PREVIEW: 9 dní bez nabíjení telefonu! A 5,5" ASUS ZenFone MAX má pořád ještě 43% baterie! Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Úterý, 22 březen 2016
altPREVIEW: 9 dní bez nabíjení telefonu! A 5,5" ASUS ZenFone MAX má pořád ještě 43% baterie!

 

Že nabíjíte svůj mobilní telefon co pár hodin, a určitě minimálně každý den a dva dny? No jo, výrobci mobilních telefonů to s tou mobilitou dnes rozhodně nepřehánějí a mobilní telefon dnes znamená "nabíjej, kdykoliv to jen jde". ASUS u svého nedávno k nám na trh uvedeného ZenFone MAX ale trochu té mobility přidal. Vybavil jej totiž baterií s kapacitou 5000mAh (mimochodem, normálně vyjímatelnou, tak ne, vyjímatelná není i když se tak netváří). U docela levného ale plně vybaveného 5,5" telefonu za 5990 korun vč. DPH, dost zajímavá záležitost.

No, proč o tom píšu. Normálně bychom vám přinesli běžnou recenzi, ale tentokrát to bude trvat zjevně déle. Všechny naše testy a recenze děláme tak, že produkty běžně používáme a to v náročných i méně náročných podmínkách - prostě jak jej budete používat i vy. ASUS ZenFone Max tak já sám mám nyní jako osobní telefon už pěkných pár dní, "problém" je, že se pořád nechce vybít! :).

Nedělám si srandu. Používám jej od 14.3.2016, kdy jsem jej kompletně nabil, a poté z baterie plně přes WiFi aktualizoval, což jak mnozí víte je u ASUSu záležitost na více než pár minut, protože jednak aktualizace samotného systému  a pak ta neuvěřitelná hromada ZEN aplikací ... každopádně od té doby telefon normálně používám na vysoký jas, na telefonování, občas WiFi, občas navigace (GPS jede pořád) internet a všechny aktualizace jinak stále zapnutý (BT ne) a úsporný režim mám na normální nastavení, tedy žádný extra, který se dá také zapnout. Prostě normální používání telefonu pro zase ne tak častého telefonistu, ale používám jej jako hodinky i budík, navigaci a občas rychle internet atd., zkrátka normální užívání. A stav baterie? 14.3.2016 jsem jej nabil .... je 23.3.2016 ... o celých 9 dní později a baterie má 43% a tvrdí, že vydrží dalších 7 dní!!! To by bylo 16 dní provozu. Yep, vidíte dobře normální velký chytrý telefon na normální ne extrémní použití a 2 týdny bez nabíjení! Wow ... že by někdo konečně udělal mobilní smartphone? :)

Pochopitelně pokud budete pálit výkon naplno, nedáte telefon z ruky, budete hrát hry, používat pořád WiFi, BT atd. tak to samozřejmě zdaleka tolik nevydrží. Pořád to ovšem určitě pár dní bez nutnosti nabíjení bude. Což moc jiných telefonů nedá. Kromě 5000mAh baterie za úspornost telefonu mohou ale i jeho nepříliš světoborné parametry. Používá starší a slabší 28nm QualComm Snapdragon 410 se 4 jádry na 1,2GHz, má 2GB RAM. 16GB vnitřní paměť s možností MicroSD rozšíření je OK. Telefon má i podporu 2 SIM (jen jedna 4G). Hodně ušetří použitý display. Ten má sice 5,5" ovšem jen 720x1280 rozlišení. Parametry tedy telefon nijak neohromí, ale má vše, co by měl mít a je plně použitelný - odpovídá to i jeho ceně. Ta výdrž je ovšem pecka :).

Osobně musím říci, že mě tenhle ZenFone MAX hodně před uvedením na trh zajímal, protože se mi současné ZenFone 2 telefony moc nelíbí kvůli tomu zaoblenému zadnímu designu a tlačítkám vzadu (první generace ZenFone 5 měla prostě lepší design, sorry ASUSsáci ;) ). Tenhle Maxík je ovšem klasické konstrukce, má moc hezký a příjemný zadní kryt a klasická tlačítka. Bohužel jsem hodně zklamán z parametrů. Pravda, je to proto, že sem myslel původně, že tenhle telefon míří cenově výše, tedy že bude mít parametry špičkového ZenFone 2 a tu baterku s tím normálním designem k tomu. Doufal jsem tedy, že bude mít ten parádní Intel ATOM a hlavně FullHD display. Používám FHD rozlišení u telefonu už pěkných pár let a musím říci, že ačkoliv se to nezdá, prostě vám bude chybět. Jeho absence je cítit u některých nových verzí aplikací atd. Ale o tom všem až v recenzi. Budu to muset nějak s tím testováním výdrže v běžném provozu urychlit, protože tímhle templem by standardní testování v různých režimech zabralo tolik času, že bych recenzi dokončil někdy tak v květnu (05/2016) :).

BTW: Nechápu, jak někdo může mít test a recenzi tohoto telefonu už hotové! Vždyť jen poctivý test výdrže na úsporný režim podle mě zabere tak 20 dní :D. Ano, myslím si, že na úsporný režim při používání primárně jako telefon, to těch 20 dní klidně dá. ASUS uvádí dobu hovoru 37,6h a pohotovostní dobu 914h (to je 38 dní!). Pěkný ... no uvidíme, jaké mouchy na něm najdeme, či nenajdeme. Minimálně výdrž na baterku bych řekl, že je docela slušná ... ;). 

Takže, nějaké otázky? :).  

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1086x
Komentářů: 3
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1553x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1126x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1194x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníPátek, 19 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3780x
Komentářů: 0
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PC
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PCStředa, 17 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1464x
Komentářů: 0