Vysoká hodnocení her v recenzích neznamenají úspěšnou hru – Další důkaz neutěšené situace Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Středa, 30 červen 2010
altHerní magazíny jdou na ruku vydavatelům, kteří je živí – recenze a hodnocení her neodpovídají realitě.

 

 

 

Už jsem na to upozorňoval několikrát, že recenzování her je výhodný business. Mnozí vydavatelé vynakládají nemalé částky na inzerce na herních magazínech (která magazíny živí), které se jim odvděčují kladnými recenzemi a vysokými hodnoceními her. Velmi častá je i exkluzivita, kdy některé magazíny dostanou hru a informace o hře dříve než jiné a za to dávají hrám nesmyslně vysoká ocenění.

Mluvil jsem o tom několikrát, že ačkoliv kvalita her obecně klesá, počet těch, kteří dostávají devítková hodnocení je naprosto rekordní. Přitom si dovolím tvrdit, že 95% těch her, které na hodnocení 9/10 na některých hlavně velkých magazínech dosáhly, si jej kvalitativně nezaslouží. O tom, že něco není v pořádku, se přesvědčila i společnost Také-Two.

Ta je nucena přiznat, že BIOSHOCK2, který sbíral často 90% hodnocení, v prodejích výrazně zaostal za očekáváním – tedy výrazně zklamal.  Není se čemu divit, kdyby někteří recenzenti byli, co k čemu a orecenzovali a hlavně ohodnotili tuto hru jak se sluší a patří, v životě by se k 90% u Bioshock2 ani nepřiblížili. Na rozdíl od jiných, mě nedělá problém říci svůj názor. Neprodáváme na DDWorld.cz své názory a články inzerentům, prodáváme pouze jasně vyhrazené prostory pro inzerci. Do obsahu a toho, jak píšeme a hlavně jak ohodnotíme produkty všeho druhu na základě testů a zkušeností, si ale rozhodně kecat nedáme a každý kdo to zkusil, tak byl odpálkován a spolupráce byla zrušena – což neznamená, že se jejich produktům nevěnujeme dále, jen se k nám dostávají složitěji než jiné a tak se dostávají na řadu později – dostává se jim ale stejného přístupu, ať už se to někomu líbí, nebo ne. Každopádně znovu musím zopakovat, že jsem přesvědčen o tom, že není žádný problém i počítačové hry hodnotit zcela objektivně. Když si určíte přesné specifika, kterých by měla hra dosahovat včetně herní a technické kvality a porovnáte to s konkurencí a s cenou hry, jistě lze dojít k objektivnímu hodnocení. To v případě BIOSHOCK2 rozhodně šlo a pokud by to byla běžná praxe jako u nás, jistě by pak nemuselo Take-Two doufat, že BIOSHOCK2 bude nějaký velký prodejní trhák a hlavně někteří uživatelé a zákazníci nemuseli být klamání a následně přirozeně zklamáni, že 9tková hra byla v reálu herně jen běžný průměr.

Můžete být ale v klidu, hra si sama na sebe vydělala, na to byly její kvality dostatečné tedy hodnocení 70-75/100, na více však neměla, protože co by se v podstatě od datadisku v technicky zastaralém provedení dalo jiného očekávat. Takže podle toho prodeje dopadly a rozhodně nekorespondují s udělování 90% ocenění. Bohužel praxe přeceňování her a udělování vysokých známek zcela průměrným hrám, pokračuje, takže pozor na to. Naštěstí DDWorld.cz má možnosti dělat vlastní recenze a tak vám zde můžeme garantovat, že každý dostane přesně to, co si zaslouží – nic víc a nic míň …

Zdroj: CVG, DDWorld.cz

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Dubik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-30 16:40:08
avatar
Na tiscali další případ, sniper 8/10, ať se hoši stydí
DedecekHribecek [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-30 16:41:39

Stejně to prodejům zas tolik nepomůže. Recenzent si akorát pošpiní pověst.
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-30 17:22:43
avatar
Jenže tady "recenzuje" každej, kdo umí napsat dvě české smysluplné věty za sebou. Hlavně ty hry recenzenti ve většině případů ani nehrájí celé, neb je to prostě na dlouho, takže to vezmou, zahrajou hodinu dvě a jdou napsat recenzi. Fakta vezmou z jiné recenze nebo zahraničí a je to...pak se ani nedivím, že jim není těžko, když dají vysoké hodnocení, neb vlastně ani nevědí, jaká ta hra pořádně je. A to je fakt, který mám potvrzený...smůla, ale je to tak.

Ne každej je takovej magor jako DD, kterej si k tomu sedne a za dva dny od Eyefinity vstane a vítězoslavně ohlásí, že je dohráno a jde se psát recenze
elancer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-30 17:25:01
avatar
Pozor, lebo DDmu ešte začneme závidieť...
DedecekHribecek [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-30 17:46:13

A nyní opravdu nerozumím jak to souvisí s tím co jsem napsal. Proč jste použil to jenže. Já jenom, že tohle slovo používají lidé kdž mají na něco rozdílný názor. A Já bych se pod ten Váš klidně podepsal.
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-30 20:47:14
avatar
To spíš bylo jako pokračování a mimojiné reakce na to, že si pošpiní pověst. Protože podle toho, co jsem zmínil, je jim to úplně jedno, hlavně se dostanou zaplaceno. Třeba já bych to takhle ani nedokázal.
DedecekHribecek [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-01 08:02:01

Aha už chápu.
Trace4x10 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-01 16:34:03
avatar
Citace:
zahrajou hodinu dvě a jdou napsat recenzi. Fakta vezmou z jiné recenze nebo zahraničí a je to...


Tak když shánějí fakta jinde, to by ten čas a úsilí mohli věnovat hraní... Ale za to jim asi nikdo nezaplatí, musejí asi taky psát i jiný články, aby si vydělali na chleba.

K těma dvěma hodinám hraní: důkaz toho je Stalker CoP. Ve dvou recenzích jsem se dočetl o tom, jak jsou tam úkoly rozvětvené a rozmanité. A oba recenzenti zmiňovali úkol, kdy se má zlikvidovat doupě upírů. Úkol, který se nachází náhodou zrovna na začátku
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-01 22:31:34
avatar
A to to ještě jeden opsal od toho druhého
Petrsm09 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-30 17:32:01

Zrovna Sniper Ghost Warrior mi přijde jako celkem povedená hra, který by si zasloužila i vyšší hodnocení Grafická stránka hry je parádní, hra jako taková mě dost baví je to o dost lepší jak poslední CoD MW2. Kdyby tam byla destrukce jako v Battlefield BC2, tak ta hra nemá chybu Moc jsem od té hry nečekal, ale je to pěkná sniperovská akce.
Jano952 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-30 18:51:18

sniper je celkom dobra hra trocha chyb ako ze ked si lahnete zbranou prejdete napr. az do kamena, zdravie je spracovane podla mna celkom dobre (zdravie sa vzdy obnovi max na 30 hp) nie ako v inych ze kupite 10 nabojov z .50 gulometu zalezete za stenu a je to OK ovsem je to trochu kratke ...
Dubik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-30 19:34:34
avatar
Jako hra musím uznat je povedená a funguje což jsem očekával, je vidět že rozpočet na ni nebyl nijak velkej ale i tak se celkem vyvedla.. ale 8/10 bych tomu zase nedal.
Jano952 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-30 19:39:46

ja by som dal tych 7/10 mne sa zda hra celkom realna nie ako vo far cry 2 ze idem na buggine a dobehne ma na jeepe aj ked bol 200 metrov dozadu alebo ze strelim s AS50 na 300 a krivka ziadna (preto sa mi v sniperovi paci balisticka krivka pretoze v skoro vziadnych hrach nefunguje
JoBethCasey [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-01 11:47:31
avatar
8/10 je jeste v poho, ja bych mu dal 7/10, takze se celkem trefily...ale na Sniper Elite nema.
Alce celkove na to ze se to jevi jako Bckova hra, ma to na vic, grafikou a zpracovanim mi to prijde jako Farcry s crysis a streleckym modelem...je to v pohode hra a zabavi.
elancer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-30 17:22:20
avatar
Keď som nedávno Bioshock 2 hral, bol som až znechutený grafikou. Keď hra vychádzala, písal som tu vtedy pod recenziou, že neverím, že by to bolo až také zlé. Mýlil som sa. Najmä technické spracovanie tu v súčasnosti nemá čo hľadať. Oproti tomu vyzerá Splinter Cell Conviction, ktorý tu tiež dostal 73%, ako hra postavená na Unreal Engine 4...
mareknr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-30 17:25:47

Mna hlavne sklamal Bioshock 2 v tom, ze nic noveho nepriniesol. Az na trochu iny pribeh, ktory je ale aj tak postaveny na rovnakom zaklade. Nebavilo ma to. Presne ako je napisane v minusoch hry - je to viac datadisk ako nova hra.
zoidberg [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-30 18:22:41
avatar
Trochu rozumnej clovek se nenecha ovlivnit recenzi. Navic uplne nesouhlasim s tim ze jde napsat objektivni recenzi a pokud to nekdo dokaze tak je asi buh. Recenze je porad soupis dojmu daneho recenzenta. Nekdy se to snazi treba napravit vsuvkou druheho pohledu, ale porad se jedna o subjektivni dojmy. Navic veskera hodnoceni her jsou asi tak na 2 veci.
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-30 20:50:57
avatar
Nejsou, jsou určité standardy, podle kterých to ohodnotit můžeme. Koukneme na to z toho a toho pohledu a popíšeme to. Stačí, když tam je popsáno, co to dělá a pak třeba názor na to, tobě stačí to co dělá a názor tě může posunout. Pokud víme, že DD je do nějakýho typu her ujetej (třeba do závodních) a vyžaduje preciznost jízdního modelu, tak to prostě víme a podle toho si vyhodnotíme to, co napíše. Když napíše, že je to arkáda, ale baví ho to, tak je ta podle ta hra hodně dobrá, neb mu nevadí, že to není jako v reálu...a popsat bych mohl další situace. Spíše jde tedy o to číst recenze od někoho, koho už znáš z recenzování déle a můžeš porovnat svůj názor na hru s tím, jaký názor na to měl on, což zde můžeš ;)
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-30 18:39:14
avatar
Bioshock 2 jsem jeste nehral, ale vseobecne, kdyz se mi ta hra zamlouva, tak me nizsi hodnoceni neodradi a naopak, pokud tu hru (zanr) nemusim, tak ani 100/100 me nedonuti si ji zahrat
SPIRIB [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-30 18:50:39
avatar
no ja som si ju na skusku stiahol cez warez ... a poviem vam ze po pol hodine hrania to slo prec... pripady ako je tento ma len presvecuju, ze kupit hru na zaklade kladnej recenzie je kupa macky vo vreci ...
Trace4x10 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-01 16:37:23
avatar
Mě málokterá hra dokázala chytit už po půlhodině.
Oldis [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-30 19:18:11

bioshoku bych dal tak 5/10, dvojce nevim, tu sem nehral.
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-30 22:02:06
avatar
Tak "jednotka" byla pro mě perfektní, min 8/10
Jano952 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-30 19:20:03

lol kupovat hru podla recenzie kupit grafiku procesor a ine veci sa inak ako podla testu kupit nedaju ale kupit hru podla "testu"
GoIId [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-30 20:40:42

A jako jak jinak než podle videi a recenzi to chceš koupit?to se jako koukneš na nazev hry a utíkaš do obchodu si ji koupit?
Jano952 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-01 02:53:09

ja som to myslel tak ze niekto povie ze hra je uzasna da jej 9/10 videl jede wallpaper pretiahnuty cez photoshop a setko mozne ine a uteka si to kupit .... pokial som nevidel gameplay video ja tu hru ani nestahnem nie este kupit !!
DDR0 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-30 21:15:34
avatar
když máš oblíbený herní magazín a víš že jejich testy odpovídají tak proč ne? Třeba v Levelu mají dobré recenze
DDR0 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-30 21:13:08
avatar
Tak zrovna k tomu Bioshocku a i u jiných mě dostane že má v Čechách íngliš titulky - jak u blbejch, kčemu nám jsou tu titulky v cizím jazyce??
Osobně považuji za minimum české titulky, jediný kde mi to nevadí jsou hry typu Unreal Tournament. Nejlepší je když má slušný český dabing, výborný příklad je třeba FarCry v češtině, ty hlášky jsou prostě úžasný Nějaký anglický fuck a podobně moc neřekne - vím o co se jedná ale k zasmání to moc není, zato barvité české nadávky rozhodně rozesmějí.
Jinak ke strategii mi stačí titulky.
Sice je to trochu mimo téma ale nedalo mi to jak jsem viděl u B2 nápis EN titulky
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-30 21:57:56
avatar
no to by chybelo aby cesi dabovali jeste vice her...me stacej nektery titulky a mam dost. treba v risen byla ta cestina priserna, jmena osob i zvirat byla tak na utrhnuti hlavy tomu debilovi co to prekladal. o kvalite dabingu v televizi nebo kinech uz nema smysl se ani vyjadrovat. kez by s digitalnim vysilanim prisla i moznost originalniho zneni s titulky...
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-30 22:07:01
avatar
Ano, originalni zneni s titulky mi vůbec nevadí a třeba Stalker: clear sky má podle mě dobrej dabing.
Trace4x10 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-01 16:40:28
avatar
Vinikající dabing! Stejně tak AC. Ale ostatní co jsem viděl/slyšel, stojí opravdu za starou belu, třeba Q4 nebo GRAW (myslim jedničku).
BungEE [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-30 22:13:21
avatar
na českých prekladoch/dabingu mi všeobecne vadí, že prekladáte do češtiny aj názvy miest, mená, atď. Myslím že ako príklad za všetko môže byť harry potter (famfrpál, bradavice, brumbál.. LOL) a keby nestačí, tak ma napadol ešte pán prsteňov, aj keď ten nebol sprznený až tak tragicky.
kwitee [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-01 10:18:21
avatar
Na překlad Harryho Pottera bych moc nebrblal. Patří mezi ty lepší, navíc to začalo jako kniha pro děti, kterým by asi Dumbredoe nebo Hogwartz nic neřeklo a dost blbě by se to četlo.
DDR0 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-30 22:29:49
avatar
tak já jich z dabingem znám minimum ale FarCry je hodně povedené. Pointa je v tom že anglicky to Čechům prostě nezní - pochopí to ale nemá to šťávu
A zrovna v tom Pánu prstenů to zní pro nás hodně přirozeně, anglicky je to prostě bezobsažné
kwitee [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-01 10:30:37
avatar
Můj dojem je přesně opačný. Když se dívám na dabovaný film, je mi to spíše k smíchu, než že bych z filmu měl větší zážitek. Pokud umíš alespoň trochu anglicky, tak to v originále prostě vždycky bude mít větší šťávu.
Když už zmiňuješ LotR, tak tam byl dub v porovnání s originálem vyloženě k smíchu. Třeba Saruman jak v druhém dílu vysílá svá vojska na Helm's Deep, v originále se pod jeho hlasem třesou okna a v překladu to zní jako by mluvil normálně.
Některé filmy asi ne nadarmo dostanou oskara za zvuk
DDR0 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-01 15:36:07
avatar
čeští dabéři do toho nevkládájí cit, sice to hezky přeloži ale často chybí to zabarvení hlasu. Zrovna jak říkaš u toho Sarumana, dobře přeloženo ale bez důrazu a správné "teploty" hlasu.
Dřiv mě angličtina taky uchvacovala dokud jsem nezjistil co se za těmi super názvy skrývá, to bylo jedno velké zklamání že jsou to jen velmi obyčejné věci a v češtině to zní obyčejně a někdy úplně směšně
Trace4x10 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-01 16:43:11
avatar
Nejsou prachy na dobrý herce a i zaplatit studio kde ti udělají lepší zvuk je větší problém. A taky na to není moc čas, dabování je průmysl jako každý jiný, kde tě tlačí termíny.
kwitee [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-01 10:21:44
avatar
Anglické titulky jsou pro lidi, kteří umí číst anglicky, ale když se mluví rychle, tak prostě ještě nestíhají. Navíc koukání na filmy s anglickými titulky je IMO jeden z nej způsobů pasivního opakování angličtiny.
BungEE [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-30 22:23:01
avatar
tak napríklad mňa dosť sklamal alpha protocol - zožal božské recenzie, lenže ten primitivizmus (AI, návrh levelu, herný systém???) bol strašný - ťažká prestrelka z gulometu a o 20 metrov ďalej za plotom nevedia že sa dačo deje. Ďalej - stačí vypnúť alarm a odrazu sa hneď všetci ukludnia. Totálne ma dostal začiatok úplne prvého levelu (Saudská arábia), kde ma to hodilo rovno pred vojaka otočeného ku mne a rovno to do mňa nasypal (skúšal som reštart a to isté..). velakrát na mňa vybehol vojak, ktorý o mne nemal šancu vedieť - a to vám pokazí zážitok zo stealth hrania úplne + keď sa k tomu pridá ešte použitý checkpointový systém savovania, že môžte ísť celý kus odznova (plus odznova hackovať pc, ak tam bolo ) tak to dosť naserie.

edit: našťastie som to mal stiahnuté z warezu, takže som to mohol bez nervov po 2 hodinách vymazať..
DDR0 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-30 22:32:53
avatar
Tak to já mam otřesnou zkušenost s posledním Command Conquer 4. Hrozná hra, naštěstí taky z torentu tak jsem ji po dvaceti minutách s chutí smazal. Zlatý C C Kanes Wrath
Stillson [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-06-30 22:59:47
avatar
Jak tady někdo píše,že Sniper 8/10 je špatné,tak si to nemyslím.Hrál jsem nebo hraju tu hru Sniper a jako v poslední době celkem taková pohodová hra.Grafika ucházející a prostě střílečka o Sniperech a občas trochu více akce :-) nic špatného.Až na pár chyb to je celkem dobrá hra.
MIKRON [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-01 07:12:58
avatar
Já mám rád tak nějak sportovní hry a co mě doslova točí je story NHL která se již asi 5 let nemění,to bych je zabil.
RizeCZek [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - hry. . . 2010-07-01 09:19:18
avatar
A ted bych rad vedel, kolik prispevatelu ma vsechny ty hry, co se k nim tak vehementne vyjadruje, koupene. Protoze jinak by tu trh s hrami vzkvetal, kdyz vidim tolik "hracu".
Vojtaci [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-01 10:10:03

Dát Bioshocku 9/10 je fakt výsměch. Těch 73% je ještě objektivní.
Já si myslím, že kladná hodnocení prodejům her pomáhají. Myslím si, že herní vydavatelé to mají dobře spočítané a nechali si udělat nějaké průzkumy. Jinak by neutráceli tak obrovské peníze za úplatky recenzentům.
EuGenio [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Problém hodnocení her 2010-07-01 10:18:27

Tak nevím, už jenom to, že hra, která dostane hodnocení 7/10 či 75/100, je označována za "PRŮMĚR" je dosti zcestné. Prakticky to znamená, že hra se skutečným průměrným hodnocením 5/10 či 50/100 je de facto zmetek - ostatně taková a nižší hodnocení jsou poměrně vzácná a dostávají je jenom opravdové "perly hnusu".

Podle mě recenzent, který napíše, že je hra průměrná a dá jí 70 nebo 75% je buď magor a nebo jde někomu na ruku.
EuGenio [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Technické zpracování 2010-07-01 10:26:31

V závěrečném hodnocení taky hodně záleží, jakou váhu dá recenzent technickému zpracování. U mě je to u hry až jeden z posledních faktorů - nejspíš proto, že nemám a nikdy jsem neměl high-end komp, který by využil na maximum všechny moderní vychytávky. Hratelnost a příběh jsou daleko podstatnější. Osobně třebas hodnotím daleko více Bioshock 2 než Matro 2033, které je sice plné moderních vychytávek, ale já se "do té hry" prostě nedostal.
RizeCZek [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - hodnoceni 2010-07-01 10:33:36
avatar
Kdysi daaaavno, v drevnich dobach hrani, kdy se psalo jen v tistenych papirovych casopisech, jsem obcas zahledl i 20% hodnoceni. . . . to uz na NETu nenajdete. . . i mizerna hra dostane 40%, to neni dobre.
Kael [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-01 13:23:44
avatar
nejlepsi recenzent? kamarad
Trace4x10 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-01 16:48:18
avatar
Nemůžu souhlasit, i kamarád může mít odlišnej názor a hra ho může oslovit úplně jinak. Moji kámoši jsou letitý pařani kteří hráli snad všechno za posledních 10 let (já hraju tak 5 let a jestli jsem odehrál 20 her, víc ani omylem), a zatímco oni na většinu her nadávají, já jsem vydřenej z úplný kraviny.
Strelec [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2010-07-01 22:30:14

Nj, vybrat si jednu hru Bioshock a na zaklade toho sudit...lebo jedna hra, co mala vysoke hodnotenia, tak sa slabo predavala )))) Bioshock nebola nikdy silna znacka a ani nemala masivnu reklamu.

Argumenty jak nozik za korunu...co tak pozriet predaje GTA 4 ci RDR, ktore mali vysoke hodnotenia a este vyssie predaje?

Ty, DD, si este nikdy poriadnu recenziu nenapisal, tvoja recenzia je vzdy o onanovani nad grafikou, nicim inym.

A clovek, ktory oznaci najnovysi AVP za nedocenenu a vybornu hru, teda ty DD, je uz ten posledny, kto by si mal hubu otvarat na recenzistov. Skus apon raz zo svojej hlavy vyplodit clanok, ktory by uz nemal chybu v nadpise.

Aj AMD sa slabo predava...oproti Intelu...hm...asi je zle, slabe. Riesme veci tvojou jednoduchou logikou DD...pravdaze..len tam, kde sa ti to hodi. Ani Mafia nemala ohromujuce predaje. Taktiez zla hra, ze. Aj Arma 2 nema vysoke predaje. Zla hra.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!Úterý, 30 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 688x
Komentářů: 5
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Pátek, 26 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1422x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2234x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1985x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1318x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1302x
Komentářů: 1