Redaktor magazínu vyhozen za zveřejnění emailu od firmy, tlačící na kladné vyznění recenze Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Thursday, 08 April 2010
altLesk a bída profesionálních magazínů. Čtenáři a objektivita až na posledním místě.

 

 

Pokud vám nějaký profesionální magazín věší bulíky na nos, že čtenáři jsou u něj to hlavní, tak vám pravděpodobně lže. Samozřejmě, ne všichni, aby si zase některé potrefené husy nemyslely, že amatérský magazín DDWorld vyhlašuje válku některým profi webům. Nicméně většina profi magazínů má nějaké majitele, většinou vydavatele a velké firmy, které nezajímá obsah ani forma, ale zisk. Jinými slovy peníze jsou až na prvním místě.

Samozřejmě propojení výrobců čehokoliv v s magazíny a novináři je velmi úzké. Existuje řada lidí, kteří pracují střídavě pro obě strany. Spolupráce média s výrobci jsou různé povahy a rozsahu. Jde o to, kam je kdo ochotný zajít, kam se je ochoten nechat prodat a samozřejmě, co si která firma dovolí. A že si některé dovolují hodně, ale to proto, že vědí, že mohou, protože hlavně v době krize jim jdou některé média hodně na ruku.

Tak se stalo, že v Austrálii jeden poctivý redaktor herního magazínu zveřejnil email, který obdržela redakce magazínu, pro který píše, od společnosti Rockstar. Šlo o to, že se Rockstaru nelíbilo úplně jeho psaní o hře Red Dead Redemption. V Emailu se tak Rockstar vyjádřil v tomto smyslu:

Je to naše největší hra od GTA4 a už nyní dostává nominace na hru roku 2010 od odborníků z celého světa. Můžete prosím zajistit, aby tomu článek od vašeho redaktora odpovídal? Článek by měl vyjadřovat obrovský úspěch, který už nyní hra zaznamenává.

Za uveřejnění emailu na svém Facebooku byl redaktor propuštěn. Dopustil se toho, že zveřejnil, co stojí v zákulisí a proč jsou články, jaké jsou. Bohužel s politováním vám musím sdělit, že tohle je běžná praxe ve mnoha herních i IT magazínech. Zkrátka i recenze a magazíny jsou součástí PR kampaní a reklamy, zejména pak ty recenze na profesionálních magazínech, které se snaží tvářit jako objektivní nezávislé a exkluzivní. Já, protože mně nehrozí žádný vyhazov od šéfredaktora našeho magazínu, mohu říci, že podobná praxe je naprosto běžná a je to hlavně o to, na co jste ochoten přistoupit, jak moc dobře se chcete mít. Vzhledem ke stavu DDWorldu asi pochopíte, že náš magazín na tyhle praktiky moc není. Kdybych chtěl, tak vám píšu PR články, jako jinde, jezdím za to po celém světě na hromady hrazených PR akcí každý měsíc a mám hromady dalších výhod a plné kapsy. Jenže já si pořád myslím, že recenze a další články mají být hlavně o objektivní, nezávislé informaci a reklama spočívá jen v prodeji inzertních prostor kolem článků, ne v prodeji prostoru v článcích ;).  

Nemohu bohužel říci, že bych v podobném duchu čas od času nějaký email nedostal. Kvůli tomu také s jistou společností nespolupracujeme, neb její tlak a snahy o ovlivnění skutečně neumožňuje spolupracovat s ní nezávisle. Naštěstí je tu řada dalších firem, které si nás už oťukaly, a že to také zkoušely podobnými emaily nám trochu „poradit“, jak by měla recenze jejich produktu vypadat, ale dnes už ví, že s tímhle na nás nemohou. A nevadí jim objektivní kritika. Bohužel kolem nás je řada dalších, kteří berou psaní recenzí jako business. Zkrátka něco, za něco a tak tohle je ten důvod, proč se recenze a testy stejného produktu mnohdy tak liší. Nebo si snad naivně myslíte, že by některé firmy nechaly osud klíčového produktu, jehož vývoj stál miliony nebo dokonce miliardy dolarů, jen na nezávislých hodnoceních? Nenechají, proč taky.

Pokud jde o ten výše uvedený případ herního magazínu, tak tam je to ještě neprůhlednější. Herních magazínů je hromada, u nás jich je také velká spousta, a řeknu to na rovinu, kvalitní herní magazín u nás není ani jeden! Půlka z nich píše na objednávku a druhá půlka o hrách nic neví a v podstatě je ani moc nehraje (nebo tak alespoň recenze vypadají). Pokud jde o to, že RockStar využívá herní magazín a jeho recenze jako PR články a placenou reklamu dané hře, tak není zdaleka sám, jen měl smůlu, že jeho email byl vynesen na veřejnost – redaktor byl zastřelen, „placená objektivita“ funguje dál. Pokud se divíte, proč úplně blbé, většinou konzolové hry (nic ve zlém a no flame pls.), vítězí v žebříčcích nejlepších her roku, ačkoliv je reálně hraje méně hráčů než jiné často propracovanější, originálnější a lepší tituly jinde, tak se nedivte. Je to všechno zaplacené! Vezměte si, že když si někdo koupí 10 kladných recenzí na klíčových magazínech, pak tím ovlivní uživatele i redaktory dalších. Někteří podlehnou a pak získávají stupidní hry typu Batman hodnocení 95/100 a ten kdo to skutečně objektivně orecenzuje a dá tomu těch 70/100, je div ne zlinčován davem, že když všude ta hra získává 9/10, proč jen u něj méně?! Podobně to pak dopadne i při vyhlašování nejlepších her roku. Ale s tím se musí žít – nebo nemusí, ale to by se musel změnit svět. Vážně jste tak naivní, že si myslíte, že většina herních magazínů skutečně hry objektivně testuje a recenzuje?

Takže poučení na závěr: Na „špínu“ a život v zákulisí asi raději pod svým jménem neupozorňujte, pokud si nejste jistí, že vás za to nevyhodí anebo druhý den nenajdou ležet s obličejem v hlíně. A pozor, i pokud tuhle jistotu máte, pořád budete terčem jiných útoků (antiweby, antiosobní kampaně, pomluvy). Zkrátka za dobrotu na žebrotu, jak se říká. To platí v „novinařině“ opravdu ve velkém a mělo by se někam vyrýt. Naštěstí nebudeme házet všechny do jednoho pytle. Magazíny i firmy jsou tvořeny různými lidmi a stále existují mezi nimi lidé, kteří sice vědí, že business je business, ale stejně tak nehodlají zapomenout na obyčejnou slušnost, poctivost a fér jednání, tedy věci, které mnozí považují v podnikání za slabosti. Nicméně já osobně si vybírám partnery právě proto, zda jim slušnost, upřímnost a fér jednání něco říká. Samozřejmě nezapomínejte, že vrána k vráně sedá, což platí o slušné i neslušné lidi a firmy …       

Zdroj: DDWorld.cz

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Hmmm.... 2010-04-08 15:02:48
avatar
A co ta nedávná recenze Aceru a promazaná diskuse?
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 16:21:01
avatar
Kde? U nás asi těžko .... zrovna ACER je jedna firma která mi nikdy nepsala absolutně nic o tom co má v recenzi podle nich mít ty psoílaj jen seznam nových produktů ať si vyberu co chceme otestovat Ideální spolupráce, na nic se neptaš/neptají a posílají co mají ať si to testujeme, jak chceme

Kažodpádně mám to brát jako ten pomlouvačný ničím nepodložený útok. Dokaž prosím, že jsou naše recenze ACERU v něčem neobjektivní.
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 19:38:02
avatar
DD, nepotřebuju si sobě a myslím ani tobě nic dokazovat. Kolem notebooků se pohybuju, za rok mi jich projde rukama několik desítek typů různých značek, ve správě jich mám několik set. Nechci se tím nijak chválit a ani nechci podruhé polemizovat. Můžeš to rozebírat z mnoha úhlů pohledů, ale nikdy nedospěješ k závěru, že Acer vyrábí kvalitní notebooky. V zásadě nic proti Aceru nemám, prodávají "jen" housky. Tvrdit ale, že si místo housky za cenu oné housky kupuješ Mercedes - to je to oč tu běží. To kritizuji a to mi vadí. A logicky mi z toho vyplývá, že buď tzv. ruka ruku myje (a promiň, že jsem tak přízemní, ale nemohl jsem si nevšimnout tvého nadšení z eyefinity, to vše díky Aceru), NEBO že recenzent není dostatečně erudován na recenzi daného hardware. A opravdu nevím, která varianta je ta horší.

A korunováno to bylo onou čistkou diskuse (kde zmizely v nenávratnu -ó jaká to podivná fortuna- pouze příspěvky silně nekonvenující článkem propagovanému názoru, že Acer je to "nej". Tohle mi (bohužel) koreluje s výšeuvedenou první variantou.

P.S.: kdyby něco: Acer je levný výrobce, který používá levné materiály (plasty, displeje, pantová mechanika), nedbá na kvalitu výroby, používá velmi levný, jednoduchý, ale ne moc vhodný a kvalitní design (teď nemyslím vnější design) a hlavně: EXTRÉMNĚ šetří na servise; zato své počítače nadstandardně vybavuje HW výbavou a je levný. Toto je v kostce definice Aceru. To, že akvizicemi potopil několik dobrých značek a že jeho přístup k trhu dělá problémy běžným zákazníkům, kteří hledají kvalitu, to je už jen takový můj postřehový folklór.

Důležité je, že tato relativizace recenzního úspěchu v samotné recenzi nezazněla, a proto byla nevyvážená.

P.P.S.: předpokládám, že MarCom Aceru nečte vše na DDW, a tak to v TÉTO diskusi nebude tolik vadit.

Jo. A neber to jako osobní útok, ačkoli je to psáno hodně ostře. Naopak - ber to jako konstruktivní kritiku. Svým způsobem to tu mám rád a kdybych neměl, tak se jen zasměju a jdu pryč a už sem nikdy nevlezu..

P.P.P.S.: "Jen dobrý přítel ti za všech okolností řekne pravdu."
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 19:48:05
avatar
Já nevím, ale přijde mi, že jsi nějak vysazený proti ACERU, přitom mi přijde z našich bohatých zkušeností, že ve svých třídách jsou i mnohem horší notebooky s horší kvalitou zpracování ...

žádné příspěvky z diskuse nezmizely!!! Alespoň já nic nemazal. Já rozhodně netvrdím, že ACER je to nej, to při vší úctě není, jsou tu kvalitnější výrobci, ACER se ale soustředí na vyloženě spotřební stroje a modely, které recenzujeme rozhodně patřily k tomu lepšímu, co na mobilním trhu v daných kategoriích je ... za tím si stojím.

Přijde mi, že zevšeobecňuješ atd. Kormě toho, ACER nevyrábí o nic hůř než jiní výrobci, ceny i kvalita se nám ve většině běžných cenových relacích srovnaly a ACER není o nic horší. To samé i se záručním servisem, ten se u nás o mnoho zlepšil, netvrdím, že je nejlepší na trhu, ale rozhodně patří k těm lepším a ve srovnání s minulostí, kdy tu neměl ACER svá servisní střediska přímo pod sebou, to je o mnoho lepší, než bylo. Takže máš nějaký konkrétní důkaz že jsme nám testované modely přehodnotili a nejsou tak kvalitní jak tvrdíme, že jsou? Nebo máš jen hormadu domněnek a všeobecných frází?
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 21:00:42
avatar
Mám hromadu zkušeností. Ty jsou ale nepřenosné. Nicméně se stačí probrat internetovými diskusemi, stížnosti na Acer a jeho výše popsané vlastnosti jsou více než časté. Ono - po pravdě, opravdu si myslíš, že lze vyrobit lacině a přitom kvalitně? Ale třeba ty fotky levného šasí z měkkých plastů jsi sem umístil ty sám...

Také bych ti mohl předvést pro srovnání něco od konkurence, srovnat servis atd.

Apropos: nejsem "vysazený" proti Aceru. Stejný názor na kvalitu a profesionalitu mám např. na ICT servis Samsungu (pravda, není Samsung jako Samsung) a technickou podporu HP. Jedním slovem amatéři-žabaři-saláti.
Nem3 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 21:37:48
avatar
Kdyz si nekdo koupi levnej ACER tak je to levnej ACER nic vic.
Vyssi modely od ACERu jsou kvalitni a nemam snima problem.
CENA/KVALITA co vic cekat
DDR0 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 23:05:03
avatar
Taky přidám svou trošku - osobně mám 17" Acer 7738G a žádný šunt to není, výkon má, obstojné zpracování na to přenášení mezi pár ulicemi či občas busem a cena na ten výkon taky velmi slušná (P8700+GT240). A k tomu zpracování, až budu chtít ntb do opravdu zátěžových podmínek tak si pořídim armádni verzi ale na ty pochůzky po městě tohle bohatě stačí
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-09 07:19:45
avatar
no. vyvozovat závěry z jednoho relativně nového kusu..
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-09 07:46:52
avatar
no a co máš dělat, vyvozovat kvality ACERU z 6 let starých aspire?
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-10 13:14:28
avatar
OMG
Mrnus [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-10 15:22:43

Citace:
no a co máš dělat, vyvozovat kvality ACERU z 6 let starých aspire?
Ne Pane, ale z konstrukce, která je stejná jak u nového kusu tak u 6 let starého notebooku.Prověřit třeba noťas za zhoršených "ventilačních" podmínek a při běžném provozu (neustálé přenášení atd.).Jistě namítneš že to není v tvých silách... tak tím pádem není v tvých silách ani korektní recenze.Notebook je primárně určen k přenášení a musí tento provoz vydržet ... a to Acer většinou není schopen... (3 roky praxe v servisu Acer Brno Slatina, Tuřanka 100).
loso [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Acer 2010-04-09 10:24:20

Po letech jsem se dostal opět k notebookům od Aceru a musím říct, že klobouk před nimi dolů, protože jak zdvihli kvalitu svých výrobků, je až neuvěřitelné. To je ta nepřenositelná zkušenost pro "tynyta". Na druhé straně mne dost zklamalo HP. Jinak nejvíce používám notebooky ThinkPad IBM, teď tedy Lenovo. Zde mám také zkušenosti, že ta kvalita není to, co bývalo u IBM.
Dá se říci, že ACER SROVNAL KROK s dalšími výrobci notebooků, když dlouhá léta patřil k tomu horšímu. Dnes je, dá se říci, v lepším průměru.
GiGi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-09 07:37:33

Je přeci na veřejnosti obecně známo, že Acer není zrovna kvalitní výrobce, místo kvality dává důraz na výbavu a výkon. Je to takový "korejec" na trhu. Tak snad nebudeš popírat obecně známý fakt.
Tím se samozřejmě neodsuzuje Acer, jen se konstatuje fakt. Takže jde asi o to, nevyzdvihovat Acer tam, kde jeho kvality nejsou.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-09 07:46:25
avatar
obencně známo ... no tak tohle je gól ... sory ale já nezevšeobecnuji, to bude ten problém ...
loso [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Acer 2010-04-11 14:03:54

Na "veřejnosti obecně známo" mi vyluzuje úsměv na tváři. Na to se dá odpovědět, že doby se mění a to, co bývalo už není. Jinak si pořiď teď z poslední doby výrobek Aceru a užívej a pak hodnoť. To máš jako třeba desky od MSI, dříve nic moc a dnes soupeří kvalitou s deskami Asus a Gigabyte. Copak používá GiGi nebo tynyt za noťas?
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-12 09:22:20

"A opravdu nevím, která varianta je ta horší."
Tak to Ti napovím, když je to tak složitá otázka. Pokud někdo je lump, tak ho z toho dokáže vylečit jen zázrak nebo hrob. Pokud něco neví, tak se prostě naučí. Pokud je někdo na omylu, tak POKUD umí poslouchat a vnímat realitu, časem svůj názor opraví. Myslím, co je horší, je očividné.

Tvoje argumenty prokazují, že DD není objektivní. Ano, má se v tomto směru čemu se učit a nechápe v plné míře svou zodpovědnost. Ale ta neobjektivita nemusí být kvůli proplacenosti. Může to být kvůli nadšení. A to nemůžeme DD vyčítat - nebylo by jeho nadšení - nebyl by tady ten web.
jardop [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 16:08:17

;-)
hell.dll [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 16:29:54

Recenze notebooků jsou tu taktně řečeno "překvapivé".
Xyw [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-09 02:46:51
avatar
Len notebookov? Mne to pripada pri hernych recenziach velmi podobne "prekvapujuce".
Bennie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 15:06:21
avatar
S NV nespolupracuje, tak od ní emaily nechodí

Emaily od AMD plní do písmene, ale zase je nepřizná

Vlastně má s tou nezávislostí a objektivitou naprostou pravdu.
net.Xtreme [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 15:49:34
avatar
Tak víš co, občas se s tím, co po tobě chtějí můžeš více či méně ztotožnit, a proč si neužít patřičných výhod, když se s tím neztotožníš, tak se na to vykašleš a výhody nemáš. Počítám, že tak to bude v určité obdobě všude, hodně bezpáteřní lidé se budou mít vždycky nejlépe:-)
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 16:11:43
avatar
emaily od AMD dostáváme i s 1-2 dením zpožděním poté, co ty info uveřejním ;) ... takže těžko .... jinak s AMD moc nespolupracuji, české zastoupení je jen přes PR agenturu, a s Poláky kde má AMD zastoupení to není ideální ... to už více spolupracuji s Intelem .... takže co tím chceš naznačit?
Bennie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 16:38:12
avatar
Asi nic co bys nevěděl Snažíš se ze všech sil budit dojem nezávislého a informovaného, ale věří ti to jen hrstka věrných. Věčná škoda kam se tenhle kdysi docela zajímavý blog posunul, bývala to zábava, a už je to spíš otrava.

Nebýt Fermi, tak snad ani nemáš o čem psát ne?
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 18:39:20
avatar
já ten dojem budit nemusím, ona je taková realita .... jaký bys rád důkaz? chceš mé daňové přiznání - žádný příjem od AMD-ATI v posledním roce ani od jeho významnšjších partnerů, žádné nadržování, žádné akce nic ....

Spíše bych se rád zeptal kdo ti platí za mé pomlouvání a jaké máš důkazy mé neobjektivity a psaní v žoldu nějaké značky proti jiné značce?

taky je mi líto kam se někteří posunuli, dokud byl DDWorld malý, nevadil, teď už ale vadím, nedám se uplatit, nedám se ovlivnit, upozorňuji narovinu na věci, na které se neupozorńuje, jsem hold osina v zadku co?
Bennie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 20:51:04
avatar
)) já tě nepomlouvám, já tě jen kritizuji )
Nedělám to za tvými zády, ale tobě do očí, teda pokud to zrovna nemažeš

já nemám s HW businessem vůbec nic společného, jsem jen platící BFU...

akorát si občas přečtu i jiné stránky než tvoje a už jsem dost (možná až moc) starý na to, abych se nechal názorem někoho tak nezkušeného ovlivnit....

Po věcné a odborné stránce je to slabota a ty kecy okolo jsou jak na pískovišti u mateřské školky... bejvávaly tady celkem dobré recenze... ale sklouzlo to k bulváru že i fudzilla je proti tomu etalonem profesionality a důvěryhodnosti.. a kachnička to opravdu nazachrání

A pro věčné rejpaly, v kompu nemám geforcku.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 20:53:33
avatar
no sorry ale i ke kritice musíš mít objektivní důvody a důkazy ....


věcná stránka naopak je předností, odborná stránka no nevim, já z DDWorldu odborný magazín nedělám, jsem koncoví běžní uživatelé, odbornosti nás zajímají jen okrajově, receze ... málo času, ale zlepší se to velmmi brzy, neboj ....bulvár? Kde? Bulvár si zprávy vymýšlí, řpekrucuje a upravuje, to tu neděláme ... takže nejsme bulvár. Nějaké další podložené výtky?
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-12 09:50:55

Bulvárem se ještě občas jmenuje použití hodnocení neodpovídajících obsahu, ale "zajímavých". Například, "nejrychlejší disk na světě" o disku, který je jenom rychlejší ve své třídě.
Neříkám, že to je vysloveně špatně. Mně se to nelibí, ale někomu jinému možná ano.
Co se stylu reakcí na argumenty týče, musíš se naučit rozlišovat, kde jsou ti, co se ti snaží pomocí, a kde jsou ti, co prostě nadávají. A i v případě rad s dobrým úmyslem musíš často říci: děkuji, ale přece to neberu. (jen nezapomeň na to děkuji). A když Ti ukážou na chybu, také se neurážej.
Víš, do asi 23 let jsem byl neuvěřitelně ješitný. Prostě jsem žádný neúspěch nebo nesouhlas nesnesl. Tak jsem schválně začal hrát šachy s lidmi, které to uměli o moc líp.
A pomohlo to časem. Teď mně záleží na úspěchu jen ve věcích, které jsou opravdu VELICE důležité. Výchova děti, například. .. A zda-li někdo souhlasí s mým názorem? Vždyť to je JEHO problém, proč bych se tím musel zaobírat? Nechce slyšet, tak ať neslyší. Ovšem, pozice imigrantu z Východu také té sebevýchově pomáhá :-)
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 19:35:21
avatar
...možná proto sem chodí stále větší hrstka věrných si číst články. Minulý měsíc jeden den padlo skoro 10 000 unikátů. Tak sakra, kde se ti nový věrní stále berou? No asi se sem choděj všichni bavit nad tím nadržováním ATI a haněním nVidie...nebo ne?
dummy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 20:08:48
avatar
Já si DDho přečtu rád, nic proti němu nemám. Trochu mi vadí neustálé opakování, ale dá se to. Většinou s ním souhlasím, když ne dokáže přesvědčit :-D a máš pravdu, strašná sranda ta nVidia, číst pořád jak už určitě budou trhači atd. Dneska mi kámoš řekl, že nVidii sabotovali výrobu, nevíte o tom něco
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 20:22:31
avatar
jo jasně ... kdosi NVIDIA podstrčil 530mm jádro k výrobě ... toť ta sabotáž Sabotér zatím nezjištěn, ale určitě za tím stojí ta zlá a podlá ATI
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 21:08:09
avatar
DDW čtu jako "protiváhu" jiným periodikům. Dost často jsou zde celkem zajímavé články a newsky. Bohužel dost často tak bolestíské, a uražené výlevy DD-ho, kombinované s útoky typu "pomlouvání" (jakmile má někdo jiný názor) apod. a poněkud odpudivou sebeprezentací a sebechválou.

Ale to většinou přejde věkem. Člověk zmoudří, dospěje, zjistí, že všechny stejně nepřesvědčí a jediné co může, je snést rozumný počet (takový, u kterého ho to nebude stát příliš času a sil) argumentů.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 21:09:50
avatar
Citace:
uražené výlevy DD-ho, kombinované s útoky typu "pomlouvání" (jakmile má někdo jiný názor) apod. a poněkud odpudivou sebeprezentací a sebechválou.


ehm .... co na to říci, že dělat to, co píšeš, tak toho hned nechám a DDWorld vymažu ... takže to asi nebude tak horké, co?
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 21:32:13
avatar
Dělej, jak uznáš za vhodné. Co jsem pokládal za důležité ti říct, to jsem řekl. Co si z toho vybereš a zda ti to v něčem pomůže, to je už výlučně tvá věc.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 21:37:09
avatar
no já dělám dělám .... takže rozhodně nepíšu bolestínské a urážené výlevy a sebeprezentační a sebechválné články ...
GiGi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-09 07:47:38

DD, píšeš bolestínské výlevy. Sice ne přímo sebechválné články, ale těch vět typu "...jak jsem říkal, jak jsem upozorňoval, atd..." těch je v tvých článkách (zejména o Fermi) až moc. A nejsem sám kdo na to upozorňoval, takže na tom asi něco bude. DDWorld mám rád, ale strašně mě štvou ty tvoje výlevy, které se občas objeví. V objektivním článku nemají co dělat. Opakuješ ty věty dokonce několikrát v jednom článku!
MadMaxII [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-09 15:25:36

Skoda ze DD nechce byt objektivnim a jednim z nejvetsich ceskych magazinu o IT, on si tyto excesy totiz muze dovolit on je amatersky maly magazinecek jak sam rad tvrdi kdyz dojdou argumenty.....

Ironii je ze pak tu najednou DD prednasi o objektivite magazinu, nechapu proc kdyz nechce zmenit a zlepsit svet protoze jako maly amatersky magazinecek ho nezmeni to musi preci vedet...

PS: DD prosim vem si k srdci co ti tu nekteri lide rikaji uprime(tynyt, GiGi, artur74, Fishbed, ja) a to predevsim z duvodu ze jim NENI jedno kam nasmerujes vyvoj sebe a magazinu, ne kazdy kdo se na tebe "vysere" je nepritel a ne kazdy kdo ti zpiva "chvalozpevy" je tvuj pritel....
Uprime ti rikam, mas na to byt etalonem a tedy i jistym vzorem ceskych magazinu, jen se zamysli nad vecnou kritikou v tomto vlakne ktera nehodnoti jen tento clanek ale predevsim radu tvych starsich clanku(nektere byli samozrejme vyborne, ale pouze ty bez tvych osobnich invektiv a emoci, cili s nadhledem) a jak vidis, vetsina ctenaru chce objektivni clanky a informace tak se prestan schovavat za amatersky magazinecek a zacni tu novinarinu delat poradne na urovni, tedy bez emoci s nadhledem....
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-12 10:03:44

Upřímně mluví i ti, co prostě nebo sprostě nadávají. Upřímnost není kladem. Vůbec.
Učit někoho, jaký má být skromný, a při tom říkat, že má poslouchat právě Tebe, je tak trochu oxymoron. Dost zábavný, musím říct.
Bez emocí se dělá velice špatná novinařina. Zaplať pánbůch, v tomto Tě DD neuposlechne, a správně. Nemá výuku, ale cit má.
S nadhledem se dá psát jen o tom, co tě nevzrušuje. Tento magazín lidi čtou právě proto, že DD vzrušuje to, o čem píše, že je to živý.
V čem pravdu máš, tak v tom, že zdvořilou kritiku poslouchat má, a poděkovat za ní, a opravdu být za ní vděčný, a zamyslet se nad ní, a ne být naštvaný kvůli ní, i když je pokládá za neopravněnou. Tyto emoce opravdu nikdo nepotřebuje.
mike.cz.com [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-12 21:32:17
avatar
K té upřímnosti.... přítelkyně to doslova takhle praktikuje... nesere se a do očí ti řekne to máš špatně to taky to taky.... většina lidí se na to vysere, protože to neustojí nebo na to nemají ale ti, co naopak takovou kritiku ustáli tak se dokázali vypracovat dále...
v prváku když nastupovala na střední tohle znovu praktikovala.. zezačátku ji každý nesnášel, prostě jim natvrdo říkala co si myslí. Ti, co na to aby to pochopili nemaj inteligenci, u toho zůstali. Zbytek tuhle kritiku pochopil a taky to co říkala o tom a tom člověku jim došlo že má vlastně pravdu..... víš... ono, říkat že kritika upřímná není klad je pěkné... ale já osobně jsem viděl jak DOST silný efekt má. ať už si o tom myslíš, co chceš....

++ Radši upřímnost než aby mi lidi mazali med kolem huby..
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-13 11:09:18

Furt někdo dospívá dřív, někdo později. Neznám slang - na prváku - to už je na univerzitě? No vy jste s přítelkyni fakt zaostali.
To, že tvá upřímnost může někoho BOLET, to vám nevadí?
Určitě nikdo z vás neměl v rodině nebo blízkého žádného tvůrčího člověka. Jinak bys takové řeči mohl vést třeba tak v 5-6 létech.
A ano, blbost a hulvátství nakažlivé jsou. Protože pracovat nad sebou je těžké...
Existuje velice jednoduchý princip: ten kdo se hádá se slabším, je hulvát. To ten, kdo se hádá se silnějším, je principiální. Ta tvoje přítelkyně je tak odvážná i s děkanem? Nebo jen se zdvořilými lidmi kolem, kterým výchova nedovolí dát ji zasloužených pár facek?
Fishbed [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 23:14:19
avatar
No jasne naprosta vetsina lidi se sem chodi uz jenom pobavit tak jako ja rad si tady ctu ale jenom proto ze se nad zdejsi "objektivitou" zasmeju
artur74 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 21:11:24

mohu jen potvrdit "z laskou" vspomínam na starší članky od roku 2008 +/- to tady jde na jednu stranu. zde opravdu platí "stare dobré časy"
Ragnar84 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 16:39:53
avatar
Bennie nehnevaj sa ale zase len prazdne obvinovanie ...
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 15:25:01
avatar
Citace:
stupidní hry typu Batman hodnocení 95/100 a ten kdo to skutečně objektivně orecenzuje a dá tomu těch 70/100, je div ne zlinčován davem, že když všude ta hra získává 9/10

ten kdo to skutecne objektivne orecenzuje si ty ze? proboha objektivne recenzovat hry nejde!!! kazdeho bavi neco jineho, takze si nehraj na jedineho skutecne objektivniho boha nebo co to tady predvadis. me batman bavil a klidne bych mu 9/10 dal, protoze to pro me byla jedna z nejzabavnejsich her lonskyho roku a ma vsechno co od dobry hry ocekavam. vyborny souboje, vybornej pribeh, chytre navrzene prostredi, pekna grafika a hratelnost sama o sobe je na pc trhu docela originalni. na zadnou mlaticku s vybornym pribehem a trochou stealth prvku si momentalne nevzpominam. a me za tenhle nazor nikdo platit nemusi, naopak ja sem zaplatil za to abych si batmana mohl zahrat. ale je mi to jasny, ty jedinej na svete dokazes objektivne zrecenzovat hry, protoze si odbornik na vsechny zanry (chuck norris hadra) a protoze te batman nebavil, tak je to hned stupidni hra a hned vsichni, kteri se u nej bavili a dali mu vyssi hodnoceni, jsou podplaceni
itsPGD [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 15:42:31

myslim ze napln clanku nebyla o Batmanovi ani jinych konkretnich hrach .... ty byli uvedeny jako priklady toho co se deje a je jedno kterym smerem a kde...:-) nemohli by jsme spise diskutovat o podstate toho clanku? Ale to by jsme se dostali asi trosku nekam uplne jinam...:-)
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 16:05:07
avatar
jenze tohle neni zadnej priklad. tady je primo jmenovan batman, kterej dostaval v recenzich vetsinou kolem 9/10, nejmin sem videl nak 8/10. DD se ale sam prohlasuje za jedinyho objektivniho, kdyz mu dal 7/10 a vsechny ostatni oznacuje za podplacene nebo kdo vi co, jako kdyby on jedinej byl ten nejlepsi a nejobjektivnejsi a nejvetsi odbornik na uplne vsechno. Odkaz - pres 50 recenzi, nejnizsi hodnoceni 8.5/10. vsichni podplaceni?
Odkaz - 329 kratkych uzivatelskych recenzi, z toho 3,72% dali hre nizsi znamku nez 8/10. vsichni podplaceni/zamestnanci eidosu/fiktivni uzivatele? 5543 uzivatelskych hodnoceni s prumerem 9.2 a to ma byt jen tak napsany naky cisla protoze si eidos zaplatil nebo zase 5543 podplacenych nebo fiktivnich uzivatelu?

podle DDho asi ano, protoze on dela objektivni recenze a jedinej objektivne zhodnotil hru na 7/10. a myslim ze tohle patri k podstate toho clanku taky.

edit:
ty prvni odkazy jsou omylem z x360 verze, tady (Odkaz) je pc verze, ale az na to ze ji hodnotilo min lidi a ma o desetinku mensi hodnoceni od uzivatelu je to to stejne...
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 16:15:04
avatar
a nesouvisí to náhodou s tím svezením se s davem a podlehnutí? nevím jestli jsem jediný, kdo dělá objektivní recenze, ale pokud mohu mluvit sáím za sebe, tak je dělám objektivní, věřím tomu, že hru lze objektivně zrecenzovat stejně, jako kterýkoliv jiný produkt a já to dokážu.
Bennie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 16:34:51
avatar
a nesouvisí to náhodou s "chcan*m proti větru"? teda pardon proti PhysX a Nvidii?
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 18:35:22
avatar
nevim, hraješ hodně ten PhysX?
alifuk [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 19:37:26
avatar
Plně tě podporuju, píšeš věci, jak skutečně jsou. Bohužel, dneska je taková doba, že když někdo neni šmejd a má rád poctivý lidi/firmy, tak je za to kamenovanej. Jak si kdysi psal o hodnocení her, tak někdo prostě nemá na výběr a vysoký hodnocení dát musí... Mě teda Batman nějak moc nevadil, ale žebych ho hltal tak to fakt ne.
Bennie [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 23:11:04
avatar
No celkem jo, na CPU Na radeonu mi k mé velké lítosti neběhá
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 17:10:31
avatar
takze protoze me se nelibil fallout 3 a osobne bych mu dal sotva tech 7/10, tak mam zacit rikat, ze vsichni ostatni podlehli a svezli se s davem a ze ja jedinej sem objektivni?
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 19:42:10
avatar
No to ne, měl bys dál Falloutu tolik, kolik si objektivně zaslouží v různých faktorech, které jsou brány za základní. Třeba mě Batman bavil, líbil se mi. Nejdřív jsem to nainstaloval kvůli recenzi zde, ale pak když jsem hrál, tak jsem přišel třeba domu z práce a hnedto zapnul a přil. Ale ač mě to bavilo, tak musím objektivně konstatovat, že to prostě zábavné je, ale oproti jiným hrám minulosti zase ne tak propracované a dost věcí je tam hodně špatných. A protože je tam i hodně věcí hodně dobrých a chytlo mě to, dostalo do tuším 72%? DD dal snad 75%...takže asi tak. nemůže být absolutní objektivita, ale může být recenze s velkou mírou objektivity a o ty se tu DD nebo já (teď moc ne poslední dobou) snažíme. Musíš prostě potlačit to, jak tě to bavilo a koukat na to zezhora a hodnotit prvky. Je totiž jasný, že když tě to baví a žereš to, tak tě pak třeba nějakej bug, chyba, kravina moc nerozhodí, jako když tě to nebaví...pak každá věc, o není košér je hned hřebík do rakve.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 23:25:47
avatar
ale v jakych faktorech a jak to mam hodnotit objektivne?hra se po dosazenym 20 levelu stale nechutne nudnou a stereotypni (a ty metra tam byly nudna a stereotypni hned od zacatku), nektery ukoly dementni, slabej pribeh te hlavni linie, spousta perku k nicemu a opravdu vyuzitelny byly mozna 2-3 a s timhle i lehce souvisejici velky odklon od rpg k akci, nevyuzity vats, kterej akorat zdrzoval opakovanim tech "cool" spomalovacek na ustrelenou hlavu a vubec si to nezaslouzi jmeno fallout. no i tech 7/10 je moc.

na batmanovi sem ale nic moc co by mi vadilo nenasel a bavil sem se u nej celou dobu. bavil me ten styl hrani protoze na pc je mlaticek minimum jestli vubec, stealth prvky taky zapadly, riddlery sem si taky hledal rad, pribeh hodne dobrej a chytl me a hlavne sem hral za batmana

recenze je o nazoru cloveka na tu hru. tam nemuzes nic potlacovat, kdyz te to bavilo tak tomu mas dat vyssi hodnoceni. jediny co se da na hre objektivne hodnotit sou akorat tak bugy, ktery zneprijemni nebo znemozni hrani. treba jako ukol co nejde dokoncit, zasekavani postav o rohy nebo prekazky a podobne nebo treba HW narocnost, kdy se hra seka na spouste sestavach i na min detaily, treba gta4, ktery se seka na kazdym dvoujadru.
Poly [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - F3 2010-04-09 06:51:56
avatar
A pařil jsi F3 jako hard core hráč na vyšší obtíznost bez častých "save", kdy si minimálně do 10.levelu musíš dávat pozor na každý krok? I když máš jistě pravdu, že oproti F 1,2 se to posunulo výrazně jinam - zejména interakce a vedlejší questy už nejsou to, co bývalo.
Bohužel, současným trendem je jakési celkové zjednodušení a tudíž zpřístupnění masám, jak tu už ostatně několikrát zaznělo.
itsPGD [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 16:54:12

v tehle demagogii nehodlam pokracovat, muzes mi rict jak odstranit vliv velkych spolecnosti na mensi spolecnosti aby psali vydavali vyrabeli a pod. nestrane a objektivne. DD DELA RECENZE JAKO KAZDY JINY WEB A ZE TY JSI NA TO ZROVNA VYSAZENY PROTOZE TO NESPADA DO RADOBY TVEHO OBECNEHO PODVEDOMI A PRUMERU je opet k nicemu .... Nedovedu si take predstavit ze bych daval priklad kterej nepojmenuju nebo dam priklad na necem co jsem jeste nemel v ruce... Promin tvuj text opet odbiha od skutecneho problemu a meho prispevku-to byla ta poznamka na konci v mem prispevku ze by jsme se dostali mimo IT a vubec obsah tohoto Webu

kdyz ti dam tolik co potrebujes (v horsim pripade chces) tak napises co ja budu chtit - to je ten problem

nezajima me Batman ani dalsi zminene hry - resim problem s radoby IT weby!!!!!! tak furt neomylej pocintaneho Batmana a pod. (recenze her jsou pouze subjektivni ani jine nemuzou byti)

EXISTUJI POUZE RECENZE HER A NE ZADNY OBJEKTIVNI RECENZE!!!! A V PRVNI RADE JSOU TY PLACENE-zase poukazuji na ten problem ne na Batmana
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 17:14:38
avatar
jakyho obecnyho podvedomi a prumeru?ja mam jen sve nazory a nektery se shoduji s tim prumerem, jine zase ne (treba ten fallout 3 a ani to bezmezny nadseni dragon agem nesdilim). ale ja se nepovazuji za objektivniho v hodnoceni her, jako to pise DD v clanku. tebe nezajima batman, ale ja sem o nem zacal psat, protoze o nem pise i DD v clanku. kdyz te nezajima nemel si na me reagovat.

aspon ale na tom ze recenze jsou subjektivni se shodnem
itsPGD [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 17:45:43

jo na tom se shodnem a proto to tak beru - proto jsem napsal ze ty argumenty beru jako demagogii po tom co oba uznavame (doufam ze nejsme sami) ze je to jenom subjektivni.

reagoval jsem protoze to neni obsahem clanku.... Kdyby to byl clanek s nadpisem "Jak hodnotite DDho v clankach o hrach...." tak bych urcite nereagoval a napsal bych jenom neco o te "subjektivite" ..... pojdme se pohnout k tomu co se stalo ze za pravdu nekoho vyhodili...:-) (sice jsem udelal smajlika ale je to spise smutne) chtel bych se vyhnout osobnim nazorum na toho ci onoho redaktora ci WEB, coz je tady na tom webu modou/modlou
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 23:28:45
avatar
to neni zadna demagogie, ja se tim jen snazim vyvratit to ddho ze vsichni co dali hre vysokou znamku sou snad podplaceni. a pres 15000 lidi a pres 50 profi recenzi a 300 uzivatelskych recenzi s vysokymi hodnocenimi uz to vyvracuje celkem pekne.
Luizzz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 15:44:37

Souhlasím, objektivní hodnocení u něčeho takového jako jsou hry prostě nejde napsat.
DDR0 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 15:53:30
avatar
no jo, je jasný že je to dost subjektivní, každého baví něco jiného atd, ale jde o princip že tak vysoké hodnocení dostávají nadčasové hry, skvěle udělané technicky i herně což připad Batmana zrovna není. Ani Crysis se snad takhle vysoko nedostalo, sice technicky je naprostá špička i dnes ale ten příběh, zvlášť ve Warheadu (spíš jeho neexistence a krátká doba) ho srážely
Je opravdu divné když některé weby hází takové hodnocení několikrát ročně
Takové ocenění si zaslouží třeba Far Cry či Half-Life 2 a těm Batman nesahá ani po kotníky
HD_Fugas [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 16:12:46
avatar
přesně tak,batmana sem naistaloval a okamžitě po pár minutách letěl do koše,větší 3,14čovinu sem nehrál.A že loni nebylo skoro co hrát?Jen taqk namátkou:Risen,Dragon AGE,L4D2 apod,těch hodně dobrejch her bylo spoustu.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 16:20:55
avatar
crysis je sice technicky spicka, ale herne za batmanam zaostava podstatne a pribehove se vubec nechyta. hodnoceni ma ale na tom gamespotu jen o malo horsi (2 desetiny u uzivatelu) a kdyby ses podival treba na tu stranku a nasel si tam half-life tak uvidis ze ten je hodnocen lepe. je to vec nazoru, ja se u batmana bavil hodne a mozna klidne i vice nez u half-life 2.
DDR0 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 17:37:12
avatar
herně? o tom se dá pochybovat. Ta hra se akorát proslavila nemožností antialiasingu na Radeonech a naroubovaným a hlasitě propagovaným PhysX. Není to špatná hra ale na původní Far Cry nemá nebo na Dooma 3 RE. Crysis byl dobrej ten první díl, datadisk byl odfláklej a třeba v porovnání s fyzikou BC2 se může jít zahrabat . Hru neodsuzuji ale tak extrémní hodnocení si prostě nazaslouží
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 17:42:26
avatar
tim se mozna "proslavil" batman tady nebo na jinych primarne HW webech. co se tyce hernich webu, tak tam se o physx v batmanovi mluvilo mozna tak v jedne dvou novinkach a ve spouste recenzich nebylo physx zmineno vubec.
DDR0 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 23:12:30
avatar
o PhysX se dost mluvilo i na herních webech ale to je vedlejší, jde mi o to že na tak vysoké hodnocení tato lehce nadprůměrná aplikace prostě nemá to by už pak 9 z 10 mohla dostávat každá lehce vyčnívající hra. Je to hlavně hra pro filmové fanoušky ale takhle glorifikovat lehce nadprůměrné hry by se nemělo, s těmi vysokými čísly by se mělo šetřit aby jim zbyla nějaká důvěryhodnost
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 23:40:31
avatar
co je to dost mluvilo?ja mam rss na nekolika hernich webech a o physx se tam mluvi minimalne. jenom newska v jake hre se objevi (a tech je uz samo o sobe hodne malo) a pak mozna nejake srovnavaci video. v recenzich bylo zminovano minimalne. dokud se nezaclo mluvit hlavne o fermi, tak tady byla nejaka "novinka" o physx pomalu 3x do tydne.

ze je batman jen lehce nadprumerna hra je jen tvuj nazor, to neni zadnej fakt. podle me je jedna z nejlepsich co sem loni hral a bavila me vic nez dragon age nebo nejakej dirt2. a ze s vysokymi cisli by se melo setrit souhlasim, ja bych dal devitku v lonskym roce nejspis jenom batmanovi, risen a riddickovi.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 16:07:34
avatar
Hru lze orecenzovat objektivně, stejně jako každý jiný produkt ... asi se to hold musí umět ....
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 16:14:29
avatar
jedinej kdo dokazal napsat objektivni recenzi je chuck norris. ted uz si s nim teda muzes podat ruku
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 16:19:43
avatar
dá se to, jen to musíš umět ... každá hra-produkt se stává ze stejných prvků a víme, co by kvalitní hra-produkt, měl mít a nabízet ... a to lze zhodnotit objektivně.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 17:07:33
avatar
ne nejde hodnotit objektivne. ja muzu rict ze nejlepsi grafiku ma stalker nebo arma, protoze mi prijde takova nejrealnejsi narozdil od preefektovanyho omalovankovyho crysis, ty ale muzes rict ze nejlepsi grafiku ma crysis, protoze se odehrava na pohadkove krasnym tropickym ostrove a ma nejvice ruznych efektu narozdil od sterilniho a usuntelyho stalkera.nebo treba machinarium, ktery ma naprosto famozni grafiku, ale pro nekoho to muze byt shit, protoze to neni 3D a nepodporuje tesselaci.

nebo treba muzu rict, ze se mi nejvice libila hudba a zvuky u prince of persia: warrior within, kde tam u souboju hral vzdycky takovej tvrdsi rock a metal, nekdo jinej ale tohle nesnasi a ma raci takovou klidnejsi a pohadkovejsi hudbu z prvniho dilu a proto mel sands of time lepsi hudbu. jak chces objektivne rozhodnout, ktera hra ma lepsi hudbu a objektivne ji ohodnotit?

a co treba delka hry? tady se to zda jasne, ze cim delsi tim lepsi ze? ani nahodou. nekdo si rad zahraje jen chvilu a pak zas zkusi jinou hru a nebavi ho pachtit se 100 hodin v jednom rpg nebo na to nema cas. pro nej je idealni delka hry treba 10 hodin a tak by (podle nej taky objektivne) hodnotil tuhle delku nejlepe. nekdo jinej ale rad hraje dlouhy hry a klidne celou noc az do rana v kuse a pro nej pak plati, ze cim delsi tim lepsi.

to mame grafiku, zvuk nebo hudbu klidne jen a delku hry. 3 prvky hry u kterych by si clovek mohl myslet, ze je dokaze objektivne zhodnotit, ale nejde to. a co s hratelnosti?nekoho bavi kdyz ma treba moznost hledani nejakych skrytych veci, ktery mu odemknou nejaky veci, ktery se treba primo dotykaji i hry nebo pribehu nebo kdyz se muze toulat rozsahlym otevrenym svetem. nekdo jinej to ale nesnasi a ma rad kdyz se naplno a bez zbytecnych zdrzovacek muze venovat pribehu a ma jasno kam ma jit. jak chces objektivne rozhodnout co je lepsi? jeden prvni hru vynese do nebes a druhou zkritizuje, ten druhej to udela naopak. kterej z nich je objektivni? jak ty dve hry rozsoudit objektivne? to proste nejde.
blue.black [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 18:21:41

Amen, se vším naprosto souhlasím.
alifuk [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 19:58:21
avatar
to je sice trochu pravda, ale pokud má hra 9/10, tak by měba být téměř dokonalá a vhodná pro většinu hráčů - díky tomu bych většině her nedával víc jak 8/10, protože pak nejde odlišit od hry, která se líbí každýmu...
artur74 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-10 21:47:25

souhlasím skoro ze vším jen bych opravil: "která se líbí každýmu... " na kterou muže hrat skoro každý . protože ne každý je super hrač a o to jde aby si hru zahralo co nejvíce hraču. podle mne jde hry totiž velmi težko hodnotit podle mne je "fer" hodnocení : "hodne prodavaná" nebo "ještě víc prodavaná" . totiž jestli dostane 9 nebo 8 z 10 je stejne detil jde nakonec pořát jen oto kolik si hru koupí hraču
HellowCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 17:32:19
avatar
Soz DD ale gamesky nejde recenzovat objektivně. Víš proč? Na každého to působí jinak, na mě působí třeba C&C 4TT jako pořádná krávovina. I když nevypadá špatně tak prostě příběh jsem nepochopil. A Úplně první C&C Tiberium konflikt je zatím jedna z mojich nejoblíbenějších her. (starý westwood :-D)
Víš každý je z jiného těsta. Jak ve škole, literatuře atd. Každému se líbí nebo baví něco jiného. Mě se třeba na Crysisu líbí špičková grafika, ten příběh nic moc ale možnost hrát jak chceš: tiše s tlumičem a uspávacíma šipkama, nebo akce COD rychle skočit vykosit a mission complete.
Podle mě by to bylo objektivní v případě, kdyby recenzi dělalo např 10 lidí a každý by ti dal hodnocení a pak by se udělal průměr. Už by to bylo trošku objektivní.
Trefa [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 16:18:21
avatar
Recenzovat objektivne podla mna znamena,ze vychadzas z objektivnych a vseobecne znamych faktov alebo v tomto pripade vseobecne znamych informacii o hre,hratelnosti,grafike atd ... Avsak tvoj pohlad na hru je uz cisto subjektivna zalezitost ... Dvaja ludia hraju rovnaku hru s rovnakou grafikou a hratelnostou a jedneho to dokonale bavi a druhy si povie ze je to kravina ... To znamena ze ten prvy je podplateny a ten druhy je objektivita sama prevtelena do ludskeho tela ? Takto sa to proste neda posudzovat ... Mozno je tomu tazke uverit, ale ddworld nie je jediny uzivatelsky magazin,su aj ine,taktiez nezavisle ... A ked da iny nezavisly magazin hre 9/10 ,tak tvrdenie o objektivite ako ju chapes ty,razom pada ...
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 16:19:32
avatar
dá ... každá hra-produkt se stává ze stejných prvků a víme, co by kvalitní hra-produkt, měl mít a nabízet ... a to lze zhodnotit objektivně.
573v0 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 17:18:32
avatar
Tak pozri sa na to takto.. Hral som Mass Effect 1 aj 2. Moje hodnotenie by nepresiahlo 5/10, lebo sa tam proste všetci priveľmi vykecávajú a na môj vkus tam je málo brutality. Naproti tomu Crysis bol úplný opak - furt bolo do čoho strieľať, všetko tam pekne kapalo a vybuchovalo.. skrátka bavil som sa. Také sú moje preferencie- príbeh určite musí byť ale nehrá hlavnú úlohu. Za najdôležitejšie považujem dobrú hrateľnosť, veľa krvi, akcie a niečo originálne čím ma hra zaujme. Ruku na srdce, keby som povedal, že Fallout3, MassEffect1,2 a podobné RPG tituly u mňa pohoreli na plnej čiare, kto by so mnou súhlasil? Asi som bol podplatený...
AndreasCZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 17:19:22
avatar
Tady na tom se zrejme nikdo nikdy neshodne. Hra pusobi na kazdeho subjektivne jak po strance pribehu, hratelnosti, tak treba i grafiky. Kazdy kdo neco hodnoti, to musi hodnotit podle svych kriterii, ale pak poukazat na to, podle ceho hodnotil.
jack.k [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 19:34:41

Tak pokud těmi prvky myslíš jednotlivé pixely na obrazovce, tak pak ano. Ty lze objektivně hodnotit.
Žádná hra se nedá objektivně zhodnotit, neboť zde nejsou definovány konkrétní měřítka kvality. Vždycky se zde bude uplatňovat velká míra subjektivity, neboť na každého hry působí jinak, každý má svůj oblíbený žánr, je zvyklý na určitý styl ovládání apod. Tudíž ani ty nejsi schopen objektivního hodnocení.
Jinak souhlasím, že mnohé recenze jsou často dělané jako přes kopírák, vyzdvihují stejné věci a jiné naopak zatracují. Když by každý dělal recenzi poctivě, tak by zcela jistě vzniklo značné množství různých názorů, poznatků, apod.
Jeden příklad za všechny. Jedna a tatáž hra bude vypadat jinak na různých strojích při různých nastaveních apod. Každý přece není schopen hrát na nejvyšší detaily, a proto např. někdo může hru na nižších detailech označit za graficky příšernou a jiný s nadupaným strojem za skvost. Jenže komu je platné, že hra na nejvyšších detailech vypadá skvěle, když je hratelná na top strojích.

Pokud chceš stále tvrdit, že jsi schopen objektivního hodnocení, pak nám zde napiš konkrétní objektivní měřítka kvality. Mě by třeba docela zajímalo, jak se dá objektivně (tj. třeba číselně či jinak) vyjádřit, jak se třeba líbí to či ono barevné podání. Nebo že ten či onen hrdina má super postavu či schopnosti apod.
Veyron [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 17:10:35
avatar
Ako na jednej strane súhlasím s tým, že robíš recenzie dôkladne, no na druhej strane súhlasím s Raigorom, že herné recenzie byť nemôžu byť objektívne, keďže i keď si vezmem vlastné skúsenosti, tak tie najlepšie RPG mňa nejak nedostali (Fallout, MassEfect, Dragon Age), no zase na druhú stranu súhlasím s hodnoteniami tých hier, pretože ich kvality rozhodne uznať musím a síce mňa nechytili, bo asi nie sú pre mňa vhodné, či jednoducho som im neprišiel na kĺb alebo nevenoval potrebný čas, no čo skutočne som dosiaľ nepochopil - ako si preboha mohol spraviť z GTA4 hru roka???!!! Tá hra je hotová katastrofa...dosiaľ si trieskam hlavu o stenu, že som za ňu vyhodil keše...preboha mi vysvetli, ako je možné, že hra ako Stalker: CS, či CoP mi idú na SHD rozlíšení na max detaily(s 4AA samozrejme) a to s poriadnou rezervou nad hrateľnosťou(bežne okolo 80FPS...samozrejme za krásneho slnečného počasia menej) a to už nehovoriac o Crysise a ako je potom preboha možné, že GTA mi seká i na najnižšie detaily???!!! a to i na max je tá grafika fakt primitívne umelá a zastaralá!!! No dobre, nechajme nehrateľnú optimalizáciu a prejdime ku hrateľnosti, nehľadiac na tú optimalizáciu a sekanie hry, je hra fakt dementne nezáživná a okukaná z predchádzajúcich dieľov a vyslovene už nudná...doslova v nej chýba mnoho prvkov z San Adreasu, ktoré tú hru robili zábavnú...a toto nie je len môj názor, ale snáď každého kamoša, ktorý túto hru má, tak ju prešiel maximálne natoľko, aby sa mu odhalilo mesto úplne, aby mohol hrať multiplayer, pretože iba ten je ako tak zábavný a neseká to tam, keď sa to hrá iba v určitej oblasti...každopádne GTA môže nazvať zábavným iba niekto, kto tú hru hral tak maximálne pár hodín, no potom to bezhlavné behanie po meste unudí a každý serioznejší hráč sa nato vykašle a prestane tým zabíjať čas...
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 17:19:35
avatar
ja ji hral spoustu hodin a bavila me, ze tam ale spoustu prvku ze san andreas chybi je fakt a docela velka skoda, zivotnosti se gta4 se san andreas nemuze rovnat. jinak sem to hral s patchem 1.2 a na max detaily co 8800gts s 512MB pameti povolila a hra byla v pohode plynula...
Luizzz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 21:08:06

Subjektivně ano - viz popis Dentona, objektivně nikoliv.
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-12 10:07:42

"vsichni, kteri se u nej bavili a dali mu vyssi hodnoceni, jsou podplaceni"
Tohle neříkal. Říkal, že jsou ovlivněni podplacenými. To je velký rozdíl.
Co se týče hodnocení her, uvítal bych snahu o nějaké objektivní hodnocení podle předem daných parametrů, aspoň zčasti.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-13 14:37:58
avatar
takze to ze se u nej nekdo bavil je zpusobeno tim, ze ho nekdo podplacenej ovlivnil?to mam chapat jak?to jako sedne hrac ke hre, hraje ju a rika si "ty vole ta hra ma vysoky hodnoceni, to je ale rezba", ale kdyby mela nizky hodnoceni tak si u te stejne hry rika jaka je to nuda a kravina?

a jak by ta snaha o objektivni hodnoceni mela vypadat?jaky by mohly byt ty parametry?kousek vyse pisu ze ani grafika nebo delka hry se neda objektivne zhodnotit. pro jednoho muze byt jedna vec kladem, pro druhyho ta sama vec zaporem. u recenzi her je "nejobjektivnejsi" napsat proste svuj nazor na hru, pochvalit veci co se ti libili, zkritizovat veci co se ti nelibili, ale nehrat si na to ze ty jedinej na svete si tu hru objektivne zrecenzoval, protoze to jednoduse nejde. jenze dd krome tohodle pak jeste zacne osocovat vsechny ostatni, kterym se ta hra libila, ze jsou podplaceni nebo jinak ovlivneni.
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-14 23:03:08

Já neříkám, že má pravdu. Jen že neodpovídáš na jeho slova. Teď to máš správně :-)

Co se objektivního hodnocení týče, všimni si, nemluvím o hodnocení celé hry, ale jen některých aspektů. Jen zvětšit objektivitu, nikoliv dosáhnout ji úplně. Co, co píšeš, je všechno pravda, ale to neznamená, že se nedá vymyslet jiné kritéria. A nemyslel jsem tím prostě nějaké cifry, ale něco o moc složitějšího.
itsPGD [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Pravda pravda pravda 1.misto p 2010-04-08 15:39:25

kdybych investorum rekl ze chci udelat IT magazin ale jenom pravdivej a poctivej tak si ani neskrtnu (velmi zjednodusene receno), protoze bych nemohl mit nikoho za partnera z velkych prodejcu/vyrobcu!!!!!!! no jo no trzni ekonomika co clovek ocekava kdyz jsme vsichni jenom ovecky konzumentsky (na nikoho nemireno)
kapa [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - no neviem 2010-04-08 15:47:47
avatar
DD, prajem ti aby ti to dlho vydrzalo, vobec to nemyslim ironicky, no neviem z coho budes zit. Mne osobne nevadia PR clanky, len nech je v uvode napisane, ze je to PR clanok, kludne ich pis aj ty, len to oznac ako PR clanok, ved musis z niecoho zit. Ty sam svet nezmenis, som rad, ze sa snazis byt objektivny, no zase to neprehanaj, mas pekny web, narobis sa na nom ako kon tak treba, aby na seba aj zarobil v ramci nejakej serioznosti a slusnosti.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 16:08:55
avatar
já prodávám prostor pro inzerci na našem magazínu toť vše ... prostor v článcích je můj a není na prodej. Pokud ano, tak je článek zřetelně označen a vyznačen ale pamatuji si snad jen 2-3 za celou dobu
kapa [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 16:15:14
avatar
Jasne, ved to som pisal a aj preto som tu kazdy den
jarino269 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Peniaze 2010-04-08 16:25:51

Tak by si mohol písať vždy 2 recenzie : 1. PR a 2. naozajstnú ..
Veľmi by ma ale zaujímali mená tých firiem ktoré sa vás snažili ,, podplatiť ,,
Loki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 16:33:11
avatar
Herní recenze jsou tu dobré, ale jedna věc mi osobně nesedí. Jedná se o srážení hodnocení kvůli grafice. Určitě by to mělo být postihováno, ale zdá se mi, že se to trochu přehání. Je to ovšem dáno tím, že tohle je asi primárně technologický a ne herní web. Že?
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 18:33:53
avatar
hlavní složka hry je hrateslnost a zábavnost o tom žádná, ale většina her vydávaných za AAA tituly by měla i k něčemu vypadat
Luizzz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 21:13:22

Já myslím, že spoustě lidí spíše vadí výsledná známka, která nekoresponduje s recenzí. 3/4 recenze hru kritizuješ a pak je výsledná známka např. 8,9. Ta mi prostě po přečtení celé recenze nesedí.
maltrabob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 16:36:08
avatar
Dobry clanok, suhlasim so vsetkym co v nom je. Dnes na ludi kazdy serie, vsetko je len o peniazoch, Kazdy odrbava a testuje hranice kam az moze zajst. A vacsinou za to mozeme my, ktori sme slepi a nepouzivame vlastny rozum na zhodnotenie situacie. Tento clanok je ako vysity na spravanie Nvidie, je to totalny moralny upadok firmy a stale su tu hlupaci, ktori to nevidia, resp. ani nechcu vidiet.
Dhatz [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 17:17:06
avatar
http://www.cracked.com/article/18362_the-7-ballsiest-ways-anyone-ever-quit-their-job/
že by případ do téhle kategorie?
horst [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 18:32:21

DD by měl pomalu uvažovat o ochrance, protože jeho názory se nejedné nejmenované společnosti nebudou čím dál tím víc líbit.A to že se někteří podnikatelé nezastaví před ničím je známá věc.

Co se týká hodnocení her, je nutné mít na každý žánr "specialistu", nebo aspon recenzent musí mít s daným žánrem zkušenosti.Nevím jestli někdo muže dostatečně objektivně zhodnotit všechny žánry her, ale je to možné.Těžko ale někdo kdo hraje jen Barbie hry, muže objektivně zhodnotit ponorkový, nebo letecký simulátor.Simulátory vůbec vyžadují mít "nalétaných" stovky hodin na všech možných strojích, ideálně skutečných, což u historických strojů je dost problém.
Nejsem proti hodnocení grafické úrovně, ale měl by to být podružný parametr, grafika podle mě není to hlavní co má vliv na hratelnost.A prodeje her to potvrzují.Na druhou stranu bych srazil hodnocení u hry, která přijde s HW požadavky, které splnuje sotva nejvýkonější GK na trhu.
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 21:48:56
avatar
Za dobrotu, na žebrotu Nic nepsat pod svým jménem, pokud Tě to může ohrozit. Život je sviňa
romankun [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 19:38:23

Denton - uber plyn.
DD - přidej a nedej se válcovat nesmysly.
P.S. zlynčovat !! /sorry CZ/- někteří by si to fakt
zasloužili.
P.S.S. AD kapa -naprostý souhlas.
poluxtroj [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 22:54:51
avatar
Ještě se najdou lidi,kteří se nedají koupit.
Kacab10 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 23:00:09
avatar
S tím závěrem musím jenom souhlasit. Sám jsem se byl ve svých pořadech na PG24 (dnes přestavované na PlayZone TV) nezávyslí a nakonec jsem se stal obětí kampaňe vedené proti mě, kde jsem dostal IP ban na stranky nejvetsiho komunitniho DotA webu (dasnet.cz) a nasledne zaclo pomlouvani, lhani a vse byl ovedeno na mou osobu...
Fishbed [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 23:06:04
avatar
Ja nevim DD ale prijde me ze jsi nejak zaujaty proti Nvidii a zrovna na DDworldu psat clanek o objektivnosti je dost mimo Uz nevim kde ale nedavno sem nekde videl ctenarskou anketu kde se prave na objektivnost webu ptali ctenaru tusim ze vyhral Extrahardware zato DDworld skoncil suverene posledni
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-08 23:40:30
avatar
Zajatý proti NV? Nejsem zaujatý, jenom objektivně hodnotím, co předvádí .... copak je zaujatého na tom říci to narovinu? Nicméně jak opakuji dnes a denně, NVIDIA vlastně nic nevyrábí, všechny produkty vyrábí někdo jiný a ty za chování navrhovatele čipu nemohou takže o NVIDIA a jejích produktech jen objektivně!

Jinak tohle z tvé strany beru jako jasnou pomluvu, zatím toho o mé údajné neobjektivitě jen nakecáte, ale že jsem to byl já, kdo vám říkal půl roku pravdu, to je vám jedno. Takže kdo tady není objektivní. Předložte mi konečně nějaký důkaz mé neobjektivity vůči NVIDIA a toho že nadržuji konkurenci. Buď to předložte, nebo očekávám vaši omluvu a konec roznášení pomluv o zaujatém DD a neobjektivním DDWorldu ....
Fishbed [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-09 12:58:54
avatar
Jako nic proti rad si tady ctu ale uprimne ted uz kazdy vi ze jsi naopak pul roku varil z vody a Fermi nakonec neni tak spatna staci se jenom podivat jak si nas pul roku strasil s cenou Fermi ktera podle tebe mela byt daleko vissi nez je ve skutecnosti a spousta dalsich veci ,na druhou stranu to ze ma AMD/ATI v soucasne dobe daleko lepsi nabidku a pomer cena vykon ti nikdo nebere
GOS007 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-09 10:20:33
avatar
No Extrahardware poslední měsíce přestal tak očividně preferovat nVidii a to jim asi pomohlo. (né že by nepřestali být zelení, mezi řýdky to jde pořád vyčíst) PCT je zelený jak luční tráva a DD zase plive na zelenou, takže to vypadá, že je červený. A není to vlastně jedno? Já sám vidím, co předvádí nV, sám vidím co předvádí AMD/ATI, Intel atd. Tak chodím holt na weby, kde jen poukazují na to, čeho jsem si všiml i sám.
GOS007 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-09 08:10:27
avatar
Tak mě napadlo, že by jsi mohl DD, každý takový e-mail co ti příjde tady zveřejni, v článku s názvem třeba: Kdopak maže tentokrát? nebo Kdo maže ten jede! nebo tak nějak. Abysme se mohli nad nima taky pobavit.
Kyblik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Dukaz? 2010-04-09 08:56:13
avatar
Citace:
Nemohu bohužel říci, že bych v podobném duchu čas od času nějaký email nedostal. Kvůli tomu také s jistou společností nespolupracujeme, neb její tlak a snahy o ovlivnění skutečně neumožňuje spolupracovat s ní nezávisle. Naštěstí je tu řada dalších firem, které si nás už oťukaly, a že to také zkoušely podobnými emaily nám trochu „poradit“, jak by měla recenze jejich produktu vypadat, ale dnes už ví, že s tímhle na nás nemohou.


Predloz dukazy o takovem jednani - jinak to lze povazovat pouze za tlachy "jedna baba povidala"
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-09 09:05:17
avatar
tjn vzhledem k tomu ze s tou spolecnosti nespolupracuje, tak by podobne maily klidne zverejnit mohl
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-09 09:39:20

Toto mala byt odpoved na DDho z vlakna, ktore zacal Fishbed:

Preco vznikaju taketo dohady? Mozno kvoli clankom v ktorych NV bola obvinovana z prznenia PhysX-u na CPU(dnes vidime, ze to nie je pravda), zo zamerneho poskodenia AMD v hrach na UT3 engine kvoli nefungujucemu AA a dokonca aj z toho, ze dosky s Big Bang hybridom na jesen nevysli. Bol z toho velky flame a vela ludi to hadazalo na hlavu NV ktora sa zevraj bala kvoli svojmu SLI. Teraz si pozrite testy a zistite, ze je na tom momentalne Hydra dost zle. A ake to muselo byt pred polrokom ked tato zevraj kauza vznikla?
Toto je len par prikladov. Potom nie je problem si mysliet, ze vytahujes von clanky o NV ktore ju poskodzuju zatial co AMD z toho vychadza ako nevinna firmicka, ktorej sa ublizuje - aj ked nenapises priamo vychadza to tak(vid problemy s AA v hrach pouzivajucich UT3 engine).
Keby sme sa bavili o PhysX vs Bulet. Jeden pan z AMD nazval sefa vyvojarov Buletu irelevantnym po tom ako vyvratil reci o nejakom vyvojarskom time spolupracujucom s AMD na vyvoji Buletu. Nevidel som clanok o tom, ze by si to niekedy kritizoval. Z tohoto pripadu marketing NV nevyznieva tak strasne oproti AMD. Teraz sa nechcem hadat o to, ktora firma ma horsi marketing. Kazda z nich bojuje podla situacie v akej sa prave nachadza. To nie je ziadny moralny upadok ako pise maltrabob v prispevku vyssie. Len NV v slede aj kvoli mnou spominanym clankom vyzera horsie ako to v skutocnosti je. Potom sa moze javit ako ta zla.

Proste je vidiet podla mna, ze sa ti momentalna prezentacia NV jej samotnou nepaci a davas to dost jasne najavo co je ok. Len to podla mna ovplyvnuje aj dalsie veci okolo NV, ktore vidis podla mna v horsom svetle ako naozaj su.
oyza [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - to je zase diskuze 2010-04-09 14:56:30
avatar
Nechapu lidi, nechapu mentalni pochody. Nemuzu si pomoct, ale proc sem ti co to kritizuji lezou a jeste tu bliji svoje nazory na foru? Tak bezte jinam, kde vam to nevadi, kde budete moc souhlasne mrucet. Proc maji lidi potrebu se vyjadrovat ke vsemu a zejmena k tomu co jim vadi a vubec se jich to vlastne netyka? Stezujte si na vyssi dane, stezujte si na lidi, kteri nad vami maji moc a komplikuji vam zivot. Co vam provadi za krivdu jeden cesky web? Dyt je to jen zmet nul a jednicek, ktera jsou poskladany do nejake informace? Papir snese vsechno se rika, moderne je to i web. Tak o co vam jde? Nechci hajit DDho, taky nesouhlasim s nekteryma nazorama a nektery odstavce bych s klidem vynechal, ale nuti me nebo vas to nekdo cist? Zalozte si svuj web a tam si piste co vam vyhovuje.
MadMaxII [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-09 15:37:34

Mas to nejaky pomotany hochu, kdyby to DD delal pro sebe a ne pro ctenare mel by jsi 100%tni pravdu, ale jakmile neco delas pro druhe tak bez zpetne vazby(v tomto pripade diskuze) to proste nejde. Kdyz se ti nelibi reakce ctenaru tak je necti, ostatne vetsinou nejsou tobe urceny...
oyza [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-11 01:18:28
avatar
Pomotany to mas ty "hochu". On si na svem webu muze psat uplne co chce a jediny ceho muzou takovy remcaci jakejch sem chodi uz nejak dost dosahnout, ze se na to vybodne uplne. No mozna proto sem lezou. A jestli temhle sracickam rikas diskuze, tak potes koste.
MadMaxII [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-12 08:57:04

Tak at zavre diskuzi, zrusi verejnou IPnu a zavre server kdyz to chce delat sam pro sebe mily mlady priteli na to nepotrebuje internet, jestli to nedela jen pro sebe tak plati vyse mnou uvedene nechapu cemu na tom nerozumis....

PS: Uroven dikuze je presne takova jak kvalitni jsou jeji MODeratori, a mimochodem amaterskej platek bez ambici byt profesionalnim jak sam DD rad tvrdi ani nemuze mit kvalitni diskuze na urovni(proste jsi si vybral spatny server, po amaterskem novinari resp. serveru nemuzes chtit ctenare profesionalnich kvalit(tech je tu opravdu jako safranu) a tomu odpovidajici diskuze)...
oyza [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-04-12 10:57:43
avatar
Vzdavam to. Vyse tveho intelektu me desi a s nekym tak chytrym a bystrym se nebudu poustet do krizku. Treba ti to nekdo tak chytry jako ty vysvetli.

p.s. ctenar profesionalnich kvalit... dost dobry
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Friday, 26 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 733x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceThursday, 25 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1665x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světWednesday, 24 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1824x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceTuesday, 23 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1230x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Monday, 22 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1251x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníFriday, 19 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3853x
Komentářů: 0