Preview: Need for Speed: SHIFT – Nová generace NFS má slibný začátek! Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Thursday, 10 September 2009
Přejít na obsah
Preview: Need for Speed: SHIFT – Nová generace NFS má slibný začátek!
Preview NFS SHIFT
NFS SHIFT - Shrnutí
alt

 

 

Preview: Need for Speed: SHIFT

– Nová generace NFS má slibný začátek!

 

V úterý jsem byl jako velký známý fanda NFS, pozván na oficiální uvedení nového dílu NFS, kde jsem si ho mohl pořádně vyzkoušet.

Díky tomu, jak se náš server stále rozvíjí, a navazujeme nové spolupráce, množí se nám i pozvánky na různé akce. Když mi minulý týden v poště přistála pozvánka na oficiální české představení nového dílu NFS s doprovodným programem ve stylu svezení v Rally speciálu EVO IX skupiny N, neváhal jsem ani na chvíli. Počasí se nám opravdu vydařilo a i přes nakonec neočekávaný nával, byla celá akce rozhodně vydařenou záležitostí.


Ale tyhle akce nejsou od toho, aby se pár vyvolených seznámilo s hrou, kterou vy, „obyčejní smrtelníci“ uvidíte až v pevně stanoveném datu, snědlo vynikající občerstvení, pokecalo si se sličnými hosteskami a následně se povozilo v pořádném autě 150km/h po polních cestách a pak se tu před vámi s tím vším vytahovali …. Tyhle akce jsou pracovní záležitost. Ať už se týkají jakýchkoliv produktů, od komponent, přes software až po hry, vždy je to hlavně o tom, seznámit se s novinkami, připravit si co o tom budete psát a následně vás o tom přesně a v pravý čas informovat. Zkrátka, i když to zní celé jako zábava, rozhodně to není jen pro zábavu, i když to u prezentace hry zní docela divně. Bohatý program a většinou hodně málo času je pořádný zápřah na vás, abyste pochytali všechny dojmy a zjistili co nejvíce informací. Snažil jsem se a dnes vám tedy povím, jak to s tím novým NFS je …

  • Need for Speed: SHIFT

EA si pro představení nové hry nemohlo zvolit lepší prostředí a za výběr dávám hodnocení 11/10. Prostě uspořádali celou akci přímo uprostřed velké garáže-haly, kde se normálně připravují soutěžní Rally speciály. Ty byly úhledně srovnány na straně.

Samozřejmě nechyběly volanty, protože závodní hra se prostě na klávesnici, nedej bože gamepadu nejezdí, navíc aby dotyčný ještě něco blábolil hodnocení jízdních vlastností. Hra byla prezentována na herních noteboocích, takže ne v plných detailech, ale za to na velkých TV. Ty byly stylově postavené na závodních pneumatikách. Prostě garáž se vším všudy, nářadí, díly i typická vůně oleje, maziv a benzínu. Prostě super prostředí pro autonadšence, kterým jsem …

Sluší se říci, že doma zde byl Martin Semerád, jehož asi budou fandové motosportu dobře znát. Ostatně je to jedna z velkých nadějí českého Rally sportu a v zahraničí se tento mladý jezdec (většina z nás na prezentaci byla o dost starší), ukazuje ve vynikajícím světle a sbírá ocenění už i ve světových šampionátech. Tento jezdec nám i celou hru na úvod prezentoval a zkrátka jako mladý kluk má k PC hrám a zejména závodním, vřelý vztah.

Samotná prezentace začala představením všech dílů her, toho co nabídly a celkovým vývojem série. EA zde přiznalo, že předchozí díly skutečně byly dělány v jednotném stylu a v podstatě se vyčerpaly. Po neúspěchu posledního dílu, kde byl opravdu otřesný po všech stránkách a taky to schytal ze všech stran, se už ale prováděly změny. V posledních letech vycházelo NFS každý rok, bohužel ale právě jen ten jeden rok byl každý díl ve vývoji, a řekněme si na rovinu, že to na těch hrách bylo sakra vidět (v negativním slova smyslu). Jednak byly v podstatě kopírovány a pak, když ProStreet ukázalo jistý potenciál, podepsalo se na něm jen to jednoroční vývojové období. Nicméně byl to právě tento díl, který se měl stát zkouškou a předlohou pro novou etapu série NFS. EA se rozhodlo, že ano, série bude vyházet každý rok, ale každý díl bude ve vývoji dva roky a podílet se na něm bude jiné studio a ty se tak budou ve vývoji střídat. Dá se tedy říci, že krátce po vydání ProSTREET, šel do vývoje letošní SHIFT a bylo jasné, kterou cestou se bude ubírat. A pokud máme tedy EA věřit, tak v současnosti je přesně v polovině vývoje už díl nový, na příští rok. Bylo nám ale výslovně zakázáno se na něj ptát :). Oficiálně prý nikdo nic neví.

SHIFT by tedy mělo být prvním dílem nové etapy v celé sérii a mělo by být přelomovým dílem. Je?



 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Pátek, 26 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1176x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2083x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1918x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1289x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1287x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníPátek, 19 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3901x
Komentářů: 0