Dune: Spice Wars – ukázka z očekávané nové 4X RTS Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Úterý, 15 únor 2022
Jak asi víte, DUNE se vrátilo nejen na plátna kin, ale chystá se i nová strategická hra, která tak „naváže“ na velmi starou a popularní legendu herní Dune 2000. Půjde o klasickou RTS s prvky 4X strategie, takže to nebude pro každého. Hru také dělá menší studio, takže vyjde nejdříve letos v předběžném přístupu atd. každopádně konečně tu máme první ukázku. Nevypadá to zle:


AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
peAce [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2022-02-17 20:22:22

filmové zpracování mně tedy nenadchlo ale hra vypadá pěkně
FerrariF50 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2022-02-17 23:06:16
avatar
Nj, režisér Villeneuve, filmy jak přez kopírák a všechny rádoby umělecké, táhnoucí se jak slimák, nuda za nudou. Ale kritici co poznají kvalitu si to na čsfd vychválí. A to si myslim, že Duna i když se nesla ve stejnym duchu jako jeho jiné filmy, byla ještě na to, že to režíroval on dobrá. Hned jak jsem viděl, že to má na starosti tak jsem si dokázal představit, jak ten film bude vypadat a čekal jsem to ještě o něco horší, dokonce se to dalo vydržet do konce, ale podruhý bych se na to fakt nepodíval.
MACHINA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2022-02-18 09:40:36
avatar
no vidíte, já naopak jeho filmy považuju za špičku, techniky které používá jsou poctivé oldschool, minimum CGI, vizuál úchvatný, dokonalá hudba atd. Pokračování Bladerunnera neudělalo ani jeho originálu ostudu. Ale pokud považujete klasické oldschool sci-fi jako např. původního Bladerunnera za odpad, tak se není čemu divit. Ale jako vážně, co se Vám pak líbí - sra.kovité blockbustery od Disneyho? Marvelu? Netflixu? , které se snaží nadbíhat americkým teenagerům? Řeknu Vám tajemství - to, že jste duševně nedospěl, není chyba toho filmu
ondris83 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2022-02-18 10:32:42

to je stejne jako s vinem..taky musis neco vypit (zde nakoukat) a dospet abys dokazal ocenit kvalitu...no pro 90% lidi znamena dobre vino palavu sladkosti atakujici sirup
MACHINA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2022-02-18 21:26:47
avatar
souhlas. Rozdíl je ale v tom, že já se přiznám klidně k tomu, že flašku za 300€ nedokážu ocenit,místo toho, abych o ni říkal, že flaška za 200kč je snad lepší
Tom Vesely [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - asi tak 2022-02-19 00:40:26

zejmena zeny miluji sladkou Palavu Nicmene samozrejme i ta Palava se da udelat velmi dobre/zajimave.
FerrariF50 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2022-02-18 21:33:26
avatar
Ano Bladerunnera i jeho pokračování fakt nemusim, pro mě uplně nudná sračka, na kterou se nedá vydržet dívat. Jinak nadíváno toho mám dost a dost, jsem filmový fanda a dívám se na něco prakticky pořád. A klasické oldschool sci-fi právě že uplně miluju, ... Vetřelec 1,2,3, Predátor, Terminátor 1,2, Věc, Moucha, Total Recall, Pátý element, Hvězdná pěchota atd., na tyhle a spousty dalších filmů si u mě nějaký pro mě příšerný Příchozí, hroznej Blade Runner 2049 a průměrná Duna od Villeneuva absolutně nechytaj. Jinak Marvelovek mám po krk, třeba nejvýdělečnější film všech dob poslední Anengers jsou podle mě nejhorší sračka, ten film uplně nesnášim a vůbec všech těch superhrdinů co do nás cpou jeden film za druhym mám po krk a všem bych jim přál bolestivou smrt Zlatej Lví král od Disneyho Holt zas jako se všim, 100 lidí 100 chutí.
Tom Vesely [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - ... 2022-02-19 00:59:56

Jo, vyjmenoval jste samou filmovou klasiku (ve svym zanru). Byt ja se treba hodne nudil u Pateho elementu a Vetrelec 3 mne moc nenadchnul. Ted jsem skouknul remaster 4K Vec, na ten mam pozitivni vzpominky, ale holt zub casu uz silne zapracoval, znovu si to uz nejspis nikdy nepustim . Ale remaster jako takovy paradni - obraz vetsinou jak vino, to jsem ziral a i zvuk se dal, byt obraz si vedl znatelne lepe.
Po filmarske strance je nicmene Vill. prvni liga. Duna mne dostala. Holt ale asi nejste naladeny na jeho vlnu/styl. Mne osobne nevadi ani ty Marvelovky, proste beru, ze to je komixova oddechovka, pribeh na Pulitzera opravdu necekam, ale uziju si audiovizual na svem vymazlenem domacim kine. Takovy `antikomix` serial typu Boys uz je podle mne treba i pro narocnejsi fajnsmejkry.
V posledni dobe mne dostaly Ostre predmety, Gangy Londyna a Hrisnice (zadne novinky), takove serialy opravdu muzu. A TOP zalezitost pro mne uz navzdy zustane Oddeleni krycich legend, to se frantikum neskutecne povedlo.
FerrariF50 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2022-02-19 03:06:00
avatar
Dík za tip, na to Oddělení se asi podívám. Já kdybych měl vybrat jedinej seriál tak prostě Krajní meze. Uplně nadčasový, proslov na začátku a na konci každého dílu je mnohdy dechberoucí, sice efekty jsou samozřejmě v dnešní době kolikrát až k smíchu, ale některé díly jsou tak skvělé, že i dnes se na to rád podívám. Novodobé Krajní meze (Černé zrcadlo) taky hodně dobrý. Samozřejmě v obou případech se kvality jednotlivých dílů vyrazně liší. Ale já prostě Krajní meze miluju, ... oblíbil jsem si je v té době i o dost více, než populárnější Akta-X, které měly ale taky některé díly výborné.
MACHINA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2022-02-20 01:11:15
avatar
Ono by bylo dobré srovnat si rok vydání filmů o kterých se bavíme. Zmiňované Vetřelce, Terminátor atd. mám taky rád, ale prostě nemůžete early 80s (bladerunner 1982) srovnávat s 90kovym T2(91) nebo T3(2003).
Je to jako srovnávat Jimiho Hendrixe s Nirvanou a nakonec s popem 2000+. Já si pustím jak 70ky, tak 90kovej grunge,je to něco jiného, ale obojí hodnotného. Na Britney a boybandech už bohužel hodnotného nic není (filmová analogie ten Marvel). "100 lidí 100 chutí" to neomlouvá, kdybyste napsal jen tohle to beru,Vy jste ale něco hodnotného nazval rovnou "s.ačkou" a to je bohužel ukázka vlastního primitivismu. Prostě momenty jako monolog na střeše na konci Bladerunnera patří k vrcholným momentům scifi kinematografie a dokážou zasáhnout fakt hluboko. Jestli Vás ne, jste "dead inside", gratuluji. Ale jste možná na dobré cestě, třeba jste jen mladší ročník a časem prostě oceníte i to starší. Je "klasika" 70tek a pak "klasika" 80tek a tak dále a bude to vždy něco jiného, nemůžete přece tvrdit, že "klasika" je jen kolem 90tek. Ta nová Duna totiž i za 20 let klasikou bude, klasikou 20.let, zatímco zmiňované Marvelovky nemají absolutně žádnou budoucnost
FerrariF50 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2022-02-20 11:12:42
avatar
Já prostě to píšu tak jak to cítim a je to jen můj názor, nikomu ho nenutim. Jako že je něco pro mě sračka tak to klidně řeknu a pro X dalších lidí to může být uplná bomba a co ? Je mě 39, ... 100 lidí 100 chutí neomlouvá ? Vždyť je to ale snad pravda. Machino reagoval jsem jen na "oldschool scifi" a tak nechápu najednou ty ročníky, ... všechno co jsem napsal je oldschool.
Tom Vesely [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - kinofil 2022-02-19 00:46:24

Take bych se dost divil, ze clovek, co uz ma neco nakoukano, by tohoto rejzu povazoval za nezajimaveho . Duna ma solidni hodnoceni asi vsude a drzim ji palce v oskarovem klani.
Napr. oskarovy favorit Sila psa mne moc neuchvatil (natoz ve srovnani s Dunou), ale dokazi uznat, ze natoceny je vyborne a naprosto chapu, ze jednem lidem se libi hodne a druhym zase vubec. Oba tabory maji v podstate pravdu, resp. chapu jejich duvody/argumentaci.
EuGenio [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2022-02-18 23:39:24

No nevím, na Dunu 2000 tohle navazuje maximálně tím, že se to odehrává na Duně Pro mě jsou klasická RTS a 4X naprosto dva odlišné žánry.
Úplně bych taky nesouhlasil, že Duna 2000 byla nějak extra populární. Pro fanoušky Duny jasně, pro zbytek světa tu byli jiní favorité (C&C, Red Alert,...).
Tomcat22 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2022-02-19 12:06:52

Je to spíš taková Civilizace mixlá s jinými 4X hrami, tenhle žánr mě moc nebaví, je to na sto let to hrát...
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Assassin’s Creed Shadows představeno – vydáme se do Japonska
Assassin’s Creed Shadows představeno – vydáme se do JaponskaStředa, 15 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 844x
Komentářů: 7
Pán prstenů láká na pokračování seriálu i nový Gollum film!
Pán prstenů láká na pokračování seriálu i nový Gollum film!Úterý, 14 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 855x
Komentářů: 1
Ghost of Tsushima pro PC se stahuje z prodeje – požadavek na PSN
Ghost of Tsushima pro PC se stahuje z prodeje – požadavek na PSNPátek, 10 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1358x
Komentářů: 1
Nové rozšíření pro DayZ – Frostline
Nové rozšíření pro DayZ – FrostlineStředa, 08 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1084x
Komentářů: 0
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2Pondělí, 06 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1851x
Komentářů: 2
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidí
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidíČtvrtek, 02 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1953x
Komentářů: 3