AMD Radeon HD 7000 grafiky zlevňují o tisíce korun! Nová generace blíže než se zdálo? Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Čtvrtek, 08 srpen 2013
altNová generace grafik AMD Radeon se kvapem blíží a tak tu máme slevy stávajících modelů

 

 

 

 

Protože se většinou stává, že starší generace ještě nějakou dobu koexistuje s novou generací, což vede k problémům se starších modelů pak zbavit, výrobci grafik se snaží vyprázdnit sklady před příchodem nové generace grafiky AMD Radeon. V současnosti navíc po celém světě spadla poptávka po PC, takže některých modelů a nasmlouvané kapacity je prostě více, než je do současné situace dobré a výroba nových modelů už byla zahájena. Zatímco pro výrobce to nejsou moc dobré zprávy, pro nás zákazníky jsou to naopak skvělé zprávy:

  •  Radeon HD 7000 grafiky totiž plošně zlevňují a to až o tisíce korun!

Jako první se slevy dočkal pomalu končící Radeon HD 7990. Nejvýkonnější grafická karta světa, která nedávno díky nové generaci ovladačů získala nevídanou funkčnost proti duálním grafikám minulosti, zlevnila o třetinu! Z 999 dolarů spadla na 699 dolarů!!! To je cena o až 50% slabší GTX 780, takže pokud si dnes jdete koupit takto drahou a výkonnou grafiku není vůbec o čem přemýšlet.

Následně se slev dočkaly i ostatní Radeon HD 7900 modely. Ač byly dlouhodobě výhodnější než jejich konkurence. Nicméně v posledních týdnech se přeci jen situace zlepšila a otřesně nevýhodné GTX 670 a GTX 680 vyklidily pole. Tedy pořád se najde pár magorů, co si tyhle od začátku špatné a nevýhodné grafiky budou pochvalovat, či je dokonce doporučí, jejich nové verze v podobě lehce poštelovaných a přejmenovaných GTX 760 a GTX 770 se prodávají za výrazně rozumnější cenu, se kterou skutečně byly schopny být považovány za konkurenci k HD 7950 a HD 7970/7970 GHz modelům. Nyní však modely HD 7900, kdy je už obecně známé, že zanedlouho skončí, se dostaly do "výprodejové fáze" a ceny výrazně spadly.

HD 7950 Boost nereferenční edice  (tedy opravdu výkonné verze s alespoň 925MHz na jádře) už se dají pořídit za dříve nepředstavitelných 6500 korun vč. DPH! Výkonem přitom výrazně překonávají jen o 500 korun levnější, ale o dost slabší GTX 760 (a samozřejmě i starší GTX 670).

HD 7970 modely opět již v nereferenčních verzích (tedy ty ne GHz s takty většinou 925-1000MHz) nově pořídíte už od 8500 korun vč. DPH! Nicméně ty zase nejsou až tak zajímavé, protože GHz verze jsou jen o malinko dražší ale znatelně výkonnější. A ty už pořídíte i v luxusních edicích za méně než 10 tisíc korun! Vzhledem k tomu, že podobné peníze stojí konkurenční a slabší GTX 770 (přeznačená GTX 680 OC) je to velmi zajímavá nabídka. Nicméně asi se shodneme, že nejzajímavější z celé vlny slev je hlavně HD 7950 Boost, která je dnes v pozici cenově dostupné karty nižšího high-endu.

A to není vše. AMD trochu aktualizovalo nabídku her zdarma, které ke grafikám dostanete. Nadále k nim dostanete hry Crysis, Bioshock Infinite, Far Cry 3 atd. Nově je ale přidán i nový Splinter Cell: Blacklist, který vychází 20.8.2013 a jen on sám o sobě samostatně stojí 1000 korun!

  • Nová generace se blíží ...

Jak už jsme naznačili, tyto slevy nejsou jen tak. Jsou skutečnou předzvěstí, že nová generace RADEON grafik se blíží. Svědčí o tom i zvýšený výskyt spekulací ohledně těchto nových grafik, kdy některé jsou vypouštěny skutečně záměrně špatně. Na DDWorldu vás ale pravidelně informujeme o situaci, takže nemusíte nic vymýšlet ani tápat v nepřehledných a pochybných spekulacích. Vše, co jsme doposud řekli, platí beze změn. Prozatím nemůžeme dodat a říci více, protože už platí embarga jež z naší strany dodržujeme. Ale asi si i z výše uvedených slev dokážete odvodit, že nová generace grafik není daleko a jak asi bude zajímavá a co dokáže nabídnout, když jsou slevy, jaké jsou. AMD má také přichystánu zcela novou verzi balíčku her zdarma, kde to bude samá TOP pecka, představený a uvedený oficiálně samozřejmě ještě nebyl, protože hry v něm obsažené začnou vycházet až na podzim. Ano, jeho součástí bude zdarma i nový Battlefield 4, ale to je jen jedna z mnoha TOP AAA her, které dostanete zadarmo k nové grafice. Budeme vás včas informovat.   

Příští týden budeme mít na stránkách kompletní test  a přehled současné grafické nabídky (opět včetně většiny zajímavých nereferenčních OC edic a objektivně se tedy podíváme na to, které modely jsou výhodné a vhodné k pořízení a které nikoliv i s ohledem na současné ceny a poměry cena-výkon. Vzhledem k novinkám na trhu v posledních týdnech, a protože ze současných generací je pro letošní rok novinkám vlastně konec, je dobrý čas si to všechno zrekapitulovat. Asi se ale shodneme, že doporučení k nákupu bude složitější. Tedy grafiky Radeon HD 7900 jsou nyní s přehledem ze všech stran výhodnější než konkurenční modely GTX 700, jejichž nástupci jsou zatím daleko, ale dilema zda koupit HD 7900 nebo počkat na "HD 9900", je velké. Dle mého odhadu to ale bude tak, že cenově budou HD 7900 grafiky o něco výhodnější než nově příchozí HD 9900, které si ale o něco vyšší cenu budou moci dovolit, protože výkonem, efektivitou a "několika dalšími věcmi" jasně překonají současné generace HD 7000 i GTX 600/700 grafik. Nicméně HD 7900 se začnou v následujících týdnech vyprodávat, takže naše případné dilema se brzy vyřeší samo ;). Problém vyřešen ...

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
standab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-08 15:41:00

Po slevách zase začal být Radeon HD 7970 GHZ zajímavý. NVidii teď nezbývá nic jiného než taky slevit, aby vůbec prodala.
I když nVidioti budou kupovat stejně, i kdyby byla GeForce 2x tak dražší jako stejně výkonný Radeon.

Řada HD 7000 byla dlouhodobě zajímavější než GTX 600 a stejně AMD ztratilo tržní podíl (dvě třetiny prodaných karet byly GeForce). Nechápu
andy64 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - NV 2013-08-08 16:01:43
avatar
pretoze NV je hodne orientovana na PR, oni su tu stratu na vykone dokazu prebit reklamou. To je nieco podobne jako Call of duty, herny system nudny, techn. pod urovnou., proste celkovo slaby priemer ale daju tolko penazi do reklamy ze je to jeden z najpredavanejsich titulov (+zaplatene recenzie 9/10; 10/10)
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-08 16:31:56
avatar
je to stejně zvláštní, protože v poslední době je AMD mnohem více ve hrách i okolo vidět než NV ... a stejně. nemluvě o tom, jak dlouho tu HD 7000 byly v jaké pozici apod.
standab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-08 16:36:01

Mě se naopak nelíbí, že se AMD motá do vývoje her. Nelíbilo se mi to ani, když to děla nVidia.
andy64 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-08 16:56:24
avatar
tak skus si nieco zahrat na nevyladenych a univerzalne napisanych ovladacoch. Samotny vykon GK ti nestaci
standab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-08 17:03:21

No právě, máme tu sice standardy, ale stejně se tu musí doštelovávat různými patchi a aktualizacemi ovladačů.

Jaké by to asi bylo, kdyby se u nového routeru ladil firmware/OS za pochodu.
V sítích je prostě RM ISO/OSI a všechno šlape jak má. Nic se neladí za pochodu, nečeká se, až všichni vydají patch, aby to fungovalo.
U sítí není problém, jakýkoli prvek spolupracuje bez problému s jiným.
To samé platí o USB, PCI-E, HDMI...

To je jen o lenosti programátoru a nedodržování standardů.

Když už teda neumí dělat podle standardů, tak ať se tou spoluprací alespoň tak nechlubí.
Oni vlastně veřejně propagují, že opravují něco, co by mělo jít samo od sebe. Smutné.
shasler [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-09 11:33:15
avatar
Ano, to je pravda, ale...

Na druhou stranu víme, že kdyby se všechno dělalo pořádně, tak bychom na daný produkt čekali neúměrně dlouho nebo se možná ani nedočkali. To je prostě daň za neustále větší komplexnost.

Příkladem jsou například mobilní telefony. Dřív se prostě vydal mobilní přístroj a sloužil bez změn a slouží dodnes. Nové "chytré" telefony jsou už vlastně počítače a díky nárůstu složitosti zařízení je nutné ze strany výrobců poskytovat opravy ve firmware.

Tento problém je dnes téměř všude. I zmiňované routery dostávají opravený firmware, protože už i v této oblasti se prostě ne vždy všechno povede hned na poprvé.

No a pokud byste hledali obor, ve kterém se neopravuje, tak takový snad ani neexistuje neboť ony chyby pochází od člověka a tedy dokud tu budeme, budou se dělat věci s chybami...

Tvrdit, že je to "jen" o lenosti programátorů a nedodržování standardů je myslím příliš zjednodušující až tzv. "černobílé"...
standab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-09 14:12:41

Mobilní telefony jsou také z velké části diskvalifikovány leností vývojářů. Třeba takový Cyanogen se vyvíjí, i když na telefon výrobce kašle.
A teď si představ, co by tvůrci Cyanogen Modu dokázali, kdyby dostávali finanční podporu (ale zároveň měli nezávislost) a měli přístup k technologiím Googlu a výrobců telefonů.

Routery a switche dostávají aktualizace Firmwaru/OS, to je pravda, ale je to více méně jen kvůli vylepšení funkcionality. Neřeší se tím (až na vyjimky) špatný výkon nebo bugy.
Přepínací nebo směrovácí kapacita jsou stejné, jenom se třeba aktualizuje nějaký protokol pro administraci nebo pro starší zařízení uvolní OS s podporou šifrování (to se dělá pro staré modely, u kterých nehrozí, že by parazitovaly na nových s lepší funkcionalitou).

Router nebo switch mi bude fungovat hned po koupi. Bude podávat stejné výkony.
Když si koupím hru, tak leckdy musím čekat na patche a nové ovladače, aby se vyřešily bugy a FPS byly na hratelné úrovni. Oni v podstatě prodávají nedodělky (a nižší cena a kratší vývoj to neospravedlní). Něco takového by si výrobci síťových prvků, serverů (...) nedovolili.
Martinp79 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-12 14:27:38
avatar
Tak komunitou okolo alternativních ROM bych se moc neoháněl. Alternativní ROM jsou dobrý sport. Po praktické stránce jsou často nepoužitelné.

CM má rozjety projekty na desítky telefonů a tabletů, které nikdy nedospějí stadia funkcionality stock ROM. Připomíná to situaci s linuxovýma distribucemi. Kde vznikají a zanikají různé projekty ale reálný velký zásah do situace na trhu to nemá. Už mě přijde vtipné kdy na XDA stránkách pročítám release notes co jsou schopni nazvat stable verzí nikoliv alpha nebo nighty
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-08 17:02:35
avatar
no to je snad dobře že se motá ... alespoň ty hry budou používat ty technologie pořádně a budou využívat ty grafiky .... a navrch ty hry dostáváme při nákupu těch grafik zdarma. Takže jen ať se motá .
simik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-13 08:37:29

Problémem vidím dvojí metr při posuzování této věci
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-13 15:44:17
avatar
dvojí metr? Ten je problémem jenom pokud by ty hry obsahovali těchnologie, které jedou jen na jedné značce HW a omezují tak na efektech (které se jinak dají řešit jinak a bez omezení) majitele jiné značky HW ..
Bajlando [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-08 16:52:02

Idiocii lidstvo studuje spousty let a ma na to spousty ustavu a vysokoskolskych odborniku-lekaru a krome toho ze predepisou nejake uklidnovaky tak to jeste nikdy nikdo nevylecil. Takze to nechape nikdo
rigix [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-08 15:50:34

Ty karty předražené karty GTX670/680 pro "magory" měli lepší prodeje než karty od AMD, ačkoli mi to hlava taky nebere....
standab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-08 15:56:07

Tady prostě fatálně selhalo marketingové oddělení AMD.

Kdyby mělo AMD PR oddělení nVidie, tak by mělo 90% trhu.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-08 16:14:48
avatar
částečně na tom určitě něco je, z části je těžké přesvědčovat blbce, že je blbec a můžeš k tomu mít sebeobjektivnější a sebeprůkaznější fakta.

Pokud by byl každý zákazník objektivní a vybíral grafiku jako grafiku, ne tedy nějakou AMD vs NV, které je ani nevyrábí, pak by to bylo snadné. Ale bohužel znám i z okolí hromadu lidí, které fakta nezajímají, kdysi v minulosti jim někdo prodal nějakou produkt a buď s ním byli/nebo nebyli spokojení a nakupují podle toho dál, i když třeba stejná značka dávno není co bývala a současné produkty nemají s těmi starými vůbec nic společného ...

Třeba nákup GTX 680 se opravdu dal považovat za diagńozu, protože prostě zcela objektivně nikdy nebyla dobrá ani zajímavá.

A nejde prostě jen o grafiky, ty jsou to nejmenší. Kdyby nebylo kolem tolik hloupých lidí neexistovaly by zájezdní prodejní "smějdi" akce, neexistovali by falešní pojišťováci, vyráběla by se jen desetina současných produktů, nebo by třeba vycházelo jen 10% současné počtu PC her. Ba co více, v politice by se nikdo nehádal, byla by tam jen slušnost a rozum, zákony by nebyly lidem na obtíž, nekradlo by se, protože by se lidi okrádat nenechali a tak dále a tak dále.

aneb Malýma hloupostma to začíná a velkými katastrofami to končí ... Ještě se divíš, proč se horší a méně výhodné produkty prodávají lépe než některé lepší?
standab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-08 16:17:02

Proto se vysmívám všem Applistům, myslí si, že mají něco extra, ale jejich "cool" Macy se dělají ve stejné továrně jako třeba HP.

GTX 680 byla velký fail. NVidia musela hodně zvyšovat takty, aby vůbec měla proti HD 7970 nějakou šanci. Proto nejde skoro žádná GTX 680 pořádně taktovat, maximálně o několik málo desítek procent.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-08 16:27:23
avatar
já se jim nevysmívám, já je jenom vůbec nechápu ...

no 680 hlavně nebyla tou 680, kterou být měla, už to byl fail. A za ty peníze opravdu neskutečná věc, což už jasně mělo všechny odradit, ale jak vidíme, nepovedlo se. Na druhou stranu je to recept na úspěch ... normálně bych rád sehnal kontakty na ty všechny majitele 680 a zkusil jim prodat nějaou strašnou blbost za šílené peníze, třeba vzduch v plastové lahvy apod. něco mi říká, že je to skvělá cílová skupina na podobné věci
standab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-08 16:34:58

Přesně tak, všechno od nVidie s označením x80 byl vždy highend. GTX 680 byl podvod, proti highendu konkurence nasadili vlastní mainstream a svůj vlastní highend posunuli do kategorie "ultra-highend" a naúčtovali si řádný příplatek.

Jediná zajímavá karta ze série GTX 700 je model GTX 780 (což je opravdu povedená karta). Ale aby se dalo uvažovat o jeho koupi, musel by stát alespoň o 5 000 méně.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-08 17:03:25
avatar
760 do slev HD 7950 taky nebyla špatná ... ale jinak ji GTX 780 je jasně nejlepší GTX 600/700 grafika, ale ta cena je prostě hodně mimo.
standab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-08 17:06:22

Jo, jo, GTX 760 je taky zajímavá, ale nic, co už by tu dlouhou dobu nebylo a tento fakt ji značně diskvalifikuje.

Ale jinak je to pěkná karta, alespoň že má konečně ve srovnání s jejím předchůdcem GTX 670 odpovídající cenu.
hanbanaroda [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-11 22:20:19

"Třeba nákup GTX 680 se opravdu dal považovat za diagńozu, protože prostě zcela objektivně nikdy nebyla dobrá ani zajímavá."

a) Distribuované výpočty
b) firmy, pracující s CUDA (mnohel lepší programování jak na OpenCL)
c) výpočetní střediska a clustery

Pro běžného BFU je NVdia momentálně za ty ceny nesmysl, ale grafiky nejsou jenom na hraní a za cenu jedné "pracovní" grafiky můžete získat čtyři highendové herní s lepším výkonem.
power [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-11 22:37:52

Jenže DP implementace ti u GTX680 chybí. To ti pak CUDA moc nepomůže, když karta v uzavřeném prostředí podává poloviční výkon a ve standardním opencl je v porovnání s konkurencí slabá + příplatek za logo ...
No je na zvážení každého, kdo platí ze své kapsy ...

edit: Odkaz zde máte prosím výsledky většiny dílčích testů v GPGPU výpočtech. Stačí jen "listovat" testem.
standab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-11 22:53:21

GPGPU výpočty jsou pro běžného uživatele zcela zanedbatelné hledisko, kterému bych při výběru grafiky nepřikládal význam. Než se rozšíří, bude tu už dávno jiná generace karet. Na druhou stranu, výpočty s dvojitou přesností (DP) jsou většinou velmi raritní. U programů, které skutečně GPGPU využívají a ktere jsou typu Photoshop (atd.) je většinou zbytečné počítat desetinná čísla na 64 bit.
power [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-11 23:01:24

Máte pravdu. Potom mi ale povězte, které kritérium je teda přednostní při výběru grafiky, když aktuální testy ukazují jasnou převahu v té či oné oblasti.
Pokud jde o "jednoduché" fps je tam nějaká výhoda či nevýhoda pro tu či onu grafiku rozdílného výrobce?
Nebudu se bavit o vysokém rozlišení ;)

Dovolím si tvrdit že není
Proč tedy dát přednost dražší grafice s omezenou GPGPU výbavou a shodným fps, před levnější vybavenější grafikou?

Bavíme se o GTX680. O GTX780 to samozřejmě neplatí a svoji cenu si podle mě obhájí.
standab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-11 23:12:32

Lidí, co opravdu GPGPU využijí je jen zlomek oproti hráčům. Když už, tak alespoň na HW PhysX.
Hráč by měl vybírat podle výkonu, provozních vlastností a ceny. Nějaké GPGPU bych do toho nemotal.

Výběr grafiky je o preferencích a o kompromisech.

BTW: Teď se mi docela líbí ShadowPlay od nVidie. Někdo zase dá přednost bundlu her, který má mnohem zajímavější AMD.
power [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-11 23:33:04

A zvládne plnohodnotně GTX680 podporu physX ve hrách?

edit: zvládne Odkaz Skutečně má výhodu v podpoře physX i oproti "plné" GTX580.
standab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-11 23:43:29

Proč by neměla zvládnout HW PhysX? A co vůbec myslíš tou plnou podporou?

Jediná nová GeForce, která nemá brutálné osekané DP je GTX Titan.
power [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-11 23:57:53

No měl jsem za to, že GTX680 je grafika pro magory. Nepoužitelná. Proto se ptám.
standab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-12 00:05:05

Aha, tak to potom jo. No ještě, že ses zeptal, jinak bys doteď nevěděl o tom, že DP není potřeba. Máš štěstí, žes narazil na mě a já ti to mohl vysvětlit.
power [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-12 00:10:40

A víš prosimtě rozdíl mezi GTX580 PRO GPGPU podporu a NON GPGPU podporu u GTX680? Jestli jde jen o podporu DP?
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-08 16:03:00
avatar
no to asi nechápe žádný objektivní a rozumný člověk ...

bohužel, jak je vidět i na tomto případě, takových nás je menšina. A pokud by šlo jen o to, že lidi vyhazují své peníze za hroší věci než by mohli tít, budiž, ale takoví lidé majíte třeba i volební právo, mají děti a potkáváš se s nimi za volantem ... to je to alarmující na tom. Malýma hloupostma to začíná a velkými katastrofami to končí ...
standab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-08 16:09:03

Docela by mě zajímalo porovnání IQ majitelů Radeonů a majitelů GeForce.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-08 16:22:00
avatar
IQ zase o tolika věcech nesvědčí ... znám lidi s průměrným IQ, kteří nemají problém se správným rozhodováním a pak znám i pár lidí s hodně vysokým IQ, kteří jsou totálně nepoužitelní pro cokoliv, takže jsou vlastně hloupí.

tady prostě nejde o IQ, tade jde spíše o nedostatek na straně úsudku v některých případech. Nic víc.
Dxx1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-09 12:15:58
avatar
Aha, takze podle Vasi logiky je majitel napriklad EVGA GTX780 Classified vypatlanej mamlas bez schopnosti racionalne zvazovat sva rozhdonuti a tedy koupe takove dobre karty je okamzite povazovana za iracionalni ? Jako prominte, ale toto mi nedava vubec smysl ... - uz jen vzhledem k tomu, ze byste se mohl podivat do for, kteri lide tyto karty kupuji - potom byste zjistil, ze ti lide jsou spickami ve svych oborech a nekupuji jednu Classifiedku ale trebas rovnou 3 pac vi, ze se na ty karty mohou spolehnout ;).

Abych rekl pravdu, nedivim se, ze vice lidi kupuje NV grafiky - byt to na me tak hned svoji jiz druhou Asus Matrix 7970 Platinum okamzite vymenim (prvni umrela po cca 2 mesicich provozu - odeslo kompletne barevne spektrum, takze fungovala jen a pouze zelena) za GTX770 a to jsem zarytej fanda znacky Asus a jejich ROG produktu, stejne tak kdybych mohl vratit cas a nezakoupit odpad v podobe MSI Lightning 7970 ... BLEH - ty karty sem vystridal 4 a zadna nefungovala korektne a to jsem cekal, ze to bude paradni karta - skutek utek a MSI + AMD fail (spis asi za to mohlo MSI, ale to nic nemeni na tom, ze Vy sam jste o Lightningu 7970 prohlasil jak je to spickova karta ) :/

Docela lituji toho, ze jsem se prozatim vzdal NV znacky, ale musim uznat, ze GTX680ky byly velmi predrazene a jakozto clovek co rad zdime z HW maximum pro me byla ta karta zklamani, ovsem chapu to, ze pokud na GTX680 clovek mel a chtel ji tak se nedivim, ze si ji i koupil . Prozatim moje druha Asus Matrix 7970 Platium relativne funguje (max frekvence kolem 1280MHz, pameti na 7200MHz - bez radneho ladeni, ale problem je v tom, ze ta karta je akutne nespolehliva !!! - a to i na defaultnich taktech !) a tedy to nic to nemeni na tom, ze ta karta ma i tak hafo chyb u kterych sem se nikdy s NV kartami nesetkal a Vy si rikejte co chcete, ale AMD zdaleka nedela "dokonale" cipy, u NV aspon vse funguje jak ma a rozumim tedy tomu, ze si za to nechaji poradne zaplatit. Ja ted cekam akorat na to az AMD vyda dalsi svoji "slavnou" radu a az NV slevni (pokud slevni , dost o tom ale pochybuji, pac ten novy Vulcanic Islands refresh bude podobne vykonny jako GTX780ka ... a tech par procent navic - pche - to uz radsi neznicitelnej poradnej cip v podobe GTX780ky), objednam si EVGA GTX780 Classified (mozna MSI Lightning GTX780) a pojedu si konecne na karte na kterou je spoleh a jisti to i 5ti leta zaruka u EVGY + spickove provedeni a cip s velkymi taktovacimi rezervami.

Zatim maucta a mel byste se zamyslet nad svym presvedcenim - to ze Vy nemate s AMD grafikami problemy neznamena, ze je jini nepocituji nebo, ze se s nimi nesetkali ;) - BTW a nejsem zadny BFU, jak rikam ja HW vyuzivam na max ne jen, ze si hodinku denne zahraji a staci, cili nezkousejte tu na me naky, ze jsem mel smulu na kus (ty blaaaaho to bych uz tech kusu vystridal ) nebo, ze nevim jak nainstalovat drivery + taktovaci SW a jak taktovat radne grafiku ... - zasady taktovani jsou mi znamy jiz minimalne 12 let.

BTW: pokud povazujete nekoho kdo koupi velmi drahou avsak kvalitne provedenou NV kartu za dejme tomu blazna, tak jak jste na tom potom Vy s Vasi Sapphire 7970 Toxic, kartou s vubec nejhorsim pomerem cena/vykon ? - to potom muzu ja za blazna povazovat Vas, ze jste vyhodil penize za predrazenou kartu, ktera ma zbytecnych 6GB pameti a provedeni te karty zdaleka stejne neodpovida levnejsim a a lepsim provedenim ostatnich vyrobcu ;), jmenovite treba Asus Matrix 7970, ktera je krom polovicni velikosti pameti defakto ve vsech aspektech lepsi kartou, u MSI lightning toto nemuzu tvrdit, pac ty karty co jsem mel k dispozici proste nefungovaly a byly vsechny defakto nestabilni i na defaultnich taktech ...
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-10 16:04:51
avatar
pane vy jste divný ...

Jako majitel HD 7970 TOXIC s 1200/6400MHz z továrny (která jede skoro porád v zátezi), vám mohu říci, že pokud máte s HD 7970 jakýkoliv problém je chyba na 99% jen a jen na vaší straně. Všechny HD 7970 a že jsme jich dodali či doporučili do sestav hafo včetně té mé, běhají na továrních taktech zcela bezchybně (a mám tedy reprezentativní vzorek zhruba 250 kusů těchto grafik různých značek a nepodělala se žádná ani nehází fragmenty atd.). Chyba je tedy se vší pravděpodobností jen a jen u vás. Opradu vám nepřijde zvláštní že hromadě lidí ty karty fungují bezchybně a u vás se zjevně každá HD 7970 kazí?

Jinak to že si někdo koupí luxusní grafiku za hafo peněz já rozhodně neodsuzuji. Zcela to chápu, nicméně i tento nákup jde udělat uváženě a proč zde argumentujete 780, o které jsem vůbec nehovořil, když řeč byla jasně o 680 ????
Dxx1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-10 20:52:22
avatar
Aha ja jsem divny ;). Dobra, napisu to takto: Je to temer rok co jsem koupil MSI Lightning HD7970 ... - prvni karta co mi prisla vubec nenabehla (rozumejte nesvitila, nefungovaly ventilatory, mobo 3x piplo a konec ;)), tak jsem kartu vzal a okamzite po radnem prozkouseni a otestovani jestli je skutecen mrtva (mozna odesel celej tistenej spoj) odnesl na pobocku kde jsem byl obeznamen ze to byla mrtva karta od jineho zakaznika - asi jsem teda nebyl jediny komu nova karta umrela , dobra tedy pockal jsem dalsi den na novou kartu, k memu prekvapeni kupodivu jiz fungovala, ovsem diky zkouskovemu obdobi na vysce (bylo to na jare) jsem kartu tedy poradne neprotestoval , nu a pak zacla CoD4 sezona tak jsem si rikal jak budu nandavat, diky vymene sve stare velmi spolehlive Asus Matrix GTX 285 jsem cekal vyssi stabilitu FPS s 2xAA ve smoucich - po cca 5ti minutach hry zaclal obraz na tovarnich taktech tak nechutne cerne artefaktovat, ze to bylo neskutecne, po schozeni na listu hra vyhodila DX error, to same se stavalo ve Star Craftech 2kach kde dochazelo k duhovym artefatkum a kolikrat i padum hry - to same CoD4 - uplne nenarocna hra, kde GPU jelo na ca 40% ... Zvysovani napeti nepomahalo, nastaveni frekvence na trebas 900MHz (z puvodnich 1070MHz) vykazovalo i pri snizeni napeti ty same vady, taktovaci rezervy karty zadne - dobra rekl jsem si, ze sem mel smulu, poslal jsem tedy kartu na RMA a pozadal o novu a bral jsem to v klidu (po cca 2 mesicich, kdy kartu jsem poradne zkousel pouze mesic !!!) - jinak co do teplot to byla parada i ticha byla, ale nestabilni a priserne kravla. Po presne celem mesici a dohadovani se s neskutecne neschopnou podporou MSI sem se dockal dalsi "nove" karty !!! - jmenovite jsem zazadal o novou, dostal jsem hucivej topivej artefaktovaci pouzitej kram - karta se u me ohrala cca 2 tydny jen proto, ze jsem shanel nahradu, abych nemusel byt bez PC ... - dalsi karta po opet mesici cekani XD fungovala tim zpusobem, ze rady blikaly textury, 2D rezim tez casto problikl s krasnym narusenim obrazu, sem tam se karta rada zasekla na jedne z napajecih fazi a seknul se tedy cely pocitac (a prepnuti mezi 2D a 3D modem doporvazela krasna duhova cara pres cely monitor ), ktery mam jiz pres 3 roky bez jakekoliv uvedene zavady s predchozi NV kartou - tak sem uz byl pekne nasupenej a opet jsem bombardoval MSI a CZC - dockal jsem se konecne tedy nove karty , ktera vykazovala podobne vady jako muj 1. "funkcni" kus XD s tim, ze vice topila a misto krasnych cernych artefaktu delala nadhernou duhu , ASIC (i dkyz to s tim nema co delat) prvni karty bylo myslim 64,3%, dalsi mela 75%, dalsi se pohybovala kolem 72% a ta posledni mela 62%.

Zajimave ale je, ze Asus Matrix 7970 Platinum mi hned prvni kousek az na problemy s taktovanim (nelze prekrocit 1170MHz stabilne bez artefaktu, pameti sly bidne na 6750MHz - ASIC 66,6%) fungoval dobre, ovsem karta topila o trosku vice nez bylo zdravo (ve spickach k 80 stupnum pri cca 50 % otackach) ale porad lepsi nez vsechny MSI Lightning 7970ky, tak jsem to ignoroval a spokojil jsem se s tim, ze jsem opet mel smulu. Jenze karta jednou po ranu znicehoz nic vykazala pri hrani FC3 zeleny obraz vsude, kdy dochazelo ke smichani jen a pouze zeleneho barevneho spektra s castecnym rozmazanym bilym - vypadalo to trochu jakobych mel nasazenou noktovizi XD XD - po RR, vyzkouseni druheho biosu, vyzkouseni jinych vystupu to bylo jasne - karta sla na RMA okamzite . Soucasny kus nevykazuje jedinou znamku vyse uvedenych vad, ale to diky tomu, ze jsem do Asusu napsal velmi dloooouhy uprimny mail a pozadani o poradny kvalitni radne otestovany a vybrany kus na lepsi OC, kdy mi Asus na mou zadost vyhovel a dodal novou, techniky radne otestovanou a vybranou kartu - ovsem stejne oplyva problemy, jake jsem na NV kartach nikdy nemel. Tak tedy az napopate jsem tedy obdrzel relativne funkcni plnohodnotny 7970kovy cip (trvalo to 3/4 roku !!!), ktery by fungoval jak by mel, taktovani jde i pres 1300MHz cip, pameti pres 7400MHz, ale na provozovani takovychto frekvenci to chce jiz hodne znalosti a zkusenosti.

A odpuste si reci, ze chyba je v me sestave ! - to si vyprosuju ... - pres 3 roky bez jedine vady plne funkcni velmi spolehliva a velmi vykonna odladena velmi draha sestava, kdy v ni jelo i crossfire dvou HD5870 Vapor-X karet a nasledne dve GTX285ky Matrix a pak jeste jedna Matrix GTX285ka, dale Matrix GTX260ka, BFG GTX260ka a GTX660ka - vsechny karty fungovaly bez jedine chybicky, ovsem vsecky 7970ky co jsem do me sestavy strcil proste kravly, ale sestavou to byt nemohlo, pac chyby byly obrazoveho charakteru - a nebyl jsem jediny - dva kolegove tez meli s MSI Lightningy 6970kami a 7970akmi desne problemy (bohuzel s koupi tech karet dali na me a me nesympatie v GTX680ku), ovsem pak na mou naslednou radu (jiz jsem byl AMD kartami znechucen, ale ja jsem ji zvolil pouze na vlastni nebezpeci ) presli na NV cipy a hned prvni karty byly tak vymakane (brutalni OC - oba dva ted maji Lightningy GTX680ky a oba jdou pres 1300MHz s boostem - teploty kolem 60 stupnu po cca 3 hodinach zateze BF3...), ze se jim nedivim, ze u NV uz zustali a u me to dopadne opet stejne pac uz prestavam oplyvat toleranci a treplivosti ;) - jinak ja jsem koupil Asus Matrix 7970 proto, abych si dokazal, ze i funknci 7970ka ma mnoho vad a ted sem si tim jisty - a kdo tvrdi neco jineho, toho povazuju za hlupaka, co akorat chvali svuj produkt co zakoupil a umyslne tedy zastira chyby sveho zakoupeneho produktu a dava tedy ostatnim lidem spatne rady. Jinak dalsim duvodem koupe Matrixky bylo to, ze jsem vasnivy fanda Asus znacky a mam s jejich produkty jen ty nejlepsi zkusenosti + samozrejme miluju taktovaci edice karet ;) - tato karta si o taktovani primo rikala, ovsem k nicemu jinemu taky neni . Bohuzel Asus s tak spatnym cipem jako byla 7970ka nic ani ve sve top edici udelat nemuze a chyby teda ta karta ma - nikoliv z hlediska kvality produktu, ale z hlediska kvality navrhu cipu - respektive ta architektura toho cipu je tak zprasena, ze ani na poradne hrani ty karty nejsou - vsude dochazi k lamani obrazu sem tam jinak preskoci snimky - to co neupiram Tahiti je vykon, ovsem spolehlivost je velmi spatnou znamkou teto architektury a velmi mnoho lidi se o tom presvedcilo ;) - a ted budete namitat, ze mi kartu brzdi zbytek sestavy - na to Vam muzu rict jedine to, ze jsem kartu projel vsemi moznymi bechmarky a na vysledky trham vsechny GTX770ky, ovsem GTX770ce co do spolehlivosti a kvality obrazu 7970ka nesaha ani po kotniky (vysledky jsem srovnaval z typky co maji i7ky 3930Kacka a daval jsem kolikrat i vyssi vysledky nez oni na modernejsich sestavach pri defakto totoznych taktech na GPU/MEM XD).

Takze jasny, ja jsem divny - asi proto, ze jsem moc tolerantni a trpelivy s tim, ze toleruju vady u pomerne draheho vyrobku ;).
standab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-10 20:34:23

Jak jste mohl zjisti ASIC Quality u první karty, když Vám vůbec nenaběhla?
Dxx1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-11 21:14:14
avatar
O pardon samozrejme moje chyba - nekde to mam poznamenany ... - ASIC prvni "funkcni" karty bylo 64,3, dalsi karta mela 78,4% a dalsi mela 72,8% - tech 62% byl muj neumyslny "vymysl" - udaj z jine karty ... - moje soucasna Matrix ma 66,8%, moc pekny kousek .

Editovat to nebudu, at se lidi zasmeji nad tim, ze jsem si pridal udaj ;) - hold tehda jsem ty karty stridal jak na bezicim pasu .

Jinak na CZC muzete prolezt diskuze - resil sem to tam docela dost ... - divim se, ze jsem tej karte dal vubec 3 hvezdy - nezaslouzila si to :/ - zajimavy ale je, ze trebas v BF3 defakto neblba ovsem v ostatnich starsich ci mene narocnych hrach to bylo na te karte hnedle zjevne ...

Tato Matrixka je ovsem jina kava a az na lamani obrazu a zjevny microstuttering je pouzitelna a je s tou kartou docela zabava, kdyz se jedna o pekny OC kousek - ted jedu na 13.8Betach a zda se ze AMD na opravach i zcasti pracuje, ale proste obraz NV karty to nejni.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-10 21:46:30
avatar
Žasnu ... kam a ty blbiny chodíte, HD 7970 nemá žádný problém s trháním obrazu v BF3 ani jinde, tu kartu mám dokonce i osobně a BF3 hraji A TRHÁNÍ OBRAZU BYCH SI rozhodně všímal, zvlášť když osobně hraji na 5760x1200 takže FPS není na rozdávání. .

pomalu mě to vaše fabulování a vymýšlení nesmyslů přestává bavit - prosím přestaňte si vymýšlet tyhle nesmysly a přestaňte tyhle bludy šířit - máme ty karty 1000x otestovanou a žádné problémy co popisujete nemají!! To je průkazný mnhokrát dokázaný fakt nejen našimi měřeními a zkušenostmi, ale i mnoha ostatními uživateli a médii. HD 7970 nedělají sami od sebe ani ovaladači v běžných stavech žádné artefakty, ani nemají žádný microsttutering (V Single GPU konfig) a rozhodně nemají horší obraz než konkurence - častob pozorujeme spíše opak, barvy, ostrost obrazu je u AMD grafik lepší - ale to už si všímáme léta, je to dáno použitými technologiemi atd.

Každopádně pokud by HD 7970 měla problémy jaké popisujete, rozhodně bychom se s nimi v praxi setkali A to se nestalo. Rozhodně by tato karta byla dávno stažena z prodeje a rozhodně bych ji já ani nikdo další nepoužíval - nic takového se neděje, tudíž to vypadá že ty vaše problémy jsou opravdu raritní a vypadá to na to, že problém zjevně leží jinde než v grafice samotné. U vás bych tipoval špatné a nekvalitní zdroje v kombinaci s nezvládnutým OC.

//EDIT: protože za to co se objevuje u nás na webu ručíme ako provozovatel, nepřejeme si další podobné fabulování a vymýšlení podobných nesmyslů HRANIČÍCÍCH TÉMĚŘ S POMLUVOU, zvlášť když jsou v přímém rozporu z nejen našimi zkušenostmi, které jsou z mnohem většího vzorku kusů, než máte vy k dispoici. Respektujte to prosím. Náš názor je, že za vašimi problémy stojí jasně nekvalitní váš ostatní HW (asi zdroj) a v případě vaší první Lightning HD 7970 pak obchod, který vám poslal někým evidentně zničenou gafiku (rozhodně nemohla přijít nefunkční už z výroby) - tento model grafky máme dlouhodb+ v testu a i přes značné OC nevykazuje jakýkoliv problém s vlastním chode, artefakty, či microstutteringem. Stejně je na tom několik dalších HD 7970 které přímo vlastníme a používáme - vaše "zkušenosti jsou zcela absurdní, není možné abychom se v případě že jsou skutečné, s nimi nesetkali. Jinak pokud vidíte obraz HD 7970 jako obecně horší a že dokonce má nějaké microtrhání, to už je spíěe na návštěvu očního lékaře. Objektivněji a přesněji vám poradit neumíme a vybavení pro testy očí nemáme.
Dxx1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-10 21:38:59
avatar
HMMM, koukam, ze Vy se nepoucite - prominte tedy, ze jsem vyjadril svuj skromny nazor - respektive uprimne poznatky s uzivanim grafickych karet postavenych na cipech Tahiti XT ...

Jak uz jsem psal, ma zkusenost je jina nez Vase a uprimne me nezajima, ze Vam prosli rukama stovky, tisice, 10ti tisice karet postaveynch na tech cipech - vyvozuju z toho to, ze MSI ma brutalne spatnej support, Asus ho ma primo prikladnej, ovsem tez ze svych zkusenosti vyvozuji to, ze 7970ky maji zatim u me nakou 20% pravdepodobnost funkncniho chodu a to jeste tak, ze produkt se jevi nedokoncene a ma mnoho velmi mnoho bugu - a pro Vas - ja narozdil od Vas milerad ostatnim lidem poslouzim a udelam spravnou zdravou kritiku i na muj produkt ktery vlastnim, ovsem Vy rad asi lidem nerikate uplnou pravdu .
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-10 21:58:50
avatar
názor je jedna věc, fakta a realita ale úplně jiná.

to že někteří nechápete rozdíl, je dost smutné. Názor není fakt. já na rozdíl od vás jsem jasně prezentoval hlavně fakta nikoliv názory a to fakta získaná na základě objektivní zkuenosti s mnohem větším počtem kusů daného HW než ke kterému vy máte vůbec přístup.

já, resp. další mí spolurpacovníci, na rozdíl od vás máme možnosti skutečně lide posloužit (a činíme tak už řadu let k velké spokojenosti uživatelů!!!) objektnivním testem a hodnocením na základě testu a zkušenosti s více kusů daného prduktu a to na více kombinacích různého HW. tedy si dovolím tvrdit, že tyto dojmy jsou vysoce nad vašimi možnostmi a raději lidem neraďte, zvlášť když prezentujete své názory jako fakta. Názory, které jsou zcela zcestné, protože pokud by platily, byla by poruchovost HD 7970 mnohem vyšší než nějaých vámi uvádných až 20% zmetků. Ve skutečnosti je poruchovost a problémovost HD 7970 minimální, taže problémy mít opravdu nebude.

Tudíž z toho vyplývá, že vy lidem nepomáháte, vy jim škodíte. nepřejeme si, abyste lidem dále škodil a budeme na to tedy upozornovat - lidé jako vy existují roky a i kvůli vám musíme řešit řadu problémů, které bychom řešit nemuseli, kdyby takovíhle jako vy nešířili bludy na základě pochybných zkušeností často s vlastními chybami - neděkujeme.
Dxx1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-10 22:09:11
avatar
Tim tedy chcete rici, ze vsecko co jsem zde napsal jsem si vymyslel ??? Myslite, ze bych se obtezoval sem psat tak dlouhe texty abych Vas nastval, nebo nedejboze lhal lidem ? Kouknete aspon na moji recenzi Asus Matrix 7970 Platinum a zjistite, ze ode me dostala 5 hvezd ... - nekritizuji kartu, ale kritizuji celou architekturu - ovsem jedna se o rozumnou a zdravou kritiku, ktera ma velmi mnoho problemu, ktere jeste zdaleka nebyly vyreseny, ale Vy hned povazujete me za utocnika na Vasi modlu propanajana ... :/.

Slovickarit tady ohledne nazoru a faktu - to by Vam slo, ze ? .

A jako prominte, ale cekal bych Vase HW znalosti na vyssi urovni - tvrdit ci jako skutecnost/fakt napsat, ze me vady byly zapricineny zdrojem - to si ze me skutecne delate srandu - ten zdroj mam jiz pres 3 roky a Asus Matrixka si s nim primo chrochta ..., nechapu proc by si s nim ta MSI Lightning teda taky nemohla chrochtat - pro tydle karty uz jen dle spotreby me sestavy je muj zdroj naddimenzovany temer dvojnasobne .

CILI dal bych si velky pozor na to, kdo je zde nazyvan lharem ...
Dxx1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-10 21:53:46
avatar
//EDIT: protože za to co se objevuje u nás na webu ručíme ako provozovatel, nepřejeme si další podobné fabulování a vymýšlení podobných nesmyslů HRANIČÍCÍCH TÉMĚŘ S POMLUVOU, zvlášť když jsou v přímém rozporu z nejen našimi zkušenostmi, které jsou z mnohem většího vzorku kusů, než máte vy k dispoici. Respektujte to prosím. Náš názor je, že za vašimi problémy stojí jasně nekvalitní váš ostatní HW (asi zdroj) a v případě vaší první Lightning HD 7970 pak obchod, který vám poslal někým evidentně zničenou gafiku (rozhodně nemohla přijít nefunkční už z výroby) - tento model grafky máme dlouhodb+ v testu a i přes značné OC nevykazuje jakýkoliv problém s vlastním chode, artefakty, či microstutteringem. Stejně je na tom několik dalších HD 7970 které přímo vlastníme a používáme - vaše "zkušenosti jsou zcela absurdní, není možné abychom se v případě že jsou skutečné, s nimi nesetkali. Jinak pokud vidíte obraz HD 7970 jako obecně horší a že dokonce má nějaké microtrhání, to už je spíěe na návštěvu očního lékaře. Objektivněji a přesněji vám poradit neumíme a vybavení pro testy očí nemáme.

Tak to si ze me delate asi srandu - prej nekvalitni zdroj . Radeji uz nebudu nic psat, s Vami nema cenu o cemkoliv diskutovat, protoze Vy jste pan sefredaktor a vse vite nejlepe . A jentak mimochodem - mozna nosim bryle a nemam uplne zdrave oci, ale jistojiste vim, co vidim a vim jak moc dobre a na jake urovni hraju - az budete hrat na nake vyssi urovni tak mi dejte vedet - jinak nema cenu se s Vami o necem bavit, pac progaming je Vam asi uplne cizi :/.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-10 21:23:26
avatar
opravdu žasnu o problémech vašeho typu jsem v souvislosti s HD 7970 nikdy neslyšel a jak říkám, já mám k dispozici vzorek stovek kusů, tedy mnohem reprezentativnější než váš vzoreček. Spolehlivost HD 7970 je vynikající, což se nedá říci o GTX 680, které již vykazují problémy a u mnoha kusů je výkon nižší než byl na začátku týká se i OC verzí), protože turbo boost snižuje takty více než tomu bylo na začátku - není divu dlouhdobě ta jádra prostě běží přes limit bezpečnosti. U HD 7970 k žádné degradaci nedochází (zaklepu) - má značnou rezervu v taktech. Spolehlivost HD 7970 je vynikající a pokud karta selhává jde hlavně o chybu na straně uživatele, často nekvalitní zdroj nebo zdroj bez 8pin v základu - s několika problémy u HD 7970 jsem se setkal, ale vždy to byl nakonec problém na straně napájecího zdroje nebo chlazení (uživatel sundal chladič a špatně pak podmazal čip), nikdy to nebyl problém karty jako takové natož problém kvality HD 7970 jako takové.

čip HD 7970 je obecně povedenější a lepší než čip na GTX 680 či 770 ... je jen o malinko větší o šířku sběrnice), přitom je o mnoho výkonější a to nejen herně, ale i výpočetně, ke je nesrovnatelně v tomto vybavenější a výkonnějěí a o vše při stejné, či dlouho i nižší ceně. Kvalita bude stejná, výroba probíhá na stejné výrobní lince a výrobě u stejného výrobce (TSMC). Takže si prosím nevymýšlejte nesmysly.

Každopádně přestante tu lhát o tom, že je HD 7970 nekvalitní. není to pravda, je velmi kvalitní. To že vy máte problémy je skutečně zajímavé, protože drtivá většina uživatelů žádné problémy nehlásí a jak říkám, já na rozdíl od vás mám vzorek stovek těchto grafik a problémy nikdo nehlásí. A to včetně Lightning edic, které jedou bez problémů - ten váš problém evidentn+ způsobil n+kdo jiný před vámi a pak obchod, kerý vam dal akrtu po někom, kdo ji zničil. Jednu tuhle Lightning máme pořád v redakci, jede dlouhodobě na 1200MHz a nevykazuje žádné problémy ani artefakty a týráme jí pořád. Chyba je skutečně na 99% na vaší straně a to buď v sestavě, nebo prostě lžete. Není možné, aby se takové problémy jaké popisujete objevily jen u pár grafik se kterými jen vy jste přišel neuvěřiteně do kontaktu a u ostatních mnoha tisíců kusů tohoto modelů okolo, včetno tech co máme třeba u nás, nic takového nenastalo.
elJohno [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-08 19:05:25
avatar
Tady to jde fakt od desíti k pěti. Takže člověk, který se rozhoduje na základě sympatií je automaticky magor, který by neměl mít volební právo ani děti? To je logika jak bambus! Jen tak dál - schválně kam až tenhle magazín/blog dokáže klesnout.
thno [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-09 00:00:58
avatar
Já bych spíše řekl že: člověk který se "dlouhodobě a opakovaně" rozhoduje podle sympatií, přesto že konkurence je již zcela jinde. Tak tento člověk ochuzuje především sám sebe a je to samozřejmě jeho věc, ale je špatně jí vnucovat ostatním jako to pravé řešení pro ně.
chimera [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-09 00:38:06
avatar
S tím souhlas, tedy pokud se rozhoduje jen na základě sympatií, pokud ale dá přednost produktu který je vyrovnaný konkurenci a to GTX 760 VS HD 7950 jsou, tak je to na vkusu každého "soudruha" (myšleno cena výkon).
chimera [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-09 00:44:34
avatar
Obecně se k nic neříkajícím diskuzím nepřipojuji, ale nedá mi to taky si myslím, že zákazníci NV nejsou blázni, jejich produkty rozhodně stojí za zavážení a proč protože promne rozhoduje cena/výkon/watt a pak sympatie k firmě např. při mém rozhodování mezi 560GTi a HD 6870. A i kdyby byli nějací zákazníci fanatici furt je není důvod urážet a napadat.
Bajlando [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-09 01:06:47

Doufam ze si NVfans vemou tu posledni vetu k srdci
Me totiz pripada ze jeste nedavno kdo si dovolil rict neco dobreho o AMD byl NVfans smeten. Dneska ale vidim ze se situace zacina obracet.
Miki_79 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - fanatismus 2013-08-09 11:37:23
avatar
Když si někdo koupí od Šmejdů vysavač řekněme za 10 tisíc a jeho normální prodejní cena je přitom mnohem nižší je to způsobeno především tím, že má nedostatek informací, je zblbnutý Šmejdy a hlavně je tlačen časem a bohužel často i fyzicky tak chápu, že pár lidí to podepíše. Ale u věcí jakou je koupě grafiky je dost informací a hlavně dostatek času pro zvážení. Takže pokud někdo koupí takový nevýhodný produkt (neříkám, že všechny Nvidia produkty jsou zákonitě horší) tak je buď slušně řečeno pomalejší nebo ikdyž je dost inteligentní a přesto se nechá ukecat PR kecama tak vlastně pouze věří, že cena/výkon dané grafiky je lepší než u konkurence. Připomíná mi to fanatismus u náboženství
Dxx1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-09 13:58:08
avatar
Asi tak - tez jsem projevil svuj nazor a hnedle ocekavam hafo minusek - a to jsem byl velmi objektivni ;) - ovsem lidem kolem je jedno, ze mam dlouhodou osobni zkusenosti s obema znackami - a pan DD si stejne bude placat svou, ze vsichni kdo kupuji NV karty jsou "vypatlane osoby s nizkym IQ" - coz o to pravda DD to napsal jinak, ale kontextove dle DDho je clovek bez racionalniho usudku vypatlanec :/ - a ja osobne znam skutecne velmi mnoho lidi vlastnicich "predrazene" NV karty, ale nezdaji se mi vypatlani - naopak jim velmi zavidim a pripada mi, ze koupili velmi dobre.
Belka [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - UZ SE NEMUZU DOCKAT!! 2013-08-08 16:09:49
avatar
kurna uz skoro 2 roky mam HD79xx uz to chce neco poradnyho Obsidian 900D ceka pekne vedle me a az bude HD9970 kupuju pekne vodnicka v tomhle stylu a pak se budou dit veci
http://www.youtube.com/watch?v=sv8baCwGSYw

Jinak na Corsair Obsidian 900D budu delat recenzi + mozna naky video.... (tak do 2 tydnu)

zde ochutnavka
http://stratos1.rajce.idnes.cz/Documents#IMG_2569.jpg
jezisek [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-08 16:17:48

Citace:
Splinter Cell: Blacklist, který vychází 20.8.2013

Bude test na třech 4k UHD monitorech Odkaz? Datum dostupnosti je stejné
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-08 16:33:00
avatar
zatím testy na 3x 4K nehrozí ... extrémně drahé (problém by byl i se zápůjčkou), zatím jen napolo funkční a upřímně pochybuji, že s tím počítají i výrobci her s tak obřím rozlišením.
P.Štefek [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-08 17:27:39

Docela silné kafe nazvat zákazníky "Magory". Radši si dej prášky a vyjadřuj se trochu s ůctou. Applisti jsou magoři, ti co kupujou S4 jsou magoři, ti co mají W8 jsou asi taky magoři. Není chyba na druhé straně? Si nevidíš do "huby"...

Edit: Pro notorické hatery ->mám 7970 Vapor X
KALIK [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-08 22:00:54
avatar
Máte pravdu, trošku slušnosti a úcty k názoru ostatních lidí by neškodilo nikomu. Oni ti "magoři" prostě preferují něco jiného než jen prostou a racionální "výhodnost". Preferují značku, styl a jiné iracionální věci, což není nic proti ničemu, protože iracionalita je naší druhou přirozeností a tvoří nás stejně jako racionalita. Víra v boha, náboženství, hudba, umění, to vše je věc čistě iracionální, přesto stejně cenné jako ty tzv. racionální věci. Nicméně je to potřeba míti na paměti, abychom nesklouzli do racionálního posuzování iracionálního a jedno obhajovali druhým. O ničem jiném to není.
Bajlando [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-08 19:45:15

Mozna chteji novou radu vydat zaroven s Rome 2. Plno lidi si tuto hru koupi a mozna chcou cast kupujicich nalakat na novou grafiku.
Joraell [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-08 19:53:32

Já jsem třeba majitel gigabyte 7970 ghz ed. a teda ta karta je sice výkonná, ale ty provozní vlastnosti jsou otřesný. A konkrétně na tuhle ani nejde dát fullcover. Předtím jsem měl 480 a byl jsem s ní mnohem více spokojený. AMD je pořád to samé ATi jako před 20 lety Běžně se mi stane, že se karta "poblázní" a začne nepochopitelně v některých hrách dělat artefakty, po restartu PC už je nedělá a takových "anomálií" je spousta.

Pro mě byly poslední opravdu dobré Ati karty HD 5xxx. Mám 5970 a 2x 5870 a jsou bezproblémové.
Sareth [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-09 08:32:34

Mám tú istú kartu a nemám s ňou žiadne problémy. Pokiaľ karta nefunguje ako má, treba ju reklamovať.
Joraell [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-09 12:26:59

Tohle ale neni na zadnou reklamaci z ni by se me to zase vratilo s tim ze "zavada se neprojevila" jak uz bejva u zavad kdy se to neposere uplne zvykem. Proste se to stane pri konstatni dlouhodobe zatezi. Potom pustim treba MK komplete a karta artefaktuje, pustim war thunder, vse ok BF3 vse ok pustim znovu MK stale artefaktuje, nema na to vliv zmena taktu zmena nastaveni ve hre nic, restartu komp a vse jede opet jak to ma jet. Stane se to jendou za tyden cca. Dále u aktuálních ovladačů časté restartování adaptéru, u starších to je bezproblémů, a podobné blbosti pořád dokola.
Dxx1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-09 15:38:03
avatar
Tak s tim to se castecne jako majitel Asus Matrix 7970 Platinum muzu ztotoznit ;). Moje karta v zakladu jede na 1100MHz, co se testovani rezerv tyce, karta bez artefaktu projela Unigine Valley 1.0 pri frekvenci i 1305/7400 MHz (100% otacky ventilatoru + napeti na cipu 1310mV napeti na pametech 1640mV) a to samozrejme nekolikrat, ovsem i na defaultni frekvenci se mnohokrat setkam ve hrach s lamanim obrazu, sem tam nakymi drobnymi FPS dropy (spis je to jakoby chybka v obrazu a zasek snimku) a nejhorsi vubec jsou obcasna problikavani "artefaktu" kdy karta po delsi zatezi tyto jevy v obraze obcasne a ojedinele vykazuje, ovsem lze si toho jevu vsimnout pouze az po delsim uzivani karty - osobne se domnivam, ze to dela ten posr*** boost co AMD implementovalo pomoci Biosu do GHz edic, ovsem proste nefunguje stoprocentne a dela bugr.
Hammy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-09 09:27:13
avatar
Ctu si tady debaty, jak si nekteri kupuji grafiky za nesmyslne ceny... co teprve, kdyz si nekdo kupuje grafiku a i kdyby neslo o vykon, tak nekteri "odbornici" argumentuji o jakesi "kvalite" znacky. Kdyz clovek znali dokola rika, ze rozdil mezi znackou AMD a nVidia je jen logo a architektura cipu, tak cumi jak puk, prikivne ze me chape a stejne mele porad to same dokola.

Priklad: chce grafiku do 1000Kč, jen na obcasne pareni starsich her a praci s hudbou. Rikam mu, at se vyhne grafikam z rady HD3xxx HD4xxx a pak GF9xxx GF2xx GF3xx GF4xx popripade nekterym GF5xx. Rika mi, ze sem jaksi zaujatej proti GeForckam. Rikam, ze ani ne, ale ze hodne modelu jsou jen preznacene a taky muzou nosit se sebou problemy v uspornem stavu. ATIny rady HD3xxx/4xxx jsou katastrofa, to je topidlo. GF nebyla v tomhle jina, a kdyz uz neco bylo celkem dobre, tak chlazeni bylo podcenene, nebo nekvali napajeci kaskada byla samozrejmosti. Rikam, ze u rady HD5xxx je to uplne jina liga, ze tam bude mit zaruceny vykon, usporu, ze mu to nejakou dobu vydrzi. Rikam, ze mu muzu sehnat HD6670 do 1000Kč. On, ze by radeji nejakou novejsi GF, nez mel tu svou starou... (odpalenou 9800GTX)
Ja uz sam nevim ktere rady GF nebyly na tom dobre s napajenim a Watazi v Idle rezimu, tak sem mu jen rekl, at se vyvaruje. Jasne... co grafika, cip, vyrobce, to jina kvalita vseho. Ale jak clovek ma uz poradit clovekovi, co si porad vybira podle loga?
rigix [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-09 10:27:57

HD3xxx topidlo ? Asi jsme z jiného vesmíru, ale HD3870 nebyl absolutně žádný problém chladit pasivně, z osobních zkušenosti se určitě jedná o řadu která měla nejlepší provozní vlastnosti, až na ten hluk u HD3850 a pokud nepočítáme HD4890, tak ani o té se nedá říct že by měli špatné provozní vlastnosti, jen prostě HD4850 měla šílený chladič. Celkově byla řada HD4 a HD3 jako méně náročné karty na energii.
Bajlando [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-09 12:16:10

Ja mel 4850 na 700MHz 1GB RAMky a melo to Zalman chladic od vyroby. Muzu rict ze s teplotama ani po pretoceni jsem nemel zadny problem. Ted co mam 6950 s refereci to je teda podstatne vetsi topidlo nez byvala 4850.
Hammy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-09 18:55:27
avatar
V idle rezimu, v Idle. Kazda grafika zacne topit, kdyz ji zatizis. A prave HD3xxx/4xxx topi i v Idle. Pokud ma bednu s prumernym chlazenim, tak o to je to horsi. Sam mi nedokazal poradne rict, jak to tam ma. To jsou proste lidi, co si neco koupi a neresi nasledky. Ja bych si vykonnou grafiku nikdy nekoupil do spatne odvetrane bedny. Sam si vzpominam, jak sem srazil teploty cipsetu, CPU, jen vymenenim HD4870 za HD5850. A to byla jeste vcelku dobre odvetrana. (AKASA Infinity) Proste vsude to spadlo minimalne o 10-15stupnu, a to neco je.
Hammy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-09 10:49:13
avatar
Tak ja mel HD3870 a HD4870... obadva topily v Idle rezimu dost, kolem napajeci oblasti. To je holy FAKT. To, ze jadro slo uchladit se nebavim. Pak sem dostal do ruky HD5850 a ta byla na dotek prijemne vlazna v Idle rezimu. Coz HD3870 se nedala dele nez 10sek drzet a HD4870 ani chytit. To jsou casti grafik, ktere poslou dneska grafiku do vecnych lovist, ne teplota GPU. Jedine kdyby to taktoval/voltoval, a to on delat nebude. Taky by mela byt minimalne vykonna jak co mel on, nebo aspon k tomu podobna a vlezt se do 1litru. S HD5xxx a vyse neudela chybu. U GF sam nevim jak to presne je... mel sem GF4Ti, GF6600GT, a nejakou (pujcenou) GF GTS. Ve vsech pripadech, to bylo jak u HD3xxx/4xxx. To jsou (byly) zbytecne ztraty a potencialni slabina grafickych karet.

EDIT: myslim, ze to byla GF250GTS. Takze stare preznacene jadro myslim. Ja ty GF moc nesleduji, ale urcite bych si na ne daval pozor. On si davat pozor nebude, tak proto at jde na jistotu.
rigix [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-09 11:09:32

Bull-shit. 99,9% grafiky pošlu do kelu studený spoj mezi PCB a GPU, stačí rebal a drtivá většina grafik ožije. Napájecí kaskáda ačkoli vařící může vydržet věky, je na to projektována a vysoké teploty jí nevadí a to stejně fuk protože HD3870 měla studené úplně všechno měl jsem je v CF a pak jsem skočil až na HD5850, která mimochodem hřála daleko víc, kdyby jste měl pravdu ohledně toho že napájecí kaskáda pošle grafiku do kelu ve většině případech tak by GTX670 a některé 680 umírali do 14 dnů po zapojení do počítače to je totiž úplně jiná teplotní liga... takže asi tak no.
chimera [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-09 11:39:17
avatar
Viděl bych to tak na půl, ty studené spoje možná častěji, u mne to je cca 2:1 pro studené spoje Geforce 660GT n.spoj.; GeForce 9800GT n.spoj; Radeon 4850 HD napájecí rozhodne to až moje HD 6870 na co zemře
Joraell [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-09 12:31:52

Tohle nelze posuzovat na zaklade jedne nebo dvou karet :d me treba odesly 2 6950 a jedna odesla na napajeni a druha na defektni cip. Co se teplot napajecí kaskády a jejího nutného chlazení týče, tak tady je už od 5xxx série jednoznačně lepší nvidie, která na napájení zdaleka netopí co ATi a když už tak je to většinou dostatečně chlazené (670 je vyjímka), u aTi karet jsou dostatecne chlazene snad jenom referenční verze, ostatní mají směšně malé chladiče, největší axtrém byly první verze 7970 od gigabyte s windforce, to byl totiž vyloženě špatný vtip.
rigix [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-09 12:58:51

Beru to tak že vtipkuješ. Na netu je hafo termálních fotek a všechny grafiky referenční založené na GTX680 mají VRM rozžhavené jako jaderné reaktory
Joraell [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-09 13:29:50

Nevtipkuju vdit jsem to napsal referencni 7970 jsou na tom jeste docela dobre ale ty nereferencni krome te od asusu jsou hrozne.

u Nvidie je to tak ze referencni jsou na tom podobne jako referencni 7970 a nereferencni vetsinou podstatne lepe, pokud se tedy bavime jen o napajeni.
Hammy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-09 19:14:14
avatar
Sakra... ja mel grafik v rukach a zachazel sem s nima celkem hrube, a ani jedna mi nastesti neodesla. Tedy... krome Radeonu 9550, ta mi odesla do pul roku. A mnoho dalsim lidem na svete. :-) Napriklad ja u ATIn bych dal na Sapphire a na nektere karty ASUS, ty lepsi kousky jsou sice o 500Kc+ drazsi, ale kvalitativne a chlazenim na tom mnohdy lepe. U GF urcite Realtek, a zase nektere grafiky ASUS. Ostatni znacky ignoruji spise ze zvyku, nez z nejakych antipatii. Sice... daval sem jednu Gigabyte HD 6770 (GV-R677SL-1GD) do PC tete a slape do dneska uplne v pohode.

Ja sem osobne presvedcen, ze grafika v Idle rezimu musi byt vlazna. Precejen kdyz tohle ctete, mate grafiky v Idle ne? ;-)

Jo a pro zajimavost, napajim vsechny bedny zdrojem od Seasonic, popripade Enermax.
Dxx1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-10 10:38:52
avatar
... Aha prave proto uvadite Realtek jako vyrobce grafickych karet na cipech navrzenych od NV - pokud se nepletu tak Realtek tak akorat dela integrovane zvukove karty, sitovky a par dalsich funkcnich prvku na deskach, o tom, ze by vyrabel graficke karty teda ani z daleke minulosti nic nevim ;).

Pokud jste si ale Realtek nespletl s Leadtekem ... - a Leadtek byl vzdy jeden z vubec nejhorsich vyrobcu grafickych karet na cipech navrzenych od NV - ty karty odchazely snad uplne vsechny XD, jedine co Leadtek umel byly TV karty, ale ten vyrobce uz je pred krachem a je to videt uz jen podle toho kolik vyrobku vydava.

Vlazna grafika v IDLE ? - od te doby co NV/AMD/Ati prechazely na architektury schopne menit napeti a frekvence v zavislosti na vytizeni cipu (podtaktovavat a podvoltovavat) tak je to snad uz samozrejmost ! - moje stara jedna z udajne vubec nejtopivejsich grafik (Asus Matrix GTX285) topila v IDLE na velmi zavratnych 36 stupnu pri kterych by ten cip vydrzel klidne i pres 20 let, kdybych byl vymenil chladic, chladil bych ji tak 2-3+ stupne nad pokojovky a bylo by, ostatne tak tomu mam ted s Asus Matrix 7970, ovsem to je dano tim, ze tato karta jede v IDLE na nizsi napeti a nizsi frekvence nez stara GTX285ka a disponuje mnohem vykonnejsim chladicem s vetsi plochou zeber a vetsim prutokem vzduchu.

Co si pamatuju tak konkurentem GTX285ky byla HD4890ka (4870ky byly radne odpady ) a ta topila v IDLE pokud se nechala regulace chladice v referencnim provedeni na auto i k 70 stupnum - ty karty u beznych uzivatelu odchazely docela dost, jen muj kamarad docela HW fanatik mel na 4870 od sapphire AC Accelero Extreme a 4x tu grafiku reklamoval (z toho 2 mu odesly na duhu - cip nevydrzel zvysene napeti, ktere bylo v Biosu nahrano od vyroby XD - nejspise kvuli stabilite - ty karty nebyly schopne udrzet tovarni takty, prave proto ten kamos na tu kartu chtel Accelero extreme - a stejne nepomohlo , jooo a pokud ste si tu kartu meli moznost poradne prohlednout - v napajeci oblasti byla vzdy krasne prohla ) pac stale jen artefaktovaly ci vykazovaly ve hrach podivne chovani - pak (asi po 4 ech mesicich utrpeni ) koupil stejne jako ja GTX285ku a jel si i s ref. chladicem od vyroby spicove a ta karta slape u jineho velmi spokojeneho cloveka doted ;).

To jak je cip zravy defakto muze vyvodit to jak je topivy, ale pokud se kompletne zavrhne heatspreader u topiveho cipu (u AMD/Ati zvykem ) tak dostanete mensi plochu pro odvod tepla a tim teda na danem lokalnim miste dochazi k vyssim teplotam nez by tomu bylo u vetsiho cipu a tim se snadneji cip odvari (i tak je jakoze zivotnost cipu pri dodrzeni standardnich taktu a rozumnem chlazeni klidne 15-20 let) ;) - velmi proste, avsak pro AMD/Ati nako nepodstatne - nehlede na to, ze heatspreader i slouzi ke zpeveneni cipu a pokud vice utahnete srouby u chladice tak hrozi to, ze cip popraska a muzete celou kartu vzit a zahodit ;). To jakej kour pri takovem zahrivani cipu dostavaji mosfety civky a delici prvky radsi rozepisovat nebudu ;).
Hammy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-10 12:03:10
avatar
jj mate pravdu, je to Leadtek. Sem tusil, ze ten nazev si pletu s zvukovkama. No nedavno sem cetl, ze se chce Leadtek k Grafikam vratit. No nedavno... asi 3mesice dozadu.
Ja mel pozitivni zkusenost s Leadtek GF6600GT (ktera funguje spolehlive do ted v jednom PC) a spatnou s MSI 6800GT. Leadtek (aspon v te dobe) se nestydel ten samy model obmenovat novejsi revizi. Ja mel PCB rev.2 ktera mela pak vsechny kondenzatory s pevnym dielektrikem. V te dobe to nebylo neco bezneho. A na nakonec ta firma delala grafiky hlavne pro nVidii... takze podle selskeho rozumu si rikam, ze musi mit ty cipy dobre nastudovane pro vytvoreni adekvatniho PCB.
Jinac ja mam v sekundarnim PC ASUS EAH 4870 D5 + Accelero Twin Turbo, ta grafika je dokonce z druhe ruky a zadny problem. (krom tech brutalnich teplot) Jak sem jiz psal, nekdy je lepsi si priplatit a taky nekupovat "prvni" varky grafik... to plati pro vsechnu elektroniku.
Jinac takovou GF285 asi nesezenes do 1000Kc co? ;-)

Jak sem nekolikrat psal... muselo to byt do 1000Kc, vykonne +/- jak 9800GTX, a usporne/chladne v Idle. (predpokladam spatne vetranou skrin) HD 5xxx/6xxx jdou sehnat a jejich teploty jsou adekvatni. To, ze nektera GF to ma davno, nebo lepsi, mi je jedno... nestuduji kazdou grafiku/jadro co se vyrobi. Soudim a ridim se podle toho, co sem mel v rukach. S GF nemam zkusenost a preznacovani te firme slo moc dobre... myslim, ze nektere GPU 2generace za sebou!
Taky sem podotkl priklad: GF250GTS => 9800GTX coz asi stezi bude fungovat efektivne jak HD6670, nebo GF285 nemyslis? V tom je problem poradit nekomu, kdo kupuje podle znacky.
Ja mam pozitivni zkusenosti s radou Radeonu HD5xxx/6xxx. GF me prestalo zajimat od doby, co se do toho pletlo moc preznacenych cipu.

Jinac s tim "heatspreader" mate urcite pravdu, taky sem toho nazoru. No to neresi koupi grafiky s vykonem 9800GTX do 1000Kc.
Dxx1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-10 13:22:01
avatar
;) - jsem rad, ze jste me pochopil spravne - vetsinou se takto vasnive rozepisi a pak jakoby mozna pisu trochu agresivneji i kdyz to tak vlastne vubec nemyslim . Nu kolem 1000Kc by se dala sehnat jakakoliv GTX260ka SP216ka defakto na stejnem cipu jako je GTX285 ;), sam jsem si takto pred par mesici poridili Asus Matrix GTX260 SP216 za cca 1100Kc a ted jsem ji "daroval" memu velmi dobremu kaamradovi - jedna se o tuto: https://www.google.cz/search?q=asus+matrix+GTX260&rlz=1C1GTPM_csCZ520CZ520&um=1&ie=UTF-8&hl=cs&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=CR0GUrKVJsvH7AaZ9oGoCA&biw=1920&bih=955&sei=DB0GUqrSE4yp7Qa2voDICg

Teploty IDLE v pasivnim chodu (vyple ventilatory) do 40 stupnu, pri zaplych ventilatorech kolem 32 stupnu , pri hrani bezne kolem 55 stupnu a karta relativne ticha - taktovaci potencial cca 860MHz bez razantnejsi zmeny napeti povazuju za na svou dobu BRUTAL .

Co se tyce AMD/Ati karet nemyslim si, ze jsou az tak uplne spatne, ale chce to mit pomerne stesti na dobry kus a i potom stavajici architektura ma dost podstatnych chyb, ktere ovsem zdejsi sefredaktor vubec nezminuje a fakty hovorici ve prospech konkurencni znacky umyslne zastira ;). Je treba si uvedomit, ze cena/vykon je mozna stezejni pro bezneho cloveka, ale i v te kategorii ma NV dostatek karet a proto neni nutno ji shazovat, nehlede na to, ze to porad nemeni nic na tom, ze NV ma (a nemuzu si proste pomoci) lepsi vystupni kontrolu cipu a tim tedy do karet jde podstatne mene defektu, narozdil od karet s AMD cipy - mluvim z vlastni zkusenosti - NIKDY se mi nestalo, ze bych koupil NV kartu nad 10k a nakym zpusobem bugovala nebo nefungovala tak jak by mela, ovsem jednou koupim vyrobek v podobne cenove relaci od konkurence a uz se vezu :/, proto chapu lidi co kupuji NV, avsak tez nerikam, ze takto tomu bylo vzdy - napriklad doby GTX480ky - to musim uznat 5870ka byla skutecne poradny a dobry cip od AMD/Ati ;), ale to byla jedina vyjimka a nutno uznat, ze GTX580ky byly podstatne lepsi a vyborne karty, ktere uz mely "bezkonkurencni" vykon ;).

Co se tyce te vasi 6800GT, ja jsem se v te dobe setkal s touto ;): https://www.google.cz/search?q=asus+matrix+GTX260&rlz=1C1GTPM_csCZ520CZ520&um=1&ie=UTF-8&hl=cs&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=CR0GUrKVJsvH7AaZ9oGoCA&biw=1920&bih=955&sei=DB0GUqrSE4yp7Qa2voDICg#bav=on.2,or.r_qf.&fp=b4175eb0056ec17e&hl=cs&q=asus+6800GT&sa=1&tbm=isch&um=1&facrc=_&imgdii=_& imgrc=DtgIm_BhD_r42M%3A%3B44elZo6TY2uqGM%3Bhttp%25 3A%252F%252Fwww.3dnews.ru%252Fdocuments%252F8547%252Fasus-6800ge-front-big.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.digital-daily.com%252Fvideo%252Fgeforce-6800gt-roundup%252Findex7.htm%3B1200%3B702

- defakto nejlepsi 6800ka co se dala koupit a skutecne ani top edice od leadteku jim nestacili .
Hammy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-11 04:13:31
avatar
No ten chladic te GTX260 od ASUSu je teda neco... uplne jina liga. Odkaz A to je to, na co narazim... chce si to pockat na dobre nereferencni edice.
Ja mel HD5850 od Sapphiru: Odkaz
Chladic: Odkaz
Naprosto luxusni graficka, kterou sem mel taky z druhe ruky a ted ji ma spokojenej Bracha. :-)
Momentalne mam ASUS 6950 DCII: Odkaz
Chlazeni: Odkaz
Sice minimalni Upgrade, ale zase byla za dobrou cenu.

PS: jinac to nebyla MSI 6800GT, ale Gainward 6800GT: Odkaz V te dobe tu grafiku kamaradi zkouseli tak dlouho, az jim to odpalilo desku.
andy64 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - HD4870 2013-08-12 12:10:37
avatar
ja mam 4 a 3/4 roka HD 4870 od gainwarda, a podla mna to boli velice dobre cipy. Jedina chyba bola ze AMD zlyhalo pri nastavovani 2D/3D. Doteraz mam to kartu pretaktovanu a aj pri novsich hrach mam dost dobre detaily nastavena a hlavne z ohladom na to ze ta karta je uz dost stara(1680x1050 popripade fullHD). Jedina nevyhoda je ze uz nezvlada DX11.
2D: 250/300 ~38°C
3D: 880/1050 ~64°C
Vzduchovy chladic, jadro od kupenia este nebolo prepastovane.
Usm82 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Nejlepší kauf 2013-08-11 09:25:18

Jasně nejlepší koupí je momentálně Gigabyte HD 7950 - dá se koupit za 5.900 na vcelku prověřeném a spolehlivém e-shopu (ITAGE) a výkon díky 1.000 Mhz jádru naprosto parádní
Trissana [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Nová grafika 2013-08-12 14:29:00

Již nějakou dobu uvažuji o nové grafice (high end). Cenově jsem se chtěl pohybovat kolem 9-10 tisíc. ATI zřejmě vychází poměrem cena/výkon lépe, ale novou grafiku si chci koupit hlavně kvůli novému Zaklínači, který se hlásí k podpoře PhysX. A teď babo raď. Jít do nvidie a hrát Zaklínače na maximum s PhysX nebo jít do výkonnější ATI, ale hrát bez PhysX? Nepředpokládám, že by to přes CPU běželo. Líbila by se mi 780GTX, ale ta by musela jít s cenou minimálně o 3000-4000 níže. Každopádně budu držet ATI palce, ať se jim karty vydaří a snad donutí NV jít s cenou trošku dolů.
Hammy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-12 16:59:02
avatar
Ty... kdyz chces koupit neco vykonnejsiho, tak je ti urcite jasne, ze kazde slusne 4jadro zmakne PhysX. A samotne efekty tomu odpovidaji... i kdyby jsi mel GPU od nVidia, tak to bude +/- stejne vypadat. Me zklamala nVidia v tom, ze uz nedovoluje podporu PhysX, pokud mas konkurencni grafiku. I kdyz se tu sem tam objevi nejaky Alfa/Beta driver, ktery to umoznuje. Osobne si zahravam porad s myslenkou, ze si jen tak z prd*le koupim nejakou adekvatni pasivne chlazenou Geforce pro experimenty. :-)
Joraell [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-12 17:13:10

Ale ono je neco jineho podpora physX na grafice a ta pocitana pomoci CPU. Jsou to 2 odlišné podpory a obě mají jinou náročnost zpracování. Ta graficky počítaná fyzika samozřejměě vypadá mnohem lépe.

Samozrejme jde mit v PC druhou kartu, která bude počítat pouze fyziku. Ale jsou s tím i problémy.

a co se k výběru karty týče, klidně bych šel do GTX 770 nebo 760 a vůbec to neřešil Zaklínače si na tom ve FullHD zahraješ určitě dobře.
Dj Addams [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-13 19:32:19

Ja prave riesim do noveho pc, ci zobrat aktualne zlacneny AMD 7990 alebo ci je lepsie pockat na 9970.na 9990 nechcem cakat este pol roka.co je lepsie do konca roka ci 7990 alebo 2x9970 (jedna asi nebude stacit na 7990)..este som nikdy nemal 2xkartu v pc.iba jednu dvojjadrovu (teraz mam gtx295).takze sli ani crossfire som este nemal... co poradite? vdaka
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Horizon Forbidden West vyšlo na PC – solidní port!
Horizon Forbidden West vyšlo na PC – solidní port!Pátek, 22 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1389x
Komentářů: 7
Baldur's Gate 3 se nedočká DLC, datadisku ani pokračování!
Baldur's Gate 3 se nedočká DLC, datadisku ani pokračování!Čtvrtek, 21 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1146x
Komentářů: 1
Alien: Romulus – nový film naváže na klasiku!
Alien: Romulus – nový film naváže na klasiku!Středa, 20 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1860x
Komentářů: 4
The Acolyte – hraný Star Wars seriál v novém stylu
The Acolyte – hraný Star Wars seriál v novém styluÚterý, 19 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1125x
Komentářů: 0
Far Cry slaví 20 let! Také si přijdete staří?
Far Cry slaví 20 let! Také si přijdete staří?Čtvrtek, 14 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1898x
Komentářů: 3
PUBG slaví 7 let – přechází na Unreal Engine 5!
PUBG slaví 7 let – přechází na Unreal Engine 5!Úterý, 12 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1858x
Komentářů: 1