Extrémní test – 100 CPU - 50x AMD vs 50x INTEL! Tisk E-mail
Napsal Tomás "Holoway" Hort   
Pondělí, 03 listopad 2008
alt Dělali jste už někdy nějaký test? Snažili jste se porovnat dvě nebo tři komponenty? Pokud ano, víte, že práce je to mnoho. Pokud ne, dokážete si to představit. Ale co když místo dvou nebo tří procesorů máte porovnat hned 100 kusů?!

 

 

   Na DDWorldu jsme už několikrát měli možnost přečíst si nějaký ten megatest. Oproti běžným recenzím se v něm porovnává a testuje mnohem více komponent než je obvyklé, práce je s tím hodně, někdy i týdny či měsíce i s přípravami, a proto se užije velkolepější předpony mega, aby samotný test nebyl brán jako každý druhý, ale něco speciálního. Mohli jsme se zde podívat na srovnání výkonu 23 grafických karet či 9 grafik proti 13 procesorům. Kdo ví, kolik je to práce, tak chápe, že tento test nemůže vycházet každý měsíc a vyžaduje značné množství času než se vůbec k testování dostanete. Jak už vám ale slibujeme delší dobu, na dalším pokračování megatestů se usilovně pracuje ve volných chvílích, kdy není na testování nic lepšího. Co je to ale proti tomu, co udělali na serveru matbe.com. Francouzi se zřejmě s ničím nepářou a tak nám, jen tak mimochodem, otestovali neuvěřitelných 100!!! procesorů proti sobě ve více než 20 testech.

AMD-1

      Myslíte, že tolik procesorů ani nikdy nebylo? Nu, v aktuální nabídce zřejmě ne, ale pokud vezmeme součet modelů pro patici Intel LGA755 a patici AMD AM2, jistě bychom se k tomuto číslu dostali snadno. Jen si musíme představit, jaké procesory minulosti se na těchto socketech představily. U Intel 775, který byl představen už v roce 2004 (ani se to nezdá, jak ten čas letí) jsme si mohli osadit třeba Pentium 4 Prescott, Pentium D (90nm i 65nm verze), Core 2 Duo, Core 2 Quad, Pentium Dual Core , Celeron a Celeron Dual-Core. Na některé z těchto byste si už určitě ani nevzpomněli a přesto je spojuje stále stejná patice se stejným počtem pinů. U AMD AM2, potažmo rozšířené AM2+ je modelů neméně. Na architektuře AMD K8 známe Athlon 64 (stará dobrá Venice jádra), Athlon X2 a Sempron (X2). Poslední dva typy byly a jsou vyráběny 90 i 65nm procesem. Pro novější, avšak fyzicky stejnou patici AM2+ jsou aktuálními modely Phenom X3 a X4. Všemi vyjmenovanými kusy se porovnání zabývá.

Intel-2

    Testováno bylo na dvou výkonných sestavách se dvěma velmi dobrými základy. Pro Intel byla vybrána základní deska Asus Maximus s čipovou sadou Intel X38 a pro AMD Gigabyte 790FX-DQ6. V obou případech pak byly použity operační paměti OCZ 2x1024MB 800MHz, grafická karta Asus GeForce 8800GTX, dva pevné disky Raptor a 500W zdroj Seasonic. Na těchto sestavách je možné otestovat dohromady i více než 100 typů vydaných procesorů, a proto redakce matbe.com usoudila, že se udělá test pouze sta modelů s větším zastoupením těch nejnovějších na úkor starších modelů. Jediným technickým problémem před testováním byla frekvence u pamětí u procesrů AMD Athlon a Athlon X2, kde prostě na základních taktech daných modelů paměti jedou pomaleji. S tím se ale nic dělat nedá.

03cinebenchr10

   Použity byly testy prověřující schopnosti procesorů na 100%. K výběru bych žádné výhrady neměl, otestováno je opravdu vše. Jsou zahrnuty renderovací programy, převody videa i zvuku a také samozřejmě hry. Pro ukázku jsem vybral dva velmi dlouhé grafy, které mi přijdou zajímavé, a porovnat si je se svým procesorem může doma každý. Prvním je renderovací benchmark Cinebench R10. Podle mé zkušenosti jsou výsledky tohoto testu hodně podobné reálnému výkonu daných procesorů. Avšak dnešní testy mají i svou tabulku celkového výkonu ve všech aplikacích, takže nepředbíhejme.

04crysis

   Test ve hře Crysis je určitě velmi zajímavý. Hned z toho důvodu, že jsme se mohli přesvědčit, zda je u FPS nějaká hranice, přes kterou nemá smysl jít, kdy nárůst FPS už není takový. Bohužel test je koncipován pro maximální zatížení procesoru, rozlišení 800x600 je opravdu v praxi nevypovídající, pokud se nám jedná o skutečný herní výkon. Opravdu škoda, že nebylo otestováno třeba rozlišení 1680x1050 nebo 1920x1200, kde by mě výsledky zajímaly o mnoho více. Z 800x600 toho moc nepoznáme i proto, že vyhrává hlavně hrubá síla, čili vysoká frekvence. Ve vyšším rozlišení totiž výkon nejsilnějšího a nejdražšího procesoru a relativně slabšího levného procesoru je často identický.

05total

     Celkové výsledky jsou očekávatelné. Jednoznačně vládnou procesory Intel na vysokých frekvencích. Nejlepším procesorem AMD zůstává Phenom X4 9950 na frekvenci pouhých 2.6GHz. Phenom s vyšší frekvencí se neprodává a tak na výše taktované Intel procesory prostě nemá a mít nemůže. Ovšem to se má brzy výrazně změnit s příchodem 45nm modelů, jejichž frekvence bude 2,8GHz a 3,0GHz, takže budeme moci sledovat vyrovnání sil i ve vyšším segmentu. Celkové hodnocení je počítáno podle výsledku procesoru Intel Core 2 Duo E6600. Ten má výkon 100% a od něj se vše odvíjí. Závěrečný graf však musíme brát s rezervou. Porovnání dvoujádrového a čtyřjádrového procesoru v renderovacích programech a promítání těchto výsledků do finálního grafu není zrovna vhodné a skladba testů také není úplně ideální, takže to berme jako tabulku výkonu z daných testů v rámci recenze. Samozřejmě také musíme vzít v potaz fakt, že testy byly prováděny v ideálních podmínkách, které nastanou skutečně jen v laboratoři, v praxi však budou rozdíly při více zapnutých aplikacích na jednotlivých procesorech jiné. To je bohužel kouzlo laboratorních testů, takže než se začnete ptát, kdeže se vám ztrácí ten výkon toho vašeho procesoru, když podle testu má být takový a takový, tak nezapomeňte na to, že běžná praxe, tedy využívání vašeho PC se od té laboratorní praxe dost liší. Tohle můžeme zevšeobecnit na většinu testů na internetu. Avšak musíme to vzít tak, že se prostě porovnávali křemíkové kusy a bylo jedno, co v sobě mají. Tak byla dána laťka. Nás i tak může těšit, že se někdo k tak extrémně velkému testu odhodlal, ani si totiž nedokážu představit, jak dlouho muselo testování trvat. Zda se i náš server někdy do něčeho podobného pustí a uděláme nějaký ten megamegatest, bude záležet na tom, jak se bude situace DDWorldu vyvíjet v následujících týdnech a měsících. V současnosti totiž DDWorld funguje vysoko přes limit svých možností a příjmů a zkrátka lépe to v současné situaci není možné, což se bohužel odráží na možnostech dalšího vývoje. Ovšem „DD" nezahálí a snaží se na všech frontách zajistit možnosti dalšího rozvoj. Bohužel je to hodně čekání a některé věci se zkrátka nedají urychlit ...

Zdroj: www.matbe.com

AUTOR: Tomáš "holoway" Hort
Snažím se usměrňovat blogy se články od Vás, čtenářů. Pište o čem chcete, co chcete a jak chcete, ale ať to má hlavu patu ;) Pokud máte dotaz či chcete urgovat vydání článku v blogu, napište mi zprávu přes web nebo na icq.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Xyw [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-03 13:27:32
avatar
Velmi zaujimave vysledky... Asi si pozrem cely test
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Překlad... 2008-11-03 13:37:42
avatar
Doporučuji si dát odkaz začátku recenze do překladače babelfish Odkaz a pak jen dávat další stránku, překládá se každá další stránka, pokud nepřeskakujete přes vysunovací menu

Jinak výsledky jsou zajímavé, ale spíš se musí brát test od testu a brát ohled na počet jader. Podívat se na celý test určitě stojí za to
Xyw [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-03 14:05:59
avatar
Dakujem za radu, ale po istych skusenostich online translatorom moc neverim(ani inym). Som pouzil slovnik na niektore pojmy, ktore som nevedel, mne islo hlavne o tabulky.
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-03 14:31:38
avatar
Já o nich do napsání této novinky nevědel skoro nic, ale ten babelfish je výbornej. Anglicky umim, i když na přesné gramatice si nepotrpím a ten text, jak ho to přeloží je velmi dobrej. Pochopit se dá všechno. Až mě to překvapilo...
ThomasBlue [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-03 14:55:51

Řekl bych, že lepší je Google Translator. Umí dokonce i do češtiny.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-03 17:24:36
avatar
a zkousel sis neco prekladat do ty cestiny? srozumitelnejsi mi prijde i cinstina nez google cestina
ThomasBlue [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-03 17:32:25

Osobně dávám přednost angličtině. Ale lidi co neumí anglicky to myslím hodně ocení, protože zas tak nesrozumitelný ten překlad není.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-03 17:40:48
avatar
no nevim jak pro tebe ale pro me je hodne nesrozumitelny. anglictina je v tomhle odvetvi povinnost, kdyz ne mluvit tak aspon rozumet by ji mel kazdy.
Half [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-03 18:00:35

no nic v zlom, ale klikol si si na ten odkaz ?? teda na ten zdroj matbe.com ?? ten server je totiz vo francuzstine.... preklik na anglictinu som tam nevidel... test som presiel cely - velmi zaujimave porovnanie....
a samozrejme, ze anglictina je v dnesnej dobe nevyhnutnost...
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-03 18:21:27
avatar
...taky proto jsem se dával odkaz na dobrej translator do angličtiny. Přeloží to velmi dobře a srozumitelně.
Half [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-03 18:39:29

ahaaaa... tak potom sorry.... na ten translator som sa znovu ja nepozeral....
a samozrejme chvalim, ze si mozem precitat clanky aj od niekoho ineho... dobra praca...
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-03 19:24:30
avatar
V poho, ale přimenout se to muselo
vlm [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - hmm 2008-11-03 15:10:37

Bylo by hrozne zajimave, kdyby se udelal test vykonu v pomeru k cene. Treba do tedka jsem byl presvedcenej, ze na hrani ma (bez taktovani) lepsi pomer cena/vykon v nizsim segmentu (kolem 2000,-) lepsi vysledky amd, ale jak jsem si ted podle fpsek Crysisu a aktualnich cen na netu porovnal par kousku, tak je intel taky hodne zajimavej, nekde i levnejsi.
Miki_79 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Crysis test 2008-11-03 15:37:09
avatar
Skoda, ze nejsou udelany aspon v rozliseni 1280x1024. Toto rozliseni je myslim v teto dobe nejpouzivanejsi na hry. Tech 800x600 je uplne k nicemu. To by totiz bylo hned videt, ze staci levne dvojjadro s frekvenci aspon 2.6GHZ od AMD na vsechny dnesni FPS hry a usetrene penize na procesoru radeji investovat do lepsi grafiky(u ktere si muzeme dovolit vetsi detaily apodob.) nez do draheho procesoru, ktery hraci vetsinou stejne nevyuziji
eXistenZ [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-03 21:06:17
avatar
Tu nejde o hratelné rozlišká, ale o čistú a "surovú" silu procesora - pri nízkych rozlíšeniach sa to dozvieš najlepšie, pretože tam si môžeš byť istý, že procesor nestíha grafike hádzať dáta, takže ju svojim spôsobom obmedzuje. Pri Very High detailoch, a vysokých rozlíšeniach nejde až tak úplne o silu procesora, tam sa naplno prejavuje grafická karta.
Neznámý  - X4 9550 vs Q6600 2008-11-03 18:41:22

Poradte ktory z tychto dvoch na pracu s videom, AutoCADom a pod.
Berme ohlad na cenu (rozdiel cca 1000SK), TDP, a to, ze sa nebude taktovat!
Ziadne hry sa tam hrat nebudu..
Dakujem za kazdy normalny nazor..
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-03 17:29:58
avatar
v pripade techto dvou procesoru bude vykonejsi Q6600 a docela i podstatne..v tehlech aplikacich ma intel obecne navrch..s Q6600 je vykonove srovnatelnej az X4 9950 a to jen nekde. jestli si ale jen amater a na nakym tom case ti tak nezalezi tak se klidne s 9550 spokoj.
Neznámý  2008-11-03 17:33:01

dakujem, mne nic brutal extra vykon netreba, ale to 4 jadro sa teraz hodi.. asi zoberem ten 9550, alebo este troska priplatim na vyssie cislo ..
inak o X3 ani neuvazovat hej?
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-03 17:37:00
avatar
ne o x3 bych neuvazoval..tam uz je lepsi si priplatit za jakekoli 4jadro pokud ho dokazes vyuzit a pri praci s videem ho vyuzijes.
Neznámý  2008-11-03 17:58:31

Ok este raz dakujem..
Skladam zostavu za co najmensi peniaz.. Pojde tam este 2GB Ram (ano viem malo chcelo by to 4GB ale to uz je trochu vyssia cena, ale sak uvidime), cca 3 HDD, 430W Seasonic, novy monitor okolo 22", grafa ktoru som naisel v supliku Gigabyte nVidia GeForce 7600GS 256MB PCIe, a este dosku, ak kupim AMD tak niaku Gigabyte MA790X-DS3/4, ked Intel tak Gigabyte EP35-DS3 alebo Gigabyte EP43-DS?...
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - nevím, jak ostatní... 2008-11-03 18:25:09
avatar
..ale já si teď koupil MSI KA-790GX a je to za ty prachy výborná záležitost, stokrát lepší než Gigabyte 790X Udělam na ní nějakou upoutávku nebo něco jako recenzi možná, moc se mi líbí.
Half [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-03 18:54:17

jj... mam znameho, ktory na MSI Platinum pod AMD neda dopustit !!! btw: MSI pod intel moc ale nedoporucujem...
aj ked som ho mmt "dotlacil" do intelu... a samozrejme si nestazuje... najviac ho na tom bavi ta spotreba - ma E8400 (bez pretaktu 7W v idle, pretaktovana na 3,6 GHz ma spotrebu v zatazi max cca 40-50W podla asus tools - aspon ak si dobre pamatam, ale myslim, ze sa moc nemylim), je spokojny, ze to s prehladom da na 4GHz :-D ale uz sa mi postazoval, ze by radsej nieco od AMD a silou mocou chcel X4, ale este som ho presvedcil, ze je mudrejsie pockat na Daneb.... a este aby som doplnil - comp sluzi 99% na hry....
Level5 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-03 21:39:10
avatar
Já mám Intel C2Q 9450 a docela jsem koukal že mám v idle jen 12W

BTW. Tenhle test mi udělal celkem radost protože se tenhle procík docela dobře umístil.

P.S. Poznámky že tenhle procesor je zbytečně drahej a výkon je prakticky nevyužitelný si prosím nechte pro sebe. ;-)
siddhi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-03 21:12:26
avatar
ja mam MSI K9A2 Platinum - AMD790FX a nemuzu si stezovat jde o vybornou desku docela slusne se da na ni i taktovat
Abraxas [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-03 21:33:42
avatar
moje řeč, mám stejnou desku a nemůžu si stěžovat, ale s taktováním jsem se dostal u 5000+ BE na 3,1GHz a výš se mi moc nechce...
siddhi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-04 02:36:52
avatar
osobne sem to s 5000+ BE vytahnul pres AMD OverDrive na 3,2 ale je to uz evidentne na hranici moznosti, staci par MHz navic a nepomoze ani extremni voltaž
BoSpring [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-04 13:58:57
avatar
to siddhi : A na jaké voltáži ti ta 5000 jede? Já to vytáhnul v biosu na 3.2 při 1,45 a je to stabilní! Mám ale ASUSku (viz profil). Zkoušel jsem to v AMD OverDrive, ale tam mě to pustilo jenom na 1.4V a bylo to nestabilní (kupodivu ne v AOD ale v Orthosu jo)!! Chladič (profil) drží teploty po 2hodinách zátěže v O +- 53°C. Při 1,5V v biosu jsem se dostal až na 3.4, ale po 10.minutách v O to spadlo a teplota byla okolo 58°C. Tak jsem ho přestal "týrat" a nechal jsem těch 3.2/1,45 a zatím no problemo .
siddhi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-04 14:34:43
avatar
nu v AMDOD mne to nechce pustit nad 1,35v. Takze napeti mam nastavene pres bios na 1,4 a primo v biosu mam jeste prehozeny nasobic procesoru na 15. To dela 3 ghz zbytek je pres zvysenou zakladni frekvenci v AMDOD abych trochu potrapil i pameti. Je pravda ze kdyz sem jednoduse nastavil nasobic na 16 tak pri 1,4 byl cpu nestabilni. I kdyz dam na cpu 1,5V tak uz to nevede k zadnemu vysledku staci par megaherz na vic a je to nestabilni.
BoSpring [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-04 15:28:31
avatar
njn je to kus od kusu .dík za info (jo mám násobič na 16 a paměti jsem nechal na 800/4-4-4-12)
Neznámý  2008-11-04 18:37:07

Je to tato? Ak ano celkom sa my pozdava
http://www.alza.sk/SK/msi-ka790gx-amd-790gx-d98157.htm
Neznámý  2008-11-03 17:32:56

Pekny testik, dik za link DD
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-03 18:26:53
avatar
Moc nechápu, jak to bylo myšleno, ale ten článek je opět můj Možná, že jste si zvykli, že všechno dělá a píše DD no
Neznámý  2008-11-03 18:42:36

Jezis sorry, ja necitam kto to pise, ani si moc neuvedomujem ze sa tu daju pisat clanky.. Este raz prepac..
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-03 19:10:59
avatar
no ja se taky nedivam od koho je ten clanek ale uz podle stylu psani bylo poznat ze dd to rozhodne neni doufam ze takle podobne budes pokracovat a budes toho psat vice..tve clanky se mi libi
holoway [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-03 19:23:10
avatar
Odpovím oběma najedou. Články se psát stále nedají a takhle na hlavní stránku se nikdy psát snad ani nebudou (pokud to nemá DD ve svém plánu ) Ty články píšu a posílám je DD, který je vydává. Mohl bych je sice vydávat sám, neb jsem sem už dříve občas psal nějaké recenze a tak, ale nějak se mnou ten systém nekamarádí (zmetek )
Díky za pochvalu, snad bude více článků ode mě, aby se DD mohl věnovat testování. Jenž ani on nemá na starosti pouze IT a web, takže...uvidíme
George458 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Díky všem, co přináší zajímavé 2008-11-03 19:56:58

Díky Holoway za zajímavý článek. Určitě prosím piš dále a to samé patří i pro T. Tvaroha, Bathory a další, kteří občas píšou nebo objeví něco zajímavého.
DEENEY [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-03 19:26:49

Mam E8400 na 4GHz nebojim se ani nahalemu )
Abraxas [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-03 21:39:48
avatar
ani se ti nedivím, tento procesor jsem do několika sestav už dával a podle mého je to jeden z nejlepších procesorů v poměru cena/výkon
Bucho [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-04 06:00:53

To je sice hezké ale vzhledem k posledním testům bys ses měl raději předtím jít vyčůrat
Foxnec [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Masakr... 2008-11-03 22:46:10
avatar
....Tak tohle je teda mazec.... Obdivuju frantíky že si s tím dali takovou práci Celej test sem si přelouskal, tohle se jen tak nevidí

Jen jsem trochu posmutněl, když sem na posledním místě prvního grafu viděl A64 3000+ (a tipuju že jádra Venice), kterej mi tak dlouho a obětavě sloužil...to sme to dotáhli
El Condor [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - ROFL 2008-11-04 13:34:08
avatar
Procesor AMD Phenom, taktovaný na pouhých 2,6GHz logicky nemůže soupeřit s vysokotaktovaným Q8200 tikajícím na velmi vysoké frekvenci 2,33GHz
Exitusmen [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - ? 2008-11-04 21:05:54

E8400 bude stačit do budoucna na hry cca 3 roky ?
nebo radeji čtyřjadro?
diky
Grook [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - AMD nebo Intel q6600 2008-11-07 00:09:55
avatar
Pokud na tom opravdu chces neco delat tak ber Q6600 jde velice jednoduse taktovat a vykon je brutalni.NA 3 az 3,2GHz ho dostanes i se vzduchem a kolikrat i bez zvedani napeti.Ale to zalezi na kusu.Me to s vodnikem jede az 3.6GHZ ale to tam nacpu jen pokud toho mam hodne jinak 3.2GHz staci.A kdyz to das po case zase na 2.4GHz tak ten rozdil poznas okamzite. AMD neber mozna ze s 45nm Deneb se trochu vysouka nahoru ale vykon je to co AMD v CPU segmentu proste nema,Viz tabulky nahore ...... .
A desku od MSI nechtej ani zadarmo.
Grook [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - to exitusmen 2008-11-07 00:22:36
avatar
No ja nemam 3 roky ani case.Ale CPU kupuju tak na rok, jednak mu davam co proto a prece jen po roce kdyz ho prodavam neni to porad jeste na vyhozeni jako po trech letech.Ale pokud nedelas video foto ,3D maxe CAD ,tak ti dvoujadro bude stacit jeste dlouho. Proste dve jadra kolem 3GHz je lepsi nez 4x 2,5GHz >dalsi moznost je oc ,ale ne kazdy ma naladu se stim vubec zabyvat a je spokojen jak to je a nemusi resit pripadne nestab.systemu ci jine anomalie.Quad si kupuje jen ten kdo to potrebuje , prace, chudy soused aby puk a oc fanda.
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Pátek, 26 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 976x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1868x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1866x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1255x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1268x
Komentářů: 1
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšení
Unreal Engine 5.4 představuje další masivní vylepšeníPátek, 19 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 3879x
Komentářů: 0