Microsoft a Yahoo spolu v boji proti Google Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Úterý, 14 duben 2009
alt Ačkoliv spojení obou firem zatím neprošlo, obě firmy chtějí spolupracovat proti Google.

 

 

Vliv Google stále roste a začíná být skutečně až problém. V USA už má Google přes 70% podílu a slábnoucí Yahoo jen 15% a o 5% podílu Microsoftu Life Search ani nemluvě. Loňské námluvy Yahoo a Microsoftu selhaly a již bývalý šéf Yahoo si určitě vzhledem k současné situaci rve vlasy, že těch více než 40 miliard dolarů nepřijal. Dnes by místo zatracování, byl investory vynášen do nebe. Místo toho ale bývalý šéf Jerry Yanng celou akvizici překazil, zruinoval tak akcie vlastní společnosti a dokonce naběhl do náruče Google, který měl na zrušení akvizice mezi MS a Yahoo největší zájem. Jenže spolupráci Yahoo a Google překazily očekávatelně antimonopolní úřady, které ve spolupráci obou firem viděly zcela jasné ovládnutí trhu. A tak se spolupráce nekonala. Google si budoucího kroku antimonopolních úřadů musel být předem vědom vzhledem ke své pozici, o to větší je selhání bývalého šéfa Yahoo, že odmítl nabídku Microsoftu a zkoušel neživotaschopnou spolupráci s Google.

Yahoo má ale již novu šéfku, Carol Bartz a ta je k Microsoftu mnohem vstřícnější. K tomu, že by Microsoft přímo koupil Yahoo asi letos nedojde, ale úzká spolupráce je téměř jistotou. Obě společnosti totiž vlastně nemají co ztratit a vlastně ani jinou možnost, jak sílícímu Google konkurovat. 2x škoda, že Microsoft Yahoo loni nekoupil. Nicméně alespoň že nějaká spolupráce bude. Konkurenci bychom ke Google potřebovali jako sůl a Microsoft s Yahoo jsou vlastně to jediné, co nám zbývá. Uvidíme tedy, s čím Microsoft s Yahoo přijdou. Myslím ale, že spolupráce bude opravdu v hodně konkurenčním duchu směrem ke Google. Čekal bych tedy masivní propagaci prohlížeče IE, internetového vyhledávání, alternativu k inzertnímu systému Google Adsence a další služby.

Osobně musím říci, že včera již bylo pozdě. Ačkoliv jsem si vědom všeho, co Google přinesl a dokázal a hluboce před ním smekám, z jeho rostoucího vlivu jsem mírně řečeno nervózní. Není dobré, když má jedna firma tak obrovský vliv, který se dá tak snadno a centrálně zneužít. Zatím se tak sice neděje, ale co když někdy v budoucnu ….

Zdroj: DailyTech

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Araya [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-04-14 01:50:23
avatar
Tam ti ulitlo ze Google ma novou sefku, ale Carol je sefka Yahoo. Ani by ti to nedavalo smysl.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-04-14 02:10:59
avatar
Opraveno THX
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-04-14 02:26:37
avatar
A čuduješ sa, keď DD takto neskoro v noci nespí a píše články??? Určite si už dal pár veľkonočných poldeci, tak mu pár písmeniek utieklo

Inak ako nech má Google akýkoľvek monopol, tak to nemení to, že je to úžasný vyhľadávač a myslím, že sme všetci radi, že ho máme a dennodenne ho používame. Veď si sami vezmite, že koľký ho máte ako domovskú stránku(ja teda bezpochyby Google meniť nemienim a tak ako DD pred ním "smekám", aj keď pevne verím, že svoju pozíciu nikdy v budúcnosti nezneužije).
Neznámý  2009-04-14 02:33:35

Zdar Veyrone, ty jo to je ostrá, a to to, je ostrá Slovenština, takhle, a to takhle, po ránu, to opravdu, a to, opravdu skoro, nedávám, to jen, takový komentář, neber, to v zlém, tedy, abych tak, řekl, BTW., Is Britney Best, yes, yes, tedy, abych tak, řekl, prostě no!
SPIRIB [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-04-14 07:54:20
avatar
zdar ladiku, mne skor nesadol ten tvoj komentar, ak myslis ze veyron len slepo skanduje niecomu co prave vo velkom leti, tak to je blby pohlad... tu nie sme v amerike a myslim ze nase priemerne iq neklesa pod 100, to ako keby si odsudzoval, ze prudka vescia pouzivame windows, no v skutocnosti to robime v primityvnej slepote, alebo si to myslel tak ze ked uz nieco je tak rozsirene, tak tomu treba ist po krku ? no neviem pockajme kolko dostane palcekov hore do vecera a kolko ty minus,a bude jasno, inak asi prvy tvoj komenetar co mi nesadol,
Neznámý  2009-04-14 08:21:59

Zdar SPIRIBe, já a to já jen, komentoval, že a to že, se mi jenom, ten Veironův Komentář, špatně, a to špatně, četl, nic a to nic, jiného jsem, tím, nemyslel, ten tvůj a to ten, tvůj komentář, se mi četl, dobře, nevím, a to nevím, čím, to je tedy, abych tak, řekl, prostě no!
SPIRIB [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-04-14 11:41:22
avatar
proste no ! dobry tail line, to mas nastavene ako skript ku kazde sprave ?
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-04-14 16:10:47
avatar
No on tých skriptov má nastavených asi trošku viac...
Neznámý  2009-04-14 08:24:31

Zdar Veyrone, aha tak teď, a to tak, teď, už se mi to četlo v pohodě, jo, přece, a to přece, jen včera, ve 3 HODINy, nebo, v kolik, a to v kolik, to přesně, bylo, mi to, už asi tak nepálilo, no já jinak, zatím, a to, zatím, mám pořád, Domovskou Stránku, http://www.seznam.cz/ ,ale jinak, a to, ale jinak, s tebou na-prosto, a to na-prosto, souhlasím, tedy, abych tak, řekl, prostě no!
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-04-14 16:09:53
avatar
No nič proti seznam.cz, resp. zoznam.sk - je to výborný web, ale je to trošku iné ako Google, takže to radšej ani nejdem porovnávať, ale ako pozerám, tak aj zoznam.sk/seznam.cz tam má možnosť vyhľadávať v Google
Pokiaľ bude Google rovnaký ako teraz(v základnom princípe), či poprípade lepší, tak ho teda nikdy za nič nevymením ;)

Btw Ladiku si toho asi včera popil trošku viac no Ale inak som si už zvykol, že česi zvyknú mávať občas so slovenčinou trošku problém, pretože sa s ňou nestretávajú tak často, ako slováci s češtinou(napr. vo filmoch, či seriáloch alebo IT knihách, či weboch a mnoho iných oblastiach...). Napr. mám i jedného kamoša zo severných čiech, ktorý mi nerozumie skoro vôbec Aj keď to celkom neviem pochopiť, keďže sú to také podobné jazyky...veď možno trošku obtiažnejšie, ale dá sa rozumieť i poliakom(napr. pamätám si, keď som stretol nejakých v Tatralandii, tak som s niekoľkými trochu i pokecal a i celkom slušne im rozumel).
Dhatz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-04-15 08:41:52
avatar
až youtube položí google tak si teprve budou brečet a řvát yahooo, ya ho! ya ho! ho! ho!(kdo pořád nepochopil význam slova ho, je děcko, a dětí by se měly zdržet ratingu)
N1Killer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-04-14 09:52:58
avatar
Alebo go! goo! google!
Uxmal [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-04-14 09:39:54
avatar
DD, google že to nezneužíva? Tá spoločnosť predsa sťahuje z obehu "nevhodné" videá, teda z pohľadu Číny, a to len základe žiadostí Činy. Toto sa nazýva cenzúra a preosievanie informácií. Čo bráni ďalším aby google takisto "požiadali"?
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-04-14 10:06:51

Stejné slmouvy s Činou má i Yahoo. A dokonce prozrazuje úřadům totožnost nevhodných činských autorů. Parchanti jsou oba. Nevím, jak je to s MS.
Poctivost/slušnost lidí by se dála rozdělit do 4 kategorii:
1. Ten, kdo je poctivý vždy.
2. Kdo je poctivý, pokud to není nevyhodné
3. Kdo je slušný jenom pokud je to výhodné.
4. Kdo není slušný i tehdy když je to nevýhodné.
Samozřejmě, ke slušný lide patří jenom 1. kategorie.
Bohužel, zmíněné firmy se chovájí podle 3. kategorie.
Tokamak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-04-14 10:53:50
avatar
Stále lepší když má google monopol na hledání a microsoft na os, než aby měl microsoft monopol všude.
Smrtihlav [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-04-14 15:34:43

monopol nie je NIKDY dobry tym si bud isty
Xerxes [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Pamatujete na resident evil? 2009-04-14 11:12:32

Aby nám tady za chvilku nevzniklo něco jako Umbrella nebo UAC corporation
Uxmal [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-04-14 11:22:02
avatar
To už tu je roky (:
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-04-14 14:56:34
avatar
ono to je hlavne o uzivatelych. a uzivatele radi pouzivaji google. at je co je tak dokud tu google bude tak budu vyuzivat ho. yahoo je spise portal a to nepotrebuji a microsoft live je oproti google porad sux, ze ma krasnejsi vzhled je mi v pripade vyhledavani jedno. tam je nejdulezitejsi funkcnost.
Dhatz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-04-15 08:44:48
avatar
klidně si necrosoft můžou cpát do seriálu terminátor,ale to furt nikoho neovlivní a jenom si bude myslet že amíci jsou úchylové nebo že jsou zaplacení(což, přiznejme si, jsou)
Golo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-04-14 15:06:30
avatar
nech bude mat google akukolvek moc tak mi to je jedno az kym by sa nespoplatnil(comu ja osobne neverim)...mam ho ako domovsku stranku a neviem si predstavit internet bez neho pretoze kazdodenne daco "VYGOOGLIM"
jardop [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-04-14 15:19:38

spoplatnovat nepotrebuju.. a to by iba nahrali nespoplatnenym vyhladavacom.. ziju z ineho..
jocer71 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-04-14 19:36:11

Povedzme si to na rovinu, kto z vás používa na vyhladavanie nieco ine ako Google? Asi nikto, a tak to bude este dlho a nic s tym nespravi ani fuzia Yahoo s Microsoftom.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!Úterý, 30 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1063x
Komentářů: 5
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Pátek, 26 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1593x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2285x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2024x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1344x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1318x
Komentářů: 1