Levnější a slabší GTX TITAN na obzoru. Nástupce nástupce bude mít paměti s propustností 1TB/s! Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Středa, 20 březen 2013
altO budoucnost výkonných grafických karet se nemusíme zjevně bát, alespoň podle GTC.

 

 

 

 

Na konferenci GTC byla prezentována řada zajímavých, spíše ale k profesionálům směřovaných technologií a novinek. Dozvěděli jsme se také něco o budoucnosti TEGRA ARM platformy, kterou má NV v podstatě jako prioritní platformu.

  • Velká pozornost malé platformě:

Věnovat se TEGRA ale nadále nijak zásadně nebudeme, protože pozornost, jaká se jí věnuje, naprosto neodpovídá tomu, v jaké je pozici na trhu a tomu co nabízí. TEGRA 3 dokázala proniknout jen do několika málo produktů, současný nástupce TEGRA 4, která teprve fyzicky dorazí na trh, výrobce koncových zařízení v podstatě nezajímá a dávají to jasně najevo. Snad všechna zařízení s TEGRA3 mají nástupce postavené na jiné než TEGRA platformě. Na trhu s ARM SoC jsou mnohem větší hráči, kteří mají výkonově srovnatelné, ne-li lepší ARM platformy, mají mnohem větší tržní potenciál, výrobu a mnozí i vlastní výrobu vlastních koncových zařízení. Seshora se navíc tlačí čím dál úspornější ale výkonově velmi solidní x86 produkty AMD a Intelu s aktuálními CPU i GPU technologiemi v malém SoC balení. Aktuální podíl TEGRA platformy se tak pohybuje jen kolem naprosto zanedbatelných 3% v rámci celého ARM trhu. Takže o budoucnosti TEGRA jen jedním grafem:

Po TEGRA4 bude následovat TEGRA 5 (LOGAN), kde gafická část bude mít architekturu KEPLER a tedy nějakou podporu CUDA atd. Vzhledem k neustálému zpoždění TEGRA platforem, ji ale nejspíše uvidíme sice představenou někdy v průběhu roku 2014, ale na trhu ne dříve, než na přelomu let 2014/2015 a to kdo ví jestli, a jak se bude dařit výroba atd. Následovat bude TEGRA 6 (PARKER) jež bude prohlubovat spojitost s ARM CPU a současnými velkými GPU. Nicméně jeho čas nastane někdy v letech 2016 a 2017. Je otázkou, zda se do té doby neukáže ARM platforma jako poněkud zbytečná a vhodná jen pro nejúspornější mobilní zařízení, ne pro náročné výpočetní nasazení. Přeci jen AMD s Intelem se svými výkonnějšími x86 procesory dělají na poli efektivity skoro zázraky a stejně tak jejich GPU jsou čím dál lepší a schopnější. Jinými slovy, TEGRA jako vždy vypadá skvěle na papíře, na trhu a v praxi je ale její situace diametrálně odlišná a opravdu nevidíme důvod, proč se jí věnovat více, než mnohem výraznějším a významnějším platformám společnostem QualComm, či Samsung atd. Na GTC bylo zajímavější povídání o samotných tradičních grafikách.

  • Nástupce nástupce KEPLERu bude mít vícevrstvé paměti!

Asi už jste slyšeli o technologii "složených-vícevrstvých" tzv. Stacked DRAM. Jedná se o paměťové čipy složené z více vrstev na sobě. Kromě ušetření prostoru, velké kapacity, to přináší zcela nový level, pokud jde o jejich propustnost. A právě tato technologie se v nejbližší době chystá vstoupit na běžný trh. Ne jen v podobě klasických DDR operačních pamětí, ale i na pole pamětí pro grafické karty.

Poprvé ale jasně vidíme plán a oznámení nasadit tuto technologii právě do grafických karet. Aktuálně máme na trhu GTX 600 grafiky, což je architektura jménem KEPLER. Následovat má někdy v příštím roce (2014) architektura Maxwell a snad v roce 2016 (možná 2017) dorazí nově oznámená architektura VOLTA, která bude spoléhat právě na "Stacked DRAM". Díky tomu by měla být paměťová propustnost kolem 1TB/s! V současnosti má dnešní nejvýkonnější grafika v tomto ohledu, kterou je Sapphire TOXIC Radeon HD 7970 GHz při své 384-bit sběrnici a taktu svých 6GB GDDR5 na hodnotě 6,4GHz, propustnost na dnešní dobu ohromných 307,2GB/s. Takže technologie složených pamětí je nadějí všech grafik na vyšší výkon. V podání nějaké na trhu dostupné grafické karty "GTX 880/980", ale až někdy v roce 2016, ne-li 2017, tedy zhruba nejdříve za 3 roky.

Každopádně pokud si snad někdo myslel, že výkonným PC a jeho komponentám jako jsou i výkonné grafické karty odzvonilo, tak tohle je jasná odpověď.

  • A nakonec jeden drb ...

Zaslechli jsme už z vícero stran, že se chystá levnější a slabší verze nedávno představeného GTX TITAN. Karta, která je v ČR skoro jen mýtus, protože tradiční cestou se k ní nemůže dostat ani jako recenzenti a ČR byla vynechána z marketingového plánu všech výrobců grafik, kteří GTX TITAN uvedou. Prý je ČR moc malé pro takový produkt. Je to škoda, ale žíly nám to netrhá, svou informační povinnost jsme splnili a hodnocení a doporučení jsem vydali - výkon ani zdaleka neodpovídá té naprosto šílené ceně:

Každopádně se proslýchá, že by se mohl během léta objevit na trhu ještě jeden "Titanek". Chcete-li tak GTX TITAN po úraze :). Samozřejmě při nesnadné a velmi nákladné výrobě obřího jádra (550mm2!) GK110 vzniká spousta nepovedených. Takže se vyberou ty, které mají v pořádku sice menší část, ale pořád dostatečnou na nějaký slušný výkon. A vznikne odlehčená verze. Ostatně ona už vlastně existuje.

Jmenuje se TESLA K20 má 2496 jednotek v jádře proti 2688 u GTX TITAN (z 2880 celkem v GK110). K20 má pouze 320-bit sběrnici proti 384-bit na TITANu a 5GB pamětí míst 6GB. Samozřejmě výrobní náklady této karty nebudou o moc nižší. Výkon ovlivní méně jednotek a menší sběrnice, množství paměti už ne. Takže o kolik by mohl být výkon nižší? O cca 15%. Pořád by to bylo ale o něco výkonnější než HD 7970 GHz, i když v praxi ne už o moc a OC edice této karty by jí mohly slušně šlapat na paty. Je tedy otázkou, zda by mohla být tahle karta zajímavá alespoň cenově, když GTX TITAN stojí neskutečně nezajímavých 24-27 tisíc korun vč. DPH. Obávám se, že nijak výrazně pod 20 tisíc by ta případná odlehčená verze jít také nemohla, takže si můžete spočítat, jak moc se na ní vyplatí, nebo nevyplatí čekat. Pokud přijde.

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Bohumil Stejskal [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-20 11:36:28
avatar
Mě se zdá, že ty megavýkonné PC karty budou k prdu. Já bych řekl, že to bude fungovat tak, že nové konzole budou tvrdit muziku a kdo bude mít na PC nějakou megavýkonnou grafiku po následující 3 - 4 roky, tak se mu to jen přepne místo fullHD ( u konzolí ) na 4K zobrazení a výkon tím pádem bude využit, ovšem otázka je, zdali to bude přínosné a smysluplné.
Allie Fox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-20 14:03:47
avatar
Ono se může stát přesně to co s dnešními konzolema. Po čase budou vývojáři rádi, že jim to pojede ve 30fps a pod tuhle hranici jim to spadne jen občas a když ani to ne, tak se nějaký řádek z toho fullHD rozlišení vypustí protože to konzolista nepozná a rázem paříme v menším rozlišení jako například u BF3 s jeho osmipixelovými černými okraji z už tak mizerného horizontálního rozlišení 720 řádků (celkově trapných 1280x704) nebo ještě horší 960x544 na PS3 Call od Duty - Black Shit .

Dám ruku do ohně, že se podobné řešení časem prosadí i na nové generaci a tudíž pokud budeš chtít hrát při normálním rozlišení a počtu fps, tak se mega karta neztratí.
Borgi* [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-20 11:53:52
avatar
Jáký mýtus? Titan se dá v ČR běžně koupit.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-20 11:58:21
avatar
O to nejde. Jde o to, že pro nás novináře nebyl v ČR oficiálně vyhrazen žádný vzorek k testování, jak je u všech jiných produktů dobrým zvykem. V tomto smyslu je tedy myšleno, že je GTX TITAN mýtická ;).
Callisto [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-21 11:12:03

Nějak me to nadáva logiku, je to mýtus prože ji nikdo nepůjčil novinářům) Spíš by to byl mýtus, pokud by ji testovaly novináři a pak nedala se koupit. I takové grafiky jsme zažily. Takže já to vidim naprosto obraceně....
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-21 12:03:32
avatar
no nám to taky hlava nebere ale prostě takhle to v ČR dopadlo.
TrueTeller [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-21 09:40:33
avatar
Jn taky nevím proč mýtus... my ji měli chvíli po tom co vyšla na testy a už od nás šlo jedno PC kde byly 2 Titany v SLI
To slovo mýtus by lépe sedělo na HD7990
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-21 09:45:12
avatar
myslím, že jsem jasně vysvětlil, proč mýtus. Umíte číst? Je to v příspěvku hned nad tím vaším!!!!
MikyMauz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-21 10:06:19

Ale je to v zásadě stále novinka a mnohé lidi by asi zajímaly vaše výsledky otestování. Já měl za to, že jste zadobře s některými místními zastoupeními výrobců, takže vám jednoho Titána už mohli zapůjčit.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-21 10:13:44
avatar
ano jsme na tom skvěle s kontakty, ale bohužel produkt je drahý a omezený a v ČR se ho neprodá tak významné množství, aby někomu v ČR stálo za to byť jeden kousek koupit a poskytnout recenzentům, či riskoval jeho újmu v testu .

.... máme snahu to otestovat, ale sami kupovat tu kartu vážně nebudeme. Pokud není zájem tento produkt prezentovat oficiálně v ČR médiích, pravděpodobně za to nikomu nestojí a v tom případě pláčete na špatném hrobě.

PS: je pravděpodobné, že se později k jednomu soukromému kousku dostaneme, jednám o tom, ale prostě je to drahá sranda.
MikyMauz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-21 11:44:24

Drahý ano (i když i to je relativní pojem), omezený ne, protože je běžně dostupný. Jen nerozumím tomu, kdo v ČR by ho musel kupovat - pokud tedy mám s místními zastoupeními výrobců skvělé kontakty, tak je to spíše o ochotě k zapůjčení. Tak snad vám to vyjde s tím soukromým zapůjčením...
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-21 12:18:02
avatar
bohužel u některých produktů nerozhoduje ochota, ale finance a návratnost investice. ochota zapůjčit a nechat otestovat by byla, ovšem pak přijde na to kolik ten produkt stojí (kolik by stálo nějaký kousek stáhnout zde pro testy) a jak se vyplatí do této jeho propagace investovat

- když utratíš za GTX TITAN 25 tisíc, musí se ti to vráti, takže musíš prodat tolik TITANů aby se ti ta investice zaplatila a ještě si na tom vydělal ... konrolní otázka. Jaká je marže pro výrobce, prodejce na této kartě a kolik by si jich musel prodat aby se ti vyplatilo dát těch 25 tisíc do její podpory? ....

Ani sama NV do ČR neposkytla byť jediný testovací vzorek pro novináře, což ti hodně napoví jak to s tímto produktem tady prostě je.

U některých produktů je výhodnější je nepropagovat a neprezentovat v rezencích, zvlášť pokud jedno dvě pozitiva přebíjí řada negativ. Těch pár kousků se prodá tak jako tak. Tohle prostě není běžný produkt jehož propagací se dá nějak vydělat. To je celé. Snažíme se pro pořádek ten test udělat, ale nenamlouvejme si, že jeho přítomnost v testech je nějak nutná a 99,99% čtenářů zajímá jako produkt, jež si potencionálně pořídí.
MACHINA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-20 13:46:09
avatar
Velký TITAN je za svou cenu blbost, nicméně je to TOP výkon karta, takže trpí-li někdo pocity méněcennosti, může si takvou kartu v marné snaze povzbudit své zadupané ego přecijen koupit. K čemu ale proboha zkriplený Titan? To chce Nv prodávat svůj "7970 Ghz" za dvojnásobnou cenu toho od AMD? Hmmm tak to hodně štěstí, to budou prodeje...
TrueTeller [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-21 09:46:04
avatar
Jde vidět že tady někoho ta karta hodně podráždila Cena je sice dvojnásobná ale výkon někde úplně jinde a spotřeba skoro stejná... a o prodeje téhle karty bych se nebál, Nvidia jich kupodivu prodá dost
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-21 10:00:16
avatar
nikdo neříká, že by je neprodala za danou cenu výkon někde jinde určitě není ;) A nechápu proč by GTX TITAN měla někoho dráždit. Je to grafika, nic víc. Takže kroťte flame (první upozornění).

GTX TITAN je sice výkonná karta ale zdaleka ne o tolik, o kolik má větší čip, či o co stojí více. Je neefektivní z hlediska výroby i ceny, neskutečně předražená a nevýhodná. Na tom nic nezměníte. Upozorňuji, že mě se líbí, protože nemá nevýhody dvoučipových řešení. Přesto bych ji v podstatě nikomu nedoporučil, protože za ty peníze se absolutně nevyplatí a ten její výkon za to vůbec nestojí. A tudíž to uživatel na kterého reaguješ, napsal naprosto objektivně a přesně. Ta karta je za ty peníze prostě blbost. Přesto nepochybujeme, že se prodá co se vyrobí .
TrueTeller [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-21 10:08:36
avatar
Neřekl jsem že za danou cenu... ale jak Vy s oblibou tvrdíte koho zajímá cena u těchto high-end karet, ten kdo si ji koupí ten přece peníze neřeší... nebo ano ?
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-21 10:27:29
avatar
je zajímat a zajímat. I toho movitějšího zákazníka zajímá, co za své peníze dostane. GTX TITAN není zdaleka nejvýkonnější grafika na trhu, to ani omylem, což je z hlediska propagace problém. Pokud někdo chce a užije tak vysoký výkon, tak si koupí raději duální řešení, i s jeho možnými problémy, nejen že ho za ty peníze třeba dvě HD 7970 GHz vyjdou levněji, ale ještě budou o třetinu výkonější. Pokud prostě řešíš výkon chceš za tolik peněz to nejlepší a to TITAN není, dokonce ani proti jinak nevýhodné GTX 690.

To že někdo má na drahou grafiku ještě neznamná, že je blbej ;). GTX TITAN si určitě pár lidí koupí, ale ne tolik, jako kdyby stála kolem 16-18 tisíc, což by vzhledem k výkonu byla mnohem odpovídající cena. Bohužel náklady na její vývoj a výrobu takovým cenám brání. GTX TITAN prostě za ty peníze nestojí a nenabízí ani odpovídající výkon, který by byl úplně dostatečný pro extrémní řešení, což by měla vzhledem k tomu jaký výkon lze za její cenu pořídit, je problém a movití zákazníci o tom vědí.

Znám dost lidí, kteří by na GTX TITAN měli, ale nekoupí si ji nikdo, protože umí počítat a své peníze nevydělali tím, že by nesmyslně utráceli. GTX TITAN není provedením výjímečná karta ani sběratelská edice, nabízí za stejnou cenu nižší výkon než už skoro rok stará GTX 690 a jen o 27% vyšší výkon než referenční HD 7970 GHz s cenovkou 2,5x nižší. Je opravdu těžké si zdůvodnit nákup takové karty.

Mě se její výkon líbí, ale ne za tuhle cenu. za tu je nezajímavý, ba přímo nedostatečný. Ano, má nárok na to stát více, ale ne 2,5 násobek za 27% výkonu navíc. Když za jejuí cenu lze pořídit podstatně výkonnější grafická řešení.
dusan.dj [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-20 19:11:05

No mozna sem blazen, asi nejsem sam, ale ten vykon stoji za to, tento výsledek o cca 100 bodu mene me delali v Crossfire dve 7970 normalni edice, ted jednocipovka bez problemu které cf i sli mají.
http://www.2i.cz/795c2f05d6
Michyy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-20 21:08:39

gtx titan nabízi na alze.cz od 24tisic už je prodavaj a je tam i asus ares II za 32tacu
EvzenLovecZen [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-20 21:16:26

AMD HD 7950 je taky HD 7970 po uraze?
Borgi* [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-20 21:30:56
avatar
To je taková DDho rétorika, když to udělá nVidia, tak je to mrzačení, když to udělá AMD, tak je to evoluce
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-21 00:30:36
avatar
to není žádná má rétorika, máš tam smaila ... takže si nech ten flame od cesty ....
MikyMauz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-21 10:14:44

Borgi tam má smaila taky...
TrueTeller [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-21 10:19:53
avatar
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-21 10:28:27
avatar
dá se to napsat bez té poznámky o nějaké dvojitém přístupu.
mimi.vx [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-20 21:43:32

7950 je planovana od zacatku ...

ale jinac ANO veskere karty na nizsich variantach cipu jsou proste cipy co neprosli testy na rychlejsi variantu ..
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-21 00:29:59
avatar
no a neni? ale jen po menším, upadl jen čip ne sběrnice
arcania [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-20 23:39:06

Už to pozoruji dlouhou dobu, tady je zakázáno používat název nVidia? Jak jde o Radeon, tak to je samé AMD, ale něco málo o nVidii a jen označení NV. Zakázané slovo?
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-21 10:36:45
avatar
// řešilo se to zde několikrát ...zopakuji:

Vzhledem k neustálým sprostým atakům a výpadům některých fandů NV, kteří překročili nejen všechny meze slušného chování ale už i zákon ČR (elektronický stalking, pomluva atd.) a dokonce došlo nakonec na přímý fyzický útok ze strany dvou NVindividuí. K tomu ještě musíme připočítat velmi nevhodné chování některých zástupců společnosti NV vůči nám a některým našim partnerům, a jejich opakovanému napadání, lhaní a pomlouvání, což neuznáváme ani jako styl PR, jsme byli nuceni se podle toho zařídit a to dle domluvy s partnery, kteří produkty NV dodávají i nám.

Produkdy s technologiemi NV u nás mají nadále dveře do kořán a vždy objektivní a stejné podmínky jako jiné, hlavně proto, že jsou to ve finále v našich rukách produkty předně jiných firem a výrobců (NV sama nic nevyrábí), se kterými běžně spolupracujeme a ty se na rozdíl od některých lidí umí chovat a nemáme s nimi žádný problém, spíše naopak. Navíc samotné produkty, či technologie za nesolidní chování některých lidí nemohou, tudíž je nehodláme trestat tím, že o nic nenapíšeme, nebo nějak poškodíme produkty našich partnerů.

Celá věc nemá co dělat s objektivitou, ale s obyčejnou slušností. Zdálo by, se že je to běžná věc a u většiny firem a lidí to tak skutečně je, bohužel lidi v jedné společnosti o slušnosti, právu na názor a o tom, že PR nerovná se lhaní, nikdy neslyšeli, stejně jako jejich fandové. Je to tedy náše forma protestu proti takovému chování.

Děkujeme za pochopení. Doufám že chápete, že napadat se kvůli jedné firmě se kterou nemáme nic společného nenecháme a námi zvolený postup se nám více než osvědčil a nehodláme nic z toho měnit ani dále řešit. Pro nás je to uzavřená věc. NV zkratka je navíc dostatečně výmluvná a všichni víme o koho jde, takže jako čtenáři tím o nic nepřicházíte.
Mr.Lolendo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-21 00:39:54
avatar
Titan je mazec grafika. Většinou tyto grafiky přináší jak brutální výkon tak i spotřebu ale Titan drží spotřebu neuvěřitelně nízko.
HD 7970 GHz Ed, 6 GB, 1050/6000 MHz 420W v Crysis
GTX Titan, 6 GB, 837/6008 MHz 348W v Crysis

když to shrnu 20% výkon na vrch/ 20% spotřeba dolů

Takže fér cena by byla 40% navrch tedy kolem 19K

Kdybych měl na to prachy tak za to těch 19K stejně nedám. 16K by bylo už akceptovatelné.

Titan je nejefektivnější grafikou na světě
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-21 00:51:23
avatar
No většina testů spíše hovoří o spotřebě Titanu mírně nad HD 7970 GHz, což je samozřejmě pořád výborné a také jsme to ocenili. Obávám se ale, že spotřeba nikoho, kdo má tolik peněz na grafiku vlastně nezajímá ;).

Jinak nejefektivnější není ani náhodou. Efektivita z hlediska výroby je přímo děsná, v tomto ohledu je zdaleka nejméně efektivní grafika na světě .... a pokud ti jde o efektivitu z hlediska výkonu vs spotřeba, tak karty jako HD 7700 jsou na tom pořád o něco lépe ;).

Jo 16k by bylo akceptovatelné z hlediska nás, zákazníků, ale vzhledem k nákladům na výrobu nedosažitelné. i těch 20k by byl problém. Prostě není výrobně a nákladově efektivní na rozdíl od duálních grafik s menšími čipy. Má sice slušnou spotřebu a tedy velmi dobrou provozní efektivitu, ale výkon jen o 30% vyšší s cenovkou 2,5x vyšší než HD 7970 GHz, to opravdu o celkové efektivitě karty příliš kladně nehovoří.
TrueTeller [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-21 09:49:26
avatar
Mohu se zeptat odkud čerpáte info efektivity výroby, nákladů na výrobu apod. ?
Mr.Lolendo myslel určitě efektivitu výkon/watt... a tam opravdu nemá Titan konkurenci
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-21 10:01:29
avatar
od výrobců .... jinak každý kdo něco o výrobě čipů ví, tak ví jak je na tom GK110 s efektivitou ;). Co se týká efektivity výkon/watt, tak jsem kartu jasně ocenili a pochválili, ovšem to je bohužel jedna z mála zajímavých věcí na té kartě
MikyMauz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-21 10:18:06

Myslím, že výrobní efektivita koncového zákazníka absolutně nezajímá.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-03-21 10:29:25
avatar
Normálně nezajímá, ale v tomto případě to vysvětluje otázku mnohých zázakníků, proč je ta cena tak vysoká a nedpovídající výkonu. Takže v tomto případě je to zajímá.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PC
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PCStředa, 17 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 693x
Komentářů: 0
StarCitizen přidává nový editor postav – kdy konečně vyjde?
StarCitizen přidává nový editor postav – kdy konečně vyjde?Úterý, 16 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 749x
Komentářů: 2
MSI Claw otestován – na konkurenci dle očekávání nestačí
MSI Claw otestován – na konkurenci dle očekávání nestačíPondělí, 15 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1380x
Komentářů: 1
Total War: Warhammer 3 dostane novou expanzi!
Total War: Warhammer 3 dostane novou expanzi!Pátek, 12 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1218x
Komentářů: 0
FALLOUT 4 dostane oficiální NEXT GEN aktualizaci
FALLOUT 4 dostane oficiální NEXT GEN aktualizaciČtvrtek, 11 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1120x
Komentářů: 4
Seriál Fallout je tu a je to pecka!
Seriál Fallout je tu a je to pecka!Středa, 10 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1759x
Komentářů: 6