Windows 8 je tu! Veřejná „preview“ k dispozici. Největší změna od Windows 95? Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Čtvrtek, 01 březen 2012
altTestovací verze vám vydrží celý rok, není to beta, ale rovnou preview verze. ARM verze později.

 

Jak jsme vám slibovali, tak se také stalo. Microsoft 29.2.2012 veřejnosti představil Windows 8 v plné parádě. A to včetně betaverze, které však MS neříká beta, ale Consumer Preview. Je plně aktivovaná a vydrží vám zdarma zhruba až do ledna 2013, kdy už ale na trhu bude W8 v plné verzi.

Aktuálně uvolněná verze je k dispozici ve 32/64bit verzi v 5 základních světových jazycích (čeština mezi nimi zatím není). Microsoft tvrdí, že Windows 8 jsou největší změnou od Windows 95! Systém má totiž výrazně pozměněné ovládání, které je vyladěno jak na ovládání pomocí myši a klávesnice, tak dotykem. Systém má jednak „klasickou“ plochu, ale také nové METRO rozhraní, určené právě pro dotykové ovládání. To je podobné tomu, které známe z Windows Phone 7.

Systém má nativní propojení s CLOUD službami Microsoftu, které lze takto využívat a sdílet na více PC. Je tu také online obchod s aplikacemi. Systém Windows 8 se snaží přiblížit současným mobilním platformám a osobně z něj mám trochu pocit jako z Apple OS na Mac počítačích. Samozřejmě díky přítomnosti klasické plochy, je tu stále přístup ke všemu možnému i nemožnému. Osobně mě zajímají technologické novinky. Minimální požadavky pro W8 jsou mimochodem stejné, jako pro W7, pro plné využití všech technologií je vhodné mít vícejádrový CPU a grafiku s podporou DX10.1/11. W8 bude podporovat v základu nativně DX11.1, ale to je věc, určená hlavně pro vývojáře.

 

  • A kde je ARM verze?

Z počátku to vypadalo, že W8 bude nativně jak pro procesory Intel/AMD x86, tak pro ARM. Už jsme se tedy začali těšit na to, jak si stejné aplikace se kterými pracujeme na PC, pustíme i na tabletu/SmartPhone. Dnes už víme, že to zůstane jen u toho snu.  Kompatibilita PC verze Windows 8 s ARM je značně omezená a v současnosti vlastně nepoužitelná.

Z toho mají jistě radost (možná i zásluhu) Intel i AMD, kteří oba určitě tlačili na to, aby to s tím ARM nebylo tak žhavé. ARM verze W8 dorazí na trh se zpožděním a to až někdy během roku 2013. To Intelu i AMD poskytne čas na tvorbu vlastních tabletových platforem. V letošním roce se tak na žádné ARM tablety s W8 těšit nemusíte, bude to až otázka zhruba Q2/Q3 příštího roku.

Mimochodem svou polívčičku si chce na W8 pro ARM přihřát NVIDIA, které se nepodařilo získat k významnější spolupráci Google a jeho Android, kde hraje druhé, či spíše nějaké šesté housle. Vzhledem k tomu, že Android platforma a programy letos příliš QuadCore platformu TEGRA3 nevyužijí, snaží se NVIDIA ukázat sílu právě na Windows 8. NVIDIA tlačí na Microsoft, aby všechna testovací zařízení byla postavena právě na její TEGRA3 platformě a Microsoft se této spolupráci nebrání, takže během letošního roku uvidíme NV TEGRA3 často ve spojení s ARM Windows 8.

Pokud chcete W8 vyzkoušet, najdete vše potřebné zde. Aktuální info staré pár minut: ovladače AMD Radeon pro W8 jsou pak zde (HD 7900/7700 v podpoře ale až za týden).

PS: aby se někteří necítili dotčeni, AMD nám odkaz na nové ovladače zaslalo pár minut před vydáním článku, NVIDIA své ovladače pro W8 vydala už před pár dny a jsou to ty 295.73 WHQL zde. V obou případech dodávám, že ani jedny ovladače nutně pro W8 nepotřebujete ...

 

 

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Rafan [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-01 02:32:14
avatar
No když před časem prohlásil Steve Ballmer že má z přijetí Win8 bobky tak v mém případě se neomylně strefil.Tohle teda ne!!Tohle bude použitelné na tablety(i když pro mne ani tam ne)ale na desktop nebo notebook?Pro lidi co mají Win7 budou tohle vyhozené peníze a ti co mají Win-XP tak ať sebou hodí a koupí si stroj s Win7 než bude pozdě a budou mít na výběr buď Win8 nebo Win8 jak bývá zvykem kdy do vás nový OS hustí horem i spodem.Teda hlavně mám obavy z toho spodem protože z toho můžou mít lidé podle nátury zácpu nebo průjem.
Ttxman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-01 02:47:10

Ja si to nahral do VMwaru a tak nejak porad nevim co si o tom mam myslet. Ovladani je totalne jinaci, ale nepripada mi pomalejsi, odezva "startu" je jak na W7, jenom je fullscreen. Vyhledavani psanim funguje taky. Problem je, ze clovek musi vedet kam se chce dostat a ted je to uplne jinde nez driv. (viz najdete si vypinani)

Desktopovy aplikace se chovaji uplne normalne jako kdykoliv driv. (jen ty okna jsou takovy naky hranaty) a misto startu je metro to je jedina velka zmena. Ikony jsou takovy strohy. vyhodou je ze zakladni nastaveni jsou tam kde je clovek celka (po ruce).

Vypada to jako situace pri prechodu na Visty, ale tak 2* horsi. Zmenilo se toho tolik, ze si na to budu muset zvykat aspon 2 mesice. Ale neni to horsi jenom jiny. Kdovi jak to dopadne az budu mit cas se v tom trochu pohrabat...
Trace4x10 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-01 17:44:05
avatar
Já jsem od začátku doufal, že to Metro půjde při instalaci vyhodit. Tak bohužel asi nic.
Jinak, musím se pochlubit, minulý týden jsem na Datartu našel v akci "stříhání cen" W7 Pro Cz Upgrade za 1198,-, neváhal jsem a objednal, jedny z posledních kousků. Sice jsem musel provést čistou instalaci, ale čert to vem. A za ty prachy se těch pár změn proti Vistám vyplatí.
potooczech [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-01 07:00:36

Mno včera večer jsem to oblíknul na virtuální stroj a není to žádná sláva. Osobně si myslím, že na tablety to asi bude v pořádku, ale na klasické PC a NTB za mne zlatý Win7.
Pokud Win8 vyjdou v této podobě, tak Win7 dostane rázem potenciál stát se dalšími Windows XP, tedy systémem, co tu s námi úspěšně bude ještě za 8-10 let.
Win8 hezký možná do tabletu, ale jinak ne.
jmmazuch [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Win8 WDDM 1.2 2012-03-02 08:14:32
avatar
Mam ho jako hlavni system este od beta a citelnym vylepsenim je sprava okien desktop a video , hry kde take to cierne prebliknutie fulscreen hra do windows uplne zmizlo

Ovladace su W8, WDDM 1.2 kde gpu sa chova podobne na multitasking ako cpu

Zaujimavy je aj Windows experience index - GPU desktop performance mam 8.7 /s ati ovladacmi wddm 1.2, ati 6970/

Ponuka start ale chýba /da sa vsak obnovit/
s.e.t.y [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Expiry date? 2012-03-01 07:17:45

Hoj, víte někdo přesné datum expirace /vypršení platnosti/? A jako je možný upgrade z W7 na W8 CP, lze to i naopak?
tomi2k9 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-02 12:53:04
avatar
Vím akorát že tahle verze bude funkční do půlky ledna 2013...
milda001 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-01 07:51:50

Je to v článku,do ledna 13 je to free. Začínal jsem na dosu a z tohohle OS jsem nějaký rozpačitý. Pro lidi co rádi zkouší nové věci to bude asi cool...
Anonymní  - Xp 2012-03-01 08:10:27

Ja používam XP + 2 Linux distrá boli tu hlásky ze by mali používatelia Xp rýchlo prejsť na 7 ale ja nevidím najmenší dôvod
neverkill [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-01 09:10:00
avatar
to sem si rikal taky pekne dlouhou dobu, ale zmenil sem nazor - staci si 7 nainstalovat a k xp uz by ste se nikdy dobrovolne nevratili
net.Xtreme [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-01 13:29:21
avatar
Přecházet asi nutné není, ne na starém počítači, vlastně přejít naj iný OS mi přijde, že se moc lidem nevyplatí, ale na novém počítači bych XP nechtěl, ani Win7, na Win8 jsem si zvykl a mají pár neviditelných vlastností, které mě nadchly, třeba jsem připojil takové USB wi-fi a ono funguje zatímco na sedmičkách vyžadovalo instalaci ovladačů...
itsPGD [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-01 14:54:06

lze si do distribuce jakychkoliv windows integrovat dalsi ovladace... obcas se to hodi
tomi2k9 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-02 12:54:10
avatar
Pokud nehraješ novější hry, tak tě to zatím trápit nemusí - ale XPčkům bude končit pomalu podpora od MS...
Milamber [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-01 09:04:44
avatar
Nvidia
295.73 WHQL jsou nove s vydanim 21.2.2012 podpora windows 8

Nejak to asi autorovy clanku vypadlo, ze zapomel zminit ovladace na Nvidia. Asi to melo byt za tema 6 houslema a nejak to vypadlo.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-01 10:53:09
avatar
AMD mi poslalo po půlnoci echo s ovladačema pro W8 tak jsem to tam na poslední chvíli zařadil ... ty od NV jsou staršího data vydání ;)

Jinak se obávám,že pro NV je W8 téma opravdu mnohem více pro TEGRA3 než pro běžné PC GPU ;) Ostatně dávno nám slibovala jak zatočí s Intelem a jak je x86 mrtvé a nevím o tom, že by se u NV té TEGRA vzdali ...
mibfox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-01 11:12:55

Na mem miste se objevil tvuj post DD, zase cenzura a mazani? Ale ja jen zopakoval co rikas ty bez jedineho neslusneho slova. Vazne to tady chces mit slozene jen z prispevku, co se ti hodi do kramu? Trochu mi to pripomina komunismus, komunisti taky umlcovali lidi, co rekli neco jineho nez se smi ze?
Mazat prispevky neni spravne, at je v nich napsano cokoli. Soudny clovek si udela nazor sam. Cim vic budes mazat, tim vic lidi si bude pokladat otazku PROC? Nakonec si budes skodit sam.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-01 12:07:02
avatar
vzheldem k tomu že nechápeš smysl věty začínající : Aktuální info staré pár minut: ... nemám s tebou o čem diskutovat ...

Jinak jakékolik tvrzení že nadržuji AMD nebo něco v tom smyslu, či že shazuji NV nikdo nikde nedokázal, naopak neustále dokazuji, že hovořím jen o faktech a značka pro mě nic neznamná, tudíž je to napadání, urážení a spam ....

Nesouhlasné příspěvky mi vůbec nevadí, od toho je to diskuse, ale diskuse je o argumentech, ne o 100x opakované lži a urážkách, co tu někteří neustále používali .... možná vám to tolerují jinde, ale vy se dovoláváte svých práv a já taky, vy máte právo se slušně vyjádřit a já mám právo nebýt urážený .... doufám že to chápeš

mnozí dostali tolik varování za ty roky a nerespektovali to, takže co s nima?

EDIT by DD: článek jsem doplnil, aby všichni byli spokojení ...
mibfox [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-01 21:07:38

A ty si nedokazal pochopit, ze sem to psal v dobe, kdy jsi jeste clanek nijak neupravoval. Stacilo mi tam dat tvou odpoved: clanek doplnen treba a ne to hned mazat ???

Tvoje reakce mi prijdou prehnane, specialne kdyz ja sem nikoho nenapadl, pokud ses tak citil, je mi to lito, ale asi jsi hodne vztahovacny a je to pouze tvuj problem.

O tom co "mnozi" mi vubec nic neni. Ja nerekl jedine neslusne slovo, spis bych rekl ze ses unahlil (mozna spatny den, kazdy z nas ho nekdy ma) a ted samozrejme nepriznas, ze to bylo detinsky a neracionalni jednani.

Kazdy spravny vedouci cehokoliv, ma byt za kritiku rad. Vzdycky je to totiz podnet od zakaznika (ctenare) jak by se co dalo zlepsit a mit tak vice zakazniku (ctenaru) na sve strane, coz je v zajmu tohoto magazinu nemyslis?

Mozna je to kvuli vcerejsku, kdy nas bylo vic, co jsme si dovolili rict ti, ze 1/3 clanku o novych cpu byla o nicem, respektive opet oda na tema chudak amd na poli cpu a jak je super v gpu, kdy jsme se museli vsim timto prokousat abychom se konecne dostali k tomu, o cem byl nadpis!

Tak mozna muj dnesni prispevek te popichnul a doslo k mazani. Neni to tak ?

Kazdopadne k tematu. Win 8 nainstalovano a bezi to hezky na me konfiguraci gtx580, 2600k @ 5.0 ghz 8gb ram. Zatim testovano pouze WoW a BF3. Mensi problemky pri instalaci nekterych programu, skype ok, icq pada instalace. Pridam vice info, pokud by to nekoho zajimalo.
Instalace (na ssd force gt corsair) rychla a bezproblemova pres vypalene dvd.
Sareth [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-01 10:39:38

"V letošním roce se tak na žádné ARM tablety s W8 těšit nemusíte, bude to až otázka zhruba Q2/Q3 příštího roku."

OMG veď už teraz im uteká vlak a ja som sa tešil že na jeseň by mohol výjsť nejaký dobrý tablet s W8.
JaM [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-01 10:43:02

ARM platforma nie je jednotna. Android tiez nie je jednotny. SMartphony a Tablety sa nemozu porovnavat spolu, inac by tablety z toho porovnania vysli mnozstvom predanych kusov extremne zle. v podstate tvoria len asi 2% zo vsetkych pristrojov pouzivajucich android. Nvidia je silna na Tabletoch. a vyzera to ze to tak aj ostane, staci sa pozriet na predstavene novinky v Barcelone, kde bola Tegra 3 na kazdom druhom predstavenom tablete. navyse, vzmahaju sa Cinski vyrobcovia, a ti v podstate pouzivaju Tegru vsade bez vynimky. Takze s Nvidiou to nevyzera az tak zle ako si autor mysli.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-01 11:12:43
avatar
jenže většinu Tabletů co se prodává je a bude jen od Apple a Amazonu a ty Tegru nepoužívají, takže také to s V TEGRA není zdaleka tak růžové, jak si malujete ;)

Já nikdy neřekl, že by na tom tegra byla vyloženě špatně, ale není na tom nijak skvěle a tak, jak si NV plánovala hlavně proto, že má kolem sebe hafo často lepší konkurence a hlavně od mnohem větších výrobců než je NV .... proto má 3% na celém ARM SoC trhu (tablety + SmartPhone), což je hodně zanedbatelný podíl .... takže já bych to rozhodně nepřeceňoval, i když tvrdím, že Tablet s TEGRA3 je stejně dobrý jako tablet s jinou podobonou platformou a o to jde, většinu lidí vůbec nezajímá, co v tom tabletu tepe, ale hlavně jak to celé funguje ;) proto kupují Apple a AMAZON ;)
Tobi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-01 12:40:47
avatar
Bude to kompatibilní s procesory Cyrix PR233?
net.Xtreme [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-01 13:25:40
avatar
Je nějaký zásadní posun od Win8 DP?
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-01 14:28:25
avatar
Tak jelikož Win přeskakuju ob generaci, tak na mě čeká až W9
tomi2k9 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-02 12:56:05
avatar
Oni totiž každou druhou generaci přijdou s nějakou blbostí - Vista, 8 - jedno lepší než druhý...
celeb [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-03 00:19:03
avatar
milenium ;-)
vladislavpokorny [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Jak vypnout PC 2012-03-01 15:27:52

No tak to je mazec. Tohle lidi asi nezkousnou. A jestli se někdo smál, že když chci vypnout počítač, musím zmáčknout nejdřív start, tak teď je to úplně mimo.

Připomíná mi to pixelhunting z adventur, kdy jezdím po obrazovce a doufám, že něco objevím.

No a abych dokončil myšlenku:
Chci vypnout PC, tak najedu na jeden pixel v rohu a dám settings!! Tak to je fakt mazec!
warrior [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-01 16:19:25

LOL
RiMr [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-01 17:30:53
avatar
No a co když zmáčkneš "nějakou" kombinaci kláves na klávesnici? Nic? není?
Na Macovi máme apple+alt+ctrl+eject (vypne poč) nebo apple+ctrl+eject (restartne poč).
Né že by takové "písíčkářiny" (jak jsem se nejednou dozvěděl) klasická ofce používala...
vladislavpokorny [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-02 09:16:54

Jistě, my písíčkáři máme Alt+F4 (což jsem nejprve použil, než jsem v nastavení našel vypínač windows) ale vysvětli to babičce.
flafik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-01 17:41:41

No, systém jako takový mi přijde zajímavý, ale co mě mrzí je tradiční windows start-těžce jsem nesl už jeho změnu v xp, pak další ve vistách a teď když už jsem si zvykl na to v sedmickach tak mi seberou uplně. Předělaný task manager taky nic moc, a než jsem zjistil jak to vypnout...
mattoxx [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-01 18:04:02
avatar
Tak toto nie...uz na xboxe som tazko niesol tolko ochvalovany Metro Dashboard. A teraz toto...mam rad nove veci a som za kazdu inovaciu, ktora je krokom ku predu. Nuz Metro desingu na stolne PC...tak to vyzera,ze v roku 2012 skonci svet, minimalne jeho podoba aku sme poznali doteraz.
Vecsina z nas PC nadsencov si vsak poradi aj s tymto polenom, ktore nam M$ hodil pod nohy. Mam vsak zmiesane pocity ako nejaky zamestnanec vyuzivajuci okrajovo PC alebo clovek nie pocitacovo zdatny, ktory po 10 rokoch konecne zacal ako tak chapat klasickemu prostrediu windows s ponukou start a vie si konecne precitat nejaky ten mail stretne s tymto "cudom" ktore nanho vybehne po zapnuti PC....no chudak ani nevypne PC.
Tom439 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-01 18:05:33
avatar
Co se týče toho METRA, tak do tabletu by to celkem dat šlo, ale do pc rozhodně ne. Lidi hodně remcali už u vist a nedovedu si představit, že by toto skousli.
Ještě jsem to nevyzkoušel a myslím, že ni nevyzkouším.

Zatím to vypadá, že W7 budou mít dlouhý život stejně tak jako XP - co se týče METRO W8 verze.
Bosnak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Dlaždice 2012-03-01 20:54:58

kdo přijde na to jak tu hrůzu vypnout a vrátit start, ode mě nedostane pusu
Tohle je strašlivej kočkopes
HonzaN [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-01 20:56:27

To je až tak hrozný vypnout Wokna ?
Bosnak [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-01 23:46:32

já nechci vypnout wokna, ale ty dlaždice, co někdo do těch woken hodil.
Naštěstí na Živě píšou, že podpora W7 bude do roku 2020, tak doufám, že bude mezitím učiněn pokrok od dlažky v W8
HonzaN [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-01 21:59:27

Docela bych si zapnul virtualizaci a zkusil W8 nainstalovat. A nebo raději počkám na final verzi
Anonymní  - Pojmy a dojmy 2012-03-01 22:32:51

Tak jsem si to taky nainstaloval. Čistou instalaci na 2 roky starý ACER 4810T (INTEL Core2duo 1,4Ghz, 4GB RAM, ATI HD4330)

Instalace s jediným problémem, poprvé to odmítlo uložit nastavení a tak jsem musel se proklikat nastavením uživatelského jména a Wifi 2x, celkem mě potěšilo, že konečně jsem nemusel shánět ovladače, aby fngovala Wifi a zvuk. Po instalaci nabehlo metro a já se zděsil poprvé, přestože běžně je zavedený systém, že tažení prstu po displeji = drag myší v témže směru, pohybovat merem jde jen nenápadnou lišto až dole, nebo velice pochybně najetím ke kreji obrazovky (což nefunguje vždy a už vbec ne plynule). No nic, zkusil jsem si zobrazit plochu, kde se opravdu nic nezměnilo, snad jen dynamická změna barvy oken podle barvy pozadí. Docela milý designový prvek. Docela jsem se zděsil, když při najetí do levého dolního rohu se objevila paskvil ikona snad z 80. let absolutně nevkusná. mimochodem je potřeba najet až úplně do rohu, pokud jedete automaticky, tak si omylem spustíte první program připlej na lištu (defaultně IE ). Vrátil jsem se do metra a zkusil odtamtud nastavení. jenže z metra se v nastavení objevil jen krásný nápis Settings a jinak nic, aspoň BFU nemůže nic po*rat .
Spustil jsem IE a pokusil se stáhnout mozillu. následoval první pád celého systému, krása. Po dlouhém naběhnutí jsem zkusil opět to samé, další pád. Pokusil jsem se tedy stáhnout chrome, což se mi naštěstí podařilo. Podíval jsem se na vylepšeného správce úloh (neznal jsem detaily), správa a přehlednost tam opravdu potěší, horší už je to, že správce úloh je potřeba každou chvíli. a jen tak mimochodem při čistém systému využití procesoru 12-17%, zabráno 1,5GB ram. a pod místem, kde v ntb je grafická karta téměř nešlo udržet ruku.

No, abych to shrnul.
Pozitiva:
-vzhled
-správce úloh
Negativa:
-náročnost (opravdu obrovská)
-stabilita
-metro paskvil (jde vypnout, ale než se k tomu dostanete tak vás stačí nas*at)
-doba spouštění čistého systému
-absolutní rozházení nastavení (dost to trvá než člověk objeví ovládací panely)
-chybí hledač min! ani v součástech nejde doinstalovat, snad to napravěj

myslím, že se s vydáním objeví hromada spokojených uživatelů ...linuxu, těch, kteří tenhle bastl dostanou napřílad v notebooku, ale nebudou si chtít kupovat na práci win 7 (přece jen mít něco nelegálně jakožto firma si málokdo lajzne)
Miri37 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-02 10:43:22
avatar
Díky za popis vlastní zkušenosti. Co se týká linuxu, tak s tím to nic neudělá. Do vydání se W8 ještě trochu odladí a na zbytek si uživatelé zvyknou. Pokud to podpoří časem ještě nějaká nová verze DirectX only W8, tak to bude pro hráče jediná volba.
BungEE [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-02 00:16:43
avatar
Win7 bude podla mňa ďalším WinXP - na ovládanie osmičky si vela ludí nebude chcieť zvykať a tak tu s nami Win7 dlho pobudne..
horst [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-03-02 08:26:40

Tady je možnost jak vrátit start a menu, bez kterého se to nedá používat.

http://www.intowindows.com/start-menu-for-windows-8/
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Friday, 26 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 568x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceThursday, 25 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1557x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světWednesday, 24 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1797x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceTuesday, 23 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1214x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Monday, 22 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1241x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníFriday, 19 April 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3840x
Komentářů: 0