Dark Souls 2 - RPG bude přístupnější a orientováno na PC Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Pondělí, 10 prosinec 2012
První díl Dark Souls si na PC utrhl pořádnou ostudu. Jedná se asi o nejvíc zpackaný převod konzolové hry na PC, který jsme kdy viděli. Tvůrci nebyli schopni dodat hře ani základní funkčnosti, na které jsme u PC verzí zvyklí. Hra tak při vydání běžela jen emulovaná z rozlišení 1024x768 ve kterém originálně běží a pouze s 30 snímky za sekundu. Kvalita grafiky byla otřesná a ovládání na myš a klávesnici otřesné. Něco se podařilo zachránit, ale pachuť zůstala. Naštěstí je ohlášen druhý díl od jiných tvůrců, kteří se dušují, že hra bude pro PC mnohem lépe udělaná a to už od začátku. Hra by také měla být přístupnější. Zatím není jasné, kdy hra vyjde, ale vzhledem k tomu, že PS3 a Xbox360 už za rok budou neaktuální a nahrazeny/zovány novými modely, tak pokud by měla hra vyjít ještě na staré modely, vyjde někdy příští rok.
AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Anonymní  2012-12-11 00:03:42

Dark souls je to nejlepší co jsem za rok 2012 hrál,hra je absolutně bez bugů,jediný problém bylo rozlišení,ale to byl problém asi 4-5 hodin, dále ty povídačky o špatném ovládaní jsou docela mimo,když v minimálních požadavcích je gamepad a nechoď tě na mě,že se by se to hrálo líp na klávesnici-to je nesmysl jelikož na xbox ovladači máš všechno neskutečně intuitivně nastavený! špatná grafika? mám otázku dostal jsi se do Anor Londo nebo z Anor Londo přes obraz? Grafika má svoje kouzlo,které je neskutečné!jinak k traileru ke dvojce-ty postavy nejen mě připomínají Segulehy z Malazké knihy padlých. Dark Souls je legendární hra,která nemá v této době obdoby a nikdo vůbec nikdo,by ji neměl kritizovat!naopak by jsi tu hru měl koupit a poděkovat tak tvůrcům,kteří nikdy netvořili hru na pc a zvládli to poměrně dobře!ty báchorky o nejhorším portu si nech pro děti jelikož je to nesmysl až na půdu!zopakuji to znovu hra je naprosto bez bugů,čili hratelná byla od začátku vydaní,což se o Skyrimu říci nedalo,jelikož nešel dodělat jeden quest v hlavní linii a jedno upozornění na závěr - zkus si tu hru zahrát a hlavně dohrát- pak můžeš vynášet soudy.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-12-11 00:15:19
avatar
kritizovat ji můžeme a musíme ... je to neuvěřitelně zpackaný port ... ovládání je stupidní, RPG se rozhodně nehraje lépe na gamepadu proti klávesnici a myši ... grafika má možná kouzlo, ale tak je ji hra prezentuje všechnu ztrácí ... bohužel celou hru totálně zkazil technický ale i managerský dilentantismus autorů a vydavatele ... existuje mraky lidí, kteří umí udělat slušný port z konzole, autoři hry jistě někoho takového mohli najít ;).

upozornění na závěr: produkt se hodnotí jako celek, ovšem když je hra blbě udělaná, odflánknutá technicky, že se nedá skoro hrát, je hodnocená jasné - takže udělej pořádný port se vším, co má mít včetně pořádného ovládání a můžeme se pobavit o tom, že je to slušná hra. Do té doby tvordit že je dobrá je jako tvrdit, že půlka rohlíku dělá celý rohlík ... nesmysly o tom, že to enní nejhorší port co kdy vyšel, si nech od cesty. Každý trochu soudný člověk co to zkoušel tak ví že je ...
Anonymní  2012-12-11 00:14:37

Nebudu se s tebou hádat,ale pochop jedno - tahle hra je dělaná na gamepad,tohle se prostě nemůže ovládat lepé na klávesnici než na gamepadu, i kdyby port dělali např. borci z Obsidian pořád se to bude lépe ovládat na xbox controller .)
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-12-11 00:18:05
avatar
ne neovládá se to lépe na gamepadu, kdyby to mělo pořádné ovládání je to s myší a klávesnicí. Zkus to pochopit, že gamepad není nejrychlejší ani nejpřesnější a že se to ovládání hry stejně jako celý port dalo a mělo udělat lépe. Tohle vidí asi každý soudný člověk. Hádat se že ne nikdo s trochou rozumu nemůže ... můžeme se bavit, jestli ta a ta hra je není dobrá, ale v situaci, kdy Dark Souls je na PC objektivně a nestranně naprosto neskutečně zpackaný port po všech stránkách, se není v jeho případě o čem hádat.
Anonymní  2012-12-11 00:28:11

To je jedno - nepochopil jsi tuhle hru,kdyby jsi to hrál,pochopil by jsi,proč tady nejde nahradit regulérně xbox gamepad! řekni mi ovládá se např. Princ z Persie lepé na xboxu nebo na klávesnici to samé fifa nebo Arkham City!Je mi jasné,že jsi zaslepený proti konzolím,ale proč něco hrát na klávesnici,když xbox gamepad je na danou hru lepší!
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-12-11 00:36:04
avatar
ne ty si to nepochopil. To že to někdo udělal na špatný ovladač neznamená, že se to na klávesnici a myši nehraje/nehrálo lépe. Hrálo. Mám toho hodně nahráno, takže vím, že hrálo.

Hru jsem pochopil moc dobře, mám toho nahráno opravdu hodně, vím že hra potenciál má, ale musela by se z velké části předělat a dodělat, aby se to dalo hrát a mělo to skutečně využitý potenciál. Portem na PC počínaje, ovládáním konče. Tečka.
limec [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-12-11 11:09:54

nejspis jsi tu hru nehral nebo jsi jen gimp co porad chcipal ovladani je naprosto pohodove a grafika hru nedela ale to ty nepochopis, jestli potrebujes klikat mysi zahraj si office, hrac si umi pro hru vybrat spravny ovladac tez jsem to na zacatku hral s mysi a klaveskou dalo se to ale gamepad je proste lepsi, je to spatne provedeny port ale
pro mne stejne nej hra roku 2012
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-12-11 16:16:27
avatar
hrál jsem to
hory [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-12-11 13:08:08

Měl jsem k PC připojený ovladač z PS3 ale pro mě je to na tom nehratelné. Ikdyž se píše, že hra má zpackané ovládání, tak se mi to hrálo dobře na klávesnici a myši. Hodně mi pomohlo vypnutí kurzoru pomocí fixu od Duranteho, nevím proč, ale zrovna ten mi hratelnost celkem kazil .
Jinak grafika je asi technicky zastaralá, ikdyž pro mě je grafika až na posledním místě, ale designově provedená a má to své kouzlo.
Jak mi přijdou gamesky na konzole stupidní, tak tohle je skvělá HC návyková hra.
Rozhodně těch peněz nelituju a to jsem dal plnou cenu 39 éček.
Mr.Lolendo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-12-11 07:50:51
avatar
Omg už to nehul... To co tu tvrdíš je totální nesmysl. Představ si ze by vydaly Fifu na konzole bez podpory gamepadu, v černobíle grafice a místo hráčů by tam pobihaly čtverečky... Hra roku 2012 za plnou cenu....
limec [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-12-11 10:55:36

kolik je plna cena? ja dal za dark souls 330kc
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-12-11 16:16:51
avatar
jde o to, že se ten port dal udělat 100x líp ;)
Bajlando [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-12-11 20:42:10

Hru jsem nehral takze nechci hodnotit ani ovladani ani kvalitu hry. Jenom rikam ze ma docela vysoke hodnoceni na Steamu kde byvaji hry spise hodnoceny nize. Takze to nebude spatna hra.
Jinak k tomu ovladani. Na Steamu je psano "Microsoft Xbox 360® Controller for Windows® (or equivalent) is strongly recommended" myslim ze to mluvi za vse.
Ja si treba osobne koupil gamepad kvuli assasinovi protoze s klavesnici to neslo hrat. Musim rict ze jsem si za celou hru nezvykl ale dalo se to. Pak jsem sel s gamepadem hrat Dead Space protoze ty natvrdo nastavene klavesy me totalne sr.ly. Po nekolika hodinach jsem to vzdal i s gamepadem to se proste nedalo. Dodneska me s..e ze jsem si tu hru nezahral. Asi si jednou sednu a zkusim si zvyknout na to natvrdo, pro me blbe nastavene ovladani klavesnici a mysi kdyz kazdy basni jak je skvela hra
Kvuli tomu jsem si pozdeji nekoupil dvojku.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Pán prstenů láká na pokračování seriálu i nový Gollum film!
Pán prstenů láká na pokračování seriálu i nový Gollum film!Úterý, 14 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 209x
Komentářů: 0
Ghost of Tsushima pro PC se stahuje z prodeje – požadavek na PSN
Ghost of Tsushima pro PC se stahuje z prodeje – požadavek na PSNPátek, 10 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1055x
Komentářů: 0
Nové rozšíření pro DayZ – Frostline
Nové rozšíření pro DayZ – FrostlineStředa, 08 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1025x
Komentářů: 0
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2Pondělí, 06 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1806x
Komentářů: 2
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidí
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidíČtvrtek, 02 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1921x
Komentářů: 3
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!Úterý, 30 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2344x
Komentářů: 6