15 nových 45nm procesorů AMD – jaké a kdy? Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Neděle, 30 listopad 2008
altAMD připravuje hned na začátek příštího roku pořádnou smršť nových procesorů, také už bylo na čase …

 

 

    Hned po začátku nového roku vykročí AMD do nové éry. Zcela nové procesory vyráběné 45nm začnou postupně, ale velice rychle, nahrazovat současné modely. Už dnes AMD doslova chrlí nové 45nm procesory, aby bylo připraveno na zahájení prodejů. Samozřejmě nesmíme zapomenout na to, že nové 45nm Shanghai procesory určené pro servery jsou již na trhu a už úřadují v mnoha nových serverech. S velkou pravděpodobností zakotví hned dva tyto nové čtyřjádrové 45nm kousky i v novém serveru, který bude pohánět naše stránky a definitivně tak vyřeší stávající problémy s rychlostí našich stránek.

    Nás však spíše zajímají desktopové procesory pro naše domácí plechové mazlíky. Hned na úvod tu máme potěšující zprávu. Máte-li doma slušnou AM2+ základní desku od kvalitního výrobce, bude pro vás přechod na nové 45nm procesory Phenom II hračkou. Všichni významní výrobci již oznámili vydání nových BIOSů pro stávající AM2+ základní desky, které podporují jak dva jediné procesory Phenom II do AM2+, tak všechny nové procesory AMD do AM3. Nové procesory jsou tedy plně oficiálně kompatibilní se stávajícími kvalitními základními deskami. A které procesory, že to budou?

modely-11-08

  Nejvíce se dnes mluví o dvou modelech do AM2+. Vlastně o dvou jediných modelech AMD Phenom II do AM2+. Oba dva budou vydány oficiálně 8.1.2009 a to s okamžitou dostupností v obchodech (doufejme, že i v těch našich). Jejich kariéra však bude poměrně krátká. Na konci února je totiž oficiálně nahradí AM3 modely, které budou vylepšeny o podporu DDR3 pamětí na 1333MHz. Všechny AM3 procesory od AMD však budou mít i podporu DDR2 pamětí. AM3+ procesory Phenom II X4 945 a 925 budou mít 3,0GHz a 2,8GHz, ale nižší TDP než AM2+ Phenom II modely + několik dalších menších úprav, které budou fungovat na novém socketu. Vydání nejsilnějšího AM3 procesoru - Phenom II X4 je však naplánováno až na Duben, do té doby tu budeme mít Phenom II 940. Zbytek AM3 procesorů s L3 cache, X4 i X3 modely, vyjdou oficiálně v únoru s dostupností v březnu spolu s prvními AM3 základními deskami.

   AMD má také v plánu i do nejnižších cenových segmentů nasadit vícejádrové procesory. Připravuje proto jak X4, tak X3 mainstreamových procesorů bez L3 cache. Tyto procesory budou vyráběny zvlášť přímo bez L3 a budou tedy velice malé, levné a s nižší spotřebou. Cenově by měly být více než velice zajímavé a cílem je nahradit jimi současné Athlon X2 procesory v cenových relacích 1500-2000 korun. Procesory AMD 45nm bez L3 však s velkou pravděpodobností nadále ponesou název Athlon. Do absolutního low endu plánuje AMD uvedení dvoujádrových 45nm procesorů, ovšem kolem těch je hodně otazníků a jejich vydání neproběhne dříve, než v červnu příštího roku.

phenom-ii

  Příští rok bude velice zajímavý, a protože Intel vlastně neplánuje v dohledné době uvedení nových mainstreamových procesorů odlišných od současných modelů, máme se na co těšit. Minimálně na velké slevy u rychlejších v čtyřjádrových modelů. Zajímavé ale bude sledovat bitvu maisntreamových modelů, kde Intel chtě nechtě bude muset soupeřit s dvoujádrovými procesory Core 2 Duo proti tříjádrovým AMD Phenom II X3. Ty však bude více než nebezpečným soupeřem a při stále rostoucím počtu optimalizovaných aplikací dost možná dají Intelu hodně zabrat. Tím však AMD vyřeší desktop, otázkou je, co mobilní segment, který se stává významnějším a kde to Intel má v současnosti výrazně jistější pozice. AMD však nedávno přislíbilo, že se na mobilní segment zaměří, takže snad se dočkáme i konkurenceschopnosti na mobilní platformě ve všech segmentech. Nutno dodat, že pozice AMD nikdy nebyla lepší, v zádech má silného partnera s ropnými penězi v kapsách, jistotu investic do továren a vývoje a zkrátka vše, co potřebuje k tomu, stát se větší konkurencí Intelu, než kdykoliv v minulosti. Nepředpokládá se, že by Intel pouštěl své pozice lacino, stále je to společnost se zcela výsadním postavením na X86 CPU trhu, kde se o vyrovnaných možnostech, pozicích a konkurenci, skutečně nedá hovořit. Zároveň si ale myslím, že tlak ze strany AMD je přesně to, co nejne trh ale i Intel potřebuje k dalšímu vývoji. Úspěch AMD a jeho nových procesorů je opravdu žádoucí, pro udržení zdravého konkurenčního prostředí, ze kterého budou hlavně těžit zákazníci Intelu i AMD.

Zdroj: HKEPC

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
Waffen [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - :) 2008-11-30 14:36:17
avatar
Vyborne AMD. Doufam ze cenova politika techto novych CPU povede ke snizeni cen u Intelu a to ne o malo
Neznámý  2008-12-01 00:29:14

Zdar WAFFENe, viď, taky, si říkám, ty DvouJjádrové procesory, a to ty, DvouJjádrové procesory, AMD Athlon X2 240, na té, Frekvenci, až tak, 2,8 GHz, ale se spotřebou, asi jen, tak 65 Wattů TDP, tak, to už by, mněl, Intel Vyklidit, snad, Radši, ty DvouJjádrové procesory, a to, ty, DvouJjádrové Procesory, Intel Celeron, asi tak, na té, Frekvenci, jen 1,6 GHz, ale s Brutální spotřebou, a to, s Brutální spotřebou, na tak, nízkou, Frekvenci, a to, se spotřebou, až 65 Wattů, no, jestli, se Firma Intel, těch svých DvouJjádrových procesorů, a to, těch, Svých DvouJjádrových procesorů, Intel Celeron, asi tak, na té, Frekvenci 1,6 GHz, nevzdá, tak, ji, Firma AMD, pěkně, Sebere, Low-End, až po střední třídu, procesorů, tedy, abych tak, řekl, prostě no!
Neznámý  2008-12-01 14:57:20

ZDar WAFFENe, Firma Intel, zdá, se chce, opravdu, zkrachovat, nejdříve, zruší ten, procesor, a to, ten, Procesor Intel Core Quad Q6600, asi tak, na té, Frekvenci, až, 2,4 GHz, a pak, radši, pro jistotu, místo, něj, uvede o 70 MHz, Pomalejší, procesor, a to, ten, Procesor Intel Core Quad Q8200, na Frekvenci, pouhých, 2,33 GHz, no myslím, že Firma AMD, se může, s tím, jak, ruší, své pomalejší, procesory, a Intel, je, pro jistotu, naopak, ještě, uvádí, člověk, nikdy, neví, že jo, co kdyby, chtěl, třeba, náhodou, si někdo, postavit, náhodou, starý počítač, a to, ten, starý počítač, Commodore 64, se 4-Jádry, od INTELu, jestli, budou, chvíli, ještě, takhle, zpomalovat, tak, to už za, chvíli, už nebude, velký problém, no, tak, to si, myslím, že Firma AMD, s tím, jak, ruší, Pomalejší, procesory, a nechává, jen, ty, rychlejší, a Firma Intel, zase, ruší, ty, rychlejší, procesory, a uvádí, pomalejší, tak, teď, si myslím, že Firma AMD, může, být, docela, v pohodě, za to, Firma, Intel, by, se nad sebou, už vážně, mněla, zamyslet, a pak, ty, Nadsazené ceny, a to, nadsazené, ceny, těch, procesorů, a to těch, Procesorů, Intel Nehalem, s tím TLB BUGem, to, je, taky, opravdu, docela, nářez, no tak více viz. tady: http://pctuning.tyden.cz/index.php?option=com_content&task=newscategory&id=1&Itemid=67 ,tak, si to, třeba, užijte, hlavně, vy, co, Fandíte, Firmě AMD, no jo, holt, co se, dá, čekat, od Pomalu, Krachující, Firmy Intel, to se nedá svítit, tedy, abych tak, řekl, prostě no!
Xyw [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-30 14:38:06
avatar
Hmm, trosku ma stve ta mobilna platforma. Som cakal, ze pridu nejake nove procaky aj tam, ale zatial ziadne informacie
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-30 15:55:56
avatar
Ono něco bude. 45nm CPUčka jsou na to velice vhodný. Plus mam za to, že má být konečně Fuzion ne? Třeba se AMD vytáhne i v mobilní oblasti. Podle posledních zpráv neni třeba mít o tu desktopovou oblast strach.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-30 16:35:26
avatar
fusion byl odlozen az nekdy na rok 2010, podobne jako konkurencni havendale od intelu a i tak ma spise patrit do ultamobilniho segmentu..
Flyer [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-30 15:22:28
avatar
Už aby to tu bylo, tohle napětí před uvedenim nesnášim, jinak new mobilní AMDčko by se mi taky hodilo - stačí, že mam intela v desktopu natož si ho rvát ještě do notesu.
Slunce [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-30 15:37:36

AMDéčko má špatný marketing. Já bych vytvořil okamžitě ze dne na den supermobilní procesor okleštěním Turiona, a teprve potom bych začal vytvářet nové jádro.

No jak to udělal Intel s Core 2 duo pro notebooky? První jeho notebookové Core 2 duo žralo prakticky tolik co to desktopové, a přesto jich Intel hodně prodal.

AMDéčko je technologicky mnohem lepší, než Intel. Jenže je to špatný obchodník.
Uxmal [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-30 15:56:43
avatar
To hej, neviem či AMD dáva do marketingu tak málo peňazí alebo je to zapríčinené neschopnosťou oddelenia, ale mali by s tým niečo robiť, dnes je 90% úspechu v reklame ...
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-30 16:36:43
avatar
technologiemi je core 2 duo docela daleko pred turionem a vykonove taktez...
Neznámý  2008-12-01 00:33:27

Zdar RAIGORe, tak, to ti, nevěřím, tedy, abych tak, řekl, prostě no!
choucas [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-01 09:38:05
avatar
Pre Raigora
Neviem ako ty ale ja v notebooku nepotrebujem super hyper výkonný procák. Na výkon mám stolnú mašinu a noťáska mám na to ak potrebujem mať pri sebe comp niekde inde ako doma. Turion má výkon dostatočný na všetko čo potrebuješ robiť na prenosnom compe. To že je výkonom core lepšie je pravda, ale clock to clock to neni až tak výrazné. Tých pár % sú mi ukradnuté. A mimochodom radšej si kúpim noťáska s grafikou 3650 + turion na 2,2Ghz ako super našlapné core 2 s intel šit grafikou. Luďom ide hlavne o pomer cena výkon a tam je AMD stále dobré. A mimochodom AMD ako celok je nepochybne výkonnejšie ako intel a ich integrované pseudo grafiky. Ak intel chce mať v grafických operáciach zrovnaťelný výkon musí sa obrátiť na nvidiu.
J.C.Denton [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-01 10:38:48
avatar
tak ale k intelu se samozrejme take davaji dedikovane grafiky jak ati tak nvidie..a core 2 nejen ze je vykonejsi ale je take i uspornejsi a na baterii vydrzi tedy dele..a to je pro me podstatnejsi nez vykon. a kdyz nepotrebujes vykon v notebooku a mas na to stolni pocitac, tak k cemu ti je vykona grafika v notebooku???
Neznámý  2008-12-01 14:45:37

Zdar Raigore, hlavně, u toho, musíš, použít, ten, INTERNETový prohlížeč, a to, ten, INTERNETový prohlížeč, od té, moc, skvělé a super, Firmy Microsoft, a to, ten, INTERNETový prohlížeč, INTERNET Explorer, asi nějaká verze 8.0 Beta 2, asi nějaká verze CZ, který, má, asi tak, 3x, nižší, zatížení, procesoru, u toho, přehrávání, a to, u toho, přehrávání, těch, VideoKLIPů, na těch, INTERNETových stránkách, no tak více viz. tady: http://www.youtube.cz/ ,tak, si to, třeba, užijte, než, ostatní, INTERNETové prohlížeče, a to, i včetně, INTERNETového prohlížeče, a to, toho, INTERNETového prohlížeče, INTERNET Explorer, asi nějaká verze 7.0 Full Version CZ, tedy, abych tak, řekl, a je to tak, prostě no!
choucas [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-01 16:00:42
avatar
Ja mám dva noťasky na core a ani jeden mi nešlape na baterku viac ako hodinku a pol. Tak asi tak. Ja hodne cestujem a aj sa rád zahrám tak preto. A k čomu ti je výkonný procák. Snáď mi nechceš nahovoriť že na cestách komprimuješ video pakuješ objemné súbory a do toho ešte renderuješ. Skôr si človek na cestách zahrá ako zarenderuje.
siddhi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-30 20:34:32
avatar
jen na upřesnění první mobilní cpu na technologii core duo se nejmenovalo core2 duo ale jen core duo
Neznámý  2008-12-01 00:32:54

Zdar Slunce, to máš, pravdu, radši, kdyby, Firma AMD, a to, Firma AMD, vydala, ty, procesory, a to, ty, Procesory AMD Athlon 64 X2, asi tak, na Té, Frekvenci 2,8 GHz, a se spotřebou, asi jen, tak 45 Wattů TDP, to by, chudák, Firma Intel, neměla, vůbec Šanci se svými, DvouJjádrovými, a to, s těmi, DvouJjádrovými procesory Intel Celeron, na Doslova, Legrační Frekvenci, a to, jen na Legrační Frekvenci 1,6 GHz, ale, doslova, se šílenou, spotřebou, na tak, nízkou, Frekvenci, a to, až s Brutální spotřebou, až asi tak 65 Wattů TDP, to by, byl, nářez, pak, bych, se smál, a Gratuloval, bych Firmě AMD, jak, krásně válcuje, Firmu, Intel, tedy, abych tak, řekl, prostě no!
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-30 16:36:00
avatar
Kvalitni desku mam, ale jen AM2 bez +. Takze s AM3 procesory budu mit nejspis smulu . No ale uvidim co Asus vymysli za novy BIOS pro moji M2N-E, preci jen na netu o ni mluvi jako o AM2 a AM2+ desce

Zajimave vypadaji 45nm Athlony bez L3, zvlaste pokud pujdou nataktovat jako PII na 4GHz

EDIT: neprijde vam zvlastni ze 3 jadra v tabulce maji stejnou spotrebu jako 4 jadra?
Mano [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Dosky s AM3 s DDR2 slotmi 2008-11-30 16:45:58
avatar
Budú so socketom AM3 aj hybridné dosky kde by sa nachádzali aspoň dva sloty na DDR2? Problém by to nemal byť keďže je v AM3 procáku aj DDR2 radič. To by bolo dobré ak by také dosky boli a potom keď zlacnejú DDR3 tak prejsť na ne.
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-30 16:50:21
avatar
pochybuji o tom ... taková deska by vlastně byla AM2+
Mano [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-30 16:58:40
avatar
no nemyslím len dva sloty pre DDR2 a potom tam dať DDR3 lebo neverím tomu že do februára pôjdu ceny DDR3 nejako výrazne dole. To sa viac oplatí dať tie prachy do niečoho iného ako do drahých DDR3
Mano [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-30 17:06:30
avatar
alebo rovno len s DDR2 načo je komu DDR3 žiadny prínos to asi mať nebude. Ale ako píšeš v článku tak na AM3 pôjdu ešte nejaké fičurky čo na AM2+ nepôjdu. Možno spravia výrobcovia aj také dosky či čisto s DDR2
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-30 17:50:24
avatar
nesmysl ... nikdo normální AM3 desku s DDR2 RAM dělat nebude, proč taky, když tu jsou AM2+ desky. Ceny pamětí DDR3 jsou už te´d dole a s nástupem obou platforem DDR3 se do poloviny příštího roku stanou běžným mainstreamem ... DDR3 když už nic, tak proti DDR2 mají při stejném výkonu o 25% nižší spotřebu ...
siddhi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-30 20:41:51
avatar
ale hybridní AM3 desky s ddr2 i ddr3 by mohli být. AM3 socket není jen o podpoře ddr3 pamětí ale taky o podpoře nových funkcí cpu jako třeba vylepšené řízení spotřeby.
Vůbec je zvláštní že se ještě neobjevily žádné informace od výrobcu základních desek o AM3 deskách.
Jinak bude vůbec dělat NVidia nějaký new AM3 čipset, nebo tu bude jen AMD790?
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-01 00:48:40
avatar
NVIDIA mít AM3 čipset bude, AMD bude ze začátku hospodařit na AM3 s AMD790FX a GX pak přijdě 890FX/890GX. Jinak co vím, tak výrobci skutečně desky s AM3 s DDR2 dělat nebudou ...
Bob [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Desky s podporou DDR2 a AM3... 2008-12-01 09:25:16

...minimalne ASUS uz takove desky ma - narazil jsem na ni pri vyberu nove desky do meho HTPC.

http://event.asus.com/mb/AM3_CPU_Support/

Ano, je to AM2+ socket, ale koho to dnes zajima, ze...
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-30 17:48:46
avatar
doporučoval bych občas obnovit své znalosti ... DDR3 1333MHz stojí dnes ve 2GB modelu kolem 1100 korun včetně DPH. To mě tedy moc drahé nepřijde ...
Sina [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-30 18:04:20
avatar
No tak na CZC maji nejlevnejsi OZC 2GB 1333MHz za 1749,- Kc A to s dost tragickym casovanim CL9. U AMD vzdy melo vetsi prinos rychle casovani, nez vysoka frekvence. Takze si trofnu tvrdit ze moje A-Data Extreme edition 800MHz CL4 budou podstatne rychlejsi a za 7 stovek
aDDmin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-30 19:11:01
avatar
existují také jiné obchody ;) nicméně cena DDR3 dávno není tak tragická
siddhi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-30 20:50:55
avatar
no tak když chceš 2*2GB tak je ten cenový rozdíl ještě větší. 4GB(2*2) 800DDR2 jdou sehnat od 1000,- a 4GB(2*2GB) 133DDR3 začínají někde na 2800,-
Mano [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-30 22:41:16
avatar
sú a dosť za rovnakú alebo aj nižšiu cenu sa dá kúpiť DDR2 800 až 8GB a DDR3 1333 kúpiš za takú cenu len 4GB a to je podľa mňa rozdiel
Mescalamba [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-30 23:37:26
avatar
1333MHz za slušnou cenu jsou prakticky vždycky tragický. Solidní DDR3 jsou o dost dražší než solidní DDR2. Samozřejmě, kdo si chce koupit levné shitky, nikdo mu nebrání..

Hybridní desky pro DDR2 a DDR3 jsou teoreticky docela snadné, stačí aby se nějakému výrobci chtělo. Řadič v Phenomech II má podporu obojího.
Neznámý  2008-12-01 00:36:19

ZDar Digital DOOMe, jé, tak to je, skoro, zadarmo, tedy, abych tak, řekl, klidně, bych jich, asi tak, ty 4 GigaBajty koupil, tedy, abych tak, řekl, to za tu cenu, by to, ještě, šlo, tedy, prostě no!
Mano [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-01 13:41:48
avatar
ty vole to máš fakt brutálny spôsob písania za každým slovom čiarka to sa normálne blbo po tebe číta

Ja si myslím že výrobcovia spravia to isté ako pre intel že sú dosky čisto pre DDR2 a DDR3 a aj tie hybridy budú. Keď to šlo spraviť pre Intel prečo nie pre AMD
Gang [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-30 18:12:07

Děkuji za článek, DD. Poznámka: mluvíš mimo jiného o vlástnostech "am3+".. Jseš tak trochu prorok, co? :-)
poluxtroj [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-30 18:26:06
avatar
Mně to připadá jako by mělo AMD vydat procesor s AI
Neznámý  - TDP, AM2 2008-11-30 18:41:59

"...připravuje proto jak X4, tak X3 mainstreamových procesorů bez L3 cache. Tyto procesory budou vyráběny zvlášť přímo bez L3 a budou tedy velice malé, levné a s nižší spotřebou."
No to sa zdá logické, ale podľa tabuľky majú všetky AM3 Phenomy X3 aj X4 max. TDP 95W.
Sina, AM2 dosky, ktoré podporujú staré Phenomy, budú podporovať aj nové Phenomy II.
Kiw [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-30 19:03:53
avatar
Zajímavost trochu související - akcie AMD protrhly střechu. Sice už dva dny zpátky, ale to bych psal do diskuse víceméně offtopic
Během středy nárůst o 15%, během pátku dalších 10%, dohromady jste za ty 2 dny mohli vydělat přes 26%, docela solidní, když to řeknu opravdu mírně.
Podobné jako onen držkopár Nvidie pár měsíců zpátky (-33% za den). Divné je, že se v těch dnech s AMD nic oficiálně nedělo.
Pro srovnání Intel a Nvidia stagnovaly, respektive mírně klesaly.
MadMaxII [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-01 09:47:06

Na akciovem trhnu neni nikdy nic divne, je to trh o informacich a spekulacich do kterych vetsina lidi nevidi/nema pristup a proto se jevi chovani burzy jako nahodile ci bezduvodne...
Proste byla jen otazka casu kdy se overi rada informaci a zacnou se akcie AMD/Ati skupovat...
viperman [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - L3 cache 2008-11-30 21:11:45

ako je to s tou L3 cache, kde najviac sa hlavne uplatnuje?
kompik na doma.. zaujima ma hlavne iba hranie hier, sledovanie HD filmov, a potom bezne veci..(internet, obcas nejaka ta praca s fotkami atd)..

ak by som robil upgrade, je zbytocne ist do procaku s L3?
Uxmal [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-30 21:36:23
avatar
To je dobrá otázka, pripájam sa
D4NO [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-11-30 21:43:33

No podle mě je to vlastně to samé co L2, až na to že L3 si může jedno jádro třeba zabrat celou pro svoji potřebu když např. je nedostatečná L1 a L2 ... No docela krkolomě ale doufám že to chápu správně..
Terepin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-01 10:01:50
avatar
L3 Cahce sa nachádza vnútri procesoru medzi jednotlivými jadrami. Teda slúži na rýchly presun dát medzi nimi.
Opravte ma, ak sa mýlim.
Fatanh [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - 35W - kde su? 2008-12-01 11:23:09

mohli by sme dozvediet cosi o ohlasenych 35W procesoroch? co sa s nimi stalo???
davam dohromady HTPC (s 4850e) a mozno by som este par mesiacov pockal...
zeroground [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Dotaz 2008-12-01 11:58:38

Nehraje nekdo Supreme Commander:Forged Alliance na X2 a na Pehnomu? Premyslim, ze bych po sleve koupil Phenom, ale nevim jestli by to melo prakticky prinos. Ted mam 5400+ X2 a hra se i s coremaximizerem s AI po nejake dobe stava tahovkou. Takze pokud to nekdo hraje, uvital bych info.
Pindra [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - AM2+ Phenom i do AM2 ?? 2008-12-01 14:54:02
avatar
Zdravím, nemáte někdo informaci o zpětné kompatibilitě AM2+ nových Phenomů II i do staršího AM2 socketu? Aktuální Phenomy taky přeci jsou do AM2, tak by to s novými mohlo být stejné ne? Teď asi půjde i to, jestli deska bude umět s 45nm procesorem...
siddhi [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2008-12-01 20:22:59
avatar
těžko říct vše je to o tom zda výrobce udělá nový bios, ani u AM2+ nemáš jisté jestli v nich phenom II pojedou je to o biosu. Jinak mam ten pocit že AM2 a AM2+ se od sebe fyzicky neliší
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!
StarField se konečně dočká žádaných vylepšení!Úterý, 30 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 613x
Komentářů: 5
Řešení pro pohyb s VR setem?
Řešení pro pohyb s VR setem?Pátek, 26 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1385x
Komentářů: 0
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázce
S.T.A.L.K.E.R. 2 v nové ukázceČtvrtek, 25 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 2226x
Komentářů: 5
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní svět
Manor Lords – hra jednoho vývojáře boří herní světStředa, 24 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1976x
Komentářů: 1
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázce
Deadpool & Wolverine – očekávaný film v parádní ukázceÚterý, 23 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1314x
Komentářů: 0
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.
Fallout seriál se dočká druhé řady. Zájem je i o hry.Pondělí, 22 duben 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Film
Spuštěno: 1299x
Komentářů: 1