TECH: The Gravity Gun - perfektní hraný filmeček s tématem HalfLife! Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Pátek, 09 srpen 2013
Vynikající krátký filmeček o tom, jak vznikla Gravity Gun zbraň v Hal Life. Jen snad tu herečku hrající Alyx Vance mohli vybrat lépe :/.
AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
MrAmu [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-09 15:13:46
avatar
Výborný! Akorát ta změna gravity gunu nedává smysl
Anarki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-09 22:47:45
avatar
Nenávidím Valve za to ako dokážu rozdúchať požiar medzi hráčmi takou peckou ako HL1 a HL2 a potom je X rokov ticho
Bajlando [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-09 23:53:22

Gabe nema cas. Rozjel Steam za prachy z Halfu a ted kdyz ma pravidelny prijem tak vydava nezajimave hry (alespon pro me) a prozira se uspesne k infarktu. Jestli ho to klepne tak se snad potom HL3 dockame, teda jestli nekdo koupi prava.
Jinak filmecek je pekny
MrAmu [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-10 01:54:44
avatar
Doufám že jsi to nemyslel vážně
Bajlando [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-10 09:50:31

Proc ne? Kolik uz to je 7 nebo vice let od mrzke nekolika hodinove epizody 2 ? Se podivej co za tu doby vytvorila Bethesda. Nekolik her se svety kde kazdy z tech svetu je na vyvoj a vybalancovani nekolikanasobne narocnejsi nez vsechny Halfy dohromady. Z Halfu se pomalu stava dalsi Duke Nukem.
limec [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-10 11:36:06

Skyrim? srandisto
MrAmu [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-10 11:53:51
avatar
Taky na ně začínám být trochu nasranej, hlavně za jejich mlčení a za přístup k CSku jako k nechtěnému dítěti. Ale zase na druhou stranu od té doby vydávají jen nadprůměrné hry a steam funguje perfektně, je čím dál tím lepší.

2007 - Orange box - 90/94 metacritic
2009 - left 4 dead 2 - 89/84 metacritic
2011 - Portal 2 - 95/86 metacritic
2013 - DOTA 2 - 89/79 metacritic

Taky mě zrovna třeba DOTA nevzala, ale to samé platí o Skyrimu od Betshedy. Každého baví něco jinýho. Mimochodem DOTA2 hraje na Steamu víc lidí než všechny ostatní hry dohromady.

Co se týče pokračování HL, tak oni si nesmí dovolit vydat už i jen nadprůměrnou hru. Příští HL musí být geniální záležitostí, musí přijít s něčím revolučním jako předešlé díly, jinak jim prostě spadne reputace a to si nemůžou dovolit. HL2 je pro mnohé nejlepší hrou všech dob, meta - 96/92.

Původně zamýšlená EP3 zřejmě nedosahovala požadovaných kvalit, tak nastal nejspíš restart vývoje a rovnou jako HL3 v novém enginu. Možná následovaly ještě další restarty. V současné době nemáme žádné informace o HL3, protože nejpíš v současném stavu nedosahuje požadovaných kvalit. Valve prostě (doufám) nechtějí aby se opakovala situace Diblo 3.

V současné době tu máme spoutu náznaků že se chystá Source2 engine a L4D3 jako jeho debutová hra. To by napovídalo tomu, že Source2 engine nebude tak revoluční jak mnozí doufají. Stejně tak se může jednat o trolling, nebo L4D3 může být kódové označení pro HL3. Tady můžeme rozvíjet divoké spekulace. :-)
Bajlando [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-10 15:32:44

Orange box je vnuceny cely HL2 kdy vsichni meli base hru a episodu 1 a museli to platit znovu aby si zahrali episodu 2 vcetne me. Tim me Valve totalne nasrali.

L4D celkem dobra hra ale to je tak vse a brzo nudi.
Portal-nehral jsem nezajima me. SLysel jsem ze je dobry a mam ho koupeny, mozna nekdy zahraju.

DOTA nehral, nemam, nechci.

Vsechny tyhle hry od vyjiti episode 2 - L4D, Portal a Dota nedaji dohromady vice prace nez Fallout3.

Bethesda mezitim vydala F3, FNV a Skyrim a nekdy zaroves s Episode2 vysel i Oblivion. Skyrim hraju az ted kdy vysla Legendery Edition HD packem a popatchovany (samozrejme na max) a je naprosto skvely i skvele vypada stejne jako F3, FNV a Oblivion. Valve jsou proste oproti Bethesde zabari. Kdyby meli vydat hry co vydala Bethesda tak na to cekame sto let a kdo vi jestli by to vubec byli schopni udelat.

2006 Oblivion 94 Metacritic
2008 Fallout 3 91 Metacritic
2010 Fallout NV 84 Metacritic
2011 Skyrim 94 Metacritic xbox 96

Ty prvni cisla nevim odkud mas ale kdyz to porovnam tak hry od Bethesdy jsou celkove lepe hodnocene a to i presto ze vydava tak komplexni hry ktere by Valve ani nebylo schopne dat dohromady. Urcite ne v nejakem rozumnem case.
U toho FNV si myslim ze jediny problem je s prilis prehnanymi rozhovory ktere proste nekdy unavuji a ubiraji hre na akcnosti. Kdyby je osekali tak se skore urcite vyhoupne nad 90.

Nechci aby sis to spatne vylozil. HL2 je jedna z mych nejoblibenejsich her jenom me Valve od dob Episode 2 sere svym pristupem a tim co produkuje. A kdyz se podivam na Gabeho tak mi pripada ze se prestehoval do mekace a nema cas makat na HL3
standab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-10 14:46:36

Koukám, že nejsi jenom "expert" na zbraně. Ty jsi expert i na hry.
Bajlando [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-10 15:25:54

A co jako? Na ten link o zbranich uz nechodim uz jsem unaveny te presvedcovat ze vyrobci pusek maji lepsi znalosti nez ty a proto je vyrabeji tak jak je vyrabeji a ne podle teorii ceskeho pepika. Pokud se chces bavit o hrach tak klidne. Jen prosim ne ty tvoje manipulace a fantazie.
Jinak hry parim od dob PMDecka.
standab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-10 16:24:59

Mě lhát nemusíš, nechodíš tam proto, že si začal brutálně prohrávat, všechny tvoje mylné domněnky jsem vyvrátil a už jsi na to neměl, co říct.
Četl jsem diskuze, kde jsi nad svými oponenty vedl a tam tě to nepřestalo bavit takhle rychle, i když jsi pořád opakoval dokola stejné věci, jako vždycky. Tak mě prosím tě nelži, že tě to přestalo bavit. Jen už jsi nevěděl, co říct a nejsi dost velký chlap na to pokračovat nebo přiznat, že ses pletl.

Program pro výpočet vnitřní balistiky potvrdil přesně to, co jsem říkal. Seš snad chytřejší než ti, co to programovali? Nebo jak to vysvětlíš, že výsledek kompletně vyvrátil dva tvé výroky.

O konstrukci zbraní jsme se bavili většinou v teoretické rovině.
Zcela jasně jsem ti vysvětlil, že velká ráže je pro konstrukci zbraně výhodnější, ale oproti malý stejně těžkým střelám je KE úplně stejná a průbojnost je u menších ráží se stejnou KE dokonce vyšší.
Takže buďto předlož relevantní protiargument, nebo přiznej, že ses pletl. Jenom prosím nelži sobě a ostatním, že ty jediný máš pravdu a jen tě to přestalo bavit.

Pokud sis všiml, nikde jsem neříkal, že výrobci zbraní to dělají blbě. Takže ty tu manipuluješ s fakty.

Sice nemám tak velké znalosti jako výrobci zbraní, ale určitě alespoň tak 1 000 000x větší než ty. Vždyť ty sis myslel, že vz. 58 je samopal.

---------------------
"Jen prosim ne ty tvoje manipulace a fantazie."

Vždycky, když se zeptám, na konkrétní příklad těch "manipulací a fantazií", tak jen mlčíš. Takže je to nejspíš jen tvůj výmysl, co?

---------------------

Pro mě a pro celé osazenstvo DDWorldu jsi teď pouhý zbabělec, který utíká, jen aby nemusel přiznat, že se pletl.
Bajlando [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-10 16:39:19

Ty ses teda hroznej magor. Ja jsem prestal s tebou diskutovat protoze kdyz mi nekdo o REALITE zacne rikat ze to neni pravda tak mi je jasne ze s nekym takovym se nema cenu bavit. Vem si sve rozumy bez k vyrobcum pusek, rekni jim ze to delaji spatne a ze ty jediny vis jak je to nejlepsi ze to umis 1 000 000 x lepe a uz me neotravuj. Muzes si podat ruce s Rathem to je stejny psychous.
standab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-10 16:44:50

Už několikrát jsem ti vysvětlil, že jsem nikde netvrdil, že výrobci zbraní to dělají špatně. Dokonce jsem ti vysvětli, proč to dělají, jak to dělají.

Jde o to, že tři tvé bludy byly zcela vyvráceny a ty se tu teď jenom vytáčíš, snažíš se mě napadat a na fakta nereaguješ.

Myslel sis, že vz. 58 je samopal -> vyvráceno

Myslel sis, že délka hlavně nemá vliv na rychlost střely -> vyvráceno

Myslel sis, že ráže má vliv na kinetickou energii -> několikrát vyvráceno

Myslel sis, že větší ráže a střely s větší hmotností mají větší průbojnost -> také vyvráceno

Takže laskavě přestaň s osobními útoky, lživými obviněními a radši vysvětli, jak je možné, že program na výpočet vnitřní balistiky naprosto vyvrátil tvoje mylné tvrzení.
Bajlando [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-10 17:48:46

At ti nepraskne zilka Me ty tvoje lzi vubec nezajimaji. Uz me neobtezuj.
standab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-10 17:53:20

Nemáš co dodat?

1) Napiš, kde konkrétně říkám, že výrobci zbraní dělají velkorážové pušky špatně.

2) Vysvětli jak je možné, že délka hlavně má podle programu na výpočet vnitřní balistiky vliv na rychlost střely, i když jsi tvrdil opak.

3) Vysvětli jak je možné, že ráže střely nemá podle programu na výpočet vnitřní balistiky vliv na kinetickou energii, i když jsi tvrdil opak.

4) Vysvětli, proč proti malým rážím (5,7 x 28, 4,6 x 30, 7,62 x 25, 5,56 x 45) musí mít neprůstřelné vesty vyšší ochrannou třídu, než proti střelám vyšších ráží, které mají stejnou nebo dokonce ještě vyšší kinetickou energii. Ty jsi tvrdil, že větší ráže má větší průbojnost.

Takže to hezky vysvětli a zdrž se prosím osobních útoků na které tu není nikdo zvědavý.
Já se tvými řečmi nehodlám nechat urážet a nebudu ani ustupovat tvým manipulativním polopravdám. Já mám pravdu, už mnohokrát jsem ji obhájil a obhájím ji klidně znova a udělám to kolikrát bude potřeba.
MrAmu [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-10 16:24:19
avatar
EP2 tenkrát nešla koupit samostatně? Každopádně Orange box obsahoval kromě HL2 a EP1 ještě placený Team Fortress 2 a Portal. Cena byla tuším taky celkem nízká.

Portal je pro mě podobně geniální záležitost jako Halflife. První díl byl krátký pokusný experiment, druhý díl je plnohodnotná geniální hra, hlavně MP.

Proti Bethesdě nic nemám. I přesto že patřím mezi tu menšinu, kterou jejich hry nebaví, respektuju hodnocení většiny a považuju je taky za dobré hry. Ovšem myslím si, že jejich hry se nedávají srovnávat s hrama od Valve, protože jsou naprosto rozdílné.

Pokud vím, tak TES série ani Fallouty nemají žádný multiplayer, kdežto Valve dělá primárně multiplayerové hry.
Co jsem chvíli zkoušel Oblivion, Skyrim a Fallout 3, ty hry mi přišly stylem možná až příliš podobné. Naproti tomu každá hra od Valve je úplně o něčem jiném. Navíc jejich hry jsou stavěny typově na naprosto odlišných enginech.

Každého baví jiné hry. Ale na vydávání každoročních recyklátů tu máme jiné firmy (ikdyž jistá recyklace v CSGO nemá obdoby - demolition mapy). Také Valve vyčítám pár věcí, ale oni moc dobře vědí co dělají a určitě se neflákají. Oni mají prostředky na restarty vývoje jenže zároveň si nemůžou dovolit udělat HL3 jako dobrou hru. Ta hra musí být naprosto dokonalá, jinak jim to dá ta celá jejich obrovská fanouškovská základna sežrat.

Gaben je už teď naprostá legenda herního průmyslu a jeho nadváha je čistě jeho věc.
Bajlando [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-10 19:18:29

Tehda jsem zkousel EP2 koupit samostatne ale nejak to neslo. Utesoval jsem tim Fortress ze teda ten balik neni tak silene nevyhodny

Pokud vyjde HL3 jako genialni hra tak budu jen rad. Ale ta doba me strasne prudi proto jsem poukazoval na jine studio co vse bylo schopne udelat ve vysoke kvalite a Valve stale nic.

Gabeho nadvaha je jeho vec to je jasne co chci naznacit je ze : ja jsem zastance filizofie ze vsechno se vsim nejak souvisi. Tim treba myslim ze kdyz se nekdo kasle sam na sebe ukazuje to na pristup a ze se treba nemusi starat o dalsi veci v tomhle pripade vyvoj HL3. Samozrejme je jen filizofie ale v realnem zivote mam zkusenost ze lidi co se staraji v jedne oblasti jsou "starostlivy" v ostatnich oblastech zivota. Treba ve fitku co potkavam podnikatele (ne podnikavce a sosaky na verejne penize) tak jsou vsichni vymakani a jezdi v drahych autech. Je to proto ze kdyz jsou drici v jedne oblasti (podnikani) tak se to prenese do dalsich oblasti.
elJohno [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-10 18:00:40
avatar
To je dobrá "filizofie", takže když kecáš naprostý blbosti na hloupém webu o počítačích, tak člověk ani nemá čekat, že by z tebe kdy vylezlo něco normálního.. Perfektní teorie všeho. ;)
Bajlando [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-10 19:22:20

Ty se podej ruku se standabem. Vy dva jste se hledali. Ja mam zajem se bavit s lidmi jako je treba MrAmu kteri maji zdravy selsky rozum a s kteryma i pres rozdily se shodneme/doplnime znalosti. To je diskuze kterou hledam.
Nemam zajem se bavit s hlupaky nechapajici pointu, psychopaty a provokatery.

Ale mas pravdu v tom ze si kolikrat rikam proc se tady obtezuju. Pak prijde zajimavy clanek a clovek by rad pokecal a zapomene se a neco postne. Pak prijde nekdo jako ty a zase toho lituju.
standab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-10 19:26:34

"standabem"? Ty ani neumíš skloňovat jméno?

Vystihl jsi mě dokonale, jsem hlupák, psychopat i provokatér, ale nejsem zbabělec jako ty.
Stále ses nevyjádřil k mým otázkám, což znamená, že na ně nemáš odpověď. Kdybys měl, už bys ji tady velkohubě vykřikoval. Takže co, dočkám se odpovědi, nebo radši nebudeš zbaběle reagovat.

Ještě, že tě tu nikdo nebere vážně. Všem seš jenom pro smích, ty pseudoexperte.

"nechapajici pointu" Ehm, jakou pointu? Víš vůbec, co pointa znamená?
Bajlando [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-10 19:31:39

Uz sis dneska vzal vsechby leky?

Jinak koncim, elJohno a standab nemam zajem se s vami bavit uz na me nereagujte a ja nebudu reagovat na vas.
standab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-10 19:41:38

Jo vzal, proč té to zajímá?

Co takhle kdyby ses přestal chovat jako zbabělec a odpověděl na mé otázky. Potom tě už nebudu "obtěžovat".

1) Napiš, kde konkrétně říkám, že výrobci zbraní dělají velkorážové pušky špatně.

2) Vysvětli jak je možné, že délka hlavně má podle programu na výpočet vnitřní balistiky vliv na rychlost střely, i když jsi tvrdil opak.

3) Vysvětli jak je možné, že ráže střely nemá podle programu na výpočet vnitřní balistiky vliv na kinetickou energii, i když jsi tvrdil opak.

4) Vysvětli, proč proti malým rážím (5,7 x 28, 4,6 x 30, 7,62 x 25, 5,56 x 45) musí mít neprůstřelné vesty vyšší ochrannou třídu, než proti střelám vyšších ráží, které mají stejnou nebo dokonce ještě vyšší kinetickou energii. Ty jsi tvrdil, že větší ráže má větší průbojnost.

Takže to hezky vysvětli a zdrž se prosím osobních útoků na které tu není nikdo zvědavý.
Já se tvými řečmi nehodlám nechat urážet a nebudu ani ustupovat tvým manipulativním polopravdám. Já mám pravdu, už mnohokrát jsem ji obhájil a obhájím ji klidně znova a udělám to kolikrát bude potřeba.

EDIT:
"Jinak koncim, elJohno a standab nemam zajem se s vami bavit uz na me nereagujte a ja nebudu reagovat na vas."

A pročpak nemáš zájem? To se tolik bojíš pravdy.

Tím vlastně přiznáváš, že si neměl pravdu.

OK, odtěď budu ve všech diskuzích připomínat jak velký je Bajlando zbabělec, že nezná základy fyziky, nerozezná samopal od útočné pušky a je všem pro smích.
Bajlando [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-10 20:04:41

Hele o tobe nejde jednoduse rict ze si psychopat.
Ty si diagnoza sama o sobe
standab [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-10 20:08:56

Nerozmyslel sis to, nechceš náhodou odpovědět?

1) Napiš, kde konkrétně říkám, že výrobci zbraní dělají velkorážové pušky špatně.

2) Vysvětli jak je možné, že délka hlavně má podle programu na výpočet vnitřní balistiky vliv na rychlost střely, i když jsi tvrdil opak.

3) Vysvětli jak je možné, že ráže střely nemá podle programu na výpočet vnitřní balistiky vliv na kinetickou energii, i když jsi tvrdil opak.

4) Vysvětli, proč proti malým rážím (5,7 x 28, 4,6 x 30, 7,62 x 25, 5,56 x 45) musí mít neprůstřelné vesty vyšší ochrannou třídu, než proti střelám vyšších ráží, které mají stejnou nebo dokonce ještě vyšší kinetickou energii. Ty jsi tvrdil, že větší ráže má větší průbojnost.

--------------------
A jen tak mimochodem, říkal si, že už na mě nebudeš reagovat.
dargy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-10 01:03:10

Super video, ale radšej by som uvítal trailer na HL3...
Nephilim [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2013-08-13 19:41:55
avatar
Je to Rimmer?
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1073x
Komentářů: 0
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 939x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1072x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníPátek, 19 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3655x
Komentářů: 0
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PC
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PCStředa, 17 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1431x
Komentářů: 0
StarCitizen přidává nový editor postav – kdy konečně vyjde?
StarCitizen přidává nový editor postav – kdy konečně vyjde?Úterý, 16 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1260x
Komentářů: 5