GIGABYTE Z270X-Ultra Gaming – TEST a REVIEW dobré základní desky za slušnou cenu! Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach a redakce   
Pátek, 02 červen 2017
Přejít na obsah
GIGABYTE Z270X-Ultra Gaming – TEST a REVIEW dobré základní desky za slušnou cenu!
Základní deska
Testy a výkon desky v praxi
Provozní vlastnosti a taktování
Závěr a hodnocení
alt

 

 

 

 

 

  • GIGABYTE Z270X-Ultra Gaming

                   – TEST a REVIEW dobré základní desky za slušnou cenu!

Kvalita za velmi rozumnou cenu, aneb vše, co je třeba pod Intel Core 5/i7 v podání Gigabyte. Dnes se podíváme na další desku z bohaté nabídky na trhu. Tentokrát se podíváme na GIGABYTE Z270X-Ultra Gaming, což je jeden z nejlevnějších základních modelů Z270 pro hráče s veškerou parádou. Nejen Gigabyte dnes řeší, co s Intel LGA 1151 platformou, protože AMD s jeho novými RYZEN procesory je prostě lepší. Mnohem lepší, než se čekalo, takže výrobci desek bojují na dvou frontách. Problém Intel platformy je v tom, že jediné slušné procesory pro mainstream, které jdou taktovat, jsou 4jádrové i5-7600K a jen 4jádrové/8vláknové Core i7-7700K. Oba jsou ale hodně drahé vzhledem k tomu co nabízí, a oba celkovým výkonem snadno překoná 6jádrový/12vláknový RYZEN 5-1600, které jsou ale cenově na úrovni jen té i5! AMD navíc umožňuje taktování všech RYZEN CPU a to navíc bez toho, abyste si museli kupovat drahou X370 desku, protože vám stačí i levnější B350. To v případě Intelu ovšem neplatí, tam si musíte připlatit na tu K edici procesoru, pokud vůbec chcete taktovat a ještě si koupit dražší Z270 desku, aby to šlo.

Výrobci desek jsou tak v pozici, kdy jsou sice nadšeni z nové AMD platformy, kterou ale výrazně podcenili, pokud jde o vývoj a velikost výroby a snaží se to rychle napravit, jenže zároveň řeší, co teď s deskami pro Intel LGA 1151 procesory, kterých mají plné sklady a platforma to teď není moc zajímavá. Intel se ke slevám procesorů i5/i7 příliš nemá a ty jsou tak hodně nevýhodné, takže se snaží výrobci desek a uvádějí docela solidní Z270 modely za mnohem zajímavější ceny, než podobné desky s TOP čipsetem Intel do uvedení RYZEN stály. A to je i případ dnes testované desky Gigabyte.

  • GIGABYTE Z270X-Ultra Gaming

                                                   – vše co je třeba za slušnou cenu?

Název může trochu zbytečně mást. ULTRA slovíčko podle mého nemá v názvu co dělat, jelikož tohle opravdu není ULTRA deska pro high end. Nicméně GAMING deska to rozhodně je a přebírá alespoň některé prvky z vyšší a dražší série kvalitních AORUS desek.

Gigabyte se tímto modelem snaží nabídnout dostatečnou kvalitu, plnou výbavu a vše co může domácí hráč žádat včetně nadstandardních prvků v designu, a to vše za velmi slušnou cenu! Tahle Z270 deska se vší výbavou i zpracováním totiž stojí už kolem 3700 korun vč. DPH (občas stojí i více a jeden obchod na ni měl akci, že přidával WiFI/BT kartu, prostě výrobci desek se snaží různě).

Každopádně je to Z270 deska se vším, co k tomu patří. Gigabyte ji i vyšperkovalo výrazným RGB podsvícením, kdy toho na desce svítí opravdu dost. Vše plně regulovatelné a ovladatelné i třeba přes telefon. Podstatná je však dostatečná kvalita, a hlavně ve výbavě je vše, co je třeba, včetně solidní integrované zvukové karty s ALC 1220 čipem, M.2, SATA, U.2, USB type-C a tak dále.

Právě v kombinaci s dostupnou cenou slibuje tahle deska hodně pokud jde o poměr cena-výkon při solidní kvalitě, tak se na ni podívejme podrobněji …



 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!Úterý, 30 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1125x
Komentářů: 5
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Pátek, 26 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1622x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2289x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2030x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1347x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1320x
Komentářů: 1