Recenze Need For Speed Heat – Lepší než se čekalo? Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Neděle, 10 listopad 2019
Hmm … vypadalo to na další katastrofu, ale dopadlo to řekl bych lépe, než se čekalo. Do nejlepšího dílu NFS série to má daleko, ale jako novodobá reinkarnace populární Undeground dílu, se nové HEAT docela povedlo. Úplně mizerné není ani příběh, ani jízdní vlastnosti, rozhodně zajímavé jsou úpravy aut atd. I prostředí je zajímavé apod. Co se však rozhodně moc nepovedlo, to je absence podpory volantu v základu, celková grafická stránky hry není zrovna ohromující a herně jsou nejhorší policisté, kteří od určitého levelu pozornosti (který je ale nutný pro postup hrou), jsou extrémně obtěžující a velmi velmi uměle otravní až to není zábava. Hra zatím neobsahuje žádné kartičky ani mikrotransakce, což je velmi dobrý krok správným směrem. Celkově to zatím vypadá na relativně slušný díl, avšak souhlasím s výtkami některých recenzentů, že se tvůrci nesnaží hru skutečně posunout a udělat vše pořádně. Osobně bych řekl, že hra prostě nevypadá tak dobře, jak by mohla, absence podpory volantu a pohledu z interiéru je neomluvitelná a herní náplň, ač je zajímavá, mohla by být prostě zajímavější. Definitivně tohle je jeden z lepších dílů, určitě nejlepší za poslední roky a klidně řeknu, že je na úrovni populárních Undeground dílů, ale chybí tam ten zápal pro auta, jaký měly NFS 5 Porsche nebo SHIFT.
AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Varin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-11-11 16:41:37

Zatím jsem viděl jen video od Tartaruse a vypadá to hrozně.
Nejvíc mě dostalo při zatáčení mačkat dvakrát plyn, aby auto vůbec zatočilo jak má. O těch selfie postavách kolem ani nemluvě. Mizerný engine jako v předchozích dílech, kdy se obraz jemně trhá a mizerná AI to jen podtrhuje.
eufigenie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-11-11 17:18:21
avatar
Od původního Most wanted a Carbonu je pohled čím dál blíž k silnici, takže 90% času absolutně nevidím, kam jedu. Proto jsem po Carbonu přestal hrát, protože se to prostě nedalo.
Cemada [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-11-12 00:10:54
avatar
Me to vadit nebude pac vzdycky jezdim s pohledem na narazniku, prip. na kapote ci zevnitr Tam to moc omezit nejde. Vam trochu snizej vysku pohledu a muzete mit problem
Idealni by bylo, kdy si hrac mohl nastavit vlastni pohled...tedy nadefinovat misto odkud, uhel atd.
Vesy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2019-11-16 12:23:03
avatar
budu psát v + a v -

Nejprve mínusy:
Policajti - ve hře, do lvl hledanosti 4 se to dá, od 4+ začíná peklo na zemi(těžko se ujíždí, až zbytečně moc, těméř se nedají zničit, nedají vám pokoj.), a přitom by se to dalo tak krásně opravit - snížit hp policajtům a trochu je zpomalit.
Divný jízdní model, divné drifty, divná umělá inteligence
Hw náročné i ve FHD, ale i celkem optimalizované, ale je tam cítit, že se obraz jakoby mírňouko trhá, nicméně s A-synch a 60FPS+ je to +-ok.
Hraní/závodění v online, hlavne v noci je jedna velká katastrofa, nejen, že se stále zapétáte s ostatními hráči, ale pokud mají policajty v patách, tak stačí jen překročit rychlost a hned půjdou i po Vás, aniž byste se dostali k závodu a to nemluvím o tom, když máte po závodě hledanost i na pouhém lvl 1, sotva vás policajti uvidí, na nic se neptají a hned jdou po Vás.
Navíc se mi běžně stává, že procesor naběhne na vytížení 100% a hra se freezne(pokud hra sama nespadne, je nutné vypnout ji přez správce úloh a znova ji spustit z windows). V solo hraní je to OK.
Soundtrack je pro mě v téhle hře odpad a vůbec celá hudba ve hrách a v menu(vypínám nebo snižuji hlasitost, aby jen hrála jemně v pozadí).
Grafika je taky taková... nic moc, auta, silnice, prostředí, závody v noci to vše vypadá dobře, ale grafika postav je jak někdy z roku 2010.
Model poškození tu moc nehledejte, ano je tu, ale v podobě postraního sloupce, kde máte životy, ale nikdy auto nerozbijete že by mu chybelo kolo, nebo nárazník.
Je to arkáda, takže průjezdy zatáčkama ve 200km/h+, tu není nic neobvyklého.

Jediné co je ve hře fajn, je 130 aut, perfektní zvuky(autoři WRC 8, takhle vypadají zvuky závodních aut a ne nitro motůrky ze sekaček), hodně povedený tuning u aut/ne-li nejlepší za poslední léta), kupy závodů(okruhy, drifty, v noci sprinty, drifty, okruhy), peněž je taky dost(v pozdější fázi 1 závod = až 50 000 kreditů a trvá cca 4-6 minut).

Zbytek je stejný jako předešlý díl, ale celkově bych řekl, že je to mix mezi NFS Underground 2, Carbon a Paybyck.

Těch 6-7/10 je akorát hodnocení
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Videa
Fallout se dočká hraného seriálu od AMAZON!
Fallout se dočká hraného seriálu od AMAZON!Neděle, 05 červenec 2020
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 6x
Komentářů: 0
DIABLO II slaví 20 let – stále nejlepší díl série a ARPG!
DIABLO II slaví 20 let – stále nejlepší díl série a ARPG!Sobota, 04 červenec 2020
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 241x
Komentářů: 1
Crysis Remastered odloženo – lidem se nelíbí ukázka!
Crysis Remastered odloženo – lidem se nelíbí ukázka!Čtvrtek, 02 červenec 2020
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2358x
Komentářů: 20
Vyšla nová Trackmanita! Je fajn, ale s mizerným předplatným
Vyšla nová Trackmanita! Je fajn, ale s mizerným předplatnýmStředa, 01 červenec 2020
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 657x
Komentářů: 0
Polda 7 bude! Česká herní série se dočká pokračování.
Polda 7 bude! Česká herní série se dočká pokračování.Pondělí, 29 červen 2020
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1094x
Komentářů: 1
Cyberpunk 2077 – nové záběry, informace a dojmy z hraní!
Cyberpunk 2077 – nové záběry, informace a dojmy z hraní!Čtvrtek, 25 červen 2020
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1915x
Komentářů: 4