Preview: Elder Scrolls Online bude hodně drahé Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Pondělí, 13 leden 2014
Většina MMORPG her dnes dávno počítá a přešla na Free-to-play model, i když někdy připomíná spíše Pay-to-Win model. Očekávané Elder Scrolls Online toto dilema mít nebude. Platit budou všichni. Samotná hra stojí 1000 korun, ale k tomu máte jen měsíc hraní. Další měsíce už si musíte platit a stát má zhruba 300 korun měsíčně. To už samozřejmě leze do peněz. Autoři se ale dušují, že jen tak mohou zaručit kvalitu a bohatý obsah. Aktuálně pomalu končí Beta verze, protože na PC má hra vyjít na ostro už začátkem dubna. Nicméně je otázka, zda placená MMO hra má v dnešním světě ještě šanci.
AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Ussi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-13 18:48:24
avatar
" Další měsíce už si musíte platit a stát má zhruba 300 dolarů měsíčně."
I don't think so
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-13 19:07:01
avatar
opraveno ... jo, to by bylo drahé
flastie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-15 11:36:54
avatar
DD pozri si nieco o EVE online. Ich sposob platenia hry je tak uspesny ze o nom pisu aj vo Odkaz
gumojd [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-13 20:11:47
avatar
Ja si myslim, ze je to spravny pristup. Samozrejme bych byl radsi, kdybych si hru jednou koupil a hral porad, ale ja je chapu. A pokud splni to co slibili, ze budou pravidelne pridavat obsah, tak v tom nevidim problem. Mel jsem to stesti a zkusil jsem betu a docela se mi to libilo. Spojeni hry skyrim s mmo prvky se mi zamlouva, jen me trosku mrzi spatna podpora eyefinity... kdyz s nekym mluvim, tak je to skarede roztazeny pres dva monitory, ale jinak hra vypada graficky pekne a dokonce mi jela i na plne detaily plynule na obstaroznim radeonu 6850. Chapu, ze hra se musi nejak zaplatit a kdyz vezmu v potaz herni dobu oproti herni dobe COD a podobnych her, ktere stoji jeste vic, tak je to opravdu lidova cena a 300 kc mesicne je jedna navsteva hospody. Takze ja jsem jednoznacne pro, jen by se mi libilo, kdyby to bylo treba predplacenych 30 dni a kdyz bych se nejaky den nepripojil do hry, tak aby se mi ten den nepocital protoze bohuzel na hrani nebudu mit tolik casu kolik bych si predstavoval.. Ale pokud to ma byt hra, ktera me bude bavit aspon pul roku, tak za ni rad dam tyto penize. A jeste bych chtel dodat, ze delali anketu a vetsina hracu si zvolila tento system placeni pred systemem jednou zaplat a hraj. Takze si myslim, ze placene MMO ma v teto dobe sanci, pokud dokaze hracum neco noveho nabidnout a pravidelne pridavat obsah, aby se nestalo, ze noliferi daji za tyden max lvl a nebudou mit duvod pokracovat ve hre...
Montr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-18 10:30:31

take sem se podival do bety a i kdyz sem od toho moc necekal tak me to prekavapilo ze to bylo opravdu jako skirim v nejake optimalizovanejsi podobe a vypadalo to a hybalo se to moc pekne.
Pokud je hra kvalitni tak mesicni poplatky jen vitam je to zaroven takovy trochu filtr hracu.
djcarlos [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-13 22:00:17
avatar
Podle mě má ředplacená hra jednu obrovskou výhodu - eliminace většiny retardů, kterých je záplava všude na internetu a nejhorší situace je ve free-to-play hrách (momentálně jsem nasrán z publicu ve WoT ). Takový člověk si prostě nebude platit za hru, kterou neumí a ani u toho nechce používat mozek, zapne místo toho WoT, LoL nebo cokoliv jiného a půjde dělat lidem ze života peklo tam.
Vajtek [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-13 22:01:13
avatar
Hlavně mám dojem, že TES komunita je vyspělejší, než komunity ostatních her. Jenom ten svět je natolik komplexní, že by to mohlo zaujmout dospělejší publikum. To mě nejvíc sr...štvalo na WoWku - lidi.

Těším se na to, snad to splní mé předpoklady. Do bety jsem se ani nehlásil, nemám náladu na chyby. Jaký to paradox, že teď hraju Skyrim. Modoval jsem tak dlouho, až jsem se vrátil na začátek a všechno od znova.
War [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-13 22:04:37
avatar
Strasna kopirka WoW-ka mi to pride a nie len ten Trailer :/
Araya [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-14 06:59:33
avatar
Tak to se pletes hochu zadny wow se nekona, byl jsem v bete ted pres vikend a musim rict ze je tam dost prvku z Darkfall, ale z wow tam neni vubec nic
Jore [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Ultima online 2014-01-13 22:24:13

Az nekdo udela novou Ultimu online tak se zase zacnu venovat MMORPG to co doted vzniklo jsou vsechno hrozny sragory, vetsinou bez napadu, jen lepsi grafika, ale jinak nic zvlastniho. Nuda nuda nuda. Jedinou nadejnou hrou bylDarkfall ale ten trpel na zalostnou podporu a malou propagaci ve svete, bohužel
Vajtek [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-13 22:56:38
avatar
Něco na styl Ultimy by bylo fajn. Kdo ví, co bude. Naštěstí následující období vypadá nadějně co se týče her.
MACHINA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-14 00:02:50
avatar
souhlas ultima online dosud nepřekonána komplexností - kdo nechtěl nemusel bojovat, to v žádné jiné MMO není. Dále Skutečný crafting (ne jak farmení uhlí z mobů a podobné nesmysly, ale pěkně krumpáč a důl), hardcore mód - když umřu, přijdu o všechny věci na sobě, pěkně stavění domů, kdekoliv ve světě, jejich zařizování atd , dosud nepřekonáno ani wowkem ani ničím podobným a největší sranda že tohle je první onlinovka vůbec. Tak třeba Aion se už to snaží dorovnat těmi domy, ale pořád se nedají stavět ve světě. Tak snad do pár let to bude alespoň dorovnáno, ale ES Online není důvod hrát. Stačí kouknout na video, nějaké obléhání hradu to bylo ve sto let starém Lineage II, včetně obléhacích strojů atd, to se máme z toho jako posadit na zadek? Nehrál bych to ani free2play
Vajtek [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-14 15:31:32
avatar
TES se hraje hlavně kvůli příběhu a světu, a to je něco co očekávám od TES online. Jsem zvědavý jak se s tím poperou/poprali.
Jore [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-14 16:04:17

"příběh" je v MMO vždy jenom hloupá kolonka pro platící cvoky, aby si mohly říct woow to bude jako skyrim s kamarádama wow. Blbost, nikdy to tak v žádne hře nebylo a nefungovalo TES online je poslední na kterou bych si vsadil, že tohle reálně splní.
chleba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-16 08:29:50
avatar
No, jenže oni se pořád hrajou i ty "sto leta staré" hry. Naštěstí. Ale je pravda, že každá nová MMORPG by měla přinést nějaký odlišný prvek od ostatních. Tak třeba se to ES Online podaří...
Araya [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-14 07:00:50
avatar
Souhklas UO byla pro me prvni a nejlepsi MMORPG, a po ni byl uplne nejlepsi DAoC asi nejlepsi PvP hra
Jore [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - UO 2014-01-14 11:21:11

No já UO hrál 12 Let Dokonce jsem se díky ní naučil XMl scrypt (xml spawner) a dodrkotal to na admina na TZ.

Jak bylo napsáno nahoře, je to nejkomplexnější hra co kdy vyšla a její volnost byla a ještě je opravdu neskutečná. Já teda skoro vždy hrál PK
Montr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-14 15:07:14

Bohuzel v modernich mmo vlastne ani PK neexistuje. Bud je to rozdeleny na nejaky strany kde tu svoji ani nemuzes napadnout. A pak PvP servery kde world pvp je vetsinou uplne o nicem(clovek tim zabijenim nic neziska maximalne jen prudi) a zbytek pvp jsou areny nebo battlegroundy.
Jakoby se vyvojari teto moznosti bali.
Jore [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-14 16:05:32

Je to tak, přece si nemužou dovolit aby ovečky přišli o svoje nasyslený předmety, body, životy cokoliv aniž by to sami chtěli Smutný kam to MMO dotáhlo.

Třeba takovej Warhammer to je uplnej vysmech, ta hra je hrou ve hře Hra je plna her na dobívání hradů her na pvp a her na vlajky a her na tohle a tamto, takže vlastně hráč skoro vůbec nehraje v tom reálnem mmo světě.

A to to měla být hlavně PvP hra ha ha ha ha. Blbej vtip.
c.Data [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-13 23:17:26
avatar
Takže moje dilema, jestli začnu hrát je aspoň vyřešeno za mne...zbude více času na rodinu
Rolandes [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - NW 2014-01-14 07:33:26

Hral jsem asi 5 let WoWko, 11x85lvl, hodne realm first achievmentu atd... pak prisly pandy, no dohral jsem asi jednu postavu na 90lvl a uz snad rok jsem to nezapnul. Chvilku jsem drtil Diablo 3 kde jsem udelal zase vsechny postavy na max lvl a prisla opet nuda. Momentalne jsem nainstaloval asi pred 10 dny Neverwinter online a udelal jsem prvni 60lvl trickster rogue a jsem celkem mile prekvapen co vsechno ta hra nabizi a pritom je zadarmo! Ano musite primhourit oko nad tim ze vam vsude cpe obsah za realne penize (respektive ZENy) ale kdyz uvazite ze i na to se da velmi lehce vydelat hranim tak je ta hra podle me bezkonkurencni. Uvital bych kdyby se o te hre nekde psalo trochu vic. Protoze WoWko i Elder Scrolls Online se muze s poplatky tak akorat jit bodnout.
Montr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-14 15:24:58

Tak ono je blby ze z placene hry ma clovek pocit ze by se o to meli vic starat a v pripade ze ma clovek nejaky problem tak by ho s tebou meli resit.
V pripade F2P k hraci nemaji defakto zadnou vetsi povinost.
Zase na druhou stranu v dnesni dobe je tu plno F2P her ktere jsou celkem kvalitni. A staci trosku reklamy a hraje to pomerne hodne lidi.
Zatim co u placenych her nikdy nevis jak moc velka cast hracu to zabali po prvnim mesici ktery byl placen v ramci zakoupeni hry. A jak rychle ta hra upadne i kdyz neni spatna tak casto tem lidem ten mesic hrani staci a pak jdou zkusit neco jineho protoze zase takovy zazrak to nebyl.

WoWko bylo ve sve dobe vyjmecne a pak uz zadna nova mmorpg hra se nechytala na moznosti a funkcnost jakou WoW v te dobe nabizelo. Tim nabralo WoW obrovskou komunitu lidi ktera porad jeste nejakou setrvacnosti dobiha i kdyz uz ta hra neni zdaleka tak zabavna jako driv(nebo mozna my uz sme zastarli).
xind [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-14 10:56:45
avatar
podle me prejdou na f2p
oyza [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - WoW model vs F2P 2014-01-14 18:13:12
avatar
Hral jsem WoW "za mlada" cca 5 let, koncil jsem kdyz se mi narodila dcera, raidovat pak fakt uz neslo a to byl aktualni WotLK. Pak jsem presel na LoL. Nedavno jsem se nad tim nahodou zamyslel kdyz jsem se dohadoval s kamosem, kolik jsem "nalil"do LoLka a zjistil ze tak 2,5 litru(jsem uchyl a mam rad skiny) za to za WoWko pres 20 litru, tak jsem si rikal, ze to je za hru trosku dost. Srovnat se to uplne neda, ale s mym casovym rezervoarem jsou to vyhozene penize. Kdyz nekdo smazi 10h denne, pak to asi ma cenu. Kazdopadne nikdy jsem nepochopil, proc si clovek ma koupit hru, kazdy datac + pausal. Model pausal + hra zdarma je akceptovatelny, ale koupe hry a pausal je zverstvo.
neverkill [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-15 08:46:35
avatar
kurva je mi skoro lito ze mi muj aktualni zivot nedovoli k tomu zasednout aspon na 5h dene, jako zamlada u L2 (ma cenu hrat mmorpg kratsi dobu?) .. z videa vidim neco jako castle siege, ktery sem miloval (ridil sem aly co na serveru jako jedina v historii dobyla vsechny hrady) .. sidelni gludio sme drzeli skoro rok
chleba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-16 08:37:01
avatar
Tak L2 jsem po dlouhý době taky začal hrát, na sinistru. Přes týden to hraju max 3 hodiny denně a stačí mi to, na relax hraní. Člověk to nemůže tak prožívat a z hero charů si umět udělat i srandu ...
Exorcius [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - názor testerů 2014-01-15 17:13:03
avatar
Tak moji známí, co jsou v betě, tvrdí, že je to takové nemasné neslané.. že z toho prostě na prdel nepadli.

Každopádně minimálně ten měsíc to asi zkusím.
Exorcius [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - platební model 2014-01-15 17:14:54
avatar
Nejlepší by byl platební model za reálně hrané hodiny ve hře. Prostě si koupíte limit a z toho se vám za hraní odečítá nějaký kredit. Takhle to hodně tlačí na HC hraní a na to normální člověk čas prostě nemá.
neverkill [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2014-01-15 19:54:25
avatar
me by se nejvic libilo kdyby mi rovnou dali za prachy vytunenej jeden char... a questili by se jen epic itemy z rb, castle siege a pkrilo by se a pvpckovalo.. mlaceni mopu uz sem si uzil dost
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Ghost of Tsushima pro PC se stahuje z prodeje – požadavek na PSN
Ghost of Tsushima pro PC se stahuje z prodeje – požadavek na PSNPátek, 10 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 930x
Komentářů: 0
Nové rozšíření pro DayZ – Frostline
Nové rozšíření pro DayZ – FrostlineStředa, 08 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 966x
Komentářů: 0
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2
SONY „poraženo“ nebude chtít PSN k hraní Helldivers 2Pondělí, 06 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1773x
Komentářů: 1
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidí
Helldivers 2 kvůli SONY PSN nyní hráči nenávidíČtvrtek, 02 květen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1905x
Komentářů: 3
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!Úterý, 30 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2330x
Komentářů: 6
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Pátek, 26 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 2072x
Komentářů: 0