Nejlepší grafika světa AMD Radeon "2betterthan1" je v ČR jen na DDWorld.cz - žádné kompromisy! Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Wednesday, 02 April 2014
altJako jediní v ČR a jedni z mála na světě vám brzy ukážeme grafiku, jež je kategorií sama pro sebe.

 

 

 

Zatímco Internet obíhají "zaručené informace" a i v ČR se objevily články typu "známe, víme ...", skutečnost je taková, že těch pár informovaných ven nic nepouští a všichni co teď píší "známe, víme" ve skutečnosti většinou přesně neví nic - jako obvykle. Vědět znamená znát, ne si vymýšlet a přebírat nesmysly s dalšími chybami. To ale naštěstí není případ našeho uživatelského magazínu DDWorld.cz.

 Náš magazín si za poslední roky vybudoval výbornou pověst u uživatelů i čtenářů jež mají zájem o skutečně objektivní informace bez příkras a v souvislostech (a je jedno jak moc nejsou populární nebo se někomu nehodí do krámu), a díky tomu máme i velmi dobré informační pokrytí a informační zdroje. O novinkách tedy v drtivé většině případů skutečně víme a známe vše a to dlouho před jejich vydáním a na rozdíl od některých nemusíme spekulovat. Jednou věcí jsou však informace, jinou věcí je přístup k samotným novinkám. Bohužel Česká republika je malý trh a Asie,kde se vše vyrábí,  je daleko. Taktéž čtenářský potenciál 15 milionů obyvatel (ČR+SK) nemůže soupeřit se zhruba minimálně miliardou anglicky hovořící části světa. Většina věcí se k nám dostává se zpožděním a jsou případy, kdy se k nám třeba nedostanou vůbec. Je to škoda, protože pokud jde o zájem a prodeje výkonného a luxusního HW, tak na to, jak jsme malý trh, jsou zde prodeje těchto více než velmi slušné a nadstandardní. Zkrátka čeští (i slovenští) uživatelé si cení svého času a pohodlí a oceňují kvalitu a výkon.

  • Nový etalon výkonu a grafických technologií míří na trh!

Proč o tom píši? Protože se blíží vydání jednoho speciálního "kousku" HW, který pravděpodobně bude chtít každý, kdo žádá nekompromisní grafický výkon, chce využívat vícemonitorů (Eyefinity), či 4K monitor, či dokonce Eyefinity 4K a chce míž dostatek výkonu i pro tyto příležitosti, tedy hry v maximálních detailech, když už s nimi "ztrácí čas". Nemá smysl v tuto chvíli už zastírat, cože tím speciálním kouskem HW bude. Ano, AMD chystá k uvedení nový duální Radeon R9 295X2 - opravdový grafický high end a nic menšího než absolutní TOP grafiku současnosti.

A čeští fandové pořádného HW a výkonu tentokrát nebudou o nic ochuzeni!

Ačkoliv je počet testovacích kusů pro celý svět velmi omezen a nedostalo se v první vlně ani na některé velké magazíny, v ČR se prostřednictvím našeho uživatelského magazínu DDWorld.cz dočkáte plné recenze a testu tohoto maximalistického kousku hardware se vším všudy! AMD nám dnes zatím dovolilo ukázat jen fotografii balení karty:

(takhle má vypadat "krabice" !)

Bohužel fotografie samotné karty už stihly uniknout, ale jsou ošklivé a naše verze karty je navíc trochu jiná (finální). Zatím vám tedy kartu neukážeme, ale pokud jste nás četli i dříve, tak ve starších aktualitách jsme vám o kartě vlastně už všechno řekli. Je zajímavé, že přestože jsme vlastně o kartě řekli téměř vše a přesně už před několika týdny, ještě tento týden se na některých magazínech objevují naprosté informační bludy vydávané za fakta. Co na to říci.

(uvnitř je ... tedy byla .. teď už je nastěhovaná tam kam patří - v PC sestavě DDWorld.cz)

S novou R9 295X2 už si tedy nějaký čas hrajeme, a pokud vše dobře dopadne, měli bychom mít k dispozici i pořádný 4K monitor, takže budou snad i testy v tomto rozlišení - musíme toho ale otestovat opravdu hodně. Pokud se těšíte na souboj duálních monster, tedy nedávno představené GTX TITAN Z s neuvěřitelnou cenovkou 73 tisíc korun vč. DPH proti R9 295X2, tak žádný nebude. Výkon i cena obou grafik, ačkoliv by mělo jít o přímé konkurenty, se výrazně liší! Výpočetní i herní výkon je o celou třídu jinde a cena dokonce o několik tříd jinde :). Asi se ptáte, jaká tedy je R9 295X2 z pohledu uživatele? Jak bych to jen řekl ... je velmi dobrý výkon, pak výborný výkon, pak extrémně vysoký výkon a pak je tu tohle ... yep, čtete dobře  ... budeme se muset naučit říkat grafikám typu GTX 770/R9 280 low end a GTX 780Ti/Titan/R9 290X mainstream ... a ne, nedělám si srandu ;).  

 Musíte si počkat do recenze příští týden, kdy vám budeme moci vše ukázat a prozradit, nicméně připravte se. Zapomeňte na všechno, co jste znali o duálních grafikách a referenčních grafických kartách vůbec. Také zapomeňte na vše, co jste si mysleli, že je možné, či spíše, nemožné udělat. Ještě nedávno mnozí tvrdili něco o tom, že něco nejde ... příští týden uvidíte jak to jde a vlastně úplně bez problémů! V ČR tedy zatím exkluzivně na DDWorld.cz svátek všech HW nadšenců už příští týden.

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Horizon Forbidden West vyšlo na PC – solidní port!
Horizon Forbidden West vyšlo na PC – solidní port!Friday, 22 March 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1331x
Komentářů: 5
Baldur's Gate 3 se nedočká DLC, datadisku ani pokračování!
Baldur's Gate 3 se nedočká DLC, datadisku ani pokračování!Thursday, 21 March 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1113x
Komentářů: 1
Alien: Romulus – nový film naváže na klasiku!
Alien: Romulus – nový film naváže na klasiku!Wednesday, 20 March 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1823x
Komentářů: 4
The Acolyte – hraný Star Wars seriál v novém stylu
The Acolyte – hraný Star Wars seriál v novém styluTuesday, 19 March 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1119x
Komentářů: 0
Far Cry slaví 20 let! Také si přijdete staří?
Far Cry slaví 20 let! Také si přijdete staří?Thursday, 14 March 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1892x
Komentářů: 3
PUBG slaví 7 let – přechází na Unreal Engine 5!
PUBG slaví 7 let – přechází na Unreal Engine 5!Tuesday, 12 March 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1857x
Komentářů: 1