Project: C.A.R.S. na dalších záběrech – simulátor v neuvěřitelně detailní DX11 grafice! Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Saturday, 10 March 2012
Slightly Mad Studios pracuje na unikátní hře, která bude skutečně (když budete chtít) simulací a bude nabízet pravděpodobně nejlepší grafiku a technické zpracování, které kdy jakákoliv hra nabízela. Aktuálně máme záběry stále jen z pokročilé Alfa verze, ale už ty vypadají absolutně neuvěřitelně a finální hra bude nabízet ještě víc! Takhle má prostě vypadat PC hra z roku 2011/2012! Je zajímavé, že malé studio takovou grafiku dokáže udělat, velké studia s masivními rozpočety ne ...
AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
LadislavM [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-11 10:00:21

Gameplay grafika vypadá pěkně, ale neni to nic převratného. Na týhle hře vypadají (stejně jako na každé závodní hře) nejlíp replaye a foto mód nebo garáž, kde se vše cpe do grafiky a nepočítá se žádná fyzika.

Btw. co to je ta lítající formule na konci prvního videa?
Spartan301 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-10 20:47:20

Myslím si že to bude úžasná hra. Poriadna simulácia v špičkovej grafike! Čo viac si priať. Najviac sa teším keď sa zveziem v starom monoposte F1 a potom v novom .
Draken [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-10 21:06:00
avatar
To nebude tim jestli chce nebo ne, ale jestli to ma vubec cenu kdyz to vsechno delaj na konzole. Pokud vas to zajma a mate naky ecko navic pridej te se do projektu Odkaz
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-10 21:18:14
avatar
Tak tohle vypadá skoro jako v reálu, je známé datum vydání?
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-11 00:20:17
avatar
je to prostě paráda .... myslím, že dřív než na konci roku to nebude.
Fox_25 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-10 21:44:54
avatar
Vypadá to dobře, ale jen samé okruhy. Těším se jak malý až vyjde RBR2.
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-11 14:38:43
avatar
jen aby ses někdy dočkal
Suprak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-10 21:51:29
avatar
Fyzika vozů je ale stále mizerná, už jsem jezdil...
Jerrow [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-21 13:10:39
avatar
A kde se to dá sehnat, když už jsi to údajně jezdil? Rád bych vyzkoušel...
crevice [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-11 00:24:42

No každej potřebujeme něco jinýho. Já osobně jsem pochopil jednu věc. Sice se mnou určitě hodně lidí nebude souhlasit, ale... Před pár lety jsem vlastnil BMW 535i. Je to auto s 3,5 litrovým motorem a 211 koni na zadních kolech. Dokonce jsem tam měl samosvor a hodně jsem si to auto užil. Ted mám Audi A8 4.2 Quattro. Má to 300 koní a 4x4. Rozdíl v ovládání těch dvou aut je tak velkej, že to pochopí snad jen člověk, co si to zkusí. A ted dejte tyhle rozdíly do hry. Věřím, že se to nikdy nepovede a může to být sebelepší simulace. Já teda kašlu na simulace. Když se chci zabavit, tak chci arkádu. Simulaci mám živě a hra nikdy nebude tak přesvědčivá jako opravdový auto. Nemluvím, že jelikož mám silný auto, tak musím jezdit jako debil. Jen říkám, že se to srovnat nedá a nikdy se nebude dát. Určitě ne na monitoru a v kancelářským křesle.
Fox_25 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-11 05:18:23
avatar
Vem si to z druhého pohledu. Chceš mít ve hře pocit že řídíš auto a nebo že tě někdo posadil do angličáku a drandíš po koberci? Hezká grafika a slušné zvuky idiotské chování na cestě nezachrání.
Třeba simulátory od simbimu, je poměrně dost poznat jestli si vezmeš audi, bmw nebo chevrolet. Takový Richard Burns Rally mi hodně pomohl s tím co a jak na sněhu v krizovkách. Automaticky jsem udělal co ve hře a ono to fungovalo. Dřív jsem taky tvrdil že tohle není asi možné.
crevice [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-11 09:52:12

Ale jo, jistě, s tím se samozřejmě dá taky souhlasit. Na druhou stranu i arkáda musí mít přece nějakou míru reality. Ale musí ti to poskytnout něco jinýho než absolutní realitu. Musí to být hlavně zábava, velká rychlost. A který to jsou simulátory od simbimu? Mimo rally - to nechci. Například FPS se snaží čím dál víc o realitu. A je to nuda. Třeba nemůžeš mít víc jak dvě zbraně, dlouhý čas nabíjení, hodně in-game videí, samouzdravování. Předtím to nebylo simulování skutečného boje, ale byla to rychlost a zábava. A proto si nemohl zdechnout po jedný ráně jelikož potom už se nemůžeš bránit. Já to vidím například i v reálným životě. Ty zákony například lidi už tak zblbly, že všichni jezdí pomalu jak šneci, šetří palivo a tak jdou ceny nahoru. Ale například moje žena v autoškole nikdy nezařadila víc jak trojku. Jak má takovej člověk rychle reagovat na dálnici, když takovou rychlostí nikdy ani nejel? Takže aspon ty hry by měly lidi trénovat v jejich rychlý reakci. Nejhorší, co se ti může stát je jet rychle a myslet pomalu. Hodně lidí například říká, že NFS Porsche bylo nejlepší NFS. A je to blbost na N-tou. Rychlost na budíku 190km/h, rychlost vizuálně 50km/h a v zatáčce se to táhlo jak na ledě. Opravdu úžasná hra.
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-11 14:45:32
avatar
Citace:
FPS se snaží čím dál víc o realitu. A je to nuda. Třeba nemůžeš mít víc jak dvě zbraně, dlouhý čas nabíjení, hodně in-game videí, samouzdravování.

jo samouzdravování to je realita jako prase , a takovou M16A3 v BF3 nabiješ pod 2s takže to aby si člověk skočil udělat mezitim kafe co?
Citace:
Ty zákony například lidi už tak zblbly, že všichni jezdí pomalu jak šneci, šetří palivo a tak jdou ceny nahoru.

ve světě tržní ekonomiky (a nejenom tam) čeho je málo to je drahé, čeho je moc to je levné. Ta tvoje věta nedává žádný smysl, pokud by lidi šetřili s palivem, muselo by zákonitě zlevnit.Současná cena paliva je dána něčím úplně jiným než že lidi jezdí pomalu
crevice [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-11 16:10:32

A dává smysl zisk společností? Takže pokud ti klesne zisk z důvodu šetření odběratelů, tak uděláš co? Zvedneš ceny. Jistě, samouzdravování není realita. Zrovna tohle je zjednodušení hry. A 2 sekundy ve hře je ještě pořád hodně času. Za tu dobu tě zabijou s přehledem.
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-12 13:19:47
avatar
Zvedat ceny je blbost, prodáš toho ještě míň. Doporučuju nastudovat křivku poptávky a nabídky, tam kde se protnou je tzv. rovnovážná cena. Je pravda že u Benzínu, cigaret nebo třeba alkoholu se dají ceny zvedat hodně a lidi si je pořád kupují dost, protože jsou na nich závislí.

Ano za 2s mě zabijou v pohodě, ale můžu vytáhnout třeba sekundární zbraň nebo se schovat a přebít v krytu. Zkrátka trocha tý taktiky má taky něco do sebe.
Spartan301 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-11 13:11:36

Zaujímalo by ma či by si sa v skutočnosti odvážil vyskúšať čo tvoje auto dokáže a či sa v skutočnosti aspoň raz budeš môcť previesť na okruhoch kde sa jazdi napríklad F1 nie to ešte každý deň si sadnúť do "kancelárskej stoličky" a jazdiť ako chceš s čím chceš a ako dlho chceš nehovoriac o skutočných nákladoch na automobil. A rozdiel medzi zadným náhonom a 4x4 je už v hrách dávno pociťovať.
crevice [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-11 13:23:45

No otázka je to zaujímavá, ale tu je práve rozpor v použití toho auta. Nevravím, že sa s tým nedá íst na okruh, ale akosi to stráca zmysel v tom, že Audi A8 je v prvom rade pojazdná obývačka. Mám na tom S-kový podvozok, ktorý naozaj velmi pomáha v prejazde zákrutami. Chápem, že si teraz odporujem, ale ja som tam ten podvozok nemontoval. Auto má automatickú prevodovku a váži vdaka masívne použitému hliníku okolo 1700kg. Takže napriek použitému motoru a podvozku to nie je žiaden športovec. Moj prvý dojem z neho bol, že je to neuveritelne tuhý tank bez duše. Kolegove BMW 530i je určite športovejšie založené auto, ale zase kvoli obyčajnému podvozku nezvláda s takým prehladom zákruty. Záver je, že na okruh by som sa odvážil, ale myslím, že by som tým nič nezískal.
Spartan301 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-11 13:34:25

Mam dobre info o oboch autách ale nenarážal som konkrétne na tieto dve. Myslel som to všeobecne, že je veľa ľudí ktorí si chcú zajazdiť na okruhoch prípadne vyskúšať niektoré z aut ktoré v živote nebudú mať a takéto simulátory im to umožňujú. Napríklad ja študent a veľký fanúšik všetkého čo má 4 kolesá a motor si nemôžem dovoliť kúpiť auto a ani nemám možnosť sa s ním isť niekde vyšantiť.
crevice [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-11 13:57:41

Áno, vyskúšat si to na simulátore možeš. Ale ak by som mal v simulátore hned odomknuté všetky autá, tak si ich každé vyskúšam max 10 minút a viac ma to nebaví. Tu predsa nejde o vyskúšanie si jazdných vlastností auta, ale o preteky, adrenalín... A v tom mi simulátor nijako nepomože. Skor ma otravujú veci, ktoré musím robit "navyše", aby som sa udržal na ceste. V simulátore vačšinou existuje napríklad možnost elektronických pomocníkov. A čože to je? No predsa posun k arkáde, lebo mi to odlahčí "prácu" za volantom. Viem, že eletronika je aj v reáli. Ale napríklad ja nemám rád nič okrem ABS. Také ASR u BMW E39 530i je v základnom stave auta doslova otravné. Lebo mi uberie výkon, pokial mi koleso preklzne. Stalo sa mi to velakrát, samozrejme vtedy, ked niekoho predbieham. A nájdeš takýto problém v simulátore? Nie. Alebo pomalý Tiptronic v Audi? Samozrejme, že nie. Každé z tých áut má tolko vlastností a špecifík, že v simulátore nikdy nebudú.
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-11 14:55:25
avatar
Ale v simulátorech jsou většinou závodní auta, ne tyhle pojízdný obýváky.

Když někoho opravu baví jezdit na hraně, naučí se zpaměti okruh i pořádně ovládat konkrétní auto v simulátoru, pak si užije závod mnohem víc než v arkádě, protože předjet někoho v simulátoru je úplně jiný pocit, právě proto že to není snadné jako arkády pro děti.

Ať se to někomu líbí nebo ne, simulátory zvládají simulovat reálnou jízdu závodních aut dost věrně, ne nadarmo je používají při tréninku i piloti F1.
crevice [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-11 15:09:12

Ale jo, jistě. Jak jsem řekl, každej potřebujeme něco jinýho.
Spartan301 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-11 15:36:54

NIKDY je dosť silné slovo . Možnosť pomocníkov? je rozdiel či si zapnete automatické brzdenie pred zákrutou alebo trakčnú kontrolu či ABS. Čiže keď máte v aute ABS, ASR, BAS, či ESP tak nejazdíte v reálnom svete ale v arkáde ?. ASR otravné je to je fakt ale ktovie čo by sa pri tom predbiehani stalo keby ste ho nemali ?...A áno nájdem takýto problém aj v simulátore.
crevice [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-11 16:03:03

Nič by sa nestalo. Je to vyskúšané. ASR sa dá v tom aute vypnút. Koleso trochu preklzne a potom sa zase chytí. Len medzitým nestratíte akceleráciu. Mne sa tak zdá, ako keby do toho hned zasahoval aj ESP. Lebo len čo to uberie výkon, tak sa zdá, ako keby ten výkon začalo prehadzovat z jedného kolesa na druhý. Zadok sa rozvrtí a narobí to viac problémov ako ked to preklzne. Najlepší stav v tomto prípade robí samosvor. Tam je podla velkosti svornosti prenos výkonu zároven na obidve kolesá, takže to proste nepreklzne a odpich je o to vačší.
BungEE [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-14 11:14:40
avatar
Si sa sem prišiel pochváliť autom, alebo to myslíš ozaj vážne?

Momentálne mám 1,5 CRDi a nedostatok výkonu som nikdy nepociťoval, ani pri predbiehaní. Mal som možnosť jazdiť jedného času aj na 170 koňovom audi a4 s line 4x4, a predstav si, ani tam so ho nepociťoval. Totižto mimo mesta jazdím do 110, v meste 60, po dialnici do 150. A nemyslím si, že by som brzdil premávku. To že ludia jazdia po meste jak šneci, bude asi uzákonenou 50kou v meste, nemyslíš? Nie každý má na pokuty, nie každý má A8 Quattro.. Keď sme pri tom aute:
Niekto tu však pri 300 koňovom quattre cíti nedostatok výkonu pri predbiehaní, keď mu ASR odoberie výkon na kolese. Bravo Schumacher, len aby si neskončil jak Rasťo Žitný..
qnedleeq [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-11 06:39:46
avatar
uz se moc tesim az bude hotovo :O) masy to rozhodne neoslovi , je to hra pro benzinovy silence s nekolika monitory a playseatem :O) kdo ceka arkadove klavesnicovani bude imho dost zklaman :O) hardwarove naroky nejsou nic zavratneho :O) a pry se planuje i rally mod ... :O)
Oldis [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Vizualne bomba 2012-03-11 08:50:43

Ctvrte video, pohyb helmy, ruce, kmitajici zrcatko. Uvidime jak na tom bude se simulaci.
Abraham [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-11 13:52:16

V případě skvělé simulace to u mě nahradí LFS
Trewis506 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-11 15:25:28

fuha grafika moc moc najlepsia arkada pre mna NFS:most wanted v takejto grafike by som kupoval hned.
Jimm [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-11 22:38:49
avatar
Vypadá to parádně. Ale je to multiplatformní hra, takže to s tím DX11 nebude asi tak horký.. Stejně tak min. požadavky:

CPU - 3.0GHz Dual-Core, 2.4GHz Quad-Core
GRAPHICS - nVidia 9600 GT 512Mb, ATI Radeon HD 4750 512Mb
MEMORY - 2Gb RAM (3Gb-4Gb recommended)
CONNECTION - Continuous Internet

pokud jsou pravda, na DX11 moc nevypadá.
Suprak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-12 18:16:14
avatar
Na C2D E7200, 2GB RAM, ATI 5750 takřka nehratelné.
Leclerk [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-12 21:41:47
avatar
Hodně pěkná grafika těším se na staré f1
HonzaN [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-18 20:45:33

Tak jestli dopadne vše dobře a grafika bude špičková hned po jízdním modelu, tak Malé studio bude vlastně takové Velké studio.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!Tuesday, 30 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 619x
Komentářů: 5
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Friday, 26 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1388x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceThursday, 25 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2226x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světWednesday, 24 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1977x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceTuesday, 23 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1314x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Monday, 22 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1299x
Komentářů: 1