DirectX11.1 nebudou pro Windows 7. MS chce podpořit Windows 8 jejich "exkluzivitou" Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Pondělí, 12 listopad 2012
altAčkoliv současné grafiky umí DX11.1, výrobci se tím moc nechlubili. Už asi víme proč.

 

 

 

 

Nějakou dobu se o tom spekulovalo a nyní je to definitivní. Ačkoliv k tomu není žádný technický důvod, Microsoft DirectX 11.1 podporu pro Windows 7 nechystá! DX11.1 bude jen a pouze pro Windows 8, jako "exkluzivní" záležitost. Pravděpodobně o tom bylo rozhodnuto už dříve, protože výrobci grafik se už před časem přestaly s DX11.1 chlubit. O co přijdeme?

No víceméně o nic. DX11.1 Má jen pár drobných vylepšení hlavně pro vývojáře. Většina funkcí je ale stejná, jako má DX11.0. Každopádně MS tím klade další překážku do cesty vývoje. Ano DX11.1 je lepší než DX11.0 a určitě by bylo lepší používat rovnou DX11.1, a grafické karty DX11.1 mají, ovšem proč jej má mít jen W8, který není lepší než W7, zvlášť pro herní výkonný desktop apod.? Neexistuje žádný technický důvod, proč by W7 DX11.1 neměly mít, není tu žádný rozdíl ve stavbě systému, nic jako byl rozdíl mezi Windows XP a Windows Vista, kdy XP bez vážných a zásadních zásahů a předělávek celého jádra DX10 mít prostě nemohly. Tato technická situace ale u Windows 7a Windows 8 neexistuje - DX11.1 je jen nástavba a drobný update stávajícího DX11.0. Rozhodnutí je tedy čistě marketingové ve snaze zatraktivnit zatím nepříliš dobře přijímaný systém Windows 8. Nepodpora DX11.1 u W7 ale nedává smysl ani z hlediska faktu, že samotný W7 bude MS podporovat ještě dlouhou řadu let (2017) a W7 bude dominantním systémem v prodejích PC ještě téměř rok a půl a zvlášť na výkonných desktopových strojích i NB bez dotykového ovládání není o W8 příliš zájmu.

Takže co na to říci? Proč proboha MS nevyužije popularity W7 a neudělal prostě jen dotykovou "metro nástavbu" pro tablety a Dotykové PC bez omezování funkcí W7 apod. Celá strategie s W8 nedává prostě smysl a je kontraproduktivní. Stačilo prostě vydat Windows 7.1 s volitelnou podporou dotykového Metro rozhraním, MS obchodu a pár technickými vylepšeními (třeba i s DX11.1) a účel by to splnilo po všech stránkách lépe a spokojeni by byli majitelé dotykových nedotykových PC i tabletů. Ale ne musel tu být Windows 8 s odporným vnucujícím se Metro rozhraním, bez klasické Start nabídky, graficky jednodušší (ošklivější a méně nápaditější), s výrazně méně možnostmi nastavení. Opravdu nemáme nic proti zlepšením, ale Windows 8 není zlepšení proti Windows 7, spíše naopak .... a nemuselo tomu tak být.

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
chrostik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-12 15:32:40
avatar
Dobrá tlačenka MS. Ale stejně jim to nepomůže a 8 budou následovat osud VIST
CCblue [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-12 16:01:27

No možná že Visty budou proti W8 megaúspěch!
Anonymní  2012-11-12 17:17:31

Myslím že tým sam MS priznáva ze žiaden dôvod kupovať .MS zaspal dobu už Linux nepadá nemá také problémy z podporov hardware ako na začiatku a ešte je tu platforma ARM kde ozaj MS nevládne
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-13 06:27:12
avatar
nejen W8, ale celý MS jde do kopru. Viz Steam a Linux, a podobných dalších průšvihů je celá řada.
Anarki [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-13 23:49:49
avatar
Fuck You Mrkvosoft, keď sme dostali DX10 do XP, dostaneme aj DX11.1 do W7.
olda79 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Hate 2012-11-12 15:44:04

To je hroznej hate na W8. Kdyby si to lidi aspoň vyzkoušeli, tak by zjistili, že to v praxi jsou jen W7 s fullscreen nabídkou Start. Nejsem žádný obdivovatel nebo zatracovač Metra, ale jediný moment, kdy Metro vidím je po startu počítače. Pak se přepnu do desktopu a tím to končí. Ne že bych se mu vyhíbal, ale ani nemám důvod se tam přepínat. Prostě funguju na desktopu. Snad všechno nastavení dělám přes Control Panel jako ve W7. Tlačítko Start jsem nepoužíval prakticky ani na W7, takže je mi teď jedno, že je to přes celou obrazovku. O menších možnostech nastavení skutečně nevím.
Callisto [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-12 16:11:36

Lidi nemají rádi změny. Kdyby tuhle starou pravdu v MS vědeli a dali na výběr možnost, aby 8 jeli normálně jako 7, nebo v tom jejich novem uber kabátě. Tak by žádný hate nebyl. Stejně jako s novou nabídkou start u Win XP či pořád jěšte možností postaru zobrazit ovládací panely. Přijde mě, že tam sedí banda id****, jak jinak si vysbětlit že nijak nereagovaly na ty mraky nevole po betě. Ted se to snaží zachranit jako u Vist s nemožností DX10 u Xpček, nepomohlo to u nich, nepomůže to ani u 8. Mají jediné štestí, že mají monopol
olda79 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-12 16:27:49

Souhlasím. Prostě je to stejné jako u Vist. Jak přišli W7, tak najednou změny z Vist už tolik nevadili, a z W7 se stal "úžasný" systém. Možná je to i plán MS. Později vydat W9, kde půjde po startu být rovnou v Desktopu a přidají tlačítko Start, a lidi budou W9 najednou milovat .
Anonymní  2012-11-12 17:21:27

a to bude pokrok: Niečo ako bezpečnostne diery ktoré boli v starších verziách Win ktoré boli zaplátané SP a znova sa objavujú v nových Win aby mali vývojári čo robiť ?
olda79 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-12 17:49:31

Tak nějak si MS musí vydělat na chleba . Nebude to poprvé a ani naposled .
Anonymní  2012-11-12 18:18:54

Trhy im win8 aj toto rozhodnutie spočítajú vlastne sam MS očakáva pokles záujmu o "novy" produkt . Myslím že neradi budu aj vyrobci hier a ich prechod na podporu 11,1 .Myslím si ze si to ešte MS rozmysli v jeho vlastnom zaujme. Ja osobne som po roku win7 prešiel naspäť na XP .Dôvod bola MX518 teda skorej problém z ovládačmi na W7 jednoducho mal ukazovateľ takú menšiu epilepsiu Na XP je to znova hracia myška . Jedine co mi z 7 chyba je ten panel na pravo neviem nájsť niečo také do XP ale hľadám
chrostik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-12 16:31:17
avatar
Neberu ti tvé přesvědčení ale nevím proč by nemohli udělat "metro nástavbu" jak je zmíněno v článku. Při instalaci systému bys zaškrkl jestli Metro chceš nebo ne a podle toho by se systém nainstaloval. Takhle ho tam máš ať už chceš nebo ne. A přepínat se pokaždé do desktopu je .... ani se nezmiňovat. Stejné je to s tlačítkem Start. Měli dát lidem na výběr jestli ho tam chtějí nebo ne. A potom by 8 měli jiné recenze než nyní a systém jako takový by byl lépe přijat. Problém je v tom že MS chtějí jít ve svém vývoji dál ale chtějí to udělat jedním velkým krokem. Měli by udělat spoustu malých kroků (ať už ve SP1, SP2,...nebo jinými upgrady) aby si lidi na to zvykli.
olda79 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-12 17:01:36

Jo s tím souhlasím, že MS vnucuje Metro až moc. Jen mě zaráží, že se tu často lidi ohánějí tím, že je W8 nějaký podřadný systém. Je to plnohodnotný desktop, kde MS vnucuje svoje "úžasné" Metro . Jinak to jedno přepnutí po startu je jeden click myší, nebo jeden stisk klávesy. Pak už se přepínáš jen pokud chceš něco dělat v Metru.
Ttxman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-12 18:33:45

Ja myslim, ze na tom vnucovani jeste vydela. Telefon + tablet + desktop to sami je pro bezny uzivatele pozehnani. (Teda potom co si nekde zvyknou)
chrostik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-12 23:11:23
avatar
Jenom jeden klik. A o to mi jde. proč to dělat když to vůbec nevyužiju, je to jenom jeden klik a teď v 7ičkách ho dělat nemusím. To je jako když se jdu vychc..(vyčůrat) a musím si zvednou prkýnko. Proč proboha když jsem singl.
slabam [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-12 18:12:33

Amen
Ttxman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-12 18:32:27

Na vyber mas. Proste si nahrajes nejakou start nabidku uz jsou asi 3 a hotovo.

Pokousim se nepredstavovat si ten pru*er kdyby kazdej BFU, kterej si nahraje windows mel jinou konfiguraci. Z toho by se zblaznila jakakoliv podpora k jakymukoliv softwaru.

Sorry, ale jedna velka vlna nevole (a zvykani si) je podle me lepsi nez zmena kazdyho pul roku, ktera bude vyrazne menit koncept systemu. To by zase na*ralo krome uzivatelu i vsechny vyvojare.

Jaky spatny recenze windows 8? Ja jich cetl dost a rekl bych, ze rozhodne prevazuje kladny prijeti. (A hlavni zaporna vlastnost, je ze "metro" je osklive, ne ergonomie, ne nekompatibilita, proste ze se recenzentoj nelibi)
chrostik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-12 23:36:59
avatar
Žádnou jinou konfiguraci. Jenom nástavbu Metro. Buď ji chceš nebo ne. (např. jako máš na výběr s prohlížečem). Ale nevidím důvod ji cpát do desktopu, když ji v životě vevyužiji.

Nemyslím si že udělat to naráz je výhodnější než to udělat po částech. Lidé jsou až moc konzervativní a MS není Apple aby to zařízl a zvykni si nebo máš smůlu. Ovšem toho by se vyvaroval kdyby to byla nějaká volitelná jakoby "nástavba".

A co se týče recenzí tak záleží jaké čteš ale i v těch nejlepších se objevuje "prohoha proč Metro na desktopu" a ve výsledku co se BFU dozví že nic převratného nepřináší a je tu Metro co vypadá jak ... a k ničemu mu není.
Představ si že by to udělali jako nástavbu, nebo že by to šlo v nastavení vypnout (nebo zapnout klasický START) tak by eliminovaly dva největší zápory všech recenzí. Potom by mohli po čase zhodnotit kolik uživatelů používá Metro a podle toho se zařídit v Win9. Ale MS chce udělat jeden system jak pro mobilní trh tak pro desktop.Ale to nebude fungovat už z prostého důvodu že oba jsou zaměřené jiným směrem. Desktop budeš vždy ovládat myší a klávesnicí a né dotykově (pokud ovšem nejsi masochysta)
Ttxman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-13 03:28:49

Ano lidi nesnasi zmeny, ale ja si myslim, ze jakykoliv zmeny. Takze budou remcat na vsechno, a cim minkrat budou remcat tim lip, za rok, za dva se zapomene a vsichni budou uplne spokojeny. (jako si pri uvedeni Vist nikdo nepamatoval co se delo pri vydani XP a to bylo v dobe, kdy internet u nas byl celkem malo navstevovany misto, takze flame se nemel poradne kde rozjed)

Doba si zada konzum pro uzivatele, ktery nevi co dela. To si zada mnohem vetsi zabezpeceni aplikaci a tim padem i nejakej kontrolovanej zdroj aplikaci. To pri zachovani kompatibility proste neni mozny. Takze microsoft udelal chraneny prostredi windows RT. To je spolecny na vsech zarizenich, takze uzivatel vsude dostane to sami. A to je super. (Ovladani na tabletu je uplne super, ovladani na desktopu je hodne jiny nez driv, ale nerek bych, ze pomalejsi nez u W7 uz jedu ve W8 kolem pul roku )

Desktop zustal v ramci zachovani zpetny kompatibility a vubec me nenapada jak to lip zkloubit nez to microsoft udelal.


"Proboha proc metro na desktopu" se objevuje + hranaty okna + absence aero glass u oken. Me osobne je to totalne jedno. (A to sem na XP mel uplne vzdycky vypnuty ty omalovanky, tohle je podstatne snesitelnejsi).

Jednoducha moznost volby v tomhle je spatna (slozitou mas, takze neni problem).
Kdyz to vezmes obektivne, spousta lidi jede na windows 7 v nabidce start prepnuty na XP verzi nebo co to tam je, v XP pouzivali tu z 98, a presli ve chvili kdyz uz to neslo. Ty starty byly pouzitelnejsi, zlepsovali uzivatelskej komfort a stejne presli dal az ve chvili kdyz uz to jinak neslo. Pokud se chces nekam pohnout tak moznost volby nechat nemuzes.

jeste k "proboha proc metro na desktopu".
Microsoft tim nastavenim mohl udelat urcitou koexistenci "7" a "tabletovyho systemu", ale doba kdy to musi sjednotit by jednou urcite prisla. (pozoruj to u Applu (jako mistra konzumu), jak se vydal "desktop" za mobily). S vyhledem do budoucna kdy "velke pocitace" ztraci dulezitost a tim i Microsoft mnozstvi zavislejch uzivatelu tak by pro Microsoft bylo idealni nasadit metro 2 roky zpatky a ne az ted.

Ja za tim vidim uplne jasnou cestu, preziti Microsoftu i spravnou cestu, jenom nevim jestli ta zmena prisla dostatecne vcas.
Richelieu [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-12 20:18:27
avatar
Takže pokud jsou to jenom win7 s nástavbou metro jak píšeš, tak není důvod na ně přecházet...
chrostik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-12 23:44:24
avatar
A to jde, že nic nového nepřináší tak proč přecházet když to teď dobře funguje. Jó pokud by 8ičky přinesli něco převratného tak potom se dá uvažovat ale pokuď vím tak nic moc nového nemají co by neměli 7ičky
olda79 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-13 08:38:23

No nic převratného pro desktop. Myslím si že Metro je hodně velká změna ve Windows, ale na desktopu ho člověk užije jen okrajově, nebo pokud vysloveně chce. Pokud by se náhodou rozšířil, tak ho prostě s W8 mám. Stejně se lze dívat i na přechod z Vista na W7. Ani nevím co přinesly W7 nového.
Ttxman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-13 03:31:18

A nuti te nekdo? Nelibi se mi to jedu na 7 a hotovo. Na XP nektery lidi prezili vic jak 10 let na 7 to pujde taky. Podle me dulezity je, ze to neni horsi. A spoustu drobnejch vylepseni to ma i na desktopu, jen to pouzivat.
olda79 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-13 08:32:21

Nikde jsem nepsal, že je důvod přecházet z W7 na W8. Pro desktop nejsou W8 prakticky žádná změna. Tak aspoň MS vydá "exkluzivně" DX 11.1 pro W8. Jen jsem psal, že je to plnohodnotný desktopový systém jako W7 + Metro. Není to nijak ořezané apod. jak se tu snaží plno lidí šířit.
Maor [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-12 20:20:06

já jsem od 8 upustil, protože mi na tom nejely diagnostické programy jako HD tune, cpu-z atd. Ovladače ze 7 nefachali a pro 8 nejsou vyladěný. Boot u finální verze nic moc. Jedinou výhodou je integrace USB3 ovladačů a vůbec širší implementace ovladačů od MS, jinak bída a nemá to smysl, možná po SP1
Ttxman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-13 03:33:42

Me z ovladacu jede vsechno a to jak na notebooku tak na stolnim. A 14 dni od vydani systemu 100% kompatibilita vsech systemovejch toolu nebyla nikdy (jeste k tomu u neplacenejch) s nikdo ji snad nemuze cekat.
olda79 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-13 08:34:09

CPU-Z normálně šlape .
tynyt [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-13 06:28:24
avatar
no vidíš, pro mě je menu start jednou z podstatných funkcionalit, protože nechci mít plochu plnou různých ikon, ale jen těch, které potřebuji často.
CZ_viper [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-12 15:48:12

W8 jsou podařený systém. Jsou subjektivně rychlejší v některých operacích než W7, Metro mi vyhovuje a za cenu upgradu 780 Kč to stojí.

Nejvíce stejně na každý nový OS os MS nadávají ti, kteří ho instalují nelegálně.
chrostik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-12 16:10:51
avatar
Nevidím jediný podstatný důvod proč bych měl přecházet ze 7iček na 8ičky. Já na začátku roku upgradeoval pc, přecházel jsem z XP na 7, z HD4850 na HD7850. Tak tomu říkám upgrade který má význam, ale přecházet z 7 na 8 nebo z XP na 8 nemá smysl zvláště když jsou tu odladěné a dobou vyzkoušené 7. 8 nepřináší nic podstatného oproti 7 a tak to budou mít těžké, zvláště když mají Metro.
Ttxman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-13 03:41:26

Ted ne, ale za pul roku, nebo za rok se to mozna zmeni, nebejt 8 tak se to nezmeni nikdy. Tohle je proste pokrok, nemusi to bejt 100% spravnym smerem, ale bez nej by to bylo hodne spatny.

Pokud s dalsim pocitacem co budes stavet a kupovat legalni windows najedes plynule na W8 (tedy nemas zadny duvod proc s novym PC neprejit) vsechno se povedlo.
Patyjon [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-12 15:50:02
avatar
DD, je hezký, že do světa křičíš svůj díl vzteku z nespravedlnosti, která se děje, ale bohužel, z čistě obchodního hlediska je to naprosto standardní a obhajitelný krok.
A to říkám i přesto, že osobně mě toto rozhodnutí rovněž mrzí, protože novou grafickou kartu, která to bude podporovat, plánuji pořídit rozhodně dřív, než systém, který to bude podporovat.
shipo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-12 16:37:35

Jsem zmatenej, myslel jsem si že DX11.1 pod win7 již běží. Odkaz Existuje nějaká DX11.1 hra?
Phosgore [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-13 11:55:33

Tak na tom screenshotu je zrovna jasně vidět že:

DirectX runtime version 11
GTX 560Ti DX support 11.1

Karta umí DX 11.1, windows jen 11.0
oyza [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-12 16:46:59
avatar
no to neni. to je na antimonopolak .]
Anonymní  2012-11-12 18:09:34

Inak más pravdu ak by DX bol "iná firma" a bežala by ako pri Win tak pod Linuxom tak nie . Myslím ze toto by bolo na sťažnosť na protimonopolný úrad všade na svete
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-12 17:25:11
avatar
no když dočteš můj článek tak na kocni najdeš, že klidně mohli vydat jen W7.1 a vyšlo by to líp i z obchodního hlediska ;)
Jimm [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-12 21:11:38
avatar
Nemohli, protože W8 jsou ve vývoji cca od r. 2009... Betu sem používal na notesu přes 3 měsíce (než se vysypala, ale byla to beta, tak budiž) a kupodivu docela na pohodu... člověk si 5 doláčů koupí Start8 a o metru skoro ani neví.. já uvidim za kolik se vytasí s neOEM a neUPG verzí a pak možná zauvažuju o koupi...
Ttxman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-13 03:45:13

UPG je podle vsechno retail verze. A udelat z OEMka za 800(400)kč Retail system neni vubec spatny. (navic se da udelat i clean install s jednou zmenou v registru, takze clovek nemusi furt nahazovat OEM7 pred reinstalacej, takze to povauju za uplne plnohodnotnou verzi)

A presne jak rikas, pokud mam problem s metrem tak to obejdu Start8 nebo necim jinym a neni duvod flamovat s tim jak to nesnasim. Cesta jak se toho zbavit je, vsechno v poradku jedeme dal.
Jimm [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-13 09:50:50
avatar
Tak jasně, nainstalovat to jde.. ale když už budu kupovat systém, tak jedine tak, aby to nebylo v rozporu s licencí, jinak to vlastně nemá smysl... A protože zatím nemam systém, kterej by šel upgradnout, tak uvidim s čím se vytasí...
kF3 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-12 15:54:13
avatar
skorej si myslim, ze dx 11.1 bude len chvilkovou zalezitostou windowsu8. do 2017teho pridu (dufajme)aj dalsie verzie directov a pri dnesnom trende vyvyjania sa vobec neobavam o to, ze by som bol o par ficurok ukrateny....
budy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-12 16:17:46
avatar
No co chtít W8 je pro neznalce co si koupili svůj první PC. Stejně MS na to jde strašně blbě v každém ohledu. Vezmeme si například W7. Je téměř jedno jaký máte HW a překopírování nějakých 13GB nebo práce s více programy zároveň nejde zrovna nejrychleji. Mám i7 3960X, 16GB, HD 7970 a rychlé SSD a že bych poznal nějaký rozdíl proti stařešině i7 920 s 6GB to vážně ne. K čemu máme taskový silný HW když ani operační systémy neumějí pracovat s tolika jádry?!
Jimm [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-12 21:12:44
avatar
protože to není obecně věc systému, ale samotných aplikací?
budy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-13 12:16:11
avatar
Momentálně se bavím především o systému. Kdyby sis to řádně přečetl tak by ti to došlo.
Jimm [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-13 12:53:43
avatar
Tak Win7 jsou obecně hodně multitaskovej systém... Zkus si porovnat svižnost na jednojádru a vícejádrovejch procesorech.. Bude to úplně, ale úplně něco jinýho... A kopírování souborů je věc, která má určitě SPOUSTU společnýho s tím, kolika jádrovej máš procesor...
budy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-14 01:27:07
avatar
Jasně ale mi jde o to že je jedno zda máš starej Core i7 se čtyřmi jádry nebo 6 jádrové monstrum pro LGA2011. Pokud nekomprimuješ video neupravuješ fotky atd tak rozdíl vůbec nepoznáš.

Mám třeba spuštěnou zároveň instalaci programu 5x firefox a kopírování objemnějšího souboru a počítači dochází dech. A neříkej mi že za to může onen hardware. Na podporu šesti jáder většina firem kašle. Dle mého by Windowsy měly být připraveny i pro 16 jáder. Někteří nadšenci si jen pro ten pocit koupí 2xIntel Xeon E5-2690 a narvou jej do EVGA Classified SR-2 a k čemu jim to je. Náročné aplikace co to využíjí nepoužívají. Pro hry zbytečnost a když to nepoznají ani při zapnutí více úloh ve Windows tak to je panečku k pláči.

Upgradoval jsem z Sandy Bridge na SB-E kvůli touze po něčem novém a očekával jsem že to šesti jádro se občas podepíše na lepší svižnosti ale kde nic tu nic.
oyza [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - kdo zkusil w8 bez tabletu vi, 2012-11-12 16:45:59
avatar
... ze jsou na ho... a Ballmer si mysli, ze se hraci posadi na pr a nainstalujou win8
Bajlando [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-12 16:50:25

Ja bych to tak neresil. On to nejaky machr "upravi" a pusti to pres torrenty ven. Takze si nakonec vsichni naistalujeme DX 11.1 na W7 a Microsoft se muze jit picnout.
budy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-12 19:02:15
avatar
Taky si myslím
Jimm [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-12 21:15:04
avatar
A pak budou diskuze plný dotazu, proč se rozpadaj textury ve hrách :-D

Akorát nechápu proč se to tolik řeší, když 95% lidí nepozná při hře rozdíl mezi dobře udělanou DX9,DX10 nebo 11...
Bajlando [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-12 22:18:12

Ze zkusenosti vim ze tihle lidi udelaji tyhle cracky tak ze SW funguje perfektne a nekdy i lepe nez original. Aby to nakonec nedopadlo ze se textury budou rozpadat na originale na W8 a nam piratska verze na W7 pojede bez problemu
Jimm [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-13 00:04:39
avatar
Jenže DirectX opravdu není běžná aplikace jako Office nebo fotokrám. Docela by mi zajímalo, proč když je to tak jednoduchý to předělat, proč ještě DX neběží na masoxu nebo na linuxu...
Bajlando [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-13 08:59:14

Protoze mezi W7 A W8 je trosku jiny rozdil nez mezi Windows a Linux
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-12 18:12:00
avatar
Tímhle W8 skutečně podpoří, lidi jej budou nenávidět ještě víc .

Nevím kdo vymyslel v MS ty dlaždice, ale když vidím WP8, vzpomenu si na hlášku tuším Jobse o tom, že lidé v Microsoftu prostě nemají vkus...
Jimm [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-13 00:05:42
avatar
Tak design je jen a pouze otázkou osobních preferencí.. někomu se to líbí, někomu ne... Na tabletu klidně si metro dovedu představit v x86 verzi, ale na desktopu bych to asi nesnes (naštěstí to jde řešit app třetích stran)
stese [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-12 23:45:33

No tak priatelia?!
Vsetci prejdeme na W8 potom na W9 potom na W...xyz.
Ja osobne sa zastavim az ked poviem vip,a PC sa na nom
zasmeje.
shipo [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-13 01:18:25

Absolutně nechápu pointu co je Wvip?
Sareth [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-13 10:58:06

vtip
Vatmen [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-13 12:53:27

Čau,potřeboval bych radu. Jedu pořád na Windows XP a chtěl bych přejít na nový systém, ale nevím jestli mám koupit W7 anebo W8. Dík za odpověď.
Jimm [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-13 12:57:56
avatar
Dneska jedině W8.. Sedmičky jsou skvělej systém, ale 8 jsou ještě o kus dál.. Je to znatelně rychlejší a pokud seš teď na XP, tak ti ani ta změna ovládání nebude dělat problém, protože je opravdu jedno jestli skáčeš z XP na 7 nebo na W8.. Jedinej rozdíl je to metro, ale to se dá případně přesunout na druhou kolej pomocí programů, který ti vrátí i ten klasickej start.. Ať už to je ClassicShell nebo Start 8..
Vatmen [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-13 15:38:12

To sice jo, ale pak je problém, že na hry je lepší Windows 7.
A taky mě celkem odrazují ty komentáře na alza.cz, no přečnti si to sám http://www.alza.cz/microsoft-windows-8-professional-cz-upgrade-z-windows-7-vista-xp-d360784.htm#recenze . Každopádně díky za radu.
MACHINA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-13 13:38:20
avatar
DX 11.1 se pojí s WDDM 1.2. Jedna z výhod WDDM 1.2 je například lepší podpora otáčení odrazu, což v praxi oceníme právě na tabletu (tedy zařízení kde se W8 opravdu hodí), kde už nebude docházet k probliknutí jako při změně rozlišení, když jsme tablet otočili o 90 stupňů. Na WDDM 1.2 by měl být tedy už feeling při otáčení tabletu jako na Androidu, IOS atd. Je jasné že tohle je něco, co W7 nepotřebují, neboť na desktopu obraz takto neotáčíme. Přijde mi, že nadávat na W8 se stalo něčím módním, prostě kdo nenadává není in. Jak vidíte, jsou ale i věci, co smysml dávají jako toto. Doporučuji nastudovat co vše je vlastně ve WDDM 1.2 nového, předtím než začnete něco kritizovat, jinak odstartujeme jen další hon na čarodějnice.
Já osobně plánuji pořízení x86 W8 tabletu jako čistě prokrastinačního zařízení, přesto mi však přijde sympatické si v nouzi pustit klasické aplikace. Od tabletu tedy požaduji - x86 kompatibilitu, superskalár (Atom je tímpádem ze hry) a právě DX11.1 WDDM 1.2 kvůli novým funkcím, bez kterých podle mě W8 x86 tablet nebude nikdy to ono. Bohužel tyhle požadavky zatím nesplňuje nikdo - v takovém tabletu by muselo být buď AMD APU s GCN grafikou (zatím neexistuje) nebo Intel Core s dedikovanou 28nm grafikou (do tabletů se nedává). Takže stále čekám, snad nové APU splní má očekávání. Můj pohled je tedy takový: do budoucna W8 x86 tablet ano, dnes ne
digitalis [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2012-11-16 09:44:41
avatar
Ja tomu microsoftu uz fakt nerozumiem, tam, kde moze nieco vylepsit, tak tam to doj... nevyuzije A pritom, Windows 7 su naozaj podarene okna, ale nie, musi ist hlavou proti muru
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Pátek, 26 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 927x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1838x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1863x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1252x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1266x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníPátek, 19 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3877x
Komentářů: 0