GTA 6 oficiálně představeno – a můžete se přestat těšit Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Pátek, 08 prosinec 2023
Neuvěřitelné množství úniků donutilo Rockstar k představení hry, ačkoliv její vydání je roky daleko. A ani to uspíšené představení se nepovedlo, kdy trailer také unikl s předstihem. Nicméně ani to nakonec nezabránilo tomu, aby nakonec ten oficiální strhl rekordy. Téměř 100 milionů shlédnutí za první den jasně dokazuje, že přes všechny křivárny, které Rockstar předvádí vůči hráčům, je to hráčům jedno. A na každé GTA se těší. A o čem tedy bude GTA 6? No, vypadá to, že o Floridě :). Doslova má jít o simulátor Floridy, která je v mnoha směrech šílená, že ani herní tvůrci by takové šílenosti, které mnozí současní obyvatelé Floridy předvádějí, nedokázali vymyslet. Takže je zapracují do hry tak jak jsou a bohužel v tomhle případě může být hra méně šílená než realita, protože tzv. „Florida Men“ je velmi reálná věc, vymykající se zdravému rozumu. Vracíme se tedy do herního Vice City a ústřední postavy budou nyní dvě. Tvůrci se totiž inspirovali v příběhu Bonnie and Clyde. Takže to vypadá rozhodně zajímavě. Bohužel, jsou tu i špatné zprávy. Hra není ani zdaleka hotová. A hůře, Rockstar opět z vysoka kašle na hlavní herní platformu, tedy PC. V současnosti je totiž oficiálně oznámeno, že hra vyjde pouze na Xbox a PlayStation 5 konzole někdy během roku 2025 (aktuálně spíše v první polovině). PC verze ve stejný čas dostupná nebude. Tohle velké „F*** y**“ ze strany Rockstaru vůči PC, jsme zažili už u GTA 5, takže nás to nepřekvapuje. Jen jsme opět zklamaní. Nicméně tvůrci vědí, proč to dělají. Prostě business, protože jednoduše mohou hru prodat mnoha hráčům rovnou 2x (GTA nehraje víc lidí než jiné hry, ale prodeje jsou 100mil+, protože ji prodává vícekrát stejným lidem). Nejdříve tedy v horší a méně vyladěné verzi ji prodá konzolistům, a posléze v hotové pořádné verzi PC hráčům, a také znovu i konzolistům, pokud to vydají samostatně jako remaster/Ultimate apod. Jinými slovy GTA 6 je pro většinu z nás záležitost nejdříve konce roku 2026. To znamená další 3 roky čekání. V poslední době herní tvůrci dělají tahle oznámení nějak často. Nedávno jsme měli další ukázku chystaného Mass Effect, které ale podle mnohých nedorazí dříve jak 2028/2029! Stejný případ je i TES6, které je otázkou 2026/2027 nejdříve, pokud MS donutí Bethesda konečně vyhodit její zaostalý Creation engine, tak ještě později. A přesto tu ty trailery máme. To je případ i Dragon Age, které mělo ukázku už před lety a stále není v dohledu. Že tedy GTA 6 dostává plnohodnotný trailer, ačkoliv je pro většinu z nás minimálně 3 roky daleko, je potvrzení trendu. A vůbec se mě nelíbí. Ten trend, trailer vypadá slušně, i když musím říci, že nemám rád Floridu, byl jsem tam několikrát a není o co stát … až tedy na NASA centrum a Everglades, ty doporučuji ;). Každopádně takhle tedy vypadá GTA 6, co tomu říkáte?
AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Mano [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2023-12-13 08:07:59
avatar
Je to škoda ze asi až v roku 2026. Konzolovalá verzia ma nezaujíma, takže sa načakám. Tak snáď už budem mať dovtedy aspoň OLED monitor. Sakra aj tak by som si to zahral už teraz. A to som už čítal že je hra hotová a tým sa presúva k Red dead redemtion III.
Tomcat22 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2023-12-13 11:06:23

No tak aspon snad budou v té době dostupné nějaké grafiky, na kterých to dobře pojede...
Zubik1000CZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2023-12-14 06:29:32
avatar
Pro mě GTA skončilo San Andreaskem
vladislavpokorny [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2023-12-14 10:01:54

Tak jako oni mají právo si hru distribuovat a dávkovat tak, jak chtějí. Vydavatel jistě ví, proč to dělá a má k tomu své důvody.
Pokud rockstar může vydat nedopečenou hru konzolistům, protože jsou třeba shovívavější, tak může. A postupně to dodělá náročnějšímu publiku později.
A jestli to někomu prodá třikrát? Tak to asi někdo chce koupit třikrát když to musí mít třikrát.
Orleanus88 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2023-12-14 10:09:34

Přesně tak. Je to jejich produkt, takže si s tím mohou dělat co chtějí. Holt si chvíli počkáme než to vyjde na PC v provozuschopném stavu. Kdo normální by hrál GTA na konzoli
Vesy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2023-12-15 20:17:19
avatar
Kdoví, jak to nakonec bude, někdy v té době má údajně vyjít PS5 Pro, které má mít daleko vyšší výkon, než PS5, takže bych se vůbec nedivil, kdyby Rockstars, GTA 6 prioritně dělalo právě na ni.

Věřím, že porty na PC budou, ale asi později, podle toho kolik se prodá kopií na konzole, aby se zvedl prodej, nové PS5 Pro, atd..., ale vše jsou to jen spekulace.

Uvidíme, uvidíme...
RaY [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - :P 2023-12-17 07:41:38
avatar
Tak takhle to rozhodne na soucasne generaci konzoli vypadat nebude i presto ze tomu vsechny deti zarite veri.
nenazranej [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Dává to smysl. 2023-12-17 11:17:22
avatar
Hodně nadšenců si koupí kvůli hře Xbox nebo PS, třeba je to dotované ze strany výrobců konzolí, přeci jen je to tahák. Proto mám doma i Xbox, přes to, že většinou jen žere prach.
rumpeak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2023-12-20 07:25:24

Něřekl bych, že GTA nehraje více lidí, než ostatní hry. JEden hraje FIFU (já), druhý střílečky, třetí strategie. Mám ve svém okolí různé lidi, které baví různé hry. Ale GTA5 hráli úplně všichni a úplně všichni se shodnou, že je to nejlepší hra všech dob.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 700x
Komentářů: 2
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1398x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1071x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1159x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníPátek, 19 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3745x
Komentářů: 0
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PC
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PCStředa, 17 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1451x
Komentářů: 0