Odpojování stahovačů od internetu v EU! Stanné právo a zastřelení (odstřihnutí) bez soudu! Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Sobota, 07 listopad 2009
altMocná lobby vydavatelských studií a příživníků v podobě některých autorských organizací slaví úspěch.

 

 

Jistě už jste slyšeli o tom, že Francie a Británie zavádějí odpojování uživatelů, kteří stahují filmy, hry a hudbu nelegálně. A to bez soudu. Poskytovatelé připojení mají za povinnost monitorovat provoz uživatelů a tato data předkládat speciálním úřadům, které budou poté odpojování nařizovat. Tato praxe však zatím narážela na odpor EU jako celku a i v tamních zemích se proti nim postavil ústavní soud. Nicméně nakonec byla ve Francii mírnější verze tohoto zákona uvedena v platnost a odpojování může začít.

Spoléhalo se tedy na EU, že zavede nějaká jednotná pravidla a to se také stalo. Nakonec ale zvítězila mocná lobby vydavatelů a schválená podoba balíčku reforem telekomunikačních pravidel vstoupil v platnost i s pravidlem o odpojování. Jednotlivé stále mohou samo určovat, jak budou proti pirátství bojovat a předpis po nich jen žádá, aby při přerušení internetového spojení byl o zaručeno předchozí čestné a nestranné řízení, které bude zahrnovat právo na obhajobu a slyšení odpojované osoby – nepíše se tedy nic o tom, že by odpojení měl rozhodovat soud! Jinými slovy tak EU před celým problémem strká hlavu do písku a na jedné straně nic nového neřeší, na druhé straně dává volné pole působnosti omezení svobody.

Osobně se myslím, že jakékoliv odpojování uživatelů je kravina, kromě toho že to skutečné piráty nemůže zastavit, je to hlavně bezprecedentní zásah do lidských práv a svobod – stát (nějaký úřad) bude monitorovat, co kdo na internetu děláme, a v podstatě se tak vrátíme o pár desítek let zpět, a bude nám opět kontrolováno, co čteme atd. tentokrát v elektronické podobě. Rozhodně ne všechny státy EU s tímto souvisí a například ve Finsku už je přímo připojení k internetu deklarováno jako základní lidské právo!

Souhlasím, že bojovat proti pirátství je nutné, ale boj zatím probíhá dost jednostranně. Vydavatelská lobby platí horentní sumy politikům za to, aby hlasovali pro její zákony, a ze všech sil se snaží zabránit změnám ve vydavatelském modelu a nutném omezení svého vlivu. Legální přístup k filmům hrám a hudbě na internetu je stále značně omezený a komplikovaný a na tom se skoro nic nemění! Odpojování bez soudních rozsudků je pak zkouškou toho, co si občasné nechají líbit. Je to ale boj proti pirátství a tedy porušování něčích práv porušováním práv většiny ať už stahujete, nebo ne. Autorské poplatky, které platíme za každý disk, kopírku nebo jiné zařízení už z nás ze všech dělají automaticky zloděje, nařízení o odpojování jsou pak v konečném důsledku obdobou stanného práva a v podstatě vás tak nějaký úřad může zastřelit (odstřihnout) na místě.

Kategoricky odmítám nařízení o odpojování a státní monitorování provozu a toho co kdo na internetu děláme, a považuji je za bezprecedentní zásah do lidských práv a svobod. EU sice sama to odpojování přímo neposvětila, ale neřekla mu ani kategorické NE, čímž selhala ve své hlavní úloze chránit zájmy svých evropanů-občanů. Nechává tak dál řádit pomýlené (či průmyslovými lobby podplacené) politiky ve svých vlastních zemích. Uklidňuje mě jen ten fakt, že v našem kocourkově je nějaký zákon o odpojování a vytváření nových ministerstvech a úřadů to poslední, co tu budeme v dohledné době řešit. Horší je, že to není ani tak kvůli uvědomělosti našich současných politických vůdců, jako spíše že mají na starosti jiné věci.

Zdroj: DDWorld.cz

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Xerxes [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 14:16:26

Jestli si vydavatelé myslí, že kvůli tomuhle jim lidi začnou kupovat jejich produkty, tak se hluboce mýlí. Pirátství je jedna věc, ale bylo by daleko nižší, kdyby se k nám vydavatelé chovali jako k zákazníkům a ne jako k potenciálním zlodějům!
Zbycho [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 14:31:52
avatar
A také jako k dojným krávám. Kor u nás v Česku. Nebo i na steamu, kde 1$ = 1€, i když kurzovní lístky mluví úplně o něčem jiném.
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 15:10:50

Bohužel zde je v povědomí pravidlo že platit se musí, nikoho ale už nezajímá za co a kolik. Když někdo nasadí zlodějské ceny je to smutné, horší ale je že se někdo diví že tyto nesmyslné ceny člověk není ochoten zaplatit. Až budou hry, software, filmy hudba a podobně za poctivé ceny, nebude koho odpojovat. Většina lidi bude mít radši doma originální krabičku z manualem, navíc lepší pocit. Je zajímavé že věční piráti si rádi u stánku koupi levný film, ač by bylo lehčí si ho stáhnout.
Martincz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 15:43:51

No jistě.. a nejlepší je když s tebou vydavatel vyj*be. Stáhnul jsem si všechny série BSG a pak je začali dávat do stánku za 50kč 2díly. říkám vem to čert tak jsem staženej DVD rip smazal z disku a běžel do stánku koupit "orig".. takhle to pokračovalo do konce druhé sezóny kdy vydávání zrušili.. tak jsem zbytek stáhnul zase z netu..
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 16:09:21

no právě, to dokáže odradit Otec je umělec, taky za dílo dostane zaplaceno jenom jednou, většinou dost mizerně, taky před svím dílem už jednou zaplaceným nestojí a nevybírá za to že se někdo podívá. Takhle filmaři dostanou zaplaceno jednou z kina podruhé z prodeje dvd a pak ještě od televize hudebníci zase z koncetrů, z cd a pak samozřejmě z rádia, tím to ale nekončí ne že za tu písničku zaplatí rádio, pak za ní ještě zaplatí v hospodě pokud pouští to rádio protože je to veřejná produkce
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-09 16:41:43

Anebo platím za licenci, a po každé reinstalaci musím platit znovu, kvůli "kvalitě" podpory.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 16:22:18
avatar
drive zadne ochrany her nebo autorske poplatky nebyly..tohle je dusledek piratstvi ne jeho pricina. ale to si ocividne nepamatujes..ono proste piratstvi SW nebo filmu je kradez jako kazda jina. a navic te do hrani her nebo poslouchani muziky na pc nikdo nenuti. kdyz na hrani her penize nemas, tak hrat proste nebudes. ja taky nemam penize na astona, tak si ho nekoupim, ale ani ho nepujdu krast.
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 16:26:25

Aston je opravdu luxusní zboží. Hra kterou dohraješ za dva dny opravdu ne. Navíc peníze za astona jsou zcela uměřené tomu luxusu. My nechceme nic jiného než SLUŠNÉ ceny !!
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 16:40:47
avatar
slusne ceny ale mas. staci si chvilu pockat..snad vsechny dost brzo casem slevni a 500 za kvalitni hru je uz dost slusna cena. i kdyz ji dohrajes za 10 hodin, tak ti to vyjde na 50kc/h. ale jak je hra starsi tak uz to neni in ze? kdyz si chces doprat luxus a hrat tu hru hned, tak si holt musis za to zaplatit. a novinky mas ve vetsine pripadu na pc za litr..drive se platilo 1600 a to je taky docela znatelny posun k lepsimu nebo ne?
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 17:34:39

Mě teda jako slušné nepřijdou a nejsem sám, jestli jste tak bohatý že žijete v jiných číslech prosím. Já kupuji většinou starší hry, protože na jiné z běžného platu těžko zbude. To el neznamená že se budu zastávat praktik na našem trhu, ceny nejsou uměřené.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 19:56:02
avatar
jde spis o to ze nemusim hrat kazdou blbost...hry si proste vybiram a koupim jen ty co za to stoji. radsi si zahraju nakou starsi klasiku nez novou sracku...hry nejsou zrovna levne, ale kdyz na to nekdo nema tak at nehraje. u aspon desetihodinovych her je ale pomer cena/cas dost slusny...kdyz si zajdes do mesta tak skoro vsude je to drazsi at uz des sportovat (tenis, fitko, bazen) nebo do kina ci hospody...
SPIRIB [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 23:08:15
avatar
vsade je to drahsie ? hmm tak pre niekoho znamena, ze ked nejde do hopsody tak usetri(pusti daku hru) ale v tomto pripade clovek asi minie viac doma ...
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 09:44:48

Ono hlavně když jde někdo ven je to skutečnej život a ne šolichání s myší v ruce
Xerxes [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 17:36:19

Já si takový originálky kupuju. Litr za novou hru dávat nechci, ale třeba za půl roku se to dá v británii koupit v akci třeba za 10 euro. Jenže u nás tou dobou stojí stejná hra pořád třeba 1100! No a jako bonus dostaneš to, že když si ji třikrát nainstaluješ, tak ji můžeš zahodit. Vydavatelé nechcou přistoupit na nějakou solidní digitální distribuci (steam je sice hezkej, ale často tam hry stojí víc než v kamenným obchodě ), nechcou slevnit, piráti nechou tolik platit a takovýma praktikama je prostě nedonutí cokoliv kupovat. No tak největší stahovače odpojí, ale skuteční piráti nejsou tak blbí, aby se nechali nějak hloupě vystopovat...
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 17:40:45

To je ono za půl roku na 10 euro to je nějakých 260 korun, už já bych si pro tu hru běžel do obchodu a nesháněl ji na aukru. A v británii mají jen těžko tak žalostné platy jako my.
SPIRIB [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 10:16:22
avatar
presne toto je kamen urazu ... ale EU si mysli, ze ludia v EU su hlupaci ...
Astro [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 22:05:21

Steam je nejdrazsi digitalni distribuce. Ja kupuji gamesy v akcich v obchodech a na Steamu(kdyz maji opravdu VELKOU slevu), Impulsu, GamersGate, D2D. Za letosek jsem koupil 17her a celkove mi to vyslo na 1695Kc. Zde je seznam titulu, ktere jsem koupil:
Mercenaries 2: World in flame
Dead Space
Alone In The Dark
TimeShift
Mass Effect
Dirt
Cryostasis
Fa Cry 2
GTA IV BOX
F.E.A.R. 2: Project Origin
James Bond: Quantum of Solace
Lost Planet: Extreme Condition
Mirror's Edge
Zeno Clash
Assassins Creed
NecroVision
Osmos

Nektere krabice prodavam, kdyz hru uz nechci hrat.

Kde je drahota ? Vychazi to 99Kc ja hru !

Krabice kupuji jen nove.
Martincz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 18:36:06

Takový Call of Duty: World at War stojí 1100Kč stále.. Oproti tomu Call of Duty: Modern Warfare stojí jenom 1000kč... Call of Duty1 300kč.. Takže nějaká sleva o které by šlo uvažovat je až po dost dlouhé době..

Ještě mě zajímá když si budu stahovat svoje oblíbené seriály které ještě nevyšli na DVD jestli mě taky odpojej..
Hellion [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 19:39:15

zase ta trapná přirovnávka k autům, kdyžuž takle přirovnáváš, tak přirovnávej správně!!! čili - zavřou mne, když se v krámu podívám na luxusní auto (přečtu si o hře na netu) a to auto si postavím doma v garáži? ne, no tak vidíš. Navíc lidi přestat stahovat nikdo nedonutí. Já budu stahovat hudbu, seriály a filmy do tý doby, dokud nebude nějakej servr, kde bude vše k dostání a v pořádný kvalitě, čili bluray a flac. ne jako na ilegálně kde je zkriplená mp3 a navíc tam je prd. A cenově to bude výhodnější než rapidshare účet na rok. Radši si zaplatim rapid a můžu sosat 5giga denně. poptávka a nabídka, jednoduchý, rapid nabízí nejvýhodnější filmy a hudbu. Hry nehraju a sw jedině free 8-)
SPIRIB [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 23:05:02
avatar
raigore obcas riadne trepes ... ked na to prachy mam tak si to kupim, budem radsej, ale to ze si stiahnem hru (ked na nu nemam) nikomu neskodim ! boha, to niektory obhajujete ako vlast ... keby boli vydavatalstva normalne tak seru na tych co stahuju, pretoze oni za to aj tak korunu nedaju, radsej nebudu hrat ... takze im to nejak nepomoze ! a kradnutie ? krodnutim posobis skodu, ale stahovanim nie.
Cajzl.z.Praglu [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 23:12:32

Jste úplně mimo. Prý stáhnutím hry nikomu neškodíte. Cha, cha, cha.
Hellion [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 23:44:24

Probůh, jste všichni navedení? Když hra stojí 1300 a člověk má do konce měsíce 800, tak je jasný, že ty peníze za to dát nemůže, i kdyby tejden nic nežral. A vzít si půjčku kvůli hře? Blbost. Takovýto člověk nezpůsobí žádnou škodu. Pokud ano, dokaž, že tu škodu způsobil! Pokud nedokážeš, je tvůj příspěvek blábol.
Cajzl.z.Praglu [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 00:09:32

Když na to někdo nemá, ať si nechá zajít chuť.

Nebo když nebudeš mít na štětku tak ji ojedeš bez zaplacení? Taky ji nezpůsobíš žádnou škodu.

Nebo když pojedeš po dálnici bez známky, neuzavřeš povinné ručení na auto, budeš řídit bez řidičáku, budeš řídit pod vlivem, ..... taky chceš říci, že je to v pořádku, že jsi nikomu nezpůsobil škodu?
wireless [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 00:17:43
avatar
já bych si velice rád kupoval hry, chápu ceny 1100při vydání a respektuju je ..ale JESTLI z nás chtějí dostat prachy tak by napřed měli zajistit, aby se přidalo na platu, všechno se nezdražovalo a my bychom potom platili za hry a nestahovali je nelegálně z internetu ( i filmy atd. )
Cajzl.z.Praglu [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 00:38:04

Jasně, to chápu. Ale aby tady někdo obhajoval stahování tím, že nikomu nepůsobím škodu a že se vlastně nic neděje, o to tu jde.

Ale kdo by to měl zajistit?

Další věcí je to, že pokud dá někdo 200 korun za lístek do kina, tak dobrá hra ho v ceně na hodinu zábavy vyjde daleko levněji. I tak je na to třeba nahlížet.

Sám prvně projdu recenze a pokud mě ta hra zaujme, tak ji také stáhnu z netu, vyzkouším a když se potvrdi hratelnost, tak koupím originál klidně i za startovací cenu.
SPIRIB [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 10:36:36
avatar
si dost naivny, ked si myslis, ze ked studia viacej zarobia, tak budu frkat viac, a kvalitnejsich titulov ! vyvoj sa zaplati uz zo zlomku prijmu firmy, a tym vyvojarom neprihodia nic navyse ... proste ostatok zhrabnu ti "hore" a vydavatelsko distribucne firmy ... tak sa tak do toho nevzivaj akoby si vyvinul nejaku pecku (dlhe roky) a malo by si zarobil, lebo by sa to stahovalo ... ked ojedes defku psposobujes jej skodu a to minimlne stratou casu (ak mas male pero)... ked ides po dialnici, tak ju trochu deries(su potrebne peniaze na urdziavanie-na hru nie) a na tie ostatne veci sa reagovat ani neda ... su uplne mimo problemu danej tematiky,
Cajzl.z.Praglu [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 11:20:26

Ano? Vývoj se zaplatí už ze zlomku příjmů? Stačí jednoduchá matematika na vyvrácení vašich bludů. Zkusíme hrubé, ale hodně hrubé počty:
Cena vývoje normální hry jsou obyčejně 10 - 20 milionů Eur. Řekněme 15 v průměru. Pokud vezmu cenu na hru 40 Eur a že vývojářské firmě připadne tak 1/3 z ceny, tak se musí prodat 1125000 kopií. Takže kde je ten zlomek?
SPIRIB [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 11:54:30
avatar
lenze zas beres len cisla o ktorych nic nevies, nevies kolko v skutocnosti stoja mzdy vyvojarov + technologie + vsetko k tomu potrebne a neopocitas vsetko ostatne a ver ze ti vyde zaujimave cislo ... ver ze ziadna firma, ked nemusi tak nebude zverejnovat svoje zisky a zakomponuje ich do vydavkov ...
Cajzl.z.Praglu [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 12:19:17

Stačí si přečíst třeba tady Odkaz nebo tady Odkaz, vědět kolik jsou mzdy vývojářů například v Česku, vědět kolik spolknou daně, vědět na kolik přijde technické vybavení a vyjde z toho jedinné. A to že o tom nevíte nic pravě vy. Chtěl bych vidět tu vaši finanční kalkulaci na vývoj hry, kde naklady na vývoj jsou zlomek z příjmů z prodeje. Bude mě potěšením uznat svou chybu.
Mak44 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-09 10:00:03

za 20M€ postavis OBROVSKY internat a nie yebnutu hru. Ak su tak vysoke naklady, tak treba nieco robit pre ich znizenie. Filmy tak isto. CO na kokotskom filme stoji 100M?? Ze nejakemu hercovi napchaju do vacku 15M tak nech sa nedivia kua. Sem prides, zahras, dostanes zakladny plat 8$ na hodinu a pal do . Plus dostanes 2%. Zarobi film 100M, dojde ti na ucet 2M. Zarobi 100, dojde ti na ucet 2$. Pri hrach tak isto. A hned by neboli velke naklady -> nizsie koncove ceny.

a "Takovýto člověk nezpůsobí žádnou škodu" Pozri sa na to takto: Mafia1 stoji teraz 8,99€ Ak si ju kupim dnes, urobim skodu vydavatelovi 28€ ked pri vydani stala 37€ (predobjednavka mafia2)? Asi nie. Takze ja teda mam pravo hrat mafiu1 za 9€. Preco teraz? Keby som tych 9 zaplatil v 2003 ci kedy vysla, dostal by odomna vydavatel zaplatene rovnako? Dostal. Takze, ak bude mafia2 v dobe vydania za 9€ a umoznia mi stiahnut si image, tak si ju kupim. Ak nebude, tak si ju stiahnem. Jednoduche. Na druhej strane Batmana mam zadarmo (a nikdy by som zan nedal ani 0,000000001€), ale hrat ho nebudem, lebo sa mi ta hra nepaci. Ak ho niekto chce, dam mu serial nr., moze pouzit.
totra [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-09 15:36:20
avatar
Bohužel to stále znamená, že jsi ji nejdříve ukradl.
Superdrooper [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 00:43:46
avatar
Představte si svět, kde placené hry, filmy či software nelze jednoduše stáhnout zdarma z netu (upirátit), pak koupě nějaké gamesy je stejné jako koupě např. kvalitních sportovních bot Adidas, tj. líbí se mi a mám dost peněz, koupím si je, popř. dle uživatelských recenzí jsou vynikající - koupím si je či nemám na ně - nekoupím si je. Nebo Vy si pořizujete nové boty tak, že si je prostě nazujete a bez zaplacení odejdete z obchodu?
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 09:51:28

No tak opravdu kvalitní boty mi vydrží déle než většina her. Hra je spíše spotřební zboží a není cenově přizpůsobená trhu a kupní síle obyvatelstva. Když se všechna pekařství dohodnou že budou rohlíky za 30 kč a chleba za 150 kč taky se vám to bude líbit?
Hellion [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 10:33:21

Tak si všichni budou kupovat mouku, droždí a budou si péct pečivo doma a pekaři pak budou nadávat že porušujeme pečivový právo a že jim způsobujem škodu
SPIRIB [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 10:33:52
avatar
lenze tu jednu botu za litr niekto musel si pol dna a da sa predat iba jednemu cloveku ... hru sice robia viacery, a dlhsie, ale preda sa milionom co na to maju ... a ty co na to nemaju si to proste nekupia nuch su zakony a obmedzenie akekolvek, nehnevaj sa ale ked ma niekto plat 10 000 tak to od neho nemozes chciet, tak ked si to rozoberieme,aj ked by sa dalo stahovanie vypnut tak na tom nikto viac nezarobi ani cent ... ide tu len o chamtivost.
Cajzl.z.Praglu [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 10:54:07

Aha, takže až zavedete Vaší fanatickou anarchii a všichni to budou dělat jako vy, tak vlastně ten sw nikdo nekoupí, vývojáři začnou žrát kořínky a další hry už nebudou. Pěkná představa. Podle Vašeho uvažování jste buď v pubertě nebo nějaký kopáč kanálů.
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 11:46:00

Neurážejte účastníky diskuze, vám také nikdo nenadává, ač máme sto chutí.
Cajzl.z.Praglu [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 12:01:29

Puberťák je nadávka? Kopáč kanálů je nadávka? Je to stejně jako programátor her zaměstnání. Takže kde jsou ty nadávky?
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 13:58:08

To vy jste to použil jako nadávku, ,, Podle Vašeho uvažování jste buď v pubertě nebo nějaký kopáč kanálů." a co jste vy podle vašeho uvažování?
Cajzl.z.Praglu [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 14:22:47

Aha, takže když jste to nepochopil, tak já jsem ten špatný. Dobrá příště napíši manuálně pracující, ale pochybuji, že to něco změní.
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 18:23:03

Vy jste prostě buď v pubertě nebo nějaký kopáč kanálů
SPIRIB [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 12:02:12
avatar
este raz si precitajte prispevky, a snazte sa ich pochopit ...
v opacnom pripade radsej nereagujete ...

na zamestnani vobec nezalezi Pan ijtak Tu ide o rozumnu diskusiu v ktorej su vase argumenty plytke a kratkozrake ... ostatne myslim, ze ani ostatny zainteresovany nemaju pre vase vylevy pochopenie.
Hellion [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 13:11:15

Tak at, her je na netu dost, i kdyby už nevycházely , tak je co hrát do smrti.
Xyw [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Superdruper 2009-11-08 20:34:54
avatar
No, neviem ako ty, ale ja si pred kupou topanok tie topanky vyskusam = Obujem si ich, poprechadzam sa po predajni, ci mi sadnu, skusim hmatom material z ktoreho su ard. Ako toto chces aplikovat pri software, dajme tomu hrach?
Superdrooper [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-09 15:41:21
avatar
Vězte, že již zabíháte do podrobností a vězte, že existují statky (zboží), které nelze nejdříve nanečisto "vyzkoušet" (taková větší pyrotechnická rachejtle, kterou nanečisto zkoušíte v prodejně s pyrotechnickými potřebami :lol. Jinak stále platí, že když se mi něco nezdá, tak si to prostě nekoupím, nikdo mě k tomu nenutí, tj. mám-li jakékoliv pochybnosti o kvalitě hry, tak si ji prostě nekoupím. Stejně jako si nekoupím rachejtli, na které není ani uveden český návod k obsluze: rachejtli skladujte v olověné skříni ...
Hellion [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 09:56:53

Nesrovnávej hmotnou věc s nehmotnou věcí. Takže jsou tvý příspěvky blábol.

Vysvětlím ti to jako jako dítěti: Prostě když si stáhneš film, tak to výrobce nepozná, protože ten film se tu třeba ani neprodává a náklady na kopie na internetu jsou zcela nulové, páč to kopírování zajištují lidi. To neni jako když sebereš auto, a to auto pak prostě ten druhej nemá. Když stáhnu nějakej seriál (kterej se tu stejně nevysílá, např stargate universe) a tvůrci nemaj o ČR ani ponětí, jsem zloděj? Způsobil jsem hmotnou škodu? dokaž to!
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 10:15:26

No tvůrci o ČR asi vědí, doktor Zelenka byl docela důležitá postava A i v originale měl české hlášky , takže si asi všimli, ale kdo ví kdy to bude s dabingem na AXN. Když to stáhneš tak to nikde nechybí, nikomu to nesebereš takže to není krádež ale porušení autorského zákona, nicméně máš pro svou potřebu takže bych to ani neřešil.
Hellion [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 10:32:11

Jo, Atlantis se tu i vysílá ale bohužel s českym dabingem, takže hnus a Zelenka tím zanikne, mám tuAXN sci fi ale na SGa tam nekoukám kvůli tomu dabingu. Jinak jsem měl na mysli Stargate Universe, co je tedka novinka v USA ;)
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 11:49:13

No já předpokládám že Universe dělá stejný tvůrce Jinak každému samozřejmě sedí něco jiného, já se do toho víc vžiji s dabingem českým, někomu se líbí originál.
SPIRIB [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 12:06:10
avatar
ja myslim, ze to ci original ci dabing, je vec prveho kontaktu ... alebo aspon par dielov, a je to vec velmi subjektivna ... zvyk je svina
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 14:01:22

To teda, no každopádně Universe musim sledovat v originale až k němu dojdu, tak uvidim
SPIRIB [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 10:39:22
avatar
fanatickovi to nevysvetlis.... on sa bude slale bit do hrudi akoby z toho daco mal.
petrs [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - seriály 2009-11-09 01:56:38

Bez internetu se tady nedostaneš k seriálům Torchwood, Battlestar Galactica, Fringe, Sanctuary, Dollhouse, Flash Forvard, Legend of the Seeker, Warehouse13, True Blood, ani k té Stargate Universe. Kdyby je vysílala Nova Cinema hned a ne za pět let, objednal bych si placenou Novu Cinemu. Hry a software nekradu, písniček si stáhnu asi pět do roka. Díky stahování seriálů, i jiných než vyjmenovaných jsem tedy notorický stahovač a tím potenciální adept na odpojení.
Superdrooper [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-09 10:50:49
avatar
Znáte pojem duševní vlastnictví? A respektujete ho?
Superdrooper [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-09 11:18:28
avatar
cituji Hellion:
"Nesrovnávej hmotnou věc s nehmotnou věcí. Takže jsou tvý příspěvky blábol. Prostě když si stáhneš film, tak to výrobce nepozná, protože ten film se tu třeba ani neprodává a náklady na kopie na internetu jsou zcela nulové, páč to kopírování zajištují lidi. To neni jako když sebereš auto, a to auto pak prostě ten druhej nemá."

Děkuji, že jste mi to vysvětlil. Teď už tomu zcela rozumím: když si tedy okopíruji film a pustím si ho, tak nepůsobím žádnou škodu. A funguje to i u gamesek, software, plánů, návrhů, knížek, patentů, rigorózních pracích , ... atd. nebo nikoliv? Tam si taky jen něco okopíruji a použiji pro svou potřebu či zábavu, takže také žádnou škodu nepůsobím a neporušuji tedy zákon, nebo se pletu?
SPIRIB [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 14:40:50
avatar
no tak mam dost ... je to myslene tak, ze ked sa pripojim na internet vo francuzku tak bude monitorovany kazdy moj tx/rx paket ? nejakymi adminmi miestnych provideroch ? si robia srandu ... ved otvaraju dvere uplne inym a ovela vaznejsim zlozinom
Hellion [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Vždycky si najdem způsob 2009-11-07 14:52:45

Ať už seznamy na papíru a DVDčka vypalování nebo půlčování i navzájem externí disky.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 16:14:30
avatar
rek bych ze na tohle by stacilo normalni sifrovani...
shurin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 21:40:13
avatar
Ono bude stacit jen prejmenovat soubor, nebo ho jen zabalit, nepočítám, že se bude chtít poskytelovatelum utracet nejaky vetsí peníze za hlidání, co kudy chodí, jednou za rok odskripnou nejakou babicku, aby se vydavatelství nažrala a 99% stahovaču si bude spokojene stahovat a platit dál poskytelovatelum za internet, taky by me zajímalo jak chtějí vyřešit, když se nekdo upíše smlouvou na 2 roky operatorovi a oni ho odskripnou, to se zase budou vsichni soudit, zakaznici poskytelovatele, poskytelovatele stát a nakonec to vysumí nekam do ztracena, protože by z toho byl problem pro vsechny.
F3rda [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Blbost 2009-11-07 15:13:02
avatar
Tohle povede jedině k ještě větší kriminalitě. Znáte, jak to je, když se něco zakáže
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 15:18:25

Opravdu výborný článek, je to dnes poprvé kdy souhlasím s každým Vaším slovem. Dnes je to tak, že buď si něco koupim za zlodějskou cenu a tím poškodím sebe a nebo si to ukradnu a tím poškodím tvůrce. Vždyť to snad není luxusní zboží, za šperk si člověk připlatí, protože ho může mít cely život, ale za odfláklou hru co dohraje za víkend?
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 16:28:39
avatar
mas moznost volby. odflakle hry co dohrajes za vikend si kupovat nemusis. ja si kupuju jen ty hry co za to stoji...ty co za to nestoji nemam zajem hrat, takze je ani nestahuju...
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 17:29:47

A jak to zjistíš z nějakého trapného dema kde není ani příběh?
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 20:15:03
avatar
vzdyt o hrach se mluvi pomalu vsude..mas o nich novinky, preview, obrazky, videa, recenze, diskuze s uzivatelskymi nazory a dalsi tuny informaci...nevim jak ty ale ja si dost dobre dokazu predstavit co me bude bavit a co ne. pak se muzes divat i na vyrobce..ja vim ze me bavili vsechny rpg od bioware nebo obsidianu tak dragon age si taky koupim stejne jak sem si kupoval neverwintery, kotor, jade empire i mass effect. podobne mam treba vsechny hry od irrational games, protoze u nich to je take sazka na jistotu..system shock 2, freedom force, tribes vengeance, swat 4 a bioshock - vsechno spickove tituly.
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 22:43:23

Jo takle jsem se už párkrát spálil, prostě každému se líbí něco jiného občas mě baví víc hry co mají horší recenze a ty co jsou vychvalované mě třeba nebaví Dneska jsou to tak velké firmy a vydávají zcela různé hry třeba jako EA, kolik her vydává? Jedna mě baví druhá ne, to pak budem kupovat jenom zaručené serie? Ono když vyhodíte 1200 oknem zamrzí víc než třeba 600.
Michal3D [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 18:21:21
avatar
To je pravda, ale problem je, ze to aka ta hra je, zistis vacsinou az ked ju dohras, resp. aspon zacnes hrat (a demo na to nie vzdy staci, okrem toho v dnesnej dobe sa zda, ze neni moc "in" vydavat dema)...ja osobne si teda hry kupujem, a zatial sa mi nestalo, ze by som kupil hru, ktora ma vyslovene sklamala, skor naopak...ale je aj pravdou, ze mnohe hry som preventivne radsej nekupoval/nehral, prave preto, ze som nevedel ci to nebude zla kupa, napr. taky Far Cry 2, keby vydali aspon demo, tak si ju mozno kupim (ak by bolo dobre teda), ale nie, dokonca tusim nevydali ani ten benchmark, o ktorom sa hovorilo, ze bude, takze ani neviem ci by mi to na mojom PC islo tak ako by som si predstavoval, tak som sa na tu hru vykaslal, a nie je to zdaleka jedina hra, ktora takto nepresla mojim vyberom...
A aby toho nebolo malo, tak ked si kupim nejaku vec cez internetovy obchod, tak ju mozem do urcitej lehoty vratit bez udania dovodu, a ked sa pokazi tak ju v zaruke musia opravit...ale co spravite, ked napr. kvoli nejakemu bugu nebudete moct dalej pokracovat v nejakej hre? alebo co ked bude dana hra odmietat plnohodnotne fungovat zrovna na vasom PC?
Gyrxiur [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Otroci 2009-11-07 15:21:28
avatar
Vsimli ste si, ze sa z ludi coraz viac stavaju otroci? Staty podporuju mensiny, miesto toho, aby podporovali svojich ludi, ktori nemaju na byvanie, nemaju pracu, nemozu si zalozit rodinu, zachvilu nas mensiny vytlacia. To sa sakra nemozu zaujimat o taketo veci a miesto toho ich tu trapi nejake piratstvo, kde by stacilo dat ovela nizsie ceny a dopyt by narastol, ze by im zisky stupli, ale oni nevedia co je to kupyschopnost... Magori vydlabani. Cakam kedy ludstvo povstane, to tu bude tretia svetova...
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 16:15:46

Já myslím že my v CR se zrovna ke slovenské menšině chováme povětšinou slušně. Je uplně jedno jestli je někdo ze slovenské menšiny, romské, polské nebo jakékoliv jiné, záleží na každém člověku jestli je slušný. Pro mě žádné menšiny neexistují, jsou jenom lidé co v ČR bydlí, slušní a neslušní.
V3N3C [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - WIFI 2009-11-07 15:45:29
avatar
A co když se připojím k McDonaldu na Wifi a stáhnu si něco?? To na to nepřijdou, kdo to stahoval? A bude platit ten fastfood nebo ho odpojí?? Kravina! A jak si představujou "bez soudu". Není to proti ústavně?? Já bych jako občan ČR měl právo být připojen na internet, ale když mě odpojí a já budu mít tu elektronickou schránku nebo jak se to jmenuje jak asi zjistím co mojí firmě poslal soud nebo úřad.To je stejné jako kdyby mi vytrhli z baráku pštovní schránku a řekli přišlo to v dopisu vypálené CD "odpojujeme ti schránku" a já na to jak jste to zjistili!?! A oni monitorovali jsme ji (otevřeli dopis). A já myslel, že totalitní praktiky už dávno vymzely. Problém je, kde stáhnout legálně klidně i za poplatek? i-legalně určo ne. Když jsem chcěl nějakou méně známou skupina třeba Tarot, tak jsme musel 3 hodiny hledat krám a nechat si CD poslat.
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 16:18:11

Tak bude se to muset nějak šifrovat, aby člověku nečuměly do soukromí, posune se do to jiné roviny. Svoje právo na soukromí si musíme chránit.
Astro [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 16:34:51

nevíte někdo podle čeho poznají, žě stahuji a hlavně CO. Je tato detekce možné jen např u některých "typů" stahování - např torrenty a nebo to jde u všech ?
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 19:31:33
avatar
technicky velmi jednoduše to lze u všech nešifrovaných spojení (prostý odposlech někde na páteřním spoji). Lze to i u šifrovaných, ale tam je to už hodně složité (a vyžaduje to nepozornost/laxnost uživatele), navíc stát má možnost "silově" si vyžádat šifrovací klíče.
Tokamak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 16:39:10
avatar
Za Hitlera bylo nelegalni pomahat odboji, ale v ocich beznych lidi to nebyli zadni zlocinci, ten kdo rozkazuje neni automaticky i moralni autorita, drobna paralela k situaci kdy ma zisk prednost pred clovekem. Mozna je pravo, ktere se sa koupit na jejich strane, ale ne pravo moralni, proto tahle bitva nikdy nekonci.
MobyDict [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 17:09:12
avatar
Tohle vypada na hromadne stehovani do Finska. Ale jak a co budou konkretne monitorovat? To budou jen P2P site kontrolovat nebo i to, co si stahnuz rapidshare a tak? Nechapu jak to chteli kontrolovat, co kdyz jenom sdilim fotky s dovolene s rodinou?Vzdyt to je na hlavu, ten urad asi brzo vyhori ve Francii. Ja nechapu nac to secko, vzdyt to je jako v číne! Jak nezastavam se piratu, ja si kupuju hry, nejprve sice stahnu a skusim jestli to je neco pro mne ale kupuju si je pak. Ale tohle je v skutku uz omezovani lidskych prav a slobod. Jen at to nedojde sem, pak uvidi tu lobby na internetu a nevim co. Jenom at to nedaj jak zakon povinny pro celou EU. To by bylo na hlavu
Sak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 17:27:22

Tak nic lidi zapiname sifrovani,stahujem zaheslovane soubory pojmenovane "fotky stare" a prechazime na linux at to maji tezsi a sifrujem taky cely hadr.Samozrejmosti je proxy a dalsi anonymizeri a takovy vecicky.A pro jisto ten hadr na vecer vzdy odpojime a schovame do diry v zdi u 3tiho schodku na pude,kdyby dosla navsteva A kdyz ani tohle nepomuze tak data budem posilat na flashkach po postovnich holubech
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 17:42:14
avatar
Hey, to je dost originální myšlenka (poštovní holub s flashkou? )
Xyw [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 18:25:23
avatar
Sem-tam "packet loss", moznost "packet recovery"

Najhorise na tom je, ze ludia su hlupi a nechaju si to...
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Vždycky.. 2009-11-07 17:41:56
avatar
..se mi líbilo Finsko..

..jen sem netušil, že se tam budu muset přestěhovat tak brzo..
SPIRIB [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 12:08:11
avatar
hmmm zakladne ludske pravo ? to akoze aj vo vezeni ma kazdy gigabitovu pripojku ?
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 14:03:25

ne tam mají za trest vytáčené připojení
Uxmal [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 18:24:48
avatar
A bude ešte veselšie, prešiel lisabon tak sa tešte a svojej suverenite zamávajte, už ju neuvidíte
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 19:32:54
avatar
.. jako bysme někdy nějakou měli...
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 22:55:05

Je to dlouho Nezažil jsem
Papuch [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Tk doufám.. 2009-11-07 19:27:06
avatar
.. že to ty debily u nás nenapadne.. Ale když vidím, jak se mohli přetrhnout kvůli Lisabonu, aby to už bylo schválené, jen můžem čekat, kdy se to tady objeví.. Nebo nás třeba překvapěj a budem jako ve Finsku... Hm, zajímavá představa..

Ale souhlasím, raději si také koupím originálku, ale nejsem chodící banka a ani tu banku neudělám, tkže si občas něco stáhnu.. Ale souhlasím také s Michal3D, také si stáhnu hru a pak si ji třeba koupím..
Třeba tkovej Command and Conquer: Red Alert 3- naprosto skvělá hra, stáhnul sem si ji, ale teka ji maj na xzone.cz za 350,- Kč (i s dopravou, jinak tam maj 250,- Kč :wink, tkže rozbiju prasátko .. Kdo ce nějaký hry od EA, ať se koukne, je tam toho hodně, ale jen do 30. Listopadu
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 19:36:16

Paráda par kousků si vezmu
HD_Fugas [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 20:36:01
avatar
Tak a ted ještě každej občan EU se bude muset povinně ochipovat a budou nás mít pod konrotlou všechny.....a běda tomu bkdo by se nenechal,zavřít!!!
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 21:03:40
avatar
To mi chceš povedať, že budú sledovať zbalené a zaheslované súbory, ktoré niekto sťahuje z Warezu??? Tak to chcem vidieť ako...
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 22:45:55

Stačí když prolezou warezfora a budou sledovat konkretní soubory.
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 23:06:23
avatar
no to je trošku komplikovanejšie...okrem toho pochybujem, že budú prehľadávať komplet všetky warezové fóra(veď ich je hádam nekonečno)...veď si predstav koľko by im to dalo námahy a tobôž aby chodila anglická vláda na slovenské warezy a nehovoriac na to najlepšie privátne ako je warxteme.com(nato sa nedostanú bežný užívatelia a nie to ešte nejaký blbci pracujúci pre vládu).

Ja si myslím, že budú sledovať tak jedine možno nejaké P2P siete, či DC, ale nič viac(warez neodsledujú).
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 23:26:22
avatar
to myslis ze jen kvuli pozvance se tam zadnej beznej uzivatel nedostane??ale prosim te...nebud tak naivni, staci par sekund na google a/nebo se zeptat na nejakym jinym foru...
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 23:37:43
avatar
Keď myslíš, že to je také jednoduché a nájdeš hocikde takého dobráka, ktorý ti tú pozvánku z radosťou dá, aj keď ťa nepozná, tak ži v tom ďalej...a to hlavne v prípade, že pozvánky už nejakú dobu nikto len tak nedostal a jediné, ktoré udelili, tak to špeciálne po vyžiadaní a iba ľuďom, ktorý majú nejaký zásluhy...inak majú pozvánky iba tí lepší uploaderi ;) Predsa len je to najlepšie sk/cz warezové fórum a nedostaneš sa tam tak jednoducho, ako trebars na warforum.cz ;)

Keď si taký "borec" a tvrdíš, že pre teba nie je problém zohnať pozvánku, tak sa predveď a zožeň si ju za ;) Myslím, že pýtať sa nato, či si si ju "vygoogloval", či zohnal za pár sekúnd sa hádam pýtať nemusím, bo odpoveď mi je jasná ...btw a samozrejme si ju zožeň bez toho, aby si musel niekoho podplácať, pretože kúpiť sa dá všetko a cez peniaze je to jednoduché, ale tak ty tvrdíš, že je to malina, tak tomu venuj tých "pár sekúnd" a dostaň sa na to fórum a potom mi napíš(na rovnaký nick ako všade), nech vidím aký si "macher" (alebo je toto zase iba tvoj blábol, ktorý nevieš predložiť ničím reálnym?? )
Hellion [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 23:46:59

Hm, ale jak pak dokážou, že jsem pak ty rary rozbalil a na ten film koukal? Klidně jim můžu říct, že jsem je stáhnul, ale pak zas smazal páč jsem to nechtěl rozbalovat a budu ok, páč mi nedokážou, že jsem se na to díval.
Hellion [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 23:48:12

nebo třeba když to bude dovolená2008.rar a vevnitř bude film, tak říct že jsem ymslel že to bude něco z dovolený a ne film a když jsem viděl že v tom je film, tak jsem to smazal hned, opět nedokážou opak.
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 04:18:35
avatar
Väčšina rozumných uploaderov neuvádza presný názov uploadu do názvu súborov a dáva tam buď skratky alebo to nazve akokoľvek, ale nie rovnako ako v skutočnosti...iba amatéry, ktorý si koledujú o vymazanie zo servera udávajú presný názov do uploadnutých súborov
mira89 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 20:39:12
avatar
myslím že asi není takový problém zjistit co v těch souborech je.Soubory musí být někde uloženy a to je největší slabina,je jen otázka času než donutí třeba rapid ke spolupráci(jinak je zpokutujou,pozavíraj - no prostě zlikvidujou)
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 23:44:01
avatar
Vieš koľko je tam uplaodov??? To nie je možné všetko odsledovať...to by museli robiť tisíce ľudí...a ak o tom nevieš, tak Rapid nieže spolupracuje, ale dokonca sám vyhľadáva ilegálny materiál a maže ho, no to preveruje podľa podozrivých názvov a čo sa týka zaheslovaných súborov, tak do tých sa jednoducho nedostane...jednoducho kebyže na Rapid hodíš nejaké ilegálne Avičko, ktoré nie je zmenené trebárs Winrarom, tak ti ho hneď zmažú, ale inak nemôžu mazať niečo, čo netušia čo je ;) Jednoducho súbory u nich môžu byť uložené, ale pokiaľ sú zašifrované, tak nikto z nich nedokáže potvrdiť, že sú ilegálne...máš o tom veľmi mylnú predstavu, tak to radšej nerozoberaj, pretože to čo tu vymýšľaš sú holé nezmysli ;) (sorry, ale taká je pravda...)
mira89 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-09 15:14:02
avatar
kdyby to rapid dělal tak jak je po něm žádáno tak mi zmizí půlka uploadů(jen díky názvu) chytráku.
mira89 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 20:34:54
avatar
jim bude pro začátek stačit sledovat warfora a servery(rapidshare,atd),objem postahovaných dat - protože zprostředkovatel netu přesně dokáže zjistit kdy,co a odkud jsi to stahnul
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-09 15:26:26

No jistě Když už bych dřepěl v podobné organizaci Není problém na chvilku zajít na warez a nabonzovat nelegální obsah, při počtu lidí co se na autorském právu přiživují by to mizelo rychle
Sephinothf [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 21:10:03
avatar
tohle je jednoznacne na ustavni soud, ci soud lidsych pravpac
1. bez soudneho narizeni je nelegalni odposlech telefonu, a to i organy cinych v trestnem rideni. Z toho vyplyva ze sme vlastne vsichni podezreni
ale
2. ze zakonu ma/(bude moset) poskytovatel internetu sledovat data co prenasim, to je jakoby sem posilal postou dopis, oni ho ta precetli, a az pak odeslali? kde je listove tajemstvi

Nic ve zlym ale tohle povazuji za vyrazne omezeni prav a slobod a jestli se s tim neco neudela, moze to skoncit daleko hur nez "jen" odpojovanim "piratu", zda se mi ze Fr a GB, nasledne i EU vyrazne zaspavaji dobu. Pokud se bude postupovat timto smerom tak nevim nevim,
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 22:48:30

Je mi z toho špatně abych řekl pravdu.
matesxx11 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - To jim neprojde :D 2009-11-07 22:26:54

Prominte ale musim se usmat
to jim nemuze projit piratstvi tu bylo je a bude tak jednoduse pirati soubory prejmenuji a zabyly a zahesluji a daj je treba na nejaky specialni servery kdy nikdo nic nezjisti pirati vzdicky na neco prijdou to sami je i z ochranama her jak si tvurci libuji svoji novou neporazitelnou ochranu,a hele ono je to na netu uz dva mesice pred vydanima to je dobre za ty ceny se to ani neda kupovat skoda penez
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-07 22:56:20

To sice jo, ale mezi tím tak znepříjemní život běžným hráčům a nejen jim, různá nařízení EU, ach jo...
choucas [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 09:25:12
avatar
Tak treba proti tomu bojovat a nie sa len slepo prizerať. my sme väčšina a oni su tam aby nas zastupovali, ale my sme tý doležitý. A tu nejde len o dopojovanie ale aj o celkové sa rozhodovanie za nás. Čiže čo spravíme?
Dhatz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 16:03:33
avatar
nejhorší je že jim nedochází že takhle nebude existovat žádná svoboda. Že ignoranti neví vo co go a že se nedá zjistit jestli kopie je záložní nebo stáhnutá je jasné už předem.
Už víme že se EU nedá udržet a že jsme překročili populační návratnost, ale proč to musí jít do hoven politicky dřív než demograficky?
M5h [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Když se kácí les, musí lítat t 2009-11-08 20:17:20

Jednoznačně schvaluji postup EU, Francie a všech ostatních, kteří si tak nějak za Vás bez Vás, lépe než kdokoliv z Vás, ale naštěstí ještě včas, uvědomili, jak je pro Vás a Vaši budoucnost důležité, ochránit kohokoliv z Vás před nemorálním pokušením, bludy a nepravdami jenž se prostřednictvím internetu šíří. Věřím, že drtivá většina všech uživatelů internetu zcela s klidným svědomím podobné snahy vítá a je nadšena. Pirátství je doslova nemorální a odporné a všichni, kteří to tak cítí, by měli alespoň nepatrným způsobem vyjádřit podporu těmto snahám.

Vím, každý z Vás je jen nepatrným zrníčkem pístu v poušti ale zkuste alespoň jednou, denně otevřeně všem přiznat dnes jsem úspěšně bojoval proti pirátství. Dnes jsem odolal pokušení. Dnes jsem udělal to a to jen a jen proto, že bojuji proti pirátům.

Tak například, zítra půjdete do obchodu a bude se Vám děsně ale děsně moc líbit CD, DVD BR recordér a vy budete doslova toužit po tom si něco doma zkopírovat. A v tom si vzpomenete na má slova a nekoupíte. Ano nekoupíte a tím nepodpoříte piráta. Ale nejen to, že nekoupíte, Vy to budete potřebovat sdělit, Vy jste to dokázal, Vy jste se svobodně rozhodl. Vy jste zvítězil. Je třeba o tom informovat nás všechny na internetu, v diskuzi, na fórech, třeba i hlasováním na tomto serveru. Chápete kudy cesta vede. Je třeba bojovat ! A o svém byť malém vítězství informovat a sdílet ono malé vítězství se všemi. Pak se teprve z onoho malého vítězství stane vítězství velké, o kterém se bude všude mluvit, které bude všude diskutováno. A povstanou další bezejmenní bojovníci. Jeden takový nekoupí prázdné DVD, CD, jiný odmítne slevněnou PC hru, protože ví, že by mohl podlehnout pokušení, a půjčit ji kamarádovi. Další nepůjde se svou dívkou do kina, nebude přeci pokoušet to, že by se mu film třeba líbil, a on se o něm třeba nevědomky zmínil prátovi a ten by na ten super film zašel a natočil by si ho na mobil. A tady je další pokušení, nekupujte, mobil, který umí přehrávat mp3, mp4, avi . Nekupujte žádný mobil, vždyť už mobil máte. Chápete už? Je tísíc způsobů jak bojovat aktivně proti pirátům. Co je ale důležité, dát o tom vašem vítězství vědět. Je třeba aby si piráti uvědomili, že vy jste ochotni obětovat svůj nový mobil, nový laptop, nové CD, DVD, že nedáte pirátům šanci. A když celý ten bezejmenný svět a všechna ta zrníčka písku kolem ukážou všem těm výrobcům filmů, hudby, elektrotechniky a počítačů, že se na nás opravdu ale opravdu v boji s piráty mohou spolehnout. Pak všichni společně zazvoníme na zvon vítězství a piráti jednou pro vždy zmizí z hladin moří a oceálnů na této Zemi.

A hned potom se vydáte do stejně uspěšného boje se všemi teroristy světa. Zatočíte s nima na všech stranách, po bolševicku v Rusku, mačetou v Asii, ke zdi v Číně, AIDS vyhubí piráty v Africe, ty Australské sežerou žraloci a Americké robotičtí švábi. No a v Evropě přestanete používat oficiální internet a mobily zcela a tím 100% zabráníte šíření jakékoliv teroristické myšlenky či dokonce snahy.

No nebude to skvělé, "velký a zlý" internet zanikne a malý z pokojíčku do pokojíčku, od souseda k sousedovi, od kamaráda ke kamarádovi za flašku a podobně se stane vysněnou realitou, bez oficiáních providerů, globálních sítí, telekomunikačních superfirem, pirátů a teroristů, ti všichni se vypaří a ti všichni přijdou o své $. Zbudou jen poctiví lidé, jako jste vy, vy a vy a vy ... a výrobci různých komunikačních hejblátek, routrů , krátkých optických kabelů a když nějakého teroristu napadne, že by se i toho mohlo zneužít, taka ty kabely vykopete a koupíte velikou LED diodu a každý bude mít za komínem dvě až tři a budete na sebe blikat, bude to stát kulové, protože to nic nežere a nebo to bude poháněno solárním panelem, takže ani prodavači elektřiny si nepřihřejí polívku , nepůjde to odposlouchávat, protože to bude mít nulový výkon, a tisíce šifrovaných protokolů, a tak ani satelity a superpočítače nic nezmůžou a budete šťastni ... sice bez velkého internetu ale svobodní a bez pirátů a bez teroristů.

Schválně: dejte hlasovat kolik lidí by na takovou LED diodu či optický káblík mělo a mohlo si obratem ruky takovou nezávislou LED diodu za komím koupit. Možná by to byla taky cesta. Jen je třeba o té cestě dát vědět. Je třeba to řádně nejlépe celointernetově prodiskutovat Třeba teroristi vezmou do zaječích, když budou vidět že se nebojíte a že s nima zatočíte
snipermaniak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 20:38:08
avatar
Myslel jsem, že takhle rozepsat blábol ani nejde, ale...
Lukyn1811 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-08 20:49:57
avatar
Už ty lysohlávky nejez...
boyjm [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Muj nazor 2009-11-09 10:02:09

Myslim ze zkopirovani, stahovani her a filmu nelze srovnavat s kradezi treba auta, nebo jinych fyzickych veci.NErikam ze to je moralni, nebo fer,ovsem nesrovnaval bych tyto dve veci.Toto nelze.Takove auto, jak uz tady nekdo psal vyse,kdyz ho nekde ukradu,nekde bude chybet, je to proste kus fyzicky - neda se vytvorit jeho presny duplikat zadarmo.Pokud by tohle slo, jezdili by uz vsichni v tech nejvetsich delech, jelikoz poridit si kopii zdarma by nic nestalo.Ale ono to nelze.Poridit si kopii noveho Porsche lze pouze za fyzicke penize,neumime vytvorit neco fyzickeho z niceho (mozna to jednou pujde,ale nevim nevim jestli to nema co do cineni s fyzikalnimi zakony - priznivci sci fi mi mohou oponovat). Takze pokud ukradnu fyzicky porsche, sudte mne fyzicky.Ted ke hre, filmu - produktu, jenz sice stal nejake prostredky na vyrobu (penize,herci, kulisy,blabla) tak tam se to ma zaplatit z trzeb v kinech, ale po case si na sebe vydelal a je zaplacen. Kdyz si stahnu film,ktery u nas v kinech neni a chci jej videt - ano, mozna tim cinim neco v rozporu s necim.Ale jak velkou skodu vlastne pusobim ? Pusobim skodu, kdyz si ten film na sebe v prvnim tydnu promitani vydelal 10x vice nez byly naklady na jeho vyrobu ? Ten produkt je zaplaceny. A kopie, jez je k dispozici na internetu nestala zadnou dalsi vyrobni cenu,je zdarma, je to dano roli software, je to jen software, ktery se da duplikovat donekonecna a zadarmo,neni to hardware. Dochazim k tomu, ze to proste podle meho nazoru nelze srovnavat v rovine fyzicke, a softwarove. Diskuzi vitam.
MadMaxII [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-09 13:49:07

Filmovy, hudebni a herni "prumysl" je pred reformou a proto vsichni prizivnici kdo se na te poctive praci prizivovali jako prodejci atpdb. se boji o sva korytka a proto kopou kolem sebe(rozumej lobujou resp. uplaceji politiky) protoze jim jde o existenci takze se snazi lobysmem ten "pad" co nejvice oddalit....

K veci, Tva namitka je velmi podobna napriklad s rozporem s autorskymi pravy ohledne rozhlasu/radia. Vsichni platime (tusim)koncesionarske poplatky a z nich maji hrazeny prijmy televizni a radio stanice, ty pak cast penez pouziji na provoz a cast penez na nakup novych hitu ci filmu. A ted si predstav ze timto vlastne cely narod zaplatil za beznou produkci, ale aby toho nebylo malo tak kazdy podnikatel ve verejnem sektoru jako jsou restaurace, hotely, kavarny, kamenne obchody atpdb. musi zaplatit za kazdy televizor ci radio dalsi poplatky jako kdyby cely narod neplatil ani korunu. Proste doma si muzu poslouchat co chci a prijdu do obchodu a na tu samou pisnicku z toho sameho radia ktere mam "predplacene" najednou narok nemam dokud ho podnikatel nezaplati jeste jednou.....
Tohle vsechno jsou nesmysly a souhlasim s tebou ze neni jine cesty nez aby prisla reforma ktera bude podstatne spravedlivejsi a hlavne podstatne efektivnejsi tak aby se k filmovym a hernim studiim a hudebnim skupinam dostalo podstatne vice penez nez jen mizive %to ze skutecnych zisku....

PS: Ja si dokonce myslim ze herni studia uz tu reformu zacali pomoci online vydavani titulu a jsem hluboce presvedcen ze hudebni a filmovy prumysl ho bude muset chte nechte nasledovat....
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-09 12:33:13

Tak tak kupovat hry od tvůrců a ne platit všechno mezi tím
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-09 12:46:36
avatar
a to myslis ze tvurci maji tolik penez aby si mohly licencovat engine, platit minimalne 2 roky nekolik desitek programatoru, marketing (vystavy, predvadecky, reklmay) a jeste distribuci???
snipermaniak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-09 14:19:26
avatar
Jedna POŘÁDNĚ udělaná hra (typu Operace Flashpoint 1, série Total War, Mass Effect apod.) by jě mohla zabezpečit na hodně let dopředu. A pak ten marketing ani moc potřeba nebude, protože tvůrci už budou dost známí
Cajzl.z.Praglu [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-09 15:21:37

Stačí si přečíst tady Odkaz a pak pouhou matematikou dojdete k tomu, že to co píšete je nesmysl.
snipermaniak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-09 15:36:58
avatar
Citace:
Mafie se prodalo celkem přes 2 000 000 kusů

Řekněme, že vývojáři dostali tak 150 Kč (když vemu základní cenu kolem 1000 Kč a postupnému zlevňování + marže prodejců a vydavatele) za každý kus. To máme pak hezky kulatou sumičku o hodnotě 300 mil. Kč. A jestli tohle nestačí na nějaký ten pátek, tak nevím, kde žijete
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-09 16:03:42
avatar
kdyz nevis o tom businessu nic tak to ani nekomentuj. dejme tomu ze na mafii 2 bude delat 120 lidi 4 roky. prumerny plat jednoho clena tymu je dejme tomu 30000. 172 milionu korun stoji jenom platy zamestnancu na ty 4 roky. pak jsou dalsi naklady..licencovani ruznych enginu a technologii, nakup vybaveni - nejen pocitace ale i ruzny sw (opravdu hodne drahy), technika treba pro motion capturing a spousta dalsich. a kde mas 300 milionu? v prdeli a nikdo o tom ze tvoris vubec nejakou hru jeste ani nevi (+ nekolik dalsich desitek milionu marketing).
Cajzl.z.Praglu [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-09 16:38:43

Jj, přesně tak. A to s těma 30000 je hodně optimistické. Navíc musí zaměstnavatel odvést zdravotní a sociální pojištění, zaplatit nájem za prostory kde těch 120 lidí pracuje.
snipermaniak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-09 17:20:04
avatar
Původně jsme ale mluvili o úplně jiném problému, tj. jestli by měli na to, aby si vy hru vydali sami. Kdybychom vzali příklad z Mafie, celková marže z prodeje by byla okolo jedné miliardy českých korun. Je ale pravda, že běžné vývojové studio by si těžko zaplatilo marketing
Raccon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-09 15:30:51

Já myslím tvůrce jako ty co tu hru vytvořily, ti si museli licensovat engine, platit programatory adt. Jinak by hra nevznikla Že bychom platily rovnou těm co hru vytvořily (komplet celou) a ne výrobu dvd, dovoz, a různé obchodníky atd. Prostě to co je mezi těmi co hru udělají a námi.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-09 16:05:22
avatar
no jestli jen vyroba dvd, dovoz a marze prodejcu dela na jednom titulu 200kc tak je to hodne...
choucas [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2009-11-10 09:34:13
avatar
Dobrá hra nepotrebuje marketing stačí jedno poriadne hratelné demo a poriadny trailer a je vymalované. Ano šmejdy potrebujú reklamu ako hovado, ale prečo by sme mali platit za gamesku ktorá nás prestane po pol hodine baviť. Veľa hier je stiahnutých a dosť z nich je aj nedohraných.
Wizard23 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Takhle přeci ne... 2009-11-09 13:32:02

Vždyť to je hloupost, všechny ochrany software, drm, klíče a kdo ví co všechno.

Kdyby někdo chtěl vymítit "pirátsví", musel by k tomu přistoupit fyzicky. Pak by to teprve byla krádež.

Pokud může bejt nehmotný dílo klonováno, bude se klonovat a nikdo tomu nezabrání.

Všeobecně je ještě problematika nehmotnej děl v našem světě nevyřešená. Na co si můžem šmátnout, tak o to se podělit dokážem. Nejmovitější primát má prim :-)

Kdežto jak se podělit o myšlenku, obrázek, zážitek, sen, příběh,.. Každé jeho převyprávění zpoplatnit? S příchodem internetu a digitálních médií se lidi ani nesnažili povznést nad "fyzično" Jediné o co jde, jsou peníze.

MORE MONEY, LESS THINKING...

Jedna z možností by bylo vydávat na hardwarově heslovanejch ssd discích. Pokud máš jen soft bez klíče, nezahraješ si, neuvidíš film, neposlechneš si muziku. Ale když ho máš, tak jen připojíš ssd disk. Nemusíš instalovat, nemusíš řešit počet maximálních instalací, nemusíš nic řešit. Nemusíš nic, jen klikneš na hrát, nebo přehrát.

Každá firma by při vývoji titulu měla cílovou částku a expirační dobu. Když by jí přesáhla, titul by přešel s kolonky exkluzivní do kolonky neexkluzivní a fungoval by nadále samostatně jako free software. Když by titulu expirovala doba, nadál by fungoval jako free software, ovšem s tím, že by si ho každej musel stáhnout a nainstalovat ;)


Ovšem v okamžiku, kdy by společnosti nadsadili přemrštěné cílové částky, nebo jinak obcházeli produktuchtivé, začali by produktuchtiví opět obcházet společnosti...
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1020x
Komentářů: 3
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1506x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1118x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1188x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníPátek, 19 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3771x
Komentářů: 0
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PC
Česká 3 roky stará hra Vigor brzy na PCStředa, 17 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1463x
Komentářů: 0