Preview a test výkonu: Witcher 2 – Zaklínač 2 je skvělé propracovaném RPG a lepší než první díl! Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach a redakce   
Neděle, 22 květen 2011
Přejít na obsah
Preview a test výkonu: Witcher 2 – Zaklínač 2 je skvělé propracovaném RPG a lepší než první díl!
Technické zpracování, testy grafik a procesorů
První hodnocení
alt

 

 

 

 

 

 

Preview a test výkonu: Witcher 2

– Zaklínač 2 je skvělé propracovaném RPG a lepší než první díl!

První Zaklínač byl velké a velmi příjemné překvapení. Jako takový byl velice originální a vycházel z nám velmi blízkých knižním námětů i prostředí pověstí a bájí. Autoři hry to také vůbec neměli jednoduché. Na rozdíl od jiných RPG, kde mohou mít autoři různorodé schopnosti a prostředí může být takřka jakékoliv, Zaklínač je předlohou velmi přesně a jasně definován a to poměrně úzce. Nicméně dnes už můžeme říci, že Zaklínač (Witcher 1) patří k tomu nejlepšímu, co vůbec na poli příběhových RPG vůbec vzniklo.

Druhý díl byl tedy očekáván s velkým napětím. Tvůrci předem avizovali, že rozšíří možnosti hrdiny, ale že se nadále budou držet knižních předloh. Zde se asi ptáte, zda tvůrci své sliby splnili. Na rovinu už můžeme říci, že ano a to možná až nad očekávání dobře!

  • První dojmy

Naše úvodní seznámení s hrou je zatím velmi krátké, protože bohužel hra vychází v době, kdy spousta z nás má hodně pracovních a také školních povinností, takže není moc času na hraní. Nicméně kolega si dal prvních několik hodin a první dojmy jsou následující.

Příběh hry přímo navazuje a je výrazně hutnější než u prvního dílu. Rozhodnutí a to velmi závažná, která mají výrazný dopad na to, jak se hra bude vyvíjet, jsou téměř na každém kroku. Herní postavy jsou zpracovány extrémně věrně, že BIOWARE musí závidět, protože ve srovnání s nimi působí postavy v Mass Effect či DA dost nudně a nevěrohodně.

V novém Zaklínači 2 je velmi těžké rozlišit mezi dobrem a zlem a většinu času se budete pohybovat někde, kde nebudete vědět, zda děláte úplně dobře nebo ne a dokonce občas budete rozhodnutí litovat, když zjistíte jejich důsledky. Hra je velmi výrazně dospělá, nebojí se ničeho, erotické scény snad v žádné hře nepůsobily více přirozeně, a hlavně uvěřitelně. Tvůrci se nevyhýbali ničemu. Politika, zrady, intriky láska, všechno tady je. Příběh hry je skutečně interaktivní román a řeknu to narovinu, některé scény jsou epičtější a lepší, než v jakémkoliv jiném RPG včetně Mass Effect nebo Dragon Age! Hra nabízí podle tvůrců 4 různé začátky (hru můžete ovlivnit použitím save z prvního dílu!), hlavně ale může skončit 16ti různými konci, kdy se samozřejmě jedná o zhruba 4 hlavní a dosti rozdílné směry, kterými to všechno může na základě vašich voleb dopadnout. Hra se rozvíjí jinak už od prvních rozhodnutí, takže znovuhratelnost je zaručena. Herní doba by měla být kolem 40 hodina  pro hru jsou plánovaná i DLC, kdy některá už jsou dostupná a tedy herní dobu ještě rozšiřují. Naštěstí jsou zdarma a tak skutečně odměňují hráče, kteří si originální hru zakoupili a podpořili tak její vznik!

  • Zpracování a gameplay

Na rozdíl od zpackaného Dragon Age 2, si zaklínač 2 nehraje na rádoby moderní RPG, od kterého údajně hráči chtějí zjednodušení a v podstatě konzolovou chodičku-mlátičku. Tohle je pravověrné RPG přesně takové, jaké má být. Proti prvnímu dílu je management postavy a možnosti inventáře trochu rozšířen, v zásadě se ale jedná o to, co známe z prvního dílu a co dobře fungovalo. Tleskáme.

Opět tu máme vedlejší mise včetně úkolů, hraní kostek, pěstní souboje a nová je tu páka. Všechno tedy, co tu má být a co utváří atmosféru hry ze středověkého prostředí. Tím se dostáváme k novému soubojovému systému. Bohužel velmi originální a velmi funkční systém prvního dílu nebyl znovu použit. Místo toho je tu jeho kombinace s klikačkou. Ale pozor, není to tak jednoduché. Když budete klikat jak pitomí, tak nemáte moc šancí. Souboje jsou relativně obtížné a jako u správného RPG jdou protivníci s vámi, takže můžete se dostat do lokace, kde budou silnější, než zvládnete, protože jste pořádně neposílili v předchozí lokaci. Nicméně souboje s hlavními protivníky postrádají trochu větší obtížnost.    

Podívejme se dále …



 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 967x
Komentářů: 3
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1481x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1108x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1184x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníPátek, 19 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3765x
Komentářů: 0
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PC
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PCStředa, 17 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1461x
Komentářů: 0