Kupujeme více a více mobilních telefonů – NOKIA stále v čele, ale ostatní ji stahují, Apple v první Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Pátek, 29 říjen 2010
altPodíly výrobců se sice mění, ale počty prodaných telefonů rostou …

 

 

 

Krize je ta tam. Prodeje mobilních telefonů stoupají a zejména telefony typu SmartPhone rostou. Až na výjimky počet prodaných kusů všem stoupal. Z velké pětky však vypadla společnost Sony-Ericsson, která tak už nepatří mezi prvních pět největších na světě. Naopak se do první pětky probojoval Apple.

Nadále ale vládne NOKIA s neuvěřitelnými 110,4 miliony prodaných kusů jen za 3Q, což sice znamená podílově méně a to 32,4% proti loňskému roku, ale početně je to více. Na druhém místě je Samsung, který prodal za 3Q celých 71,4 milionů kusů a má tak 21%. S velkým odstupem je pak na třetí pozici LG s 28,4 miliony a 8,3%. S dalším odstupem pak následuje Apple se 14,1 miliony, což je meziroční téměř dvojnásobný nárůst a drží 4,1%. Za ním je pak RIM, který si také výrazně polepšil na 12,4 milionu kusů z 8,5 loni.

Jinými slovy, chytré telefony vládnou a právě proto jejich hlavní výrobci posilují. Na první pětku se také dotahují firmy jako HTC. Zkrátka nastala skutečná doba mobilní a meziročně jen za 3Q 2010 se prodalo na 340,5 milionu mobilních telefonů. O 14,6% více, než před rokem. Celkově by se za letošní rok mělo konkrétně prodat o 55% více chytrých telefonů, než před rokem! Jen mě trochu děsí pocit v poslední době, že telefony a přístroje jsou stále chytřejší, ale se stále jednodušším ovládáním, protože asi lidi jsou stále hloupější …

Zdroj: IDC, DDWorld.cz

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
MIKRON [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-29 13:25:46
avatar
To je logické že se kupují více a více sice ne pro mne, já mám fon na voláni a nějaké ty sms ale pro spostu lidí je fon módním doplňkem a tím čím se chlubí a to hlavně mládež ta se mezi sebou porovnává jen podle nejnovějšího typu fonu.Jo nová doba.
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-29 13:56:39
avatar
Kámoš si koupil za 10 litrů nový HTC. Jediný co dělá na telefonu navíc než já (2 roky starý LG KT520), tak hraje lepší hry s dotykovým ovládáním. A když se bavíme o tom jaký má kolo, tak mi vykládá jak by mu bylo líto dát pár tisíc za novou vidlici a přitom on nejezdí málo. Velký barevný displej s výdrží jeden den lidi holt musí mít, ale nevím proč
iSheep [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-29 14:52:32
avatar
Hm, já bych si taky místo telefonu nebo počítače koupil nový Chorus, protože jezdit na kole mě baví o několik řádů víc, než používat mobil nebo počítač.
anywherehome [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-31 14:23:37

řekla ovečka s "Apple, S. Jobs, INTEL, NVIDIA" v profilu
iSheep [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-31 15:49:16
avatar
Můj profil má hlubší smysl, a klíč k pochopení (respektive k celému mému vystupování) je "překvapivě" uveden v tomto profilu. Vůbec mě nepřekvapuje, že sis toho nevšiml. Ale podle těch učebnic, co jsi uváděl na konci diskuze, myslím, že do toho dospějěš, možná už letos (tzn. tento školní rok). Potom se ozvi, až Ti to jednou "cvakne", spojíš si indície a uvidíš, že ne všechno le takové, jak to po zběžném pohledu vypadá.
Mimochodem: citace z mého profilu
Citace:
Koníčky/hobby: Apple, S. Jobs, INTEL, NVIDIA, stocks, road cycling

vidím, že s Angličtinou si moc netykáš, proto tu mám speciální Odkaz jenom pro Tebe.
anywherehome [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-11-01 07:29:47

ááá, pán je řediteěl světa (tvoje aura ti možná napoví, že jsi opravdu blbec .....neva, když tě nečtu?
iSheep [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-11-01 10:19:27
avatar
Pěkně ses nám tu odkopal:
Citace:
...častý argument lidí, co to nikdy nezkusili....taky jsem byl plný předsudků...

Takže až přestaneš být plný předsudků i v jiných oblastech, budu se s Tebou bavit. Klidně si mysli, že jsi mě "utloukl argumenty", klidně si dál mysli, že aura je mírou chytrosti, klidně si mně nadávej do ovcí a blbců, klidně si sám dál dávej palečky v naivní víře, že Tvoje prostoduché příspěvky tak získají na váze. Je mně Tě skutečně líto, protože žít s Tvým psychickým profilem musí být muka nejen pro Tebe samotného, ale i pro Tvoje okolí, pakliže se však nesdružuješ do skupin podobných lidí. Dřív jsem si myslel, že Tvoje vystupování na technických webech je jenom role, ale dnes jsem pochopil, že problém je daleko hlubší a nezasloužíš si, abych Tebou opovrhoval nebo Ti nadával, protože to, jak se tu chováš, je prostě Tvé duševní maximum. Je to to nejlepší, čeho jseš schopen dosáhnout a proto musím, chtě nechtě, aplikovat jiná měřítka a pogratulovat: v rámci Tvých schopností si vedeš velmi dobře. Pokud můžu trošku radit, měl bys zapracovat na kultivovanosti projevu, schopnosti porozumět psanému textu, alespoň základní argumentaci, gramatice a bude to dobré nejen pro Tebe, ale i pro ostatní, kteří tu ty Tvé myšlenkové zvratky nulové hodnoty čtou.
Doufám, že těch řádků nebude moc, aby ses toho nezalekl a přečetl si to.
Toto je moje poslední, opakuji POSLEDNÍ reakce na uživatele anywherehome
HonzaN [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-11-01 11:08:12

Poslední dobou ty diskuze stojej za úplnou vyliž ...
Samé hádky, napadání, osočování od místních jedinců, co si hrajou na udržování pořádku v diskuzích ...
Asi nedávný článek o "změně" pravidel chování zapříčinil krizi co tu je.
Jestli to vidí někdo jinak, neberu mu to.
Ostatně nevidím důvod, proč bych nevyjádřil svůj názor.
Můj dojem je ten, že diskuze by měla bejt taková jaká byla a ne že se dává prostor jedincům, kteří si určují pravidla a snaží se být "hlídacími psy".
To je ale na ostatních čtenářích, ale pokud budete držet HUBU, tak se tu nedivte, že to tady tak vypadá ...
anywherehome [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-11-02 08:30:17

ti mělo dojít hned, že jsi nám (obzvláště mně) pro srandu
elancer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-29 13:43:08
avatar
Ja som len zvedavý, dokedy bude ľudí baviť patlať si prstami po displeji... V posledných rokoch sme svedkami výrazných dopadov klimatických zmien, letá bývajú čím ďalej teplejšie a ruky sa (aspoň mne osobne) začínajú v tom období potiť čím ďalej viac... Nekameňujte ma za môj spiatočnícky názor, tiež vlastním jeden smartphone (kvôli foťáku a videu), ale ako primárny telefón si neviem na prácu predstaviť nič iné, ako hlúpy telefón s klávesnicou (maily a web veľmi nepotrebujem, to je už zábava). Napríklad smsku mám napísanú a odoslanú skoro vždy za menej ako 30 sekúnd, to je čas, ktorého sa mi so žiadnym smartphonom nepodarilo dosiahnuť... Ale tak myslím, že raz opäť príde deň, keď ľudí prestane baviť kupovať si utierky na telefón.

Ešte k tomu Sony Ericssonu, ako zarytý fanúšik tejto značky (už 14 rokov z čias Ericssonu GA 628 ) dúfam, že umieranie nebude až také bolestivé a nebudú ho umelo predlžovať. Pri pohľade na portfólio spoločnosti mi neostáva nič, len nechápavo krútiť hlavou a pohladiť môj dva a pol ročný Walkman založený na hlúpej A200 platforme. Jedine čo sa týka príslušenstva, tak tu mi SE robí stále veľkú radosť. Hlavne niektoré náhlavné bluetooth handsfree vyzerajú a aj sa používajú, ako keby ich navrhovala NASA v spolupráci s nejakým talianskym módnym domom.
Jimm [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-29 14:50:52
avatar
no nevim.. nabídka telefonů SE je tragická... Xperie s androidem jsou hezký telefony, ale myslim že je zabíjejí 2 věci:
a) nepovedená uživatelská nadstavba nad android (můj soukromý osobní soukromý názor), která je podle mě hodně pozadu za TouchWiz nebo Sense
b) neschopnost SE vydat update na nějakou novější verzi androidu (2.1, 2.2).

A co se týče hudebních telefonů.. Nějak nemůžu pochopit, proč je pro SE takovej problém těmhle telefonům dávat 3,5mm jack. Fast port stojí za h...
elancer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-29 16:09:58
avatar
S bodom b) súhlasím do bodky.
Pokiaľ ide o 3,5mm, tak väčšina nových modelov ho už má a fastport nahradil výrobca micro USB konektorom. Problém je skôr v tom, že už žiadne walkmany nevyrábajú. Boli tam pokusy v podobe lowendu Zylo a Spiro, ale načo by som menil starý walkman za nový s rovnakou výbavou?
Btw. Sluchátka už nejakú dobu riešim cez BT, to je to, čo mi robí celkom radosť. Netrápi ma 3,5mm ani vytrhnutý kábel.
Tokamak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-29 14:55:12
avatar
Klima se meni tak dlouho, jak dlouho existuje nase planeta, a proc se meni ? Protoze slunce ohriva zem o 300 stupnu nad normal ve vesmiru a slunce nesviti konstantne a ani nase vzdalenost od slunce neni konstantni,s tim jak se draha zeme kolem slunce periodicky meni a osa rotace se sama toci a navic meni svuj uhel vzniknou nam tu pak pravidelene doby ledove a kratka obdobi dob meziledovych. Mame stesti ze je tak teplo, ale za dob rimanu bylo jeste teplejs a to zadne mobily nemeli. Navic udajny strasak co2 je nezbytny pro nase preziti, protoze drasticky ovlivnuje veskerou produkci potravin. Idealni by bylo 1000 ppm.
iSheep [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-29 15:12:17
avatar
Aneb lidstvo je třeba držet ve strachu a kasírovat je - v sedmdesátých letech se strašilo globálním ochlazováním, dnes zase oteplováním...
Jimm [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-29 16:28:01
avatar
oni jsou ale dvě různý věci. 1) globální oteplování jako takové a za 2) vliv člověka na globální oteplování.

Globální oteplování jako takové existuje, o tom není třeba se hádat. To o čem je třeba polemizovat je vliv člověka. A existuje několik studií, které říkají, že tento vliv je víceméně zanedbatelný...
Tokamak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-29 17:59:05
avatar
Globalne se otepluje a ochlazuje porad, v zavislosti na slunecni aktivite a poctu slunecnich skvrn.
Anarki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-30 21:41:24
avatar
Na rozdiel od sedemdesiatych rokov sa dnes to otepľovanie naozaj deje a ak sa dosť rýchlo nenahradia niektoré "veľkovýrobne" oxidu uhličitého modernými techológiami tak naši potomkovia sa vrátia na začiatok vývojovej etapy homo sapiens.
petrs [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-11-01 12:12:42

Velkovýrobou oxidu uhličitého myslíš co ? Vulkány ? Oceány ? Bažiny a slatiny ? Kyslík dýchající a CO2 vydechující organismy ? Slyšel jsi, že nejhorší smrt je z vyděšení ?

Zelení katechisté jsou jen prodavači strachu, protože vyděšená, nevzdělaná populace, pak sype peníze na jejich konta.
bananomet [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-30 15:25:22

jo kamo konecne, uz jsem si myslel ze jsem sam kdo si to mysli....
Cechys [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-29 17:57:28
avatar
http://swypeinc.com/product.html
Podle tabulky doel je tenhle zpusob psani rychlejsi nez treba psani beznou rukou coz me prijde dost dobry ;)
A podle svych zkutecnosti muzu rict ze kdyz nahodou nepisete slovo ktery tam ve slovniku neni (kdyz ocekavate ze neni tak to proste natukate) tak je to opravdu hodne rychli ;)
j.matrix [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-31 17:57:28
avatar
no ide to dost dolu vodou, budem teraz predlozovat zmluvu a musim si nieco zobrat po serii T630,K750 a K770. Nedavno som si kupil do zbierky pre istotu najlepsi mobil aky kedy urobil Ericsson, T39m, a rozsiril teda pocet na tri
Terepin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - HTC 2010-10-29 14:36:00
avatar
Pred dvoma týždňami som si kúpil HTC Desire. A vôbec toho neľutujem, takže odteraz kupujem zásadne HTC.
iSheep [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-29 14:49:38
avatar
A víš jakou máš výhodu? Že Tě nikdo nenazve ovcí. Kdybys ale místo HTC koupil jistý jiný telefon a napsal, že odteď kupuješ jenom telefony od tohoto jistého výrobce, tak Tě tu všichni odsoudí. Ale úplně Ti rozumím, nejlepší je, když si člověk po letech střídání koupí něco, co mu "sedne", co ho nadchne a pochopí, že udělal dobře a konečně našel toho pravého výrobce.
anywherehome [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-31 14:24:19

njn, když on si nekupuje omezený HW s omezujícím SW
Jimm [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-29 16:35:06
avatar
chápu tě já si koupil před 14 dny "na začátek" žití s androidem Wildfire. Sice telefon má nějaký mouchy (občas je trochu pomalejší, kvůli těm dotykovým navigačním klávesám pod displejem bych někoho nejradši zabil ) ale co chtít za 4,5k že A už teď sem si jistej že další telefon bude zase HTC (nejspíš ale s HW kláv.)

To iSheep: Telefony od Applu jsou sice výborný, ale nemyslim si, že by byly o tolik lepší aby to ospravedlnilo ten cenovej rozdíl (např. Desire, droid2, galaxy S nebo Nexus One vs. iP4)
Terepin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-29 17:37:55
avatar
Ak chceš hardvérovú klávesnicu, tak vezmi Desire Z.
iSheep [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-29 18:14:49
avatar
No jo, ale tady přece nejde o cenu. Tady jde o to, že si chceš kupovat výrobky od jednoho výrobce ať se děje, co se děje. A co když následujících pět let bude mít třeba takový SAMSUNG mnohem výhodnější telefony (lepší a současně levnější), Ty si je prostě nekoupíš? Vždyť se tu pořád oháníte poměrem cena výkon... Co kdybych vás všechny jak tu jste nazval HTC-ovce?
edit: Jinak (aby bylo jasno), ten, kdo se v našich končinách označuje pejorativním "XX-ovce", je v civilizovaném světe nazýváno "spokojený\věrný zákazník".
bananomet [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-30 15:30:39

v drivejsich dobach jsem si koupil k750i kdyz vysel- mel vybornej pomer cena vykon, vydrzel mi dost dlouho, dneska kdyz se podivam na SE co maj v nabidce tak se zhnusim a reknu si co se k certu s nima stalo, dneska bych si koupil bud nokii5800xpresmusic nebo nokiiX6, za pomer cena vykon upe vyborny, iphon neni spatnej, bracha ho ma ten nejnovejsi, ale vubec mu ho nezavidim a myslim ze lepsi je ta x6 ;-) jo holt clovek kterej to ma srovnanej v hlave si nejdriv o vyrobku hodne precte, uvazi kolik chce do onoho vyrobku investovat a pak teprve kupuje... ovce proste tupě kupuje to co je ted in a frčí...
anywherehome [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-31 14:25:27

ano, tento spokojený zákazník je zákazník snadno ovlivnitelný, resp. celé USA a ty
iSheep [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-31 15:34:12
avatar
Utíkáš od tématu. Je člověk, co prohlásí "Odteď si kupuju jenom mobily od HTC" HTC-ovce, nebo není?
anywherehome [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-11-01 07:31:05

proč by nemohl změnit názor a za rok říct "samsung"?
cvak
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-29 15:19:20

No, konečně to DD dál na pravou míru, děkuji. Tady některé lidí začali už tvrdit, že na prvním místě je Apple nebo Samsung... Zatím první je Nokia. Tečka.
iSheep [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-29 15:30:47
avatar
A dlouho bude, protože ty miliony jejich padesátidolarových kousků pro Afriku a Asii málokdo přebije.
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-29 20:01:07
avatar
A o tom to je. A nejen do Afriky, ale taky do firmy, když potřebuješ, aby zaměstnanec volal a SMSkoval, proč mu kupovat nějaký HTC dotykový nesmysl? Bohatě postačí o dost odolnější "hloupá" Nokia za doslova pár korun. A na jednoho manažera s BlackBerry připadne dobře 20-30 lidí s běžným mobilem.

To jen frikulíni mají pocit, že bez jejich S60/Applete/Droida/Borůvky/WinDebile/apod. se zhroutí svět.
iSheep [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-29 21:30:17
avatar
Citace:
To jen frikulíni mají pocit, že bez jejich S60/Applete/Droida/Borůvky/WinDebile/apod. se zhroutí svět.

jó, kdyby jenom svět byl tak jednoduchý, jako jseš Ty...
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-30 00:24:53

Tynyt Tě neurazil. Proč to děláš ty?
iSheep [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-30 09:22:12
avatar
Ok, tímto se mu omlouvám, a byl bych rád, aby nám to osvětlil s těmi frikulíny. Co ten pojem znamená, kdo do této skupiny patří, kolik takových lidí zná a jestli jsou opravdu všichni (nebo aspoň většina) takoví, jak říká.
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-30 19:54:54
avatar
Frikulín = čechismus pro výraz "Free-Cool-In", čímž se označují lidé orientovaní na technologie, trendy apod.

Sám se pokládám za osvíceného frikulína - mám rád technologie, ale chápu, že drtivá většina běžných lidí tyhle věci nepotřebuje. A takových lidí vidím kolem sebe opravdu většinu a neomezuje se to jen na telefony - ale třeba i na počítače, auta apod.

Možná s tím nebudeš souhlasit (a to je asi tak vše, co s tím můžeš udělat), ale mobil používá jako mobil (tj. volání plus maximálně SMS) naprosto drtivá většina uživatelů. Víc nepotřebují a prakticky ani nechtějí. V ICT se pohybuju už hodně dlouho (už více než 20 let) a tak nějak jsem už pochopil, že ta drtivá většina nepotřebuje technologické výstřelky, ale funkční a co nejjednodušší nástroje na práci.

My, frikulíni, si samozřejmě můžeme v našich slonovinových věžích i občanky roztrhat při "diskusi" nad tím, který mobilní OS je ten nejlepší, ale to na realitě nic nemění.

BTW, schválně zkus experiment: zeptej se svého ne-IT děvčete (předpokládám že jsi mladší ročník), potažmo svých ne-IT rodičů, jaký mobilní OS preferují. Myslím, že to nejlepší, k čemu se dopracuješ, bude věta "No, ten který mi bude vyhovovat". Žádný výčet parametrů, nebo dokonce konkrétní volbu IMHO neuslyšíš, spíše uslyšíš něco ve stylu "mně to je jedno", nebo "Ten, co má nejhezčí obrázky".
iSheep [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-31 11:54:35
avatar
Zajímavé, ale pod pojmem "frikulín" chápu něco úplně jiného: člověka, jehož životní náplní je oháknout se do pseudoznaček, vymetat jednu párty za druhou, křečovitě následovat každý trend, dbát o početný okruh "kamarádů" (což je z jeho pohledu měřítko důležitosti a hodnoty ve společnosti), trpět přehnaným (rozuměj neoprávněným) sebevědomím, snažit se kolem sebe šířit tzv. "Aura Of The Pure Coolnes" (iSheep TM)... Prostě na první pohled ten správný, moderní, takřka lifestylovo-magazínově ideální člověk, ale je to ve své podtstě jenom schránka, maska pro zmatení okolí, vevnitř schránky je pusto prázdno. S technikou to nemá nic společného, ba právě naopak, takový frikulín se vyznačuje blikajícím ICQ a celým životem na Facebooku, technice povětšinou nerozumí a chová se stádovitě či podle reklam.
Asi nějaká lokální anomálie v definici pojmů.
To, cos popsal, bych spíše označil jako "technoiada", lépe technofila, protože od technoida je jenom krůček k nerdovi, což také není lichotivá část gaussovky, že?
Ale to je jenom definice pojmů, proto jsem prosil o objasnění, protože když jsem zjistil, že Pražáci mají posunutý význam "šampón" (ano, ten slangový, ne původní)...
Co se týče používání mobilu, vzhledem k tomu, že už i moje matka poslouchá na mobilu .mp3 a chodí na web, ... Uznávám, není zrovna zástupce mediánu, ale proč se o tom vůbec bavíme? Nikdo tu nerozpochybňuje nejvyužívanější funkce MT u populace. Jediné, co jsem napsal, a co je bez problémů doložitelné, je prostý fakt, že Nokii ještě dlouho nikdo nepředběhne, protože sype neskutečné množství levných mobilů do rozvojových zemí a tento efekt nemá nic společného s použitelností, nebo s kvalitou, to je jenom vyčíslení míry hladovosti nových trhů po mobilních technologiích. A pokud se zeptám, odpoví mně, že neví, že tomu nerozumí. Nemají představivost, netuší o stavu a schopnostech současné běžně dostupné techniky, žasnou, co je všechno možné. Dokud moje matka dělala jenom na Windowsech, brala to jako standard, samozřejmost, nepřemýšlela o tom, nedokázala si představit že by to šlo jinak. A potom jsem jí ukázal Macbooka. První se zhrozila, kolik jsem za to vypláznul, a pak to začalo - unešená z trackpadu, unešená z gest, unešená z ovládání předinstalovaných programů, z instalace softwaru, a hromady dalších věcí. A není to jenom wow efekt, je to phodlnější pro ni jako uživatelku (na vánoce dostane Macbooka) i pro mě jako administrátora (adios TeamViewer). Kdybych jí předtím řekl, že je možné počítač ovládat gestama - posunovat, listovat, zvětšovat atd, tak by mávla rukou a řekla, že takové blbiny nepotřebuje, že jí stačí myš. Dnes ale u Winu až moc často vzdychá, jak ji to rozčiluje, že to zase po ní něco chce a že by se jí líbila ta gesta, že to není špatná nápad. To samé u mobilů, dloho měla Nokiu něconěco00, stačilo jí to, na volání a zprávy, nic víc. Potom viděla a na vlastní kůži zkusila, že mobil umí fotit, přehrávat písničky a videa, připojit na web a najednou to používá. Posílá mě videa a fotky, před několika lety nemyslitelné. Co z celé té litánie plyne? To, že většina něco používa neznamená v žádném případě to, že se jedná o pohodlné, přínosné nebo dokonce pro ně nejlepší řešení. Jedná se jenom a pouze o nejpoužívanější řešení.
anywherehome [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-31 14:26:43

čeče....ty, jako ovečka, jsi nemocný? myslíš, že tohle vlákno bude pokračovat? kdo to bude číst?
iSheep [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-31 15:36:16
avatar
Přínos příspěvku pro diskuzi = 0. Mimochodem, nikdo Tě k tomu nenutí, to není povinná četba, tady nejsme ve škole.
anywherehome [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-11-01 07:31:58

nj, jenže ty si myslíš, že je tu školka.....jen ty máš potřebu se tu realizovat
Bucho [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-29 23:16:49

No u nás je i ten dotykáč už dost levný...
JoBethCasey [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-29 22:02:27
avatar
Docela by me zajimalo co byd rad za ovladani,jak si predstavujes ovladani pro "chytre" jako ze budes pul hodiny pod ruznejma protokolama a v ruznejch systemovejch nastrokicj hledat jak zapnout wifi a ti hloup3jsi si daji dvouma klikama na plochu widget pro zapnuti?
McJobs [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Apple vs Nokia 2010-10-29 22:07:26

Osobne sa mi velmi paci obchodny model spolocnosti Apple z ktoreho by si mala vziat priklad aj Nokia... Nokia kazdu chvilu chrli nove modely, ktore sa lisia len farbou krytu a malymi upravami, ale co je este horsie jedna sa najma o low-endy, kde je marza na jeden model minimalna... A mame tu Apple, ktory raz za rok predstavi len jeden jediny model, ktory je jeden z najdrahsich mobilov na trhu a je o nho kazdorocne zajem jak o teple rozky... Co tym chcem povedat je to, ze toto porovnanie predanych kusov nema velku vypovednu hodnotu, kedze Nokia preda hlavne lacne low-endy pri ktorych moze len ticho zavidiet zisk, ktory dosahuje Apple s jednym iPhonom... Takze ja osobne by som okresal tu ich 150 modelovu ponuku na nejakych 5, lebo toto je cesta do pekiel, kedze z low-endov sa jej zisku nedostava...
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-30 01:41:35
avatar
Osobne mi staci volani a sms. Na ostatni veci mam pc
anywherehome [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-10-31 14:28:54

nj, taky jsem si myslel, až jsem zjistil, že knížky už nemusím tahat, učebnice taky ne, DVDpřenosný přehrávač s titulkami taky ne, mp3 přehrávač taky ne......jen bylo sloučena spousta přístrojů do jednoho, tak proč ne? Copak jsem hloupý, abych měl neustále při sobě knížku, mp3 přehrávač, video přehrávač, učebnici, ...?
HellowCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-11-01 06:25:39
avatar
Víš, knížky číst na mobilu, nebo na kompu ee. Ta vůně knih, žáhnout si na ty listy. Prostě něco jinýho. A když táhnu knížku co mě baví nepotřebuju mp3 přehravač ani dvd přehravač. Mysli Ona Bible v mobilu nebo v el. podobě není pro mě takovou výzvou jako "papírová".
Já si počkám, zatím mě stačí 2 roky můj SE, když to porovnám, jediné co nemám tak jsou wokna nebo droid, dotykové ovládání, navigaci a můžu koukat maximálně na horší kvalitu videa no.
Nevím možná sem trol, ale kniha, na kterou si nemůžu šáhnout a listovat v ní není kniha To by pak ale chtělo do knihy investovat peníze viď a ne ji "ukradnout" pomocí warez viď?
anywherehome [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-11-01 07:35:05

1) číst na mobilu? nezkusils, tak nezavrhuj.....je jasný, že nevíš, o čem mluvíš, bo neplatí čtení mobil=PC
2) hehe, vidíš, já se můžu rozhodnout, jestli číst, nebo poslouchat...ty ne ;-)
3) šáhnout na knihu=ano, to je častý argument lidí, co to nikdy nezkusili....taky jsem byl plný předsudků, nyní v tom vidím jen výhody=záložky kdekoliv, kolik chci, zvýraznění citátů, okamžité hledání cizích slov, encyklopedie, ...to abys nosil sebou celou Britannicu
HellowCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-11-01 15:30:04
avatar
Bohužel nevíš co plácáš knihu sem zkoušel číst na mobilu na PC, i elektronické knize. Normální kniha pořád vede . Encyklopedie ssebou nenosím, proč taky. Zvýrazňování mno pokud jde o tohle, knihy jsou moje a pokud dělám práci do školy tak v nich zvýrazňuju a nevadí mě to . Záložka nevím já si třeba pamatuju stránky, hledat cizí slova tak vyhledám si to sám, vizuálně se naučím hledat v textu to co potřebuju. Ale pokud jsi na střední je ti to k prdu, u maturity nemůžeš používat mobil, maturita z jazyka např. Aj můžeš mít klasický slovník ale mobil nikoliv . A i když vezmu třeba Omnii tak na ní číst Bibli je fakt pro mě utrpení. Pořád jezdím pořád pořád. Mno nevím jak ty ale číst knihy takhle nee. A ano umím se rozhodnout, jestli to nebo to.
anywherehome [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-11-02 06:19:21

1) tak gratuluju ke škole....až budeš pracovat, tak pochopíš, že učebnice budeš těžko číst v mobilu, to budeš číst jen beletrii (občas nějakou tu odbornou, ale ne v mobilu), pokud vůbec něco, na což mobil přebohatě stačí

2) bibli jsem přečet na Nokia E52 - 100x lepší než papírová kniha, nikam pořád nejezdím, zmáčknu nulu a jede to samo a nemusím nic a jen koukám do mobilu, ale jestli jsi ještě na základce, pak je ti to k prdu, tam potřebuješ obrázky, a to jen tak na malým displeji nejde
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Pátek, 26 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1187x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2092x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1920x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1289x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1287x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníPátek, 19 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3903x
Komentářů: 0