Koronavirus zesiluje, lidé vykupují a vylepšují PC i výbavu – plný zásah v následujících měsících! Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Úterý, 01 září 2020
altBohužel, svět se nedokázal během léta vypořádat s COVID, a tak nás čekají velmi krušné měsíce.

 

 

 

 

Situace má do „normálu“ opravdu daleko. Jakkoliv se někteří snaží tvářit, že Koronavirus neexistuje a všechno je vyřešeno. Vir na to bohužel neslyší. Aby bylo ještě hůře, Čínu, kde je soustředěna drtivá většina výrobních kapacit, sužují obrovské záplavy už mnoho týdnů a stále pokračují (jen se o tom tolik nemluví). V kombinaci s pandemií, kdy Čínské úřady v tichosti zavírají další a další velká města (a čínským statistikám nakažených se nedá věřit vůbec nic), aby brzdily nákazu, jsou tak zasaženy výrobní kapacity. Problémy má stále i celosvětová doprava, která zůstává omezena. Všechno tohle znamená, že nejen dodávky počítačů, komponent a příslušenství jsou omezeny, zpožděny, či jinak negativně postiženy. A to je problém, protože mnoho lidí a firem se inteligentně a správně chystá na plnou práci a fungování z domova. A tedy nejen firmy, ale i běžní lidé po letech nakupují zcela nové počítače, hardware a vybavení i příslušenství pro ně.

Bohužel, jak jste si určitě mnozí všimli, některé produkty zůstávají problémem. Dostupnost mnoha věcí, jako mnohé klávesnice, webkamery, počítačové zdroje apod. jsou omezené, některé populární jinak běžné modely nejsou vůbec a nikdo neví, kdy budou. Každopádně vzhledem k realistickému výhledu na nejbližší týdny a měsíce, je jasné, že vybavit si domácnost bude nutností, pokud si chcete udržet práci, či se přizpůsobit novým podmínkám v podnikání i na pracovním trhu. Mnohé firmy, ale i státy také najednou zjistily, jak může mnoho věcí fungovat lépe, pokud se skutečně využívá dříve přehlížených technologií. Bohužel dostupnost některých produktů zůstane problém, a to určitě nebude svědčit cenám.

  • Jaký je realistický výhled pro další týdny a měsíce?

Zapomeňte na dojmy. Politici a část veřejnosti tlačí na ignorování Koronaviru a opatření proti němu a snaží se tvářit, že se nic neděje, či rovnou říkat, že virus neexistuje. Problém je, že jejich chování přímo negativně ovlivní i všechny okolo, kteří se chovají zodpovědně a ohleduplně k sobě i druhým. Koronavirus totiž reálně není politický problém, ale jen a pouze zdravotní problém. Bohužel se z něj uměla udělal hlavně politický problém. A místo toho, aby se řešil objektivně zdravotně, řeší se jen na oko nebo vůbec. To v praxi znamená, že se tak dále šíří a problém se tak zvětšuje.

Letní měsíce navíc vyvolaly v mnoha lidech zcela falešný dojem, že je po všem. Že virus zeslábl nebo dokonce zmizel. Jenže letní měsíce vždy znamenají oslabení podobných virů, pro které to nejsou vhodné podmínky a současně lidé mají silnější imunitu. Proto jsou chřipkové epidemie v zimních měsících, a ne v létě! Jenže Koronavirová úleva s nástupem září a podzimu končí. A protože se koronavirová opatření rozvolnila brzy (kdy se vždy vědělo, že hledání léku a skutečné vakcíny zabere reálně nejméně rok) a nevyřešilo se tak vůbec nic, máme už teď mnohem horší čísla a počty nakažených, než na jaře. Do nastupujících chladnějších měsíců, kdy imunita oslabuje, a naopak viry sílí, tak vstupujeme v příšerné pozici. Co bude následovat je naprosto jasné a v tuto chvíli zjevně nevyhnutelné. Výrazně začnou růst počty nakažených (klidně i na násobky toho, co na jaře), virové nálože zesílí, takže skokově přibude těžce nemocných, určitě i mrtvých a díky tomu, jak výrazněji je nyní vir rozšířený, očekávejte mnohem horší situaci, než byla na jaře. Nejpozději v průběhu října a listopadu se situace nevyhnutelně natolik zhorší, že státy opět ve velkém přistoupí k zavírání provozů, škol, karanténám a regulacím, aby nějak korigovaly zátěž na přetížené nemocnice. Byl bych rád, pokud bych jen tak strašil a neměl pravdu, velmi rád, protože jsem také letos přišel o spoustu zajímavých akcí, dovolenou a další věci, takže rád bych aby se situace vrátila k normálu. Ale nejen na oko, jak si na to mnozí hrají. Bohužel nevidím jakýkoliv důkaz a fakt, který by prostě naznačoval jiný nějaký pozitivnější vývoj situace. To není strašení, ale realismus.

  • Štěstí přeje připraveným

                                        aneb jsou i pozitivní věci v současné situaci!

Koronavirus (COVID-19) se dá porazit, dá se s ním vypořádat, ale vyžaduje to jednotný přístup. To je něco, co v dnešním rozděleném světě ale zjevně není možné. Dnes je naprosto běžné, že dva lidé se neshodnou ani na základních objektivních faktech. Ba hůře, obvykle velmi přímočará pravda a objektivní realita, často drtivě prohrává s dojmologií, „alternativní pravdou“ a šílenými teoriemi, kterým bohužel nahrávají sociální sítě, a tedy příklad opravdu špatně použitých technologických výdobytků naší doby. Smůla je, že virus, jakým je COVID-19 se neptá, zda na něj věříte, nebo nevěříte, on tu prostě je a napadá všechny, které napadnout může. A nezodpovědné chování jednoho člověka tak přímo ovlivní zdraví i životy jiných mnohdy zodpovědných lidí. V současném světě tak zjevně bohužel není možné, s jinak čistě zdravotním problémem, jako je stále vlastně relativně neškodný Koronavirus, účinně bojovat. Osobně se nebojím koronaviru jako takového, ale toho, co se stane až se nevyhnutelně objeví něco horšího. Protože stylem, jakým se přistupuje a řeší relativně neškodný COVID, nedávám lidstvu moc šancí v případě nějakého vážnějšího viru. Z čistě objektivního zdravotního problému se totiž udělal subjektivní politický, náboženský a kdoví jaký další hloupý imaginární problém, přitom stačilo COVID řešit jako zdravotní problém pořádně a dost možná už jsme mohli mít po problému. Následující týdny a měsíce bude současná celosvětová agónie pokračovat.

Normálně uvažujícím lidem nezbývá, než se přizpůsobit. Samozřejmě vybavit se na práci a fungování z domova a sociální distanc je naprosto zásadní, a především chytrý přístup. Ostatně tohle všechno skýtá mnoho nevyužitých příležitostí. A když se jich chytíte včas, nemusí se vás žádná krize ani dotknout. Stejně jako v mnoha krizích v minulosti, je to prostě příležitost, a dá se při ní chovat zodpovědně k sobě i okolí. Chce to jen chtít. Každopádně DDWorld.cz pro vás nadále celou situaci sleduje, samozřejmě především z pohledu počítačových a jiných technologických novinek. V redakci jsme plně připraveni a vybaveni fungovat a pracovat.

 O všem vás budeme informovat a připravujeme také spousta nákupních rádců (velmi brzy vydáme nové přehledy sestát) a spousta testů a recenzí hardware všeho druhu, takže budete moci vybavit své domácí pracoviště/zábavná multimediální centra, vším co je třeba :). Samozřejmě problémy s dostupností některých produktů očekávejte, že zůstanou. Nicméně výrobci nijak nezpomalují, pokud jde o vývoj a uvádění novinek. Speciálně v IT a technologiích vidí všichni jejich význam a užitečnost, kdy nejen že výrazně pomáhají přímo v analyzování problému a hledání řešení, ale umožňují lidem fungovat, aniž by museli někam chodit a umožňovat tak viru se šířit a sílit a problém tedy přiživovat. Takže všichni v IT a počítačovém průmyslu vidí v současnosti i velkou příležitost a očekávejte hromady zajímavých produktů a inovací v nadcházejících týdnech a měsících. A budeme jich testovat hodně :).

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Trace4x10 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-01 16:44:49
avatar
No co, v listopadu vyjde Cyberpunk (snad už konečně ), tak by mi nějaká karanténka bodla
caleb [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-01 19:26:29

Clanek nectu, nemam na to nervy, tusim v jakem se bude nest duchu. Jen koukam, podle toho grafu, kdybychom se vykaslali na ochranne opatreni, tak uz to mame davno za s sesbou, takhle jsme na tom hur nez v dubnu a jako stat o nekolik stovek miliard chudsi. Ted furt se snazi lidem tlouct do palice jak hrozne rostou novy pripady, ale pocet hospitalizovanych je pres 2% oproti dubnovym 10%. Tomu fakt rikam hrozna nemoc, kdyz v 98 % pripadech lze zistit nemoc pouze laboratorne, jinak to clovek na sobe ani nepozna.
Drewitz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-01 20:54:09

Jako se spoustou jiných nemocí a neduhů. Dokud se mě to netýká, tak ostatní ať si chcípou. Až ale mě potká něco, co mi rozhodí můj poklidný život, budu skuhrat proč zrovna já a ne někdo jinej.
caleb [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-02 07:20:02

Blbost, neprekrucuj to, to jsem vubec nerekl. Zavedena opatreni zanechala vic skody, nez uzitku. Myslim si, ze nemoc nepodcenuju, jen to chce zachovat chladnou hlavu a zdravej rozum. Coz koukam, ze u nekoho muze byt problem. Kdyz vemu, kolik lidi prislo o praci, zkrachovalo a vysledek je horsi, nez v dubnu, tak tam nejak nevidim prinos zavedenych opatreni. Navic spatny ekonomociky vyvoj bude jeste nekolik let. Ano, bohuzel umiraji lide, jako u jinych nemoci, proste s koronacem se musi naucit lidsto zit a ne se naveky izolovat a vsechno zakazovat.
potooczech [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-02 14:32:13

Ono nových případů je hodně, ale je to tím, že systém na jejich odhalení je podstatně propracovanější a mnohem více pracuje s kontaktními osobami nakažených. Pokud by tento systém fungoval už na jaře, tak ta jarní čísla by byla podstatně horší, protože by se našlo o dost víc nakažených.
Tedy najde se hodně lidí, ale hlavně hodně lidí s minimálním průběhem, lidí s vážným průběhem je méně a o to jde. To je podstatné číslo ... kolik lidí je ve vážném stavu.
Jinak při dnešním propojení světové ekonomiky je jedno, jaká jsme udělali nebo neudělali opatření. Státy bez opatření jdou ekonomicky dolů naprosto stejně. U nás je rozdíl v tom, že díky opatřením nezemřely tisíce nebo desítky tisíc lidí, ale "jen" stovky. Což za to rozhodně stojí.
Navíc se jasně ukazuje, že Covid zanechává trvalé následky, tedy i snížení počtu nakažených bude mít pozitivní ekonomické následky v budoucnu. Protože chronicky nemocný člověk čerpá mnohem více prostředků ze systému a méně do něj vloží oproti zdravému. A tady se bavíme o lidech, kteří budou desítky let v produktivním věku, takže ten celkový efekt není malý.
A pokud dnes někdo chce stále ignorovat opatření a bojkotovat to, tak je to jeho hloupost. Ale je třeba se na to podívat i tak, že jsme hodnoceni ostatními státy. A pokud to někdo záměrně bojkotuje, tak se můžeme dostat do stavu, kdy nám ostatní státy zavřou hranice, jak pro turismus, tak pro pracovní cesty. Turisté se nedostanou k nám, naši turisté ven, nedostanou se sem zahraniční pracovníci a naši lidé pracující v zahraničí přijdou o práci. A jen toto bude mít samo o sobě obrovské ekonomické dopady, jenom proto, že nějaký pablb nechtěl nosit roušku nebo musel na oslavě pít z jednoho brčka s 20 dalšími lidmi.
c.Data [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-01 20:19:31
avatar
JJ teď jsem koupil jedno PC a ještě dvě jsou v košíku, plus jedno CPU jako upgrade

Odkaz
potooczech [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-02 07:13:23

Ano,
také jsem si přes léto pořídil komplet nové PC, abych byl připraven na další epizodu home office. Hry jsem po akcích posbíral, takže tentokrát mne už nic nepřekvapí
mojzisl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-02 09:56:42

Jo jo, taky jsem to nebral moc vážně, teď kámoš, 36 let, leží v nemocnici, zatím "jen" s kyslíkovou maskou, těžký zápal plic vyvolaný COVIDem, jinak zdravý člověk, který si párkrát prošel chřipkou s běžným průběhem, ono to opravdu není jedno a to samé. Už s tím 4 týdny bojuje, šťastný konec zatím v nedohlednu.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-02 20:53:15
avatar
bohužel, mám podobné zkušenosti, dva poměrně mladí známí, jinak zdraví už to bohužel mají za sebou ... a otevíráí se mě tak kudla v kapse když slyším ty keci o tom, jak je Covid jenom chřipka a jak je strašení když se chováš inteligentně ...
lukeDD [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - PS5 2020-09-02 11:00:05

Chcel by som PS5, ach jo, tak dúfam, že sa sem nejaké dostanú.
Iperitas [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-02 12:37:29
avatar
Donedavna kym si ludia neprecitali na internete tak ani nevedeli aky je rozdiel medzi bakteriou a virusom, lebo si na skole hovorili: "Naco mi v zivote bude biologia?"

(Mna biologia bavila, preto som dnes doktorom a chvilu som aj ucil mikrobiologiu a imunologiu na LF, ale lepsie peniaze su v praxi takze som sa na to vybodol.)

Mnohy ste sa na strednych skolach asi ucili o Escherichii Coli. Je to taka prikladova bakteria ktoru mame v crevach a ktora s nami zije od nepameti.
Staci vsak aby ta kudna dostala nejaku lepsiu geneticku vybavu v podobe plazmidu, ktory moze dostat pri konjugacii s inou E.Coli
(vyzera to akoby sa sa bakterie mrdali) a uz dokaze sposobit cloveku zdravotne problemy: od miernych hnaciek po umrtia kde su hlavne ohrozeny kojenci a stary ludia.
Ide o takzvany vertikalny prenos genetickej informacie, ked sa bakteria zmeni aj bez toho aby sa rozmnozovala a teda este vo svojej generacii.
Tieto plazmidy su tu uz miliony rokov a preto vacsina zdravych ludi je v pohode pretoze sa s patogennymi verziami E.Coli tym ich organizmus lahsie vysporiada, lebo historicky sa nas druh s nimi uz stretol a z nasich predkov prezili ti, ktory mali taku geneticku vybavu ktora im to umoznovala. (princip evolucie)

Podobne sme na tom s odolnostou voci "zmutovanym verziam" virusov chripky ktore kazdy rok vlastne len pridu s inou kombinaciou antigenov a teda genetickej vybavy, ktoru si takto povymienaju ked nakazia ine zivocisne druhy nez ludi: svine a vtaky. U nich dochadza casto k nakazeniu viac typami virusov ktore potom mozu preniknut do bunky spolocne a pri kompletizacii virionov mozu dostat casti z DNA z obidvoch virusov. Znova su to len kombinacie DNA s ktorymi sa uz nasi predkovia stretli akurat ze kazdy rok moze kolisat mortalita. (a ucinnost ockovania v zavislosti ako sudruhovia trafia tie 4 antigeny co daju do vakciny)
Nieco podobne nastalo aj u koronavirusov, ktore sa radia medzi chripkove vyrusy a tento rok len prisli s lepsim arzenalom ako zvycajne. K tomu ma ludstvo po storoci s antibiotikami oslabenu svoju DNA vybavu, lebo dnes sa zachrania a uspesne mnozia jedinci ktory by pred par desiatkami rokov nemali sancu.
(Co je podla mna aj dobre lebo to prispieva ku genetickej diverzite a potencialu ludskej evolucie, ale to je na inu temu...)
Proste nasa imunita je slabsia a mame tu sezonny virus ktory je silnejsi, plus gazilion idiotov co sa hraju na mudrych lebo si o tom nieco precitali a siria paniku.
(strach a stres tiez prispievaju k znizovaniu imunity)
Casto tomuto virusu pripisuju vlastnosti ktore su sice pravdepodobne, ale asi tak ako to ze vyhrate sportku 2xpo sebe potom co 2x vsadite.
Mutacie sa deju s frekvenciou asi 1 z 10.000.000 a potom 1 z 10.000.000 moze byt pre organizmus prospesna.
Teda jedna z 10 milionov replikacii DNA bude chybna, nestihne sa opravit a nove usporiadane dusikatych baz v tripletoch sposobi to ze bude kodovat ine usporiadanie aminokyselin v bielkovinach, ktorym to potom moze zmenit sekundarnu, terciarnu aj kvarternu strukturu a teda aj funkcionalitu. 1 z 10 milionov takychto mutacii potom moze byt prospesna a teda moze to tu bielkovinu vylepsit, alebo zmenit na nieco nove co umozni vzniku noveho mechanizmu.
Potom su tu este dalsie faktory ci sa tato dobra mutiacia uchyti v populacii podla toho ci mame selekcny tlak na to aby sa prave jedinci s touto mutaciou uchytili alebo su vdaka nadbytocnemu genetickemu materialu energeticky znevyhodneny oproti ostatnym.
Napriklad bude bakterii zbytocna zvysena odolnost voci PH ked sa nezmeni PH prostredia v ktorom sa bezne nachadzaju.
Mutacie u mikroorganizmov samozrejme pozorujeme castejsie ako u inych vyssich zivocichov koli extremne kratkej generacnej dlzke a koli nedostatku opravnych mechanizmov pri chybach vznikajucich pri replikacii DNA.
V ziadnom pripade vsak nemozno cakat ze virus bude mutovat jak v Resident Evil serii a kazdu chvilu zosilneje. Uz davnejsie som videl v diskusii ako ktosi pisal o tom ze "virus nechce byt prilis silny lebo nechce vybit svojich hostitelov prilis rychlo". Ludia tam potom pisali ze virus nemoze rozmyslat. Takto sa ale vysvetluju principy v biologii. Ziaden prilis agresivny patogen neprezije prilis dlho. Ak prilis rychlo zabija hostitela tak sa znemoznuje jeho prenos dalej. Casto tak potom vdaka mutaciam slabne a stava sa menej napadnym co mu umoznuje lepsie sa sirit.
To ze toho roku sa objavila extremne silna (v porovnani s minulorocnymi) verzia coronavirusu bola "jedna vyhra v sportke" ak by ten virus este zosilnel tak by to bola ta metaforicka "druha vyhra" co je zo statistickeho hladiska extremne nepravdepodobne.

To ze sa snazim zlahcovat situaciu neznamena ze sa tvarim ze virus neexistuje. Ja prave viem ze tu bol s nami miliony rokov a dalsie miliony rokov s nami ostane.

Inak niesom ekonom ale ziadne podniky uz zatvarat nebudu. Stat potrebuje peniaze a ked ich od danovych poplatnikov nevyberie tak ludia pozomieraju aj na bezne choroby, kedze zdravotne poistovne budu musiet setrit.

Skoly mozno zavru ale detiska su aj tak v poslednych rokoch osprostene ze rok ci dva bez skoly toho vela nezmeni.
rookie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-02 19:21:01

no konecne tu niekto napisal, co ma hlavu aj pätu,
takze resident evil hned tak nenastane
virus netreba ani podcenovat ani precenovat,
ale ti co ziju v neustalom strachu (a nielen z korony) sa nemusia báť smrti, lebo uz su mrtvi
AndyF1 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-03 08:32:42

Iperitas - Vyborne napisane, v podstate sa s ty da suhlasit. Otazka ohladne "Mutacie sa deju s frekvenciou asi 1 z 10.000.000 a potom 1 z 10.000.000 moze byt pre organizmus prospesna." .Toto vycislenie je nejaky hruby odhad z brucha alebo je to citacia z nejakeho vedeckeho vyskumu konkretne k SARS2 ? Niesom odbornik ale pride mi to dost optimisticke cislo. Vzhladom na to ze virus sa mnozi rychlo v poctoch miliardxmiliard kusov tak aj pri zdanlivo zanedbatelnom malom odhadnutom mutation rate 1:10.000.000 sa pri takom obrovskom pocte rozmnozenych novych buniek virusu zakonite musi objavit velke mnozstvo novych mutacii V tomto relativne velkom pocte mutacii sa zakonite casom musi objavit aj niekolko takych mutacii ktore budu mat pozitivny vplyv na schopnost dalsieho sirenia virusu.Pripadne aj zhorsovania nasledkov.Uz sa tak viackrat stalo (vidime vysledky teraz) takze sa to urcite stane znovu.Skor ci neskor.

C
Aky mate nazor napriklad na : https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0022283620304563 Vynatok : Since early January 2020, hundreds of new mutations were found on different residue positions of SARS-CoV-2 S protein. Many of them are located on the RBD [5]. The existence of so many different S protein mutations indicates that there are many different SARS-CoV-2 subtypes that might have very different infectivities. Obviously, the relatively high mutation rate at the RBD poses a real threat to the occurrence of future SARS-CoV-2 strains that might be more infectious than the current SARS-CoV-2.
snajprik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-03 10:29:40

Tak toto si veľmi pekne napísal, že som to i ja pochopil
buzuluq [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - omg zase 2020-09-02 15:17:01
avatar
Běžte už s tím strašením do zadele fakt... na co tu o tom číst ještě tady...
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-02 20:54:10
avatar
není to žádné strašení, já chápu, že někteří nechápete, že dokud se vás to nedotkne, je to pro vás strašení, já ale bohužel znám lidi, kterých se to dotklo a fatálně ...

takže přestaň říkat opatrnosti a inteligentnímu přístupu strašení ....

navíc čísla z posledních dnů jasně ukazují, že scénář o ktrém píši je nevyhnutelný ... to není strašení, to je konstatování.

bohužel se nás to dotýká i v technologickém světě ...
rohny [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-02 20:41:57

Prosim DD, nevyjadruj se k necemu, cemu absolutne nerozumis. V tomto pripade je to Covid, jindy zase ekonomie. Chodim jsem mozna uz 14 let a vzdycky velmi rad. Kdyz pominu cca posledni tri, ctyri roky, kdy se zacalo darit AMD (paradoxne kvuli ni jsem sem chodit a cist clanky, pac je to moje oblibena spolecnost) a neskutecne je ji protezujes (jak jehovista svyho bohe), tak jsem vzdy chodil rad a tesil se na zajimovosti ze zakusili. Tohle je uz vazne, bohuzel, moc. Vrat se, prosim, zase na zacatek, kdy z tebe byla citit cista radost a zapal do technologii, novinek atd. Prestan byt, prosim, typicky Cech, co vi o vsem vse. Proste nevis, nevi to nikdo.
Snad si to nechas trochu projit hlavou, jinak ztratis dlouholeteho ctenare. A neho by ti melo jit predevsim.
Diky, mej se fajn.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-02 20:50:39
avatar
budu psát o tom jak to je, nevím proč bych se měl objektivním faktům vyhýbat.

Bohužel mluvím ze zkušenosti. Znám lidi co ta nemoc postihla, některé bohužel fatálně. Navíc V tomto případě navíc COVID přímo ovlivňuje technologický svět, takže to samozřejmě velmi sleduji z pohledu dostupnosti i výroby komponent a PC
rohny [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-02 21:05:06

Bohuzel je videt, ze sebereflexe je pro tebe naprosto cizi slovo. Muj "hlas" si prave ztratil. Cus.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2020-09-02 21:55:51
avatar
v pořádku, nic to nezmění na tom, že to co říkám a píši je realita ...

že zavřeš oči před problémem neznamená, že si ho vyřešil ...
pcmaker [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Do práce. 2020-09-02 21:17:59
avatar
Takže zítra ráno ve 4:30 už nemusím vstávat a jet autobusem do továrny, když se teď bude pracovat z domova? No to je super nápad. Fakt nechápu, že mně to nenapadlo dříve.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Marvel 1943: Rise of Hydra – využije úžasně vypadající UE 5.3!
Marvel 1943: Rise of Hydra – využije úžasně vypadající UE 5.3!Pondělí, 25 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 386x
Komentářů: 0
Horizon Forbidden West vyšlo na PC – solidní port!
Horizon Forbidden West vyšlo na PC – solidní port!Pátek, 22 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1484x
Komentářů: 8
Baldur's Gate 3 se nedočká DLC, datadisku ani pokračování!
Baldur's Gate 3 se nedočká DLC, datadisku ani pokračování!Čtvrtek, 21 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1195x
Komentářů: 1
Alien: Romulus – nový film naváže na klasiku!
Alien: Romulus – nový film naváže na klasiku!Středa, 20 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1885x
Komentářů: 4
The Acolyte – hraný Star Wars seriál v novém stylu
The Acolyte – hraný Star Wars seriál v novém styluÚterý, 19 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1141x
Komentářů: 0
Far Cry slaví 20 let! Také si přijdete staří?
Far Cry slaví 20 let! Také si přijdete staří?Čtvrtek, 14 březen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1903x
Komentářů: 3