DDWorld na Computexu: Centrála ASUS a pohled do prostor, kde vznikají nápady na novinky Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Pondělí, 31 květen 2010
altHned první kompletní den byl náročný a dostalo se nám možnosti prohlédnout si centrálu společnosti ASUS.

 

 

 

Společnost ASUS asi nemusím dlouze představovat. Jeden z největších výrobců komponent i celých PC je nám všem dobře znám. Společnost ASUS má své sídlo právě na Taiwanu a je jednou z největších, které zde vůbec sídlí. Dostali jsme možnost navštívit centrum této společnosti a dokonce jsme mohli fotografovat a nahlédnout do přísně střežených prostor, kde teprve vznikají nápady na nové produkty, které ještě roky neuvidíme na trhu ….

Začněme ale popořádku, teploty nám v Taiwanu díky obloze bez mráčku, vystoupala k téměř 30°C ve stínu, při poměrně slušné vlhkosti, která na poměry Taiwanu v tomto období nebyla ještě tak strašná. Rozhodně tedy přišla dobře klimatizovaná budova ASUSu vhod.

Společnost ASUS se narodila v roce 1990. Založili ji lidé, kteří odešli od společnosti ACER, která taktéž sídlí na Taiwanu a dnes je jedním z hlavních konkurentů společnosti ASUS na poli mobilních počítačů. Společnost ASUS se netají smělými plány do budoucna. Chce držet více než 50% trhu se základními deskami, o který dnes velmi tvrdě bojuje se společností Gigabyte, které sídlí, hádejte kde. Kromě smělých plánů na poli základních desek se ASUS chce dostat až na 3tí místo výrobce mobilních PC. K tomu má ale ze své zhruba 6.pozice v současné době, hodně daleko. Nicméně už ani veřejným tajemstvím není, že ASUS pravděpodobně převezme mobilní divizi Toshiba, čímž by se právě na to třetí místo mohla dostat.

ASUS je jinak společností, kterou rozhodně nemůžete obvinit z toho, že by neměla stanoveny cíle a cestu, nebo spíše filozofii, jak se k nim dá dostat. Samozřejmě Čínská nátura se projevuje a ASUS si tak jede podle pečlivě vypracovaného plánu pod přísnou hierarchií a rozdělením úkolů. To je ostatně dojem, který na vás v komplexu ASUS dýchá na každém kroku.

Hlavní bod programu ale byla návštěva jinak absolutně nepřístupného 13tého patra, kam se prý nikdy nikdo jiný, než vybraní zaměstnanci společnosti ASUS nikdy nedostali, natož s fotoaparátem. Tam se ukrývá v každé společnosti střežené desénové a vývojové centrum, kde vzniká vlastně to nejcennější. Samotný nápad na nový produkt, design, funkčnost a vše, co s tím souvisí.

Měli jsme možnost i fotografovat, což je v této části budovy jinak úplně nemyslitelné, ale ASUS věděl, proč nám to dovolil. Samozřejmě celé oddělení bylo důkladně vyčištěno, aby žádná novinky nevyklouzla. Zůstalo jen u prohlídky starších inovativních designů, které v tomto oddělení vznikly a samozřejmě také samotné prostory, které skýtají naprosto odlišné pracovní prostředí od všech ostatních oddělení společnosti ASUS.

Viděli jsme také pár již představených konceptů, ultra-ultra tenkých NB, které vypadají velmi zajímavě, bohužel v současnosti je není možné nějak rozumně zatím vyrábět. Ale technologie jdou kupředu, a tak se máme na co těšit. Za zmínku také stojí jistě fakt, že vedoucím oddělení je Evropan, konkrétně Francouz, kterému vděčíme za podobu mnoha současných modelů ASUS, hlavně NB. Jeho velkým dítkem je prý opravdu úžasný ASUS G73Jh, který už jsme měli možnost otestovat a můžeme tedy potvrdit, že tenhle člověk ví, co a jak :).

Asus je samozřejmě hrdý na své technologie, které nám s nadšením představoval. Na každou z nich má přímo specialistu. A tak jsme si vyslechly zajímavou přednášku na téma reproduktorů v NB a poslechly si názornou ukázku na běžných NB a novém ASUS NX90, na kterém se zvuku věnovala extrémně velká pozornost. Samozřejmě kromě designu, což si brzy budeme prezentovat právě na tomto modelu přímo. Upřímně řečeno, výsledek snažení ASUSu pozná i hluchý, NX90 hraje na 2.0 NB přímo neskutečně. Samozřejmě ve spojení s velikostí a unikátností po desénové stránce to vyvažuje jeho cena, kterou nám ASUS konečně sdělil. Tak pokud tenhle skvost chcete, tak brzy půjde do prodeje a stát bude zhruba 2000 Euro.

Samozřejmě u společnosti aSUS jsou i velké hračičky a. V atriu je tak k vidění veliký obraz Mona Lisa, který ovšem poznáte jen z dálky. Jakmile přijdete blíže, odhalíte, že je vytvořen z pečlivě ořezaných a umístěných kusů základních desek a dalšího HW společnosti ASUS, který je uspořádán tak, aby to z dálky dalo onu zamýšlenou podobu známého díla.

Nicméně tohle všechno je stále jen začátek. Hlavní bod programu měl ASUS naplánován na odpoledne (vaše ráno), kdy nám představil ve světové premiéře několik nových produktů, které uvede na trh. Tak se na to pojďme podívat v dalším článku ….

Zdroj: DDWorld.cz

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-31 22:18:47
avatar
Tak to je parádní poznávací zajezd. Máš to i s "dietama"
Hold Taiwan je Taiwan. Jen tak dál s dalšíma reportážema
SPIRIB [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-05-31 22:21:15
avatar
13te patro... mmmm zakazana koblizka, asus urcite vie co robi, ambicie sa marketingom zrealizovat nedaju.
Centurion1973 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-01 00:29:47
avatar
Sem si jistej ze z toho patra vyklidili cokoliv skutecne zajimaveho nez tam nekoho pustili...
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-01 00:09:55
avatar
Nevim čim inovativním kdy ASUS přispěl na trh, co sem si všimnul, tak jsou jen experti na obšlehávání nápadů a designů.

Jediná "novinka" co sem viděl byla ta šílenost rozšiřující PCIe sloty na desce.. a ani u toho si nejsem moc jistej inovativností.

Design ASUS mi připomíná Škodovky.. splynout s davem.
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-01 00:29:21
avatar
Cinania su celkovo experti na "obslehavani" cohokolvek. Od elektroniky cez automobily az po vesmirny program . Vlastne co sa smejem, je to skor do placu.
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-01 17:59:44
avatar
Hm, trefný, takhle sem o tom ani moc neuvažoval..
kwitee [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-01 22:12:30
avatar
je to k pláči hlavně proto, že co se intelektu týče, ti lidé by na realizaci svých nápadů měli.
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-02 00:28:32
avatar
To jo, hlavně při své snaživosti a pracovitosti. Čína dala světu poměrně hodně vynálezu (teda pokud je taky neobšlehnuli, ale to už nezjistíme). Ale myslim, že tam jsou i tací co mají fantazii a nápady.. jen je společnost semele a nedá šanci.
HellowCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - 2010-06-01 06:41:04
avatar
Já už chci bejt, ze školy doma a hltat novinky co nám DD připravuje. Na kolik tě vyšla celá cesta i s ubytováním? (pokud vůbec budeš spát )
MIKRON [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-01 07:23:28
avatar
Asi jsem měl změnit program letošní dovolené akorát nevím jaké změny by nastali u mě a asi i na mě kdyby se to dozvěděla má přítelkyně.
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-01 11:19:35
avatar
Mikron - zalezi, kvuli cemu (komu) bys ji menil
MIKRON [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-01 14:22:02
avatar
Kevine na to můžu zapomenout.I kdybych na to měl jako že nemám.Tak taková dovolená je nejlepší s kámošem který je stejně ujetý do železa jako já a přitom mít dost dobré jazykové znalosti aby člověk poklábosil i se slečnama.Tady nejde tolik o klábosení jako o jazyk a konto.
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-01 22:44:01
avatar
Tak v tom s tebou souhlasím. Jazykové schopnosti moc dobré nemám a konto po takove cestě možná v mínusu
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 75x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 654x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníPátek, 19 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 2638x
Komentářů: 0
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PC
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PCStředa, 17 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1314x
Komentářů: 0
StarCitizen přidává nový editor postav – kdy konečně vyjde?
StarCitizen přidává nový editor postav – kdy konečně vyjde?Úterý, 16 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1189x
Komentářů: 5
MSI Claw otestován – na konkurenci dle očekávání nestačí
MSI Claw otestován – na konkurenci dle očekávání nestačíPondělí, 15 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1880x
Komentářů: 1