Ubisoft tvrdí, že na PC je pirátství 95% - proto budou dělat Free to play hry Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Čtvrtek, 23 srpen 2012
altUž víme, proč stojí některé PC verze her od Ubisoftu v poslední době za starou belu.

 

 

 

 

UBISOFT lamentuje nad pirátstvím a na rovinu říká, že podle něj je míra pirátství tak 95%. Upřímně řečeno, to číslo nepovažuji za nijak nadhodnocené. Problém je, že UBISOFT si to takovou míru vyloženě koleduje. Neustále mění strategii ohledně pirátství, nejdříve dává hry bez ochrany, pak se šílenou DRM ochranou a nyní pro změnu už PC verze nemají skoro žádné pořádné optimalizace. V každém případě z toho velkého množství her, které i na PC vychází od Ubisoftu, v posledních 4 letech spočítáme na prstech, kolik z nich stálo v PC verzi vážně za to a mělo jak herní kvality tak odpovídající technologická vylepšení a zpracování.

Ubisoft si stěžuje na pirátství, ale fakt, že mnoho PC verzí jeho her za nákup prostě nestojí, protože na ně kašle, to už neříká. Nyní se tedy shlédl v F2P s tvrzením, že to vyjde plus mínus na stejno. Stejný počet uživatelů, který platí za běžné hry, platí i za F2P s tím, že je naděje na některých trzích dosáhnout lepšího výsledku než nyní. Takže proto nyní Ubi oznamuje tolik F2P her, i když se v jeho podání oprávněně obáváme toho, že mnohé z nich budou spíše stylu Pay to Play než Free to play.

Aby to Ubisoft korunoval, oznámil že plánuje i podporu nové generaci konzolí, takže PCčkáři opt utřou nos, i když doufejme, že modernější konzole nové generace trochu kvalitu PC portů zvýší. Na druhou stranu asi nelze příliš čekat zlepšení na poli obecné konzolizace her, tedy bude pokračovat styl snižování kvality her, herní náročnosti a obecné zjednodušování tak, aby hry mohl dohrát i slepý, hluchý hráč s jednou rukou a jedním prstem. To jsou tedy vyhlídky. Doufejme, že Ubisoft přeci jen pochopí, že problém pirátství se jednoduše vyřeší tím, že místo 100 blbých her ročně jich udělám 5 pořádné a pořádně, aby hráči chtěli za hru skutečně platit a věděli že za své peníze dostávají nejvyšší možnou herní i technickou kvalitu. Nebo chce Ubisoft vážně tvrdit, že jeho současná produkce nabízí maximální herní a technickou kvalitu? Pokud ano, není mu pomoci ...

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Ttxman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-23 15:57:13

F2P hmm, takze maskovana ochrana "bud porad online" s tim, ze musim byt online kvuli shopu. To si teda pomohli.

Kdyby jim to aspon fungovalo hned po vydani hry a ne prvni tyden neustalich padu jak je u tehlech sluzeb pravidlem. Zajimalo by me, kdy se nektera z tehlech firem konecne dostane do stadia, ze od ni nikdo kvuli silenejm ochranam nekoupi vubec nic.
dido [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-23 15:58:33

nech vydaju Far Cry 3, ktora vyzera stat za to, a potom sa mozu aj zakopat ...
Fry [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-23 16:40:01
avatar
Ubisoft je naozaj príklad firmy ako sa to robiť nemá...

platiacim hráčom hádže polená pod nohy, vydáva graficky zastaralé hry (hlavne seria AC) a ešte sa aj sťažuje, že to všetko piráti...pche...
andrejcallo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-23 17:28:22

Ubisoft a EA su firmy ako sa to nema robiť ,pokazia pomaly všetky celkom dobre hry z minulosti
TeSla [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-24 09:42:52

AC je sice graficky zastaralý, ale plně to dohání dokonalý příběh
budy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-24 19:35:06
avatar
mě na něm grafika příjde jako stále odsti dobrá oproti jiným titulům...Velmi dobrý průměr.
Loki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-23 16:51:05
avatar
Tady asi moc pozitivních komentářů nebude.

Rozhodně ne z mé strany. Ať se chlapci nezlobí, ale oni jsou ještě horší než EA. Stačí se podívat kolik kvalitních sérií už dokázali zabít (například SilentHunter nebo HoMaM).

Poslední dvě série, které za něco stojí jsou Assasin Creed (nehraju) nebo Anno (pro změnu hraju). To že se povede hopsačka jako Rayman už dnes velké a nenažrané vydavatele nezachrání.

Nevím proč si stěžujou na pirátství, když břečky nechce nikdo ani zadarmo.

Howgh...
Bajlando [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-23 17:07:16

To uz je dneska asi nejaka moda.
Jsem neschopny a vydavam brak za ktery nikdo nechce platit tak za to mohou pirati.

Nechapu jednu vec. Tak 20-25 let dozadu kdy leteli hry jako Dungeon Master atd. tak ja a vsichni hraci co jsem znal (bylo jich stovky) piratili a neznal jsem nikoho kdo by za hru platil. Nikdy jsem v te dobe neslysel nejake narky vydavatelu na piraty.
Dneska ja plus 90% hracu co znam za hry plati a vydavatele rvou jak je pirati okradaji. To mi hlava nebere.
slabam [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-24 10:53:56

A nebylo to pro to ze k narkum vydavatelu jsi se dostal stejne snadno jako k originalni hre?
Patyjon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-24 11:16:35
avatar
Thumbs up
Bajlando [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-24 11:57:27

No zahranicni media jsem v te dobe fakt necetl.

Ale myslim si ze to bylo proto ze predtim delali hry nadsenci a lidi zapaleni pro vec a penize nebyly pro ne to prvni. Taky ty hry podle toho vypadaly.
Dneska je to bohuzel pouze business a vse je podrizeno pouze zisku, urvat co nejvic za kazdou cenu a kdyz se nedari podle planu, svedeme to na piraty.. Proste se vytratilo to srdce.
I kdyz vyjimky se najdou. Nejak jsem nezaslechl tvurce serie Total War si stezovat na piraty. A to kdyz jim "95%" lidi pirati misto koupe tak to musi fakt nas..t Doufam ze chapes moji pointu k tomu nesmyslu od ubisoftu.
Hammy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-23 17:21:43
avatar
Jen si to vsimnete... ze vsech tech prohlaseni ctu jen zisky, zisky, zisky! A nezbude jim ani par dolacu na nejaky ambiciozni projekt, kterym by uchvatily urcitou "masu". Staci se podivat na hry tipu Trine, Minecraft, Terraria, L4D, Borderlands, Company of Heroes, (popr. serie Dawn of War) Fallout nebo Skyrim. Kazda z tehle her si vybudovala svou komunitu, ktera by rada platila. Napriklad jejich slavny Assassin Creed je fakt dobry, ale ac se mi kazde pokracovani libilo vice, tak sem se nemohl zbavit dojmu, ze preslapuji trosku na miste. Hlavne co se podani deje a mechanizmu tyce. Samozrejme nerikam, ze to nefungovalo. Trojka vypada dost dobre a podle ohlasu lidi hodne zajima ta namorni bitva. Jenze to je jedna z mala silnych karet Ubicka. Do ktere investuji nemale prostredky, aby uz to bylo honem rychle, rychle na trhu a pak placou, jak je to nerentabilni. Ostatni hry maji pomerne cas. (FarCry3, Anno) Pritom jsou to hry, ktere nevychazeji tak zvucne, jak to jejich "ESO". (AC) Napriklad Might and Magic poslednim dilem fakt LUXUSNE ZKUR****!!! Nejvice nesnasim blbost konvertovani hradu... kdyby tam dali volbu spalit hrad, tak by to bylo z hlediska taktiky uzitecnejsi, nez si jednoduse konvertovat hrad a pumpovat armadu o 106. A cim dal se mi zda, ze ty mapy jsou celkove male. Za totalni zniceni tak skvele hry jim fakt nedekuji. A vubec! Heroes of Might and Magic 3 je TOP in History!
LadislavM [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-23 18:11:25

I všechny hry z Tom Clancy značky se posunuly někam "mimo". Poslední Ghost Recon mi nic neřiká a už od prvních střípků jsem věděl, že mě mine, přitom GRAW a GRAW2 byly super hry.
ssnake [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - F2P nebo P2W? 2012-08-23 19:02:50

proc tomu rikaji free to play? to je tak leda free to install, ale aby se dobre zahralo tak je vsechno "dobrovolne placene". Jedina hra co vim ze to ma jinak je PoE - za prachy je akorat pet co nic nedela a mozna par efektu, ktere na hratelnost nemaji vliv.
Fox_25 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-23 21:17:39
avatar
Ubisoft si to u platících hráčů hold podělal, nevím co očekávaly.
elancer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - paráda 2012-08-23 21:24:42
avatar
To zas bude zprasená konverzia Splinter Cell: Blacklist...
Kevin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-23 21:28:04
avatar
ono toho bude asi víc
HUHUHUgo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Jojo 2012-08-23 21:45:34

V souvislosti s takovými prohlášeními se mi vždy znovu a znovu vybaví Valve a jeho představitel Gabe, jak tvrdí že piráti jsou pouze zatím nezískaní zákazníci.
Ale od Ubisoftu jsem opravdu bohužel naposledy hrál dobrou hru v podání The Settlers II - 10. výročí.
MobyDict [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-24 09:02:10
avatar
som zvädavy aku si najdu vyhovorku teraz, ze im t o ludia nebudu chciet hrat kvoli tomu ich systemu...

tak mi napadlo, uz sa niektore herne studio vyhovaralo na to ze za ich neuspech mozu mimozemstania?
jjohnyl [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-24 09:21:07

DD, prosím ta kde žiješ ? Názor že si niekto kúpi kvalitnú hru keď dovtedy sťahoval pirátske, je mierne povedané bláhový
MobyDict [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-24 09:28:40
avatar
ale sanca tam stale je... a mozno pockaju na vypredaje
Bajlando [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-24 09:39:17

To neni blahovy nazor a nejen ja jsem toho prikladem. Jak rekl Gabe pirat je jen budouci zakaznik. Od doby co jsem objevil Steam a jeho slevove akce jsem stahl jedinou hru oproti desitkam v minulosti. Tu co jsem stahnul byl ME3 a jen kvuli originu. I kdyby tu hru prodavali za 1 ecko tak proste dokud to nepujde hrat jinak nez pres origin tak si ji nekoupim. BF3 nehraju.
Patyjon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-24 11:19:04
avatar
Taky jsem příklad...dřív jsem to tahal jak utrženej ze řetězu, dnes si prostě jen párkrát za rok koupím zaručeně kvalitní hru.
Loki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-24 12:53:46
avatar
Tak ve tvé hlavě tomu tak může být. Já osobně bych si nedovolil pirátit kvalitní kousky od CD project - RED.

Člověk zaplatí rád, když nemá pocit, že ho vydavatel ohnul ve sprše a ...
senseye [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-24 10:59:38

Můžou se snažit, ale pokud vydají hru, která bude stát warezákům zato, tak ji cracknou. Třeba Diablo 3 už delší dobu frčí na emulátoru.
ukulelembo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-24 11:02:48

no to to teda musi vypadat ten emulator
Patyjon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-24 11:20:04
avatar
No dobře, ale i tak si tu hru koupily miliony lidí jen za prvních několik dní prodeje...
senseye [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-24 11:57:32

A další milióny jedou na emulátoru .
Patyjon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-24 14:40:27
avatar
A tuto informaci máš odkud? Podle mě je to pěkná kravina...
c.Data [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-24 12:30:19
avatar
proto se těším na Wasteland 2
Trace4x10 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-24 13:20:20
avatar
...hra podle oldschoolového receptu. Sice tyhle časy zdaleka nepamatuju, ale jsem na to velmi zvědav.
AsterixI [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-24 13:44:17

"Problém je, že UBISOFT si to takovou míru vyloženě koleduje." Z téhle věty jsem se posadil na prdel. Jak může někdo tohle vůbec vyslovit!?! Kdyby ta hra za nic nestála, tak si ji nikdo ani nestáhne! Ubisoft má jen ten problém, že vydává hry, které stojí někomu za to si stáhnout, zahrát, ale nezaplatit. Lidi, jsou dneska moc zhýčkaní, že můžou mít všechno zadarmo, ale odpovědnost za svoje činy je už nezajímá.

Ubisoft je jen obchodník, který se snaží vydělat. Zastávat se ho nechci, dělají to všichni. Ale vůbec se mi nelíbí to myšlení!
Czudik26 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-24 16:42:09

Já naopak DDho obhájím v plném rozsahu. Proč? Je to jednoduché. Hru Heroes 3 dám jako příklad. Nestála v přepočtu horentní sumy jako dnešní ,,špičkové,, AAA hry a hratelnost a mechanismy parádní. Dnes? Když to řeknu obecně, tak polovina rozpočtu jde do reklamy a propagaci. A hra samotná? Děs a hrůza na to, kolik developerů na hře pracuje. Stojím a vážím si i Dana Vávry ikdyž někdy už to přehání, jenže v jádru pudla má setsakramensky pravdu ve všem kde se projeví a napíše. On přesně popisuje i mé pocity. Hry v roce 2012 by měly být propracované do detailu v herních mechanikách a inteligenci, interakci s prostředím a fyzice. Na grafiku se dívám jako poslední ikdyž ona taky utváří hru. Co z toho, když grafika je bomba, ale hratelnost děs a koridor na entou? Když vyšel Far Cry 1 nebo FEAR 1, řekl jsem si jů to jde herní scéna skvělým směrem a bude se zlepšovat (teď mám na mysli tu inteligenci v těchto hrách aby jsme si přesně rozuměli). Dnes bych si asi měl dát za tyto své výroky facku. Nezlob se na mě, ale to že to lidi kupují je dle mého názoru debilismus, hra v dnešní době, až na výjimky nic nedá a herní značky se většinou przní a przní. Když vyšel Dead Space 1 chrochtal jsem blahem, u dvojky pořád s přimhouřením ok, ale trojka? Stáhnu a zahraju kvůli příběhu a celou hru jinak ,,přetrpím,, i jakožto warez a asi ztráta času. Navíc Prohlašuji že zaklínač 2 by měli všichni warezáci koupit z povinnosti. Jak se developeři o hru starají v rukavičkách a ten přístup. Panečku v dnešní době klenot. O Blizzardu jsem měl taky velké mínění, ale dnes už nulové. To je můj názor a stojím si za tím, že hrát dnešní hry ve většině případu je ztráta času, natož za ně platit. Až bude hra komplexnější, level design skvělý, inteligence dobrá apod,, (stroje na to jsou a né že ne. většina hráčů má minimálně průměrné pc silnější než konzole, a vůbec mě nezajímá jako uživatel, jestli se jim pc hry nevyplatí, tak dávaj konzolím přednost a hry jsou blbost) , tak pak se vývojářům budou prašule sypat více (jinými slovy i pirát který hraje hry by zaplatil za kvalitní hru) Jsem jeden z nich. To že dělají hry pro staré konzole jasně brzdí vývoj, ale to mě jako potencionálního hráče nezajímá a rád bych něco hrál, ale není co. Je to jako by jste měli rádi televizi z dob kdy byly v ní dobré fdilmy, ale představte si, že potencionálně jí máte radi stále, jenže to jediné co v bedně hraje jsou jen telenovely. To radši pošlete k šípku svou oblíbenou TV. Přirovnání myslím výstižné. Tak to dělám já s hrami a radši se vracím ke starým hrám na které mé pc, které dnes utáhne všechny novinky v pohodě, by stačil i obyčejný průměrný notebook. Pirátství je jen výmluva, a tak zavedeme free to play, protože jsme zjistili, že se nám peníze posypou také a ve výsledku budeme jen sedět na prdeli a jako vývojáři se celkem flákat

PS: Od hry si představuji reálné základy jako v tom našem světě, byť s fantasy tématikou. Ano mám rád realismus ve hrách a fyzika je bída. hanba na to, že je rok 2012

pokud to dočetl někdo až sem, tak díky ale musel jsem se vypsat, co mi leželo na srdci.

Navíc cena her by měla být uměrná výši průměrného platu daného státu. Američani mají v přepočtu hry stejně ,,drahé,, jako my na dolary? Jako tak se pak nedivme že se pirátí.
AsterixI [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-24 16:45:38

Ve většině věcí s tebou souhlasím. S hrama to jde z hlediska kvality z kopce. Hry, které stály za to hrát, stojí u mě na polici. Jen se mi nelíbí myšlenka, že když někdo udělá něco hůř (rozumněj nízkou kvalitu hry), tak si koleduje o to to ukrást. Nelibí se mi představa, že mi někdo ukradne moji nebo Tvoji práci jen proto, že si myslí že je špatná. U her je to pouze tak jednoduché, že to zvládnou skoro všichni. Tohle mi skoro zavání vyzýváním ke kradení. Šlo to napsat v článku i ne tak agresivně.

PS: já to do konce dočetl
Czudik26 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-24 16:59:59

Ano ano taky ti dávam na druhou stranu za pravdu, ale tak zase si vezmi, jak ji vychvalují, co se píše na net v recenzích na obalu her atd. Myslím situace s NHL 2009 výstižná. Pc jsem měl tehdy bez netu a šel do obchodu se podívat na krabici. Vychvalovali to tam tak, jako kdyby to byla hra srovnatelná na xbox. Hru jsem nekoupil, ale hrál jsem jí. A výsledek? Já mám rčení oko za oko zub za zub. Jestliže oni mě podvedou (jakkoli), tak se není co divit že to stáhnu a pak zahodím. (já koupit brak tak si nafackám dát za to byť jen 100kč.) NFS RUN je toho příkladem. Až bude zdarma k pracímu prášku, možná o ní zauvažuji.

Přesně proto nenávidím Bioware - lhalo lidem až to vyšetřovala jakási komise jako klamavou reklamu o Mass Effectu 3. Casey Hudson je u mě hulvát, který zničil Pověstnou sérii.
LadislavM [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-24 18:29:20

Tak tim poslednim odstavcem si to totálně zabil. Krom toho že obhajuješ pirátství jako trest za nízkou kvalitu - což je jen tak mimochodem hodně subjektivní měřítko, tak ti uniká princip tvorby cen v globální ekonomice. Prostě nemůžeš globální produkt dát v nějaký oblasti výrazně levněji, protože by si ho tam okamžitě nakupovali i ti z dražšího regionu. Máš snad pocit, že tu máme oblečení nebo auta levnější jen proto, že se tu vydělává míň?

Řešit tohle v digitální distribuci znamená pouze to, že opravdu malý regiony jako je ČR se stanou nezajímavým trhem s příliš nákladným zavedením distribuce. My jen můžeme doufat, že co se digitální distribuce týče, zakročí EU a nastaví autorský právo jednotný pro EU, jinak se tu spousty služeb buď vůbec nedočkáme nebo budou v tragicky okousanym stavu jako např. XBox Live nabo filmy na iTunes.
Czudik26 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-24 19:07:21

ano to máš pravdu ve všem, a znám ekonomiku. Já jen poukazoval na přirovnání jako běžný uživatel. Uznávám, moje chyba. Špatně formulováno. Myslel jsem formulaci Jako tak se pak nedivme že se pirátí. protože jsou důležitější věci, když nemám peněz nazbyt. Chápeme se že? A ano ty odstavce o subjektivním měřítku uznávám, jsou asi tvrdé, ale je to moje přesvědčení a taky mé svědomí, které je čisté. (Tím netvrdím že oprávněné či dobré)
LadislavM [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-24 22:37:55

Jasně, chápeme se. Bohužel tahle strategie se dá taky popsat jako: "Jsou hry které nejsou dost dobré, abych za ně zaplatil, ale jsou dost dobré na to, abych je hrál." Je vcelku jedno jaký význam tu slovo "dobré" má, ale je to přesně to co si řekli producenti, když začali prosazovat jejich pokřivenou verzi systému free-to-play.
AsterixI [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-24 17:03:02

čínské telefony taky nekrademe, protože jsou nekvalitní. Ale ty jsou aspoň levné

K pracímu prášku radši ne, to by ho ještě devalvovaly
vgamer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Kvalitní hry nepirátím 2012-08-24 21:49:51

Já to řeknu asi tak, málokterou hru si hned koupím, to už musí být pecky typu Zaklínač 2, GTA apod. Hry které mě zaujmou "upirátím" a buď je po 2-3 hodinách smažu, ani nedohraji a neřeším to, nebo zjistím, že je to opravdu dobrá gameska a ani ji nedohraji a koupím si legální verzi, kterou dohraji a vím, že si ji zahraji znovu, buď za měsíc nebo za rok, ale zahraji! Za kvalitní hry platit budu klidně i ten 1200 Kč. A dokud nebudou hry stát 300 až 500 tak to tak budu dělat, nemám na rozhazování!!!
Jedinou vyjímku kterou jsem kdy udělal byl Skyrim!!! Ale za to si můžou sami, hry kupuji zásadně přes STEAM a tam koupit nejde!!! A svědomí mám čisté, nestydím se za to, myslím že spousta hráčů se mnou bude souhlasit!
Závěrokud někdo udělá dobrou gamesku tak je podpořím koupí legální verze ať v tom můžou pokračovat, pokud ne, tak ten důvod nevidím!!!
Dan666 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-24 23:02:33
avatar
Free to play.....jdou do Free to play jen a jenom protoze se ukazalo ze to vynasi,ale musi si uvedomit ze jim budou lidi platit jen za dobrou hru(potazmo za hratelnost) a taky jdou do Free to play ze vyvoj takove hry je o neco levnejsi protoze snad vsechny Free to play hry jsou MMO(ci multiplayerovky)a tudis nemusi vytvaret obsah hry(pribeh,ten si "vytvari"hrac sam)
neverkill [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-25 12:08:31
avatar
me spis fascinuje jak lehce to kradeni her funguje a taky nechapu kdo vyrabi ty ripy a cracky.. a ze ty fungujou ;-)
Bajlando [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-08-26 17:18:20

Vyrabi to lidi co to delaji proto ze je to bavi a ne pro penize. A podle toho to taky vypada. Jak sam rikas funguji perfektne a hra se s nima hraje kolikrat mnohem lepe nez originalka. Koupil jsem pres steam bulletstorm a ten opruz se zprovoznenim nikomu nepreju. Radsi jsem si stahnul crack nez se s tim sr.t. Az budou vyvojari delat hry protoze je to bavi a nejen pro penize tak si prestanou stezovat na piraty.
Kdysi jsem mel cracknute XP Professional a nikdy jsem s nima nemel zadny problem. Pak jsem si koupil XP originalku a vetsi chybu jsem fakt nemohl udelat. Bezproblemovy provoz se zmenil v problemovy.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!Úterý, 30 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 628x
Komentářů: 5
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Pátek, 26 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1391x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2226x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1977x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1314x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1300x
Komentářů: 1