ATI Catalyst 8.10 hotfix Far Cry 2 – kam se poděly kameny?! Opraveno! Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Středa, 29 říjen 2008
altChyba nebo úmysl? Příznivci NVIDIA stejně jako příznivci ATI mají jasno. Objektivně vzato ale rozhodně není s hotfixem ATI vše, jak má být …

 

 

   Far Cry 2, herní pecka letošního roku už je nějaký čas mezi námi. Obě společnosti, NVIDIA i ATI vydaly pro tuto hru speciálně optimalizované ovladače. Ukazuje se ale, že s ovladači ATI Catylyst 8.10 hotfix není vše v pořádku.

far-cry-2-hotfix-chyba

  Zdá se totiž, že onen speciální ovladač sice trochu zvyšuje FPS, ale za cenu nižší obrazové kvality. Podle testů, které provedl en.expreview, přidá Catalyst 8.10 hotfix nějaký ten snímek navíc, jenže s tímto efektem:

hotfix-obr-far-cry-2

  Jak vidíte na srovnávacích snímkách, v upravených ovladačích se nám ztrácejí kameny. Teď samozřejmě přijde na přetřes otázka, zda je to úmysl, nebo hloupá chyba. Příznivci NVIDIA na svých stránkách už celou věc vyřešili a mají jasno: "zkrachovalá a nemohoucí ATI podvádí, jako vždycky a kdo podvádí, ten krade a zabíjí". Příznivci druhého tábora společnosti ATI mají také jasno: "Jedná se o chybu a je evidentní, že NVIDIA to všechno z pozadí přiživuje, ne-li za to přímo může, protože hra vznikala na jejích grafikách a kdoví, co do kódu hry propašovala". Samozřejmě ani jedno není pravda a tyto názory je nutné brát s rezervou, jak kolo od traktoru. 

   Jako vždy je ale pravda někde uprostřed. Objektivně vzato je to evidentní a nejspíše nezpochybnitelná chyba ATI - Hotfix totiž vyšel dosti narychlo a je možné, že nebyl řádně otestován (samo o sobě je to chybou), také je pravda že onen problém je docela málo viditelný a projevuje se snad jen právě na těch pár kamenech. Ovšem také je možné, že je to úmysl a v tom případě je to rozhodně podvod a snaha pomoci si k lepšímu výsledku usnadněním obtížnosti scény. Stejně jako NVIDIA v minulosti podváděla se svými speciálními ovladači u hry Crysis a celý tento podvod byl posléze zameten pod koberec, a nikdy nebyl pořádně vysvětlen, nejspíše se nedozvíme ani v tomto případě, jak to bylo. Jen mi není jasné, proč to na nás firmy zkoušejí, když vědí, že se na to přijde a ATI se mohla poučit podobným případem konkurenční NVIDIA a jejích optimalizací u Crysis. Nepochybuji však, že u ATI už nyní pracují na nové verzi ovladačů, která vrátí hráčům Far Cry 2 jejich kameny a zvýší výkon tak jak to má být. Každopádně Catalyst 8.10 hotfix nelze objektivně použít pro srovnání výkonu s konkurencí ...

Zdroj: en.expreview

 

Aktualizováno - Sotva jsem článek vydal, už na mě v emailu blikala zpráva o tom, že ATI vydala novou verzi ovladačů, která opravuje výše uvedený problém, který přinesl minulý týden vydaný hotfix. Hotfix také opravuje kvalitu obrazu ve hře Stalker Clear Sky a zvyšuje o 10% výkon ve vyšším rozlišení pod DirectX10 a dokonce je prý možné stáhnout do hry patch s DirectX 10.1. STALKER Clear Sky je tedy další DX10.1 hrou. Opravu najdete zde. Tomu říkam rychlé jednání ...

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-29 15:51:49
avatar
je pekne ze na jednu stranu rikas objektivne ze pravda je nekde uprostred a podle me to ati urcite neudelala umyslne a tudiz se jedna o chybu, na druhou stranu nasledne rikas:

Citace:
Stejně jako NVIDIA v minulosti podváděla se svými speciálními ovladači u hry Crysis a cely podvod...


necham na kazdym at si to posoudi jak chce, ale me se tohle moc nelibi. jestli si nestrany tak by si mel oboum merit stejnym metrem. a protoze tyhle dve situace jsou prakticky totozne tak oboji oznacit stejne. a pokud dobre vim tak ten "podvod" nvidie byl videt jen na screenshotech ktere odhalovaly artefakty. v realne gameplay si nikdo niceho nevsiml. tady to jde videt i pri realnym hrani.
xJirikx [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-01 12:23:56
avatar
tak pokud jsem čet dobře na originále téhle zprávy, tak tahle "chyba" se objevila jen pokud se spouštěl soubor s názvem Far Cry 2 pokud ho přejmenovali, tak to jelo tak jak má (nižší FPS a všechny kameny) takže buď jsou to opravdu neschopný mamlasové a nebo to takhle vydali schválně...
Ať tak nebo tak je to dost ostuda, hlavně v době kdy jdou nahoru je zvláštní že tole potřebujou používat...
lukasb [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-29 15:59:37

Tak jsme si vymodlili clanek o chybe ATI a stejne se musi kopat do te zle nvidie... Nevim proc nekterym dela problem pochopit, ze se tenkrat jednalo o BETA ovladace pro BETA verzi hry. Ale tady se jede naostro!

Nevidim duvod proc by ATI delalo takovyto "podvod", to by byla jeste vetsi parta volu nez je. Proste se jedna o dalsi z jejich kiksu.
Saki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-29 16:15:14

...to by byla jeste vetsi parta volu nez je...

mazec ...

Kdo rika o ati nebo nv ze je to parta volu,je sam *****
Ziina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-29 16:27:44
avatar
tak ono pry nejde jen o ty kameny, ale v dx10 pry nejsou zobrazeny nake kvety, ani na geforce kartach a jeste nake problikavani stinu, takze by to asi chtelo i naky patch na hru. jinak jestli to je pecka roku, nevim, no, rozhodne ne graficka, nejak se nemuzu donutit to poradne rozehrat, to dead space me bavi o dost vic, i kdyz taky to neni uplne ono. at uz vydaj ty alieny nebo doom 4, nebo jest lip novy star wars jedi knigt.
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-29 16:28:43
avatar
Pochybujem, že ATI, či Nvidia nejakú z týchto chýb urobila úmyselne, aj keď Nvidia toho má určite narováši mnoho nečestného a i keď ATI nemá taký "čierny" marketing ako Nvidia, tak ani ATI nie je určite biela jak tie ľalie Ale hľadať za týmto úmysel je rozhodne nezmysel, o čom svedčí aj ten rýchly opravený hotfix.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-29 16:34:12
avatar
rikal si to stejne pod podobnym clankem o crysis?
Arg [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-29 17:20:34

nemyslím že se zrovna on vyjadřoval pod článkem o Crysis, každý diskutujcí na DDworldu není tvůj nepřítel
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-29 20:01:03
avatar
ja nikoho jako nepritele neberu sam mam nepratel moc malo a snazim se s kazdym vychazet..
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-29 18:01:36
avatar
Keď ťa to tak trápi...Pod podobným článkom Nvidie som neříkal nic, pretože som ho pravdepodobne i prehliadol a keby aj, tak sa nevyjadrujem ku každej veci, ale len občas keď mám chuť Okrem toho v tých dobách som nebol ešte ani trošku priklonený ani k jednej značke, no od tej doby som zažil až príliš veľa doslova svinstiev od firmy Nvidia, ktoré dúfam nemusím nikomu pripomínať. Ako som už spomínal - Ja sa neriadim marketingom a keď aj tak na mňa mnohokrát nepôsobí pozitívne a to hlavne marketing firmy Nvidie, pri ktorej si aj trochu zaostalejší človek vie spočítať 2+2 a strácam dôveru v tých, čo mi klamú

Edit: Pozerám, že Arg ma už predbehol a povedal to i za mňa Ty si asi dosť zahladený do Nvidie Raigore, že?
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-29 19:00:31
avatar
zahledeny do nvidie??kvuli tomu ze rikam ze to co nvidia udelala u crysis je to stejny co ati ted u far cry 2??kvuli tomu ze oboje nepovazuji za podvod ale chybu beta ovladacu u nvidie a za chybu ati u hotfixu??jestli tohle znamena ze sem zahledeny do nvidie tak ano jsem chtel bych vedet jaky svinstva si zazil od nvidie??ja se neridim marketingem..me neovlivnuje ani v pozitivnim ani v negativnim smeru..beru ho jakej je..tebe ocividne ale negativne ovlivnuje marketing nvidie. jestli i zaostalejsi clovek vi spocitat 2+2 tak se na marketing nediva. stejne jak palmex je ten nejlepsi v jeho reklamach tak je nvidia ta nejlepsi ve svych reklamach. tak uz to bylo je a porad bude.
Trefa [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-29 22:08:12
avatar
To ze ma ako kupujuceho marketing neovplyvni neznamena ze nezmeni moj nazor na danu firmu,hlavne ked sa jedna o marketing ktory prekracuje hranice a od klamaania nema daleko Ano,kazdy marketing je taky a je mi uplne jedno ci ho bude robit NV alebo Nike,budem mat nato rovnaky nazor ... Avsak aj ked mi je dana firma nesympaticka tak si kupim jej produkt,ked je lepsi a za lepsiu cenu ... Len skoda,ze vacsina ludi do toho takto nevidi ...
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-30 00:57:13
avatar
Presne o tomto hovorím, len Raigor je nám tu očividne pekne zaslepený. Nvidia dookola neskutočne klame tým jej marketingom, že to už snáď prekročilo všetky hranice a ak niekto fakt nevie o čom to stále hovorím, tak sa čudujem ako sem zablúdil, keď sa tu pravidelne dozvedáme novinky o tom, aké ďalšie marketingové lži Nvidia vypustila, namiesto toho, aby uviedla konečne nové poriadne karty. Hovor si čo chceš ty, či ktokoľvek iný, no Nvidia neskutočne zavádza zákazníkov. No tak keď už tak teda naozaj uvediem pár príkladov: Psyhx - "úžasná technológia, ktorá má budúcnosť a ktorú nie je možné spustiť na ATI", CUDA - "dokáže všetko možné na svete čo si len navymýšľame a ATI nič podobné robiť nedokáže", "DX10.1 na Nvidia kartách", Nvidia sere na 4870X2, pretože má aj tak najvýkonnejšie monolitické grafické jadro(ktoré je podobne výkonné ako monolitická 4870, ale "btw" je o polovicu menšie), "Nvidia neustále vydáva nové a nové pokrokové generácie kariet"(alias dejavu), výroba chybných mobilných jadier, ktoré pekne zatĺkala, že sú chybné a predávala ich naďalej a tak isto klamala i investorov, popritom vedela, že vyrába chybné jadrá(chudáci majitelia notebookov majú bohužiaľ smolu no)...a takto môžem pokračovať snáď donekonečna a nakoniec jednoducho prídem na to, že "karty Nvidie sú božské a všetko ostatné je iba odpad"...kto tomuto ešte stále nerozumie, tak ako prepáčte, ale Váš inteligenčný koeficient je naozaj niekde na úrovni itiota!!!
obc [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-30 06:36:42
avatar
Co si budem povídat, v něčem máš pravdu, bohužel dost věci si překroutil a celý příspěvek si shodil svou hloupostí a nenávistí. Pokud by to bylo myšleno expresivně, tak o.k., pokud si to myslel vážně a doslova, tak máš inteligenční koeficient ještě níž než tebou oblíbené úrovni.
Fleggy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-30 07:41:51

Veyrone, Veyrone, kdy konečně dospěješ. Asi tu jsi jediný, kdo si ještě nevšiml TVÉ zaslepenosti.
PeT [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-30 08:40:37
avatar
Musim se zastat obou. Raigor ma velice kvalitni prispevky a beru ho jako dosti nestraneho, rozhodne jsem zatim z prispevku nevypozoroval, ze by se naklanel na tu ci onu stranu. Prispevek na zacatku tohoto vlakna jsem pochopil jen jako male popichnuti jsme prece v diskuzi. Veyron ma take vzdy co rict, vede zajimave diskuze, kdyby tak takovych lidi bylo vic. Ale je pravda, ze ted to vzal az moc osobne. Nedokazu si predstavit, ze by me nejaka firma na druhe strane sveta tak rozohnila Vyrobky mluvi za firmu, ne marketing, kdo umi hledat informace, tak nema problem s posouzenim. Horsi to maji ti kdo takovou moznost nemaji nebo se v danem odvetvi neorientuji, tam uz je pak kamen urazu bohuzel. Rozhodne to neberte jako nejake vase hodnoceni nebo souzeni, na to nemam vubec pravo. Je to jen takovy muj skromny nazor. Byt takovych lidi vic na ruznych forech, to by se vsude hned lip kecalo
Fleggy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-30 11:04:01

Všiml jsem si, že Veyron je jako Dr Jekyll & Mr Hyde. Většinou příspěvky k věci, ale občas mu bouchnou saze - hlavně ve chvílích, kdy někdo napíše, že NV není až tak špatná. Třeba já bych si rozhodně nedovolil někoho nazvat idiotem, i kdybych s dotyčným sebevíce nesouhlasil. To je člověk na nejlepší cestě udělat idiota sám ze sebe.
Nechci tu vypadat jako nějaký mentor, ale ve svém takřka kmetském věku se na svět dívám jinak než "mladí a radikální Veyroni"
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-30 13:23:50
avatar
No popravde je to asi tak nejak - jednoducho som sa už nejak neovládol a nevydržal som, že niekto o Nvidii hovorí, akoby nikdy spomínané veci neurobila a bola by jednoducho absolútne svetá. Inak sa za tie nevhodnosti v mojom príspevku, ktoré spôsobilo mierne rozhorčenie možno spôsobené aj malinkým rypnutím Raigora na správne miesto, ospravedlňujem. Najrozumnejšia vec čo tu ale asi bola napísaná bola táto: "Třeba já bych si rozhodně nedovolil někoho nazvat idiotem, i kdybych s dotyčným sebevíce nesouhlasil. To je člověk na nejlepší cestě udělat idiota sám ze sebe." No tiež sa zhodujem s celým vyjadrením PeTa, ktorý to zobral z tej správnej strany a nepokračoval v mojom v mojom neuváženom a zbrklom rozhorčení

Edit: Ešte by som dodal, že si všimnite, čo túto diskuziu odštartovalo. I to čo ma donútilo brať Raigora ako Nvidiota...
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-30 19:31:35

Nezlob se na me, ale ty zase mluvis a pises o ATi jako o svetle firme se svetlym pristupem k marketingu. Bohuzel pravda je takova, ze ani jedna firma nema cisty stit a pokud chces pocitat kdo minkrat podvedl zakazniky a z toho vyvodit, ze je lepsi tak hura do toho. O inteligencnim kvocientu to bude svedcit lepe nez sto IQ testu.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-30 16:47:57
avatar
jeste si zapomel na podvadeni v crysis a urcite taky ve spouste dalsich hrach, podplacenej ubisoft kterej zrusil podporu dx10.1 u assasins creeda a do far cry 2 implementoval jen tu funkci z dx10.1 kterou umi nvidia take, podplaceni spousty lidi v ceske republice aby prosazovali nvidii ve svych clancich a v diskuzich a jeste spoustu dalsich veci

nic kamo vsechno si to podrobne sepis a podej na ne zalobu a vysoudis urcite miliony..neztracej tedy cas v diskuzicha s chuti do toho
BoSpring [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-29 16:37:37
avatar
Jestli to nebude tím, že na tom dělali lidi a né roboti!! Platí pro všechny! Když nic neděláš, nemůžeš nic zkazit!!! V ideálním světě by vystoupil šéf přes ovladače a na férovku by řekl: "promiňte, zvorali jsme to, ale do dvou (tří,čtyř...) dnů to opravíme a vše bude fungovat tak, jak má!!" Opakuji v "ideálním světě"!!
negru.inger [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-29 17:02:52
avatar
BOSpring: kdyby tohle ATI udelala, tak si myslim hooodne pomuzou a nebudou muset litat slova o podvadeni, proste udelali chybu a nekde dali cislo 1 misto 0
obc [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-29 21:28:31
avatar
Tak tohle prohlášení přišlo od nVidie, a stejně byli pořád za podvodníky
BoSpring [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-29 17:06:39
avatar
to negru.inger : přesně tak, ale féroví chlapi nám nějak vymřeli po přeslici, nebo co?!??!
choucas [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-29 17:22:30
avatar
Páni však to je jedno ako to je. Máme tu ďalší hot fix ktorý to opravuje. Ale aj tak dnes uprednostňujem grafiky od AMD pred nvidiou. A to len preto, že sú cenovo atrktívnejšie a architektonicky pokročilejšie. Výkon v dnešných hrách cca rovnaký. Ale ten kto chce nvidiu nech si ju kupi, ja mu to neberiem. Každého osobná voľba čo uprednostní a preferuje. Ja to vyhovárať nikomu nebudem. Či si kúpi gtx 260, alebo HD 4870 je dnes úplne jedno, jedna je lepšia v tom druhá zasa v onom. Je len dobre, že tu je konkurencia a nemusíme za high-end dávať cez desať klackov. Treba si, ale uvedomiť, že to je len vďaka AMD a ich podarenej rade 4000. Ak by nvidia kralovala výkonom, tak by ste mohli zabudnúť na lacnú GTX 260.
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-29 18:05:02
avatar
Absolútna pravda...veď sa stačí pozrieť na ceny kariet GTX260 a 280 a to už popritom bolo v dobe, keď tu už bolo jadro RV770, takže normálne by to Nvidia prestrelila ešte oveľa viac a to nehovoriac o tom, že ďalším dôkazom bola cena Ultry, ktorá bola u nás v SR viac ako 25000SK!!!
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-29 19:04:27
avatar
a vzpomen si taky kolik staly radeony 9800XT, X850XT PE, X1800XT, X1950XTX (nehlede na to ze skladem nektere z techto karet u nas ani snad nikdy nebyly) a popremyslej o tom kolik by asi tak stala 2900XT kdyby opravdu byla vykonejsi nez 8800GTX.
citaobecna [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-31 02:48:29

Srovnáváš starou Ati s novou AMD-Ati. Uvědom si že AMD razí jinou politiku než původní vedení Ati. Ono je dost možné že NVidie společně s Ati měli kartelovou dohodu ohledně cen grafických karet (myslím že o tom byl i nějaký článek).
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-31 10:18:35
avatar
no kdyby se hd2900xt povedla a byla vykonejsi a amd by diky tomu vydelala a nedostala se do takovych potizi nepochybuji o tom ze by nasazovala take vysoke ceny. vsak i hd4870x2 stoji ted pres 12k a to jeste diky o hodne nizsi cene dolaru. kdyby stal dolar to co tenkrat tak je na tom taky trosku jinak
obc [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-31 10:23:12
avatar
Jakou jinou politiku? Co nejméně vydělávat? To tu s námi dlouho nebudou... každopádně by byli jako firma světová rarita. Dokážu si podobné uvažování představit u nějakého zastydlého idealisty soukromníka, ne u takového molochu...
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-29 19:02:13
avatar
no high-end uz stoji pres 12 pri starem kurzu dolaru co byl za doby 8800Ultra by stal tech 15
doktor2 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-29 19:04:17

a ta údajná architektonická pokročilost se ti nějak projevuje?..v čem prosím tě?..uveď např. kde je to vidět konkrétně v FC 2.
Trace4x10 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-29 19:09:05
avatar
Ale před rokem to bylo přesně naopak, díky GF 8800 GT klesy i ceny Radeonů...
kF3 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - skriatok :) 2008-10-29 17:58:30
avatar
len upozornenie na drobnú chybičku

Ukazuje se ale, že s ovladači ATI Catylyst 8.10 hotfix není vše v pořádku.

ATI Catalyst nie Catylyst

;)
Level5 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - A je to tu zase 2008-10-29 18:42:53
avatar
Že vás to baví pod každym článkem opakovat pořád dokola to samý... Za poslední dobu nevyšel snad jedinej článek pod kterym by jste se nehádali na téma ATI vs. nVIDIA. Když vás to tak baví se hádat tak si založte na nějakym freehostingu forum (web) a hádejte se tam. Nebude vás to stát ani korunu a tady aspoň bude klid.
lukasb [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Je to velice jednoduche 2008-10-29 19:46:14

FLAME CLANEK, FLAME DISKUZE.
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-29 21:24:34
avatar
** EDIT by holoway to holoway - násilný a vulgární příspěvek vymazán - až tě příště zase někdo vytočí a napíšeš mu na 20 řádků, jakej je to dement, radši si dej místo toho pivo a jdi si sednout k práci, ta tě tolik netočí. uf...
Lukyn1811 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-29 23:29:48
avatar
I kdyby se psalo o počasí, tak podle tebe je to flame článek poškozující tvou milovanou firmu. Buď změň psychiatra, nebo radši už nic nepiš - kdo to má furt dokola číst.

Jinak od FC2 jsem možná čekal něco víc(hlavně co se grafiky týče), ale hrát se to dá. Dávám mu 75%. No a jestli se v ovladačích někdo uklepl schválně, tak to ví jenom on. A pokud se to stalo omylem, tak to nevěděl ani dotyčný a nemá moc smysl to řešit.
doktor2 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-29 19:02:14

Kámen sem kámen tam ..nebral bych to jako úmysl ale spíš důsledek snahy co nejrychleji dohnat výkonnostně Nvidii. Optimální kartou pro FC 2 je zatím GTX 280, která podává stabilně nejlepší výsledky - viz. dnešní testy na extrahardware nebo starší na PCGH. Jinak FC 2 mě příliš nechytl a nějak nemám motivaci hrát to dál. Grafika je rozhodně horší než Crysis a Crysis Warhead. Myslím, že kdyby to byl PC only titul mohla to být daleko větší paráda. Takhle zbyl hodně rozpačitý dojem ...nevím např. jaká hra v minulém roce byla přijata s takto rozporuplnými dojmy. Na fórech tak 70% lidí nadává a jen menšina je spokojená ..a pár lidí tu hru vynáší do nebe. Za sebe cítím spíše zklamání.
Trefa [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-29 22:13:18
avatar
"Optimální kartou pro FC 2 je zatím GTX 280" . No ja ti neviem,myslim ze 4870 je vysoko nad optimalnou hranicou,fakt nebeham po afrike a nesledujem kazdy suter ci je spravne vykresleny
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-29 23:29:26
avatar
divne ze si to nerikali lidi kdyz nvidia v crysis spatne vykreslovala vodu a slo to poznat jen na screenshotech
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-30 01:01:19
avatar
Raigor - tomuto hovorím človek, ktorý "absolútne nie je zaujatý voči Nvidii" ...to sa mi asi len zdá, že dookola toči o Nvidii, určite mám už iba halucinácie
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-30 16:25:50
avatar
ano..jeda vec u nvidie oznacena za podvod..stejna vec v bledemodrym u ati chyba..jestli kvuli tomu ze oboje oznacuji za chybu jsem nvidiot tak ano priznavam jsem. nvidia je moje milovana firma mam doma asi 50 jejich karet kazdej vecer s nema spinkam a libam je misto manzelky..hladim je lestim a vystavuji si je pekne..vsude po dome mam samolepky nvidia..stresni okno ve tvaru nvidia loga..ano odhalil si me dekuji a ty si ten nejobjektivnejsi clovek na svete kterej by nepravem proti nvidie nerekl jedine spatne slovo. jo fajn staci?
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-29 20:20:19
avatar
Me prijde ze to s tim hotfixem vypada lip, "spravne" jsou tam ty kameny jako pest na oko... V kazdem pripade je to naprosty detail, ktery pro normalni lidi, co si hru uzivaji a nebehaji s hlavni u zeme aby si prohledli vsechny kameny, nehraje zadnou roli.
neox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-29 20:58:30
avatar
Aktualizováno - Sotva jsem článek vydal, už na mě v emailu blikala zpráva o tom, že ATI vydala novou verzi ovladačů, která opravuje výše uvedený problém, který přinesl minulý týden vydaný hotfix. Hotfix také opravuje kvalitu obrazu ve hře Stalker Clear Sky a zvyšuje o 10% výkon ve vyšším rozlišení pod DirectX10 a dokonce je prý možné stáhnout do hry patch s DirectX 10.1. STALKER Clear Sky je tedy další DX10.1 hrou. Opravu najdete zde. Tomu říkam rychlé jednání ...



Tomu rikam rikam jednani, ATI bleskurychle vydava hotfix, ktery sice zminene problemy opravuje, ale zase pada fps v nekterych situacich i na 1-3 fps, preji prijemne hrani a zabavu v hotfixovem mariasi : )
neox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Brothers 2008-10-29 21:01:07
avatar
Proč také neuvedete, že už je KONEČNĚ možné dohrát Brothers in Arms ? (konkrétně na kartách HD 3xxx/4xxx nešlo hrát misi Black Friday, viz toto forum http://gbxforums.gearboxsoftware.com/showthread.php?t=69856 ).
Neznámý  2008-10-30 00:43:12

jen se divim ze panu stachovi neni trapne uverejnovat takovyto clanek,
hrozne se mi libi jak to tu vsichni omlouvaji
Ati - kiks
nvidia - zly umysl, malem zlocin

chudinka atinka udelala chybicku
ta za*rana sv/ne nvidia nas u crysis podvadela

Jan Stach na Hrad!!!
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-30 01:28:42
avatar
vzdyt je to jen hotfix, vetsina lidi stahuje oficialni finalni ovladace a ti o zadny sutry na zemi neprijdou U Nvidie toho tenkrat tusim chybelo vic nez par sutru, zjednodusili celou scenu. Kazdopadne dokud to neni v ofiko ovladacich, jsou tyhle dohady uplne zbytecny...
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-30 07:09:11
avatar
Podle mě se jedná o náhodu, kdy při oprakovaném testování někoho zaujali kameny a zjistil, že to je nějaký divný. Buď tak anebo někdo po něčem cíleně šel, protože si nedokážu představit, že si něčeho takového po jednom či dvou přehráních dané lokace všimnu.
obc [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-30 07:18:19
avatar
Těch chyb by tam prý mělo být více, údajně i nějaké odpadky, pražce na kolejích apod. I geforce tam mají nějakou nekázeň, v DX9 problikávají textury (což mi dělal i Stalker SoCH při bouřce). Všimli si toho při testování různých režimů hry (DX9,DX10,AA), samozřejmě, pokud dáš jedno nastavení a jedeš, tak si toho nevšimneš...
Half [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-30 07:32:07

a mna len uviduje, jak to tu teraz niektorí ludia zjednodusuju a brania AMD zubami nechtami...

tiez som toho nazoru, ze jednoducho ATI urobilo chybu v hotfixe a nejednalo sa o ziadny umysel a preto sa snazili cim skor vydat opravu - hotfix 2, ktory sice napravil vykreslovanie objektov, ale ktorym ATI stupila z blata do kaluze, pretoze ani ten nie je idealny a brutalne znizuje FPS niekedy na 1-3, niekedy na 10 a pod.. ale ATI isto vyda za par dni dalsiu opravu druheho Hotfixu - tak snad uz to bude v poriadku..

"U Nvidie toho tenkrat tusim chybelo vic nez par sutru, zjednodusili celou scenu."
ono to nie je len to tych sutroch... doplnim, ze Hotfix nevykresloval len tie sutre, ale taktiez odpadky, prazce na kolajniciach, kvety na trave ...

a vzhladom na to, ze ked podobnu chybu v BETA ovladacoch urobila NV v Crysis - tak sa vsetci do nej obuli, ako si to mohla dovolit ta skareda a zla nvidia nas takto podvadzat, ze nam nevykresluje vodu tak ako ma vykreslovat a preto mame o par FPS viac a tymto sa dopustila brutalneho podvodu !! zaujimave, ze teraz necitam o tom, ako nas chcela ATI oklamat.. a pritom su to 2 rovnake veci...
.... len chyba v hotfixe alebo beta ovladacoch...

a preto sa divim, ze pokial podvod NV rovnakí ludia rozmazavali a kricali, ako nas NV oklamala - tak teraz nekricia ako sa nas snazila oklamat ATI....
BoSpring [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-30 12:08:01
avatar
ad "a mna len uviduje, jak to tu teraz niektorí ludia zjednodusuju a brania AMD zubami nechtami...". No možná je to způsobeno chováním samotné nV v poslední době, o kterém jistě dobře víš!! Místo, aby řekla "OK teď nám ATI pěkně zakouřila, ale mi už děláme na nové generaci karet a to budete koukat!!", tak pořád jenom huláká nesmysli a kope na všechny strany a do každého!! Neslyšel jsem jediné vyjádření od ATI, ve kterém by se posmívala, urážela nebo pomlouvala svého konkurenta!! A že by k tomu zrovna teď měla sakra důvod!! Na takové "dětinskosti" prostě nemají čas, protože neustále vylepšují svoje karty a ovladače k nim!! A protože jsou to jenom lidé, tak samozřejmě dělají chyby!! A já jim to rád odpustím, pokud se nezačnou chovat jako konkurence!! Záleží jenom na lidech v obou firmách, jak se popasují s problémy!! Všechno ostatní jsou jenom bláboli fanatiků, ať už jsou červení nebo zelení!!! A programátoři her a jejich "vyladěné" výrobky, to je kapitola sama pro sebe. Na tyto jedince by jste se měli zaměřit a pořádně jim zatopit. Kdyby mě někdo prodal auto a po 14ti dnech by donesl jiný motor, protože ten starý jezdí jenom na "tajné" heslo a za týden donesl volant, protože auto zatáčí jenom na jednu stranu, tak bych jim takovýto "výrobek" hodil na hlavu a se mnou určitě všichni ostatní a firma by šla do kytek raz dva!!!Čest herním programátorům a jejich práci!!!!!
adal [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-30 06:52:57

jeden hotfix lepsi jak druhy tady s tim je hra uplne nehratelne fps klesa pod 10 na 4870 asi bude lepsi pockat na kompletni ovladace 8.11
obc [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-30 07:10:17
avatar
Je to nová hra a bude chvíli trvat, než se to vyladí, možná se brzy dočkáme i patche na hru. Já jen říkám, štěstí, že tyhle problémy co má ATI nemá nVidia, to by tu byl za chvíli zase článek a flame pod ním
KALIK [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-30 07:10:17
avatar
Hádáte se tu jak malí.
obc [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-30 07:24:34
avatar
Ach jo.
"Příznivci NVIDIA na svých stránkách už celou věc vyřešili a mají jasno: "zkrachovalá a nemohoucí ATI podvádí, jako vždycky a kdo podvádí, ten krade a zabíjí". Příznivci druhého tábora společnosti ATI mají také jasno: "Jedná se o chybu a je evidentní, že NVIDIA to všechno z pozadí přiživuje, ne-li za to přímo může, protože hra vznikala na jejích grafikách a kdoví, co do kódu hry propašovala".

Tak oba dva názory jsem se nedočetl na nějakých stránkách příznivců nVidie (Hulán stále někde publikuje?), ale až tady... Je skutečně nutné to pořád šponovat až do extrémů (viz Veyron)? Pak se tu všichni diví, proč jsou tu hádky. Nejextrémnější názor, co jsem k tomu viděl, a sám i napsal, byl ten, že pokud byla chyba v ovladačích nVidie označena za podvod, měl by se za podvod označit i tento případ. Nic víc, nic míň.
TanisCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Hmm 2008-10-30 09:18:53

Komentovat tuhle zprávičku asi nemá moc cenu....
Co mě ale hodně překvapuje, že na testech, které jsem našel třeba na ehw - na Far Cry 2 GTX260 se starým a zaostalým jádrem s přehledem překonává 4870...Říkám si, tak asi bude ta 4870 o hodně levnější a na Alze jsem našel obě karty za cca 7,8k - s 1GB pamětí...Tak kde je chyba?
Oobist [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-30 10:40:21
avatar
chyba bude asi v tom ze ta GTX260 prekonava aj GTX280 ... a navyse som zvedavy kde chces tu vylepsenu gtx260 kupit ked je vyrobcovia poradne ani nevyrabaju a predajcovia sa snazia zbavit tych starich a rozdiel v znacenie nieje takze si ju chod kupit a dostanes urcite tu starsiu verziu ... mne to za to riziko nestoji
TanisCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-30 13:16:33

Ehm, třeba na Alzě : http://www.alza.cz/bfg-gtx260-maxcore-oc-d101010.htm

Otázka je ale pořád stejná? Jaktože to zastaralé jádro překonává tolik úžasnou a tady vychvalovanou 4870?
Oobist [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - OMG 2008-10-30 10:20:06
avatar
uz sa to vazne neda citat ... stale su tie komentare o tom istom

ok nV urobila chybu alebo podvod ... o com sa tu bavite nikto nic nedokazal nikomu a ak to bol podvod tak to vie len ten doticny co to sposobil ... dalsia vec je ale to sa presne nepametam ci nV testovala tie stare ovladace na viacerych hrach .. ale iste je ze sa ohanala grafmi a o to ide ... ked sa dostanu do povedomia ludi potom uz darmo vydaju opravene ked si niekto pameta ti povodne kde je nieco vykonnejsie (to je marketing)... a navyse boli to BETA ovladace takze nV ani nemala vobec nieco uverejnovat pkial to nebolo hotove

dalsia vec je ATI ... chyba ci podvod ... je to uplne jedno ... je to len hotfix na jednu hru ... no trosku sa im to nepodarilo alebo to bol zamer ... zase sa nic nedozvieme .. vie to len ten co to spachal ... sice uz vydali dalsi opravu ale ta tiez nieje dierou do sveta ... no co uz budu sa musiet viacej snazit


najviac ma ale sere ze hry vychadzaju optimalizovane pre jednu znacku takze by som povedal ze nie nV ani ATI nesu vinu na nejakych chybach ale tvorcoavia hier nesu vsetku zodpovednost za pripadnu nekompatibilitu voci ktorejkolvek znacke ... moze to totiz dopadnut tak ze si budeme kupovat grafiku kvoli hre a ked vydaju novu hru tak si vsetci pobezime kupit novu grafiku
AceBob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - heh 2008-10-30 11:16:48
avatar
Pokuď dobře vidím tak tam ty chybějící šutry jsou i na screenu hotfixu ale nějakým nedopatřením se jim zvedla průhlednost . Pochybuju že to nějak může ovlivnit FPS, protože dle mého se stále kreslí... Todle vypadá jako chytání se tonoucího -nvidie za stéblo a její fanoušci se snaží pošpinit AMD-ATI i na takové prkotině jako jsou neviditelné šutry.. A to tu raději nikdo z nvidie nenapsal že v multiplayeru 1. stalkera,kdž začne pršet se všem nvidiářům rozsype částicový systém deště A to sem viděl na posledním patchi hry na dvou rozdílných PC s nvidiemi..... ATI zde nemá problém,a to se hra při spouštění dušuje logem nvidie
BoSpring [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-30 11:31:44
avatar
njn fanatismus na obou stranách škodí jen těm fans!! Ti ostatní, kteří používají zdraví rozum, jsou v klidu
A ještě k Oobist :"najviac ma ale sere ze hry vychadzaju optimalizovane pre jednu znacku....." - teď si uhodil hlavičkou o hřebíček!! Největší loosezři jsou programátoři her, kteří nedokáží vydat jedinou hru, která by chodila "okamžitě a střelhbitě" na všech GK!!! Kvůli nim se řeší tyto "kraviny" a vznikají naprosto zbytečný flames na webech!! Až vyjde hra, kterou si koupím, nainstaluju, spustím, a bez problémů!!! zahraju, a budu nádavat maximálně na "stupidní" story, tak za toho programátora půjdu zapálit svíčku!!Míru Zdar
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-30 12:08:06
avatar
To je proste problem PC hrani, prilis mnoho ruzneho HW na kterem hra muze bezet.. Otazka zda-li je to chyba na strane vyrobcu karet, nebo tvurcu her.
BoSpring [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-30 12:12:17
avatar
A na čem ti "tvůrci" ty svoje výrobky zkouší?!?! Zřejmě na kartách, které vyrobily Marťani!!!
obc [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-30 13:07:39
avatar
Na plno problémů se přijde až po důkladném testování, což často není v možnostech firmy, kterou vydavatel tlačí aby dodržela termín. Vývoj každé hry trvá velmi dlouho (několik let) a za tu dobu pokročí hardware o dost velký kus dopředu. Testovat se musí na všech možných kombinacích pod všemi možnými nastaveními, obávám se, že pokud by měli nějakou hru testovat aby hned po vydání byla bez chyb, tak by ani nikdy nevyšla.
Oobist [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-30 14:35:18
avatar
no celkom s tebou nesuhlasim ... "nekolik let" .. no spravidla je hra od odlasenia za 1,5 roka v predajniech ... a to zese nieje taky problem s HW ze by nejak zasadne zmenil funkcnost ... ide skor o to ze herne studia chcu rychlo svoje investovane peniaze nazad a pritom kaslu na uzivatela ... sak vydaju zaplaty a potom to bude hratelne ... to ako keby vyrobcovia aut vyrabali auta bez brzd ... sak potom si ich mozes v servisoch vyziadat ked si vyrobia

to ze hry testovat je samozrejme a hra by mala byt vydana az ked je funkcna ... zoberte si trebars "Zaklinaca" vysla hra a bola plne funkcna a mylim ze az jeden patch mali (ale nie som si isty kolko ich bolo), nedavno bolo rozsirenie a neriesili ziadne zmyznute kamene ani stupidne odrazy vo vode
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-30 16:38:17
avatar
no hry se samozrejme delaji nekolik let musis pocitat do vyvoje i to nejdulezitejsi a to vyvoj enginu. prace na ut3 enginu zacaly hned po zkonceni praci na ut2 enginu, ta se chvili jeste upravovala do verze 2.5 (UT2004) a pak zacla prace na ut3 enginu naplno. si spocitej jak to mas dlouho jinak hry co maji nejaky engine licencovany a nemusi ho nijak extreme upravovat tak maji vyvoj o neco kratsi (2-3 roky). dunia engine ktery pouziva far cry 2 je take ve vyvoji nekolik let (jedna z jeho drivejsich verzi pouzita v assasins creed) a az ted vysel a samozrejme ho neni mozne plne otestovat na vsech kartach. s nejvice problemy se pak logicky potykaji nejnovejsi karty na ktere uz zbyva dost malo casu pred vydanim a kdy se hlavne resi bugy ve hre celkove. takze proto se muzou objevit problemy a vychazeji nove optimalizovane ovladace a patche.

co se tyce zaklinace tak ten urcite nebyl bez chyb. mel problemy na nekterycch nvidia kartach ktere podavali nepatricne nizsi vykon a vubec jako hra celkove..treba nacitani a dalsi..
Neznámý  2008-10-30 12:30:37

fanatismus nebo nvidiotismus?
myslim ze o tohle ve vetsine debat nejde, tady jde spis o tenhle web, ktery se prezentuje jako nestrany a objektivni, ale ma k tomu velmi daleko,
pan stach to zcela jiste vi a dle meho nazoru to dela zamerne
Hulan skoncil mame Stacha, hura!
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-30 12:43:26
avatar
Taky pohled: Odkaz
BoSpring [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-30 13:02:14
avatar
AMD plays a trick with 8.10 Hotfix” declared the next email, complete with a link to a Chinese language hardware website. Imagining that we haven’t the time or ability to use Google Translate, our NV spinman kindly obliged us with what he called the “key quote” of the article. “The new driver - driver 8.10 with hotfix improved the FPS result by sacrificing the image quality of the game. With the same driver, when we renamed the file FarCry2.exe to something else, the image quality is better than that without renaming it.” Well… that wasn’t exactly the translation, but feel free to check out what Expreview really had to say on the matter ...

"Makedon went on to say “On Saturday one of our engineers came in, took a look at his code, and found that indeed he did overlook something and it was a totally valid bug. He fixed it on the spot, and I asked him to put that bug fix into the planned Stalker Clear Sky hotfix update”. That update was tested and posted within 12 hours and the driver now has support for stalker dx10.1 performance improvements, Farcry 2 performance improvements, and it fixed the bug to bring back the missing rocks.."

Co k tomu dodat!! Asi už nemá cenu komentovat to co nV předvádí!! Nejspíš se úplně zbláznily
obc [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-30 13:17:29
avatar
Můžeš být konkrétní? Jaká nVidia co předvádí? NVidia je společnost, zajímá mě konktrétní jméno, konkrétní viník... V celém článku se nedočteš nic, co by nemohl být bohapustý vymysl. "Nvidia spinner" - víš vůbec, co to znamená?
obc [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-30 13:14:24
avatar
Tvými slovy: nějaký velký důvěryhodný zdroj nemáš? Sorry, ale Inquier je znám svou averzí vůči nVidii a velmi často (včetně tohoto článku) uvádí jako zdroj "někdo z nVidie nám uvedl"...Tak to je fakt zpráva za všechny peníze, nikdo neví, zda to celé není vymyšlené a dost to připomíná metody blesku a jejich vymyšlené rozhovory...
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-30 14:37:54
avatar
já to neuvádím jak zdroje, ale jako taky pohled ...
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-30 19:39:35

Konecne jsi se prihlasil ke svym soukmenovcum... Ne vazne, tohle nemuzes myslet vazne, ze ne? Inquirer? Jo jeste projed Blesk a Sip, treba maj taky nejakou sekci o IT.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-30 23:49:34
avatar
já neberu Inquirer jako bernou minci, jen jsem na něj poukázal, jak se to dá taky napsat, takže nechť se někteří uklidní s tím fanatismem a obviňováním kde koho ze zaujatosti, když není po jejich
obc [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-30 13:03:27
avatar
Ty jsi, zdá se, nic nepochopil, nikdo se nesnaží "pošpinit AMD-ATI i na takové prkotině jako jsou neviditelné šutry..".
neox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - heh 2008-10-30 11:36:05
avatar
Ony to nejsou jen sutry, ale i nektere odpadky ve hre, prazce na kolejich a buhvi co jeste.
neox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Testovani karet 2008-10-30 11:42:58
avatar
Jeste bych se chtel zeptat,jestli planujete udelat testy karet v novych hrach - jako je (uz starsi) Warhead, Stalker Clear Sky, Far Cry 2, Brothers in Arms, Deadspace, pozitri je tu Fallout 3 a s nim Red Alert 3 nebo to budete testovat az s dalsi varkou grafickych karet v prubehu dalsiho roku, kdy uz vsichni tyto hry budou mit davno dohrane?
poluxtroj [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-30 19:31:35
avatar
Ja jsem to vyřešil tak,že jsem zrušil objednavku Far cry 2.Opravdu je to docela nuda a do hry roku má teda dosti daleko.Jezdit krajinou bez akce,mi jako velice zabavné teda nepřipadá. Tahle hra těží hlavně z názvu,který si podle mě nezaslouží.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-30 19:41:58
avatar
jj sem to chvíli hrál a musím říci, čekal jsem o dost víc naštěstí musím říci, že Fallout 3 to zachraňuje ... doporučit mohu i Sacred 2 a samozřejmě STALKERA - každá hra má něco ... Fallout 3 slušnou atmoséfru a super děj, Sacread 2 je tradiční RPG obrovské a návykové ... Stalker CS má bomba atmosféru kterou mu můžou všichni závidět ... bohužel Far Cry 2 nemá ani jedno
Itchy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-10-30 23:38:17
avatar
DD napísal
Citace:
Jen mi není jasné, proč to na nás firmy zkoušejí, když vědí, že se na to přijde...

No hej 2x sa nato prišlo, ale koľko krát sa nato neprišlo !!!
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Marvel 1943: Rise of Hydra – využije úžasně vypadající UE 5.3!
Marvel 1943: Rise of Hydra – využije úžasně vypadající UE 5.3!Monday, 25 March 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 274x
Komentářů: 0
Horizon Forbidden West vyšlo na PC – solidní port!
Horizon Forbidden West vyšlo na PC – solidní port!Friday, 22 March 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1460x
Komentářů: 7
Baldur's Gate 3 se nedočká DLC, datadisku ani pokračování!
Baldur's Gate 3 se nedočká DLC, datadisku ani pokračování!Thursday, 21 March 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1185x
Komentářů: 1
Alien: Romulus – nový film naváže na klasiku!
Alien: Romulus – nový film naváže na klasiku!Wednesday, 20 March 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1879x
Komentářů: 4
The Acolyte – hraný Star Wars seriál v novém stylu
The Acolyte – hraný Star Wars seriál v novém styluTuesday, 19 March 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1135x
Komentářů: 0
Far Cry slaví 20 let! Také si přijdete staří?
Far Cry slaví 20 let! Také si přijdete staří?Thursday, 14 March 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1902x
Komentářů: 3