to play model toto zamezuje. Proč něco krást když to mám zadarmo. Hrát model free to play neznamená automaticky že musim za to platit jinak si nezahraju. Je to svobodná volba každého uživatele. Já osobně jsem zatím nedal ani korunu a to jsem již hrál cca vše co vyšlo a nebo se připravuje a je buď v clous betě nebo open betě. V současné době testuji War Thunder a zatím jsem do toho neinvestoval nic jen čas. Pokud výrobci pochopí že je to možná cesta jak se uplatnit na trhu a vydají třeba WoT notebook který bude obrendovaný jako limit edition určitě si to najde své fanoušky a to platí o veškerém HW. Takže odsuzovat tento model mě osobě přijde blbost a krátkozrakost lidí u nás protože u nás lidi nejsou zvyklý platit nic a když to má přívěsek zdarma tak už vůbec ne.
olda79 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Planetside 2 2013-02-13 14:55:11

Jako hráč PS2 můžu říct, že ten balíček za to nestojí. Těžko říct co je ta Exclusive Gun, ale tuším že pro GameStop akci akorát přebarvili nějakou zbraň ve hře. To samé čekám i tady.

Edit:
Má to mít ekvivalet 2500 Station Cash. Kdyby dali přímo těch 2500 SC, tak by to bylo lepší.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 534x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 844x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníPátek, 19 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3159x
Komentářů: 0
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PC
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PCStředa, 17 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1350x
Komentářů: 0
StarCitizen přidává nový editor postav – kdy konečně vyjde?
StarCitizen přidává nový editor postav – kdy konečně vyjde?Úterý, 16 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1218x
Komentářů: 5
MSI Claw otestován – na konkurenci dle očekávání nestačí
MSI Claw otestován – na konkurenci dle očekávání nestačíPondělí, 15 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1895x
Komentářů: 1