Call of Duty MW3 – další recyklace CoD, stejná hratelnost, stejná grafika – kdo to pořád kupuje? Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Pondělí, 05 září 2011
Těšíte se na nové Call of Duty MW3? Proč? Vždyť už ho máte dávno doma, stačí u předchozích dílů škrtnout název a přepsat ho na MW3 a máte to. Už můžeme v klidu říci, že nový díl Call of Duty nepřenese absolutně nic nového. Grafická stránka je už hodně zastaralá, fyzika neexistuje, zvuky zbraní a jejich fyzika je příšerná a herně je to pořád to samé. Ve srovnání s Battlefield 3 vypadá CoD MW3 prostě jako vtip. Tvůrci ale zkrátka zkouší, jak hloupí jsou vlastně uživatelé. Vývoj téhle hry stojí jen pár drobných (o vývoji totiž nemůže být řeč) a všechny náklady zaplatil už dávno MW1-2. Je to neuvěřitelné, o to neuvěřitelnější bude, jestli tohle někdo vážně koupí …
AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
j.matrix [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-09-05 14:34:58
avatar
no ja osobne sa tesim na pokracovanie strhujuceho pribehu, dufam ze bude stat zato. Ostatne veci by sa vsak vylepsit zislo. Uvidime ako to bude, ale napriklad medzi mw1 a mw2 je vidno jednoznacny posun v grafike aj ked je to v zaklade rovnaky engine. diely od treyarchu nepocitam, tie stoja za ...

edit, odporucam toto na pozretie Odkaz
flastie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-09-06 07:57:57
avatar
To som jediny co sa mi Black Ops od Treyarchu pacil? MW1-2 bola pre mna absolutna nuda, len prechadzanie levelmy bez ziadneho zaujimaveho pribehu. BO mal pritom naozaj premakany pribeh az do konca. A to hovorim ako odporca COD fanatizmu . Ale to som odporca vsetkych tychto modernych strielaciek, ci uz COD alebo BF. Su az prilis spolitizovane a kebyze niet Ruska tak nemaju ani len zaporne postavy.
j.matrix [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-09-06 08:52:30
avatar
podla predajov rozhodne niesi jediny pribeh bol zaujimavy, ale spracovanie bolo velmi biedne
Zdeno81 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-09-07 18:02:42

Prosim ta, vysvetli mi ten strhujuci pribeh...

Cely pribeh CoD je podany jednym sposobom...

Na zaciatku mapy sa dozvies 2 vety...

Na konci mapy sa dozvies dva vety..

V hre je nejakych cca 20 map, cize cely pribeh ma 40 viet...

Fakt strhujuci, to poviem, aj ten dej, dostan sa z bodu A do bodu B a vystrielaj na kazdej mape 100 tupych nepriatelov.

A posun v grafike? Nedaj sa vysmiat, urobit lepsie textury, resp. retexturovat celu hru dokaze kazdy amater...Sa pozri napr. na HL2 Cinematic mod ci na Doom 3 Sikhmod...Robi to par ludi. Vymaz si toho Gmana z avatara, robis hracom HL akurat hanbu.

A ze je to ako v kine? Haha...Zvuky stoja za hovno, grafika stoji za hovno...To filmy v 60. rokoch mali lepsie spracovanie a efekty.
j.matrix [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-09-07 20:52:04
avatar
, tak poporiadku..Ako si sa dozvedel o pribehu v HL1? z tituliek kym si sa viezol vlacikom a z rozhovorov s vedcami. Tu sa dozvedas veci tiez tak nejak podobne, aj pocas misii, pokial samozrejme rozumies co hovoria.

Zahraj si bezprostredne po sebe MW1 a MW2 a uvidis velky rozdiel hlavne v detailnosti postav. Samozrejme napr. tiene su kockate v obidvoch. Ja som roky hraval MW1 a dvojka mi neprisla ako velka zmena az ked som sa nedavno nepustil znovu do jednotky.

Co sa tyka tej retexturizacie hry. Zostanme pri HL, vyzera HL prerobeny do source enginu lepsie ako povodny? nie, pretoze nikomu sa nechcelo robit vacsie textury. Mna vsak grafika hl1 ani dnes neurazi, stale sa mi paci ako ked som ju videl prvykrat. A to co tvrdis ze robi za chvilu par ludi, pozri si kolko sa robi ozajstne prerobenie HL1 do sourcea, ktore robia ti nadsenci..

Ved ked sa ti cod nepaci, tak ho nestahuj, nehraj, objednaj si battlefield a uzivaj si to co sa ti paci. Uz niesme v socializme, kazdy si moze kupit co chce.

A to ze filmy v 60tych rokoch...no ked myslis
Zdeno81 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-09-08 02:49:34

Asi tazko som sa mohol dozvediet pribeh HL z tituliek, nakolko ta hra ziadne titulky nema...HL je klasicky koncept hry zalozeny na nemom hrdinovi, narozdiel od CoD, by sa o pribehu HL dala napisat kniha. Hlavny rozdiel medzi HL a CoD je v tom, ze v HL sa rozprava skutocne minimalne a stroho, i napriek tomu sa vie o pribehu vela a zachadza sa do podrobnosti, a hrac v nom nie je strateny, mas casti hry, kde hodinu ti nik nic nepovie, ale vies co sa deje...V CoD je to zas opacne, keby si nedoslal briefing na zaciatku a na konci, tak by si ani nevedel, co sa deje, lebo kazda misia je pomaly o tom istom.

Neviem preco tu spominas HL:Source, ked sa jedna len o port celej hry zo stareho enginu na novy. Co sa tyka modu Black Mesa, tak to robia chlapi v ramci svojho volneho casu...a nie je to ziadne copy and paste, ako v CoD, ale musia dost casto tvorit svoje vlastne modely, stavat cele levely od zakladov..Robi na tom cca par desiatok ludi niekolko rokov...Na CoD pracuje niekolko stoviek ludi, ktori su profesionali, maju za to zaplatene a nerobia popritom nic ine, a i napriek tomu je ta hra napr. na pc coraz viac zabugovana a ma coraz raz vacsie problemy pri launchy, takze tvoje porovnane nejak nechapem.

Zahrat si po sebe MW1 a hned MW2...Sorry, ale taku hernu porciu nudy by som nevydrzal..MW1 bola dobra hra, ale cloveka uz nebavi hrat druhykrat to iste s este tupejsou AI a s este uzsim leveldizajnom a este vacsou skupinou tupych nepriatelov. Myslel som si, ze sa zabavim aspon v multaku ako pri MW1, ale multak vo MW2 je jeden velky chaos...Plny noobtuberov, kemperov a deti s komandom, co ta zarezu vdaka tomu epickemu perku na 6 metrov, doslova ta to teleportuje ku postave, ktoru zarezes. Black Ops je o trosicku lepsi vdaka vacsim mapach, uz sa neda jednym granatom zo spawnu zabit cely druhy tim, ako vo MW2.

Hm, graficky posun, je tam nulovy...Tak ako napr. pri Source engine..Ono je to stale o tom istom...Ked hrajes nejaku hru na Source ci na sucasnom engine CoD, tak vidis tie iste modely, objekty, textury dookola...A postupom casu to strasne bije do oci. To, ze niekto s pribudajucim casom urobi o trochu lepsie modely ci textury, lebo je o dva roky neskor a standardy su niekde inde, graficky posun nie je, ked hra ako celok vyzera zastaralo. Teraz som si cez vikend stiahol Black OPS na steame, a ta recyklacia mi uz tak byla do oci...To clovek len ide po mape a si hovori..Omg, ved toto auto som videl vo MW1 na tej mape..Omg, toto je z MW2..Atd...A to iste som videl v traileri na MW3. Tam ukazali vlastne celu podstatu tejto serie po MW1...Nakoniec ta vzdy dorazi nejaky kemper. Ako chapem, ked ta seria mala aspon dobry multak, ale po MW1 bol kazdy diel po stranke multake jeden velky fail, neustale sa to posuvalo na coraz vacsi running a gunning style, nevyvazne perky, zbrane..

Ano, mas pravdu, nie je socializmus, a preto som aj s radostou vyjadril svoj nazor na ten tvoj fanboysky.
j.matrix [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-09-08 18:51:04
avatar
hl mal titulky na zaciatku, dozvedel si sa ako sa volas, kde pracujes, kto si a co robis.. na zvysok sa mi nechce odpovedat, mas svoj nazor ktory je najspravnejsi tak si uzivaj
S.P.cze [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - prodeje 2011-09-05 14:16:18

samo že to někdo koupí a bude to zase prodejní trhák! nepochopím to
Tyrael888 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-09-05 14:41:37
avatar
tak kupovať to nebudem stači mi jednotka aj to len kvôli MP
ale tak možno stiahnem a vyskúšam len tak o čo tam beží
bobesko [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-09-05 14:44:53

A preco by to aj menili ked maju marketing ktory spravi z ludi poslusne stado.
MIKRON [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-09-05 16:08:15
avatar
No já budu patřit mezi ty blázny co si jí pořídí jelikož jsem odehrál,všechny co vyšli.
HellowCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-09-05 16:25:10
avatar
Ano, sem na tom stejně. Podle mě MW mělo zatím dobrý příběh .o) těším se na pokračování. A zvuky zbraní jsou dosti živé, dát tam totiž reálné zvuky, půlka lidí by to měla tak potichu, že by nic neslyšela.
IAczech [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-09-05 16:11:01
avatar
Na Youtube vyšlo vydejko... a mělo tolik negativních ohlasů, že muselo být staženo a umístěno znova, ale bylo zakázáno komentování Tomu říkám pokrytectví...
cheou [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - mw123 2011-09-05 16:23:13
avatar
podla mna bola MW1 jedna z najlepsich hier v tej dobre, mala vsetko co potrebovala a presiel som ju tusim aj 3x ...... ale treti krat prebalit hru a pytat za nu take peniaze je uz moc ... tieto blockbustre budu robit dovtedy, dokym im to bude vynasat,je to rovnake ako vo filmoch.
Trace4x10 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-09-05 16:32:25
avatar
Řekněmě že tu máme další datadisk. Ale pořádně mastnej. A mezi prvním CoD a datadiskem CoD:UO byl mnohem větší rozdíl než mezi MW1 a tímhle.
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-09-05 17:58:44
avatar
mozna se to tak nekupuje jako stahuje
Tom7 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-09-05 19:18:23

Aspoň nebudu mít výčitky při stahování
dej.vid [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-09-05 22:47:47
avatar
Nechápu co se DD mu tak strašně nezdá, grafika že je zastaralá hlavně že se rozptyluje nad deus ex... přitom tadle hra at DD tvrdí cokoliv mě narozdíl a spousty dalších spolehlivě na pěkných pár hodin připoutala k počítači.
Kampan sice krátká ale naprosto pohlcující...příde mi to jako v kině
HellowCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-09-06 06:26:07
avatar
Pokud nebereš díly od Trey něčeho, ani to neumím napsat. No nič musím souhlasit, MW1 + 2 mě spolehlivě zabavilo. Zajimavé je, že lidé ty hry opět srovnávají na bázi videí z mocného youtube. Nikdo se nepoučil z Crysis 2
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-09-06 20:47:09
avatar
Jenže CoD je jen střílečka a od té se očekává, že i vizuálně pohltí jenže tohle je hnusný a zastaralý a halvně tady je Battlefield který má třeba tu fyziku i a prostě CoD v současné podobě je výsměch .... nemluvě o tom, že už po 4 to samé!
DieBitch [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-09-06 00:43:59

BF Forever
Vlastimil91 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - MW3 2011-09-06 20:53:52
avatar
MW3 je úplně v grafice na hovn* o proti Battlefield 3
Vajtek [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-09-06 21:04:13
avatar
Umyslne stagnovani vyvoje odsuzuju, at je to grafika, at je to hra, at je to cokoliv. Je to proste spatne... jednoduse lenost.
Oldis [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-09-06 22:13:34

Ja se teda tesim, MW1 i 2 sem si zahral rad a jeste obcas si pustim nejakej level abych si ho probehnul.
mistnitluchuba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-09-07 19:36:56

1. video 0:34 zvuk Lee Enfield (puška z 2. sv.), už ani nový zvuky nevymýšlej

Jinak R.I.P. hokejisti i ostatní cestující
j.matrix [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2011-09-07 20:55:32
avatar
tak tak, strasna sprava
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!Úterý, 30 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1137x
Komentářů: 5
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Pátek, 26 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1630x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2289x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2031x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1347x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1320x
Komentářů: 1