Vypaloval filmy na DVD a prodával za 35 korun – škoda prý 52 milionů! Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Sobota, 14 březen 2009
altDalší případ, který ukázal, že lidská hloupost je nekonečná, se propíral celý týden v médiích …

 

 

 

Vypalování a pořizování kopií audiovizuálních děl nám umožňuje zákon, který ne vždy dodržují producenti a výrobci audiovizuálních děl. Nicméně dělání kopií je samozřejmě povoleno jen pro vlastní potřebu. O tom, že vypalovat třeba filmová DVD a prodávat je dále je trestný, ale i nemorální čin, se asi dohadovat nebudeme. Jedna věc je stahování filmů, což ne6ní v našich zemích trestné, druhá věc je ale jejich sdílení, což už trestné je, a je jedno zda je to zdarma, nebo za úplatu. Pokud někdo hledá výmluvy, jak omluvit sdílení zadarmo a nenazývat to pirátstvím a napomáhání krádeži, pak sdílení za peníze a dokonce prodávaní vypálených DVD už je neomluvitelná krádež.
Přesně takhle si počínal skutečný pirát a zloděj – 26letý muž z Rýmařova. Stahoval filmy z Internetu a vypaloval je na DVD, které prodával. Sice za malou částku 35 korun za kus, ale pořád prodával něco, co nebylo jeho a neměl k tomu žádné právo ani zákonné ani morální. Za to si rozhodně trest zaslouží. Kromě pochyb o jeho morálce můžeme pochybovat i o jeho zdravém rozumu, když tuto věc dělal dost otevřeně a to po téměř celý loňský rok. Policie tak šla najisto a jen sbírala důkazy, které kolem sebe dotyčný trousil.
Jenže ve své hlouposti nebyl zdaleka sám. Názornou ukázkou, že blbost kvete všude, předvedla opět Česká protipirátská unie, když vyčíslila škodu na 52 milionů! To je o to absurdnější, že Policie zjistila, že dotyčný prodal asi jen 138 DVD, čímž získal pro sebe necelých 5000 korun – po odečtení nákladů na médium je nám ho až líto. Takové práce za pár šupů. Pokud tedy vyčíslenou škodu 52 milionů vydělíme počtem prodaných DVD, vyjde nám, že jedno DVD si protipirátská unie cení na 376 812 korun a to ani nemluvíme o tom, že většina těch filmů dost možná nestojí kvalitativně jako umělecké dílo ani za cenu prázdného médeia. Hloupost vyčíslování imaginárních škod a ušlých zisků tak i v tomto případě Česká protipirátská unie opět předvedla. Místo aby všechnu pozornost směřovala na dotyčného, a na to, varovat před podobným jednáním ostatní uživatele, strhla pozornost opět na absurdní vyčíslování škod a ušlých zisků.
52 milionů je opravdu naprosto nesmyslná částka. Takovou škodu by dotyčný způsobil jedině, že by vyhodil do povětří pár multikin a vyřadil je na rok z provozu. Jenom pro srovnání, příjmy Multikin byly loni 1 miliarda korun. To je 1 000 milionů. Ještě vám částka 52 000 000 za 138 DVD nepřijde opravdu absurdní? Je nám líto, ale dokud někdo neshromáždí všechny „zákazníky“ tohoto „138DVDýčkového“podnikatele a všichni nepřiznají a neodpřísáhnout před soudem, že by na zakoupený film šli tak 10x do kina a kromě DVD by si jej pořídili ještě v Bluray a nakoupili k němu všechny bonusy včetně soundtracků, nikdy neuvěříme tomu, že by dotyčný mohl, způsobil 138 prodanými DVD za 35 korun, škodu ve výši 52 milionů.
Proč je oprávněný boj proti pirátství špiněn tak stupidním vyčíslováním škod? Pak člověk neví, zda je větší lump ten dotyčný pirát, nebo protipirátské hnutí snažící se nafouknout škody do mamutích rozměrů. Takhle je nám toho „138DVDýčkového“ podnikatele až líto. Nicméně to co udělal je rozhodně neomluvitelné a trest si určitě zaslouží – a škody? Podle mě je to 138 DVD krát cena originálních DVD na trhu, plus pokuta za blbost, to se rovná …. za víc jak 200 000 korun to nebude. Samozřejmě nějaké ty veřejně prospěšné práce místo dvouleté podmínky by byly na místě.

Zdroj: idnes

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Chaythere [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-14 15:18:43

A sakra v tom případě jsem milionář a nevím o tom.
Lacomme [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-14 15:44:48
avatar
Nevim jak ostatni, ale ja si film vychutnam jedine u sebe v klidu na PC. Na film s nekolika tydennim, ne-li mesicnim spozdenim za 300,- + ruseni, sepot a houfy lidi - ne, po tom fakticky netouzim.

Tedka k tematu, tyhle debilni spolecnosti typu BSA, Ceska protipiratska unie jsou jen vysledkem tehle (prosim nemazat) zasrane doby. Ja jen doufam ze 138DVD podnikatel z toho vyvazne dobre.
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-14 17:13:59

No ja teda kdyz porovnam zazitekk z kina versus zazitek z domova, tak kino vede. Ale musim priznat, ze s broadbandem klesla moje cetnost navstev v kine. Nicmene ceske filmy se snazim podporovat plne, krom vylezenych nesmyslu.
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-14 19:51:23
avatar
no docela dobry je 3D kino, to doma zatím jentak nekdo nemá...
Jorn [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-15 13:12:20

A to já si zas vychutnám spíš film doma, je to individuální. Jsem člověk pohodlný až líný, takže si pustím co chci, kdy chci a jak chci (čti v původním, povětšinou anglickém znění a s anglickými titulky).
AggramarAvenger [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Novinka plná bludů 2009-03-14 15:47:31

No, novinkou jsem se pobavil. Než začnete šířit takový nesmysly, tak si můžete něco zjistit. I když někdo píše post třeba i na svůj blog, tak alespoň ví o čem.

Vyčíslení výše škody není primitivní spočítání hodnoty, kterou měly prodaná CD. A netýká se to jen pirátství - ale všeho. Počítá se to jinak.
j.matrix [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-14 15:59:34
avatar
tak nam vysvetli ako sa to pocita, my sa radi poucime
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-14 17:07:25

Pocita maximalni mozna zpusobena skoda, plus treba u softwaru se dava jeste pokuta ve vysi 100% ceny. Prepocet na prodana DVD je pekny, ale to autorske organizace nezajima. Takze pokud nabizel 600 filmu k prodeji vezmou 600x cenu filmu (maximalni moznou), k tomu jeste pridaji ta primo prodana, daji si k tomu neco za ujmu prumyslu vseobecne, zapocitaji veskere mozne teoreticke usle zisky (kino, poskozeni povesti spatnou kopiia desitky dalsich veci)a hlavne nasadi maximalni moznou hranici. Jde o odstraseni, v realu soud dopadne uplne jinak a skoda bude vycislena maximalne na par set tisic. Nezapomente, ze se jedna o zalobu - zalobce zasadne nasazuje co nejvyssi castku odskodneni, vi ze soud ji nekolikanasobne snizi.
Mrtvola [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-14 16:16:02
avatar
Tak nás pouč. Nemyslím to zle, ale vyvracet něčí názor a nemít k tomu důvod je taky stejně špatně nepotvrzené a blbé tvrzení.
obc [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-14 16:46:09
avatar
Bohužel má pravdu, tahle novinka jako obvykle spadá do kategorie "nevim o tom nic, ale napíšu vám, jak to je", což zde zdá se převažuje. Kdyby byl pod článkem alespoň funkční odkaz, což je základ slušnosti při přebírání novinek, a zde se na to kdoví proč nehraje, dočetl by ses tam, že těch nabízených filmů bylo 600. Škoda se nevypočítává tak amatérsky, jak nám předvedl autor, čili jen z toho, co skutečně ten jeliman prodal, ale i z toho co nabízel, je rozdíl mezi porušením autorských práv a získání prospěchu z jejich porušení, můžou do toho započítat i cenu licence, kterou distributor zaplatil za právo film nabízet, uvádět apod., prostě ten článek je mimo. Ač by se se základní myšlenkou dalo v podstatě souhlasit - těch 52 miliónů je hodně přestřelený, ale přepočítávat to podle "DDho koeficientu" není přestřelený o nic míň...
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-14 17:34:34
avatar
nebude to spíše tím, že ty nevíš o co jde, tak to děláš stylem: "zkritizuji to, co kdyby měl DD náhodou pravdu " .... jak jsem napsal, co se týká vyčíslování škody, pokud přivedou před soud těch 138 majitelů vypálených DVD a ty před soudem odpřísáhnout že by si ten film koupili a šli na něj také 10x do kina, pak nechť je škoda v milionech, pokud ale nemají jediný důkaz, že takovohle škodu způsobil nemají ji uvádět. Maximálně se lze bavit o škodě ve výši 138 prodaných DVD, které mu dokázali + pokuta .... to je reálná výše škody.
Bennie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-14 21:40:34
avatar
Pokud do toho mohu vstoupit, tak v Čechách zatím neexistuje ani jeden jediný rozsudek, kde by soud takovou náhradu škody přiznal..... takovéhle dementní rozsudky se vydávají jenom v USA....

Zatím na půl cesty je jistý Lubsoft, který zaplatil za několik stovek nasdílených GB na DX++ vyrovnání kolem 100 tisíc.. a pak ten studentík se Simpsnovými, co jim poslal 150 tisíc...

Docela by mne ale zajímalo, kde jsi DD přišel k tomu, jak to u soudu v těchto případech chodí U žádného z těhle soudů jsem tě nepotkal, to bych si zapamatoval

Btw. škoda za neoprávněné použití/distribuci cizího díla se vyčisluje jako dvojnásobek licenčního poplatku, který by normálně dotyčný zaplatil, kdyby měl standardní distribuční smlouvu.
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-15 21:25:44

Obávám se, že Ty jsi nepochopil hlávní myšlenku článku. A mám dojem, že jsi ani se nesnažil.
Nevím, jak bude podle zákona. Možná, že se to bude počítat jak říkáš Ty. I každý film bude od jiného vydavatele a každý vydavatel bude dotyčného počítat jako distributora. I tak můžeme dostat i k miliardům. Ano, podle zákona to může asi být ták.
Ale članek je o tom, že zákon, takový, jaký je, je degenerativní (naprosto souhlasím, jako člen rodiny autora, oloupeného "chranitely prav" o miliony dolarů) a neslouží zájmům autorů nebo čtenářů/poslouchačů atd., ale pravníků a jim podobných tvorů.
unaghy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - škody 2009-03-16 08:08:29

Nie je podstatné, kolko filmov mal (co nie je trestné), ale kolko ich predal, teda 138. Za dalsie, dôkazne bremeno je na poskodenom (autor, resp. vydavatelstvo), ktorí teraz musia dokázat, ze im sposobil skodu.

CPU (ceska piratska unie) nema vobec pravo cokolvek vycislovat, toto pravo ma vyhradne poskodeny. Navyse, nikdy sa nivycisluje maximalna mozna skoda, ale dokazatelna skoda ta je ovela nizsia nez realna skoda.

Momentalne schyta pokutu/trest za porusenie autorskeho zakona + nahrada dokazaych skod, pricom je mozne, ze s dobrym pravnikom by sa z toho aj vysekal bez nahrady skod.

Poukazat na takuto absurditu je na mieste, ako aj fakt, že zisky niektorých organizácii sú závislé od vykonstruovanych kauz, akoby nestacilo, ze pokutu uz davno zaplatil vo forme autorskych poplatok z DVD nosicov. My vsetci sme zaplatili.... a teraz zazplatí druhý krat.
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-16 08:40:39

Mylis se, pokud mu bude prokazan prodej, bude uplne jedno kolik jich prodal. Pujde o to kolik jich nabizel s umyslem prodat.

C P(protipiratska...Unie sdruzuje nekolik vlastniku licenci pro prodej ci promitani del na nasem uzemi. Zastupuje je, ma pravo na vycisleni skody.

Absurdita tam je, nicmene nezapominejme, ze se jedna o zalobu. Tohle je bezny postup, castka se umyslne maximalizuje, soudy u nas jeste nejsou zvykle odskodneni davat, takze ji mnohonasobne snizi.

A jako posledni omyl. V DVD/CD jsi zaplatil autorsky poplatek za kopirovani pro vlastni potrebu, nikoliv poplatek za sireni dila za ucelem zisku. Neplest pojmy s dojmy prosim.
Miri37 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Jak se to počítá? 2009-03-14 16:38:18
avatar
Připojuji se k výzvě o vysvětlení či poučení. Po j.matrixu a Mrtvole jsem třetí. To už by si odpověd zasloužilo.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-14 16:38:28
avatar
nesmyly? v čem? zkuste když argumentujete, tak nějaký argument občas uvést ....
Candys.SLR [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - LOL 2009-03-14 15:58:52
avatar
upřímě, mě už začíná ta evropská unie a všechny tyhle odbory a společnosti a kdoví co eště pěkně s_r_á_t. Nejdřív vyhození media playeru, ted exploreru a eště takováhle kravina :-D :-D omg...kam sme se to dostali
N1Killer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-14 19:41:10
avatar
A to už prečo, odstránenie IE z Windows vnímam pozitívne, aspoň teraz majú Win o jeden malware menej (vlastne dva ak rátam aj MP, ešte tak dať na dvd s windows nejakú fajn linux distribúciu a budem maximálne spokojný)
Jimm [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-15 01:12:39
avatar
A jak si tu Operu nebo FF stáhneš když tam nebudeš mít po instalaci systému IE...?
N1Killer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-15 10:31:49
avatar
Pred rokom som nemal internet a tiež som si inštaloval do kompu programy, HOW IS THIS POSIBLE????????
Chvíľka napätia pred rozuzlením tajomstva......
ešte chvíľa...................................
tramtadadáááááááááááááááááááááá nahráš si to na USB kľúč a donesieš od kamoša domov.
BTW. aj tento problém bol riešený a navrhli dve možnosti:a, pri inštalácii systému sa ťa program opýta akí prehľiadač chceš nainštalovať a teb sám stiahne z netu a za b, inštalačné dvd bude obsahovať základné verzie prehliadačov (pár mega navyše nikoho nezabije), ale v tomto duchu som sa predsa vyjadril aj v príspevku ak si pozorne čítal
P.S. ja som na mojom kompe nespustil IE ani raz, a Operu a FF, ktoré používam som si priniesol na kľúči. Síce ešte stále mám v systéme IE7, ale to len preto, že niektorý ľudia nie sú ochotný používať niečo iné a potom vždy tŕpnem, koľko svinstva sa mi cez neho dostane do compu.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-15 11:35:21
avatar
ale nosit si to od nekoho je uz slozitejsi a otravnejsi nez nainstalovat win, pustit IE a natukat tam opera.com.
N1Killer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-15 14:29:12
avatar
Súhlasím, netvrdil som ale, že to nie je zložitejšie, len že existuje aj iná alternatíva, ako si to stiahnuť cez IE, okrem toho prehliadač by sa mal dať zvoliť už pri inštalácii Win a automaticky by sa stiahol do systému a pri prvom spustení by si tam už mal napr. FF namiesto IE7.
kidd.hombre [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-15 11:58:41

ale on tam IE bude, jen ho budes moct odinstalovat a navic FTP umi i pruzkumnik. Takze staci mit ulozeny jeden odkaz.
Obelix92 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-15 14:54:16
avatar
existuje spousta uzivatelu ktery chteji komplexní balík...a instalovat operu z ceda se mi fakt nechce
jocer71 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-14 16:29:55

Tento chudak si to vypije za vsetkych piratov ktory to na rozdiel od neho robia s rozumom. Bude z neho odstrasujuci priklad.
obc [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-14 16:46:26
avatar
Tenhle "chudák" to hlavně prodával. Za chudáka považuju toho troubu, co nahrál Simpsons a dal to na net aniž by z toho měl nějaký prospěch. Ten, kdo to prodává, není nic jiného, než obyčejný zloděj.
N1Killer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-14 19:44:39
avatar
Áno, ale ten "chudák", čo ten film dal na net má toľko rozumu, že ho nikdy v živote nechitia, a určite by to bol práve on, kto by tú 50 megovú pokotu zaslúžil. Bez takýchto ľúdí by nebolo nelágálneho šírenia autorských diel na nete.
Bennie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-14 21:43:21
avatar
Přesně tak abc...

... a btw. toho chudáka, co dal Simpsny na net už dávno chytili a jeho maminka za něj splácí 150 tísíc, než dodělá školu...
F3rda [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Muj nazor 2009-03-14 16:34:47
avatar
Takové chování bych pochopil dřív jako student a když byly ceny filmů dost přemrštěné. Dnes si člověk může koupit film v nějaké edici v novinách za pár korun nebo si ho půjčit - rovněž za pár korun. Bydlím teď v Londýně a tady si ho taky koupím za "pár korun"... Dalo by mi možná větší práci ten film někde v kloudné kvalitě hledat a stahovat, než si ho koupit originál.
Druhá strana věci je stupidní přístup takových organizací! Kdo je platí je jasné a díky tomu je i cena koncových médií vyšší. Za sebe říkám - děkuji, nechci.
kidd.hombre [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-15 12:10:28

Tak nam povez kolik si tak muzes koupit prumernych filmu z mesicni vyplaty v UK (ale nepocitej filmy z casaku, protoze to je velmi omezeny vyber, ktery se nemusi kazdemu zamlouvat a navic se rychle meni s casem)
Jorn [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-15 13:18:31

Koukni na britskej Amazon. Sám odtamtud kupuju BluRay, protože se to dost vyplatí. Proti našim obchodům to může vyjít až na polovinu, a to počítám i shipping. Místy ujde i ten emerickej, obzvlášť když je něco v akci. A to Amazon zdaleka není nejlevnější obchod. Zrovna včera mi dorazil t jů-es-ej originál Amadeus na BluRay v krásnym digibooku a sakum prásk se všim všudy za cca 500 Kč.
F3rda [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Pocet? 2009-03-16 15:35:38
avatar
Ty filmy nemusí být průměrný! Ano, nový film stojí víc, ale stačí chvíli počkat a máš ho za 5 liber. Já teď kupoval filmy kolem 3 liber. Pokud to chces vycislit a ted nebudu brat sebe, ale nejchudsiho zamestnanyho: Minimalni mzda je 5,73,- krat 40 hodin tejdne = 917 hrubyho mesicne, tj cca 800 cistyho. Dal uz si to spocitej sam.
A pak si vyber - pul hodinu pracujes a muzes si koupit film v originalnim baleni a nebo si to stahnes v podivny kvalite na disk? A navic - pokud mas, jako my, 104cm LCD TV - volba je jasna! Koukat na takovy TV na DivX je utrpeni.
Tommy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-14 16:37:43

nj ďaľší dôvod ísť dnes piť...
Trace4x10 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-14 18:16:56
avatar
Já se právě chystam. Tak čau
Tomasek1234 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-14 17:09:11

Kdo prodava warez at chcipne v pekle. At mu daj 10 let. Dementovi.
Trace4x10 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-16 06:41:04
avatar
Souhlas, warez má bejt zadara
poluxtroj [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-14 17:17:02
avatar
Neměli by jste se spíš zamyslet nad tím,kde se ztratili ty biliony korun za posledních 19 let od revoluce a kdo je všechno nakradl!?Je pravda,že tady u nás čím méně ukradneš tim větší jsi zloděj.
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-14 17:24:55

Ti velci nejsou videt, splynuli nam s elitou...
horst [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-14 17:33:55

No já bych rád viděl ty blbce co to od něho kupovali,asi zas nějaká kachna vymyšlená BSA a podobnýma sračkama.Tak před dvaceti lety by to bylo snad možný.
N1Killer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-14 19:49:11
avatar
Bohužial realita je taká, že sa nájde veľa ľudí čo to kupujú(vätšinou však vyššie vekové kategórie, ktoré sa v tom nevyznajú a povedia si, že kúpia vnúčikom nejaké fajnové dvd za 1 €). Do školy idem cez tržnicu a tam je stánok s dvd-čkami, ktoré "vyzerajú" ako originálne, ale práve včera som tam videl vyložené dvd Seven Pounds, čo malo u nás tuším premieru tento týždeň. Sám som bol prekvapený, že už to vyšlo aj na dvd a človek potom nadáva, že treba pol roka čakať a pritom treba ísť na správne miesta a zoženieš všetko čo treba
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-14 20:15:09
avatar
jo a pustis si to a bude to kinorip s vietnamskyma titulkama ne?
N1Killer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-14 20:51:45
avatar
to v tom lepšom prípade , zarážajúce je, že ten stánok je tam už pár rokov, a za ten čas predali určite viac ako tých 138 dvd a nikto sa o to nezaujíma. I keď na pokrytie vzniknutej škody by podľa tohto článku nestačil ani celý štátny rozpočet SR a ČR dokopy
pK! [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-14 18:21:31
avatar
tak si říkám, jestli by spíš neměli tyhle instituce zaplatit tomu týpkovi, páč 9 z 10 filmů co vycházej jsou nehorázný bláboly, o český produkci ani nemluvě, a můžou bejt rádi, že se na to je někdo vůbec ochotnej kouknout!
Sephinothf [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-14 18:26:01
avatar
taky to vycislovani skod je fakt vtipne

Akorad sem si spomenul na rozhodnuti jednoho americkeho soudce o tom, ze to ze si nekdo chranene dilo stahnul este neznamena ze by si ho koupil.
51 melonu za velkou pixli DVDcek,.. inu rozum se mi nad tim zastavuje
Martteen [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-14 18:32:06

Všechny tyhle organizace jako BSA,RIAA a pod. jsou jen banda příživníků na zastaralým systému .Kamarádka zpívá ve skupině a ty poplatky za každou blbost to je fakt hrozný. Například poplatek za to že přezpíváš něčí písničku i když ses s autorem domluvil mě přijde jako solidní vý....
Tuhle ochranu autorského práva fakticky nechápu, a proto fandím všem autorům co na tyhle organizace se... a svá díla nabízí na netu alespoň částečně zdarma. Pokud se mi to bude líbit rád jim zaplatím vstupné na koncert a CD.
Miki_79 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-14 19:48:49
avatar
Vzhledem k tomu, ze uz zaplatil dopredu autorske poplatky (za kazde medium, ktere pouzil prece zaplatil autorsky poplatek), tak teda to bylo vse legalni. Mel by dostat maximalne pokutu za prodej filmu na dvd bez zivnostaku!
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-14 20:48:02
avatar
Kéž by, bohužel kopírovat smíš, ale nesmíš prodávat.. prodej je nelegální činnost.
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-14 20:47:09
avatar
Být jeho právníkem, tak trvam na předvedení všech, kterým to DVD/CD prodal (při tak nízkém množství to neni problém) a následně na jejich písmeném potvrzení, že by si onu vypálenou věc nikdy nekoupili (za předpokladu, že by neměli jinou možnost, než si koupit originál.. jak to funguje v praxi asi většina z nás ví). Myslim, že pak by se nějaká "škoda" dost těžko vytvořila..
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-14 20:56:23

Skoda byla urcite vytvorena. Nekdo si zakoupil licenci pro prodej na nasem trhu. Predpokladam, ze tenhle to nebyl...
siddhi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-15 00:53:58
avatar
Jo musim se priznat za starych dob sem si kupoval nelegalne palene cd tehdy za nejakych 200kc za cd ale vtip byl v tom ze na jedno cd se vlezlo kolem 10 her a palil to kde kdo a nikdo to neresil. Dnes uz tyto paliče odhaluji a je blbost se to do toho vubec postet vzhledem k tomu ze na netu muzes vse stahnout. 7
V kazdem pripade mne osobne pozivani piradskych kopii poucilo v tom ze neni nad to kdyz si tu hru ci film koupis peclive si vyberes za co das ty penize a pak si to vskutku uzijes. Uz je to nejakych let co si zasadne hry software a filmy kupuji a mnohem vic si to potom uziju. Ale zase clovek casto naleti a koupi si uplnou hovadinu (viz. Red Alert 3) proto neodsuzuji lidi co si nejdřiv hru stahnou vyzkousi a pak se teprve rozhodnou zda kopit ci nekoupit.
Marbula [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-15 10:22:03

Tenhle článek mě výborně pobavil, ale i přesto s ním souhlasím na 100%.A jak tu již napsal někdo předemnou, "jsem milionář a ani o tom nevím".
Tomasek1234 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-15 12:58:55

A ty to prodavas?
Marbula [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-16 15:23:16

Podle toho jak to protipiratska unie spocita to nemusis ani prodavat.
Black White [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-15 13:29:55
avatar
karf [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - názor 2009-03-15 18:57:14

chudáček zlodějíček. oni po něm chtějí uhradit ušlý zisk. braňme chudáčka zloděje...? já žasnu
376812/200 (tak asi průměrná cena DVD) = 1800cca ks dvd*138=cca 250tisíc dvdček. to není problém prodat. loni se jich u nás s v SR prodalo přes 3 miliony. pochybuju, že pálil nějaký braky, co dneska prodávají za tři pětky v trafice. spíš nějaký nový filmy, který se hůř shánějí. škoda možná ještě vyšší.
proboha Honzo vždyť je to zloděj. ještě k tomu naivní a blbej. jak takovýho člověka můžeš "obhajovat"?
3D_Crab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-15 22:50:17
avatar
Četl jsi to vůbec ? Honza ho přece neobhajuje, jen se právem pozastavuje nad tím, jak někdo po něm může chtít 52 mega za "pár prodanejch dvdček", respektivě poukazuje na neskutečnou drzost těhletěch protipirátskejch vydřiduchů. Že je dotyčný "podnikatel" hloupej až to práská dveřema je každýmu jasný a holt si to musí vyžrat, ale ne tímhle způsobem.
karf [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-16 10:20:28

"po odečtení nákladů na medium je nám ho až líto..." - 2x
ano četl jsem to. našel jsem si taky (jinde), kolik se u nás těch dvdček ročně prodá (legálně). že prodal 138 kusů neznamená, že tím chtěl skončit po 139. kusu. myslel si naivně, že si tím přilepší...a ještě za takovou lidovou cenu
jak jinak by si to měl ten blbec (proč doháje podnikatel?) vyžrat? že jdou protipirátský společnosti po pirátech jako slepice po flusu je jasný úplně každýmu a jak si vyčíslujou zisky/ztráty je stejně bezpředmětná debata jako když si necháš pojistit barák a divíš se, jakou má najednou cenu nebo si necháš od pojišťovny vyplatit škodu z povinného ručení (druhého) a divíš se, jakej to máš levnej šrot
Tomasek1234 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-03-16 08:36:10

Jasny ta cifra je nesmysl. Snad kazdej kdo se pohybuje na netu vi jak OSA a spol svoje nesmyslny castky vypocitava. Uz ani soud jim to moc nezere. Ale zase je to druh propagandy. Vypustis informaci jak je BSA super a jak denne zavira tisice lidi a milionovejma ziskama i kdyz kazdej vi ze je to trouba co prodal pri nejlepsim 1000DVD po 50Kc. Ale o to tu nejde. Vycislovani skod je nesmysl ale prodavani warezu je shit a to by mel kazdej trouba vedet.
GOS007 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Mé výpočty ... 2009-03-16 14:53:56
avatar
Mé výpočty se zhruba shodují. Já jsem to spočítal zhruba tak, že 138*600(cena předraženého CD)*2(že si z toho ještě někdo pořídí ještě jenu kopii) a vychází to na 165600 :-D + ještě nějaké ty prachy za soudní výlohy.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Marvel 1943: Rise of Hydra – využije úžasně vypadající UE 5.3!
Marvel 1943: Rise of Hydra – využije úžasně vypadající UE 5.3!Pondělí, 25 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 94x
Komentářů: 0
Horizon Forbidden West vyšlo na PC – solidní port!
Horizon Forbidden West vyšlo na PC – solidní port!Pátek, 22 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1398x
Komentářů: 7
Baldur's Gate 3 se nedočká DLC, datadisku ani pokračování!
Baldur's Gate 3 se nedočká DLC, datadisku ani pokračování!Čtvrtek, 21 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1152x
Komentářů: 1
Alien: Romulus – nový film naváže na klasiku!
Alien: Romulus – nový film naváže na klasiku!Středa, 20 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1863x
Komentářů: 4
The Acolyte – hraný Star Wars seriál v novém stylu
The Acolyte – hraný Star Wars seriál v novém styluÚterý, 19 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1128x
Komentářů: 0
Far Cry slaví 20 let! Také si přijdete staří?
Far Cry slaví 20 let! Také si přijdete staří?Čtvrtek, 14 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1899x
Komentářů: 3