Half Life – 10 let hry, která změnila herní svět. Zapaříme? Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Sobota, 22 listopad 2008
altVěřte nebo ne, je to 10 let od 20.listopadu 1998, kdy vyšla hra, která dala tvář stovkám dalších her až doposud …

 

 

   Half Life. Ani se to nechce věřit, že je to 10 let od chvíle, kdy jsem ještě jako školu povinný hrál po večerech s kamarádem tehdy tuhle neuvěřitelnou hru. Díky téhle hře se tisíce lidí naučili, k čemu se používá páčidlo a že mozkokrab může číhat všude a to přesně tam, kde ho nejvíc čekáte :). Hráli jsme ji v době, kdy o ní ještě mnoho lidí ani neslyšelo, v době, kdy byl herní business v plenkách a vydání hry Half Life prošlo takřka bez povšimnutí. Až po týdnech a měsících se jí všimly herní časopisy a rozjel se nevídaný kolotoč, který si ale tehdy Half Life zcela zasloužil. Dnes jsme na podobný kolotoč zvyklí a to si jej 99,9% her, kolem kterých se dělá humbuk, vůbec nezaslouží. Za 10 let od vydání Half life se z her stal ohromný Business, kde čím dál tím více můžeme vidět, že počítačový hráči jsou až na posledním místě. Jinak si neumíme vysvětlit, ty desítky a stovky herních paskvilů, které nám rok co rok předkládají největší herní studia a to za ceny, které zdaleka neodpovídají skutečné kvalitativní hodnotě hry ...  

hl1-a

   Ale dost stěžování si a zpět k Half Life. Vzpomínám si, jako by to bylo včera, když jsme s otevřenými ústy procházeli Black Mesa Facility, a snažili si tohle proběhnout, tohle otevřít, semhle se dostat, tohle zastřelit a nenechat se sežrat. Prostě jsme Half Life hře totálně propadli. Vzpomínám si i na první hodiny v PC herně, kde jsme bojovali v neskutečně zábavném multiplayeru na mapě jménem CrosFire, jejíž charakteristickým rysem byl bunkr a odpálení atomovky. Zkrátka Half Life je pojem. Dle mého názoru je to i hra, která vtiskla tvář tisícům dalších her až do současnosti. Jistě, před Half Life tu byly hry jako DooM, HEXEN, Wolfeinstein 3D a další, ty spustili éru akčních stříleček, ale Half Life přinesl do akčních her skvělý příběh, relativně širokou interakci postav, napětí, které nebylo dáno počtem protivníků atd. I dnes by Half Life v porovnání s mnoha současnými hrami obdržel v recenzích slušná hodnocení.  Když se podíváme na současné hry typu Crysis, Far Cry, Dead Space a hromady hromady dalších, všechny jsou svým přístupem vlastně identické s Half Life. Na jednu stranu je fajn, že nás to pořád baví, na druhou stranu je strašné, že za 10 let vlastně nikdo nepřišel s ničím novým a skutečně originálním.

hl1-b

  Half Life slaví tedy 10 let a v rámci toho, jej můžete v originále získat na STEAMU za pouhých 20 korun. Kromě původní hry bych připomněl ještě dva zdařilé „datadisky", které taktéž sklidily velkou přízeň. Zapomenout nesmím ani na stovky uživatelských herních modů a příběhů, vytvořených v prostředí Half Life, z nichž minimálně 10 se může rovnat s kvalitou samotné hry a stojí za zahrání. Half Life byla jedna z nejlepších her historie a pokud vás, jste-li mladšího ročníku, minula, rozhodně doporučuji vyzkoušet. Grafika a zpracování neurazí ani po letech a na 10 let starou hru vypadá pořád ještě dosti slušně. Pro mě osobně je Half Life velký pojem a mám o spojený navždy s živou částí svého mládí a nelituji času, který jsem věnoval zábavě s Half Life. Samozřejmě i nadále sleduji všechny novinky okolo dalších pokračování a všechny dosud vyšlé, jsem hrál. Half Life 2, i když to bezpochyby byla kvalitní hra, už nebylo úplně ono. Následující epizody byly super, ale platí o nich to co o druhém dílu samotném. Každopádně i v součásti patří Half Life k absolutní herní špičce. S napětím ta čekám na další pokračování a mrzí mě jeho odklady. Osobně si myslím, že nejdůstojnějším oslavením 10 let Half Life by bývalo bylo vydání Half Life 3. Tak bohužel a čekáme dále. Do té doby si můžeme jako oslavu střihnout původní Half Life. Nedávno jsme také po dlouhé době vyzkoušeli s kamarády multiplayer a musím uznat, že ani po letech neztratil nic ze svého kouzla a směle se může hratelností a zábavností utkat se současnými hrami. Half Life Rulezzz ...

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
F3rda [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Slza v oku... 2008-11-22 02:20:14
avatar
Přesně tak!!! Nejlepší hra, co jsem kdy hrál. Atmosféra, příběh a hlavně výborná muzika - to vše je Half Life. Koupil jsem si ho na Steamu spolu s datadiskama před měsícem, protože jsem tomu nemohl odolat ani po těch 10 letech!
Spoustě her se dostalo srovnání s HL, ale pochybuju, že jako celek jí kdy něco překoná.
Co myslíte...?

PS: Nezapaříme si po síti? CS je CS, ale starej Half má svý kouzlo a hlavně je to strašná prdel
Centurion1973 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 05:03:08
avatar
Ja planuju koupit celej Valve Pack az na nej bude o vanocich sleva

P.S. kdyby si nekdo chtel zahrat L4D tak si me pridejte do pratel a zaparime spolu
http://steamcommunity.com/id/Rebel44
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 10:35:00
avatar
Ahoj klucíí Napište sem prosím, jak to udělat, abych mohl taky nakupovat ty hry přes steam. Můžu si napsat rebelovi na icq, ale myslím, že by to chtěli vědět i ostatní, co čtou článek. Nějaký popis jak na to. Díky
Ziina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 10:49:38
avatar
tak naky podrobny navody na netu najdete, jinak potrebujes jen kartu na platby pres internet a nainstalovanej steam a vytvoreny ucet. v menu steam vyberes STORE, najdes si tam hru kterou chces, zaplatis (udaje z platebni karty) a muzes stahovat. cely nakup trva chvilicku.
Centurion1973 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 12:35:58
avatar
Staci jit na stranku www.steampowered.com - tam si kliknes na "Get Steam Now" - stahne se ti instalacka - jakmile to mas nainstalovane tak si tam vytvoris ucet - pak mas ve Steamu zalozku "Store" tam si vyberes hru nebo hry ktere si chces koupit a zaplatis budto kreditkou (musi byt pouzitelna pro internetove platby) nebo prez PayPal.
panther7 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Koupě 2008-11-22 10:46:26
avatar
Ahoj, jak je t stim kupovánim na steamu?
Tam vyplnim ty údaje, číslo karty a tak, pak teoreticky kliknu na zakoupit a co dál? Vůbec totiž nemám zkušenosti s takovýmto způsobem nakupování...
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 11:13:39
avatar
Já taky ne, ani nevím, jaká karta podporuje platby přes internet, Jestli ta moje jo, nebo ne. Pak se prý dá vytvořit ´čet a předplatit si tam. Že máš účet s penězma ze kterýho si pak kupuješ hry nebo tak nějak.
Kiw [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 12:11:09
avatar
Můžeš zkusit zavolat bankovnímu poradci. Já mám třeba od KB tři karty, z toho jednu virtuální, eletronickou nebo tak nějak a za pomocí té to provádím.
Vyberu hru, vyplním údaje o kartě, během deseti vteřin je platba potvrzena (jestli tě napadají poplatky, tak žádné neplatím, prostě jenom cena hry+daň krát aktuální kurz dolaru). No a pak už mám hru přidanou v sekci "my games" a můžu ji začít stahovat.
Jediný problém je tedy se ujistit o té možnosti platby přes internet.
Centurion1973 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 12:41:40
avatar
Vetsina bank vystavuje zvlast kreditky pro platby na internetu. Bezny platebni karty jsou vetsinou blokovany tak ze je nelze pouzit pro internetove platby.
Snowii [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 15:56:24

podle me se neda rict, ze to vetsina dela. Obzvlast pokud tu lidi maji studentske ucty tak ty vetsinou online platby povolene maji - sam mam studenta u CSOB a ty online platb podporuji. U normalniho uctu si to podle me clovek musi zadarmo aktivovat, ci ma onu virtualni kartu.
siddhi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 21:07:54
avatar
dnes uz má drtiva většina platebních karet povolené platby přes internet. Osobně bych se bez tehle služby již neobešel.
panther7 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-23 21:20:17
avatar
Tak já mám kartu Student+ od Český spořitelny a internet banking mám aktivovanej, ale s limitem 0,- ... Po delším hledáním jsem zjistil, že limit lze pouze snižovat (ve webovém rozhraní) a pokud bych ho chtěl navýšit, tak musim zajít na pobočku (asi kvůli bezpečnosti)
popkec [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 12:27:51

neni nad to mit doma origo :-). nechapu lidi co stahujou hry ze steamu :-D
Centurion1973 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 12:38:06
avatar
krabicky a DVD sucks...
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 14:41:47
avatar
A pak uz staci jen cekat az si sikovny hacker zkopiruje vase cisla kreditnich karet
ThomasBlue [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 16:53:29

Rozumný člověk má na on-line platby zvlášť účet na který převede peníze až těsně před platbou. Třeba u mBanky to není problém, převody jsou zadarmo a okamžitě, karta je taky zadarmo. Takže si šikovný hacker může zkopírovat co chce a bude mu to houby platné.
Centurion1973 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 19:23:04
avatar
od toho sem pojistenej...... pripadnej prusvih zaplati banka - krome toho jsou veskere transakce sifrovane.
siddhi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 21:13:26
avatar
nejlepší je jednoduše nechat si u banky vystavit zvlášť kartu na internetove nakupovani a na si zvolit nizky limit.
Jinak ja na steamu nakupuji pres PayPal, který ti přeci jenom zaručí větší bezpečnost.
poluxtroj [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 22:01:10
avatar
Pokud vím,tak pravě učty PayPal jsou nejrizikovější a nejvíce se na ně pirati zaměřují.
siddhi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-23 20:16:19
avatar
to jsou z velke části jen blbbé řeči ze starých časů. Nyní má paypal zabezpečení srovnatelne s bankovnim. A pořad je to bezpečnější než přímá platba kartou (steam hekneš mnohem snadněji, než paypal).
RiMr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-24 16:34:29
avatar
Kecy v kleci...
Rozhodně se ti spíš stane, že dostaneš večer po kokosu až se budeš vracet nalitej z knajpy a sebere ti to cos neprochlastals, než že ti někdo vybrabčí účet přes PayPal...
Nejlepší je to kombinovat... Takže karta na internet. platby s vlastním limitem, která se připojí k PayPalovému účtu...

No a pokud se fakt někomu stane, že doma zjistí, že mu hackeři vybrali účet a nejlépe převedli kartu do dluhu, který je třeba ihned uhradit a jediné co můžeš prodat je počítač pod cenou a jak tak tu hrůzu jdeš zapít a venku tě někdo přepadne a sebere ti poslední peníze, mobil a trenky... Tak to už je fakt smůla a takovému člověku by neměli dávat peníze do ruky...!
Ziina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 14:49:06
avatar
je to velice pohodlny, rychly, nemusis nikam chodit a nic obednavat, zadny krabicky a dvd (odpad v podstate). jedina nevyhoda, ze tu hru pak nemuzes prodat, je to vazany na ucet steamu (aspon nevim o moznosti, jak hru prevest na jiny ucet)
Xyw [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 02:29:36
avatar
Vsetko najlepsie k narodeninam, Half Life
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - suhlasim, 2008-11-22 07:49:28
avatar
aj podla mna jedna z najlepsich hier, pri jej hrani som nevnimal svet okolo seba :-). presiel som ju niekolko krat a zahral som si aj opposing force a blue shift. skvela grafika, pribeh a atmosfera. a to vsetko na celerone 400 mhz, 96 mb ram a 64 mb riva tnt2 m64. uz sa tesim na half life 2: episode two ktoru si idem kazdu chvilu nainstalovat.
md20 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 08:11:53

Akurát že tá akcia za 20,- bola do 21.11.2008...
Centurion1973 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 09:34:20
avatar
v tuhle chvili to jeste mam na Steamu za
0.98 USD
md20 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 17:35:15

pardon, mal som blbé informácie:
http://www.techpowerup.com/76684/Half- Life_Turns_10_Valve_Celebrates_Anniversary_Giving_ it_Away_for_98%A2.html
Banshee [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-23 13:41:58
avatar
Akce plati porad, uz jsem to koupil Muj prvni nakup pres steam, aspon uz vim, jak se to dela
PS: stalo to 24,55Kč Nezapominejte na DPH
obc [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 09:08:13
avatar
Ne že bych s hodnocením současných her nesouhlasil, ale dodnes si pamatuju na celostránkové reklamy na Half-life v herních časopisech (něco ve smyslu: přestaňte se hádat zda je lepší Doom nebo Quake, je tu Half-Life), do té doby takřka nevídaný rozsah reklamy, takže i když se to nedá srovnávat s dnešními poměry, na tehdejší dobu to byl rozhodně humbuk, a kdo alespoň trochu hrál hry na počítači, tak o Half-Life určitě něco věděl... Před deseti lety nebyl internet tam, kde je dnes, to je celý rozdíl oproti dnešku, srovnávat s dnešními hrami proto není možné.
drnoha [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Half-Life 2008-11-22 09:13:15

Souhlas s každým slovem v článku.

Kdo by vyloženě nemohl přenést přes srdce přeci jen postarší Quake Engine, může vždy šáhnout po Half-Life: Source, který je na enginu HL2 (i když osobně kromě vody a pár světelných efektů nějaké výrazné zlepšení grafiky nepozoruji).

Nicméně jsem celkem přesvědčen, že se lidé budou k Half-Life vracet i na jeho 15té, 20té a možná i další narozeniny a že bude stále bavit.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 12:49:05
avatar
half-life:source je dost odflaknutej..ale fanousci zacali delat tenkrat na projektu black mesa:source coz mela byt kompletni konverze half life do source enginu. jen nevim jak ten projekt dopadnul protoze sem si na nej vzpomel az ted
Chaythere [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 14:32:32

No tak projekty sou dva .. jenže to trvá a trvá, prostě asi to bude venku k přiležitosti těch 15tejch narozenin asi.

http://www.blackmesasource.com/downloads.php
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 15:39:11
avatar
jj uz sem si to nasel kdo vi jestli to teda vubec nekdy vyjde...
AndreasCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-24 10:32:03
avatar
Tak to chci. Co proto mam udelat, koho zabit?
Chaythere [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 09:20:25

Přesně tohle vám tu říkám celou dobu .. HALF LIFE je nejlepší !! aaaa láska na první loading ! Dvojka mě taky nehorázně uzemnila, ani sem ji nemusel hrát první hodiny sem jenom sledoval kámoše jak to hraje v herně, ta atmoška co dokáže vytvořit Valve .. nikdo nemá šanci.
GaGy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - CS 2008-11-22 10:31:30

Nevím jak vy ,ale na časy v CrosFire vzpomínám do dnes pařby v hernách byly prostě lepší než někde běhat za holkama Někdo vás nasral tak si vstanul a dal mu ránu aby to už nedělal ,jo jo zlaté časy v hernách ,holt herna je herna. To nemluvím o zlatých časech CSka ..To vlastně hraju do dnes ... Ale Myslím že ani Quake nebyl špatnej
Neznámý  2008-11-22 11:54:55

Zdar GaGy, to já mám, koupenou, originální a to tu Originální Hru Quake 4, od Cenegy, která, je Kompletně Nadabovaná v Češtině, a zrovna, nedávno, jsem, jí dohral, na Single Player, na NeJLehčí obtížnost, a i tak, jsem, si musel, dát, v Předposledním KOle, kód, asi na 5 Nepřátel, po asi tak 100 LOADech, to se, opravdu, nedalo, to bych, ty nepřátelé zabíjel, asi tak, 10 Let, tak, jsem si dal, kód, na Nesmrtelnost, asi tak, na těhlech 5 Nepřátel, a odstřílel, jsem, je potom, Brokovnící, překvapivě, tahle, Brokovnice, ve hře, Quake 4, asi nějaká Kompletní NadaBovaná verze CZ, od Cenegy, tak, tahle, Brokovnice, má docela, dobrý účinek, i na Dálku, na rozdíl, od hry DOOM 3, asi nějaká verze CZ, a to i když, je Engine Hry, Quake 4, asi nějaká Kompletně NadaBovaná verze CZ, vystavená, a to, vystavená, na tom, ENGINu, hry DOOMa 3, asi nějaká verze CZ, tedy, abych tak, řekl, a nebýt, k té hře, Quake 4, asi nějaká Kompletně Nadabovaná verze CZ, od CENEGy, návod, tak, bych tu hru, a to, tu hru, Quake 4, asi nějaká verze CZ, hrál, asi hodně, dlouho, tedy, abych tak, řekl, prostě no!
F3rda [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - JESUS :-D 2008-11-23 19:56:03
avatar
Gagy? Ses to ty? Zdravi R1
Asgard_X [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 11:36:04
avatar
Half-life a Fallout. Dvě hry, které mě osobně v mládí ovlivnily asi nejvíc. Kdo nezažil, neuvěří. Díky za připomínku výročí, až jsem musel zamáčknout slzu
Neznámý  2008-11-22 11:55:43

Zdar Asgarde_X, to já taky, tedy, abych tak, řekl, to já taky, tedy, prostě no!
Longin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 13:02:48
avatar
Plně souhlasím fallouta a HL jsem pařil asi v 5tý třídě a byl to masakr
AndreasCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-24 10:33:55
avatar
Uplne mi ctes myslenky. Tyhle dve proste byly srdcovky. Z dalky se jim mozna jeste blizilo Diablo.
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 14:50:03
avatar
Jsem asi barbar, ale me HL moc nebavil, hral jsem ho cca pred 5 ti lety a ta hra byla zbytecne dlouha. Prislo mi to porad stejny zabijeni nepratel a postup dopredu predem nadefinovanou cestou. Je ale pravdou ze nepratele byli na tu dobu neuveritelne chytri...
Me mnohem vic bavil Unreal z roku 1998 . Ale bude to asi tim ze to bylo jedno z prvnich FPS ktery jsem hral. Unreal mel skvelou grafiku a atmosferu, zkratka naprosta parada
Body.HWT [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - To Ladik 2008-11-22 15:02:04
avatar
Ahoj Ladiku, ja nevim kolik ti je let, nebo se snazis byt zajimavy, ale ty tvoje prispevky i kdyz jsou nekdy o necem jsou fakt necitelny. Takhle nejistyho cloveka jako jsi ty jsem fakt nevidel, tolikrat napsane slovo ASI v jednom clanku jsem nevidel. Jestli si sam sebou (a tim co pises)nejsi tak moc jistej, tak bys mel pozadat nekoho o pomoc. Viz: hry DOOM 3, asi nějaká verze CZ, a to i když, je Engine Hry, Quake 4, asi nějaká Kompletně NadaBovaná verze CZ, vystavená, a to, vystavená, na tom, ENGINu, hry DOOMa 3, asi nějaká verze CZ, tedy, abych tak, řekl, a nebýt, k té hře, Quake 4, asi nějaká Kompletně Nadabovaná verze CZ, od CENEGy, návod, tak, bych tu hru, a to, tu hru, Quake 4, asi nějaká verze CZ. Nevim jestli si pripadas vtipnej, nebo dulezitej, ale opakovat neustale nazvy her doplnene radoby vtipnou poznamkou o jakou verzi se jedna mi pripada opravdu jako zhovadilost(jeste ze ta cestina je tak pestra ). Kazdopadne tvoje forma psani je tvoje vec, ale psat prispevky, ktere spousta lidi preskoci(soudim podle reakce lidi na tve clanky) se trosku miji ucinkem a logice diskuzi. Nemyslis?.
Jinak HL jsem nehral, ale hral jsem HL2 jako jednu z mala strilecek (mam radsi RPG) tak musim rict ze jsem si to fakt uzil a pro mne asi nejlepsi strilecka.
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 15:58:35
avatar
jj HL2 byl super, skoda ze ted sklouznul ke kratkym, ale pekelne dlouho vyvijenym epizodam. Valve ted nejspis vic zivi STEAM nez vyvoj her

Ja bych rekl, ze hry ktere jsme hrali pred X lety se nam zdaji lepsi nez ty dnesni ne proto ze by hry tenkrat byly o tolik lepsi, ale zkratka proto ze tenkrat jsme zacinali hrat a bylo to neco noveho a neokoukaneho. Dnes prekvapit hrace je mnohem tezsi nez tehdy. Je to taky diky nostalgii. Kdyz si dnes zahrajete nejakou starou hru casto ke svemu prekvapeni zjistite ze vam neprijde tak super, jak si ji pamatujete...
Prirovnal bych to k seniorum. Vzpominaji na krasne casy kdyz byli mladi, jak tenkrat byl svet super a ted nestoji za nic. Kdyby mely sanci videt tehdejsi svet znovu svyma stareckyma ocima, tak skvely by nebyl...
doktor2 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 16:46:38

pořád to ale jde ..něčím překvapit ...viz. Bioshock
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 16:53:35
avatar
nebo left 4 dead
Snowii [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 16:04:54

souhlas, ja bych byl pro, aby se bud zavedla nejaka filtrace na urovni digiaury a nebo jeste radsi bych mel u svyho profilu moznost skryt si prispevky urcitych uzivatelu a ladik by tam okamzite frcel... (nikoho jinyho tu takovyho nemam ), proste aby to automaticky srolovalo jeho prispevek do sipky s moznosti rozkliku - kdyz bych mel jooo moc naladu treba bych to cas od casu rozklikl

kdyz ctu diskuzi nedivam se prvne na autora prispevku, ale zacnu cist prispevek a proto se vzdycky akorat nastvu, kdyz na konci prvniho radku zjistim, ze to asi zase je ladik...
Chaythere [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 16:46:26

Neblbni.. tady maj přece ,ládíka, všichni rádi a problém je v nás !

Jinak to řešení už někdo navrhoval a bylo by nejlepší, ti co maj ládíka tak hrozně rádi by mohli onanovat dál a my chybní by jsme ty kraviny nemuseli trpět.
Lukyn1811 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 21:20:07
avatar
No když se k tomu DD pořád nemá, tak asi budu muset vyrobit plugin pro Firefox, který automaticky odstraní příspěvky od určitých uživatelů(u mě by tam byl taky jenom Ladik). Dotaz pro DD: Pokud někdo dosáhne aury 0, dostane ban? Protože to bych se s tím pak nemusel p*cat, Ladikovi se to určitě podaří co nevidět...
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-23 00:04:29
avatar
ještě jsem to nepromýšlel
Chaythere [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-23 10:49:45

myslím, že bych i přešel na firefox
Lacomme [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 16:23:12
avatar
Volejte chocholouška
doktor2 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 16:45:52

Naprosto s Tebou souhlasím DD. Halfu jsem úplně propadl ..byl jsem tenkrát rád,že jsem dorazil prvák na právech. Zrovna jsem na něj narazil ve zkouškovém ..jak už to tak bývá. Vynikající byl i Half life 2 a také další epizodická pokračování. Prostě Marc Laidlaw uměl napsat skvělý příběh, ze kterého žijí dosud. Vzhledem k tomu, že tento spisovatel science fiction je stále ve Valve a předpokládám, že tam není za zásluhy ..tak se máme určitě do budoucna naco těšit ..HL 3 myslím žije. Každopádně jistotou je, že vyjde podstatně delší Episode 3. Včera jsem četl rozhovor s Gabem Newellem a říkal, jak je doslova šokován úspěchem Left 4 Dead ..sám mohu potvrdit, že černý kůň letošní sezóny se hodně vydařil ....Valve snad neumí špatnou hru.

Ted trošku odbočím ..netušíte někdo co je s projektem The Crossing? ...to je projekt, za kterým stojí Viktor Antonov bývalý šéf designér HL 2.
MGST [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 16:55:03
avatar
Co sa do Ladika navazate?! Ked s nim nesuhlasite dajte mu palec dolu alebo necitajte. Ale nevyhadzujte mu to stale na oci! Je to uz trapne!!
Chaythere [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 18:47:08

Jakýpak souhlasíte .. buhví co píše za bláboly a jestli tomu rozumí sám v jeho pojašeným světě .. si dejte palce sami kam chcete .. trapný je jedině to, že tady normální lidi musí trpět tohle .. ano můžeš říct ať to přehlídnu, ale když plynule čteš a najednou ti do toho skočí taková hovadina a hned třeba 4x tak je to fakt super. Chodím se bavit do diskuzí pro zábavu a nepotřebuju k tomu šaškec.
Snowii [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-23 02:45:10

jako kecy typu, ze patri k folkloru ceskych IT for atd. na to se muzu vykaslat, nemyslim si ze palcem dolu/nahoru se to vyresi (a lidi jeste k tomu ocividne uz zacali byt zvykli se tim jeho textem prokousat a normalne ho hodnotit - takze to uz se to palcem tuplem nevyresi).

Reseni, ktery navrhuju, nikoho extremne neboli, ja si ho bloknu, budu spokojenej a ty si ho cti, nebo si ho blokneme vsichni a on bude spokojenej protoze si neco napise a zobrazi se mu to, jako soucast diskuze... Myslim, ze tu neni nic proti nicemu a pro skilled web programatora si myslim ze to je otazka max hodiny prace...
Body.HWT [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - to MGST 2008-11-22 17:17:27
avatar
Trapny je ten jeho styl psani!!!. Ja nerikam ze s nim nesouhlasim, ja mluvim o jeho stylu psani!. A kdyz mu to nekdo porad vyhazuje na oci jak rikas, tak na tom asi neco bude a mel by se nad svymi prispevky zamyslet!.
MGST [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 17:26:20
avatar
Skusil si sa ho opytat preco tak pise? hadam, ze nie. Mozno ma na to dobry dovod a vobec to nemusi robit pre to aby niekoho vytocil.
D4NO [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 17:41:53

On je pro tenhle styl psaní nějaký rozumný racionální důvod ?
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 19:55:52
avatar
ehm ses uplne zdravy?
RiMr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-24 16:43:42
avatar
JEŽÍŠ TO SE MU LÍBÍ!!! VÍC SE O NĚM BAVTE!!! JEŠTĚ VÍC HONITBY!!!

Ehm, opravdu nechápeš proč ten de*il tak píše?!
Asgard_X [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-22 17:46:22
avatar
Dobrý nápad zeptat se přímo místo hádání se. Ladíku proč tak píšeš?
Neznámý  2008-11-22 18:07:12

Zdar Asgarde_X, to já, tedy, abych tak, řekl, tedy, sem dement, abych tak, řekl, prostě no!
Snowii [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-23 02:46:34

typicka reakce, kterou uz jsem videl na nejednom konkurencnim serveru, dejte mi prosim na mych oblibenych serverech moznost si toto bloknout
Neznámý  2008-11-23 12:15:01

Zdar Snowii, to já, tedy sem si,nemohl pomoct,takže se,omlouvám, abych tak,řekl,prostěno!
jmmazuch [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - HALF LIFE S HDR 2008-11-22 18:44:42
avatar
HALF LIFE S HDR sa vola half life source odporucam okream 128 bit osvetlenia ziskate este lepsiu fyziku a hra ide aj pod windows 7 otestovane
stiahnut sa do zo steamu


PS" kto nehral HAL LIFe nevie co je FPS game
Mrtvola [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - HL forever 2008-11-22 19:19:02
avatar
Half life je u mě na vrcholu her mnou kdy hraných. Ani nevím kolikrát jsem ho dohrál, jak jsme s kamarádem závodili kdo ho dohraje rychleji, jak jsem o něm psal osmistránkovou recenzi do školního časáku a díky tomu ho pařila půlka malého i velkého gymplu. Jak jsme doma ve třech (bratrech) hráli deathmatch a nejstarší bratr, v té době asi 25letý a ženatý řval po už asi 20killu že zakazuje používat vysavač(ten plasmový plamenomet nebo co to je:-)a mě zakázal kuš, protože se nedokázal trefit do panďuláka v letu....prostě HL je věčný. HL2 jsem hrál jednou a stačilo....jedničku pravidelně dohrávám každý rok ještě aspoň jednou...chobotnice, vojska....prostě HL. (Stejně tak hrajeme ještě MDK 1 a HoMaM 3...to jest top 3 hry)Žádná dnešní hra mě tak nechytla, ne tak jako Half-life....rychle dejte mě pajcr, jdu rozlousknout pár BlackOps....
Pesticid [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-23 21:32:56

Všetko naj HL...ja som vždy vravel, staré hry nadovšetko...
Neznámý  - gunman chronicles 2008-12-04 14:33:31

Zdar lidi, dělám stránku o jedný hře s enginem Half-lifu!!! je asi málo známá ale mě osobně baví!!! podle mě je stejně dobrá jako samotné HL
Neznámý  - gunman 2008-12-04 14:34:21

tady je na ní odkaz, teprve na ní dělám ale bude good!!! www.gunmanchronicles.wbs.cz
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1286x
Komentářů: 4
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1672x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1161x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1217x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníPátek, 19 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3803x
Komentářů: 0
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PC
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PCStředa, 17 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1478x
Komentářů: 0