INVEX 2008 hodnocení - konec oddalují poslední mohykáni Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Pondělí, 06 říjen 2008
Přejít na obsah
INVEX 2008 hodnocení - konec oddalují poslední mohykáni
Konec Invexu v Brně
alt

 

 

 

  • INVEX 2008 hodnocení - konec oddalují poslední mohykáni

  Když už si myslíte, že Invex nemůže klesnout níže, následující ročník vás vždy vyvede z omylu. Ročník 2008 opět trhl rekord a na katastrofální 2007 ještě s láskou vzpomínám ...

invex-2008

    Jak už jsem napsal dříve, letos jsme se na Invex vyloženě přemlouvali. Tradičně jsem zamluvil ubytování a naplánovali jsme dva dny. Nakonec to dopadlo tak, že v 10 dopoledne jsme dojeli do Brna a po osmé večer už jsme zase v Plzni. Nebýt několika zajímavých rozhovorů s partnery (také na téma Invexová bída), už jsme mohli být v Plzni ve 2 odpoledne a to samozřejmě s kompletní prohlídkou letošního „veletrhu". Už na Invexu jsem přemýšlel, co vlastně do článku napíšu, opravdu není moc o čem psát. Než tedy přejdeme k hodnocení Invexu 2008 jako takového, musíme ocenit ty společnosti, které na Invex dorazily a něco pěkného předvedly.

  •   ASUS a GameHall

    Invex se letos smrsknul do dvou pavilonů, kdy jeden byl vyhrazen jakési přednášce, kde jsme se příliš nezdrželi, neb spát se nám moc nechtělo. Víceméně ani příliš posluchačů nepřišlo a to se tato série přednášek konala speciálně pro odborné dny. To už o ledasčems vypovídá. Tím pádem zbyl na výstavní INVEX jeden jediný pavilon a to ještě jeden z menších. Invex jako takový, letošním ročníkem spadl na samé dno a níže to už opravdu nejde. Nebýt společnosti ASUS, tak nebyla žádná GameHall a žádný Invex. Vlastně celý pavilon je jeden velký stánek ASUSu obklopený doprovodnými programy.

invex-2008-16

  ASUS si rozhodně zaslouží ocenění a pokud vyhraje soutěž o nejlepší stánek na Invexu někdo jiný, bude to podvod. K vidění byla zajímavá výstavka grafických karet z mnoha posledních let, mezi nimi i několik unikátů. Samozřejmě nechyběla ani plejáda grafických karet a základních desek současnosti.

invex-2008-12

  ASUS také připravil rozsáhlou prezentaci svých notebooků včetně G edice. Za sklem byl také představen model se čtyřjádrovým procesorem Intel Core Q9300. Tento Notebook bude uveden za pár dní a s velkou pravděpodobností se brzy na DDworldu dočkáte testu.

invex-2008-7

  Kromě toho byl na stánku ASUSu k vidění i nový procesor Intel - NEHALEM a to v podobě funkční sestavy. Tu už jsem si ale prohlížel už před dlouhou dobou jinde, teď ale můžete naživo i vy. Samozřejmě ASUS zejména prezentoval svou novou základní desku s čipovou sadou X58, která je pro tento procesor navržena.

invex-2008-13

  Jiné novinky prezentovány nebyly. Já vám však mohu prozradit, že v zákulisí ASUS schovává pár novinek, které zatím ukazovat nemůže. Ale věřte, že se můžete těšit na opravdu fešné Eee, i když asi nebude pro každého a taky jeden hodně zajímavý notebook. Nové Eee jsem si měl již možnost osahat a zatímco jiní o něm jen mluví, já už se s ním seznámil a i když asi ohledně jeho ceny budou mnozí hodně rozpačití, mě se docela dost líbí a věřím, že nebudu sám. Ale více až v recenzi tohoto modelu, ke které se dostaneme také brzy.

invex-2008-6

 Za pozornost před stánkem samotným, určitě stálo pěkné vozítko. Lamborghini Gallardo Spider. Tím se však jako běžní návštěvníci nepovozíte. To je tam jen pro šikovné redaktory, kteří měli odvahu otestovat notebook řady Lamborghini od ASUSu. Notebook i auto jsou super. A vaše přítelkyně pod stromečkem určitě patřičně ocení obojí. Osobně bych však, když už Lambo, tak to pro dospělé a ne tohle BabyLambo pro panenky ...  

invex-2008-11

 Kolem stánku ASUS byla řada doprovodných akcí. Samozřejmě nějaký ten světový šampionát v hraní počítačových her, ale byla zde možnosti soutěžního vyžití i pro diváky. Ve spolupráci ASUS a redakce ExtraHW zde byly prezentovány ukázky taktování dusíkem a také skutečně pěkný počítač v akvárku.

invex-2008-5

  Než začnete spekulovat cože to tam je za kapalinu, tak prozradím, že voda to skutečně není. Jedná se o minerální olej. Samozřejmě praktičnost tohoto chlazení je veškerá žádná, ale na efekt je to rozhodně pěkné pokoukání.

invex-2008-8

   Jediný pavilon Invexu ještě obsahoval stáneček společnosti NVIDIA, ale nerad bych z jeho obsahu vyvozoval jakékoliv závěry. Nejspíše třeba, když zástupci NVIDIA viděli stav letošního Invexu, tak odjeli dělat něco užitečného, třeba pracovat na skutečně nových grafických kartách. Samozřejmě je to nadsázka, je možné, že se stánek NVIDIE zaplní až ve veřejné dny, protože pro odborné dny jaksi asi není moc co prezentovat. Na druhou stranu nutno ocenit alespoň snahu se ukázat, přes klacky, které BVV hází vystavovatelům pod nohy. Bohužel, nelze se podivovat na neúčastí mnoha zajímavých předních firem z branže, které by rády vystavovaly, ale prostě nelze za současných podmínek a vězte, že nedostatkem místa to rozhodně nebylo.

Podívejme se dále ...



 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PC
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PCStředa, 17 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 758x
Komentářů: 0
StarCitizen přidává nový editor postav – kdy konečně vyjde?
StarCitizen přidává nový editor postav – kdy konečně vyjde?Úterý, 16 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 785x
Komentářů: 3
MSI Claw otestován – na konkurenci dle očekávání nestačí
MSI Claw otestován – na konkurenci dle očekávání nestačíPondělí, 15 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1482x
Komentářů: 1
Total War: Warhammer 3 dostane novou expanzi!
Total War: Warhammer 3 dostane novou expanzi!Pátek, 12 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1323x
Komentářů: 0
FALLOUT 4 dostane oficiální NEXT GEN aktualizaci
FALLOUT 4 dostane oficiální NEXT GEN aktualizaciČtvrtek, 11 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1133x
Komentářů: 4
Seriál Fallout je tu a je to pecka!
Seriál Fallout je tu a je to pecka!Středa, 10 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1770x
Komentářů: 6