ViewSonic VX1755 – TEST a RECENZE mobilního 17“ monitoru na cesty. 1080p se 144Hz všude sebou? Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach a redakce   
Středa, 28 červen 2023
Přejít na obsah
ViewSonic VX1755 – TEST a RECENZE mobilního 17“ monitoru na cesty. 1080p se 144Hz všude sebou?
Monitor
V praxi
Závěr a hodnocení
alt

 

 

 

 

  • ViewSonic VX1755 – TEST a RECENZE

           mobilního 17“ monitoru na cesty. 1080p se 144Hz všude sebou?

Je dokázáno, že mít dva monitoru u jednoho PC podstatně zlepšuje a zrychluje práci na PC. Někteří dokonce používají tři, což je ještě zajímavější, ale klade to už značné nároky na prostor. Nicméně dva monitory jsou podle mého názoru a rozsáhlých zkušeností, naprostý základ pro každého, kdo na PC opravdu hodně pracuje apod. To je ovšem problém, když musíte zamávat svému výkonnému multimediálnímu multi-monitorovému domácímu PC na rozloučenou, když musíte někam jet. Ať pracovně nebo za zábavou a jste tak odkázáni na malý notebook a jeho obrazovku.

Asi víte stejně jako já, že pracovat najednou na jednom malém monitoru mobilního PC, není zrovna ergonomicky skvělý zážitek. Činnosti, které jste zvyklí dělat rychle a efektivně aniž byste nad nimi přemýšleli, najednou trvají mnohem déle. Musíte neustále přepínat okna atd. Prostě hrůza! Nicméně dnes se podíváme a otestujeme si produkt, který je řešením. Mobilní monitor!

  • ViewSonic VX1755 aneb mobilní monitor na cesty

Tohle opravdu není typický běžný počítačový monitor. Můžete jej tak sice i doma používat, ale to opravdu není jeho konstrukční a designové určení. Tím je opravdu snadná mobilita a přenositelnost a také rozumná cena za to všechno. ViewSonic VX1755 má „jen“ 17,2“, což je malé na běžný PC monitor, ale je to poměrně velká na mobilní cestovní monitor. Speciálně když se má vejít do běžného batohu. Současně se výrobce snažil o co nejnižší hmotnost, takže váží jen 1kg. Kromě toho je dodáván s praktickým odolným krytem. Zásadní je tu také relativně dostupná cena, takže výrobce si odpustil použití pěkného, ale drahého OLED panelu, nebo integrované baterie apod.

Parametrově ho nicméně omezuje požadavek na tu mobilitu, tedy velmi nízkou hmotnost a rozměry. Tloušťka celého monitoru je pouhých 17mm, vlastní obrazovka je opravdu tenká. Jde technicky o LED podsvícenou IPS s rozlišením 1920x1080. To sice nezní nic moc na dnešní poměry, ale 1080p na 17,2“ je více než dost. Omezená je svítivost pouze 250cd/m2 a kontrast 800:1. Ovšem ani jedno není zase takový problém. Co naopak docela překvapí je fakt, že i tenhle panel má dnes 144Hz a FreeSync Premium podporu, takže je dost dobrý i na hraní her :).

Monitor se může připojit klasicky přes HDMI anebo USB-C. Napájení je řešeno malým Type-C adaptérem. Potěší také integrované reproduktory. Monitor má integrovaný kovový stojánek, který je součástí zadního panelu. Ke všemu výrobce dodává ještě pevný magneticky připnutelný kryt, který známe třeba z tabletů.

Asi tedy nemusím říkat, že mě tento produkt velmi zaujal, protože nabízí praktické řešení mého problému. Klasický PC monitor si na cesty prostě vzít nemohu, tenhle se ale do mého batohu k mému notebooku v pohodě vejde a najednou tak mám dva monitory i na cestách ve své mobilní kanceláři s tomu odpovídající ergonomií práce.

To zní více než velmi zajímavě. Jaký tedy ViewSonic VX1755 je v praxi?



 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!Úterý, 30 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 701x
Komentářů: 5
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Pátek, 26 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1423x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2235x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1985x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1318x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1302x
Komentářů: 1